Skutečná budoucnost

Autor

Pamatujete si, bylo to před pár lety, to jsem ještě psal na Kosu, jak jistí studentíci tak moc šikanovali svoji postarší učitelku, která to nezvládla a zemřela? Samozřejmě nezemřela na nějaké bití, ale psychická šikana ji postupně odrovnala. Nejzajímavější na té kauze bylo to, že ti studentíci nebyli žádní dvoumetroví Rambové z Chánova. Nebyli to žádní mafiánští synkové, neměli velké svaly, nebyli to chlapi jako hora. Když pak člověk viděl to jejich video, jak si na učitelku dovolovali, tak to byli takoví blbečci  - na všechny tři dohromady bych si troufl sám a myslím, že po třech fackách by bylo po všem.

Není to ojedinělý případ. Učitelů, kteří byli natočeni na mobil ve chvíli, kdy je odrovnala třída plná malých hloupých grázlíků, takových jsou už určitě desítky či stovky. Pár těch videí jsem viděl a opět... nejde o žádné nebezpečné hochy. Žádný dvoumerový Tibor Horváth vždy připravený křičet o rasismu, který je nabouchaný posilněný alkoholem či drogami a ničeho se nebojí. Tihle grázlíci nebyli ničím nebezpeční. V jakékoliv jiné době a jiné společnosti by jejich šikana skončila během deseti vteřin po prvním švihu rákoskou.

Ale že žijeme ve vyspělé a moderní době, byla z toho kauza na několik měsíců, stálo to kariéry několika lidí, věnovaly se tomu desítky úředníků a pedagogických pracovníků, policajtů i ministrů, popsala se halda papírů a výsledkem byl zřetelný dojem, že státní připosranost už je taková, že pár utřinosů je silnější než policie, školství dohromady. Pár nezletilých hajzlíků, kteří nemají ani svaly, ani pistole a přesto je jich stát v podstatě bojí.

Ostatně co udělá policajt, když mu oznámíte, že támhle ten v černé bundě vám právě ukradl kabelku a utíká s ní? Vytáhne protokol, bude vás čtyři hodiny vyslýchat a za třicet dní se případ odloží. Pokud by to byl nějaký mladý a ještě nezkušený policajt, tak by dal tomu zloději pendrekem mezi lopatky a nejspíš by po dlouhém šetření GIBSu u policejního sboru skončil. 

Proč to píšu... Jednoduše proto, že na Novém Zélandu se ukázalo, že i bílí umějí popadnout zbraně, vběhnout do mešity a střílet kolem sebe. Ba umějí to možná ještě efektivněji než ti francouzští muslimové, co se projíždějí po nábřeží auty. V Německu se také mluví o tom, jak nacisté zapalují ubytovny migrantů. Velmi opatrně se pak na druhou stranu mluví o znásilněných Němkách, hromadném znásilňování o Silvestru a podobně. Ale vězte, že těch zapálených ubytoven a zmlácených migrantů je také dost. Bílí nesedí s rukama v klíně a chtějí se za silvestrovské znásilňování mstít. Jenu nás zatím máme jen teroristu důchodce, kterému se to pomotalo v hlavě. Tam v Dojčlandu jsou jinak namakaní bijci. 

V Calais se černoši snaží dostat klidně i násilím do kamionů směřujících do Anglie a zavřou za to pak českého řidiče... Ale v jiných místech zase skončí nějaký černoch v nemocnici s rozmláceným obličejem a zpřeráženýma rukama. 

Ve Švédsku už v těch nejčernějších čtvrtích existují nejen gangy nigerijců, ale i bělošská domobrana. A umějí se tam mydlit o sto šest. Co dělá policie? Lítá nad tím s vrtulníkem a z dálky monitoruje, jak si bílí s černýma dávají do tlamy. Člověk se až diví, kolik takových případů je. 

Když byl v Praze brutálně napaden číšník, jen tak tak nám pachatelé nezdrhli zpátky do Holandska. Našla je jakási bdělá češka, protože policii by to ani náhodou nenapadlo - hlídat letiště. Kdyby ti typičtí holanďané byli jen trochu chytří, mohli sednout na Pendolino směr Drážďany a nikdo by je nikdy nechytil. Soud pak byl velmi přísný (a je to dobře), ale represívní složka na celém případu měla jen malý podíl. 

Tohle milí přátelé bude ta skutečná budoucnost. Přibývající útoky na obou stranách. Ale začínám se obávat, že to není jen díky zblbnutí Alláhem. Ono se dá zblbnout i obráceně a zcela bělošsky. Viz.  Christchurch - jižní polokoule. Už dávno máme mezi sebou mnoho lidí, kteří se mají za co mstít. Ať už ve jménu Alláha nebo ve jménu boje proti němu. Obě strany mají společné to, že se jich stát bojí a přivírá nad jejich řáděním oči. 

Naše státy se už z těch všech křiklounů v neziskovskách,  apologetů lidských práv, elfů Kartouzů, Jakubů Jandů a dalších  tak posral, že už není nikde v našem civilizačním okruhu schopen těmto terorismům zabránit. Není schopen ochránit ani bílé před muslimskými teroristy, ani muslimy před bílými. Není schopen ochránit občana před zlodějem, není schopen ochránit společnost před mafiány a korupčníky. Celý Západ už je tak prorostlý politikozlodějnou, mafiánským kapitalismem a neodpovědnými vlajkonoši genderčehosi placenými státem na grantech, že už stát prostě není schopen své základní funkce.  Bojí se nejen teroristů a nácků, ale i debílků na středních školách co šikanují učitele.

Reálná budoucnost tedy bude v tom, že podobných vzájemných útoků bude přibývat. A nemá vůbec smysl přemýšlet, kdo je nebo není v právu. Právo jaksi není, protože není garant, který by ho dovedl vymoci. Zákony se už jen píšou. 

Z toho plyne jen jedno jediné východisko.... nový Stalin či Hitler si už někde pilují projevy, protože nakonec každý občan ohrožený ze všech stran s chutí obětuje svobodu ve jménu bezpečné cesty do školy pro své děti. 

Ne, Alláh nás neohrožuje... teď při porážce Islámského státu vidíte i tam ty zajaté blbečky, ubožáčky, kteří machrovali dokud měli v ruce zbraň, ale teď kvílejí a nechce se jim na onen svět. Nás ohrožuje připosranost státu, který se bojí něco udělat. Proto bude nahrazen nějakou jinou organizací, která se ale bude vázat vlastními pravidly. 

Stejně tak nás neohrožují žádní náckové ani fake news. Ohrožuje nás neschopnost elit a neschopnost té dnešní pseudodemokracie ochránit obyčejné lidi. 

Na závěr zopakuji: 

Pokud stát není schopen zajistit občanovi svobodu i bezpečnou cestu do školy pro děti a občan si bude muse t vybrat, vybere si tu bezpečnou cestu. Nikdy si nevybere svobodu. O té budou žvanit jen ti, co děti nemají. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Jistě, Vidláku, je to tak. Nebo lépe - vidím to také tak.
V naší kotlině zatím relativní klid, ale v našem městysi, v jeho historickém centru, po půlnoci raději moc nevycházet. Máme tu (kdovíkolik ve skutečnosti) prý asi 20 tisíc zahraničních dělníků. Moc inženýrů asi v těch montovnách a na stavbách mezi nimi nejspíš nebude.
Kriminalita prý nestoupla. Ta NAHLÁŠENÁ a vyšetřovaná kriminalita možná nestoupla, ale ta v temných zákoutích ukrytá zcela nepochybně. Vídám to ze svého balkonu v prvním patře, na pěší zóně, při stařecké nespavosti, se sklenkou vína v ruce. Mně nikdo nějaké statistické výmysly nenakuká.

Na střelbu to (zatím) není, ale určitým signálem mi je, že spousta mých známých (spíše pravičáků) opravdu VÁŽNĚ uvažuje o tom, že bude volit "Okamuru", tedy lépe řečeno Davida (což je od Japonce chytrý tah).
Proč?
Inu, on by byl volitelný třeba i Zhradil… ale ta squadra azura za ním...?
Zatím se nestřílí (i když už by se někdy třeba i chtělo), zatím se jen volí. Uvidíme, zda jsou to (zatím) jen řeči.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ostatně tohle píše k Vidlákovu dnešnímu tématu právě dnes i Ondřej Neff (k novozélandskému masakru):
"Že masakry jedné strany inspirují masakry z druhé strany, to se dalo čekat, když je státní moc chabá. V Německu dvacátých let se také vzájemně masakrovali nacisté a komunisté, jedni bez druhých by nebyli. Je k tomu zapotřebí slabá vláda. Tento předpoklad je v Evropě splněn."

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve dvacáátých letech se mmasakrovali nacionalisté(propuštění vojáci, prušácké výchovy) a komunisté, nacisté vznikli až později z nacionalistích bojovníků+peníze bankéřů...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Chybný je už výchozí předpoklad. Stát se nebojí ani těch grázlů, co napadli učitelku, ani muslimů. Západní civilizace dospěla do stavy, kdy na vyšších místech či akčních místech sedí příbuzní a známí, co to mají jako teplý flek, a chtějí se v něm prospat až do smrti. Jakýkoli problém je pro ně vyrušením, ale hlavně ohrožením toho koryta. Co kdyby selhali při řešení toho problému? Lepší je dělat, že žádný problém neexistuje, pouze všichni jsou kverulanti. Jediné na co musí reagovat jsou křiklouni, co je nenechají spinkat a dělat, že problém není. Pak jsou ale spíše naštvaní, a rychle se to snaží zamést pod koberec, aby mohli zpět do spinkání. O strach jde až v nějaké páté či šesté řadě, pokud jím nenazýváte strach ze ztráty sladkého nicnedělání a teplého místečka.

Další chybný předpoklad je to s tím diktátorem. Zcela evidentně se to blíží do stavu oligarchismu, a skrytých mafiánských skupin. Tedy lidé nakonec budou zotročeni ekonomicky, v chudobě, a v zoufalém stavu - že většině z nich nezbude než od rána do večera makat za jídlo, a do toho chlastat nebo fetovat, aby na chvíli zapomněli, že jsou ve velice zoufalé a neřešitelné situaci. Tedy to právno přijde, ale bude to právo otrokáře/oligarchy versus otroci.

Schopnost bránit sebe, své blízké a své děti je efektivně ničena feminismem, progresivní podporou rozpadu rodiny, a dělání nepřítele z bílého muže - to je ta svině co za všechno může. Máme snad několik set ženských spolků, které nejsou cíleny na nic jiného než na zničení mužů. Máme na to dokonce i genderové vědy, aby to ničení mužů a jejich nenávist k nim byla vědecká teorie. On totiž nikdo jiný děti a ženy i blízké neochrání než silní muži, kteří budou bojovat.

Blbne se především proto, že jsme veškeré hodnoty, morálku a vyšší ideje učinili relativní a zpochybnitelné. Dílo se lvím podílem viny německých moderních filozofů, když je čtete, jako by dnešním kavárníkům a sluníčkárům jejich spisy z oka vypadly. Je to jako přes kopírák. A trochu je to dílo všeho od renesance dále. V tomto vykořeněném světě bez opory, což cítí především děti, mladší generace a lidé labilnější - pak lítáte ode zdi ke zdi.

Celý svět se hlavně mění. Nebude už žádný kapitalismus nebo socialismus, levice nebo pravice. Budou rodinné, soplečenské a mafiánské klany. Svět se tvrdě nakastuje. Není pravdou jak tvrdí Vidlák, že se bude občansky válčit. První co se bude dít, že se budou nabalovat jako sněhová koule různé skupiny lidí a budou fungovat jako klany. Budou ovládat nebo ztrácet různá území. Soukromé vlastnictví bude jen to, co dokáží uhájit. Právo bude to, co dokáží uhájit. Nicméně většinou to půjde - až na drobné incidenty - zcela bez krve. Větinou jedna parta uzná, že by to nemělo smysl a zdekuje se.

Ženy budou volně přebíhat či budou otrocky brány těmi, kdo mají sílu. Žádný feminismus ani ženská práva nebudou existovat. A to ani v nemuslimských skupinách. Většinu žen ani nenapadne ho chtít zavádět, a i kované feministky budou dělat, že nikdy o feminismu neslyšely.

A ještě později bude svět zotročen globálnějšími oligarchy. A to pak bude teprve strašná situace. Jen souboj s nimi dokáže vyvolat skutečnou válku, nic jiného.

Zatím bez slepic

Odhaduji, že oligarchu nahradí někdo silnější, nejspíše šéf jejich ochranky a dosadí se na jejich místo. Oligarcha bude zabit nebo v lepším případě bude uvězněn v nějakém pokoji a dělat, co mu jeho ochranka nařídí.
Zotročení světa globálnějšími oligarchy nehrozí. Nemají takové schopnosti, i když si to někteří myslí, a i kdyby měli, lidský život jim k tomu stačit nebude. Musí převzít nějaký už dostatečně velký stát (viz Napoleon, Hitler, Lenin a Stalin), který vybudoval někdo jiný a oni převzali vybudovaný základ.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zotročení světa globálnějšími oligarchy nehrozí. - Sladké snění.

Najednou se dozvídáme, že i na Novým Zélandu je to stejná migrační sračka jako všude jinde. Jak je možné, že se ve všech zemích děje to samé ve stejnou dobu? Pamatujete si na socialismus? Bylo povstání v Maďarsku a nikde jinde. Taky byly nepokoje ve východním Německu, byly nepokoje v Polsku, Jugoslávie se trhla a Tito povraždil statisíce stalinistů, u nás byl 1968, pak byla Solidarita v Polsku a u nás nic.

Proč to nebylo všechno najednou? Protože každá země je jiná a vyvíjí se podle svého. Jestli se něco děje najednou všude stejně, tak je to řízeno z jednoho místa. Podzim 89 nebyl žádnej domino efekt. Revoluci nikdo nečekal i studenti co tam šli tam šli z musu na povinnou svazáckou akci, ve strachu, že se po nich jinak bude systém vozit. Tak jakápak revoluční nálada.

Jestli se to samé děje v USA, v každé evropské zemi mimo Bělorusko, v severní Africe, v jihovýchodní Asii, v Austrálii a Novém Zélandu, tak to můžou dělat jen globální oligarchové.

Jestli to to je nějaká tisícovka lidí, co vlastní půlku světového majetku, tak na to sakra mají prostředky.

Zatím bez slepic

Čmoude, říkáš že u nás nic, ale pak 68smej, kterej byl jako přes kopírák z Maďarskem, jenom o "10" let později... Už se také chystali věšet komunisty, veřejně se říkalo, že kandelábry čekaj, proto rusáci tlačili n Dubčeka, kterej v Bratislavě podespsal souhlas z okupací všem představitelům Varšavské smlouvy, když to nebude zvládat... Jedinej rozdíl je, že se sověti poučili a místo obsazování země, kde už zuří pouliční boje=maďarsko, obsadili vše dříve než to vypuklo... NEBO můžeme věřit, že ty sklady zbraní tam dali rusáci, že ty výkřiky v hospodě, že se budou věšet komunisti nikdo neslyšel...

Je rozdíl pouze v tom, že teď tu technologii už mají vymakanou a schopni ji dělat ve velkým, průmyslově. Prostě nám nezbývá než být hrdí, že ne arabové a černoši nebyli první, testovalo se to na nás, na nárazníkovém pásu sovětského svazu...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nic se neděje bez příčiny.
Už dost dlouho nebyl proveden větší atentát pod vlajkou IS,tak je potřeba muslimy naštvat.
Tak jak jsem psal u rozpadu republiky,že byl nařízen a řízen,tak jsou i tyto atentáty řízené.
Pak nastává to co píše náš Donald Trump,budou rodinné,společenské a mafiánské klany,řízené oligarchy.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

K rozpadu republiky. Zemědělče, do zákulisí vysoké politiky jsem jistě neviděl, ale tu obyčejnou s obyčejnými lidmi jsem zažil na Slovensku pár měsíců na podzim 1991, kdy jsem pracoval na Slovensku jako zpravodaj Československého rozhlasu (což zní absurdně, ale bylo by to na dlouhé vyprávění/vysvětlování). Ta všeobecná atmosféra na Slovensku prostě byla na rozchod, s tím se už nedalo nic dělat. Stan "hladovkárov" na náměstí SNP, "Dušičkový sprievod" k Tisovu hrobu na Martinský cintorín....
Měl jsem tam skvělé a dlouholeté vztahy/kontakty s federalisty, např. s chalany ze Zákruty, ale těch všech bylo v tom separatistickém moři jako když se plivne do Dunaje.
Jo jo, tak to bylo. Nebýt těch hochů ze Zákruty, už by nás bývali, "pražáky", do té obrácené pyramidy Slovenského rozhlasu ani nepustili. Chodili jsme tam "načerno".

Zatím bez slepic

na západě Slovenska a ve městech. Lidi na venkově, potažmo ve městech na severu a východě Slovenska, smýšleli poněkud jinak, lépe řečeno, převládal u nich realističtější pohled na věc.

Zatím bez slepic

Dodnes probíhá každoroční oslava přátelství mezi Moravany a Slováky na Velké Javořině.
Hodně záleží na tom, kteří řvouni dovedou lépe manipulovat s veřejností. Předpokládám, že volba Čaputové to potvrdí.

Zatím bez slepic

mé tvrzení o venkově a menších městech. A samozřejmě i vliv množiny ekonomicky navázané na území ČR.

Zatím bez slepic

- říkáte na východě Slovenska to neplatilo?
V listopadu 89 jsem byl tři týdny na služebce ve VSŽ Košice. Na shromážděních se tehdá producíroval dědek v uniformě Hlinkovy gardy.

Zatím bez slepic

Velmi dobře si pamatuji léto 1991, kdy jen krátkou zastávkou v Čadci při cestě k příbuzným na Kysuci:
Prakticky na každém domě či obchodě hanebné vyjádření proti "Čehůnům" (souhlasíme spolu, že je to město a že je to na západě).
Ale pak v malé vesnici na Kysucích - "Veď pan farár povedal..."
Teta, která celý život pracovala v Čechách (a dodnes bere český důchod) s námi dodnes nemluví a kdykoliv přijedeme, tváří se, že není doma.
Prostě ta situace k tomu byla zralá.
Otázka je, jak to pravdu cítili běžní lidé a jak je dokázali zmanipulovat politici (nebo kněží), ohřívajících si vlastní politickou nebo byznysovou polívčičku, a vyvolat tak masovou hysterii.
Věřím, že většina běžných lidí rozpad Československa tak nějak nechtěla.
V jedné zemi (v jedné ze zemí, o nichž se nemáme negativně vyjadřovat, neboť jsou to naši "spojenci") také lidi většinově vnitřně nechtěli různá konečná řešení.
Ale drželi hubu a krok - a souhlasím v tom Vidlákem - ti běžní občané následovali toho, kdo jim slíbil prosperitu a pořádek.
Bohužel nevidím zde řešení, respektive, nevidím zde žádné dobré řešení.

Zatím bez slepic

Byla jich menšina, ale řvali 10x tolik jak ta většina, která makala a neměla čas to řešit, jako dnes mi a i mi dnes jenom čumíme co vše dokáží prosadit navzdory tomu co chceme...

Zatím bez slepic

Pane Godot.
Já zase mám jiné informace z Kysuc a Oravy,odkud polovina mužů pracovala v Čechách a nejvíc Ostravsko.
To co se dělo v Bratislavě,kde si mnozí honili triko,jací jsou vlastenci,to některým zůstalo dodnes.
I když musím dodat,dost si to Češi pokazili za první republiky.

Zatím bez slepic

A ti vaši obyčejní lidi byli kdo? Takoví místní Vlkové, co si dodnes myslí, že cinkal klíči proti komunismu a že to nebylo nahraný?

Když bylo před volbama, tak kolem všichni v práci byli pro Drahoše. Byli pro něj přesvědčeně a pevně. Byli pro něj vzdělaní, nevzdělaní, bystří i méně bystří, muži i ženy, mladí i starší. Dokonce i cizinci, co neuměli česky. - Protože jsem zvědavý, tak jsem se jich ptal, jak ke svým názorům došli a kladl jim nějaké testovací otázky. - Byla to ubohost a zoufalství. - Co by se mi líbilo, kdyby byli pro Drahoše a byli by schopni vést třeba dvouhodinovou debatu, aby si to obhájili. Místo toho měli jednověté slogany a za tím nic. - např "Já si čtu 5 minut facebook a na základě toho volím." "U nás tak volí celá rodina." pak ty podstrčený názory z TV "je potřeba někdo důstojnější" "Zeman nás špatně reprezentuje na západě" "Zeman nás táhne na východ" atd. - Ubohost.

To samé si myslím o těch vašich obyčejných lidech. Víte proč si to tak myslím? Protože to zapadá do celkového schématu. Německo potřebovalo rozbít dva silné slovanské státy. Jugoslávii a Československo. Na to se hodí nacionalismus. Pamatuju si, jak začínala válka v Jugoslávii. Proběhly první zprávy v rádiu v roce 1988 a Jugoslávci jen koukali, co se to děje. Za chvíli se to mydlilo.

Naše sametová revoluce byla podvod a ještě jsem nepotkal jednoho jediného člověka, co by to byl chopen obhájit. Ani jednoho. Všichni buď reagují popíráním, přejdou do agresivity nebo přiznají, že toho vlastně moc nevědí a nemají žádná vysvětlení.

Další důležitá věc se Slovenskem, byly záběry pálení československé vlajky, co byly vidět v televizi. Novináři co byli na místě nic takového neviděli. Jak se to do těch novin sakra dostalo. Jestli jste doopravdy pracoval v rozhlasu, tak máte ponětí, jak to funguje i v TV. Novinář někam vyjede, tak natočí materiál, přiveze ho a jde s ním do střižny. - Tam se to sestřihá, aby to bylo vůbec poslouchatelný - sledovatelný - to je vystřihaj se tam zámlky, hledání slov, rozkecávání se do ztracena, možná se někdy informace přeházej, když si dotyčná osoba vzpomene až na konci na informaci, co byla na začátku. - Ale NIKDY NIKDY NIKDY se tam nevkládá informace z jiného rozhovoru, natočeného jinde někým jiným s někým jiným. - Jestliže se tohle stalo, tak se to mohlo stát jen na zadání od nadřízených a je to vědomá akce na zadání tajných služeb.

Když píšete o "Stanu hladovkárov" a "dušičkovém pochodě" tak můj názor jenom potvrzujete. - Už jen podle těch názvů to je přesně to, co se objevuje při všech akcích globalistů. Tyhle overtonovsko-sharpovsko-majdanovský názvy.

Jak to můžete nevidět? "Milion chvilek pro demokracii", "štafetová hladovka" Sametová revoluce" "Děti země" "Karafiátová revoluce" "České děti" "Charta 77" "Oranžová revoluce" "Arabské jaro" "Dny neklidu" "Člověk v tísni" - Vy to nevidíte ani teď, že to je všechno na jedno brdo?

Vznešený název, pokud možno vždy bezelstné naivní tvářičky vystrčené do popředí. - Naivňoučké Johanky z Arcu z pozadí navigované mocnými, aby strhly davy a pak skončí odložené u koryta, vybourané v autě, utopené v půl metru vody či rovnou na hranici.

Ještě sám říkáte, že to bylo ve městě. Víte proč? Ve městě je hodně lidí pohromadě a neznaj se. Tam je daleko snadnější někoho manipulovat než na vesnici, kde je pár lidí a všichni se tam znaj generace zpátky.

Neviděl jste nic. Byl jste tam jak Vidlák kdysi na Pařížském letišti. Zároveň popsal všechno, co tam viděl přesně tak jak to viděl a zároveň bylo všechno blbě, protože právě jen viděl to, co viděl a nevěděl, co je za tím.

Zcela logicky- když vidíte někoho sedět unuděně za počítačem, tak není hned jasný, že tam maká víc než černoši, co tam pobíhají kolem vás. To musíte vědět, kdo se co musí naučit a kdo jaký musí mít zkoušky, kdo se ke komu chodí na co ptát, kdo uděluje vyjímky, kdo koho kontroluje, kdo co přebírá v případě problémů a kdo tam vůbec jak co dělá.

Stejně tak jako když jste Vlk na plzeňským náměstí tak se usmíváte na toho cinkajícího pána vedle a nevíte, že byl let ve straně, že jeho otec dělal v padesátých letech bachaře, že jeho manželka byla zažraná soudružka. - Ten pán ví, že jste naivní pako. Ví to i slušná kádrovačka, co ho znala ze schůzí a co teď musí držet hubu, aby ji Vlci ve svatém nadšení ještě neukřižovali, ale jak Vlk nevíte nic.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pod toto bych se podepsal i já, tomu textu nejde nic vytknout :(

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nic se neděje bez příčiny.
Už dost dlouho nebyl proveden větší atentát pod vlajkou IS,tak je potřeba muslimy naštvat.

Tiez ma to napadlo ako prve, ked som cital tu spravu o masakru...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidím to jen zvenčí, přesto si dovolím soud.
K dobré výchově nové generace je prvním, a troufám si říct nejdůležitějším, předpokladem autorita vychovatele, učitele. Už první náznaky šikany vůči tomu, který by měl vést, by měl dotyčný tvrdě trestat. třeba i tělesným trestem, když to nejde jinak. I za cenu vyhazovu. Což by bylo nejen k jeho prospěchu, ale i k prospěchu vychovávaných.

Námitka, že by pak bylo málo těch, kteří by byli ochotni vychovávat a učit, neobstojí. Systém by s tím musel něco dělat. Upravit podmínky - pravidla, postihy, platy a pod.

Zatím bez slepic

Ale tak to fungovalo za první republiky, CaK, ale i za komančů a nějak sem nikde nečetl, že bylo málo zájemců o učitelství :-o, vždy se shnilé jablko likvidovalo, aby nenakazilo zbytek bedny...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák ve své úvaze vychází z předpokladu, že stát má zájem své občany chránit. Ten předpoklad je chybný, stát na své občany totálně kašle a jen hledá způsoby, jak je co nejvíce zkasírovat. Zvykněme si na fakt, že nejsme jen kanonenfutter do budoucích konfliktů, ale též podaní jako za feudalismu. Ten začínal tak, že se lidé dobrovolně vzdávali svobody a platili za ochranu, aby nechcípli. Volba to byla svobodná, nikdo nikoho k ničemu v počátcích feudalismu nenutil, jen se ti osamělí neubránili. Pokud bychom hledali příklad dnešní době, tak se můžeme podívat do různých zemích, kde mafie vymáhá poplatky za ochranu.
Ale Vidlák má pravdu především v tom, že lidé velmi snadno vymění část svobody za bezpečí, bydlení a plný talíř. Svou svobodu za bydlení a jídlo nevymění jen idealisté a bezdomovci na alkoholu.
Feminismus, genderové studie, sociální začleňování a jiné zbytné činnosti po nástupu diktatur zmizí. Společnost je na příchod diktátorů už připravena. Jen několik příslušníků pražské kavárny si myslí, že jej zvrátí svými plamennými projevy. Ne, oni budou první obětí jakékoliv diktatury a nikdo nad nimi neuroní slzu.
Současně, až se život stane málo snesitelným, hodně lidí najde cestu k náboženství. Bude to ovšem to muslimské, protože je nejvíce protěžované a má velkou skupinu těch, kdo se k němu aspoň trochu hlásí. Jiné skupiny náboženství budou v lepším případě tolerovány a ateisté zmizí úplně. Islám už Evropu dobyl a zavinila to Angela Merkelová za pomoci věřících a sluníčkářů. Ještě se dočkají své odměny.
Vidlák má pravdu v tom, že stát už ani nepředstírá, že někoho ze svých občanů chrání. Ve chvíli nouze se takový stát nedočká pomoci od svých občanů, na které předtím tolik kašlal a kteří nesdílí pocit, že by stát mohli jakkoliv ovlivnit a zlepšit.
Ještě chvíli si budeme hrát na demokracii, pak přijde diktátor a prohlásí, že má jednoduché řešení. Označí viníky a zlikviduje je. Ne pro nějaké ideje, ale kvůli majetku. Brzy nebude možné sebrat další peníze u většiny obyvatel., protože je nemají nebo jako střední třída mizí. Tak se ti noví vládci - diktátoři obrátí tam, kde peníze jsou a budou, k oligarchům. Petr Kellner koupil své dceři parkurového koně za 250 nil. Kč. Přeplatil Billa Gatese, který jej chtěl také koupit své dceři, ale za sumu odpovídající 200 mil. Kč. https://www.e15.cz/magazin/kellnerova-ma-hvezdneho-kone-za-ctvrt-miliar…
Přesně tak vznikají ty historky typu, když nemají chleba, proč nejedí koláče, což Marie Antoinetta nikdy neprohlásila. Buď to byla její dvorní dáma nebo falešná zpráva, ovšem ujala se. Je jedno, kolik Kellner nebo Gates dají na neziskovky a charitu. Lidé si stejně vždy všimnou takových výstřelků.
Na co se můžeme těšit? Nejbohatší lidé se pokusí ochránit své bohatství tím, že zkusí zavést zákon, který by jim umožnil vlastnit lehké kulomety pro jejich ochranky. Nebo ujedou na nějaké ostrovy nebo bunkry. Ti chytřejší si pořídí výletní loď středně velkou použitelnou pro skupinu 200 - 300 osob a na ni se odstěhují i se svými lidmi. V případě nebezpečí s ní odplují. Ti ostatní zůstanou sedět v bunkrech nebo na ostrovech, dokud si pro ně někdo nepřijde.
Evropská civilizace už v podstatě skončila. Procesy vedoucí k rozpadu EU i národních států jsou nevyhnutelně nastartovány. Penzijní a bankovní systém se zhroutí jako první, hned po nich veřejné zdravotnictví.
Kolik lidí umře? Můžeme vyjít z příkladu nasazení vlků do Yellowstonu, kam byli znovu vysazeni v roce 1995 po 70 letech, kdy se jeleni množili bez přítomnosti vlků a likvidovali dřeviny. Populace jelenů velmi rychle klesla na polovinu. https://www.selmy.cz/vyznam/priklad-z-yellowstonu/. Podobně se dá očekávat, že populace v Evropě také velmi rychle klesne na polovinu. Méně lidí znamená méně příjmů pro stát a menší potřebu státních úředníků a zbytných činností, třeba herci a zpěváci, soudci a advokáti. Lidé si ve své komunitě o velikosti vesnice udrží pořádek i potřebnou sociální pomoc sami. Vrátíme se do středověku, kdy spousta činností nebude zapotřebí. Na tom prodělají i oligarchové, protože najednou budou muset platit plnou cenu za své nápady. Pokud se oligarcha rozhodne vyvinout novou zbraň nebo se rozhodne cestovat k jiným planetám a odstěhovat na Mars, utratí na tom celé své jmění, protože ani ten nejbohatší neshromáždí tak rychle dostatek vědců. Nejde jen o problém vyhledání nových lidí, ale i o jejich sloučení do jedné komunity a zapracování na jednom úkolu a zajištění nezbytných služeb, které dosud dával stát.
Oligarchové mají v podstatě jen jedinou možnost budoucího vývoje, ve kterém nebudou zničeni, a to změnit společnost k lepšímu, přestat ji tak vysávat a smířit se s tím, že budou ztrácet větší část svého bohatství než dosud. Někteří nejbohatší v USA se už hlásí k tomu, že by uvítali větší zdanění. Při dnešním stavu korupce to ale považují za zbytečné, protože peníze někdo ukradne. A mají pravdu. https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Bohac-Bernard-Nechal-bych-se-zda…

Je to jednoznačně stát a evropské elity, kdo selhává. Tím se blíží k situaci, kdy budou nahrazeni. Stát jiným státem, nejspíše diktaturou, která ořezá všechny dosud vydobyté výhody. A elita, která se za ni sama prohlašuje, bude zničena. Přežije pouze Jakub Janda, Romancov a jiní, protože i nový stát bude potřebovat cenzuru. Bohatství tvořené daty na bankovních účtech bude vymazáno vypnutím systémů. Tím dojde i k odlužení většiny lidí v dluhové pasti. Beztak po světě koluje mnohonásobně více virtuálních peněz než jich je fyzicky. Typický příklad je u papírového zlata. Na burzách s ním obchodují, ale ve skutečnosti jde o slib, že je někde uloženo. Třeba ve Fort Knoxu. Dokud tomu někdo věří, stále se s ním obchoduje. Otázkou bude, co se stane, až někdo bude chtít to zlato vyzvednout. Odpověď už známe, nedostane je. Němci to už zkusili. Co se dá ale spočítat je fakt, že existuje 10x více papírů o uloženém zlatu, než je oficiálně udávaný počet fyzicky uloženého zlata.https://www.silverum.cz/news/papirove-zlato-prusvih-je-na-obzoru-a-706… . Zatím se průšvih podařilo zažehnat tiskem nekrytých peněz, ale to do budoucna znamená inflaci a znehodnocení úspor.
Jednoho dne dojde ke krachu celého současného finančního systému, protože jde o finanční letadlo. Nikdo neví, kdy k tomu dojde, zda brzy nebo za dlouho. Jen se nepředpokládá v horizontu nejbližších 5 let.
A kůň za 250 mil. Kč? Toho nikdo v novém uspořádání společnosti potřebovat nebude.

Zatím bez slepic

predstava je jasne - vse se zhrouti,ale tak to bohuzel nebude, I pri padu rima se nekdo objevil rozvrat a jinde jeste dveste let vse fungovalo. Proste vzniknou ruzne oblasti, nekde bude plny stat jako socialisticka kuba, nekde feudalismus, nebo otrokarstvi, nekde treba kibuc, proste svet nebude v jedne urovni, ale vznikne vice oblasti s ruznou urovni.

Treba budete mit stesti a budete mit vse zdarma, nebo take budete otrok.

Zatím bez slepic

To je možné za podmínky, že přestane fungovat přenos informací. A to se ještě nějakou dobu po případném zhroucení nestane. Navíc si zhroucení představujete jako okupaci 15. března 1939, že se jednoho dne probudíte a svět bude jiný. Ne, ta změna bude postupná a plíživá. Ke zhroucení státu rychle může dojít jen vojenskou okupací, ekologickou, přírodní, jadernou katastrofou, nebo zhroucením financí a jen za určitých podmínek. Vše ostatní se podobá postupnému umírání.

Zatím bez slepic

I pri padu rima se nekdo objevil rozvrat a jinde jeste dveste let vse fungovalo. - A to vás jako uklidňuje? Populace úžasného, miliónového Říma padla postupně až na 30 000. Ty ruiny tam jsou vidět ještě dneska. Jak asi vypadaly tehdy, polorozpadlé, zarostlé. Město Řím živilo egyptské obilí. Když Řím přišel o Egypt tak jak to podle vás vypadalo s jídlem? -Čtete tu Vidlákovy popisy katastrofy, ve kterém je naše zemědělství. Kde to jídlo budeme brát až se to k nám najednou přestane vozit? - Myslíte, že neziskovkáři a gender studenti se předělaj najednou na zemědělce? Ono zemědělství je sice možná pohrdaný, ale musíte toho vědět spoustu. Víte kdy zasejete ozim a kdy jař? A rozeznáte je od sebe?

- Viděl jste někdy města v post-kolonizační Africe? Rozpad a úpadek. Viděl jste Detroit? Rozpadlé továrny, hotely, divadla. Dřevěné domy plné feťáků, jako třeba padesátiletých feťáků, které hasiči postupně bouraj. Život jak v bojové zóně. Podívejte se na zhroucenou Ukrajinu, kde vidíte půlku vaší budoucnosti - tu druhou na francouzských sidlištích, kam nejezdí ani hasiči ani záchranka a policajti jen po skupinách.

Jen posametové řádění, jak tuhle zemi zplundrovalo - ty továrny jsou dávno pryč a nikdo je neobnoví.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A nejsou to pěkné sny.
Moje životní zkušenost říká, že malér vždycky přijde odtamtud, kde ho nikdo načeká.
Na předvídatelnou budoucnost se člověk umí připravit a tak nikdy nedopadne tak tvrdě, jak očekává.

Zatím bez slepic

A už toho nechám, ať si uleví také jiní a dostanou se ke slovu.

Zatím bez slepic

Když si člověk myslí, že už nic horšího přijít nemůže, tak se stane něco ještě mnohem horšího. Naštěstí pro nás funguje pravděpodobnost a většina těch horších možností nikdy nenastane.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Lanďák ml. považuje cestu do USA za velice úspěšnou.
NO pro něj možná JO!
Jasně odevzdat Trumpovi zbraň (symbol) a za to si moci (muset) koupit americké zbraně, vrtulníky First, je fakt absurdní fraška.
Výběrové řízení už není třeba....
A další akce budou následovat.....
Budou to jistě skvělé stroje a školení na to piloti nebudou ani třeba potřebovat, nebo to bude online jako u Boeingů...
Na co utrácet prachy tam za školení, a výcvik, když věděli, že to stejně nebude NIC moc platné....
Kde je konstrukční problém, školení to moc nezachrání.
Mám neodbytný pocit, že třeba ten Brexit byl načasován na jiný a rychlejší průběh událostí, které se nějak zabrzdily a nyní si nevědí ani loutkovodiči rady, natož loutky.
A jak píše výše DT, ti u koryt napříč, nechtějí přijít o svůj klid a smrádeček a KDD a lid ještě není tak pacifikován aby jim, spáčům, průser pro většinu, jen tak bez odporu prošel.
Možná , možná, že to zbrzdění řízeného proudu migrace, tak se Anglie na čas vrátí zase do té EU zpět, takovým tím odloženíčkem.................všichni si oddechnou, prodají to jak myslí na LID a jeho dobro a klid v celé celičké EU ....a zatím se vrhnou urychleně na tu migraci řízenou......

Zatím bez slepic

BELLy neprošly výběrovým řízením AČR. Nemají, kupodivu mj. i odmrazování náběžných hran rotorových listů.
Těm zelenejm mozkům z toho vycházely nejlíp ty poslední verze Mi-171 (Mi-8).

Zatím bez slepic

My si máme vrtulníky koupit a ne s nimi létat. Létání je takový bonus navíc.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jo a ještě stojí za povšimnut, jak zrovna Petříček jezdí vtahovat do EU Albanii .....jo jo ten směr "Sarajevo" nedá spát...
Prostě byli probuzeni spáči a tenhle bude jeden z nich.

Zatím bez slepic

Tomáš Petříček nesmírně škodí ČSSD a dostane ji pod 5%. Ale odvolat jej musí Hamáček, Babiš ani nikdo jiný na jeho totální neschopnost nikdy neupozorní, protože se jim Petříček hodí, když odhání ČSSD voliče.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zajímavé je dění okolo Klause ml:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zlomi-tohle-zitra-Klausov…
Klaus je dostatečně inteligentní, jeho kroky nebudou nahodilé.
Zároveň je zajímavá pokračující diverze SPD - z poslaneckého klubu odešli 3 poslanci v čele s Volným.

Zatím bez slepic

Zajímavé je, že se to Tomiovi stává už podruhé. Poprvé to může být náhoda, ale dvakrát?

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevypadá to na náhodu.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podruhé je to pozoruhodná shoda okolností.
Potřetí je to soustavné...☺

Zatím bez slepic

To jsem fakt zvědavá, jestli dnes vedení ODS na svém setkání vyloučí Klause ml. ze strany. Pokud ano, bude to výstřel z Aurory.

Někde na netu kdosi zmínil, že naposledy vylučovali za názory ze strany komunisté v minulém století. Pokud by to navíc udělala strana, která se nazývá pravicovou, bude to symbolické pro celý vývoj v naší zemi od hadráku.

Volný se už včera nechal slyšet, že si Klause ml. velmi váží a stál by o spolupráci s ním v nějaké nové straně, pokud ho vyhodí z ODS.
Tož to by bylo zajímavé. Já považuju jak Klause ml., tak Volného za velmi silné autentické osobnosti salviniovského typu, kteří to nekompromisně a politicky nekorektně hrnou před sebou.

Zatím bez slepic

Otázka je, kdo je Volný?
Je to silná autentická osobnost salviniovského typu nebo krtek umístěný do základů SPD, aby ve správný čas stranu rozložil? Nedostal další podobný úkol u Klalause ml.?

Klaus má plán. V blízké době se dozvíme jaký.

Zatím bez slepic

No nezapomínejme, jaké volby jsou nejdříve!!!
Jenomže nyní se žádná Aurora do Eurovoleb nezapočítá, ani EU ani ODS si rozvracet nedají....!
A touto optikou Klaus jr Fialovi neprospívá, tedy "chlapským" silným gestem, vyloučením rozvraceče spíš fialové, než modré ODS, by tady mohla ODS získat nyní ty "eurofilní" voliče, mají v průzkumech dost %.
A ještě by mohl předsedu ohrozit na té předsednické židli....tak pryč rázně s ním.....
A volby to jsou prachy, nejen mínus, ale i plus a ty je třeba taky first. každý hlas se počítá!

Zatím bez slepic

Já si myslím, že Fiala ztratit může a právě volby do EP jsou na případné vyloučení Klause ml. citlivé.

Mají na kandidátce eurorealistu Zahradila a za ním zástup eurohujerů. Zahradil má vzbuzovat dojem, že se také bude říkat ne a Klaus ml. to utvrzoval. Když odejdou Klause a Klaus jim ještě trochu zaškodí, převáží u ODS dojem "eurohujer" a pravicoví voliči, co je EU právem se.e, budou hledat jinde. Třeba u SPD.
To potvrzuje ten průzkum na tom pravicovém webu, co tu na něj byl odkaz - bylo tam 53% pro Davida a vyloučení Klause, o které si v podstatě sám řekl, by to mohlo umocnit.

Zatím bez slepic

Pane Admirál.
Takže,námluvy Klause v SPD se zdařily,Volného kritika poměru v SPD byla domluvena na rozloučenou s Okamurou.
Kolik dalších poslanců bude dezertovat ke Klausovi?
Tady bylo také dobré poznamenat,dvakrát se nespálíš o stejnou Klausovu ODS.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

z Polžic a Bezdružic. ..

Zatím bez slepic

ʾIn shāʾa llāh - z Aláhovo vůle

Zatím bez slepic

Správně mělo být:
Chrisopher the Bastard of Halfspoons and Withoutsatellites... :-)

Zatím bez slepic

Střílel císaři do oken a císaře to fakt naštvalo.

Viděli jste v TV vrchního policajta? Už tu máme zase tresty za schvalování atentátu. Zrovna na výročí začátku protektorátu.

No snad se to tentokrát obejde bez Lidic a Ležáků.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Schvaluji atentát na Reinharda Heydricha provedený čs. parašutisty 25.5.1942. Hamáček a policejní prezident udělali tiskovku a národu řekli : "Všechny aktivity, které by se daly vykládat jako schvalování masakru na Novém Zélandu policie pečlivě prověřuje a zajišťuje důkazy pro případné trestní řízení. Policie nebude tolerovat žádné projevy souhlasu s terorismem, extremismem nebo podněcování nenávisti."
Z důvodu právní jistoty pro bdělé oko internetového cenzora, který hlídá tento chlívek, uvádím, že se k atentátu na Novém Zélandu nijak nevyjadřuji - neschvaluji jej, ale necítím se povolán se k němu jakkoliv vyjadřovat, protože jeho vyšetření a zjištění důvodů, které k němu vedly, je záležitost místní policie.

Zatím bez slepic