Ukrajina na Slovensku a Piráti u nás

Autor

Slovenské prezidentké volby vyhrála Čaputová. Přiznejme si, že to nebylo nijak překvapivé. Už v prvním kole tato dáma významně vedla, měla na své straně prakticky všechna vlivná média, k tomu byla celkem vtipná, pohotová a protože o ní nikdo nic nevěděl, špatně se na poslední chvíli shánělo nějaké kompro.

Maroš Ševčovič byl navíc jen další ošklivější Čaputová.  Slovenský volič si vybíral mezi Více Evropy a Více Evropy. Do druhého kola postoupili dva v podstatě stejní kandidáti a vzhledem k tomu, že tam na Dunaji je Fico podstatně méně oblíbený než třeba u nás, dal se tento výsledek čekat. 

Svým způsobem to zase tak moc neznamená. Na Bratislavském hradě bude Kiska 2. A Stejně jako na Kisku, začnou se zvolna objevovat zajímavé informace i o Čaputové, ona sama teď bude muset občas říct něco smysluplného sama za sebe, bude vstupovat do politiky a mezi politiky a jak to tak v poslední době bývá, celospolečenský spasitel se rychle zredukuje na celospolečenského klauna. Vůbec by mě nepřekvapilo, že příště už Čaputová ani nebude kandidovat... stejně jako Kiska. 

I přes bombastická prohlášení a strachování se, co bude s V4, jsou podle mě obavy zbytečné.  Politiku stále ještě určuje SMER s Ficem v čele a vzhledem k tomu, co jsme se dozvěděli u Vlka na Kose ohledně amerických základen nad Tatrami a o Slovensko - americké smlouvě o protektorátu, je zbytečné si dělat starosti ještě o Čaputovou.  Slovensko si jde svojí cestou. Ostatně Slováci mají demokratické právo zvolit si jakýkoliv protektorát. 

Já bych ovšem rád podotknul jinou věc... všímáte si, jak moc se podobají ty slovenské volby s těmi ukrajinskými?  Bratia Slováci čtoucí tento blog doufám prominou a mají samozřejmě možnost mi můj názor vyvrátit v diskusi, případně jsem ochoten vydat jakýkoliv text, který mi pošlou, ale dovolte mi teď říci, co vidím: 

1. V české republice prezident obhájil mandát a v druhém kole šlo k volbám víc lidí než v prvním. Prezidetem se stal kandidát, který je skutečným matadorem naší politiky a nebyl člověk, který by ho neznal. Jeho vyzyvatelem se stal nýmand o kterém bylo slyšet až před volbami a kdyby Zeman ukazoval v předchozím období laskavější tvář a méně provokoval, Drahoš by prohrál mnohem více. Víc jak půlka Drahošových hlasů nebyla pro vědcovu kvalitu, ale pro Zemanovu nepřijatelnost.  Na Slovensku už dvakrát zvítězil kandidát, kterého před volbami nikdo neznal a přitom proti nim stáli matadoři politiky. Oba slovenští prezidenti byli vykresleni jako spasitelé země, slušní , poctiví, skvělí. Pak se začalo (a začne) ukazovat, že zase takoví frajeři nejsou a zbyde pachuť. 

Nepřipadá vám to, jako na té Ukrajině? Porošenko byl přece spasitel společnosti. Zachránce Ukrajiny... Aby se z něj stal postupně další oligarcha, blbeček, neschopák a korupčník jako každý druhý. A koho máme teď jako favorita na Ukrajině? Šaška. Na Slovensku se Čaputová klaunem teprve bude muset stát, na Ukrajině už ho budou mít rovnou. Jaký je rozdíl mezi Slovenskem a Ukrajinou? Moc velký ne. Na můj vkus tam mají příliš mnoho kandidátů na spasitele a jsou nějak moc ochotní jim věřit.  Vlastně se liší jen v tom, že na Slovensku bych ještě byl ochoten tak nějak věřit, že volby nebyly zmanipulované. Na Ukrajině už tomu nevěřím ani za mák.

2. Všímáte si, že v obou případech bačují v pozadí Američani? Z Ukrajiny udělali evropské Zimbabwe a zdá se, že Slováci jsou další na řadě. Dovolím si zopakovat staré pravidlo - Je nebezpečné být americkým nepřítelem, ale být americkým přítelem je smrtící. Je možné, že se kreslí nějaká nová hraniční čára mezi Ruskem a NATO, tentokrát na Karpatech, protože Ukrujina je definitivně v háji a nový spasitel stejně nevyřeší ani jeden z ukrajinských problémů?  Co udělají Ukrajinci, až budou definitivně zklamaní? Ano, obrátí se k brstrům Rusům. Nebude to trvat zase tak dlouho. 

3. Shrňme si to... Na Slovensku i Ukrajině jsou favority jakési rychlokvašky, kteří se odkudsi vynořili a zase kamsi zapadnou... po svém období na výsluní budou zásobeni penězi případně dobrými kontakty, ale předtím si nic nemuseli vychodit, ani vyparlamentit, vlastně postačil hezký ksicht a suverénní vystupování.   Vyhrají proti zavedeným matadorům, o kterých je slyšet už leta a volič je přesto ochoten volit opakovaně  někoho, koho vůbec nezná, i když musí vidět, že z toho nic nebude. Nebo že by ta bratislavská kavárna měla víc voličů? 

Podívejte jak jinak to je u nás... Piráti dostali šanci, protože přišli s programem, který tu ještě nebyl... autorská práva, legalizace marihuany, sdílení dat, elektronická státní správa. Kvůli tomu je lidi volili. Uspěli docela slušně.  Ale ani zdaleka nevyhráli a ani se tomu neblížili. A teď po roce už se běžně mluví o tom, že jsou to jen další Bursíci či Věci Veřejné se stejným programem a stejnou agendou, kteří ani v náznaku nezkusí pohnout zavedenou liberální demokracií ve prospěch EU a USA. Vyhráli s líbivým programem ze kterého se ani nepokoušejí nic realizovat. Dejte jim ještě dva roky a dopřejte Hřibovi ještě pár hlášek v pražských tramvajích a už žádní Piráti nebudou. Vylézt u nás s programem Čaputová, je celkem jistá prohra. 

Stejně tak se dá čekat, že v příští české prezidentské volbě dají lidi přednost někomu, koho dlouhodobě opravdu znají a kdo bude tak trochu rebel a rozhodně nebude favoritem médií a Kavárny. Ale pokud to tak nebude, jsem připraven jet do Púchova a tam se omluvit prvnímu slovákovi kterého potkám. 

Skoro jsem v pokušení (a čtenáři ze Slovenska mi to promiňte) říci, že hranice mezi střední a východní evropou probíhá v Beskydech. Berte to ale tak, že je to jen můj první dojem a jsem přístupný změnit názor. Když budu mít důvod. 

 

PS. Včera jsem četl článek od Erika Taberyho, že volba Čaputové dala naději i Česku... Myslím že bude značně zklamán. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

nebo jiný tvor, hájící hranici před medvědími stády.
Komik ještě nevyhrál, může mít nehodu nebo virus.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

bez gatí a bez toalet
to zas bude průser.
Kyško, ty si user
ty jsi z toho venku
nemusíš mít plenku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Z nedělní Kávičky Terezy Spencerové. :

"Spojené státy „povedou své bitvy“ až do Rapture, sliboval nedávno v Jeruzalémě Trumpův ministr zahraničí Pompeo… mluvil o Rapture čili „vytržení“, které se objevuje ve Zjevení Jana, podle něhož nastane den, kdy všichni hříšníci budou muset čelit konci světa a všechny dobré křesťany Ježíš vezme do nebe… náboženskému zanícení šéfa americké diplomacie se věnuje New York Times… fascinující čtení… "

Zatím bez slepic

Spokojené státy americké.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Opravdu se divím,že se na Ukrajině dostal do druhého kola Porošenko,tak dávám sázku,Porošenko musí vyhrát.to si přeje páníček z USA.
I na tom Slovensku bylo potřeba zvolit ochotnou nulu,aby podepsala cokoliv,ale až takhle se nechat zmanipulovat,to není dobré.Spíš mne napadá a právě i situace u nás,zatím nevidím vhodnou osobu na příštího prezidenta.Vidíme to i na poklesu oblíbenosti stran,oblíbenosti politiků,proto může dojít k takové situaci,že nám propaganda během dvou-třech měsíců, postaví,vystaví krásného ptáčka.

Zatím bez slepic

Taky to muselo dat prepocitavani, nez se dopocitali. Urcite jim slibil po Evropsku nekolikery volby, dokud se to nepovede spocitat spravne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím, že svoji (v tomto smyslu negativní) roli na Slovensku hraje právě ten Fico. A že bych tu volbu slovenského prezidenta přirovnal právě k našim volbám těch "nových" do parlamentu.

Zároveň si říkám, jak by asi ty volby dopadly u nás, nebýt na startu Zeman, poslední z trojice "Velkých", k jehož úřadování jsme byli odsouzeni dějinami? Letos bych z toho zbytku musel volit snad Topola, kdybych volit musel. A ve druhém kole Drahoš nebo Fischer? Nebo Hilšer? Čeká nás to samé co Slováky. Co nevidět.

Zatím bez slepic

tak tak. Ukazali sme vam ako sa to bude u vas vyvijat.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte stoprocentně pravdu.Ač stár,pracuji v poměrně mladém kolektivu.Co okolo sebe slyším,tak v nedalekém budoucnu je "slovenská cesta " naprosto jistá. Bůh nás ochraňuj.

Zatím bez slepic

Jsou tak odlogovany, ze jim to clovek skoro preje. :-/

Nejhorsi je, ze si snad fakt myslej, ze jsou ti spravni, muvit se s nima deda a jsou v podstate zli.

Zatím bez slepic

Nechvalte dne před večerem. Do příštích voleb se muže zapojit třeba Kubera, Klaus ml. a ještě muže být “veselo”. Tady lidi nula Drahoš s falešnými brejličkami jen tak neoblbne.

Zatím bez slepic

A Samkova.

Zatím bez slepic

Protoze tam byl Zeman, tak tam nesel Okamura, nesel tam Kubera, nesel tam Klaus Jr a dalsi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pisat prispevok o dlzke clanku ... tak to zredukujem.
Tento clanocek nech si Vidlak vytlaci (aby mal hardcopy 😀). A az im ten jazvec z hradu odide, potom nech to vytiahne a zacneme redigovat, co v clanku zmenit (okrem mien a Cesko za Slovensko).
Zeman vam to len trochu odpoposunul 😀.
A preco u vas Zeman ano a u nas matador nie - o tom rozhoduju detaily. To ze ich Vidlak neovlada - mu budiz odpustene. Predsa je to len Vidlak 😀😀😀.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

O Zemana nejde, jde o volice. Kazda anti-kavarna bude mit uspech. Jde o to, jak se bude mit pomer starocechu vuci mladocechum.

Zatím bez slepic

nejde o volicov.
Volic je kobliha. Dochodcovia pocuvaju na valorizaciu dochodku, pracujuci na vyriesenie kauz, mladi na pekne tvare a pekne slova. 70% ludi sa na volby vysralo.
Na Drahosovi sa to vyskusalo, pri Caputovej odstranili nedostatky. Za par rokov aj vy budete mat dvoch kandidatov v druhom kole - prast jako uhod.
A v tom pripade to uz nie je o volicovi, bo si vlastne nemas ani koho vybrat. Lubiva tvar, lubive slovne spojenia, cisty profil, jasne programove zameranie.
Zeman kandidoval sam za seba, takeho tam uz dalsieho nemate. Zostavaju uz len matadori, co maju za nechtami spinu. A proti nim nove mlade neokukane. V podstate format Kennedyho.
Caputova bola vybrana uz skor - najskor pracovala v neziskovkach ( akoze teda pomahala nezistne 😀) potom raketovy skrateny nastup v totalne nezaujimavej politicke strane (ergo ma aj politicke pozadie) a dlha masaz - asi najdlhsia..a teda musela stat majlant ... a vysledok sa dostavil.
Sefcovic bol vybrany ako posledna moznost, v kampani ako celej bol s biedou 3 mesiace (oproti snad rok a nieco trvajucej u Caputovej) a okrem profesionalne urobenej kampane nemal cas niecim zaujat. A hlavne to Smer posral sposobom vyberu kandidata. Nik nechcel za Smer byt prezidentom. Lajcakova demisia a nasledne odvolanie demisie a nasledne uporne dementovanie pripadnej kandidatury za smer... Signifikantne...

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co vyzkouseji na Drahosovi? Vzdyt takhle se to dela nejakej 50 let nejmin.

Volic je kobliha. - Caputova rozdavala koblihy? - Kdyz je volic kobliha, ze je nerozdavaj vsichni?

Zeman kandidoval sam za seba, takeho tam uz dalsieho nemate. - Ale mame.

My jsme si to odkroutili s Havlem, tak jsme jeste trosku vakcinovany. :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Druhé kolo voleb na Slovensku mi připadá jak kdyby se u nás do druhého kola dostal Drahoš s Fišerem. Fíkus proti eurohujerovi. Smysluplná volba nemožná. Lkaní nad nízkou volební účastí je pokrytecké. Vzhledem k tomu, že nebylo z čeho vybírat tak byla účast obrovská, já osobně bych nešel.
Není mi zcela jasný jásot našich sluníčkářů. Vždyť nevyhrál lepší kandidát, žádný nebyl, vyhrál ten, kdo měl na své straně podporu sdělovacích prostředků.

Zatím bez slepic

Není mi zcela jasný jásot našich sluníčkářů. - Konecne tam maji nekoho, koho plne chapou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

kdyby Zeman ukazoval v předchozím období laskavější tvář a méně provokoval - Tak by si na nej nasli neco jineho.

Zeman je ve skutecnosti uplne standartni politik jako treba Chirac. To kavarna je plna cerne nenavisti, protoze nevyhral ten jejich havloid-sudetak. Napodruhe vybrali nymanda podle prirucky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Piráti dostali šanci, protože přišli s programem, který tu ještě nebyl... autorská práva, legalizace marihuany, sdílení dat, elektronická státní správa. Kvůli tomu je lidi volili.

Spis to je nova verze uz prokouknutych neomarxistu pod znackou Ecolo. - Da se tomu jiny jmeno, jina barva, jiny temata, se kteryma si stejne vytrou prdel a pak makaj pro strejdu Sorose. Neni divu ze Stropnicky byl s nima jedna ruka. Volili je hlavne mlady lidi, ktery nemeli co volit, protoze ostatni nejsou cool.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Skoro jsem v pokušení (a čtenáři ze Slovenska mi to promiňte) říci, že hranice mezi střední a východní evropou probíhá v Beskydech. - My mame hranice s vychodni Evropou i na zapade. Sumava a Krusne hory.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Raději šaška, než fašistu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Zeman vam to len trochu odpoposunul"
Popřemýšleli jste o následné volbě? Nic moc vyhlídky do budoucna.

Zatím bez slepic

dost by se mi líbil Jan Keller, ale v takhle nastaveném postředí asi nemá šanci

Zatím bez slepic

Keller - hodil by se - ale sám se jasně vyjádřil že má politiky dost.

Zatím bez slepic

Keller by se nehodil. - Je slusnej, ale musi vaha. Malo klame telem. - Zeman se usmiva a pak nedopatrenim rozslapne kavarne vsechny babovicky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Volby na Slovensku nedopadli dobře, problém není Čaputová, ale Progresívne Slovensko, ktoré stojí za ní. To se bude snažit pomocí ní prosadit svou agendu a získat dalši preference.
https://www.epshark.cz/clanek/1863/slovensku-neni-co-zavidet

Zatím bez slepic

Myslim, ze slovenky podvedome touzi po znasilnovani a utrpeni.

Zatím bez slepic

První zkouška Čaputové bude, jak se psotaví návrhu usnesení evropského parlamentu o základních právech lidí afrického původu v Evropě.

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-8-2019-0212_CS.html

Může se vzdát prezidentské funkce ve prospěch člověka afrického původu vzhledem k tomu, že lidé afrického původu jsou v Evropské unii velmi nedostatečně zastoupeni v politických a zákonodárných institucích na evropské, vnitrostátní i místní úrovni.

Může jim také věnovat své bydliště v Pezinoku vzhledem k tomu, že lidé afrického původu v Evropě čelí diskriminaci na trhu s bydlením a prostorové segregaci v nízkopříjmových lokalitách se špatnou kvalitou bydlení a stísněnými byt.

Totéž Martin Stropnický na svém zámku, a oni se mu jistě odvděčí pracovitostí při opravách, protože na práci otroků přeci vyrostla evropská civilizace. Souhlasím, ovšem území ČR bylo vždy cílem nájezdu otrokářů nejdříve z Franské říše, pak území Německa (odvlékání nevolníků), později především Morava nájezdům Turků. Tak proč do toho EP tahá ČR a jiné země, které nikdy žádné kolonie neměly? Máme být solidární? Už zase jako za socialismu?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zatím neznáme ani její vodiče. Poradce si bude teprve vybírat. Z těch dvou postupujících, Šefčovič - Čaputová, dává víc naděje právě ona. Šefčovič je jasný. Evropský komisař !
Čaputová si musí uvědomit jednu skutečnost :
Slovensko se nesmí stát nástupní prostorem k tažení na Rusko. Evropané nesmí připustit novou světovou válku na svém území. I za cenu rozchodu s USA. Pokud bude Čaputová souhlasit s vybudováním vojenské základny USA na Slovensku, pak se přiřadí k těm zločincům, kteří mohou mít na svědomí zánik civilizace. Poláci se chovají stejně neodpovědně.
Co brání tomu, aby se s Ruskem podepsaly smlouvy o přátelství a spolupráci ?
Já mám jasno - USA a NATO. K zbrojení je zapotřebí vážný nepřítel. To se dá pochopit, ale soustavné provokace vůči Rusku už ne.

Zatím bez slepic

Ta udela, co se ji rekne. Je blba jak tago a vubec nevi, o co jde. Do valky klidne pujde, protoze si mysli, ze ji prosedi v kanclu u TV.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tvrdim ze o pocte volicov v druhom kole jednoznacne rozhodol tandem Caputova - Sefcovic. Druheho kola volieb sa zucastnil len mizerny pocet volicov ktori tento tandem nevolili v prvom kole a asi nebudem daleko od pravdy ked poviem ze takito volili Sefcovica len preto, aby nevyhral rychlokvaseny kandidat kaviarne.
Kazdy jeden kandidat pred volbami tvrdil ze chce ludi spajat a ze chce byt prezidentom vsetkych obcanov Slovenska. Tvrdil to Kiska pred zvolenim asak toto porusil po parlamentnych volbach kedy sa nestreol s Kotlebom. Kiska sa tak deklasoval a od toho momentu prestal byt prezidentom 210.000 obcanov Slovenska.
Aj Caputova chcela pred volbami spajat akurat po volbach sa uz nechala pocut ze ee, s Kotlebom sa nestretne. Dalsi prezident co os.al 210.000 volicov.
Cim oslovila Caputova? Ako prvy argument som pocul ze ju budu volit preto, lebo je zena. A ked som sa pytal preco nevolili tauchmanovu tak mi bolo odpovedane ze preto, lebo je stara.
Ako dalsi argument zevraj je cestna. Tak som sa spytal ci citali nieco o tom ako vykonavala svoju doterajsiu advokatsku prax. Vraj to nie je pravda to len alternativne media siria o nej klamstva.
Tak som sa pytal co vlastne o nej vedia a odpovedou mi bolo mlcanie.
Tu je vidno aku silu ma manipulacia mediami.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Volby prezidenta na Slovensku a na Ukrajině jsou opravdu hodně podobné zejména v tom, že vítězní kandidáti jsou pan a paní Nikdo.

U pí Čaputové asi hodně lidí volilo podle toho, že je pohledná žena s příjemnou mimikou v obličeji a s jasným, pohotovým a neagresivním vyjadřováním.
Určitě jí to bude slušet na známkách a najdou se i tací, kteří tu známku s potěšením olíznou ze zadní strany (... tak jo, jsem hnusná...).

Pokud se ale nemýlím, tak i na Slovensku bude Čaputová vrchním velitelem ozbrojených vojsk, což by mohla být v kombinaci s americkou základnou na území Slovenska smrtelná kombinace.

Na Ukrajině myslím velká část voličů volí hrdinu jakéhosi ukrajinského tv seriálu, ve kterém Zelenský hraje prezidenta.

Nicméně, docela by mě zajímalo, jak by dopadla volba prezidenta na Ukrajině, kdyby byl rovnoceným platným kandidátem i Vladimír Putin.

Zatím bez slepic

"Nicméně, docela by mě zajímalo, jak by dopadla volba prezidenta na Ukrajině, kdyby byl rovnocenným platným kandidátem i Vladimír Putin."
Blbě. "Proruský" kandidát dostal 11%.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

11 - tolik, se vsema vyhruzkama? Kdyby to mel Poroch v hrsti tak prorusky kandidat dostal -11 - coz by se mu odecetlo jeste pri pristich volbach.

Zatím bez slepic

Tady to máte. Sice v polštině, ale myslím, že srozumitelně:

Według CKW po przeliczeniu 54,70 proc. protokołów prowadzi Zelenski z wynikiem 30,23 proc. Komik wyprzedza Poroszenkę (16,57 proc.) i Julię Tymoszenko (13,10 proc.), ale była premier z niewielką przewagą wygrywa z kandydatem sił prorosyjskich Jurijem Bojką (11,49 proc.)

Na kolejnych miejscach plasują się: były minister obrony Anatolij Hrycenko (7,13 proc.), były szef SBU Ihor Smeszko (5,93 proc.) oraz lider Partii Radykalnej Ołeh Laszko (5,12 proc.). Wynik powyżej jednego procenta uzyskali też: Ołeksandr Wiłkuł z Bloku Opozycyjnego – Partii Pokoju i Rozwoju (4,23 proc.) oraz Rusłan Koszułynski z nacjonalistycznej partii Swoboda (1,68 proc.).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

proč se v koloniích tolik píše v novinách o presidentech. Jako by něco ovlivňovali nebo dokonce rozhodovali. Mohou jenom komentovat dění, jezdit po návštěvách a klást věnce nebo květiny, případně někomu blahopřát nebo někoho pasovat na loutku.
Proč není přímo uveden protektor, který ovlivňuje budoucnost kolonie? Byla by to jasná řeč, lid by věděl, pro koho pracuje za třetinovou mzdu a nic by se nedělo. Kradlo by se dále podle zákona, názoroví oponenti by se umlčovali jako normálně výherní loterie z účtenek EET by vzkvétala. Zpevňovaly by se mosty, napřimovaly zatáčky a zmírňovala stoupání silnic, budovaly se zásuvky pro elektroauta a komíny by dále normálně kouřily. Protektor by mohl vyznamenávat a povyšovat své fanoušky, národ by to stmelovalo a byl by lépe připraven přijímat další obohacování osudem.

Zatím bez slepic

Proč není přímo uveden protektor, který ovlivňuje budoucnost kolonie? - Protoze pak by ho mohl Trump odvolat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Citat
Skoro jsem v pokušení (a čtenáři ze Slovenska mi to promiňte) říci, že hranice mezi střední a východní evropou probíhá v Beskydech. Berte to ale tak, že je to jen můj první dojem a jsem přístupný změnit názor.

Opat ma pobavil niekto kto sa v Cechach vydeluje do lepsej Strednej Europy a s radostou sa separuje od tych vychodnych blbov. Vidlaku asi mate slabu pamat. Pi Čaputová je UT. Tak ako pani ministerky obrany v ČR. Napriklad. Je to jedno a to iste schema a zhodne pre celu Europu. Hranice tvori Ural a nejaky ocean. Snad mi nasi vychodni (ne)priatelia odpustia, ze ich v tomto pripade jednoznacne zahrniem do Europy.
Inak Vidlaku, v 'nasich' volbach sa hralo o viacero veci. Jedna su vojenske zakladne USA na Zahori. Ako Moravak by Ste mal vediet, ze ked sa povie Zahorie a Morava jedna sa o ten isty region. Po vypovedani zmluvy o raketach stredneho a kratkeho doletu buduce zakladne (ma ich byt ze vraj 250 kuskov) sa stanu ... - ale dalej snad uz nemusim pisat. Ak nasi Vychodni kolegovia patricne odpovedia tak Zahorie je na tom najlepsie. Bude to mat za sebou velmi rychle. Prilahle Zapadne Slovensko a Morava nuz tam to bude horsie. Lutujem, ze Vam tymto kazim radost.
A este nieco. Z tej lepsej Strednej Europe volilo pana Drahosa asi rovnake percento opravnenych volicov ako na Slovensku pi Čaputovú. Iba na Slovensku sa na tu zmanipulovanu maskaradu vys.... vacsi pocet tych snad rozmyslajucich a uzilo si peknu sobotu. Pekny April.

Zatím bez slepic

A přesně proto psal, že to myslí jinak, ale zase se musel najít někdo, kdo přesto musel napsat, že jeho ego bylo uraženo...

Když nechceš pochopit, tak prosím nepiš hejslovácké řeči, za Čr zde byl jeden takyčech, co psal podeobné kecy, kdy místo, aby napsal proč se vidlák mýlí, začal psát o všem jiném...

P.S. Kdybys četl víc Vidlákových článků, tak bys nikdy nenapsal "že vidlák píše, že jsme lepší východ", takto jsi jenom dolkázal, že jsi se náhoidně dostal někam, a náhodně odepisuješ, bez souvislostí, ale se sebejistotou lepšího člověka, že máš pravdu... Boha jeho, prošč lidi jako ty nezůstanou na Idnesu, či sme diskusích :(

Zatím bez slepic

Pane ass len otazka, nesuvisiaca s prispevkom pana aliena, je to len reakcia na "hejslovacke reci".
Pojem "hejslovak" som pocul uz ixkrat a pouziva sa v negativnom zmysle pre Slovakov ktori sa zastavaju Slovenska.
V US zemepisnej sirke sa taki nazyvaju hrdo - "patrioti".
Ako su nazyvani obcania Ceska ktori sa zastavaju Ceskej republiky? "Hejcesi" pripadne "hejmoravaci"?

Zatím bez slepic

In reply to by PL (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jedna věc je, když člověku k patriotismu stačí objekt jeho velebení. Druhá věc je, když jej může velebit pouze skrze hanobení druhých. To "hejslováctví" vnímám spíš jako ironický popis situace druhé. To jenom k onomu vnímání daného pojmu (Takové to "A vy Češi jste nás oklamali, zradili, zavraždili Štefanika a Dubčeka. A Indra s Husákem byli vlastně už jen takoví Češi."). Svým způsobem je mi to ale sympatičtější než když někteří Češi označují jiné Čechy za "Čecháčky", aby si tím vyléčili vlastní komplex.

Zatím bez slepic

To "hejslováctví" a to nadavani do "cechacku" je nejspis vzmzsleny v tom samym nemeckym kancliku.

Zatím bez slepic

Skoro bych tomu i věřil. Mimochodem, taková perlička - dlouho jsem akceptoval teorii o tom, že existoval historicky rozdíl v pojmech "Boheman" a "Čech" - tedy že tím prvním byli označováni od středověku všichni obyvatelé Čech a tím druhým pouze etničtí Češi. No a nedávno se mi dostala do rukou publikace Hahnové (česká historička provdaná a žijící v Německu), jež na dobových dokumentech z 19. století dokladuje, že jde naopak o umělý konstrukt německé menšiny v Čechách mající za cíl v podstatě delegitimizovat "výhradní" právo Čechů na Čechy. Dobré bylo, že to argumentačně podložila dobovým rozkladem jednoho Němce, který proti tomu překvapivě protestoval a stál naopak na straně českých postojů.

Zatím bez slepic

Máte naprostou pravdu. V dnešní němčině termín Böhme označuje etnického Němce původem z Českých zemí. Prahu, Brno atd. označují za říšská města, tedy jako bývalé německé území. Často se nám podsouvá myšlenka, že národy vznikaly až v 19. století. S tím je ovšem v rozporu skutečnost, že útvar, kterého jsme byli členy, se označoval jako Říše římská národa německého už od 16. století. Tehdy už totiž Říše ztrácela svá francouzská, belgická a italská území a zbytek Říše se už značně poněmčil.

Zatím bez slepic

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhalsím, stejně měl projev v roce 1945? Beneš o výsledku 2 světové.

Ale k tomu co jsem napsal "hejslovak" a u nás bych řekl "sluníčkář, lepšíčlověk, pražáčci" apod. To chápu osobně tak, že se jedn askupina obyvatel povyšuje nad druhé, že jsou lepší apod. a nekrtiticky píší hovadiny...
U nás se říká běžně hanlivě "brňáci", ale hanlivé je to pouze když se to řekne v určitých souvislostech a většina brmáků to tak bere, jenom potrefené husy občas zakejhaj, že urážíme všechny brnáky, protože ví, že většina brnáků to tak nebere, ale potřebují říkat "neurážíš pooueze mě, ale všechni", aby to dali do pozice, že sem neřekl "ty jsi blbec", ale "vy všichni jste blbci", jediná obrana nepřistoupit na toto a trvat stále na tom stejném "ty jsi blbec a nepodsouvej mi svoje bludy"...

Zatím bez slepic

In reply to by PL (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takyčeši.
Btw. když tady čtu ty hejsovácké sračky, chce se mi z vás blít. A kdybych neměl na Slovači tolik dobrých známých a dokonce i vzdálené příbuzné, hlasoval bych pro zavezení Slovenska hnojem.

Zatím bez slepic