Politika bezradnosti

Autor
Štítky

Británie požádala o odklad Brexitu do podzimu... ale když se tam ve sněmovně dohodnou, tak možná odejdouo už dřív... Alespoň takhle nějak znělo komuniké po jednání Mayové s EU (a s Merkelovou). Jinými slovy se dohodnul poslední už úplně nejposlednější termín po všech přdchozích posledních termínech. 

V posledních dvou letech jsme byli svědky celé řady bombastických prohlášení všeho druhu. Nejprve, jak bude ten Brexit snadný, potom jak chce EU Británii trestat, potom to začalo být stále nepřehlednější a do otáček se to dostalo až poslední měsíc před tím prvním posledním termínem odchodu. Nakonec jsme měli zprostředkované dění v britské sněmovně takřka v přímém přenosu.

Mimochodem - nejucelenější přenosy hlasování z britské sněmovny včetně titulků v češtině měly k dispozici právě ty alternativní fake news proruské weby. Proto je lidi také vyhledávají a čtou. Kdyby bylo možné na webu ČT najít podobně komplexní videa, Sputnik a spol. by si ani neškrtl. 

Nebudu vám překládat nějakou analýzu britské politické scény, nebudu se pitvat v tom, co chtějí Toryové a co Labouristé. Nebudu vás obtežovat vysvětlením britského volebního systému ani jejich pravidly pro vyhlašování voleb a odvolávání premiéra. Ani to není tak důležité. Docela dobře postačí to, co je vidět na první pohled. 

Zkrátka oni nevědí. Mají sice plnou hubu keců, ale jen do chvíle, kdy musejí rozhodnout a vzít na sebe skutečnou nefalšovanou odpovědnost, která se projeví v jejich politických kariérách nejpozději v příštích volbách. Ať už tak či tak. A unijní špičky jsou na tom úplně stejně. To bylo bruselských křečí, jak si z EU nemůže Británie dělat dobrý den a  musí své další žádnosti pořádně zdůvodnit... Viděli jste někdo něco zdůvodněného? Já tedy ne.  Ani v naší vaší EU milí Elitové nevědí, co dělat a jak z toho ven... a to jim ani nejde o znovuzvolení. 

Dopracovali jsme se v naší drahé Evropě do fáze, že by to parta dvaceti horníků či instalatérů rozhodla stejně dobře (špatně) 

Vidlákova otázka dne tedy zní: 

K čemu byly elitám ty jejich drahé školy? K čemu jim byly tituly, kariéra v diplomacii, k čemu jim byly vysoké posty v soukromém sektoru? K čemu byly ty astronomické platy, které jsme jim museli dát, aby byli ochotni nás se svým vším moudrem zastupovat?  Na konci všeho oni prostě nevědí. Možná se naučilil papouškovat různá klišé a vyhrávat minulé války, ale když došlo na něco nefalšovaně nového s čím se ještě nesetkali, najednou už nestačí jen opakovat fráze lobbystů.  

Najednou se ukazuje, že se vlastně nic nenaučili a co hůř, ani se nenaučili se poučit z vlastních chyb. Ani ty nejlepší školy a nejlepší PŠM v USA a od všech možných neziskovek a Open society fund je nedokázaly ani naučit obyčejné kuráži a ochotě riskovat a nést svou kůži na trh. 

Tesně po britském referendu jsem psal na Kose článek, že Britové jedním hlasováním dokázali zlikvidovat premiéra a zařídit, že se Mayová ztrapní v přímém přenosu. Ale že by se spolu s ní ztrapnili takřka všichni britští poslanci i lordi, že se ztrapní i unijní špičky a Juncker, toho bych se ani v nejdivočejším snu nenadál. 

Zkrátka elity nejsou elitní. Nemají ani víc ani lepší znalosti. Mají jen víc kontaktů a telefonů na různé kamarády. Ale jakmile nestačí jen kamarádšoft a je zapotřebí za to vzít, jsou na tom hůř než kterýkoliv programátor nebo poslíček s pizzou.  

Nedostávají žádné lepší informace, dokonce ani od tajných služeb ne. Mají v tom stejný zmatek jako kdokoliv z nás, ale navíc jsou ještě odtržení od reality obyčejného života. A to si představte, že nás čekají skutečně suché roky, blackouty, teroristické útoky, pády měny, obchodní války a podobné legrácky. 

Jak asi tihle bezradní klauni dopadnou? Až lidem dojde, že jim nejen nepomohou, ale ani nemají nic, co by nebylo i v každé obyčejné hlavě? Že mají sice tituly, honosné pláště a spoustu peněz, ale nemají žádnou protihodnotu, která by za ty jejich odměny stála? Takhle nějak začala Francouzská revoluce. Prolomení staré úcty a strachu ke šlechtě. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Historie lidstva se pohybuje po spirále, nikoliv přímočaře.
Směle vpřed!
Obdobná situace se odehrála už několikrát. V minulém století minimálně dvakrát.
Poprvé, když si britské elity myslely, že hrozbu Velké války zažehnají dohadováním mezi "gentlemany", podruhé, když došlo na lámání chleba s Ádou.
Nic se nenaučili, nepoučili a je otázkou, jestli jim jejich vzdělání ve snaze poučit se brání, nebo onu snahu podporuje.
V každém případě je chyba v systému přípravy elit.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Adu zaplatili pujckama banky USA, firmy z USA pomohli technologikcy, treba IBM "poskytla tehdejsi pocitace"=umozniuli koncetraky atd.
Mas nejak pocit, ze by na tom USA prodelali? Jasne Britove prisli o risi oficialne, ale banky ty kolonie drzi dal, jenom si dale mysli, ze jsou svobodni...
Podivej se na ČR, kdy u nas bylo pred 89 vse spatne, ale byla sobestacna, v kazdym baraku, ale nebyla 5x televize, byla 1x? A ted, diky bankam odchazi pomalu celej rozpocet pryc :D

Neee, ja fakt myslim, ze v britanii a v USA podporou Ady nic nepodelali, vyslo jim to docela dobre...

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Britske elity valku nechteli nikdy zazehnat, ale vyprovokovat.

Adolf jim nabizel mir a oni chteli valcit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdyby zbytek EU nesouhlasil s prodloužením lhůty pro brexit a vynutil si ten tvrdý, ušetřil by Británii několik měsíců trápení. Na podzim už mohli mít řadu věcí vyřešených. Ale Vidlák má pravdu, ti co vedou EU nevědí a nemají odvahu. Nemají ani odvahu postavit se zjevným nesmyslům. Kdyby se nás to tak tvrdě netýkalo, mohli bychom se tím bavit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Záleží,kdo si přeje Brexit a rozum velí pryč z EU.
Je to stejné jako u nás,někomu to vyhovuje,někomu ne.
Kdo si nahrabal na dotacích a další očekává,tak je pro EU,ale občanovi to jen s tížilo život.
Anglie se nevzdá libry,co v dalším působení v EU nepůjde,to samé naše koruna,že nás donutí vzdát se koruny.
Pak je v dalším,jak jsem psal,EU vytváří takové papírové hradby,nařízení,že se snad člověk ani bez povolení nevysere.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Británie je jako rozvádějící se manželka, co chce všechno a ještě královské výživné. EU manžel, co nechce platit alimenty a půlku majetku by též nedal, tak čtvrtinu možná.
Měli ten brexit svěřit rozvodovým právníkům, ne politikům. Dohoda by byla už dávno :-).

Zatím bez slepic

Ne, Britanie je jak manzelka co utika z manzelstvi, aby manzel nepropil i jeji veno.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Lidé rozhodli a politici neví. Politici, nejen naši, říkají, že lidé neumí rozhodovat, že to umí jen oni. Jsou horší než šlechta.

Zatím bez slepic

Politici vi. Chteji rozhodnuti lidu sabotovat.

Nejsou horsi nez slechta. Jsou slechta (postavenim, chovanim, myslenim - ne titulama)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je byznys pro právníky. Kdo je platí? Jakou mají odpovědnost?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Politici si mysleli, že lidé rozhodnou, že v EU chtějí zůstat. Vůbec nepočítali s jinou variantou, a jejich nejhorší obavy se naplnily. Přijdou jiní politici.
Možná to nejlépe fungovalo v politickém systému v Benátkách, kde byla polovina procesu volby vlády závislá na volbě lidí a polovina na losování. https://sikora.blog.respekt.cz/529-let-funkcni-protokol/
Místo draze placených eurokomisařů bychom mohli mít tlupu šimpanzů na banánech. Byli by levnější, chytřejší a jejich rozhodnutí dávala větší smysl než rozhodnutí současných eurokomisařů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Celý problém je v tom že se jim ještě pro plebs nepodařilo vymyslet to správné divadlo, tak aby nakonec zůstala hrdá Anglie, která si svou svobodu vybojovala a zároveň aby EU neukázala svoji slabost. Tehle scénář se furt ještě hledá ,protože se do toho pořád někdo vrtá a vynáší na veřejnost věci který se elitám nehodí.

Zatím bez slepic

In reply to by Banny (neověřeno)

Trvalý odkaz

Anglie neni hrda, ale vecne ponizovana. Brexit bylo jedine, kdy mohli proti necemu protestovat. Tak to udelali.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co se stalo ? Lidé v referendu většinově rozhodli, že EU není pro ně. Tedy malou většinou (51,9 %). Povinnou registraci k volbám podstoupilo více než 46,5 miliónu lidí, z nichž se k volbám dostavilo 33,5 miliónu. Těm, kteří se nedostavili, je to patrně jedno. I tak je účast u referenda vynikající, dorazilo 72 % registrovaných. Takže, výsledek je závazný.
Co to znamená ?
Odcházíme, sbohem a šáteček ! Ostatní se vyřídí dodatečně. To by byl přirozený běh věcí.

Hlavounům v EU způsob odchodu, který Anglie praktikuje, nesmírně vyhovuje. Záležitost, stará skoro rok (23.červen 2018), není zdaleka u konce. Obě strany, jak Anglie, tak EU, vymýšlejí nové a nové překážky, jen aby se přání většiny nenaplnilo.

Pro nás ostatní to znamená jediné. Nezkoušejte se trhnout ! Vidíte, jaké potíže má velký silný stát.

Hlavounům v EU takový způsob odchodu, jakým se stal Brexit, náramně vyhovuje.

Zatím bez slepic

Myslím, že Černý Petr je jednoznačně na Velké Británii, která se nedokáže dohodnout na formě odchodu. Tvrdý Brexit je jednoznačně ekonomicky nevýhodný, ale dohody s EU mi někdy přijde ani nechtějí dosáhnout, to ale jinak nepůjde, nemohou si ekonomicky vyzobávat třešinky a nenechat si do ničeho kecat.

Zatím bez slepic

Benjamin Kuras:
Británie nemohla vypadnout z EU „bez smlouvy“, protože už smlouvu měla, ještě z doby, než se stala jejím členem. Ta smlouva nebyla nikdy zrušena, takže stále platí. A byla to smlouva výhodnější, než jakou dojednala premiérka Mayová. Čili žádná smlouva se dojednávat nemusela.

https://prima.iprima.cz/novinky/zprava-o-stavu-civilizace-33-zadny-tvrd…

Zatím bez slepic

Většinou následná smlouva ruší tu předchozí. Tedy pokud GB měla nějakou smlouvu s EU před vstupem do EU, po vstupu do EU a uzavřené nové smlouvy přestala jistě platit (mohla být zrušena v té nově uzavřené). leda by řešila něco úplně jiného, než ta následná smlouva s EUa tedy nebyly v konfliktu (ty dvě slouvy). Protože stav, kdy je něco jedno a to samé ošetřeno 2 smlouvami s rozdílnou dikcí je protiprávní.

Zatím bez slepic

Ty tresinky si vyzobavaj bohaty, ktery reprezentuje Tereza a jeji gang a platej to chudy, co volili Brexit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

- na postoch su nekvalifikovani
- na postoch su slabosi - ktori vedia co robit len ked sa nic nedeje
- absencia nadania riesit krizove situacie
- mienkotvorne denniky vytvaraju zvlastne socialne bubliny a co kto tym sleduje a ako sa to vlastne deje... to je dobra otazka - krasny priklad - odstupenie Fica a demonstracie zvolane za tymto ucelom cez FB a tsunami v mienkotvornych dennikoch a mediach. V tomto smere klobuk dole pred Trumpom... bo to muselo byt ciste psycho.
- absencia guli

Zatím bez slepic

může směle kandidovat za kavárnu na Hrad.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Trošku bych si dovolil polemizovat s pojmem "Politika bezradnosti". Spíš mi to přijde jako politika bezradných. Celá Evropa je tím zasažena, nemá totiž to co, by bylo potřeba, lídra. Někoho, kdo zvedne prapor a dav.

Zatím se všude usídlili samí takoví sobotkovci. Hodně květnatých plků bez obsahu.

Spíš je asi zajímavější úvaha, co musí přijít, jaká katastrofa, aby se ten lídr vygeneroval, a kam to povede. Jaký by měl být asi náš cíl, o co usilovat. Přiznám se, že máme relativně všechno a tudíž nějaké ty vyšší cíle mravní se nenachází.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Britové rozhodli odejít z EU. OK. Lid se vyjádřil, lid je suverén.

Způsobu odchodu z EU má na starosti vláda a parlament. Vláda (Mejová) něco vyjednali, ale v parlamentu to nemá dostatečnou podporu. Poslanci nejsou povinni podpořit něco, o čem si myslí, že je to špatně. To bych také neřekl, že je tak špatně.

Co považuji za nepochopitelné, je fakt, že vedení unie hlavní viník brexitu, nerezignovalo, nezměnilo rozvratnou politiku. Pokud budou tihle pokračovat dál stejným směrem, pak se jim zničit EU zajisté povede. Ukazatel směru budou volby do EP.

Pokud jsou doopravdické echt evropské hodnoty to, co hlásají Everopské hodnoty v čele s Jandou, už jsme měli být z unie dávno pryč.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kavárno, tak aplauduj
Dakar bude u Saudů
novináři, držte krky
na aláha žádné frky.
V zemi vrahů, paličů
bude závod na piču
klec podpálí následník
vítěz bude mučedník.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přátelé,
vy si lejno uvědomujete stěžejní problémy a nebezpečí, které dříme v základech nereformovaného nepostmoderního myšlení napříč Evropou!

Dokud neprosadí Evropská komise alespoň zákaz Šípkové Růženky, je riskantní uvažovat o referendech! Co kdyby si Češi ponechali své sexistické pohádky a dovezli vyřazená oškolivá káčátka z černé čokolády, vysmívající se skrytě Afroafričanům?

Čulík vám to objasní:

"Opravdový hnus: Hlupáci v ČR se vysmívají pokusům v zahraničí odstranit neférovou genderovou nerovnost
(To je nadpis, to jsem si faktnevymyslel. A.H.)

12. 4. 2019 / Jan Čulík

Jeden hloupý český časopis ironicky informuje, že v Barceloně rozhodli, že už nebudou ve školách vyučovat některé tradiční pohádky, které neférově prezentují dívky v podřízených a utlačených rolích. Mnozí čeští čtenáři se tomu idiotsky posmívají.

Je to tak trochu, jako když se gestapáčtí provozovatelé plynových komor posmívali vražděným židům, jak jsou hloupí, primitivní a podřadní.

V ČR, v zemi, kde dostávají ženy ve srovnání s muži rekordně nízký plat, o 21 procent méně než muži "
*******
Čeští gestapáci si přečtou Šípkovou Růženku a Červenou karkulku a začnou přemýšlet, jestli místo Židů nemají v další rundě zplynovat ženy a dívky.

https://blisty.cz/art/95185-opravdovy-hnus-hlupaci-v-cr-se-vysmivaji-po…
**********************
Maneco, uznejte:
Můžu se v téhle Čulíkově konkurenci ještě uplatnit jako mešuge???

Zatím bez slepic

A.H.,
můžete se uplatnit jako větší mešuge než Čulík. Najměte si 100 žen a dávejte jim o 20% vyšší mzdu, než byste dal mužům! Jinak o těch 20% nižších platech je to jen mýtus. Zaměstnavatel vždy poměřuje užitek ze zaměstnance a ze ženy, která upřednostní pokaždé rodinu má menší užitek než z člověka, který tráví více času v práci než s rodinou. Kdyby tomu tak nebylo, tak by ti zlí zaměstnavatelé rázem pustili všechny muže a zaměstnávali pouze ženy. Pak by si nikdo nemohl stěžovat na diskriminaci. Jen snad na fakt, že kolektivy složené čistě z žen věnují více energie zákulisním intrikám a pomluvám než kolektivy mužů. Tedy ne vždy, ale platí ve většině.

Čulíkovi nic nebrání nabrat samé novinářky a dávat jim o 21% více než dnes dává mužům. Pokud ovšem všem nedává stejné lejno.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, Gerde, přiznám se, že jsem ani tak neakcentoval sám fakt nižší mzdové úrovně žen, jako spíše onu Čulíkovu podporu vyřazení klasických dětských pohádek a jeho geniální argumentaci plynovými komorami.

(Pokud bychom se ovšem chtěli bavit o rozdílech v odměňování mezi sousedními státy, pak fakt zaostáváme za vyspělou Germánií - oni pouhých 25,5 , my astronomoických 25,8 ! Tedy nejspíš v mezích statistické chyby (asi jedna setina rozdílu).

Pokud bych už musel, nejspíš bych se teatrálně rozhovnil nad tím, že Čulík, ač verbálně militamtní feminista , za celá ta léta jaktěživ nepřijal do redakce jednu jedinou ženu, ačkoliv se jiným genderům nevyhýbá.

Zatím bez slepic

Holube, tuhle perlu jsem přehlédl, to je třeba šířit. mám teď míň času, tak mi to uniklo.

U BL je téměř neuvěřitelné, co jsou schopní lidé také za žvanec vyplodit.

Bejt Čulíkem, snad bych se raději zastřelil.

Zatím bez slepic

už jsem Vám to jednou psala, že nemůžete svou pozici mešuge, básníka píšícího v próze, který si svými slovními koncerty občas sáhne na virtuózní Vančurovu češtinu, porovnávat se zoufalci zdrogovanými současnou liberální dekadencí.

Úprava nebo zákaz klasických pohádek je naprostá zrůdnost, ale oni v tom budou pokračovat než se lidi fakt naserou a naberou je na vidle.

Předpokládám, že jako vstřícný krok islámskému mnohoženství se dočkáme pohádky "Trpaslík a sedm sněhurek" nebo pohádky "O 12 horalkách majících měsíčky". Nedotknutý ale zůstane "Smolíček pacholíček", jehož soužití s jelenem vyhovuje dnešním požadavkům genderové vyváženosti.

Zatím bez slepic

Tak už víme, kam chodí VKml a Topol pro své příměry.

A nahodou,ty přiložené grafiky jsou supr. Mezi námi a Británií je už jenom Německo! A na čele peletonu mají třeba takové lídry, jako Rumunsko a Řecko. Zjevně lze vyrovnávat platy třeba i tím, že budou všichni dostávat stejně málo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

mají asi ramadán.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to příliš symbolické, je to obraz zkázy, v Paříži hoří evropská civilizace.

Zatím bez slepic

Tak.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Průzkum:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nic-se-nezmenilo-Cechum-v…
Osobně - Romové, kteří pracují a posílají děti do školy nevadí - to jsou pro mě Cikáni.

Arabové, kteří k nám přijedou na návštěvu s pasem a mají víza mi taky nevadí.

Zatím bez slepic