Nejprimitivnější robotika

Autor
Štítky

Včera jsem byl na návštěvě u svého dobrého kamaráda Ekonomického migranta. Scházíme se pravidelně a často, provozujeme spolu výměnné orgie domácích produktů a vůbec máme spolu ty obchodní vztahy, které tak adoruji a o kterých si myslím, že jednou budou to jediné, co v této společnosti zbude. Naše obchody pečetíme postaru rukoudáním a zapitím. 

Kromě toho jsme také oba praktikující evangelíci a tak občas se scházíme i na takové to domácí náboženství, jako že řešíme co pro nás znamená Bůh, víra, jak se nám to promítá do životů a podobně. Při tom probereme prakticky všechno, co jsme dělali a zažili a tak jsem si vyslechl anabázi jeho ženy. 

Mají dvě malé děti, jedno z toho čerstvě, ženu má mladou, mladičkou (a taky hezkou jak obrázek) a zatímco její vrstevnice ještě dávno nevědí co chtějí, ona se musí ohánět a starat. A tak došla s malým k doktorovi kvůli jakémusi kašlíčku a.... přišla nová doba. Dostala elektronický recept. Vidíte, ekonomika 4.0 právě vtrhla do Vidlákova. 

Funguje to tak, že doktor to naťukal do nějakého programu, přidal její telefonní číslo a měla jí přijít SMS, což je právě ten elektronický recept na základě kterého pak malému vyzvedne příslušné kapky. Doteď se to dělalo postaru... dostala papír, s ním přešla na druhou stranu ulice, kde je lékárna, tam ho odevzdala a dostala příslušné balení nějaké zdravotnické chemie. 

Dneska máme mobil všichni že jo a tak šla do té lékárny čekajíc na příslušnou SMS. Ale ouha, ona nepřicházela. Nepřišla do pěti minut, jak sliboval doktor, nepřišla do hodiny, nepřišla ani za dvě hodiny a tak to začalo vypadat, že nepřijde vůbec. 

Dítě v kočárku patřičně chrchlá, ona chodí po parčíku před lékárnou a čeká na příslušnou zprávu, pak se vrací za doktorem, ale ten s tím samozřejmě nemůže nic dělat. Není alternativa paní... musí se prostě počkat. Lékárnice (ani na malém městě) také nechce udělat příslušnou operaci bez elektronické potvrzenky, mladá matka, to je dneska po tmavé pleti nejpodezřelejší individuum... ne mladá paní, lék vám nevydám, přijďte až to budete mít vyjeté. 

Nebudu vás napínat... pozdě odpoledne příslušná SMS dorazila. Samozřejmě až po zavírací době. Druhý den si to vyzvedla. Ještě že nešlo o akutní bolest zubů nebo ledvinovou koliku... to by bylo věrší čoro moro. 

Víte, taková elektronická státní správa, czechpointy, e-recepty a kdysi také S-karty... to je vlastně taková ta nejprimitivnější robotika. Nedávno jsme to tady na Kydech řešili.

Jde jen o to, poslat někam paklík dat, který se někde po cestě verifikuje a někde se zaarchivuje. Nejde celkem o nic. Jen aby se někde něco napsalo do počítače a někde jinde z jiného počítače něco vyjelo. Není třeba nastavovat robotické rameno v pěti stupních volnosti. Není nutné projektovat složitou zpětnou vazbu, složité měřící přístroje, nemusí to navzájem propojovat stovky náročných strojových operací. Neobjednává to dodávky just in time, neřeší to kusovníky o desítkách tisíc položek. 

A ani tohle nefunguje spolehlivě. 

Podobné je to kdekoliv v provozu. Vážní knihy, účetní programy, skladové zásoby... všude to zachraňují lidi. Stačí aby měla poruchu kamionová váha a vše je z hlediska počítačů v háji. Ale lidi to dokážou řešit. Pošlou kamion zvážit jinam, domluví se s druhou stranou, že to prozatím nezapíšou a dodělají to až naskočí program. Většina účetních dneska už jen řeší, jak do toho debilního programu zadat realitu účetního případu, když jim to ten program vůbec neumožňuje. 

Provozujete e-shop... mám jednoho známého přes lego, který to dělá a jeho historky o tom, jak se objednává přes program PPLka a jak to pak funguje v reálu, to je jeden velký horor. O systému České Pošty, který je schopen ohledně zásilky věštit i lhát, o tom se už několikrát psalo i v mainstreamu.  Pokud by vám to nestačilo, poslechněte si někoho, kterak psal kontrolní hlášení k DPH a pomalu se objevuje i zajímavý folklór oheldně praxe s EET. 

Tohle je to nejjednodušší. Jen posílat jednoduché informace na základě kterých nejedou obrovské lisy či obráběcí stroje, které musejí navazovat v operacích. Jen posílat tabulky, které nikoho nezajímají, nikdo je nepotřebuje a všechno bude existovat úplně stejně, i kdyby se vůbec neposlaly.  A ani to nefunguje. 

Dovedete si představit ty ansámbly, které zachraňují provoz někde v automobilce nebo při montáži Airbusu? A také řízení letového provozu se dělá pořád s lidmi na vysílačce a počítač tam slouží jen jako kniha ve které se rychleji listuje a snáz hledá. 

Zkrátka a dobře... zatím mi ten nástup počítačů stále více připomíná slepou větev vývoje a pokud má budoucnost, tak spíše chmurnou než zářivou. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Tyto a podobné elektronické systémy jsou většinou dělány tak, že se sejdou kamarádi (nějakého ministra třeba) a podumají jak by ještě podojily stát a jeho občany. Zakázky za 50 tisíc se pak klidně dělají za 20 mega a tak, protože v pogramování se nikdo nevyzná a není schopen/ochoten to posouzovat. Když to nebude software, tak to budou Pandury či Casa ale něco výrazně neužitečného to být musí, jinak by se nám kola kapitalismu netočila tak hladce (to je ironie).

Zatím bez slepic

elektronicky recept se tahne jak hovno uz deset let od julinka boys, kteri elektronizovali pro spratelene firmy

dve veci se meli vysoutezit ukrast prachy a nezavadet = jsou to tunely

prvni je zavedeni datovych schranek,
druhy je elektronicky recept a neschopenka

Zatím bez slepic

In reply to by alepro (neověřeno)

Trvalý odkaz

neměl ad hoc s eRecepty zas tolik společného. Ten systém dostal několik evropských ocenění a stejně se něco podobného bude postpem času zavádět. tehdy to shořelo na velmi podobných až stejných problémech, jako dneska, že starší praktici se odmítají zapojit (protože už třeba nemíní realizovat internetové připojení a investice do toho, nebo se toho bojí ap.). Tehdy to bylo ještě horší než dnes. A že to první rok dva stálo nějaké peníze? To spuštění a doladění? No a co nestojí? I podělaná evidence vozidel se vlekla 2 roky s velkýma problémama a to byla jen modernizace systému.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak já už si zvykl, že pro některé české občany je tunel úplně všechno, co nerezonuje s jejich názorem.

V článku to máte jasně : projekt neuspěl.
To jsem psal i já - bohužel příliš moc doktorů se odmítalo zapojit, navíc ČSSD tomu projekt usilovně házela klacky pod nohy.
Co se týče financování, ten projekt nebyl financován o nic hůř než kdejaký jiný tohoto typu. Tedy jistěže nebylo asi vše úplně košer, ale 1,8 mld za 8 let - to znám podstatně legračnější průšvihy politiků ....

Zatím bez slepic

In reply to by alepro (neověřeno)

Trvalý odkaz

Darová schránka je uživatelsky extrémně nepříjemná. Celé si je vymyslela státní správa, aby mohla snáze buzerovat lidi.

Zatím bez slepic

Problém je v tom, jestli větší je motivace jsou peníze nebo "špatná morálka". Já tvrdím, že peníze asi tak 1000x větší, tj že na 1000 lidí, které zkazily prachy je maximálně jeden napravený hříšník. Extrémní nepříjemnost je proto, aby se i ostatní firmy dostaly ke korytu a mohli program udělat příjemnější. Já prostě za vším spíše vidím prachy než lidskou zkaženost.

Zatím bez slepic

vzdyd je to to samy

Zatím bez slepic

Myslím si totéž. Ta moje už je naštěstí zrušena, byla vázána na živnost.

Zatím bez slepic

Příkladem může být eRecept. Jeden z autorů, toho času primátor Prahy, co prohlásil,že nebude dělat nevolníka někde ve špitále. Prokousat se registracī bylo nad lidské síly běžného uživatele. Několikrát se vracet do již vyplněných okének a znovu je vypisovat, což dělá automaticky každý eshop. Při zadávání kódu, který přišel v maskované obálce, i po zadání nepovolených znaků( jak bylo oznàmeno v malém okénku nahoře) systém fungoval. Celkově provedení na úrovni kroužku Mladých techniků. Systém pro systém. Prognózované úspory a přínosy, které ministr avizoval, nejsou vyčíslitelné, protože žádné nejsou. Jen pár přesluhujících lékařů s úlevou tiše zavřelo dveře, a věnují se vnoučatům.

Zatím bez slepic

Jak se kamarádi sejdou a IT zakázky narostou až na miliardy...
Čtení jen pro otrlé, a ze současnosti.
https://uloz.to/!aR39AuhrWk1P/topkaandmafie-13miliardza3roky-pdf

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak jsem na Kydech uvedl minule, když jsme se dohadovali o ITC, kolem počítačů se motám už 45 let. K tomu, co dnes napsal Vidlák, tradiční odpůrce všeho, co nejde okopat motykou dodám jen jedno. Zkuste si představit, že jsme zpět v roce 1970, kdy jen pár vyvolených firem mělo nějaké, většinou sálové počítače a ještě nad to s harddisky o kapacitě 1,5 MG.
Tak jako první by například nebyly Kydy a ani klábosnice těch, co Kydy čtou a přispívají do místní diskuse. Ony zde s láskou vzpomínané účetní, by svoje uzávěrky dělaly ručně na papírových plachtách a věčně by jim něco nehrálo do kříže. Ale to by byly jen epizody, protože, jak správně píše Vidlák počítačové systémy jsou už dnes všude a s nástupem 5G vlastně superrychlých wifi sítí, budou i v každé ledničce. Že s jejich použitím jsou spojeny chyby, ba i nehody (viz. Boeing co chce porád dolů a dolů) je holt realita. Jenže, pokud by mínusy výrazně převýšily plusy, holt by je lidé nepoužívali. Že je dneska komp na každém pracovišti, kde byl dřív jen telefon není záliba, to je užitečná nutnost. A chtít od těchto systémů dokonalost je jednoduše pošetilé. Tyto systémy programují lidé a taky používají lidé a ti všichni dělají chyby. Jde o to procesy vycizelovat a chyby minimalizovat. Příště si hezká ekonomická migrantka holt pořídí lepší telefon, nebo nechá recept vytisknout na papír. No problem. Zrušit počítačové ekosystémy a dělat jen věci které lze okopat motykou je právě ta slepá cesta. Samozřejmě, pokud by nastala nějaká krizová situace, třeba světová válka, bude vše jinak, zrušit pokrok a připravovat se jen na válku mi nepřipadá jako neslepá cesta. Teoreticky je již v literatuře probráno (viz. Merle a jeho Malevill).

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

nepůjde a žrát bude muset i ajťák.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Spíš mi jde o to, že celá ta slavná ekonomika 4.0 nejspíš žádná místa v celkovém měřítkku nezruší. Jen se stane to, co se děje po celé dějiny - některé práce převezmou stroje (jako je předtím dělali otroci, nevolníci nebo proletariát) a každý úředník, který v elektronické podatelně nebude muset sedět, bude nahrazen ajťákem, který to někde zezadu bude jistit. Svařovat nebo lakovat bue robot a žádný lakýrník a svařeč u toho nebude. Možná dokonce bude nahrazen i zedník. Ale místo nich budou nové ansámbly lidí, kteří to budou zachraňovat programováním a bojem proti hackerským útokům. 

V Karlíkovi a továrně na čokoládu ztratil Karlíkův tatínek práci, protože byl nahrazen robotem. A pak dostal novou práci - opravoval robota, který ho nahradil. 

A když vidím u nás v práci ty roty účetních a ajťáků, kteří dělají přesně to, co se předtím dělalo 30 let bez počítačů, aniž by se ve výsledku něco změnilo, ldyž vidím kolik se posílá zbytečných tabulek a papírů jen proto, že to jde a nakonec stejně záleží na tom, jestli napršelo, tak mám takový nutkavý pocit, že v mnoha oborech computerizace přerostla sama sebe a nic nepřináší, naopak škodí.  

V principu nemám nic proti EET, ale opravdu to její zavedení a udržování, včetně položek, které jsou rozpuštěné v jiných položkách, kdyby to někdo pořádně spočítal, opravdu se to vyplatí? To platí i pro ty kontrolní hlášení a celou státní správu. Fakt se to vyplatí?  Angličané někdy těsně před válkou s budoucími USA zjistili, že jejich celní systém stojí ročně 10000 liber, ale vybere se v něm jen 4000 liber. 

Zkrátka bez lidí to nepůjde ani náhodou. Naopak, čím víc počítačů, tím víc bude zapotřebí kvalifikovaných lidí a tím klíčovější budou jejich pozice. Leckde už dneska, kdyby odešel hlavní IT specialista nebo hlavní programátor CNC, tak se ve fabrice na slušně dlouho dobu zcela zhroutí výroba. Když končil můj kamarád u DHL, tak mu dali plat ještě na půl roku dopředu a přemlouvali ho, aby hned nenastupoval někde jinde, ale měl čas na pomoc při zácviku nového člověka. Nakonec tak nějak pracoval/nepracoval skoro rok a půl, ale za královský příjem, protože sice byl ve firemní hiearchii na nízké úrovni, ale reálně seděl na velmi klíčovém místě. 

 

 

Zatím bez slepic

Ano, dojde ke změně struktury zaměstnanců a profesí. Ale zapomněl jste na důležitou věc. Produkty, jako výsledek průmyslu 4.0 mají novou, vyšší kvalitu, která by bez robotů a počítačů nebyla jenom člověkem dosažitelná.

Zatím bez slepic

Škodovka by bez robotů řízených počítači v současném počtu lidí nebyla schopna vyrobit milion aut ročně.

Zatím bez slepic

A platit svy zamestnance porad stejne podle nabidky stavu na pracovnim trhu a prodavat auta za ceny na trhu. Je hezky, ze Nemecko bohatne a pak muze platit miliony umrchliku z Afriky, ale co my z toho?

Zatím bez slepic

Mno... o kvalitě produktů by to bylo na několik článků.  Maximálně tak o kvantitě produktů. Rolls Royce se pořád montuje ručně, je kvalitní a stojí peníze, které si běžný člověk nemůže dovolit. Škodovka se montuje pomocí robotů, počítačů a na pásové výrobě, je cenově dostupná, ale kvalita je už někde jinde. Ale uznávám, že levná kvantita může nakonec vyjít levněji než drahá kvalita. 

Ale jinak máte pravdu... počítače nám umožnily celý sortiment výrobků a služeb, který by bez nich vůbec neexistoval. 

Já principielně nebojuji proti počítačům ani proti robotizaci a pokroku. Ale ve všeobecné euforii bych chtěl, aby se nezapomnělo na druhou stranu mince. Kompjůtr nepodojíš... a když počítač umožnil vytvářet přehledné kusovníky o stovkách tisíc položek, tak ze stejných možností umožnil bezbřehou byrokracii. Když počítač převezme práci svářečů a soustružníků, tak naopak dá práci IT odborníkům a dalším obslužným profesím. Počítače zajistily desítky ba stovky nových možností, ale také spoustu novodobých slepých uliček vývoje. A bezbřehá důvěra v možnosti počítačů už zajistila splasknutí IT bubliny a v budoucnu může založit další průsery. 

Stačí několikadenní výpadek sítě a nepůjde dělat EET, nepůjde vážit kamiony, nepůjde účtovat v kauflandech na pokladnách,  nepůjde psát e-maily, nepůjde posílat skeny. Jak velký průšvih to může být, to si raději ani nepředstavuji. 

Naštěstí moji čuníci ještě nemají USB připojení. 

Zatím bez slepic

Chce se mi být trochu veselý (průdušky se uklidňují, skoro už můžu dýchat...):
"Mno... o kvalitě produktů by to bylo na několik článků." - píšete.
Když otevřu noviny, chce se mi tvrdit, že na několik článků by vydala kvalita článků. I když se píší na HP a nikoliv už na kufříkovém Consulu.

Zatím bez slepic

Žvanit o kvalitě v době, kdy se už při projektování vkládají slabé poruchové uzly, aby šel výrobek do hajzlu hned po záruce?
Už jste četl něco na netu o skvělých motorech VW?
Jestli ne, milerád vám něco zlehka najdu.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

s nástupem 5G vlastně superrychlých wifi sítí, budou i v každé ledničce - a proc?

Boeing co chce porád dolů a dolů) je holt realita - no a lidi o ni nestojej

A chtít od těchto systémů dokonalost je jednoduše pošetilé - chceme funkcnost tam kde je to uzitecne. Coz e-recept neni vubec.

Zatím bez slepic

IoT je aj podla mna zbytocnost, ale aby sa na to clovek stazoval??
Vsak ak mas televizor pracku ci chladnicku co ma WIFI a ty idh NEpripojis do siete... akoby neboli.
Ja mam doma inteligentny televizor, ale ten sluzi len ako televizor. Jeho inteligencie ma nezaujimala a nie je ani spojazdnena.
To iste s prackou.
Ine by to bolo ak by sa to nebodaj samo prihlasilo k vseobecnej sieti...ale to uz je o inom

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kydy by neboli, ale ludia by sa rozpravali a necumeli osamote na displej.
Pocitace sice spracuvavaju udaje, ale stale sa jedna o spracovanie udajov vlozenych clovekom. A stale tam nieco nesedi. A zjavne nemas nikoho v okoli, co by dohladaval zopar halierov, ktore mu v tom genialnom vypoctovom zariadeni niekde nesedia, ale ten sprosty pocitac nepovie kde. A ty hladaj. A skonci to tlacenim paierov a farbickovanim sediacich cisiel, az sa najde chyba.

Zatím bez slepic

Jo, hledani chybicky po nekom pracujicim na druhym konci sveta vam zabere 10x vic casu, nez to udelat poradne a 30x nez to udelat blbe.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A ještě by bylo vhodné elektronicky evidovat zpověď věřících, samozřejmě jen v jejich prospěch...
Data on line k dispozici "absolutně ochráněná" z EET a KH či elektronického recept, neschopenka, a další a další, to je "zlatý důl" ......

Zatím bez slepic

EEZ (elektronická evidence zpovědi) - to se mi jeví jako skvělý nápad. Možná proto, že jsem ateista.
Ale to by se musel vytvořit nějaký manuál k jejímu vyhodnocení, třeba v deseti bodech. Čeho se týkala a vždycky něco jako ANO/NE a třeba i s oceněním intenzity hříchu od jedné do pěti. Například takto:
1. Sex
2. Lež
3. Pomluva
4. Zlodějna
atd.
na konci pak vražda - ta přece jen nebývá tak četná, jako ty první čtyři body, co mě hned napadly. Automaticky by se mohl udávat (podle tabulky) i počet zdrávasů a pod. pro rozhřešení.
Data by se samozřejmě někde shromažďovala a nějak využívala (něco jako cookies) .
:-)

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Věřící prosím o prominutí, to je jen (pro Vás asi nejapný) pokus o žert:

Ano a pro věřící hezky pěkně 1 x měsíčně povinně do 7 dne k EEZ a vše pořídit jako u EET za jejich peníze a navázat to na příspěvky-dříve-odpustky. I z trestu "civilního" se někdy lze vyplatit!!
A podoba s EET je tam jen čistě náhodnou....to jen cynik ve mě..........kdo jeden den "nefiskalizuje"/nehlásí on-line tržby hotově/, už je nyní sprostý podezřelý na druhou....i agenti provokatéři pro hříšníky by se dali také použít.....

A ať je po Vašem GODOTe i zdrávasy mohou být, a k vyšší využitelnosti EEZ pak už jen stačí, vydat zákon, že KAŽDÝ musí v nějaké církvi být, ale lidskoprávně - svobodně se může rozhodnout v jaké a demokraticky liberálně jako u zdravotní pojišťovnu třeba jednou za "uherský" rok změnit....
A nebo svoboda nejvyšší, jako v dnešní demokracii západního střihu, nemusíš být věřícím žádné církve, (za církve si doložte i cokoliv jiného) nemusíš si vybrat žádnou, ale platit budeš nediskriminačně jak jinak všem...vítejte v ČR 21 století....

Zatím bez slepic

v dnešní demokracii západního střihu, nemusíš být věřícím žádné církve - ale pak se nediv, ze te muslimove zmlati a mainstream usteka

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Připadá mně, že japonský princip hledání wa, procesy kvality v průmyslu i robotika mají společný základ. Když se jde správnou cestou, máme správně nastavené procesy nebo algoritmy, tak musíme dojít ke správnému výsledku, i když ten cíl přesně neznáme. a speciálně u Japonců platí, že cesta je důležitější než výsledek, protože při putování poznáme i spoustu jiných věcí, o kterých jsme ani netušili. A že všechny ty procesy a algoritmy musí být jednoduché a neumožňující chybu.
Jenže ty procesy a algoritmy vytváří člověk na základě svých zjednodušujících představ. A pokud nemá na zřeteli ten základní cíl, někde se na cestě, procesech, algoritmech nepatrně odchýlí. Všichni udělají vše správně, jen výsledek stojí za starou bačkoru.

Přitom ty úvahy o procesech jsou chybné už od samého počátku a nemají v sobě možnost korekce. Schválně, aby byly neměnné. Tak jsou neměnné až do všech důsledků. Ze všeho nejvíce procesy připomínají poručíka Duba z pera J. Haška. Literární postava Josefa Švejka dohnala poručíka Duba k zoufalství. A Josef Švejk by jistě dokázal zlikvidovat jakýkoliv proces nebo program.

Samotná robotizace se stala cílem, zatímco výsledek se ztrácí v dáli. S oblibou zde uvádím příklad, kdy parta studentů vymyslela aplikaci, která pošle SMS ve chvíli, kdy na WC dochází toaletní papír. Přitom situaci lze řešit daleko levněji umístěním druhé roličky na WC. Jenže to neposílá SMS a nemá to aplikaci ke stažení do mobilu. Cílem se stala sama existence aplikace a výsledek dostatku toaletního papíru se v programování úplně ztratil.

Robotizace se nemusíme bát z několika důvodů. Zatím stále ještě robot nedokáže nahradit člověka. Kamerové senzory nenahradí lidské oko, ani šestiosý robot nenahradí lidskou ruku, nemluvě o schopnosti člověka poučit se z chyb. A pokud je cílem projektantů a vývojářů stále ještě samotný složitější a složitější robot, dostáváme se do začarovaného kruhu francouzské konstrukční školy. Na každý problém odpoví složitějším a složitějším řešením, až se jedna z mnoha tisíců návazností pokazí a pošle tak do nečinnosti celého robota.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ale horší věc je skutečnost, že u nás na vesnici za měsíc končí zubařka (důchod) a nemohou za ni nalézt náhradu. Ani ten kovář už u nás není, který by ji při akutních případech dokázal zastoupit.

Veža horí, Notre Dame je značně poškozena, určitě to zapálil nějaký Dimitrov a van der Lubbe.

Zatím bez slepic

měsíčně. Ta se z těch ereceptů posere. Vypálí při chcaní díru do keramické mísy.

Zatím bez slepic

nebo bere prasek A nemoc, prasek B na vedlejsi efekty prasku A, prasek C na vedlejsi efekty prasku B, prasky D E na vedlejsi efekty prasku C, prasek F na reakci prasku B a E, prasek G na reakci prasku D s chlorem ve vode, prasek H na reakci prasku F na slunce atd?

Zatím bez slepic

doktor Dýler, jehož preferenčním zájmem je zcelování pozemků.

Zatím bez slepic

Jo a Macron uz vecer vedel, ze to neni teroristicky utok a kdyz se zada do google Notre Dame a teroristicky utok, tak vyskoci kolik jich uz bylo.

Cekam jestli ti dva sasci vystoupi jako po pseudoutoku na Zelandu a budou vyhrozovat vsem haterum, co budou jasat. Ze si je najdou. - Aby merili vsem stejne a nerasisticky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Říkám si, jestli on pan doktor neudělal při vyplňování e-receptu nějakou chybu. Systém mu e-recept po chvilce vrátil, čehož si ovšem při plné ordinaci všiml později; nebo sice včas, ale to řešil až dodatečně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já mám jinou zkušenost i když mě lékař vydal papírový recept,ale lékárně nešlo připojení na centrální registr,takže jsem to zkusil až po několika hodinách,pak to šlo.Když to slušně napíši,vůbec se nejedná o zlepšení,výhodnost,levnější služby pro občana.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I když si myslím, že roboty zvládnou posléze téměř všechno, dneska opravdu ještě není nad poctivou ruční práci, alespoň při rozdělávání evropských táboráků.

A věřím, že při příštím požáru kostela si francouzská (česká, německá) televize odpustí vysílat zvuk v přímém přenosu! Ona ta upřímná radost naturalizovaných a integrovaných Francouzů přece jenom může v lidech typu Větvičky probudit zasuté xenofobní myšlenky.

Nikdo nejsme dokonalý.

Stačí několik málo set útoků na kostely od neznámých pachatelů - a člověk má co dělat, aby nezačal generalizovat:
**************************************

KDYŽ HOŘI SYMBOLY, PŘICHAZA BLBA DOBA

16. 04. 2019 13:13:13
Je to smutne, když zhoři jakysik barak. Navic pěkny barak. A navic symbol. Ale nic neni nahodne. Symboly mizi v přesně stanoveny čas. A po jejich zmizeni obvykle přichazaju horši doby.

Symbol křesťanske Francie zhořel, navic par dni před největšima křesťanskyma svatkama. Je zbytečne špekulovat o tym, jestli za to može polsky instalater, kery nahoře zapomněl cigo, arabsky terorista nebo francuska zelena vesta. Cynyk by se zeptal: "A na co su křesťanske kostely v muslimske zemi?"

Blbe ovšem je, že symbol je v troskach. Vždycky, když zhoři jakysik symbol, byva to znamka teho, že přichazaju horši časy.

Když zhořel Řišsky sněm, hořela za chvilku cela Evropa. Když hořely knižky v narodně socialistyckem ohňu, zanedluho hořeli aji lidi. Když hořely ty tři baraky zasažene dvěma letadlama, doplatil na to cely Blizky Vychod a Evropa tež.

Neni dobre, když hoři symboly. Byva to varovani.

Ale jinak se divim, že vas vyhořeni jakehosik kostela tak znepokojuje. Stejně už neslužil svojemu učelu. Misto modliteb k bohu se zevnitř stejně ozyvalo jen halekani kvičicich japonskych turistek a a blesky činskych mobilu. Kdysik se do něho chodili bili křesťani modlit. Dneska už bili křesťani skoro nechodi ani okolo toho kostela. Nahradili je jini lidi s jinou virou a jak jsem naživo mohl sledovat při vysilani francuske televize, měli včera radost a volali, že buch je veliky.

A proč vam jeden vyhořely kostel tak vadi? Ještě včera vam to bylo ukradene. Přitom enem v loňskem roce proběhlo ve Francii 1063 utoku na kostely a svatostanky. To je skoro 20% narust proti roku předtym, kdy takych utoku bylo "enem" 878.

To všecko robi zločinni "neznami pachatele". Proč vam nevadi, že třeba v městečku Thonon-les-Bains roztřiskal neznamy pachatel dva oltaře aji kazatelny, zničil sochy, vyrazil dveře a rozbil okna?

Ja vim, proč vam to nevadi. Bo o tym nevite. Bo se o tym nesmi psat. To prostě neni politycky korektni. Zatimco když včera hořel ten barak v Pařiži, tam ste to všeci viděli v telce.

Stejně je užasne, jake maju Frantici pokročile vyšetřovatele. U nas vyšetřeni přičiny požaru zabere minymalně tyden, zato ve Francii se ještě požar ani pořadně nerozhoři, a uřady už vědi, že za utokem neni žaden ten terorizmus, ale pravděpodobně ten polsky instalater anebo blba zastrčka, když si tam jakysik dělnik dobijal svuj Chujwej.

Ale mělo by vam to vadit, bo se to bliži. V Německu neznamy pachatel urazil padesati křesťanskym socham hlavy. Už to je kusek, že? Ve Vestfalsku neuplyne jeden den bez teho, aniž by nebyla zničena aspoň jedna křesťanska socha. Furt se vam to zda daleko? V susednim Bavorsku je každy druhy den poškozen kostel...

PS: Nezoufejte a netlučte čely o zem, nikdy neni všecko ztracene. Aji fčil byly vzacne měděne sochy odinstalovane ze střechy Notrdamu štyry dni před požarem. Nikdy neni pozdě, dokud není pozdě.

Zdroj: https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=709457
****************
(Jednotlivá Větvičkova tvrzení jsou ozdrojována odkazy na (většinou německé) zdroje.
Asfaltový holub by ovšem volil ještě jinou vyšetřovací verzi.

... Jenže vše už bylo vyšetřeno jako nešťastná náhoda ještě předtím, než se požár pořádně rozhořel....(možná ještě předtím, než vznikl, určitě nějakého konspirátora napadne. )Ale proč být podezíravý, vyšetřovací metody jsou čím dál tím rychlejší a dokonalejší, pokrok nezastavíš.
Jediné co mě mate, je prozatím fakt, že nikdo nevypátral, že chrám nechal podpálit Putin. Snad se dočkáme! )

Zatím bez slepic

rusofilové a putinofilové už dávno vypátrali. Nikoho normálního by to nenapadlo, ale ruso a putinofil se "ptá" od první chvíle, kdy někdo přijde s tím, že to zapálil Putin.

Zatím bez slepic

Agentura BlackDuck vypátrala, že požár vypukl skutečně náhodou.

V opravované věži se odehrávala konspirační schůzka, při níž Putinův prominentní agent 007,5 předával čerstvou várku Novičoku, kterou měl být tentokrát spektakulárně otráven boží zvoník od matky.
Naneštěstí však na zmíněného agenta spadl z trámu pavouk křižák a 007,5 trpí silnou arachnofobií.
V záchvatu paniky upustil lahvičku s novičokem plus zapálený doutník - dar od zesnulého Fidela Castra.

Zvoníkovi od matky boží to však zachránilo život jen dočasně.
Lahvička s Novičokem shořela, došlo i ke kolaterální škodě na zvoníkově pracovišti.
Ale v tajné laboratoři na Pražském hradě již Ovčáček pilně syntetizuje (nikoli vyrábí, to se nesmí!!!) v množství menším než malém další várku jedu, který by v případě, že by se syntéza tentokrát konečně povedla, stačil k mezinárodně tolerovanému usmrcení maximálně 10 000 lidí.

Tentokrát to vyjde!

Zatím bez slepic

"mikrosyntetizuje".
A mikrosyntéza skutečně není výroba nejen podle normy, ale dokonce ani z logiky věci.
Navíc když mikrosyntetizuje úplně jiný jed z rodiny novičoků, než který otrávil Skripalovi, o kterýžto jediný šlo

Zatím bez slepic

Kouzelné!
Věřte Ovčáčkovi! Co když se překoukl v návodu v azbučtině a místo mikrosyntetizování minule pouze nanosyntetizoval (což by vysvětlovalo ten neuvěřitelný travičský neúspěchneúspěch) či dokonce pikosyntetizoval? jestli mu tentokrát ujede ruka, mohl by tentokrát dohnat a předehnat mezinárodní normu a začít minisyntetizovat, což by byl průser.
Ale že to možná byl nějaký jiný jed z rodiny novičoků, tomu bych docela věřil - podle výsledků. Nejspíš nějaký neschopný bratranec.
(Ale LOGIKOu bych se opravdu, ale opravdu neoháněl, to už bychom vypadali jako sertři a začali třepotat elfími křidélky).

Zatím bez slepic