Znamení doby

Autor
Štítky

Katedrála Notre Dame v Paříži vyhořela... Naštěstí se ukazuje, že dávní kamarádi Petra Parléře fakt uměli stavět. a tak zůstalo obvodové zdivo, opěrný systém a většina kleneb. Čelní věže zůstaly. Ale škoda je to samozřejmě fatální. Seznam toho, co při požáru navždy opustilo tento svět, bude pěkně dlouhý. 

Jak jsem psal v první upoutávce předevčírem... hořící symbol Francie, to je takové dnešní znamení doby. Myslím že i tam ve Francii měli místní podobné pocity, když po třicetiletém odhořívání životních jistot a svobody teď hoří i kamenné srdce jejich země. Když přicházejí o stavbu, která přežila stoletou válku, přežila Bartolomějskou noc, Revoluci, Napoleona, obléhání Paříže, ostřelování pařížským dělem za První světové i Stuky od Junkerse za Druhé světové, aby nakonec shořela v předvečer všeobecného pokroku, blaha, multikulti lidstva, ekonomiky 4,0 a posedlosti bezpečnostími opatřeními. 

Vyjmenuji, co zaujalo Vidláka z prvních zpráv: 

1. Nějak se nechce věřit, že to chytlo samo po nějaké neúmyslné hlouposti dělníků při opravě. Celé věci rozhodně nepřispělo brzké prohlášení úřadů, že šlo o nehodu. Titulky  o nehodě už brázdily světový tisk a střecha ještě stále hořela jasným plamenem. První ohledávání bude trvat celé týdny, ale sotva přijeli první hasiči, už jsme věděli, že to byla nehoda. 

2. Fake News servery nás hned zásobily daty o dalších žhářských útocích na francouzské kostely (a synagogy) , přičemž v příštích dnech toto bude poměrně hodně citované téma. Vidíte to, snažíte se tutlat situaci, pak máte jeden pořádný požár a všechno utajování je úplně k ničemu. 

3. První se vyrojili miliardáři, že dají také nějakou tu almužničku na opravy. Ostatně podobné informace následují po všech tragických obrázcích v médiích. Realita pak bývá podstatně syrovější. Můžeme se vsadit, zda Notre Dame povstane z popela jako Fénix rychle, pomalu, nebo už nikdy. Proč mám nutkání si myslet, že C je správně? 

4. Když jsem byl předloni v Paříži, byl jsem právě i u Notre Dame. Troufám si po mé zběžné francouzské zkušenosti tvrdit, že na tom lešení tam vysoko nad zemí kolem střechy katedrály pracovalo 60% černochů, 35% arabů a popohánělo je pár bílých francouzů, kterým se určitě po žebřících kamsi nahoru moc lézt nechtělo.  

5. Pokud k požáru došlo z nedbalosti, vůbec se tomu nedivím. Dnešní bezpečnostní předpisy se dělají především vyplňováním lejster, absolvováním školení a vyplňováním rozsáhlých směrnic. Samozřejmě žádná směrnice za vás neudělá tu práci někde vysoko na lešení. Kontroly se určitě nedělaly skoro žádné a pokud ano, listovalo se protipožární dokumentací. 

6. Pokud to bylo schválně, budou mít úřady stovky podezřelých, protože bílý francouz nedělá. Dělají tam jen ti Ghaňané, Nigerijci a Alžířané. Určitě se někdo hodně lekne, až teď budou prošetřovat pracovníky na stavbě a zjistí se, že jedni lajkují videa Islámského státu, druzí se zase účastní hulicích párty a další měli rozsáhlou kriminální minulost. 

7. Celkem bych věřil, že se to vyšetří, protože tentokrát nejde jen o jednoho napoleonského prezidenta, ale jde o miliardy peněz. Dodavatelské firmy, které si na takové zakázce určitě nakradly, bude v tom i mnohamiliardová pojistka  a bude se muset určit nějaký viník. Myslím že to tak jako tak padne na nějakého Ahmeda ať už to udělal nebo neudělal. Jinak by totiž padaly manažerské hlavy, které mají peníze na právníky. 

8. Čím víc se to bude tutlat, tím víc si lidi budou myslet svoje. 

9. Když nacisté zapálili Reichstag, tak to byla budova se stovkami pokojů, které byly plné dřevěného nábytku, dřevěného obložení, záclon, plyše, dubových stolů a podobného materiálu. Potřebovali k tomu sudy benzínu, celou rotu SS a ještě se jim to moc nepovedlo. Tady hladce chytla střecha na obrovské kamenné budově v místech, kde jsou staleté trámy a kamení, kamení a zase kamení.  Ostatně ani to naše Národní divadlo nemělo teoreticky shořet, protože při rekonstrukci práce páječů mědi, kteří uhlí vysypali do okapu a ulili vodou se dřevo kolem okapu ani neohřálo. Ale nacionalistické vášně už byly... 

Zkrátka a dobře, příští dny budou přinášet spoustu nového a o Francii hodně vypoví, jak to s jejich nejslavnější památkou dopadne. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Ne, Sartre je nekdo jiny.

Nejedna se o denicek Hitlerovy babicky jak idiotsky pisete, protoze nejste dost vzdelan.
2 svetovou ve skutecnosti vypovokovali americane a anglicane, bohuzel - jak byste uz davno mel vedet, kdybyste zacal tim, ze budete vic cist mene psat. Hitlerovi se trochu krivdi i tak toho ma dost na triku, tak je to snadne.

Tady se dovzdelejte a nehadejte se o vecech, ktery neznate.
https://www.scribd.com/doc/2434851/Wartburg-Hitler-s-Secret-Bankers

Dimitrov chlastal s esesakama, tak to nebyl tak svatej antinacista. Do tech skutecnejch je kopalo.

S tim Benesem uz pisete uplny hovadiny, protoze nemate argumenty, tak pisete jen ty nejvetsi pitomosti, co vas napadnou a delate jako kdyby to bylo na stejny urovni, jako rikam ja. Vzdelejte se!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Čechům hrozí kvůli Notre-Dame vězení? Za to, co píší na internetu, mohou dostat dva roky

Aktualizováno 16.4.2019, 21:54 16. dubna 2019, 14:49 — Autor: Libor Novák / EuroZprávy.cz

Chvíli poté, co v Paříži propukl ničivý požár katedrály Notre-Dame, se na internetu začalo živě spekulovat, co může být jeho příčinou. Někteří Češi měli jasno ještě před tím, než začalo samotné vyšetřování. Vinu sváděli například na muslimy. Za to jim ale může hrozit až dva roky vězení.

Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/zivot/255065-cechum-hrozi-kvuli-notre-dame…

Zatím bez slepic

Někteří Češi měli jasno ještě před tím, než začalo samotné vyšetřování. Vinu sváděli například na muslimy.
---------------------------------------------------------
Někteří Francouzi měli jasno ještě před tím, než začalo samotné vyšetřování. Vinu sváděli například na nehodu.

Jestlipak ten blaznivej Svejdar necha zavrit Macrona za sireni fake news

Zatím bez slepic

byla vždycky nejvíc trestaná. Dnes je ten level už nastavený tak, že pouhá kritika liberální totality je už /skoro/trestný čin. Ještě se dočkáme času a nebude to dlouho trvat, že vedoucí role ojrostánu bude povinně zakotvena v ústavě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Spíše bychom se měli ptát, které budovy kolem Notre Dame Francie aještě zbourá a jakou výšku budou mít minarety kolem budoucí mešity Notre Dame? Haghia Sofia byla také velkolepý křesťanský kostel v Konstantinopoli a už je navěky mešitou v Istanbulu. Požár Notre Dame je vlastně symbolickou tečkou za křesťanstvím ve Francii, které nahradí islám. Musíme si počkat, až se islám po konečném vítězství znemožní sám, má v sobě zakomponovány sebedestrukční prvky. Do té doby si Francouzi poradí, a možná i EU přispěje na opravu. Notre Dame ale nebude po dlouhou dobu možné využívat jako katedrálu. Komu to přineslo prospěch?

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak je možné, že při tolika normách a směrnicích došlo k požáru? Vždyť všechna bezpečnostní opatření před zahájením stavby a plán protipožárních opatření mají přesně požáru zabránit. Při řezání, vrtání, broušení a svařování je nařízen ještě dozor dalších 8 hodin. Zpočátku častěji, později po hodině. Navíc středověké trámy byly osekávány po letech, tedy ohořely by kolem dokola, vytvořila se tam vrstva uhlíku a dál by nehořely. Navíc se napouštěly býčí krví. Zapálit takový středověký trám není nic jednoduchého.
Je škoda, že katedrála shořela, ať už šlo o jakýkoliv důvod. Ale jde o záležitost Francouzů a jak si okolnosti požáru vyšetří, je čistě na nich. Možná nebudou ani chtít vyšetřovat. Možná byla příčina prostší, někde na střeše byl sud s odpadem, kde byly nějaké hadry, papír, zbytky chemikálií. A možná tam jen někdo odhodil cigaretu.
Za vším nemusí být terorismus, ale nejčastěji je příčinou nehod přebujelé ego nebo obyčejná lidská blbost. Ty se šíří staletími bez ohledu na ideologii. Jak říkali komunisté, aktivní blbec je horší než třídní nepřítel.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

V neděli začal pro křesťany Svatý týden. Tento týden je významem větší, než Vánoce. Bude těžké, ba skoro nemožné přesvědčit věřící, že nešlo o záměr.

Zatím bez slepic

Pro muslimy je Ježíš jedním z proroků předcházejících Mohamedovi. Velikonoce nejsou pro muslimy svátkem, ale pořád jde o oslavu jednoho z muslimských proroků. Ale pro islám jsou i křesťané lidem Knihy, a muslimové je klidně vraždí, takže kdo ví?
Zatím můžeme čekat, zda papež František na Velikonoce vyhlásí, že bible je jen nedokonalou první verzí koránu.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

bukovými elektrodami, věděl byste, že taková katedrála blafne jako nic.
Holt jste prozatím ještě málo krásný, málo chytrý a málo mladý.
:-)

Zatím bez slepic

Jsem málo krásný, mladý a chytrý a tak mám naději, že nebudu muset k elfům do té jejich jednotky udavačů. :-)
Katedrála samozřejmě blafne jako nic, protože je to úradek Alláhův a bez jeho vůle se ani vlas na hlavě nepohne.Takže za požár může Alláh.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Budou načumovat aspoň za plotem.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Haghia Sofia byla také velkolepý křesťanský kostel v Konstantinopoli a už je navěky mešitou v Istanbulu. - Ne, je mesitou jen do te doby, po kterou tam budou muslimove. Daji se take vyhnat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Trošku naděje na SNAHU po vyšetření příčin požáru dávají snad zájmy pojišťovny a té firmy, co vyhrála státní výběrové řízení.
Minimálně majitel té firmy nebude chtít dostat "černého Petra konspirační praxe" viz Holub asfaltový výše .............

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/502728-u-nas-je-notre-dame-v-b…

Může se nakonec stát, že Emanuelovi to vůbec, ale vůbec nepomůže, jeho "plamenné" projevy zní tak mdle, plastikově a nevěrohodně, že i náš Bohuš byl proti tomu chlap s "gulama".
I ti miliardáři, jak se hrnou, ale až po zkáze symbolu, předhánět v charitě v mediálním zájmu, jsou taky forma výsměchu, pracujícím "vestám" zejména.

A protože nám vůbec nic pro náhodu a nehodu nehrozí, běžela v ČT24 na liště včera večer zpráva, že o Velikonočních svátcích se v ulicích (či kde) objeví vedle našich kluků s pomlázkami zase i naši kluci se samopaly.
Nová doba, nové zvyky a tradice...........

Zatím bez slepic

Pomlázky v liberální demokracii patří na smetiště dějin.
Samopaly v liberální demokracii jsou zárukou pravdy a lásky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

zprávy z tisku:
",,,dubové vazníky ve zničeném trámoví jsou podle odborníků nenahraditelné. Byly dlouhé až 110 metrů a tak mohutné stromy už ve Francii nerostou...."
Nejvyšší sekvoj má 115,6m (wiki). Předkolumbovští francouzi možná na západním pobřeží Ameriky káceli vyšší. Možná taky ne, protože to fakt jsou duby, a rovné, jak když střelí.
Vazný trám leží napříč střechy, chrámová loď má tedy šířku 110m. Kurva, ten francouzs má asi jiný metr. Hyeny, hovada, ti novináři. Ať jdou dělat politické geografy, nadlidi svinští, zkurvení.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo tisk tiskne, jak lže novinář. Jak mohou taková zkurvená hovada dělat z lidí blbce? Co zpráva, to lež. Teď už tak obludná a hovadská, že snad i zkurvený kavárník musí poznat, že francouzský dub s výškou přes 110m (špička by musela mít bratru tloušťku pro hranol 300x200mm) asi bude fakt vykácený. Ale do 5 let to bude hovovo, říkal Emanuel. Možná mají rychle rostoucí duby, uvidíme.

Zatím bez slepic

Oni někteří novináři snad ani nelžou, jen jsou úplně blbí. V pondělí byla bouračka aut v Praze, na křižovatce ulic Rumunská a Bělohradská. Novináři psali Bělohorská. Včera v Čt24 byl rozhovir s Kubalem, jak byl zadržen s kolegy v Iráku ořed 15 lety. Dávali filmovou ukázku po jejich propuštění a tam titulek 16.4.2019. Pečlivost a zodpovědnost se nějak vytrácí.

Zatím bez slepic

No a o klimatu lzete tak, ze vystrcite na podium pomatenou postizenou holcicku a delate, ze vse co zazni z jejich ust je svata pravda.

Sefredaktor muze lhat jen tak, ze vybere posahanyho novinare

Zatím bez slepic

Růst dubu je jen sociální konstrukt. Vyhláškou EK se prohlásí, že současný dub má výšku 110 m a máme splněno. :-) Novinář nelže, jen je opravdu tak blbý. Výsledek současné úrovně školství a důsledek inkluzivního vzdělávání v praxi. Ještě větší fofr nastane, až současníci těch novinářů píšících o 110 m vaznících nastoupí do škol jako učitelé a začnou vzdělávat další generace. To budou panečku jiní sekáči, kteří se nezakecají. :-(

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

dostatečně chytrý, mladý a krásný, klidně těch 200 metrů dá s prstem v nose. Janda z Hovnot to ví, ten ho má taky dlouhého.

Zatím bez slepic

Když se takový eurohodnotový blb jako Janda a pod. cítí mladý a krásný, nepřipadne mu blbé mluvit/psát o krokvi 110m z jednoho kusu.

Protože je dost mladý a krásný, aby se nemusel namáhat s přemýšlením

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pro mne jako bezvěrce shořel někde barák. V obecné rovině je to vždy neštěstí a ekonomická ztráta.
Je výhradně a jenom na těch, co ten barák potřebují ke svému životu aby se povstali na odpor. Už vidím jak pan Duka, primas to český vezme do ruky krompáč a lopatu (souprava LK) a jde obnovovat svatostánek a vzápětí se snaží o změnu politiky vstřícnou k muslimům.

Vsadím hodně vysoko, že se ta vzpoura odehraje několika mšemi. Jo jó, křesťani už nejsou schopni za svého Boha ani nic jiného než pár keců udělat.

Zatím bez slepic

a o požárech vím od hasičů a policajtů svoje. Úmyslné zapálení, nepojištěný. Notrdam byl 100pro zapálen úmyslně a na nic nepřijdou, jedině z analýzy kamer kolem. Kdo tam vlezl a vylezl. Možná pomůže bonzák. Proč nehasili v 18:20, když měli hlášení EPS? V 18:43 EPS hlásila podruhé, to už byl vidět kouř zdola. Co dělali? Kdy vylezl ze dveří těsně po 18.20, je potenciální žhář.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vodu nelije
na ohnisko požáru;
čumí z bulváru
nohu přes nohu
já hasit nemohu
žeru zrovna bagetu
já se nikam nepletu
za mě myslí vláda;
pozor, padá kláda.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak to jsem zvědavá, jestli za tohle dostane Tomský 2 roky:

Tomský: Notre-Dame je v muslimské čtvrti. Mše hlídá policie. Kostely ničí muslimská mládež jako sport
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Tomsky-Notre-Dame-je…

Zatím bez slepic

Maneco,
Tomský má jakožto Žid přirozené a nedotknutelné právo na určitou předběžnou opatrnost. Něco jiného je, kdyby ho někdo s nesprávnou etnicitou zlomyslně citoval - to by bylo trestné!

Navíc Tomský upozorňuje na fakt, že katedrála byla před staletími provokativně postavena uprostřed dnešní muslimské čtvrti.

Doporučuji zbytky katedrály roozebrat a postavit znovu v nějakém budoucím pařížském křesťanském ghetu.... Saudové či čerstvý americký partner Alkajda by mohli nějaké nepotřebné území určit. Nějak rozumně se s tím či oním představitelem chalifátu dohodnout musíme - je i v jejich zájmu. Někdo jim přece platit poplatky musí!

Američané přece v těchto dnech v Afganistánu diplomaticky bojují za Prahu a dodávají Saudům kvanta zbraní, aby v budoucnosti mohli za Prahu bojovat i u Paříže, bude-li to nutné v zájmu zachování demokracie.

Nejnadějnější jsou Turci, naši muslimští NATO bratři ve zbrani, kteří jsou podle české interpretace smlouvy NATO přijít nám na pomoc v případě, kdyby nás někdo (pochopitelně s výjimkou agresivních Nato bratrů Řeků) napadl. Třeba Putinovi čečenští komunisté.
***********
Tomský píše:
"Má pro vás vyhoření Notre-Dame nějaký symbolický rozměr?

"Nepochybně, je to zlé znamení – omen – postupující sekularizace. Katedrála s hroby francouzských králů se nachází v muslimské čtvrti a církevní slavnosti i mše se odehrávají pod policejní ochranou. Každý gotický a barokní chrám vymezuje území Západu, dnes umírající civilizace. Pokud by se prokázal žhářský čin, bylo by to chápáno jako útok na Francii."

POZOR!
Tomského kopíruji pouze proto, abych s ním jako s Židem bezvýhradně souhlasil a zároveň se jako postkřesťanský judofil pobouřeně distancoval od každého, kdo by jej neoprávněně citoval!
POHOV.

Zatím bez slepic

Pokud by se prokázal žhářský čin, bylo by to chápáno jako útok na Francii. - To se nikdy neprokaze. I Princezna Diana mela uplne normalni autonehodu.

Zatím bez slepic

jezdit Dakar po Rub-al-chálí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Evropští muslimové mají jedinečnou příležitost projevit sounáležitost, solidaritu a lásku s křesťany formou semknutí se v průvodech nebo nasvícením mešit franc. trikolorou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Požár mohl vzniknout na nově instalovaném lešeňovém výtahu. Nemusela prý být ještě instalována ochrana."
Já si myslím, že nejjednodušší ochranou je vypnout po před odchodem ze staveniště hlavní jistič. Což jen trochu odpovědný vedoucí udělá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

bude pokracovat

Voda ve vyprahlé půdě dojde už příští měsíc, děsí se zemědělci
Zdroj: https://www.idnes.cz/brno/zpravy/sucho-puda-vlaha-zemedelci.A190416_470…

https://www.idnes.cz/brno/zpravy/sucho-puda-vlaha-zemedelci.A190416_470…

Zatím bez slepic

Tam, kde končí Valašsko a začíná Lašsko.

Zimu, jaká byla letos, jsem ještě nezažil a to už se v tomto slzavém údolí plahočím hodně dlouho.

Za celou zimu jsem jen jedinkrát odhazovat sníh.Necelých deset cm. To mluví za vše !

Zatím bez slepic

Kdysi bylo Gronsko zelene a proto se dodnes jmenuje Zelena zeme.

O par stoleti pozdeji zase zamrzala Temze v Londyne tak, ze se na ni daly delat trhy.

Ve starejch kronikach jsou i popisy pocasi.

Zatím bez slepic

Nepamatuju se, že by v druhé půlce dubna bylo na zahradě za barákem (střed Brna) tak sucho, že skoro ani ta první jarní tráva neroste.

Poslední roky tu tráva kompletně zežloutla suchem až tak v červenci.

Ovolali VKml ze školského výboru... Babiše bude SZ žalovat... pirátští zmetci urgují u Evropského soudního dvora, aby byl Babiš obviněn i orgány EU ještě před volbami do EP... už jsem zaslechla i možnost, že Notre Dame se vlastně možná už ani opravovat nebude...
a k tomu to děsivé sucho - já si stejně myslím, že to přitáhl Aláh, aby přizpůsobil podmínky žití v Evropě nelegálním migrantům.
Ach jo.

Zatím bez slepic

Tak ona je hlavně, zdá se, otázka, zda bude KDO by tu katedrálu opravoval... To jsou samá genderová studia, mediální vědy, IT gramotnost, protože Průmysl 4.0... A nakonec nebude k dispozici zedník, sklář, tesař, kameník... https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/opravy-notre-dame-muze-zkomplikovat-n…

Zatím bez slepic

Vidlák zvrdí, že na jižní Moravě prší furt stejně a on má vody dost.
Asi to bude tím, že má domluvenou mafii s evangelickým Pánbíčkem, to by mohlo být..
:-)

Zatím bez slepic

Nojo, standart. Blíží se volby, nezávislí soudci, policisté a státní zástupci jako vždy těsně před volbami otevírají zásuvky s politickými kauzami. To je pouhá časová shoda a důkaz, že nikdo, opravdu nikdo se nesnaží volby ovlivnit.
Buďme pevní a nepropadejme konspiračním teoriím, tím méně praxím!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Víc než zapálená katedrála, je pro mě znamením doby obecná předpřipos.anost, aby se náhodou někdo hypoteticky neurazil. Nejčastěji se pak urážejí ti, jichž se to netýká,a to za ty, kteří kilikrát uražení nejsou. Jsou to všichni ti černoši ve zcela ahistorických úloháh, důsledná diskriminace v zájmu antidiskriminace, vypěstovaná autocenzura. A když už ta autocenzura nefunguje, neváhá orgán, ale mnohdy právě ten předrozhořčený, naznačovat "Můžete dostat i dva roky na tvrdo..."
Znamením doby je, že živíme diletanty, kteří rozhodují namísto odborníků. Platíme jim za to, aby nám postupně kradli stát a z politiků si dělali neurotické loutky. Když neblahé paměti Havel vedl s Klausem spor o "občanskou společnost", přišly my Havlovy teze smysluplné a rozumné. Jak hloupý, naivní a mladý jsem tehdy, přes veškeré vzdělání byl!
Davos se klaní před Gretou. To je symbol doby.

A když čtu o rasistické čokoládové kačence...https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/waitrose-velka-britanie-retezec-… Naprosto nepochopím, že někdo neřekl jednoduché: Vážení, říkáte o sobě, jak vzdělaní jste... Cožpak nevíte, že z ošklivého kačátka vyrostla nádherná labuť?!

Zatím bez slepic

Standoe,
doufám že nemáte fotku čukuládového kačátka v počítači!

Od dob Ledy s labutí víme, že z kačátka se posléze vyvine nadržený božský labuť a nebohou Ledu brutálně oharaší.

Ovšem co je dovoleno bohovi, není dovoleno standovi!
Přemýšlím, jestli přechovávání fotky čukuládového kačátka je rasismus, sexismus, pedofilní sodomie nebo urážka náboženského cítění. Nejspíš všechno!

V USA se to sčítá, vidím to tak na padesát let nepodmíněně.
A po odpykání trestu na Guantanámu u nás dva roky nášupu za rasistické zesměšňování čokoládových afroafričanů a asfaltových holoubátek!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Standoe,
až makraloni prošustrují prachy za projekty a předpřípravu přípravy stavby, katedrály, nabídne se se čínská firma, katedrálu umele najemno, přidá pojivo a celou stavbu vytisknou nonstop za týden zbožní čínští Ujgurové na obří teleskopické 3D tiskárně.

I se čtyřma minaretama, jeden bude prémie zdarma.

A Franta s dalajlámou to přijedou vysvětit. A pestrobarevná duha míru se rozklene nad Paříží a okolím - včetně Národní kůrovcové pouště Šumava, dějiště relý paříž - new dakar.

Zatím bez slepic

A pak si vylezou kazdej az na spicicku minaretu, natrou ji vazelinou. nasednou, sunda se leseni a budou tam vesele sedet naveky a mrskat nohama dokud neumrou za toleranci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

http://www.ztis.cz/rubrika/izrael/clanek/v-dobe-pozaru-notre-dame-horel…

Co se týká Notre-Dame, tak jsem se odpoledne na teletextu Novy dočetl, že prej když v 18:20 začlo první čidlo hlásit požár, tak ten ohýnek prej nemohli najít a teprve když začalo v 18:43 hlásit požár druhý čidlo, tak už to objevili. Nakonec za to prej mohl kepl, že prej nějak blbě nahlásil polohu toho prvního čidla či co. Takže hlásil-li špatně kepl polohu čidla, tak to možná buď někdo blbě naprogramoval nebo zapojil, případně už to čidlo či systém byly tak zblblý požárem (podle směrnic to jistě mělo bejt tak nehořlavý jako se třeba nikdy nemohl potopit Titanik) ... ale viník je již znám :-)
https://www.flowee.cz/images/.thumbnails/images/zdenekstrnad/1904/notre…

Co se týká Vidlákova přirovnání Reichstagu a Notre-Dame, tak bych měl jen malou technickou poznámku. Reichtag tutově měl více všelijak "oddělených" podlaží, kdežto kostely jsou v podstatě jeden vysoký komín, takže když blafne střecha kostela, řekl bych, že to má velmi značný komínový tah a přisává si to vzduch odevšad co to dá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Až před chvílí jsem si přečetl Vlka:

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2019/04/17/955878/#more-955878

Myslím, že Vlk tentokrát nepřehání.
Určitě by to byl dobrý námět pro Vidláka i na zdejší článek.
Největší svinstva se rodí a prosazují tiše a nenápadně.
Nějak mi dochází humor, včetně toho černého.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Francie je země v rozkladě. A její dekadentní elita dokonce chce přebudovat katedrálu tak, aby nezobrazovala bílou a kresťanskou Evropu. Šílené
https://www.epshark.cz/clanek/1945/prestavena-notre-dame-by-mela-odraze…

Zatím bez slepic