Putin s Kimem pokecali

Autor
Štítky

Ve čtvrtek 25.dubna proběhlo jednání mezi Putinem a Kimem. Putin doputoval do Vladivostoku, Kim zespoda zamířil tamtéž a bez velkých štráfů a afektovaných gest se slezli na půdě Dálněvýchodní univerzity. Srandovní je, že o schůzce se mainstrím zmínil tak nějak bokem a lehce, někdy minulý týden. Žádné bombastické oznámení, žádné sáhodlouhé komentáře, žádné velké ciráty a vykulené oči. Prostě bum ho – slezli se, pokecali, pojedli a popili a probrali zřejmě docela složité záležitosti mezinárodní bezpečnosti v tomhle koutu zeměkoule. Štěkny neštěkaly měsíc předem se zasvěcenými rozbory a úvahami, co schůzka přinese, co bude Putin požadovat a naopak co se čeká, že Kim na to odpoví. Žádná velká gesta, žádné obří spekulace o tom, kdo vešel první do dveří a kdo komu jako první podal ruku. Pravda, na Primě se pochlapili a sdělili, že Putin, ač „má ve zvyku“ nechávat na sebe čekat, tentokrát očekával Kima on… no páni! Lehce zhodnotili, že se vlastně nic tak zajímavého nestalo – pár větami, které však byly skoro doslovné jako to, co bylo na idnesu. Netuším, kdo od koho opisoval, ale na tom nezáleží.

Ani po schůzce žádná velká reakce z mainstrímu neukápla. Nebýt toho, že Kimova limuzína rozměrově nepasovala na příjezdovou cestu vladivostockého vakzálu a tudíž ji bylo nutno upravit, ani bychom se skoro nedozvěděli, že Kim zase jednou vyrazil z neprodyšně uzavřené Severní Koreje.

Když  jsem v pátek ráno (26., kolem osmé ráno) koukala na zahraniční zpravodajskou stránku idnesu, tož jsem se dozvěděla kdejakou kravinu – třeba že tučňákům chudákům se rozpadá pod zadkem sněhovoledová krusta, a tudíž zde nemohou zaparkovat (pardon, zahnízdit), nebo že v Brazílii sebrali nějakého papoucha, cvičeného na varování drogových dealerů. Novinky nás naproti tomu zásobily jinými veleudálostmi typu šokovaného brazilského prezidenta (počtem amputovaných penisů) či tím, že v kterési americké nemocnici ukradli přístroje na vyšetření střev. Člověk se jen diví, jak to, že se novináři diví, že je nikdo nemá rád. No, možná na nás z redakcí ještě nějaké komenty časem ukápnou. 

Tak jsem si pro info o schůzce sáhla na indexovaný sputnik. Tam to sice rovněž nebylo nijak světoborné, i zde hromada blbostí, nicméně ke schůzce Putin – Kim jsem našla článeček, s půvabným titulkem o Putinově kritice USA. Dovolila jsem se ted yzamyslet nad těmi pár informacemi, které jsem schrastila, i když je jasné, že takový mrňavý výcuc nikdy nedá ucelý obrázek. 

Dám sem kousek textu ze Sputniku: „Tyto inkluze vešly do této smlouvy (z r.2005, pozn.: R.) a Severní Korea okamžitě od této smlouvy odstoupila. Pokud my budeme jednat takovým způsobem – krok vpřed, krok vzad, nedosáhneme žádoucího výsledku. Pokud se budeme pohybovat postupně, respektovat vzájemně své zájmy, v tomto případě mám na mysli všechny zúčastněné strany v řešení severokorejského problému a denuklearizace Severokorejského poloostrova, pokud se budeme pohybovat opatrně, chovat se k sobě s úctou a vzájemně respektovat své zájmy, je možné tohoto cíle nakonec dosáhnout,“ prohlásil ruský prezident.

Mainstrím se snaží na událost příliš neupozorňovat, a když už, tak to bagatelizuje, jako že v zásadě o nic nešlo. Mnohokrát jsem se přesvědčila, že stejně důležité je i to, o čem štěkny nemluví. Možná ještě důležitější než to, o čem vehementně štěkají.  Naposledy, když Trump s Kimem jednal – a štěkny dnes docela neochotně přiznávají, že se jednání moc nepovedlo - tak prosákly informace, že to bylo stylem: buď to půjde podle nás (USA), nebo uvidíte. Žádný div, že se Kim namíchnul. 

Naproti tomu stojí Putin s tím, že chce „respektovat vzájemně své zájmy“, a nejen ty ruské nebo severokorejské, ale v oblasti je zainteresováno vícero stran. To je naprosto opačný přístup – a i kdyby nedohodli nic jiného, tak tohle je něco, na co musí slyšet každý, vyjma totálně vymytých, do sebe zahleděných a o své velkoleposti přesvědčených blbů.

Jenže oni podle mě dohodli i něco konkrétně, i když to velkohubě nevěší každému na nos. Na konci článku (Sputnik) je i tato věta: Podle jeho slov došlo nedávno ke spojení železnice Severní a Jižní Koreje, už existuje i odbočení do Ruska, ale je třeba první soupravy projet v testovém režimu. Jsou i plány výstavby elektrického vedení, pokládky potrubí a dalších společných projektů na Korejském poloostrově.  A ne zrovna málo, protože (podle idnesu): Při jednání za účasti delegací Putina kromě jeho zahraničněpolitického poradce Jurije Ušakova doprovázeli zástupci ministerstev dopravy a energetiky a šéf ruských státních drah. Tudíž to nebylo zřejmě jen o nějakých neurčitých plánech, ale měl tam i lidi, kteří mohli jednat o zcela konkrétních projektech.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/putin-rusko-prezident-vladivostok-kldr-kim-cong-un.A190425_070243_zahranicni_lesa

Trump nabídnul pravděpodobně jen : dejte nám vaše atomovky a my vám možná něco pošleme, aby vaši lidi neumírali hlady. A též vám instalujeme tuhletu naši demokracii západního střihu, a kdybyste nechtěli, tož…máme ty vaše atomovky a navrch ještě hromadu svejch.

Putin chce mít na zadním dvorku též klid, též chce, aby Kim svoje atomovky nevytahoval, ale říká: pojďme se bavit o tom, co byste rádi, co my můžeme dodat a jaká bude cena. Momentálně můžeme nabídnout koleje a vlaky, též trubky a něco do nich. Atomovky máme svoje, vaše nechceme – jen záruky, že je nepoužijete. A protože to není jen o nás dvou, ale o celém regionu, tak se bavme i s dalšími sousedy kolem.

Já si nemůžu pomoct, ten kontrast je tak velký, že to bije do očí. O Trumpovi se říká, že je obchodník a podle toho prý jedná. Jeho poslední schůzka s Kimem ale jako obchodní jednání nevypadala, a ta předchozí, ač jásavě rozebíraná ze všech stran, byla jen divadlo pro plebs, nic víc. Nedivila bych se, kdyby zanedlouho se začala „Severní Korea otevírat světu“, zatím jen pro sousední státy. Nikdo nedokáže dlouhodobě a zcela sám vydržet úplně izolovaný od okolního světa. Navíc když do vás neustále ďobe několik dravců ve snaze vás vyštípat z hnízda. Samozřejmě, že Putin kouká i na své zájmy, resp. ruské zájmy. Byl by blázen, kdyby ne a nikdo by ho nerespektoval. Jenže vždy záleží na tom, co může kdo nabídnout a zda cena bude přijatelná pro všechny strany.  Putin balancovat umí, a já osobně si myslím, že o této schůzce s Kimem bylo rozhodnuto v okamžiku „neúspěšné schůzky s Trumpem“, protože tady začuchal příležitost. A zřejmě to vzal za správný konec, a pokud se mu povede vést tu Kimovu nitku dále stejným způsobem, vtáhne do toho klubka i další asijské země okolo, tak si američan zanedlouho v této oblasti ani neškrtne. Bez ohledu na počet základen, které se budou prodražovat čím dál tím víc. 

 

P.S. Doplnění odpolední: idnes dal komentář páně Votápka, bohužel já na tu schůzku nemám stejný pohled, ale je fakt, že já nejsem vysloužilý diplomat, žádná neziskovka mne neplatí a tudíž si můžu dovolit ten luxus mít svůj názor, dokud to ještě jde. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Gorbačov na chvíli uvěřil, a jak to dopadlo ?

Zatím bez slepic

Kim vidí, jak dopadli Saddám Husajn, Muammar Kaddáfí nebo Basár Asad. A podle toho se zařídil.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
To si myslím také,že o takové přátelství Kim nestojí.
Nevím jaká je informovanost v S.Koreji,ale ,mnozí také vidí,jak dopadla země těch jmenovaných,že si vůbec nepolepšily,co můžeme říci i o státech po rozpadu SSSR.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hlavně všechny Kimy a jim podobné vyděsil případ Muammara Kaddáfího a jeho konec. Tohle USA nezvládly. Kdyby diktátoři většinou odjížděli někam v klidu užívat života do Karibiku a pak se po nich po několika měsících až letech najednou slehla zem, nikdo by si toho ani nevšiml. Ale pokud zvolili přístup síly, protože mohou, dá se o tajných službách a diplomatech USA říci jen, že nejsou dostatečně intelektuálně vybaveni pro výběr těch vhodných variant výměny diktátorů.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

A jak dopadl i se západními zárukami i prezident Janukovič....

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Záruky jsou zde od toho, aby je dodržovali jiní. A postoj k situaci je podle prospěchu. ten dvojí metr vidí všichni, především v Africe, a tak afričtí diktátoři udělají všechno, aby se udrželi u moci do poslední chvíle svého života.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Z Ruska je úhlavní nepřítel, a důkladně oslabený.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a americkym sposobom komunikacie.
Americania maju vsetko public. K centralam CIA ci NSA vedu informacne smerovky, aby ich clovek nasiel,
Rusis si nechavaju vsetko pre seba. Co a kolko toho dohodli vedia len Putin a Kim. Ale to ze Kim po dvoch stretnutiach nasiel na mape aj Rusko (tak nejak to povedali v ruskej telke..trochen ironicky) svedci o posune v Kimovom mysleni.
Cina ho drzi pevne za vajcia. USA mu nad hlavou sermuju atomovkami. S juznou koreou su v de jure vojnovom stave. A s Ruskom maju jeden most a nejaku tu spolocnu hranicu na ktorej je zjavne klud. Toz pokecali, dohodli. A to ze Putin ma cit pre Kima - a nechal mu tentokrat poziciu velkeho vodca, ktoreho sam Putin caka... Kimovi to doma len pomoze a Putinovi je to v tomto pripade sumak....

Zatím bez slepic

Přes severní Koreu může Rusko vést do jižní železnici, plynovod, ropovod. Jižní je už dnes významný partner a to by obchod s ní velmi posílilo. To by umožnilo současně severní K. větší vklad do sjednocení s jižní K. než jen levnou, disciplinovanou a nezkaženou pracovní silou. Pokud by obě Koreje zvládly sjednocení lépe než Německo, vznikl by silný regionální hráč, který nepotřebuje ochranu strýčka Sama. A tím by Čína i Rusko eliminovaly současné vojenské ohrožení. Izolovanou severní K. potřebují dnes jen Amíci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

tiše jako myška
kde se tady vzal,
kdo ho tady zval?
Kocour není doma
tak to doparoma
zobral odvahu?
Ten má povahu.
Dostal trochu kafe
a už s Hřibem krafe
o koncertu v Tibetu.
Já z nich vykvetu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím, že dnes není zdravé dívat se na setkání Putina (ale ani kohokoli jiného s kýmkoliv jiným) bez přihlédnutí k vojenské síle a nákladům na zbrojení, ve kterém celosvětově zaujímá Rusko hezké místo v první desítce...například za za jadernou mocností Francií!
No a pokud se nemýlím, co do počtu vojáků vede (pokud nepočítáme zámořské Spojené státy) v NATO náš přítel a druh ve zbrani nejvěrnější - Turecko. Se statisíci natěšených tureckých dobrovolníků v Německu, připravených podle článku 5 bránit s výkřikem Allah je velký! českou suverenitu proti komukoli, kdo by nám chtěl zkřivit vlas na pleši.
Třeba i proti obéznímu Kimovi.

Nebo ne?
"Celkové světové výdaje na zbrojení mezi lety 2017 a 2018 vzrostly o 2,6 procenta a dosáhly 1,82 bilionu dolarů, což je za posledních dvacet let nárůst o 76 procent, konstatují aktuální čísla SIPRI… 60 procent globálních výdajů na zbraně připadá na pětici zemí: Spojené státy (649 miliard), Čína (250 miliard), Saúdská Arábie (67,6 miliardy), Indie (66,5 miliard) a Francie (63,8 miliardy)… Rusko (61,4 miliardy) a Británie (50 miliard) byly dalšími dvěma státy, které překročily hranici padesáti miliard… a zatímco výdaje Spojených států vzrostly oproti roku 2010 o 4,6 procenta, Číny o 5 procent a Indie o 3,1 procenta, Saúdové snížili výdaje o 6,5 procenta, Francie o 1,4 procenta a Rusko o 3,5 procenta."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

že Putin se cestou do Číny stavil u chudého souseda a nabídl mu pomoc.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zdá se mi, že Kim ova země se nachází ve stavu jak my před rokem 89. Lidé podvědomě cítí, že je možné se mít lépe, ale je jim notně bráněno, tudíž rezignovali. No a s rezignovaným člověkem jsou jen dvě možnosti. Buď ho zabít, aby svou rezignací neovlivňoval okolí, nebo mu dát naději.
Zůstat sám s atomovkami asi není dobrý scénář, tudíž musí přijít nějaké šidítko. USA s Trumpem díky jeho zpitomělé aroganci naději nedali, tudíž tu máme záchrance Putina. Ten naději dal. Putin nachází ve světě spojence. Vděčné spojence. Tu v Sýrii, Turecku, Venezuele, a teď u Kima. To se nám ta geopolitika pěkně mění. Doufejme, že k lepšímu.

Zatím bez slepic

Souhlasím, ale zároveň si myslím že všechny zásadní věci co se dějí, mají předem domluveny postupy řešení mezi Trumpem a Putinem ... Všiměte si -krize kolem raket a nyní Rusko i USA mají zájem na rozhovorech ...Čína mlčí...Tohohle silného hráče je potřeba omezit a za tímhle účelem se spojí i bývalí rivalové. Pouze veřejné mínění tomu zatím nepřeje aby spolu tyhle dvě mocnosti spolupracovali veřejně, ale myslím si že se toho dočkáme....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

(Rat Islands; Kisla Island). Přísloví je "nomen omen".

Přijel z Krysích ostrovů.
Kyška v praze na lovu.
V skříni leží zlatý metál
že by to tam povymetal;
pak zajde do zástavárny
to je postup jednotvárný
létama si na něj zvyk
majitel jen smutně vzlyk.
Nebo mu dá klíče rektor
známý to islámský lektor;
ten má svou vlast lehce v rektu
ten by vítal na trajektu.

Zatím bez slepic

Na Kisku vlezl Japonec. Od 6.6.1942 do 27.7.1943. Kiska je starý, zajímavý leda pro krysy a neustále pod tlakem velké země = je to sopka!
https://en.wikipedia.org/wiki/Kiska

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Docela zajímavý pohled na portfolio americkodemokratických kandidátů na prezidenta.
Je jich zatím jen dvacet, ale i tak bude mít hluboký stát a globální kryptokracie z čeho vybírat, aby předem eliminovala obtížně nebo příliš draze zdiskreditovatelné kandidáty.

Nejpravděpodobnější ale je, že se do voleb vyvine definitivní uspořádání sofistikovaných opratí, pomocí kterých bude možno trumpálně ovládat Triumfa. Není nad pošuka voděného za genitálie!
Ovládací softvér se průběžně vyvíjí, zdokonaluje a optimalizuje!
*********************
http://casopisargument.cz/2019/04/29/americti-demokrate-se-dohaduji-o-v…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kimovi je asi už úplně jasné, že pokud se vzdá svých atomovek, je s ním konec. A tak hledá všechny cesty, jak si je udržet.
Zrovna si čtu životopis N. Machiavelliho, neb zase marodím a tudíž se vracím ke starším dílkům v knihovně. I v souvislosti s dnešním tématem zde u Vidláků zajímavé čtení. Nutno hledat spojence, ale spojenectví nepřeceňovat. Umět reagovat na měnící se vnější podmínky. A tak všelijak jinak....

Zatím bez slepic

Kromě notoricky známého Vladaře doporučuji Život Castruccia Castracaniho z Luccy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Prahou jde pochod proti změnám v justici:
https://www.novinky.cz/domaci/503621-centrem-prahy-prochazi-pochod-prot…
Považuji tedy za jednoznačné, že jsou změny třeba a že by měly být rasantní. Mí Pražané tomu rozumějí, dám si poradit.

Zatím bez slepic

Konečně se zdejší sertr dozví, kdo vlastně je a kam kráčí!
V tom jediném měl ze záhadných důvodů nejasno - jinak ví všechno na světě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zaujala mě informace Rejpalky, že v Brazílii sebrala policie vycvičeného papouška, aby je varoval před policií. Asi u nich probíhaly často razie, tak se papoušek naučil nesnášet policisty. Ale nejzajímavější je fakt, jak s informací zachází čeští novináři. Papoušek je prý aratinga zelený nebo ara. Ovšem jedni novináři použili ilustrační foto, kde je vyfocený úplně jiný papoušek. Druzí od nich zprávu opíší, dají jiné ilustrační foto, papoušek jako papoušek, a z aratingy je rázem ara. Aratinga zelený žije v Mexiku až po severní Nikaraguu a je to středoamerický papoušek. Rozhodně nežije v severní Brazílii https://www.reflex.cz/clanek/zajimavosti/94800/paseraci-drog-vycvicili-…
Aktualne.cz se s tím nepáralo a papouška nazvali papouškem. Nic proti, ale jako ilustrační fotku dali papouška žaka konžského z Afriky. https://magazin.aktualne.cz/kuriozity/papousek-varoval-drogove-dealery-…
Idnes použila fotku ary hyacinthového.
Papoušek jako papoušek. Nejspíše jde o mladého aru marakaná, ale tím si nemůžeme být jisti. Aratingové nemají tmavě černé zobáky. Zajímavé ale je, jak se novináři s informacemi vůbec nepářou a do zpráv napíší, co se jim zachce. To už není novinařina, ale literární fikce založená na velmi volné interpretaci nějaké události. A teď si vezměme, že se stejně laxním přístupem nás informují o všem okolo.

Zatím bez slepic

napadla norské rybáře.

Zatím bez slepic

https://www.reflex.cz/clanek/fotogalerie/80165/bezny-zivot-v-severni-ko…
Zde v Reflexu se píše o fotkách propašovaných přes hranice S. K. Kamarád tam nějaký čas byl, kontroloval realizaci projektu, na který přispěla OSN. Měl přiděleného vládního pracovníka, který si s ním všude jezdil. Fotit mohl (mimo vojenských objektů atd.), fotky normálně přivezl a nám, kamarádům, ukazoval.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Předchůdcem sertra je legendární hrdina kanonýr Jabůrek:

Přiletěla koule prudce
utrhla mu obě ruce
a on pořád stál
a furt jen ládoval

Zatím bez slepic

Tam u Královýho Hradce lítaly tak koule prudce
E A E A
z kanonů a flintiček do ubohých lidiček.

E A
R: A u kanonu stál a pořád ládo -ládo -
E A
a u kanonu stál a furt jen ládoval.

Vzdor hroznému dešti kulek, fójervertr Franz Jabůrek
s luntem u kanonu stál a pánvičku pucovál.

R: A u kanonu...

A už střílel jako blázen, Prajzi měli horkou lázeň.
Celej rozbil regiment, Jabůrek, ten saprment.

R: A u kanonu...

A hned prajští kanonýři na Jabůrka všichni míří.
Každej ho chtěl trefiti, princi se zavděčiti.

R: A u kanonu...

První kartáč, můj ty smutku, vjel mu hubou do žaludku.
On však honem ho vyndal a už zase střílel dál.

R: A u kanonu...

Praskla puma velmi prudce, utrhla mu obě ruce.
On rychle boty sundal a nohama ládoval

R: A u kanonu...

V tom jeden prajzský trail vylít, šrapnel mu hlavu ufík.
Ač už na to neviděl, na Prajze přeci střílel.

R: A u kanonu...

Jabůrkovi letí hlava zrovna kolem jenerála.
A křičí: já melduju, salutovat nemohu.

R: A u kanonu...

Když pak pum a kulek více, trefilo ho do municeš.
Tu se teprv toho lek a s kanonem pryč utek.

R: A u kanonu...

A že zachránil ten kanon, do šlechtického stavu on
povýšen byl za ten skutek: Edler von den Jabůrek.

R: A u kanonu...

Dej mu pánbu věčnou slávu "von" má ale žádnou hlavu
nedělá si z toho nic bezhlavejch "von" těch je víc

Zatím bez slepic

třeba se dočká ... i nějakého toho milostivého pokývnutí od "von".
Mezitím šikovný automat už zase zbavil prostor toxických nánosů. Říkám si, jestli by nějaký šikovný, mladý, krásný a hlavně dostatečně "univerzální" elf (typu Martin Komárek např.) nesesbíral nějaké ty výrony a neudělal z nich výroční zprávu o nebezpečí Vořecha pro demokracii ... tedy pro tu další, až se ukáže, že tato byla jaksi pomýlená ... neb i ta bude potřebovat svoje elfy, tak proč si to nenacvičit - co říkáte, dozorující orgáni? Nikdo nemá chuť to zkusit? Být připraven, do foroty? Nějaký ten škodlivý _narativ_, který "není v souladu", by se jistě našel.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No má jen takovou malou chybu, hlídá si současnou diskuzi; na ty minulé kašle a ty mu pak "jiné automaty" zasviňují trolími příspěvky !! Jen si tu diskusi prohlídněte od poslední stránky, so tam uvidíte... Diskuse k tématu "trisktní", zato "odkazy na viágru a podobné 3,14-čoviny" přehršle ...
no chce to ještě vylepšit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Thanks for sharing this great. Keep sharing more useful and conspicuous stuff like this. Thank you so much

https://run3ds.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I'm glad I found this web site, I couldn't find any knowledge on this matter prior to. Also, operate a site and if you are ever interested in doing some visitor writing for me if possible feel free to let me know, I'm always looking for people to check out my web site.
<a href="https://trexgame.co/">t rex game</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I appreciate everything you have added to my knowledge base.Admiring the time and effort you put
into your blog and detailed information you offer.Thanks
<a href="http://garageshelvinguk.uk/shelving/garage-shelving.html/">Garage Shelving in best prices<a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I appreciate everything you have added to my knowledge base.Admiring the time and effort you put
into your blog and detailed information you offer.Thanks
http://garageshelvinguk.uk/shelving/garage-shelving.html

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I appreciate everything you have added to my knowledge base.Admiring the time and effort you put
into your blog and detailed information you offer.Thanks
http://garageshelvinguk.uk/shelving/garage-shelving.html

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Valuable blog here. I have seen all the posts of this blog and find all the posts of this blog is so informative. I am interested to share this post with my friends as well.Thanks. To buy Garage Racking click here http://rackinguk.uk/racking/garage-racking.html

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

This blog is very great and cool. I really like it very much. I am very impressed with your work. I appreciate your effort. Thanks for sharing and keep sharing.
Cheapest prices gym mats http://rubbergymflooringco.co.uk/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

This blog is very great and cool. I really like it very much. I am very impressed with your work. I appreciate your effort. Thanks for sharing and keep sharing.
Cheapest prices gym mats http://rubbergymflooringco.co.uk/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Your way of working is really great and cool.its really awesome and good.your blog is really awesome and great.i am glad to read your blog.its really awesome and good.thanks for sharing the nice and cool post.i am glad to read your blog.thanks for sharing the nice and good post.
https://www.amazon.com/Portable-Telescope-Tripod-Scope-Beginners/dp/B07…

Zatím bez slepic