Stále blíž

Autor
Štítky

Všímáte si, jak se problémy stále víc blíží k Američanům? I přes jejich rekordní vojenský rozpočet, i přes údajně šlapající ekonomiku a dokonce i přes Trumpa, který začal razit Ameriku na prvním místě. V moderní době nikdy USA nesahaly k tak tvrdým opatřením, jako v poslední době. Totální ropné embargo na Írán, tlak na Venezuelu, ostentativní podpora Saúdům a Izraeli, tvrdý postoj proti Rusku, obchodní válka s Čínou, pokusy vynutit si platbu za ochranu ze základen NATO. 

Přitom to začíná vypadat, že díky Venezuele budou mít brzy nekonečné válečné angažmá přímo na americkém kontinentu. Myslím, že Trump z toho musí mít hlavu v pejru... Na jedné straně uznaný blbeček Guaidó, který ale žádnou masovou podporu nemá a především ji nemá na důležitých místech, na druhé straně pak válkychtiví jestřábi, kteří by to nejraději rozsekli invazí... A pak další válka kvůli které by se museli stáhnout odjinud. 

V Afghanistánu se jedná s Tálibánem a všimněte si, jak ztichly kecy o tom, jak se v Kábulu bojuje za Prahu. Už o tom nemelou ani naše zelené mozky. A všimněe si, jak u jednání sedí Rusko, Pákistán a Čína. Ale ne americká afghánská vláda. Ostatně čína si staví už druhou letadlovou loď a avizují další. Schválně se zkuste podívat, kdy naposled vplula do Žlutého moře nějaká americká letadlovka.

V Iráku je jediným garantem stability Írán. Proto také ten Islámský stát stále existuje, protože USA mají na výběr Isámský stát nebo Írán a nic víc. Navíc Íránci se prý nebojí ropných sankcí, zřejmě už vědí že je ustojí a já se vsadím, že do půl roku se dočkáme pokusného jaderného výbuchu někde v horách nad Teheránem. A uvidíte, jak rychle budou americké letadlové lodi mazat z Perského zálivu. 

Turecko už nejspíš ani není v NATO. Navíc teď když Trump uznal muslimské bratrstvo za teroristickou organizaci, tak se s nimi Truci budou zase kamarádit o něco méně. A všimněte si, že v poslední době už vůbec nejde o to, kdo dělá nějaké ty teroristické činy, seznam teroristických organizací je jen další cár papíru, kde najdete vedle sebe Islámský stát, Íránské revoluční gardy, Muslimské bratrstvo, Al-Kaidu a kdo ví co ještě. 

Na Ukrajině vyhrál Zelenskij, který se ani neobtěžoval mluvit s Trumpem. Ještě tak si poslechl Macrona a Merkelovou, ale jinak poslouchá Kolomojského.  A propo - sice se mluví o ruské hrozbě, ale Nord Stream 2 je skoro hotový, v Rusku otevřeli továrnu Mercedesu a kdo ví, co se otevřelo, ale naše vaše uvědomělá ČT nám to raději ani neřekla. Inu protiruské sankce jsou jen pro sraby.  A Putin v poslední době vypadá dost spokojeně. 

Naše republika sice koupí americké vrtulníky, ale já mám skoro pocit, že to bude další nekonečné jednání bez konečného nákupu, podobně jako s Temelínem. A i kdyby koupila, těch našich pár miliard americký rozpočet nezachrání. 

Nechci samozřejmě Venezuelanům přát nic zlého, ale skoro nějakou invazi američanům přeju. Aby viděli jaké to je, když se válčí nedaleko od jejich hranic a hrozí to přerůst v něco většího. Aby se jim také rozeběhla nějaká pořádná migrační krize, abychom viděli, jak to tu máme demokraticky řešit.... 

Ale i když nic podobného nenastane... stejně se všechny problémy krok za krokem přibližují k území USA. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Já to vidím tak, že - mimo jiné - právě kvůli "America First" musí docházet k těm trvdým opatřením. Co z toho nakonec vyleze, neví ani Bůh.
Nevěřím, že Venezuela bude nekonečný konflikt - pokud vznikne. Guaido myslím masovou podporu má. Chybí mu podpora armády. Venezuelské. Ta se bude vyvažovat.
Kecy o bojování i za Prahu byly prostinkou reakcí na kecy, že tam nemáme co dělat a ty srdceryvné potoky pokryteckých slz za každého padlého vojáka. A to pomíjím, že tam šli dobrovolně a vědomě. Americká armáda s Talibanem jednala celé předchozí asi 4 roky nejméně a bez těchto jednání by s Talibanem nejednal nikdo.
Kdy napúosledy vplula americká ponorka do Žlutého moře se nejspíš nedozvíme, i kdyby jich tam byl průvod :-)
To je divná stabilita - buď IS nebo Irán. A případné sankce Irán možná ustojí, ale za cenu jako Rusko, ekonomický propad.
Turecko podle mne stále ještě narovnává vztahy s Ruskem po sestřelení té ruské stíjačky. Možná jim "to zůstane".
Továrna Mecedesu v Moskvě sankce nijak neporušuje, Mercedesy budou navíc jen pro ruský trh. A ČT o tom informovala.
Zelenskij ještě nebyl inaugurován, až někdy koncem května. Pak uvidíme, jestli s ním Trump bude chtít mluvit. Jestli mu blahopřál k vítězství, to nevím.
Venezuela není zase až tak blízko USA, a navíc, USA už válčili i blíž. A že hrozí, že to přeroste v něco většího? Za 1. už je čas .... za 2. ani Rusko ani Čína nejsou schopni vést válku tisíce kilometrů od své země. Rozhodně ještě ne zatím. Mnohem větší brzdou bude klasicky demokracie a právní stát USA ve spojení s veřejným míněním - tyto atributy úspěšně likvidují možné vojenské úspěchy USA už od Vietnamské války.

No - přibližují - a může za to globalizace.

Zatím bez slepic

NEKRMTE MIMONĚ - NEREAGUJTE

blog.aktualne.cz/blogy/daniel-strobl.php?itemid=32842

Zatím bez slepic

Ano. Čína stále kupuje americké dluhopisy. Možná proto, že se chce zbavit dolarů, možná proto, že jsou naopak stále nejdůvěryhodnější na planetě. Chtít já být věřitel a rozhodovat se mezi čínskými a americkými dluhopisy, fakt nevím, které bych koupil raději.
Čína a Afrika je klasika. Ovšem ve světle výčitek západu ohledně kolonialismu úsměvná. Čína si z Afriky dělá kolonii naprosto jednoznačně a Afrika se naopak zadlužuje stále víc a víc právě vůči Čéně.
https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/cina-investuje-v-africe-rozvo…
A že se tím zbavuje USD? Tohle jsem dodnes nepochopil. Pro investora je samozřejmě nejlepší použít nejsilnější měnu, vydá jí méně než by musel té slabší. A také ne každý tu slabší chce. Tuhle ekonomickou teorii si budu muset ještě dostudovat.
Venezuelský pokus o puč byl zatím jen dílo Guaidoa. A pokud byly venezuelské peníze zmrazeny v bankách na celém světě, asi to nebude krádež, natož jen USA
U všechn "válek" (spíš tajných akcí) USA v jeho okolí lze na začátku najít buď ochranu amerických investic nebo občanů, většinou změnící statut "volného trhu a pohybu" po nějakém socialistickém nebo komunistickém puči, vyjímečně regulérně zvoleném socialismu nebo komunismu v dané zemi.
Ano, dolar oslabuje :
https://www.kurzy.cz/kurzy-men/grafy/EUR-USD/
https://www.kurzy.cz/kurzy-men/grafy/CNY-USD/
https://www.kurzy.cz/kurzy-men/grafy/RUB-USD/
hlavně dlouhodobě.
Rusko i Čína se od Madura distancovaly. 900 poradců je spíš "aby se neřeklo, když jsme tak dlouho kamarádili". Syrie byla houby ruský test, Krym byl ruský test amerických
Legrační je i to, když někdo, vyčítající američanům každý prd, to pak zahustí výroky, že jen vykřikují a nečoiní. Tak doufám, že činit začnou a že zavládne všeobecná spokojenost
Jinak 1,4 miliardy lidí v Číně má ekonomiku jako 0,33 mld Američanů.
Čína už dnes je jedním z největších devastátorů planety. I podle čínského ministra řivotního prostředí má čína spotřebu zdrojů na jednotku produkce 5x vyšší než USA a 20x než Japonsko a pokud se to nezmění (a to zatím nevypadá) tak své zdroje vyčerpá do 20ti let. HLAVNĚ PROTO potřebuje Afriku. A to jsem zvědav na nejen zdejší "demokraty" potom, jestli se dožijí ...
A všechno od devastace planety až po války je to o socialismu a počtu lidí.

Zatím bez slepic

Dneska už samozřejěm nelze třetí svět kolonizovat jako kdysi, vojensky. Dneska je to ekonomická kolonizace. A tu Čína v Africe provádí.
Po všech jejích dopravních investcích budou jednou jezdit auta, která budou vozit suriviny z čínských území v Africe - Čína totiž skupuje i tamější pozemky, a k nim samozřejmě udělá i silnici.
Čína se s Afrikou jednou mazat nebude. Rozhodně Africe nepřinese ani zdaleka takový rozvoj, jako jí přinesl západní kapitalismus, byť by tehdy drsnější (možná právě proto).

Zatím bez slepic

Potřebovat Rusko a potřebovat ruskou ropu a plyn není totéž.
No, ti jedni nás nenenávidí NÁROD, ale max jeho politickou věrchušku, dokonce nejspíš jen jednoho člověka a spíš odmítají než nenávidí. A že je to stálo tolik krve, to naše osvobození, to je třeba si probrat s jejich tehdejším generallissimem. Člověk jim za to osvobození samozřejmě i poděkuje. Ale jak s okupací a 40 lety vnucování svých pravd? Nezachraňovali nás JEN PROTO, aby si nás pak podmanili? To už by ty díky mohli být trochu jinak. Notabene když ještě někdy před pár lety se tam vyskytly veřejné názory, že okupace byla pro naše dobro. A neveřejně si to nejspíš myslí hodbně velká část národa, protože to byla známka jejich velikosti, a to oni rádi, balšaja, širája ....
Zatímco dnešní Němci se za válku svých předků omluvili (nejen nám) a podepsali řadu dohod, které už cokoli podobného znemožňují - v době, kdy Rus kvůli své mocenské politice nejen diplomaticky podporuje, ale rovnou vojensky krade území a rozdmýchává občanské války a udržuje je přímo svou přítomností v nich, nejen podporou.

Zatím bez slepic

Čína je moderní, ale jen na jihovýchodním průmyslovém pobřeží, asi 100M obyvatel. Zbytek žije až v takové chudobě, že narozené dívky jdou občas rovnou s pomyjema prasátkům.
ČR a rychlovlaky je zajimavá vize - dokázali by na těch 200 km z Prahy do Brna vůbec zrychlit a následně to ubrzdit?
Každé větší Čínské město má metro. Každé větší Čínské město s metrem má 5 milionů obyvatel.

Zatím bez slepic

Cituji
"Ve vědě platí pravidlo Occamovy břitvy. To stanovuje, že to nejvíce pravděpodobné vysvětlení určitého jevu, bývá zpravidla to správné. Když Vám dopoledne zazvoní dvakrát zvonek u dveří, žádný přírodní zákon nevylučuje, že to nemůže být britská královna. Než se však hodíte do gala, vzpomeňte si na Occama a vezměte si raději občanku. Bude to totiž pošťák."

A teď to zkusme napasovat třeba na ... třeba na .... co třeba na Skripalovi?

Zatím bez slepic

Je dobře, že Venezuelská budoucnost nám snad už nehrozí. Ani těm jihoamerickým státům, které skoro všechny stojí za Guaidoem.

Zatím bez slepic

HI, HI, CHA CHA,HO HO

Chytrému napověz hloupoého TRKNI

Zatím bez slepic

HO, HO, CHI, CHI , HA,HA, NEŽ SE NAKRMI ROBOT

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Perfektní popis situace na mezinárodní scéně.
Někde se zadrhlo ovládnutí světa sionisti,obyčejnému Američanu je to u zadele,nebo o tom ani neví.
Co nejde přehlídnout,jde prvé řadě o prachy,co dokázaly nadlidi USA po rozbití Jugoslávie,hned si přivlastnily jejich firmy.
Ta Venezuela je také jasný příklad o co jde,přitom to státu USA vůbec nepomůže,budou se zadlužovat ještě víc,ale bohatne několik nadlidí v USA.USA jsou ve Venezuele sto let,ale hlad prý mají posledních několik měsíců.
Jak jsem už psal,Ukrajině není pomoci,Zelenského srovnají do latě Ukrajinští mafiáni a bude se krást vesele dál i z naších peněz.Snad Vám neuniklo poslední prohlášení Babiše,aby vláda mohla vyslat vojenské specialisty i bez jednání a schválení v parlamentu,takže by klidně mohli být vyslání do Venezuely bránit Prahu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Velmoci mají jen své zájmy a prosazují je velice tvrdě bez ohledu na lidská práva, mezinárodní právo, euroatlantické a demokratické hodnoty, práva menšin a genderová práva. Když se to hodí, Saúdi jsou naši kamarádi, zamhouříme oči nad právy žen v Arábii a letitou válkou v Jemenu. Po 11. září nikdo nenapadne zemi, odkud pocházelo 15 atentátníků z 19. https://www.lidovky.cz/svet/kvuli-utokum-z-11-zari-celi-saudska-arabie-… . Po 16 letech USA připraví 7 žalob a žádná nebyla odsouzena úspěšně. Takže jediným důsledkem 11. září je vybombardovaný Afgánistán, odkud stejně odcházíme a zanecháme jej v situaci horší než před invazí. Mezitím v Afgánistánu jen vzrostla výroba opia na desetinásobek oproti vládě Talibánu.
Když se to hodí, uznáme nebo neuznáme Kosovo, Krym, Katalánsko. Zásah proti demonstrantům v Katalánsku je ochrana celistvosti Španělska a zásah Srbů v Kosovu je hnusná genocida. Jediným měřítkem mezinárodního práva je stanovisko v Bílém domu ve Washingtonu D.C.
Ale nemylme se, Rusové klidně obětují jednoho diplomata a posádku jednoho letadla výměnou za svoje zájmy. O čínské hedvábné stezce africké vlády zjišťují, že se spíše jedná o hedvábnou šňůru utaženou kolem krku. Evropský kolonialismus pro ně znamenal vývoz surovin a jen málo se vrátilo zpátky. Za Číňanů se nevrací zpátky nic.
V Oděse upálí 42 lidí 2.5.2014 a dodnes nevíme viníky. Asi to nebyl Putin, jinak by byl řev. Na Majdanu odstřelovači zastřelili asi 50 lidí 20. února 2014, celkem 110 obětí a k tomu 20 policistů. Dodnes nad nimi roní potoky slz a nad Oděsany ani kapku. Náš ministr zahraničí Petříček se okatě bratříčkuje s nacisty - banderovci a úplně pomíjí, že banderovci vraždili i Volyňské Čechy. Carská vláda je v letech 1868 až 1880 lákala na levnou půdu, právo na národní školství, na vlastní samosprávu a náboženskou svobodu. Přistěhovalci byli osvobozeni na dobu 20 let od daní a zproštěni vojenské povinnosti. Dnes jim Ukrajinci schválili zákon o povinném úředním jazyku a nějaká práva menšin jako Romů nebo Židů jsou jim ukradené Schválně nepíši o národech Rusů nebo Volyňských Čechů, kteří nejsou protěžovanými. Na Ukrajině nebo v Kosovu jsou práva Romů ostentativně pošlapávána za bohorovného přihlížení našeho ministerstva zahraničí. Kosovští albánci vyhnali všechny kolem a sní své vlahé sny o Velké Albánii. Mezitím vyhnali všechny nealbánce, tedy Romy, Židy, Makedonce, Srby. Ale u nás o tom ani zmínka, jde přeci o našeho spojence. A stejní lidé, kteří mlčí o situaci Romů na Ukrajině nebo v Kosovu, se ostentativně vyjadřují k táboru v Letech.
Tím ukazuji, jak neskutečně pokrytecká je politika ve vztahu k národnostním menšinám. Nikdy o jejich práva nešlo, vždy jde jen o maskování skutečných zájmů.
Velmoci obyvatelům ČR ukázaly, jak jsou jim ukradení, i kdyby všichni zemřeli, v Mnichově 29.září.1938 (o výročí loni bylo ticho v ČT), 15. března 1939 (nedávno bylo výročí a opět ticho v ČT) nebo 21. srpna 1968 (to jediné datum si připomínáme).
ČT byla vždy poslušná prorežijmní a provládní televize, vždy poslušně hlásala oficiální propagandu a vždy proti obyvatelům ČR.

Ukrajina směřuje k rozpadu na několik částí, protože rozpadem Ukrajiny přestane existovat otázka Krymu. Navždy. Stejně tak by vstup Srbska do EU znamenal posvěcení Kosova, proto Srbové ještě do EU nevstoupí, a do té doby se EU rozpadne. Evropský superstát se ještě dlouho konat nebude. Možná za pár století, ale ve 21. prvním určitě funkční evropský superstát nevznikne.

Vrtulníky si nakonec koupíme. USA to sice nezachrání, ale jde o symbolické gesto, kterým ukážeme, že jsme pevnou hrází míru a demokracie, v newspeaku jsme pevně ukotveni v euroatlantických strukturách.

USA hrozí jiné nebezpečí. Natalita hispánské komunity je natolik vysoká, že společně s přílivem imigrantů prosadí španělštinu za nový úřední jazyk. Konflikt Afroameričanů proti Evroameričanům postrádá smysl, vyhraje jej Latinoameričan.
O samostatnosti ČR si můžeme jen nechat zdát.Také chybí vyrovnání historického dluhu zemského uspořádání vůči Moravě a zbytku Slezska ale tam se nápravy ještě dlouho nedočkáme.

Jsme jen pěšáky ve hře na šachovnici mocných. Ale to neznamená, že těm zastíracím kecům musíme věřit. Je zde úplně stejná situace jako před 1989, jen hesla jsou poněkud obměněna.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Celková situace v porovnání s rokem ´89 je horší.
A o dost.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"O čínské hedvábné stezce africké vlády zjišťují, že se spíše jedná o hedvábnou šňůru utaženou kolem krku." Píše Gerd.
Gerde, to by chtělo doložit. Čína se angažuje ve stavbách infrastruktury, hlavně železnic mezi východním africkým pobřežím a vnitrozemím. Také v Angole a africkém vnitrozemí. Více na https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/cina-investuje-v-africe-rozvo… Samozřejmě investuje, aby vydělala, ale to každý investor. Nikoliv však vydřidušsky.
Na YouTube jsou o tom mnohá videa. Čínské společnosti nejen financují, ale i řídí výstavbu infrastruktur, školí místní personál a většinou první období také financují provoz, například železnic. USákovi i EU to samozřejmě vadí, protože sami nejsou schopni takto zainvestovat Afriku a tak vymýšlejí různé výtky (neokolonialismus, ekologie) jako opsané ze své historie řádění v Africe. Úvěry, které africké státy přijímají jsou standardní, ručené většinou těmi projekty, které ale státům zůstanou k používání, nebo těžbou nerostů. A zůstanou jim k používání i když ne v jejich majetku, ale to je jim jedno, stejně jako přístav Pireus v Řecku. EU o investicích v Africe k zamezení imigrace jen žvaní.

Zatím bez slepic

Myslím si,že přirovnaní politiky Číny k oprátce na krku kulhá. Já bych to spíše viděl
tak, že Čína svou politikou v Africe uvolnila těm zemím kde investuje oprátku na krku tím, že jim
pomohla se zbavovat dolarových dluhů. Není tajemstvím, že Čína je věřitelem USA.
Šikovně se tak zbavuje dolarů a zároveň se dostává k cenným a strategickým surovinám.
Pochopitelně na tom vydělává , ale prospěch mají i země kde investuje. Nejodpornější
neokoloniální politiku v praxi realizuje FRANCIE.

Zatím bez slepic

Tak dobře, něco zdrojů.

http://www.rozvojovka.cz/clanky/1928-cinsky-drak-v-africe-neokolonialis…
https://is.muni.cz/th/pd372/Bakalarska_prace_Karel_Subrt.pdf

Číňan není žádný hodný strýček, který nezištně pomáhá, ale chce tvrdě vydělat. Strategie je zřejmá. Čína zboží v ní vyrobené prodává klidně za USD, přeci si nezlikviduje zákazníka. Ale k tomu okamžitě vydělanými USD platí africkým státům za ložiska vzácných kovů. Většinou jedna z mála na světě. Takže až budou technologie na vzácných kovech závislé, bude mít Čína monopol. Samozřejmě, čínská strategie byla vždy pozvolná změna na staletí než dramatická změna. Úvěry jsou za standardních podmínek v úrokové míře, ale je zde jeden rozdíl. Čína se neplete do politiky a nekomentuje lidská práva. Ovšem za své investice inkasuje zisky, ale ty z Afriky odváží domů. Kromě toho si Čína pronajímá i zemědělskou půdu všude po světě, třeba na Ukrajině. Zabezpečuje se na situaci, kdy bude v Číně nedostatek potravin.
Čína je tvrdá velmoc a žádný filantrop.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to dobře nebo špatně ? Nejsem Troll ani ELF. Vysvětlete mi jak by se měla dnes Čína pragmaticky
chovat.

Zatím bez slepic

In reply to by Vahy (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nijak, Čína se chová jako kdokoliv jiný v Africe. Jen není nutné nad jejich panstvím v Africe jásat. Sami afričtí obyvatelé přiznávají, že za kolonií si kolonialisté sice hodně odváželi, ale něco málo vrátili zpátky. Číňané si odvezou všechno a na Afriku kašlou. Pro nás ta otázka nemá význam, je to záležitost afrických států, které investory si pozvou.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

tím, co jste nyní napsal. Já jsem nikde neuvedl, že ČLR je hodný strýček, který rozdává, ale napsal jsem, že Samozřejmě investuje, aby vydělala, ale to každý investor. Nikoliv však vydřidušsky. Jako reakci na Vaši větu, že si africké země z čínských investic nasazují smyčku kolem krku. S tou smyčkou to není pravda a i Vaše poslední odkazy to dokládají. Proč ČLR v Africe koná jak koná, o tom je na internetu hafo textů, videí, komentářů. Hodně záleží na tom, kdo je píše, nebo říká. Když je to fanda Západu, nenechá na Číně nit suchou. Jenže ČLR v Africe investuje už 40 let čím dál víc. Kdyby celková zkušenost Afričanů s Čínou byla negativní, nedařilo by se Číně zde své investice umísťovat. Takže ŽÁDNÁ SMYČKA, jenom byznys, ale ne vydřidušsky neokoloniální, jak to dělal a dělá Západ, navíc při tom káže o lidských právech a dává si politické podmínky. Dobře že má Západ v Číně konkurenci. Dokonce Čína i v Africe Západ poráží.

Zatím bez slepic

Laco,
Čína se chová jako kdokoliv jiný. Třeba nadnárodní koncern ve vztahu k menšímu evropskému státu. Ovšem Číňané ani nezaměstnávají místní obyvatele nebo jen minimálně, na práci si dovezou vlastní lidi.
Čína v Africe Západ poráží tím, že sice dává úvěry za stejných úroků, ale nevrtá jim do lidských práv nebo politické orientace. Afričané jsou rádi za každý poskytnutý úvěr, protože většinu z nich nikdy nesplatí. Nu a Čína má přebytek USD, o kterých nikdo neví, kdy ztratí hodnotu minimálně o 50%. Tak Čína skupuje ložiska v Africe a těží je. Ale to je záležitostí místních, že za mísu čočovice prodají svou budoucnost. My jsme přeci dopadli také tak prodejem vodáren Veolii.
Ovšem zatímco Západ ve jménu humanitární pomoci občas africkým státům poshověl s placením nebo část dluhu odpustil, u Číňanů takové ohledy nejsou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nestane se nic, vše je zase jen velká uměle vyrobená krize, kterou nakonec Trump vyřeší svým obratným vyjednáváním, dopracujeme možná ke "svobodným" volbám a Maduro dostane zaručenou ochranu a zmizí někde v propadlišti dějin. Všichni budou spokojeni, Trump bude mít své body, a i Putin za Venezuelu třeba Libii???

Zatím bez slepic

In reply to by Banny (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže Maduro začal rozdávat svým lidem zbraně.

Myslím, že v nejlepším američani odtáhnou. V nejhorším tam budou mít další Vietnam či Afgánistán.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

uz zazil kadeco.
Boli to guerilove vojny v honduurase, nikaragiu, prevraty v cile, vojenska vlada v argentine a statisice mrtvych zmiznutych a umucenych.
Miestni to skusali, ale USA im to vzdy zatrhlo.
Venezuela je vlastne lakmusovy papierik, nakolko oslabil vplyv USA vo svete. Ze oslabuje je jasne. Ze oslabuje dovera v dolar (kvoli chujovym krokom ktore ho zdiskreditovali) je tiez jasne.
Rusko si vyskusalo ako su na tom USA v Syrii. Spravy o tom ako im to nejde v Afganistane maju predpokladam v pravidelnych svodkach priamo z Kabulu :D
A ako som uz spominal onehdy - Rusko je zle, Cina je sice zla, ale ma prilis vela dolarov, tak sa to tak nefomruluje.... a obaja sa spojili v pripade Venezuela.
A to ze USA len vykrikuju a necinia - je uzasne vyrecne. Stare metody na zvrhnutie rezimu nefunguju. Nove - a tipnem si aj kvoli genderovej politike a inym antidiskriminacnym chujovinam v administrative USA - tak skoro nebudu. Henry Kissinger je v nedohladne.
Nechcel by som byt v kozi Guaidoa... fakt nechel....

Zatím bez slepic

Až bude zle, Zeman ho uvítá vřelým objetím. Navíc má stále platné pozvání k oficiální návštěvě.

Zatím bez slepic

len to musi stihnut odlet svojho lietadla :D

Zatím bez slepic

Pozvala Guaida zámerne, bola to intriga. Už sa totiž nebude môcť vrátiť. Zeman aj Maduro to robia super

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

žádný cizí voják nebo invazní druh. Ať špinavci nezamořují planetu. Jinak jsou mi ukradení. Aktívny nebudem.
Ventil RG: https://www.youtube.com/watch?v=MdeQOEnpBj4 (Radšej budem dnes aktívny, ako zajtra radioaktívny).

Zatím bez slepic

Ládíku, oni už tady jsou a je jich tu čím dál víc a přicházejí a přicházejí. I sem jeden z nich občas vleze.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

no tak vyskoč, lilipute
podívej se nad lán řepky
lidi mají rudé čepky
křičí áno áno áno
budeme mít krásné ráno
rozdají nám nové gatě
my se vlastně máme zlatě;
když máš z gatí prdel venku
nepomyslíš na žloutenku
cítíš jenom trochu chlad;
hlavně, abys neměl hlad.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Aby se z Kvída nestal opravdový student Šmíd, za sebe jako ženu, nechtěla bych být ani v kůži jeho rodiny.
Minimálně ví věci, které nepatří na veřejnost.
Stejně tak ten druhý opozičník, co jej prý osvobodil Qído a "70 mužů ve vojenské uniformě" z domácího vězení, nyní snad je na ambasádě Španělska "ukryt".
Amerika chce prodávat víc ropy a zkapalněného plynu do EU, no tak Venezuela ropu má ale drhne ta demokratizace a s Ruskem prý budou nyní super BIG obchody říkal TRUMP, takže levně nakoupí asi v RUSKU a draze EU prodá, no ni.....
Mne třeba mnohem více rozčiluje, že ačkoliv je situace na Ukrajině prý dle Petříčka VNITŘNÍ záležitost UK, posílá tam tento slouha cizích zájmů naše peníze podivným neziskovkám, jako by u nás už nečerpali naši vlastní paraziti dost.
A kolik takový i mnohem šílenějších černých děr náš rozpočet asi má a pak se nestydí šmejdi říkat lidem, na co vše nejsou pro naše lidi peníze!
https://www.novinky.cz/domaci/504014-cesko-posila-ukrajinskym-neziskovk…

To bude "člověk s gulema", politik, co toto zarazí, ale AB to už očividně nebude, ten navíc chce na písknutí USA a NATO vrchnosti posílat naše vojáky umírat ihned sám, kam mu určí, bez zdržovaček s parlamentem, jak výše uvádí už Zemědělec.
Prostě už i ta demokracie zastupitelská hraná zdržuje a je třeba odhodit zábrany a nepatlat se s tím, jak řekl nejen ten EU šéf komise ožungr!

Zatím bez slepic

Ano Slovan vraždí Slovana a padne pro cizí zájmy.............

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sucho v krku, pot se řine
salám salám, mandarine
ostruhami bodám mezka.
Hle, hedvábná stezka!
Vine se jen s kopce dolů
tolik lidí jde tu spolu
drží se tu za ruce
na nohou maj onuce.
Jde se jako po mechu
kolem hafo pelechů
kam pocestný hlavu složí
poskládá si svoje zboží
pod hlavu či pod mezka
a už běží hosteska;
lody gofry oriešky v karmelu!
Má jich plnou kabelu.

Zatím bez slepic

ČLR podle Michelangela Antonioniho v roce 1972

https://www.youtube.com/watch?v=Dz_VB4dkcRw

a ČLR v roce 2018 podle občana ČR

https://www.youtube.com/watch?v=h_NbyxzW9PU

Zatím bez slepic

jsem tam neviděl.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Doporučuji velmi zajímavý článek Čecha, který si vyzkoušel po dva roky život dolních 80% obyvatel dvou zemí Jižní Ameriky, kde zvítězil reálný neoliberální kapitalizmus snů - ze zemí, kde skutečně náš vytoužený zítřek již znamená jejich dnešek.
Země, které naplňují americké představy o správném vazalovi.
(Chybí jim bohužel připrchlíci, ale je dost možné, že za pár let budou bojovat proti přílivu našinců, kteří budou ochotni pracovat za méně než oni nyní :-), :-(
Mírně tendenční - ale doporučuji.

http://casopisargument.cz/2019/05/02/realny-neoliberalismus-v-peru-a-ko…

Zatím bez slepic

Potkal jsem nedávno jednoho kolumbijce a dostali jsme se k tomu, že jsem mu vyprávěl, jak to chodilo (a teď je to horší) v jednom hlavním městě západní Evropy.

Čekal jsem, že mně bude trumfovat historkama tam od nich, jakože u nás hovno. Opak byl pravdou. Divil se, ale věřil tomu. (Češi tomu ani nebyli schopni uvěřit).

Mimochodem. V záplavě ponotrdamovských článků někdo řekl, že jen od začátku roku spáchalo asi 34 francouzských policistů sebevraždu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už se blíží noční vlk
připiju mu slivky glg
ať mu harlej brumlá
a beskydský brumla
ať mu sejde z cesty
jako žluté vesty.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestlipak Vlci předem vyplnili internetový dotazník intelektově limitované hospodské a hospodského z kantýny Ústavního soudu!

Jinak se jim netroufnou prodat ani buřta s cibulí.
Kerej hospodskej od zejtřka nepodepíše, že obslouží pouze hosta, kerej souhlasí s Banderou, bude vyimpíčovanej!

Demográcii si rozvracet nedáme!

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

V ostravském hotelu si to veledílo vyvěsili pouze v češtině a angličtině, bo rusky nevládnou. Rusové sice většinou anglicky umí, ale pokud by byl text adresován opravdu Rusům, byl by také rusky. Takže celý text byl adresován Kalouskovi a na jednu ambasádu, kde se mluví anglicky. Divím se, že text nezveřejnili ještě v dalších jazycích, třeba španělštině, nebo některých významných evropských jazycích, třeba němčině a ukrajinštině.

Zatím bez slepic

to bylo adresováno všem "bloklým demokratům, zejména transatlantického i EU cvokhausu", i dva soudci ÚS minimálně se na to nachytali a odkopali se, že politikaří.

Jak to "zlé Rusko" vůbec ale vůbec nepotřebujeme, je hezky vyvedeno i v obrázcích:
zde:
https://politicon.eu/2018/03/nord-stream-ii-trubka-rozdelujici-evropu/

a zde:
https://www.novinky.cz/ekonomika/503952-vycisteni-spinave-ruske-ropy-je…

A nedej peklo aby ty trubky s tou kontaminovanou ropou, co vůbec od RUSKÝCH nepotřebujeme,
"zkorodovaly nebo rovnou zrezivěly", ale jistě za to může PUTIN, protože to jemu a Rusku to prospěje?!.............

Je šílené jak velké množství lidí u nás adoruje v podstatě vyděrače, co za fotku s prezidentem požadují minimálně 2 % HDP a rozsévají po světě bolest a utrpení a současně ti stejní lidé nenávidí národ, co nás i svou krví zachránil od likvidace.

Mimochodem tu likvidaci nám připravoval další národ adorovaný mnohými u nás -náš soused.

Jak to, že jednomu lze odpustit VŠE a druhému NIC ?

Zatím bez slepic

Všichni ti ústavní soudci, kteří o věci rozhodovali, vystudovali za dob socialismu. Asi teď musí osvědčit ideologickou pevnost, ale rozsudek byl chybný. A je už plno komentářů, jaké precedenty tím US do budoucna vytvořil. Samotná kauza je banální, ale US otevřel Pandořinu skříňku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V praze je pochod za drogy
už jim nestačí hotdogy
vlajku nese bartoš - pirát
ten by byl i za emirát
ten kouřil i kadidlo
pak mu deplo chodidlo
do vlastního výkalu;
je to vůdce vandalů.

Zatím bez slepic

to bychom se měli. Je to nefalšovaný nácek.

Zatím bez slepic

to bychom se měli!
je to falšovaný nácek! :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Stojí prelát u soustruhu
utahuje sklíčidlo
na sobě pruh vedle pruhu
po ruce má měřidlo -
šupleru i mikrometr.
Vzývá Pannu Marii:
do nebe je kilometr
skonči tuhle partii.
Nechť už přijde revoluce
ať už zvoní klíče
zařiď už ty restituce
nebo běž do číče.

Zatím bez slepic