Zase i za Prahu?

Autor

V posledních dnech začíná přihořívat v tradičně horké oblasti - v Perském zálivu. A my, co čteme fake news, Parlamentní listy, FTV Prima, Kosu i Sputnik... a al Jazeeru, tak si začínáme pomaloučku říkat, zda se nám nerozjíždí další velmi vážný válečný průser. 

Nejprve Trump vypoví dohodu s Íránem, pak na Írán uvalí sankce a pak mluví o bezprecedentním íránském porušování jaderné dohody.   Do toho jezdí američtí emisaři po světě jako šílení, jednají kde mohou, že to vypadá jako lepení další koalice ochotných, která se k Amíkům přidá k novému velkolepému "a snadnému" útoku na Írán.

Jako na zavolanou dojde k jakési sabotáži nesabotáži na saúdských ropných tankerech, mluví se o dronech, které útočí na saúdské ropovody, samozřejmě za to může Írán, důkazy netřeba, protože je stejně kdykoliv mohou vycucat z prstu.

Pompeo jedná s Putinem a kdo ví, k čemu dojdou...  

Víte, já si nemyslím, že by nějaká válka s Íránem mohla začít nějak brzy. Jedna letadlová loď to nevybojuje a než se tam někam do Iráku naveze dostatek lidí i materiálu, tak to potrvá. Navíc Írán není žádné ořezávátko. Tam to nebude jako na střelnici. Ale tři vidlácké poznámky k věci bych měl:

1. Vlastně by mě nepřekvapilo, kdyby opravdu Amíci začali navážet válečné prostředky a najednou došlo někde v horách nad Teheránem k pokusnému jadernému výbuchu. Já jsem celkem pevně přesvědčený, že Íránci tu atomovku už mají a pokud nemají, tak mají štěpný materiál a pokud nemají, tak jsou blbí a zřejmě na to doplatí.

2. Dovedete si představit ty stažené půlky všech těch naších Opatů a Petrů Pavlů? Představte si, že by se za Prahu mohlo bojovat u Teheránu. Proti zemi, která má vytvořenou civilní obranu, je slušně miliatrizovaná, má zkušenosti z válečných konfliktů i partyzánské války a nejsou to zbabělí a tupí Arabové nýbrž Peršané - čili indoevropané jako my.

Už ten Afghanistán s pěti padlými naráz byl propagandisticky docela průser a teď si představte ne nějaké hlídkování a tu a tam sebevrah, ale skutečná dělostřelba, odstřelovači ve velkém a osmdesát milionů nepřátel z nichž muži všichni prošli vojnou a možná nemají rádi ajatolláhy, ale amíky nemají rádi ještě víc. 

Že bychom jednou měli opravdové ztráty... Po desítkách... Mohlo by to vadit i vojákům, že ze sebe dělají debily, byť jsou za to dobře placení. 

A nebo ta druhá varianta - tak dlouho se zavrtávali do americké řiti a teď zařadit čelem vzad? A ukázat Američanům zbabělost a národu posranost? Říct, že do toho s naším garantem demokracie a svobody nepůjdou? Myslím, že hoši už pár dní nespí. Jsem přesvědčený, že jim nikdo neříká, co v USA Trump doopravdy peče s Pentagonem.

3. Skoro mám pocit, že Putin Pompea k něčemu podobnému vysloveně navede. Představte si to... Amíci v Íránu ve skutečné válce, která by tentokrát nebyla jen drahá, ale i krvavá. Obchodní válka s Čínou, k tomu Irák, Afghanistán, Venezuela, konflikt přelitý i k Saúdům, protože tam mají dost šíítů. Ropovody zničené, všude chaos, armáda na hraně kapacit... A ruské ropovody tečou, cena jde nahoru, hodně nahoru, astronomicky nahoru. Žádná šance pro USA zvládnout ještě něco dalšího... A Rusové jako budoucí zprostředkovatelé míru, podobně jako s Tálibánem... no nekup to.   

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Ano, a nelze též nevzpomenout, že Turecko, coby člen NATO s hoodně početnou armádou, má eminentní zájem na dodávce ruských S 400 - a už si školí v Rusku obsluhu, a nenechá si to vymluvit. Trochu schizofrenní situace. Pokud se nepletu, tož těch zájemců o"eska" stálo před ruskými dveřmi daleko více.

A též dobré komentáře TS k této problematice (z ranních káviček):
→ Trumpův Bolton oznámil vyslání útočné skupiny s letadlovou lodí do vod u Íránu v rámci „jasného a nezaměnitelného vzkazu“ Teheránu… Írán je připravený obcházet americké ropné sankce jakkoli, i přes šedou ekonomiku, pod pultem… nejnovější americké sankce, které dopadají na íránské obohacování uranu a rozvoj mírové jaderné energetiky, jsou podle Ruska vůbec prvními v dějinách, které chtějí někoho trestat za to, že plní rezoluce Rady bezpečnosti OSN…
...a z dnešní ranní dávky kávy...
→ zatím stále není jasné, co že se to odehrálo u břehů Spojených arabských emirátů, ale mluví se o „sabotáži“ proti čtyřem tankerům, z nichž dva jsou saúdské a jeden pluje pod norskou vlajkou… USA prý už celý „incident“ vyšetřují a s použitím obvyklých formulek o ohrožení mezinárodní bezpečnosti nepokrytě ukazují na Írán, že „to“ udělal, ať ono „to“ znamená cokoli, aniž by někdo vůbec zkoušel doložit, že se „něco“ stalo, a pokud se „něco stalo“, tak „co“, a jestli za „to“ vůbec Írán opravdu může… „je to ten druh věci, kterou byste od Íránu čekali,“ citují například média nejmenovaného amerického činitele… Írán svou účast na jakémkoli „tom“ odmítá, mluví ale o explozích a konstatuje, že výbuchy v emirátském přístavu Fudžajra mohly způsobit sabotéři ze třetí země zainteresovaní na prohloubení nestability… Emiráty pro změnu popírají, že by vůbec něco bouchalo… Trump zahrozil, že sankcemi zavalený a americkou armádou prakticky obklíčený Írán bude „strašně trpět“ i za cokoli jiného, co kdy spáchá… suma sumárum: nikdo nepředkládá fyzické důkazy, Írán svou odpovědnost popírá, a tak je „nejvíce očividným vysvětlením“, že Írán lže a udělal „to“… fascinující je málo… to už rovnou připomíná přípravy na agresi proti Iráku kvůli jeho neexistujícím zbraním hromadného ničení… a do této formičky zapadá i pondělní snaha ministra zahraničí USA Pompea zbudovat novou „koalici ochotných“ v Bruselu… protentokrát sice „narazil“, neboť Evropa po USA chce „zdrženlivost“ a přinejmenším Německo, Francie a Británie upřednostňují udržení jaderné dohody s Íránem před válkou proti Íránem… ale co znamená hlas Evropské unie?... Teherán mezitím Evropě vzkazuje, že od jaderné dohody neodstoupí, pokud mu bude zajištěn export půldruhého milionu barelů ropy denně, tedy trojnásobek toho, co měl vyvážet v květnu pod americkými sankcemi…

Zatím bez slepic

Vše je o tom, kde má ten či onen "hranici", co scénář, "pouze mrtví z letadlovky" (ala začátek války ve vietnamu), a pak odvetný úder raketama velikosti, že ničí celá města, tedy žádná invaze, ale pouze chaos a zničená infrastruktura co přestane existovat, žádný "šedý" obchod z ropou...

Kdo by se postavil, proti odvednému úderu za potopení celé letadlové lodi plné lidí co mírumilovně pouze pluje a nikoho neohrožuje... Asi podobně jako po 11. září, polském vysílači 1939 nebo vietnamské zátoce...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a Rus vydělá.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

A zlato.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

A na Nově ve zprávách v půl osmé jako první zprávu hlásí tragickým hlasem Borhyová, že je u nás cibule nejdražší v historii :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

mají své dny. Třeba i tam budou tence srát.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Toto nevypadá,že se bude bojovat za Prahu,ale za Izrael.
Jak známe Zemana,tak to posvětí.
Sýrie měla padnou do náruče Izraele,Turecko chtělo také kousek území a najednou jim to Putin překazil.
Jak známe nějaké prohlášení USA politiků,pak se mělo jít na Irán.Takže Trump jen pokračuje v započatém díle v jiným složení,jiným směrem a jinými prostředky.Ta snaha,zatáhnout do toho konfliktu celou Evropu a další státy,jak píšete o rozhovorech USA politiků v Evropě,asi vyjednávají účast na tomto dobrodružství.Co to může udělat s ropou,ani nechci domyslet,snad včas nakoupit nářadí,na obdělání polí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

sázená je minama
sázel je tam ajatolláh
sázel je tam pro Sama.
Až se jednou z vojny vrátí
bude sedět na káře
kolem budou všichni svatí
že nešli pro faráře.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nedavno pisali na fake news, ze USA kupuje vo velkom rusku ropu, lebo si zakazali venezuelsku,
A kedze USA rafinerie musia okrem lahkej ropy mat nejake percento tazkej a saudi im ukazali prostrednik, tak si kupuje statisice ton z Ruska. Fakt divny svet.
Druha trochu zavaznejsia - pred utokom na Irak sa hovorilo, kolko toho irak ma v zbroji, ako je vycviceny vojnou s Iranom, a podobne dristy. Kolko trvala kampan? Mesiac??
Arabski vojaci stoja zahovno, odkedy vynasli lepsie zbrane ako je zakrivena sabla. (a plati to aj pre perzanov :D )
Vyrobit atomovku nie je zlozite - dnes uz vobec nie. Problemom je skuska a miniaturizacia. Severna korea sluzi len ako mrkva pred cumakom somara aby tahal...v tomto pripade aby danovy poplatnik v USA platil

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nu, já mám s Peršany nějakou osobní zkušenost. Mezi nimi a Araby vidím významné rozdíly.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

"...pred utokom na Irak sa hovorilo, kolko toho irak ma v zbroji, ako je vycviceny vojnou s Iranom, a podobne dristy. Kolko trvala kampan? Mesiac??"

oni obviní dotyčný stát z možného i nemožného, uvalí sankce, začnou ho obkličovat, vydíráním nutí celý svět ke spoluúčasti a pak udeří. Např. Irák na základě lži o iráckých zbraních .... někdy v létě 2002 Izrael vypustil informaci, že do konce roku USA napadnou Irák, v březnu 2003 se to stalo. Totéž Venezuela - oni rozšíří lži o diktátorském režimu, uvalí sankce, trochu to rozvrátí zevnitř a pak už je jen otázka času, kdy to spustí a zajistí odbyt zbrojařským firmám.

Je mi nanic, jak se celý svět chová jako ovce, ačkoliv jich mnozí už mají plné zuby. O tom včera psal Jan Schneider .... jakým právem se roztahují po celém světě a vraždí?

Dnešní titulky:
"Pokud Írán zaútočí, vyšlou USA na Blízký východ až 120 tisíc vojáků. Podobně jako při invazi v Iráku ....." na koho by měl Irán útočit? Je doma, to oni ho obkličují a vyhrožují... dtto Rusko ... USA jsou největší agresor, který vznikl z krve a jen krvavými válkami se udržuje na živu. Někde jsem četla, že od II.SV už mají na hrbu kol. 30 mil. pouze civilních obětí. Jak dlouho jim to ještě bude procházet?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě jsem si vzpomněl,proč Babiš mluvil o nasazení voj. specialistů bez projednání parlamentu a souhlasu prezidenta,tak mě napadá,že o tom jednali při společné schůzce.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je hezká připomínka!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Historická zkušenost říká, že válka na dvou frontách je vždy ošidná. Ona i "skoroválka". "Skoroválky" na ještě více frontách?
"Všechno má své meze," řekl jednoroční dobrovolník dvojsmyslně.
Za chvilku budou sankce i na nákup povidel.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ale jestli má pravdu babaluba (a já o jejich slovech v nejmenším nepochybuji, neb byl u mě v neděli na návštěvě bratranec a nebyl zrovna v pohodě, co se tohoto tématu týká), která pod jedním z mých příspěvků napsala, že se začínají musulmani nenápadně, tedy dnes již vlastně nápadně, „množit“ i u nás, tak máme na průser zaděláno i my.

Takže si k těm vyjmenovaným průserům můžeme ještě připsat občanské nepokoje napříč celou Evropou. Ono se nakonec za tu Prahu nebude bojovat ani tak u Teheránu, jako nakonec třeba zrovna v Teplicích, Havířově a i samotné Praze.

Netuším sice, kdo bude bojovat za Čechy, zato tak nějak tuším, na čí straně budou asi stát pirátsko-antifácké Einsatzgruppen.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rozjetý problém ve Venezuele, nasraná Severní Korea, postupně drážděný Írán.

"To neděláš dobře, Jaromíre, s těma sirkama," pravil soudruh předseda.
Amíkům by mohlo taky něco chytit. Je otázkou, jestli jen nezkoušejí nový kus v pimprlovém dívadle pro bandu pitomců v první řadě. Ti pitomci sedí tak blízko ději, že nejsou schopni periferním viděním vnímat děje vedlejší.

Mrkněme na Afghanistán.
Hornatá země s prakticky nulovou armádou, která ještě navíc poskytuje logistickou podporu a střílí jen občas, a to pouze po českých psovodech. A pár tisíc analfabetů v keckách a burnusech jim topí, jak na vysoké peci.

Mrkněme na Írán.
Hornatá země s nijak zvlášť vyvinutou infrastrukturou, částečně pouště, minimálně alespoň částečně to připomíná Afgh.
S armádou to bude kapánek horší. Povinná základní vojenská služba pro muže, gardové jednotky, které se nepřetržitě "školí" v Sýrii, srdečné vztahy s Putinem, které můžou znamenat přítomnost nějakého "nepříjemného" systému PVO, v úvahu je rovněž potřeba vzít irácko - íránskou vojenskou plichtu z let 80 - 88, kdy Saddám podporován doslova odevšad utrpěl "nevýhru" proti mnohem hůře vyzbrojeným, avšak početnějším Peršanům, kteří nelitovali žádných obětí, aby osvobodili svou vlast.

Takže teď mrknem na pimprlové dívadlo.
Co potřebují Amíci?
Odběr jediné produkce, která jim ještě zůstala doma - zbraní.
A taky dolárky, páč rotačky na výrobu baků furt jaksi nestíhají.
Jak toho lze dosáhnout?
Rozesráním světa v místech, kde se těží ropa:
1/ půjdou nahoru ceny ropy, tudíž Amík bude více vydělávat
2/ vyčistí se sklady s vojenskou technikou a municí.

A Kačer Donald může před volbami vyřvávat "Eméryka férst.

Zatím bez slepic

tak niekedy po podpisani Iranskeho dohovoru... im rusi dodali S300 a Izrael vyskakoval meter 20 a rusi len lakonicky povedali, ze sankcie uvalene BR OSN automaticky skoncili :D :D :D ... a inancania PVO rovno supli k svojmu zavodu :D ...
Inymi slovami, kazdy kope toho druheho minimalne do clenkov :D

Zatím bez slepic

ANEBO se na to dívat pohledem co chtěli USA získlat? Co když jim stačí chaos a nepotřebují tam mít "nohu vojáka", takto za existence SSSR (až na panamu) dělali vše a fungovalo to... Proč nestačí "rozděl a panuj" a musí být pouze "panuj" ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku je načase vymyslet tady nějakou anketu kam bychom mohli dát své tipy (možná i sázky)jak to dopadne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

:-))

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Byl jsem vždycky mladý, chytrý a hezký, tak snad mi mou MlaChyHe Targus odpustí... Jsem přesvědčený, že NATO je schopno iránskou armádu smést poměrně rychle (byť nikoliv po afghánsku "vyhrát válku".) Jen to bude hodně drahé a zároveň asi krvavější. Ale takovou možnost mělo NATO v podstatě vždy. Druhou otázkou však je, co by taková válka provedla s vývozem ropy z Perského zálivu. Saudi & co. by na zvýšení ceny ropy vydělali jenom tehdy, pokud by měli zároveň možnost ji prodávat. A ropa je vlastně to jediné, co prodávat dokáží. Pro Irán však hraje roli poloha - takový Irák jednoduše nesousedil s Hormuzkým průlivem. Kim drží Donalda v šachu bombou, Peršan bude ve chvíli, kdy nebude mít co ztratit, ohrožovat veškerý civilní provoz i zařízení v okolí. Zatím věřím, že Trump hraje "severokorejskou kartou". Svého času se také mohutně šturmovalo... No, uvidíme...

Zatím bez slepic

Časy se mění a včera není dnes. Doba, kdy Síly NATO rozstřílely Saddámovo panoptikum na sračky za tři týdny, je dávno pryč. Jen pro ilustraci - na trefení 13 - slovy třinácti - tanků JNA v Kosovu "spotřebovali" Amíci a spol cca 10 000 - slovy deset tisíc - bombiček a tři měsíce zuřivého lítání.
Kdyby se Miloševič neposral, utrpělo by celé a slavné NATO další nevýhru.
K tomuto srovnání - jukněte na nějaká data irácko-íránské války. Íránci tam nechali půl mega mrtvol a nemyslím si, že by znova nešli do statků a hrdel. Je to jiná lokalita, jiná mentalita, jiná cena života. Rozbombardovat jim to můžou, opět ale zůstane tradiční otázka, co pak. Irák utrpěl osvobození od diktátora a Amíci tam odsud v podstatě museli zdrhnout. V Íránu je cca 40 mio muslimů a dalších 40 mio lidu, který se nasere, když jim zboří domečky. Nemyslím si, že rozpoutat válku by byla dobrá volba.
A samozřejmě platí, že PVO made in Russia má respekt i v NATO. A nikdo z pomazaných netuší, kolik toho Peršani mají a jak dobře to umějí používat. Postačí jen rezultovat výsledky amerického raketového útoku na Sýrii, kolik z šedesáti vypálených Tomahawků zasáhlo určené cíle.

Zatím bez slepic

Stále jsem přesvědčený, že v té první fázi války "armád" jde na straně NATO v podstatě jen o otázku ochoty umírat a investovat - prostě ta sofistikovaná armáda je hrozně drahá (a při zahájení války mít ve skladu dost bombiček, aby nemuseli házet cvičné z betonu, jako v Libyi) se všemi důsledky pro DOMÁCÍ frontu - tedy jak moc by dané ztráty a náklady tolerovalo civilní obyvatelstvo zemí NATO.

Pokud jde o výsledky úderů (např. těmi Tomahawky), mám ve zvyku hledat realitu vždy někde mezi tím, co říká útočník a tím, co tvrdí obránce. Navíc nikdy nevíme, jaký byl skutečný cíl a smysl těch úderů z taktického hlediska.

S tím zbytkem jsme ve shodě. Kdyby Amíci považovali útok na Irán za dobrý nápad, již k němu dávno došlo (Říkám si i, že blízkost Pákistánu s Indií má také svou váhu - už jenom proto, že obě země budují z Iránu plynovody).

Zatím bez slepic

Na netu se dají najít zasažená místa v dostatečném rozlišení.
K tomu rozlišení - je asi dobré vědět, kolik toho může takový hen ten oný vyonďatý Sekyrák natropit. Pokud to moc nepletu, Vlk na Kose napočítal vysoko nad čtyřicet zásahů, mně jich vyšlo něco málo přes deset, a to jsem ještě hodně fandil a připískával, protože jsem vůbec netušil, jaký typ nálože byl k cíli zanesen.
:-)

Zatím bez slepic

Snažil jsem se naznačit, že jedna věc je vystřílet (navíc už "zastaralou") munici jako politické gesto (což byl náš případ), druhá věc je z nebe jako anděl pomsty házet na ty dole výbušniny (Srbsko, Libye) a třetí věc je vést regulérní útok s tím, že koho netrefím teď, bude trefovat moje lidi tam dole. Asi bych USArmy a USAir Force nepodezříval z totálního diletantismu.

Jasně, z druhé strany lze konstatovat, že i ti Rusové byli opatrnější na využití svých systémů, protože jejich aktivizací by a) vyklopili oponentovi všechna takticko technická data (a příští reálný útok by mohl být účinnější) b) v případě neúspěchu by se hůř prodávaly ty S-300 a 400... Prodej je často závislý i na víře...

A americké patrioty jsou na tom podobně. Nedá-li se systém odrušit či předběžně zničit (kdo tvrdil, že radar v brdech je "bezpečný, protože neútočný" byl blázen), určitě lze zahltit.

Myslím, že nejhorší co může kdo udělat, je podceňovat oponenta a dělat silácká gesta - nedejbože amatérskou analýzu na základě uvolněných fotografií.

Irán má štěstí v tom, že může kousnout tak, že to bude útočníka bolet tolik, že mu za to případné vítězství nestojí. Fakt ale nevěřím, že by ve střetu regulérních vojsk mohl přes všechny proklamace obstát (pokud by se USA na tuto válku opravdu soustředilo, ne že ji bude mít jako vedlejšák ve smyslu Sýrie). Je to opravdu jen otázka, do kolika mrtvých (na své straně) a do kolika dolarů jsou Amíci ochotni zajít. Ničit toyoty municí za miliony USD umí pěkně pustit žilou (nakonec v Sýrii i proto RF používala většinou "hloupou" munici). Ta následná asymetrická válka či vypořádání se se škodami na těžebních zařízeních a terminálech je ovšem jiný oříšek.

Zatím bez slepic

na křižujícím dálkově řízeném letadle naplněném na full výbušninou?
Nějak mi dochází fantazie, co jiného by tamtudy mělo letět. Pokud dramaticky nezvýšíte letovou rychlost, anebo nezahltíte protivníkův radar, nic moc modernějšího nenaděláte. Zůstává pak opotřebovávací taktika, jako ostatně vždycky. Jak jste správně napsal, ochota jít do statků a hrdel.

A bezletová zóna neprojde kvůli Čajně a Rusům, renonc s Kaddáfím byl jen jeden...
Zase špatně...

Ale možná máte pravdu a vlk má lepší fotky...

Zatím bez slepic

Tuším, že šlo o starší verze navigačního systému. On není Tomahawk a Tomahawk (V současnosti se pracuje na verzi Block V) a není řízení jako řízení.

Do prvních typů se profil letu programoval dopředu - vyžadovalo kvalitní mapové podklady cílové oblasti hlavně z důvodů z důvodů kopírování terénu (polohu samotnou je schopna dnes řešit GPS). Později se přidaly vlastní senzory (aby si např. "pingla", jestli nemá v cestě horu) aktivní senzory ale usnadňují protiakci - raketu pomůže odhalit, resp. umožňuje účinněji zarušit). , Nové verze BlockV by měly být doplněny o datalinky k dalším zdrojům - např. od průzkumných letadel atp., což by mělo umožnit např. změnu cíle během letu k cíli původnímu, nebo změnu způsobu přiblížení atp.

Navádění pomocí kamery na dálku není na uvedené vzdálenosti úplně výhodné, protože kopíruje-li raketa terén, může být i při její podzvukové rychlosti drobná prodleva na trase přenosu raketa->pilot (obraz)-> pilot (rozhodnutí) -> pilot->raketa (pokyn) pro střelu fatální. To se hodí spíš pro útočící drony ve velkých výškách. Ty zase vyžadují nadvládu ve vzduchu a nižší schopnost PVO napadeného, kdežto Tomahawky mají proniknout právě do oblastí, kde je PVO na vyšší úrovni a vzdušná nadvláda není stoprocentní (proto přízemní let a změny kurzu - křižování) Proto je snaha minimalizovat nutnost vstupů z vnějšku kvůli možnosti zarušení a aktivních čidel kvůli možnosti odhalení.

Zatím bez slepic

:-)))))))))))))

Zatím bez slepic

....dneska třeba ve Washington Post píšou že Izrael štípe půlkama 8čku drát, jenom když si představí kolik a odkud všude najednou na ně bude mířit raket...Íránské milice v Sýrii, Hizbaláh v Libanonu, Ozbrojené buňky v Iráku...když jsou schopni pašovat rakety Hútiům, kolik jich asi mají, nebo jsou schopni dostat do oblasti??? Údajně tisíce....Do tohohle rizika nepůjdou...no a pokud jo bude hodně veselo

Zatím bez slepic

In reply to by Banny (neověřeno)

Trvalý odkaz

nasrat ale uplne kazdeho zo susedov sa nemusi javit ako skvely napad :D :D :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pompeo v Soči testuje, jak se Rusové k případnému konfliktu postaví. Navrhuje dokonce částečné urovnání vzájemných vztahů.

Zatím bez slepic

má své dny. Z kapes mu padají vyplašenky.

Zatím bez slepic

Že by začali Rusové v Kaspickém moři překládat Kalibry na iránské lodě?

Zatím bez slepic

plechovky s barvou a ocelová lanka na stožárech nesoucích vlajky států.
Pročež bych si starosti o páteře místních "nosičů břemen" až tak nedělal.
:-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nacasovania vyradenia ropovodu Druzba z cinnosti
akoze nie ze by sa to nemohlo stat, hlavne ak tie prepravne uzly su vo vlastnictve sukromnych firiem... ale EU je na suchu
fake news hlasia ze do HU opat dotiekla chlorovana ropa
cize Rus nula ropy
k tomu vypadok ropy z Iranu a Venezuely
Saudi odmietaju zvysit tazbu
ropa v Syrii nestabilna a z Lybie detto
... sa mi predrazi tohtorocna zahradkarska sezona :D :D :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

USA musejí být docela zoufalé, když dělají tak zoufalé věci v takovém počtu. Asi dolarové letadlo už daleko nedoletí. Nemají na to začít válku jen s trochu schopnějším státem, což Irán pravděpodobně bude. Jejich nové superdrahé zbraně jsou k ničemu. V Afghu vylezou ven jen v obrněném vozidle. Fascinuje mě, že i když už je evidentní, jak začínají být šílení, tak se EU a podobní před nimi plazí. A USA je ještě za to kopou do zadnice. A to jsem se chystal na klidné stáří :-(

Zatím bez slepic

že se dohodli, že se nedohodnou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě mne napadá,musel by být napaden některý stát NATO,aby se do války zapojilo více států NATO.
Po těch zkušenostech,když USA napadá státy bez souhlasu OSN,ale jen z rozmaru,zpupnosti,nevím,kdo by se znova zúčastnil,na podobném vraždění.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Žádná válka nebude. Donald Trump jen zvyšuje sázky až na únosnou mez, zvedne ceny ropy a nakonec se ukáže, že chtěl jen semknout národ před volbami, protože ve funkci končí po 4 letech od 20. ledna 2017, kdy byl uveden do funkce. Vidíme předvolební boj v akci a národ se s rukou na srdci semkne pod americkou vlajkou a zvolí Donalda podruhé prezidentem bez ohledu na řev z Demokratické strany.

Ještě předtím na Ukrajině poznají, co to znamená, když ukrajinský sedlák jde s americkými pány na led.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Really your post is really very good and I appreciate it. It’s hard to sort the good from the bad sometimes.You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years.
https://shell-shockers.online

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

-I personally like your post, you have shared good article. It will help me in great deal. http://gmailloginm.online/

Zatím bez slepic