Andrej si bude muset vybrat

Autor
Štítky

Sledovali jste trochu současné demonstrace proti Babišovi? (a Zemanovi a Benešové)? Nějaké tisíce lidí na Staromáku a nějaké stovky v dalších městech. Ne že by to bylo nějaké podstatné množství, člověk má skoro pocit, že se musely spojit všechny politické neziskovky a vysoké školy zajistit volno studentům, aby se to povedlo. Ale samozřejmě nijak nerozporuji, že hodně lidí přišlo na ty demonstrace dobrovolně z vlastního upřímného přesvědčení. 

Organizace byla perfektní, všechno klapalo, ozvučení skvělé  a profesionální, hosté z těch nejzasloužilejších a nejprofláklejších. Hesla stále tatáž - Andrej nám ničí zemi, přírodu, hospodářství, vláda dělá všechno špatně, prezident vykrádá ústavu, Benešová osvobodí Babiše, atd, atd. 

Ne, nemyslím si, že by tlak ulice byl dostatečně silný, aby ve vládě něco změnil. Demonstrace sice vypadala působivě, ale na svržení vlády nebo vůbec nějakou změnu to ještě zdaleka není dost. 

Ale všímám si nálady u nás na Kydech a čtu si diskuse pod většinou článků, které čtu, kdekoliv na internetu. I když to žádné průzkumy zatím nepotvrzují, Babiš podle mě docela výrazně ztrácí popularitu. I mezi těmi důchodci, kterým přidal. Podle mého skromného názoru ho začíná táhnout k zemi jeho Agrofert. 

Málo platné, působení Babiše ve vládě u nás otevřelo dlouho odkládanou diskusi o českém zemědělství, potravinářství a lesnictví. Do toho se přidává klima, pak i témata ryze politická - Andrej se už musel politicky umazat. Musel koupit americké vrtulníky, pokecal si v CIA na téma svobodného premiéra svobodného a suverénního státu, musel se poklonit před Merkelovou a jeho současné řeči o tom, jak nás bude bránit před Bruselem mu nikdo moc nevěří.  Považuju ale za možné, že Babišův boj za ČR je maximum, co se v současném světě pro nás dá dělat a ani deset Okamurů by nezařídilo nic víc.  

Andrej zkrátka ochutnává Sobotkovu medicínu. Ať udělá cokoliv, je to vždycky pro někoho špatně, má nasazenou tak velkou psí hlavu, že se jí nikdy nezbaví, jeho Agrofert rozhodně není výlupkem ekologického zemědělství a vysoké kvality potravin, do toho teď ty pozastavené dotace, nekonečná vyšetřování střetů zájmu, která se potáhnou, dokud bude v politice. Zkrátka a dobře, kára s domělými i skutečnými hříchy z minulosti začíná být k neutažení. 

Podle mně si Andrej bude muset vybrat, protože obojí prostě nezvládne. Buď politická kariéra, premiérské křeslo, pak možná i prezidentské a nebo jeho holding. Obojí zároveň zřejmě neutáhne. Evropské volby pro něj podle mě budou studená sprcha a i v různých krajských či senátních volbách uspěje hůře, než si myslí. Proč? Protože Agrofert. 

Vidlácky si tedy dovolím prorokovat, že pokud má Andrej rozum, tak Agrofert brzy prodá. Nějakému nadnárodnímu gigantu, který si ohlídá podmáznutí všech ekologů i aktivistů a bude se k půdě a krajině chovat ještě desetkrát hůř. Pokud se ale pokusí být premiérem i velkopodnikatelem, může se mu snadno stát, že přijde o obojí. Nejprve o voličskou přízeň a pak po patřičných procesech i o firmu. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Já se domnívám, že ta Vidlákova úvaha je dost mimo. Zvláště o tom, co bude Andrej Babiš muset. Myslím, že Andrej Babiš může být dost rád, že mu neradí Vidlák. To by to už dávno všechno projel i s gatěma.

Chápu i profesionální slepotu Vidláka, který si myslí, že když on je zemědělec, tak všichni sledují Agrofert. To je stejná blbost, jako když - opět s profesionální slepotou - Vidlák v nějakém minulém článku problém sucha omezil jen na problém krátkodobých zemědělských výnosů. A tím to "rozštípl".

Je to daleko jednodušší. Andrej Babiš byl pro lidi vždy menší zlo. Lidé od něj očekávali podporu národních zájmů - minimálně zamezení migrace a několik dalších drobností. Na nějaká Agrofert a rozkrádačky tak nějak kašle pes; všichni vědí, že je to zlomeček proti Bakalům, Kalouskům, Křetínskému, Kellnerovi, a tomu co bylo prodáno za hubičku.

Loni na Andreje Babiše zadupala EU, a Andrej Babiš se pokálel v síni a zůstal k smrti vyděšen. Od té doby "zradil" ideály, které do něj voliči i národ vkládal. On si neuvědomil, že je něco jako národní hrdina - ač je to k zblytí, ale tak špatná situace v ČR je. Začal poměrně výrazně poklonkovat EU v neprospěch ČR, a to je důvod jeho poklesu. Nic jiného.

Jediný problém Andreje Babiše je, že nemá koule (na rozdíl od třeba Miloše Zemana nebo Václava Klause ml.). Že nechce jít do přímého střetu ani tam, kde se mu opravdu vyhnout nemůže. Namísto toho se pokuší lézt do zadele oběma stranám, což znamená, že obě strany jím začnou pohrdat. On si myslí, že může nějak zároveň vyhovět občanům i EU i FBI naráz - ale to je nemožné. Přesto se o to snaží - a výsledkem je jen pošramocený kredit.

Na nějaký Agrofert, nebo rozkrádačky v ubohé výši proti českému standardu, či směšné dotace proti tomu kolik sajou jiní - to je to poslední, co by mu snižovalo renomé. To, co se po něm chtělo je alespoň náznak prosazování národních zájmů, především proti imigraci.

Nevím, proč by si Andrej Babiš měl vybírat mezi politikou a Agrofertem? Zvládne v pohodě obojí. Problém je někde zcela jinde - a tam se Andrej Babiš potentovává strachy.

Zatím bez slepic

In reply to by Donald Trump (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně, na Babiše prskaj od doby co vyhrál volby a sebral jim jejich koryta a lid od té doby ví, co všechnio "ukradl", přesto ho 2x zvolil a stále je slyšet, že ho nezvolí "protože kradne" :D

Je to o tom co bude dělat, když si vezme příklad z polských představitelů, italských, madarských nebo Fica (který selhal, vstoupil do boje o hrad brzo o jedny volby a pak otočil a stejně jako babiš začal podklonkovat a začal pokles) ;)
Změnila se doba, lidi nechtgějí jako v 90 vůdce co kecaj o ideálech, okolo nich je marast, lidi chtějí člověka co má "kule", ale ne jako topolánka, kterej kecal, ale chování kastráta...

Zatím bez slepic

Topolánek gule má, takové operetní, na ukazování, aby se o nich pěkně zpívalo.

Z dálky vypadaj jako pravý.

Zatím bez slepic

In reply to by Donald Trump (neověřeno)

Trvalý odkaz

Řekl bych, že jste to napsal velmi přesně. Co se týká těch národních zájmů, tak těch měl A.B. Vždy plnou hubu. Vždy ovšem do okamžiku, kdy hlasovala ta jeho partaj, která vždy (až na jednu výjimku) odhlasovala vše v naprostém souladu s EU.

Jediná výjimka je zákon o zbraních, ale do toho se zrovna u nás nechce dlubat nikomu, protože přes tři sta tisíc držitelů zbraní a téměř milion zbraní v jejich držení představuje jednak velmi zajímavou voličskou základnu a za druhé nikdo není tak šílený, aby chtěl, aby se většina těch hraček, které jsou registrovány a legální, přesunuly šmahem do šedé a tím pádem nelegální zóny. Kolik lidí by do toho šlo sice nevím, ale ode mě by tenhle systém neviděl ani patronu a co vím z okolí, nejsem v tom rozhodně sám.

Abych se vrátil zpět k tomu hlasování. Někteří z jeho poslanců dokonce hlasovali i o uvalení sankcí na ČR za to, že odmítají kvóty. To je již ve své podstatě čirá vlastizrada. Nevím, jak jinak bych nazval zcela otevřené vystoupení proti národním zájmům vlastní země. Opravdu zde na první pohled platí, že poturčenec, horší Turka.

Zatím bez slepic

Tak tohle mě už taky napadlo, že by měl Babiš ten Agrofert prodat.
Má to ještě jednu souvislost, kterou Vidlák nezmiňuje. Kdyby ten prodej spojil s pořádným píár, jakože mu na teď záleží na jiných věcech, hlavně na prospěchu země, tak si myslím, že by se k němu ti odcházející skalní voliči zas vrátili. A kdyby s tím spojil nalití peněz třeba do nějaké “lidumilné” nadace (zdraví, sociální věci, diakonie...), pak by jistě dost bodů získal.
No, ale jak ho tak dlouhodobě sleduju myslím, že tohle on není schopný udělat. Prostě, na tohle on koule nemá ...

Zatím bez slepic

In reply to by Donald Trump (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlastně mi na něm nevadí ani že leze kdekomu do prdele.

Ne, že by se mi to speciálně líbilo, ale jiný do dělali podobně nebo skončili jako Rath, Nečas, Topolánek a další.

Andrejův plus je, že není Sobotka, Kalousek a Knížepán.

-----------------

Osobně jsem tu debatu nahoře přeroloval. Někdo to četl? O čem to je? Jednou větou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To co se děje je, že Andreje Babiš bojuje proti konkurenčnímu klanu Zdeňka Bakaly. Ten proti němu mimo jiné posílá různé neziskovky a demonstrace.

Problém pro Andreje Babiše je, že nestihl dostatečně rychle vyměnit "nepřátelské agendy" na většině rozhodujících postů v ČR. Tudíž má proti sobě nepřátele na mnoha mocných místech.

A protože strachy kálí v síni, tak mnoho příležitostí propásl. Viz nedávné couvnutí u ministra kultury, který zcela oprávněně vyhodil Fajta - ředitele Národní galerie. Fajt už měl dávno stanout před soudem, a sedět za mřížemi. Ale Babiš je takový vůl, že likviduje i lidi na své straně, když protistrana udělá bu bu bu. To je Babišův problém - že není loajální ani k vlastním spolubojovníkům.

Kvůli tomu všemu je na 90 % rozhodujících postů Bakalovo/Kalouskova parta. Ta měla několik let strachy sevřené půlky, ale když viděla, jak Babiš jedná, tak se osmělila a zaútočila. Na Babiše platí odstřelovat jeho nové koně na jeho straně, a Babiš je už vyhodí sám - jedná tak jako pitomec. Bakalovo/Kalouskova parta už tuto strategii zjistila, a začíná ji mocně používat. Pokud Babiš bude jednat takto dále, skončí zcela bezmocný.

Zatím bez slepic

Jako vždy, skvělý Keller:
"Proti Babišovi se demonstruje od té doby, co jeho strana s velkým náskokem vyhrála parlamentní volby. Tak jako se proti Zemanovi demonstruje od doby, kdy byl v regulérní přímé volbě zvolen prezidentem. Takže mluvit o načasování před evropskými volbami je přehnané. Protesty proti němu byly předtím a budou i po nich. Je to Babišova vina, že parlamentní volby vyhrál. Jestliže by se svého demokratického práva kandidovat svobodně zřekl, mohl mít dneska pokoj, i kdyby si postavil tři Čapí hnízda v každém kraji. Jeho základní chybou bylo, že vstoupil do politiky, místo toho, aby si politiky koupil, zkorumpoval či zastrašil."
http://neviditelnypes.lidovky.cz/rozhovor-do-ulic-milione-chvilek-d4r-/…

Zatím bez slepic

To couvnutí je výklad Čt, když se pak začte proč do zpráv mimo "ČT aspol", tak se dozví, že už nějaký ten měsíc nasíral celou ČSSD včetně domovské Olomouce, takže se to dalo čekat...

A když Babiš nebude blbej tak to postaví do pozice "Je to Hamáčkův člověk, on chce změny, je to jeho boj co stímto člověkem dělá"., a jak se ukazuje, že oslavy nad propúuštěním nejsou tak gerojské, jak jindy, tak i kavarna si uvedomila, ze to neni vitezstvi a jede jenom pruimerne PR...

Zatím bez slepic

V podstatě ve všem souhlasím s Donaldem. Přijde mi, že Vidlákův článek je založen na vhybné premise Vlkových "Koblihů", kteří se nechali opít rohlíkem a teď se diví.

V mé sociální bublině a v jejích průnicích s ostatními to je tapříčinná souvislost většinou taková, že Agrofert je důležitý pro ty, kteří stojí proti AB od počátku - a mnoho z nich podezřívám, že Agrofert je pro ně (falešnou?) záminkou, nikoliv skutečnou příčinou. Ti, kteří se případně ozývají nově, většinou reagují právě na Andrejovu obojetnost (jedno říká,druhé dělají jeho lidé) a neloajálnost (nepodrží své lidi, když se dost silně zadupe).

Pro obě strany ale zároveň platí určitá únava z času. Nejeden odpůrce přestal produkty agrofertu bojkotovat, protože "je to vlastně jedno", nejeden dosavadní příznivec začíná být nahlodáván, protože tisíckrát nic umoří vola a Andrejova snaha zavděčit se všem a zároveň nikomu, musí zákonitě narazit v tom kterém tématu.

Závěrem - levná gesta jako sleva na jízdenkách ve skutečnosti nemají takovou moc, jaká se jim přikládá, navíc i ten malý efekt se vypaří ve chvílį, kdy mi jinde řekne "na tohle nejsou peníze - budeš si připlácet." Zbavit se Agrofertu by mu nepřineslo nic - jen by se zbavil mocenské základny. Ti, kteří jsou proti němu si najdou jiný. důvod, ti, kteří byli s ním, budou zklamáni jeho slabostí. Jedny ztratí, ale druhé nezíská.

Zatím bez slepic

A stejný boj svádí i Donald Trump Americký.

Proti němu bojuje celá ta zasraná neomarxistická svoloč z obou partají.

Již staří římané… když chtěl Nero měnit poměry v impérium, tak se proti němu rozpoutala PR tak šílená, že je tu dodnes. Stejně tak další císaři se "špatnou" pověstí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a ostatní je mu ukradené. V první řadě nikdy nebude chtít přijít o politickou moc, klidně by se ohnul i v umývárce, kdyby to pomohlo.
Jenže čím větším štvancem bude, tím větší bude mít pohporu, pokud nebude mít mezi barváři stejně silného konkurenta. Smečka ratlíků ho neuštve, jen ho otráví naštve. K vykrvácení to nestačí. Vždycky bude mít otevřeny dveře chýší chudých lidí, okradených před 20 lety.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Terazky som prremiéérem ja
tuná ta doba je moje vremja
ja nigdy nigdy neodstúpim
všetko čo chcem to si kúpim
terazky však za pár babek
ja som Heger ja som Drábek
všetko kúpim za pár šupou
polícia môže lupou
hľadať moje otisky
ja si zajdem na whisky.
Sorry jako kokoti
firma sa mi okotí
miliardy tečú domov
tak to má byť, u sta hromov
Andy navždy prvý
makajte vy urvy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Souhlasím,vidíte trochu dál než mnozí občané.
Myslím že víc dojede na letošním propadu státního rozpočtu a dění kolem toho,jak bude kde co škrtit.
Také nevidím důvod,tak razantnímu zvyšování cen potravin,nebo-li celého spotřebitelského koše
Jak jsme zaznamenali jeho řeči o řepce na zasedání Agrární komory,tak ho nějaká soběstačnost v potravinách nezajímá,spíš jen řepka a kukuřice.
Proto přemýšlet co dál,kdo nahradí ANO,Babišem,zatím nevidím nic,nikoho a jak psal Laco G. o ODS v jejich městečku,tak je zlodějská privatizace neopustila a mladý Klaus není záruka,také může jen sladovat stopu Klase st.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No nevím Vidláku, dosud jsem neslyšel, že by někdo Babiše bránil, až do včerejška, kdy ve skupině 11 lidí (náhodně sestavených, žádní kamarádi) začala debata o řepce a překvapivě, lidé bránili Babiše a nenašel se ve skupině nikdo, kdo by řekl na Babiše křivé slovo.
Jasně seděl jsme v kavárně u Zelnáku, když v Brně byla demonstrace proti babišovi, ale drtivě to byli studenti VŠ, takže si o těch chvilkách myslím svoje... A zatím tento národ vždy fungoval tak, že někdo na ČT tvrdě šel proti někomu a lid hlasoval vždy naopak.
Počlkáme si na volby, jestli to dopadne tak, jak říkají i "prokavárenské" předpovědi, tak jaksi Babiš nevypadá, že upadá.

Zatím bez slepic

Ono vyčítat Babišovi řepku za barákem je stejné, jako vyčítat vlkovi (s malým v), že vraždí koloušky.

Zatím bez slepic

standa.e
Pokud vím,tak z Bruselu bylo navrženo přidávat do PH 3.5 % biosložek z řepky.
Poslední údaj od naších čerpacích stanic je přes 6% či že,čím víc se přidává,tím je potřeba více řepky a tím má více dotací.
Také víme,že výkupní cenu řepky od pěstitelů,ponížil Agrofent dost hodně.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky mi nejde z hlavy souvislost mezi množstvím řepky na polích a přííííšerně, až neuvěřitelně drahou zeleninou.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Samozřejmě. Agrofert hraje byznys s kartama, které byly rozdány jinými. Kdyby se EU na nesmysl s řepkou vykašlala, nemohl by Agrofert čerpat dotace či ovlivňovat parametry. Primárně je zodpovědný ten, kdo tuhle hru a její pravidla vymyslel a uvedl v život. Ne hráč.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Andrej Babiš udělal chyby, jak píše Donald výše. Tedy dostal se do pozice, že aby si naklonil Brusel, odklání se od svých původních voličů. Na voliče a demonstranty z pražské kavárny kálí Bílý Tesák, to je jen hlásná trouba zájmů z Bruselu.
V podstatě se Andrej snaží vyhovět třem protichůdným stranám. První je jeho voličská základna, která je orientovaná mírně proti Bruselu. Tedy spíše proti jeho současné podobě reprezentované Jean Claudem Junckerem. Druhá je Brusel představovaný EK. A třetí jsou příkazy z Washingtonu D.C. Všechny tři strany mají zcela rozdílné zájmy, ale někde se přesto protnou.
Andrej Babiš měl okatě lézt do řiti ve Washingtonu jakožto nejsilnějšímu hráči. Pak si měl držet svoji voličskou základnu příznivě naladěnou. A teprve poslední je, co vyleze z Bruselu.
Místo toho Babiš po nátlaku z Bruselu a jeho deep state podporou v ČR preferuje Brusle, pak Washington a naposledy svou voličskou základnu.
Co by mohl ve své současné situaci udělat? Udržovat dobré vztahy s Washingtonem, podporovat svoji voličskou základnu a tvrdě zatočit s deep state. Tedy vyházet z rozhodujících míst lidi, kteří mu nejsou příznivě nakloněni, omezit rozpočet hercům a ČT, vše pod záminkou šetření a snižování stavu úředníků. Další lidi by si naklonil omezením byrokracie zrušením mnoha zákonů a povinností.
Prostě Andrej Babiš se nemůže zavděčit dvěma stranám, probruselské a své voličské základně. Brusel a jeho sympatizanti Andreje Babiše nikdy nepodpoří. Mohl se poučit z příkladu Bohuslava Sobotky, který byl natolik nevýrazný, až nakonec ve své nevýraznosti a šedi zanikl. Nebo Viktora Orbána, který se spolehl na své voliče. V Bruselu proti němu sice prskají, ale Orbán vládne dál.
A měl využít metodu bílých psíčků nebo též návnady. Uměle nadhodit problém, třeba že přijme nějaký zákon, který kavárnu uvede do varu. Demonstrace budou proti tomu zákonu, tak se nechá přesvědčit, aby zákon, který nikdy nechtěl přijmout neprošel. Stačí nadhodit téma do veřejné diskuze, a novináři z ČT i všichni demonstranti se za ním poženou jak osel za mrkví.
Bez čistky ve státní správě ovšem Babiš postupně přijde o podporu svých voličů, své protivníky stejně nezíská, a až přijde o podporu, kavárníci jej nechají exemplárně odsoudit, aby jakémukoliv dalšímu miliardáři přešla chuť jít o politiky.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takovému Zemanovi stačí jen utrousit, že by něco stálo za úvahu ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud něco oddělá Babiše, tak to určitě nebude Agrofert a Čapák, dluhopisy, STB a další vypocené kauzy z minulosti, ale bude to on sám v současnosti.

Babiš je nejlepším premierem, jakého jsme kdy měli. Jen málo politiků je tak pracovitých jako on, zná ho dnes už kus světa, s každým se domluví jedním z několika jazyků, které ovládá. I když je miliardář, je sociálně empatický, celý svůj plat posílá na charitu. Zaměstnává 35.000 lidí a živí jejich rodiny. A proto těch 30%. Lidé kašlou na minulost a Agrofert, zajímá je, co dělá Babiš dnes pro ně.

To ale neznamená, že si Babiš pomalu neřeže pod sebou větev. Jak napsal Trump, dokáže se snadno podělat, když se na něj hukne.
Zatímco nedávno objevil téma nehorázné dvojí kvality potravin, tak lidé si tiše dobře všímají hromadící se dvojí kvality jeho postojů. Jeden má pro ČR a jeden pro EU. A to mu jednou lidi spočtou, až nádoba přeteče.

Jak může tvrdit, že bude tvrdě hájit Česko v EU, když je v EP v nejhujerštější frakci ALDE spolu se skupinou LREM Macrona??? A je pravděpodobné, že v té frakci skončí i Piráti, jeho práskači a bonzáci. ANO+Macron+Piráti - tak to je snad už moc, ne?

U mě osobně si to Babiš pokazil několika podělanými akcemi, ale to opravdu neznamená, že bych neuměla ocenit to dobré, co dělá.

A ještě:

Nestačím se divit, kde se v tak inteligentním Ládikovi bere ta paušální nenávist k Babišovi. Mohl by z fleku demonstrovat s miliony chvilek nenávisti.

Zatím bez slepic

kontakt byl v trvání cca 10 let před jeho vstupem do politiky.

Zatím bez slepic

Blbej nápad s ním obchodovat?

To je jako se dát do smlouvání s židem, kdy nejste v pozici síly.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babišovi při vstupu do politiky nahrály dvě okolnosti+1.

Nová bohatá, nebojácná a bojovná tvář.
Ekonomická konjunktura.
Přitom přitom všem Babiš nemá svědomí, což je podstatné jak pro biznys, tak politiku.

Odhaduji, že to, co je mu kladeno za vinu, "musel se poklonit před Merkelovou" má na háku. Babka něco chtěla, projevil verbální vůli, ale pokud to neprospělo Agrofertu, hodil na to bobek.
Mají mu za zlé střet zájmů, no a co. Stréci se sejdou odsoudí ho, on se přirozeně odvolá k soudům a karavana Agrofert jde dál. Podle českých pravidel dotace dostat musí, tak o co gou.
Ono ti stréci mohou pouze a jenom říkat MY SI MYSLÍME, že jsi vinen střetem zájmů.

Pokud něco Babišovi zlomí vaz, tak to, že bude jednou muset dělat nepopulární kroky. Hodně nepříjemné kroky. Peníze vždy zatím jednou došly. I ve státní kase. Nakonec zadělal si na ně sám. Dobře mu tak!

Nakonec vždy platí ono čínské: pokud budeš stát u řeky dostatečně dlouho, uvidíš mrtvoly nepřátel plující okolo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Souhlasím s Vidlákem, že velkým problémem premiéra Babiše je, zda zůstat v politice, nebo být pouze podnikatelem. Obojí mu opravdu přináší problémy. Určitě se mu být v politice líbí, zajímavé by bylo sepsat, které země navštívil a s kolika politiky jednal. Tipuji, že v průběhu prvního roku služby pro stát v roli premiéra to bylo tolikrát, že žádný z jeho předchůdců to nezvládl za celá funkční období. On je ukázkový extrovert a manažer.
To, že jako politik musí dělat i kompromisy, je normální. Díky svému bohatství si může dovolit zaměstnávat velké týmy právníků, marketingových poradců i novinářů a také síť více méně loajálních politiků na nižších úrovních po celé ČR. Pokud by prodal Agrofert, měl by stále dost peněz na to, aby takto pokračoval. Jenže zároveň by ztratil podporu těch, které zaměstnává, svoje tvrdé jádro, odhadem nejméně 100.000 duší včetně rodinných příslušníků. Nový majitel jeho firem by se postaral, aby jim jejich politické názory znechutil, hlavně těm novinářům. Chleba se napevno bude lámat poté, kdy se bude muset vyjádřit ke zprávě EK o jeho případném střetu zájmů (15. 5. 2019 zpráva + 2 měsíce na reakci jeho týmu poradců). No uvidíme, zatím pan Babiš pracuje i v politice naprosto profesionálně. Stejně jako v byznyse.
Obrovskou nenávist vyvolal zavedením EET a KH. Tím připravil ročně o desítky miliard Kč desetitisíce "podnikatelů" různé velikosti, od kradoucích trafikantů, po kolegy oligarchy. To se v partě zlodějů neodpouští. A tak jedou po něm, s obrovskou nenávistí. Ty demonstrace jsou jen zástupný nástroj. V zásadě a v první řadě jde o kdysi nakradené peníze této mafie, které už vysychají. Cokoliv dnes udělá je hodnoceno opozicí jako špatný krok a to i kdyby to bylo ve prospěch státu, občanů, ba i této opozice. Po prvním roce, co je plnohodnotně ve funkci premiéra po něm pokrytecky chtějí, aby už fungovaly věci, které tu hnijí desítky let. A chtějí to lidé, kteří ten hnůj zapříčinili.
Nikdy jsem ANO nevolil, ale pan Babiš je prvním premiérem, který dává po 30ti letech věci do pořádku. A tak jej tentokrát poprvé volit budu. Přes všechnu nenávist, kterou na něj útočí, věřím, že to zvládne, má na to lidi a je špičkový manažer. A hájí zájmy tohoto státu a jeho občanů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidím to shodně s vámi, ale Brusel mu nehodím, tam, ti jeho, tvrdě zklamali a komisařka se navíc projevila jako blbka.

Zatím bez slepic

Nevím o tom v čem zklamali? Naposledy při hlasování o dvojí kvalitě potravin hlasovali ve prospěch ČR. Jourová je opravdu blbka, ale není tam proto, aby hájila zájmy ANO. Byla jmenována vládou Sobotky.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Např. z poslední doby; „Není to úplný zákaz dvojí kvality bez výjimek, jak jsem navrhovala. Naopak, každé podezření na dvojí kvalitu musí složitě posuzovat dozorový orgán, sbírat důkazy, vyjádření výrobců… To v praxi nemůže fungovat.“ https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/2790659-europarlament-schvalil-…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Můj postoj se k Babišovi nezměnil - je lepší, než nabízející se alternativy a to obzvláště z tábora pravdy a lásky.

Ani okolo sebe nepozoruji nějaké změny. Ti, co ho prudce odmítali, ho odmítají, ti, co ho podporovali, ho nadále podporují.

Babiš je pragmatik a nejde hlavou proti zdi. Chápu, že někdy musí ukročit stranou, ustoupit.
Nejvíc mu zazlívám kandidátku ANO do EP. Hrozné.

K EET - jeho největší kritici z řad opozice, hlavně ODS řadu se řadu let nesnažila daně vybírat, což tu založilo docela pěkný chlív. Byli to největší bojovníci za snižování daní.
Snižovat daně mohou jen ti, co je jsou schopni efektivně vybírat. Jinak je to pro srandu králíkům.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jen pro zajímavost"Rittig i Dvořák jsou nevinni, rozhodl soud v kauze jízdenek pražského dopravního podniku
Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/soud-zbavil-rittiga-a-dalsich-16-obvinenyc…;
No a co s tím Babišem, omluvíme se mu a uhradíme ztráty?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě může Babiš udělat jednu chybu - totiž vyvodit z voleb do Europarlamentu nějaké superzávěry pro volby do parlamentu našeho. Lovit moc zajíců za každou cenu nemá smysl. Pro Babiše je nejdůležitější ten zajíc domácí. Naopak TOPkaře a spol může po jásání příští týden čekat po následných volbách nepříjemné prozření.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pirátům došla trpělivost: Zažalovali EK pro nečinnost v kauze Babiše a Agrofertu

17. května 2019, 13:08 — Autor: EuroZprávy.cz / ČTK

Piráti se rozhodli zažalovat Evropskou komisi pro nečinnost kvůli tomu, že dosud nerozhodla o podnětech týkajících se údajného střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) a unijních dotací pro holding Agrofert. Oznámili to dnes v tiskové zprávě. Žalobou se podle nich bude zabývat Evropský soudní dvůr.

Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/politika/257982-piratum-dosla-trpelivost-z…
***************
Když vidím, jakých prostředků Piráti užívají v předvolební kampani - a že jsou schopni dát k soudu i ďábla pro přílišnou zbožnost a humanizmus, asi nakonec půjdu k volbám a hodím to se skřípěním zubů Babišovi.
Jinak to oslabí jeho pozici a bude zde po příštích volbách neomezeně vládnout mafie ze zahraničí řízených kašparů, která sama sebe nazve "demokratický" blok.

Nijak mě to netěší. To, jestli bude mít ČR v Brůseru místo čtyř pět hlasů, symbolicky hlasujících proti přesile, by sice zahřálo, ale rozhodující je pro mne je, mít i v příští vládě stranu, která alespoň tu a tam přihlíží k zájmům obyvatel této krajiny jinak než žvásty.

(To, že EU - a žalovaná Evropská komise je Piráty obviňována z příliš laxního antibabišismu, to je prostě poslední kapka. )

Zatím bez slepic

Proč hned "dát k soudu i ďábla"? Já osobně to vítám a vrchovatě podporuji. Pokud se problémy neřeší včas, zasmrádnou a tak nějak se vytratí, nebo se objeví v ten nejméně vhodný čas.

Nebo snad nemáme zájem aby události pokročily? To necháme tu patolízalskou unijní pakáž v nečinnosti. Co si nadrobili, nechť taky i sežerou. Nikdo je nenutil, vydávat hloupé směrnice. Ať si taky trošku užijí své medicíny.

Zatím bez slepic

Poslanci za ANO nebudou hlasovat proti přesile. To byste to musel hodit jiným charakterům, snad jedině Ivanu Davidovi, pokud překousnete že je za SPD

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Piráti?

Věšet na ráhna. S tím máme své zkušenosti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dobré odpoledne všem kydajícím,
jak víte, citáty zde vždy použiji, a proto dovolte mi dnes citovati autora věty, kterou všichni používáme běžně a která zní : „Účel světí prostředky,“ tedy Niccola Machiavelliho. Tento třeskutě bystrý Florenťan napsal, že: „V politice, kde není odvolacího soudu, soudí člověk podle výsledku.“ Mnoho věcí, které Vidlák napsal jsou k zamyšlení, s mnohými závěry ostatních kydajících nelze než souhlasit. Jenže stále a pořád a neúnavně se vtírá myšlenka, tak jak to, když že ten Andrej spáchal a páchá všemožné zlo, (mimochodem snížení DPH na řezané květiny a o několik týdnů později zpráva, že jeho investiční fond kupuje velký řetězec květinářství - to musí fakt Péťa Kellner závidět, to je majstštyk), proč má stále ta vysoká procenta volebních preferencí a stálé výsledky ve volbách. Ta věta filosofujícího Florenťana je odpovědí. A nezmění to ani výsledky nejbližších voleb, protože budou zatíženy velmi malou účastí, neb všichni vědí, že ty volby jsou k ničemu a o ničem a slouží jen a pouze k zajištění velmi dobrého bydla dvaceti jedna broukům Pytlíkům a k zajištění možnosti, aby mohli nekonečně mluvit o všehomíru jsoucna, kdykoli si vzpomenou. Vlastní rozhodnutí se pak přijme v debatě vrcholných představitelů Německa a Francie za úslužného klanění se těchto tzv. "europoslanců", kteří budou se zápalem v oku sdělovati občanům svých zemí, že jsme u toho, tedy u rozhodování, V tomto bodě pravdu budou míti, pouze jaksi zapomenou sdělit, že se na to rozhodování pouze uctivě z dálky dívali. Bože můj, mít tak možnost tento argument sdělit v přímém přenosu některému z těch euro tajtrlíků, když v televizní hodince nenávisti přesvědčují národ, jak spolurozhodujeme. A abych z toho někoho nevyvinil - předsedové vlád a prezidenti menších států totéž dělají v Evropské radě...
Ale zpět k Andrejovi. To, co mu hraje do karet, jsou skutečně výsledky, které (i když nejsou jeho), umí šikovně prodat. A dokud bude umět velmi eskamotérsky (spíše dokonce iluzionisticky) lidi o výsledcích přesvědčovat, bude učenlivým žákem a čtenářem Niccola Machiavelliho a jeho Vladaře. Vidláku, lidé Agrofert vidí a přemýšlí o něm, ale zároveň Andrejovi kroky poměřují s ostatním zlem, které tady ti, kdo na něj ukazují prstem, způsobili. A věřte, dokud bude fungovat ekonomika, a on bude lidem různě přidávat, má své jisté. A jak ekonomové vědí, ekonomika šlape, a zpomalení není nijak zásadní. A až nebude šlapat, Andrej si klidně půjčí, ostatně jeden pán s pleší a po něm nejlepší ministr financí - chemik si půjčovali stovky miliard a nic (bohužel) se nedělo. Tedy ergo kladívko, lidé vidí beznadějnou personální poušť, proti které je Údolí smrti pohostinnou zahradou a na jejím okraji poštěkávající politické ztroskotance (bože tahle Kojzarovina je dokonalá), kteří jim vody nepodají, na rozdíl od Andreje. Musím to přiznat, nerad, nevolil jsem ho a jako jeden z prvních jsem ho veřejně kritizoval, když jsem poukázal na jeho konflikt zájmů. Ale, budou li dál pokračovat nesmyslné demonstrace a útoky, přičemž je veřejným tajemstvím, kdo je platí a že je platí, budu jedním z těch, kteří půjdou a na just mu to hodím. Na rozdíl od některých zdejších falešných filosofů totiž vím, že dříve nebo později se stejně odporoučí. Víte Vidláku, já si ale myslím, že Andrej doplatí na něco jiného, a to tu také někdo přede mnou napsal a tudíž se k tomu hlásím. Jeho personální politika je strašná, ale hlavně, on se za své lidi nebere. Víme, vděčnosti se nedočká, a i když se o ně bude prát a postaví se za ně, stejně mu, až to pro ně bude výhodné všichni podtrhnou stoličku. Tak se to u nás dělá - nikdo nebude chtít být poslední. Ale jde o ten čas, a jsem přesvědčen, že být se za vlastní lidi je přece jenom správné, protože pak někteří z nich se budou rozmýšlet jestli se k rebelii přidat. A pak je každý den dobrý. Takže - Andrej tu ještě chvíli bude. Protože na ty ostatní lze použít citát Florenťana:„ Viděl jsem houf hrobařů: tancovali držíce se za ruce a volali: vítán buď mor!“

Hezké odpoledne všem a mám ještě jednu prosbu na Vidláka. Opět se nám tu rozšiřuje takový nešvar, na který jsem i já zde upozornil. Prosím Vidláku, v rámci sledování diskuze, zřiď pro zdejšího trolla samostatný oddíl, kde může diskutovat do libosti, s kým chce. Rozhodně bych ho nezakazoval, neboť všelijakou čeládku má pánbůh na světě. Pouze to zařiď tak, aby jeho příspěvky, nebo příspěvky jemu podobných a s ním diskutujícím byly přesměrovávány tam. Není to tak těžké naprogramovat. Některé volné SW na tvorbu webových stránek takovou aplikaci mají zadara. A zřiď mu tam tlačítko, které když použije, automaticky se tam objeví všechny jeho nenávistné poznámky k Zemanovi a dalším. Ušetři mu práci. I když musím přiznat, dnes mě pobavil. Vůbec miluji jedince a skupinky, kteří mluví fundovaně do práva (jak je to jednoduché) a přitom melou (sorry jako) nesmysly. Všem, kteří se chtějí vzdělat v problematice zneužívání SW vládami doporučuji si přečíst jakékoli právní podmínky používání SW licencí, které je možné používat v nejmocnější zemi světa a v zemích podobných. A rozhodně prosím nedoporučuji právním Neználkům (pro trolly- postava z dětské sovětské literatury) neargumentovat případem Apple versus FBI o odblokování telefonu- bylo to o něčem jiném a ne o tom zde píšete. Je třeba studovat chlapci...
A ostatním, kteří zde volají po tom, aby byl někdo zavřen či případně odsouzen k trestu smrti chci říci - Vaše volání je špatné a chybné a slouží opravdovým nepřátelům demokracie a slušných lidí. Kdo jinému jámu kopá - sám do ní padá - to není Florenťan ale staré české přísloví. Moudré přísloví.

Zatím bez slepic

Takže to shrnu :
1. Jste z naší poslední debaty obstojně zamindrákovaný
2. Jste případ člověka, který tedy asi ví, že Andrej využívá hlouposti jednodušších voličů, a nejen to schvalujete, ale dokonce se na ten proud hloupostí připojujete
3. Čím menší účast, tím prý hůř pro ANO a babiše, jsme někde četl. Výborně a děkuji za vaši radu :-))
4, Ten pán s pleší si půjčoval v době růstů HDP +6,8 %, Andrej v době růstů +2,0 %, ten 2x nejlepší ministr financí z poskomunistických rozvíjejících se zemí (jak je správně celé označení té ceny) si půjčoval v době recese -4,8 %, a to na zaplacení mandatorních výdajů, naflákaných tím pánem s tou pleší. A rok co rok ty schodky sižoval. Cenu dostal naprosto správně.
5, Mně to vyhovuje, jak to je, já žádná tlačítka a samostatné oddíly nepotřebuju. Pokud, přestaňte se jak zamindrákovaná bába schovávat za výmluvy a napiště rovnou, že je vám nepříjemné, že často opravuji i vaše nesmysly. A ukažte, jaký jste demokrat opravdu.
6, Jo ano, tehdy jsme vedli diskusi o právním stavu kolem Krymu, už mi docvaklo :-)))) Právo není jednoduché. Ale v tom základním je vcelku striktně identifikovatelné.
7, Jaké nenávostné poznámky k Zemanovi. Svatá pravda, jak by řekla vaše babička. Když máte rád ty citace.
8, Ono je asi u zadní části těla, co a komu VY doporučujete. Především diskuse na začátku nebyla primárně o SW, ale HW. To jste mohl přejlédnout. Na druhou stranu byla řeč o tom, že i Huawei v podstatě přiznává, že by jejíHW i SW mohlo být využito ke šmírování nebo ovlivňování. To bylo hlavní téma, ne nějaké vaše nářky. A ten REÁLNÝ, FAKTICKÝ příklad kolem iPhone byl uveden v jasných souvislostech. A platí.
9, Jistěže celá ta debata kolem Huawei nebyla o tématu z článku. Však já to napsal jen jako noticku jednou dvěma větami a odkazem,a pak už jsme se věnoval tématu.
10, Je srandovní, když se demokracie dovolává a jiné (poslední dobou celkem slušně poklesl počet těch, kteří jakkoli volají po mé eliminaci, palec nahoru a malé bezvýznamné plus všem, kdo s tím blázněním přestali - vás se to tedy netýká) někdo, kdo chce někoho sice asi ne přímo zakazovat, ale "odklízet" do nějakého samostatného oddílu. Můžete mi nějak přiblížit, jak by to fungovalo na mém monitoru?

Zatím bez slepic

Dobrý den,

blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království nebeské....

ad 1, nejsem zamindrákovaný, ale otrávený, protože chci číst názory ostatních k tématu, které Vidlák otevřel, a ne k HW zařízením. Ale možná je Andrej HW zařízení, robot Eman. Pak se musím omluvit. V mé sociální bublině se bavíme vždy k věci, ale nová doba, nové mravy, host vyhání vrchního, jak typické pro trolla
ad 2, nevím nic o tom, že Andrej využívá hlouposti jednodušších voličů. Nevím nic o strategii a taktice týmu pana Babiše a nikdy jsem se o to nezajímal a nevím od koho toto troufalé tvrzení máte. Můžete mi prosím srozumitelně a polopatě vysvětlit, co míníte takovou hloupostí jednodušších voličů? A kdo je to jednodušší volič? Jak ho definujeme a koho za něj považujeme? Může to být i uznávaná profesorka (míním z vysoké školy technického zaměření) hovořící několika jazyky a spolupracující na kosmickém výzkumu Evropské kosmické agentury? Jednu takovou znám. A můžete mi prosím definovat ten proud hloupostí? abych věděl, o čem mluvíme. Omlouvám se, ale občas o politice mluvíme s panem okresním hejtmanem a rád bych si s ním ten proud hloupostí vyjasnil. Omlouvám se za to, že hned nepostřehnu co tím myslíte, jsem intelektu jednoduššího. Děkuji předem za obsáhlý výklad, jinak se Vás na to občas zeptám příště. Co schvaluji nebo neschvaluji nechte prosím na mně, pravdou je, že neschvaluji, když se žena ráno nenamaluje, to mě dost rozhodí. Kdysi jsem Vám napsal, že nás nenávidíte. Názorem o jednodušších voličích to potvrzujete. Je to pane nebo pánové tím, že jste nebyli na vojně. Tam jste se museli naučit vycházet s lidmi, se kterými byste se nikdy jinak nepotkali. Takže nás nejen nenávidíte, ale ještě svými spoluobčany (nebo některými) pohrdáte. Lituji Vás.
ad 3, recituji prosím názory jedné sluníčkářské agentury. Já sám profesí mimo jiné pozitivistický právník si nedovoluji dělat vlastní závěry v této věci - u nás na fakultě to zakazují
ad 4, o to hůře milý pane, o to hůře v prvním případě a o to hůře v druhém případě, já jsem ale použil tyto informace v mém případě a contrario, pokud víte co to v právní logice znamená, asi ano, protože na rozdíl ode mě se troll a elfové vyznačují tím, že rozumí všemu, tedy použil jsem tuto informaci v Andrejův neprospěch a tudíž děkuji za pochvalu. Pokud se týká schodků, po té, co udělal ten rekordní - a nemusel, pak už by fakt jenom jeliman dokázal udělat větší, takže úspěšně snižoval. Akorát národní hospodářský produkt šel někam na houby. To by ale chtělo mnoho čísel a širokou debatu na semináři VŠE. Jsem ale rád, že si myslíte, že tu cenu dostal správně, je vidět, že tomu rozumíte. Chci pro pořádek sdělit, že jsou i lidé a instituce, kteří si to nemyslí. Ale není člověk ten, aby se zalíbil lidem všem. Měl jsem možnost s tím pánem pracovat a vidět jeho rozhodnutí zblízka. Tak já si to např. nemyslím, aby bylo jasno, ale co jsem já, mravenec....
ad 5, demokrat jsem a myslím si že až úzkostlivý. Můj návrh nesměřuje, jak jste jistě při Vašem vzdělání postřehl k Vašemu zákazu, naopak právě proto, aby bylo na Vaše názory dobře vidět. Ale nešť, asi máte raději, když Vás filtr do rána odstraní. A prosím, prozatím jsem s Vámi vedl na tomto webu dvě velmi krátké diskuze - velmi krátké, a v obou jste mě neopravoval, naopak, já jsme po Vás žádal tvrdá data a po mé žádosti jste se odmlčel. Musíte si v tom kluci udělat pořádek, je vidět, že v té Vaší trolí farmě nemá vše potřebnou štábní kulturu. Ale to jistě napravíte. To přichází věkem. Ale snad drobnost. Všimněte si prosím, že se vyhýbám všemu, co by mohlo někoho urazit. Proto se prosím vyhněte poznámkám typu zamindrákovaná baba. Nevíte s kým mluvíte a jaký je jeho život. Útočte na mé názory, útočte na mé argumenty nebo kecy, ale neútočte na mě. Nevyvolávejte prosím nenávist - ale o to Vám asi jde, že. My se ale nenecháme vyprovokovat.
ad 6, vylučuji a popírám, že bych s Vámi vedl jakoukoli diskuzi o Krymu nebo s kýmkoli jiným na tomto webu. Nikdy. Opět, udělejte si prosím pořádek na farmě. A protože každá liška svůj ocas chválí, tak konstatuji, že právu rozumím více než Vy, to je patrné. Tím Vám neberu jakékoli právo se k problematice vyjadřovat. Pouze s Vámi nemohu souhlasit, že je v základním striktně identifikovatelné. Můžete mně prosím vysvětlit, co míníte takým slovem "v základním" ? Nebo v čem je striktně identifikovatelné? Ani jeden ze zmiňovaných pojmů nenacházím v teorii práva a to jak v současné tak minulé, prosím. Chápu, že striktně identifikovatelnou může být barva nebo druh automobilu např. Nevím, jak striktně identifikovatelný může být např. právní pojem nebo objektivní škoda..... A kterou právní školu máte prosím na mysli? Tu kontinentální, která vychází z římského práva nebo tu anglosaskou, která vychází z precedentu?
ad7, mé doporučení může být skutečně každému někde, jak jste správně připomněl, ale na Váš argument se hodí citát ze Švejka: "No to je opravdu náhoda, dostat revma, když je světová válka, a člověk má jít na vojnu." Já chápu, že pro Vaši argumentaci je hloupé číst v licenčních ujednáních všech SW společností z nejmenované země, že uživatel bere na vědomí, že musí dodržovat zákony určité země, a že může být jako občan např. Česka být popotahován orgány této země, a že s nimi musí spolupracovat, atd. atd. Byl jsem u uzavírání mnoha obřích kontraktů na IT ve státní správě, kde naše ministerstva podepisují ustanovení, že ČR bere na vědomí, že firma ta a ta je povinna spolupracovat s vládou své země a sdělovat jí na vyžádání úplně vše, atd. Víte, já s tím problém nemám, mně jenom vadí, že smlouvy s podobnými ustanoveními nemají naše firmy vůči zahraničí a speciálně mi to vadí, když každý rok podepisuji v bance papír, kterým sděluji vládě nejmenované země (jako všichni ostatní), kolik peněz v jejich měně mám na svém účtu a jak jsem s ním zacházel... Jak říká pan Šafr - to je pane doktore v pořádku, protože u nás to není špehování neb my jsme demokratická země a máme své demokratické spojence a tamto jsou hnusní Asiaté. Hned je mi volněji a cítím se bezpečněji. Tak na nás holoto. Já jsem rád, že nás před těmi Číňany chrání. Když jsem tam naposledy byl, tak jsem se už ani nemohl podívat na své oblíbené porno na internetu. Fuj. Tedy jak vidíte s Vámi souhlasím. Pouze jsem zmaten pane, a to velmi! Vy mi tady píšete, že Vaše diskuze nebylo o SW ale o HW. No to se ale fakt, fakt omlouvám! To mě nenapadlo! Takže šváb v každém zařízení! No svatá prostoto, oni nás ti kluci čínský maj za úplný voly. Už volám AJťáka, a běda jim, pokud tam něco najdu. To já bláhově myslel, že voni v SW, a oni kluci ušatý v HW! Hned prohlídnu pro jistotu kolo! Jistota je jistota, řekla jeptiška a natáhla kondom přes svíčku. Jo a k tomu Applu, děkuju za poučení, konečně jsem se dozvěděl, jak to bylo. A já blázen jsem věřil jejich právní kanceláři. Ale vážně - ten problém nebyl v hmotně právní rovině ale procesně právní rovině, pane. Apple neměl problém s otevřením - to si totiž v té zemi nemůže dovolit, ale nelíbilo se mu, jakým způsobem se toho FBI chtěla domoci. Apple se obával, že by byl žalován advokáty držitele. Ale používejte to tak, jak Vám to vyhovuje, konec konců, také jsme si myslel, že mi byla věrná a nebylo to tak. Nevědomost pane, hříchu nečiní.....
ad 10, na Vašem monitoru by to fungovalo jako na mém, prostě by tam byl odkaz - ale pouze v případě, kdybyste diskutoval tak, jak běžně diskutujete, tedy dvacet příspěvků za sebou (fakt je to pro nás nepříjemné - ale o to Vám jde) a nebo se odchyloval od tématu.
Snad ten Zeman - no nechtěl jsem, ale nešť. Neptejte se mne, jaký je můj vztah k němu a co si o něm myslím. Pouze Vám chci říci, že Vaší nenávistí k němu, jste směšný. Vy se tady ohrazujete, že ne, ale je to fakt obsese. Víte, občas je opravdu třeba v právu použít toho "ducha" zákona, jak pravil zvěčnělý V.H. Za volbu Miloše Zemana mohou lidé jako Vy. Nenávistní, kteří využijí každé příležitosti k tomu, aby na něj vylili další kbelík špíny, pořádají demonstrace atd. atd. Když je v demokracii někdo zvolen, a nebyly prokázány podvody, je zvolen a musím to ctít. Nemusím s tím souhlasit, ale musím to ctít. To Vy neumíte. A proto byl zvolen. Nemluvím teď o protikandidátovi a o jeho schopnostech. Miloš Zeman byl zvolen kvůli neuvěřitelné štvanici. A já, který bych ho nikdy nevolil jsem poté, co dav řval u Rudolfina na Frantu Ringo Čecha: "Ringo nemá talent" jsem řekl všem svým známým (mnozí mi to vyčítají), že právě a jen proto ho budu volit. Na vztek a proti Vám. A stejně to dopadne s Andrejem....
Budeme volit Trumpa, budeme volit Zemana, budeme volit Okamuru a Salviniho. Budeme volit proti Vám. Na rozdíl od Vás, ale budeme ctíti Junckera, když toho pána zvolí. Nebudeme o tom diskutovat, protože zároveň víme, že v demokracii se ho nakonec zbavíme. Volbami.

To je moje poslední reakce k Vám, už nikdy se k Vám tady nevyjádřím. Chci Vám ale říci, že naše pojetí světa, světa Trumpa, Salviniho, světa politicky nekorektního, legitimně vyhraje. Vyhraje, protože pane, na naší straně je to, čemu Jan Hus říkal Boží pravda. A Vy, s tím Vaším pojetím světa se běžte vyfotit.
Hezký večer. ik

Zatím bez slepic

0, Bylo mi jasné, že si nebudete "moci pomoci" :-)))
1, Jste. Ve vaší sociální bublibně se bavte o čem chcete. Ale nemohl jste nepostřehnout, že i tady na kydech se velmi často mluví i o něčem jiném, než je téma článku a třeba i víc než na to téma. Pohlídám si vás, jestli VŽDY budete mentorovat i ty jiné, kteří odbočí. PS : číst nemusíte nic, co číst nechcete. A snad jste schopen už podle 2-3 příspěvků poznat, o čem to bude.
2, Po vaší reakci sice svému vysvětlení už nedávám moc šancí, ale přesto : Andrej Babiš lže. Bez ohledu na hlouposti kolem Machiavelliho, kdo není schopen, alespoň postupem času, kdy je mu to kladeno na zlatém podnose přímo pod nos, pochopit, že a v čem dotyčný politik lže, nebo to sice chápe, ale nevadí mu to, tak je to hlupák. Pokud je za ty lži dokonce rád, tak je to ještě o dost horší.
3, Mně je jedno, co recitujete. Já to jen okomentoval stylem, že pokud by to byla pravda a vy jste svým poradenstvím odloudil voliče ANO od volení do eurošaškárny, jen dobře pro mne
4, Vy jste Kalouska především ironizoval, což byl projev skutečné neznalosti. Kalousek žádný nejvyšší dluh neudělal. Pokud byste to bral jako ekonomické DŘEVO, pak ten dluh udělal chudák Eduard Janota. Pravda je ovšem v naprosto jednoduché, ale jasné, logice, že dluhy nedělá ten, kdo musí nějaký nasmlouvaný výdaj zaplatit, ALE TEN, KDO TEN VÝDAJ NASMLOUVAL. A díky tomuhle můžeme zcela bez uzardění obrátit zraky k ČSSD a konkrétně tomu člověku s pleší. To on vymýšlel výdaje, na které ekonomika NEMĚLA ANI V DOBĚ RŮZSTŮ +6,8 %, i za těchto růstů si ta ozubená pleš půjčovala 60-100 mld za rok. Jak na to měli mít ti, co přišli po něm, když jim příjmy ještě o dalších 160 mld pro SR poklesly? Chápete, co vám říkám? Že tu cenu dostal správně si myslí i ti ekonomové, co mu ji dali a i příslušná ekonomická komise EU a MMF a WB. Na pochopení toho, co jsem vám napsal, další debatu netřeba. Když bude vaše paní řídit rodinný rozpočet a i když na to nemáte, tak podepíše za vás oba leasingovou smlouvu na 5 let, a druhý den předá řízení domácí ekonomiky vám, a opět na tu leasingovou splátku nebudete mít a budete si muset někde půjčit, TAK JSTE TEN DLUH UDĚLAL VY??????
5, Vy demokrat nejste. Na všechny vaše dotazyjste dostal odpověď i v podobě tvrdých dat. Nejsem z žádné trolí farmy, to už si může myslet jen někdo rozumu opravdu mdlého. Budu věřit, že odstraněn nebudu.
6, Nějakou debatu jsme spolu vedli a "dostal jste na prdel". Umět identifikovat, co je a co není porušení mezinárodního práva, např. je základ.
7, Já nějak nechápu, na jakého poníka jste to naskočil. Ano, při porušení licence SW můžete být popoháněn k soudům příslušné země. Tou firmou, která stvořila ten SW. Ale o tomhle my přeci vůbec nepsali. My psali o možnosti zneužití know-how a HW soukromé čínské firmy vládou ČLR. TO JSTE TAKÉ NEPOCHOPIL? A co to melete? Já tím iPhone argumentoval pro to, že v US SOUKROMÁ FIRMA neuposlechla a nespolupracovala se stáním orgánem. Já teda nevím, jak to NAKONEC skončilo, ale ty vaše fantasmagorie vůbec nikdo neřešil, jen uvedneé, kdy šlo o to, že Huawei v Číně by si tenhle odpor buď vůbec nedovolil, a nebo by na něj dojel. Zkuste se najíst. A Apple měl samozřejmě problém i s otevřením, vy "znalče" : https://www.idnes.cz/mobil/telefony/apple-proti-fbi.A160219_160929_ipho…
8, a 9, nemáme? Ono se to asi rozpustilo mezi předchozími, že? Omlouvat se nemusíte.
10, Jaký odkaz a kam? Co bych viděl? Byly by ty mé příspěvky mezi ostatními nebo ne, a každý, kdo by je chtěl vidět, by musel klepnout na to tlačítko? Vy nedokážete sesumírovat srozumitelnou odpověď ani na váš vlastní "nápad"?

Ale vy psychologu :-))))) Já zemana nemám rád a odmítám ho za svého prezidenta. Morálně NENÍ MŮJ PRTEZIDENT, takovým šmejdem bych se nenechal zastupovat ani omylem. Za volbu Zemana mohou výhradně ti, co ho volili, je mi líto. Tyhle srabácké výmluvy a přehazování viny na druhého - to ne, to je pro děti.Já ale ctím to, že byl zvolen, kde jste proboha vzal, že ne? Já vím a uznávám, že MNĚ NAVZDORY je ve funkci prezidenta celé země, kde žiju. Ale můj prezident (v empatickém pojetí) to není a nemůže být, já se nebudu hlásit k prezidentovi, který je soudem uznaný lhář, arogantní vulgární mstivý senila. na to mám právo, kdybyste se uhýkal. Já nepřipravuji ani nepodporuji nic na způsob jeho fyzické likvidace. ale nesouhlas s níma demonstrace proti němu klidně druhý den po zvolení jsou v demokracii povolené. Jinak mne vaše fňukání moc nezajímá. Vy volte, koho chcete, však ono se to jednou změní a tahle země bude mít zase normální zástupce. A navíc to bude jasná známka, že už má zase i normální voliče.

Já budu doufat, že už se tu ke mně NIKDY nevyjádříte tak, jak jste to předvedl ve svém příspěvku, který rozjel tuhle naprosto zbytnou disputaci. Kdykoli s vámi budu diskutovat jako rovný s rovným. A pokud vám vaše "hrdost" nedovolí se mnou opravdu uý nikdy "zkřížit slovo", to nevadí, já vůči vám žádnou zášť necítím, jen si nenechám s*át na hlavu.

Moje pojetí světa legitimně vyhraje právě proto, že NA MOJÍ/NAŠÍ straně je historická pravda. To sice píši v situaci, kdy vlastně nevím, co řešíte a jaká je pravda vaše, ale když už jste to ankousl vy ....
I vám vezký večer.

Zatím bez slepic

Mimochodem, pane Kante, to "Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království nebeské" je správně "Blahoslavení chudí v duchu, neboť jejich je království nebeské" a i když se vám to nejspíš nebude zdát, nebo se vám to naopak bude zdát neuvěřitelný (usuzuji podle toho, při jaké "příležitosti" jste to použil), nemá to NIC SPOLEČNÉHO S DUŠEVNÍ NE/DOSTATEČNOSTÍ dotyčného. Je to o něčem úplně jiném v náboženském rozměru.

To vám nechám na samostudium po dlouhých letních večerech :-))) A kdybyste se k tomu chtěl ještě vyjádřit, klidně na váš svazácký závazek zapomeňte, já se zlobit nebudu a ani se vám nebudu smát, slibuju

Zatím bez slepic

PPS : Ještě jedna drobnost : já jsem na vojně byl. Ale možná se mi to jen zdálo a vy to víte lépe .-)

Zatím bez slepic

Taky me dnes napadlo, že by měl svůj kotec někde stranou. Nechce se mi to ani přerolovávat.

Nebo aby si člověk mohl jeho texty nabarvit na bílé písmo.

Jestli bůh dá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co říkáte na iniciativu #jsmetu, kdy si nadšení diskutéři dali za cíl ovládnout diskuse pod články na nejčtenějších portálech, aby tak bojovali s netolerancí, dezinformacemi atp.? A jak se na iniciativu dívat například ve světle informací, které přináší youtuber „Bratříček“?

Udavače, kteří sami sebe nazývají „elfové“ a nahlašují nevhodné názory – označované za nenávistné – už tady máme. A prostor úderníků a aktivních svazáků teď, zejména ve světle blížících se eurovoleb, převzala tahle iniciativa. Aktivizací svých členů pod diskuse u článků na sociálních médiích a hromadným lajkováním svých příspěvků navzájem zcela likvidují svobodnou diskusi a tlačí do popředí opět jen jeden „správný“ názor. Čtyři z pěti administrátorů jejich FB skupiny jsou navíc podle informací Bratříčka propojeni s Člověkem v tísni, jeden s Evropskými hodnotami. Takže financování i mediální pokrytí zajištěno. Co víc říct? S Evropskou unií na věčné časy a nikdy jinak! Kupředu levá a mládí vpřed!

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Analytik-Vyoral-o-osobn…

Zatím bez slepic