Ťokův průsmyk

Autor
Štítky

Pamatujete, když projížděl první americký konvoj (tedy on nebyl první, ale měl poprvé pořádnou publicitu, protože to bylo po ruské anexi Krymu), jak stáli podél ti správní a demokraticky uvědomělí lidé a mávali našim skvělým nejlepším západním osvoboditelům, zachráncům a polobohům? Měli k tomu ty nejlepší kamery a reportéry České televize, kteří se postarali, aby tento bohulibý čin nezůstal utajen žádnému televiznímu přijímači. 

Pak projela celá řada dalších konvojů a jak už to tak bývá, publicita se snižovala, lidi si zvykali, každý už si svoje odkvákal ať už pro nebo proti, zkrátka už nebylo o čem psát ani vysílat. Nakonec to konvoje dotáhly jen do místních zpráv. 

Až doteď. 

Předevčírem se čechům povedl zase jeden majstrštyk. Zastavili udatnou americkou armádu bez jediného výstřelu v Ťokově průsmyku D1 a to použili jen obranné ženiní prostředky jako svedení dopravy do jednoho pruhu a tradičně přetížený provoz. Ani nemuselo dojít na naše útočné fábie, které dokáží znepojízdnit obrněná vozidla na několik let. Takhle se alespoň vyjadřovaly "smějící se bestie" - česká veřejnost. V diskusi se objeví jistě ještě celá řada výborných vtípků i videí. 

Ale úplně nejlepší byly ty komentáře od vysokých armádních i politických činitelů. Andrejko dal hned vědět, jak celou situaci řeší telefonováním s jakýmisi činiteli. Ozval se tradiční obránce západních hodnot Šedivý a všichni ostatní měli společný neuvěřitelný optimismus, že co čtenář nebo posluchač, to debil. 

V praxi to samozřejmě je úplně jednoduché. V zimě silničáře také nenapadne, že by mohlo sněžit a čekají na zprávy zvenku a na rozkazy shora. Tohle bylo totéž. Nikdo nevydal správný rozkaz, aby se přesun patřičně domluvil a prostě to spustili s tím, že to nějak dopadne. Jak se jmenuje ten nový ministr dopravy? Kremlík? A jak se jmenuje ministr obrany? Abych řekl pravdu, já už vlastně ani nevím. Jo, na této diverzi má svoji zásluhu Ťok, ale z druhé strany sekundovala bordelem na Obraně i Šlechtová s Rambohafíkem. 

Doufám, že si z toho Amíci vezmou správné ponaučení... Možná vám nějaký hujer i zamává. Možná u toho budou i kamery. Je dost pravděpodobné, že vás anši Andrejové a jim podobní rádi s velkou úklonou pustí na své území. I fanfáru vám zahrají. Ale už první relativně maličký průser si budete muset už vyžrat sami. Ti hujeři totiž budou jen mávat. Nikdo vám autem neuhne, nikdo vám dopravu řídit nebude, nikdo vám nic nezajistí.

A doufám, že si z toho vezmou poučení i naši protirusky a bojovně naladění spoluobčané. Mohli totiž v přímém přenosu vidět maličký miniaturní soft kousek toho, jak vypadá válečný průser a jak je to jednoduché. Kdyby došlo na opravdovou válku, tak tohle máme v jednom kuse i s mrtvolami. 

A my ostatní si můžeme říkat, že Putina vůbec není zapotřebí. Naše spřátelené armády si vystačí samy se sebou. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Již je to blokované ... mám černý obdélník, bez názvů a popisů, totéž vše na tomto odkazu

Zatím bez slepic

Mi to na Youtube jede a bude to i taky na domovské stanici Barrandova.

Zatím bez slepic

Тор: Любовь и гром http://clck.ru/rbT4C Тор Любовь и гром смотреть онлайн

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podle Al Jazeery se k opravám D1 přihlásil islámský stát.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ani by nás do NATO nevzali, ale západní Švejci v ČR prostě mocí mermo do NATO chtěli................

Vidláku, Janda říkal, že neselhali spojenci a jejich šrot a velení toho cirkusu, ale selhali jsem my a to jako spojenci!

Babiš teda dle něj měl z D1 asi vyhnat všechny ostatní, aby spojenci viděli, že jsou FIRST a nejsme žádné brzdy a překážky a to ani v dobách lehkého tréningu na cvičišti.
Takto se zodpovědný spojenec dle Jandy ne a nechová.
„Nejen v noci, kdy je to jednoduché, ale během krize či války nebudeme čekat na noc, že. Proto spolu se spojenci zkoušíme, jak zvládneme přesun relativně malého množství lehčí techniky. Jak jsou na tom například naše silnice a dálnice, protože ne všechno se bude dát převážet vlaky, když to bude potřeba. Včerejšek jen ukázal, jak špatně na tom jako stát jsme v rámci našich spojeneckých závazků,“ dodal Janda.

Nakonec se může stát, že spojenci vyhodnotí, že na Rusko se přes ČR jet fakt ale fakt NIKDY nedá a přestanou to zkoušet.
A to by v podstatě byla celkem dobrá zpráva i téměř mírotvorný čin všech liknavých soudruhů zdržovačů dálniční výstavby či oprav............

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Že pro tu publicitu nás i možní útočníci také objedou přes ty sousední, lépe průjezdnější státy.
A v podstatě ani ústup z východní fronty nebude přes nás vhodná trasa, hned si člověk na té D1 to čekání v kolonách užije tak nějak radostněji a s troškou pochopení.
Takže místo 2 % do ekologicky špatně likvidovatelného šrotu spojenců (Gréta by se měla i na zbraně zaměřit, mají jistě blbou uhlíkovou stopu), stačí šetřit, 2 % raději rozdat rovnou občanům a uvidíte ten růst, díky spotřebě domácností.......

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je dobrá. A portské taky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ani bych to na Ťoka nesváděl i když byl ministrem dopravy dost dlouho.
Pamatujeme na Babiše a jeho první vyrovnaný státní rozpočet,ale že ubral ministerstvu dopravy 45 mld na zaplácnutí díry v rozpočtu,to se někde muselo projevit.Proto si myslím,že to Babiš dělá každý rok a ubírá MD.Jinak dálnice kolabuje i bez přesunu USA armády.Kdyby k něčemu došlo,tak zastaví všechnu dopravu a problémy se neřeší.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Výdaje státního rozpočtu za kapitolu Ministerstva dopravy jsou veřejným údajem dostupným na internetu s těmito čísly, za vlády ministra financí a premiéra pana Babiše v miliardách:

2015 35,74
2016 47,81
2017 55,09
2018 53,9
2019 72,6

Zatím bez slepic

Pane Laco G.
Nedělám si archiv,ale budu to muset dohledat,dokonce se k vůli tomu pozastavoval i prezident Zeman,že tolik ubral Babiš MD.aby Babiš měl vyrovnaný rozpočet.V té době,také přišlo z EU neplánovaně navíc 65 mld.

Zatím bez slepic