Na dvou židlích

Autor

Má někdo z vás čtenářů po událostech minulého týdne jiný pocit, než že se náš premiér pokouší zachránit obě židle na kterých sedí? Když to krátce shrnu - Evropská komise vydala předběžnou zprávu podle které je Bab iš ve střetu zájmů, protože pořád ovládá Agrofert, ten dostává dotace i ty evropské a protože premiér si nemůže sám dávat dotace, tak žádné dotace nebudou. Tečka. Nic dalšího se zatím nestalo. Ale protože je Babiš už dávno sprostý podezřelý, vědí všichni novináři už předem, jak to dopadne. 

Já bohužel tentokrát musím oněm novinářům dát za pravdu. Když už se kolem toho dělá tak dlouho haló, to by bylo, aby nebylo. A tak se jen bude ještě chvíli kličkovat před finálním útokem a jsem si celkem jistý, že to bude krásná koordinovaná akce. Evropská komise nám svou definitivní verzi nasevíruje přesně v té chvíli (ó jaká náhoda), kdy Andrejovi doručí obvinění i Pavel Zeman za Čapák. 

Předpokládám, že Andrej má lepší zprávy i lepší poradce a tak ví, co dělá. Ale já se nemohu obránit dojmu, že se tam u něj něco podělalo a minimálně v posledních dnech je náš Veliký Andy podezřele malý. Aniž bych se chtěl chválit, mám pocit, že dochází na moje slova, že nikoliv Čapák, ale Agrofert je ta koule na noze, která má premiéra stáhnout na dno. 

Lapidárně řečeno, Andyho čeká rozhodující bitva. A v rozhodující bitvě je nutné něco obětovat. Jsem hodně zvědavý, jestli bude schopen pustit svoje dítko, prodat ho Bayeru nebo jiné nadnárodní korporaci a vyinkasovat si svých třicet miliard. Skláním se před Vámi Laco Groeslingu - částka, kterou jste uvedl, s tou se šermuje i na agrofertích chodbách při běžné drbárně mezi dvěma poradami. 

Osobně přestávám věřit, že Andrej může zachránit obojí. Vlastnictví Agrofertu a zároveň premiérské křeslo a výhledově další vítězné volby. V konečném důsledku jde v těch dotacích o bagatelní částky. Nějaké ty stamiliony nejsou nic. Andy by klidně mohl Agrofert prodat, vrátit státu ušlé dotace a použít to v kampani jako trumf pro budoucí drtivé čtyřicetiprocentní vítěsztví ve volbách, kterého se v naší kotlině domohli naposled komunisti v roce 48. 

Pokud to ale neudělá, nejspíš přijde o obojí. Bez ohledu na to, zda vydrží do voleb. 

Mimochodem, nemáte pocit, že Zeman si chce zase u Andyho nechat krvavě zaplatit za přízeň? Z posledních rozhovorů mám pocit, že mezi jednotlivými větami byly ještě i jiné, které Andreje kárají a říkají něco o tom, že komu není rady, tomu není pomoci - že tedy nějaká záchrana bude hodně hodně drahá. Tak drahá, že bychom za rok mohli mít formálně Zemanovu vládu a ne Babišovu. 

Leckterý bojovník proti Andrejovi teď jásá a těší se, až uvidí nenáviděného diktátora, hitlera a nedemokrata padnout. Ale málokdo si uvědomuje, že to, co přijde po Babišovi, nebude nikdo z tábora našich lepšolidí. Bude ještě větší drsňák než byl Babiš. Tak velký, že podobnost s Ukrajinou nebude vůbec náhodná. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

verze, i když dobrovolně přiznám, že daleko méně pravděpodobná. A to přes skutečnost, že jsem ji teď vymyslel já - největší krasavec a chytrolín na tomto fóru.
Za Velkým Anďochem dorazí emisárek - komisárek a velmi jemně mu naznačí, že i Ojropa může občas prohrát, pokud se Anďoch zachová, jako pravý obchodník.

Pro blbce, dědky a hnusoby:
Říká se tomu vydírací potenciál.
Zámysl boje - rozseknout Visegrád vedví. To nejméně. Nejradši na tisíc kusů, páč čtyři jsou málo.
Prostě Anďoch odkejvá jak ve zrychleném filmu ganc úplně fšecko, co fymyzlí hen ta zelená Parteigenossen zpoza Práglu, totiž zpoza Chebu. I když si myslím, že ta druhá není tak protivná jako ta "de la Prágl"...

Zatím bez slepic

Myslím, že na rozseknutí Visegrádu by to byl zbytečně těžkej / komplikovanej kanón. Že ta V4, když jde do tuhého, se stejně nikdy nepodrží.

Zatím bez slepic

Krasavče Targusi,

pokud Babiš podlehne vydírání Bruselu, podrazí V4, upíše se k pokorné spolupráci s bruselskou věrchuškou tak, že mu budou čouhat jen boty a Brusel ho za to pohladí po hlavě a ponechá mu dotace pro Agrofert... tak výsledkem bude zlomený vaz, protože Babiš ztratí většinu svých voličů doma.

Většina českých voličů jsou totiž pořád normální lidi, kteří nesnášejí podrazáky, udavače a spolupracovníky. Ti zatím kašlou na nějakou pochybnou "spolupráci" Babiše s STB starou 30 let, ale spolupráce s EU papaláši v přímém přenosu - to je jiné kafe.

Jediná jeho šance je udržet si voliče, i kdyby na dotace pro Agrofert nebylo.

Plán Pirátů a dalších našich Greténů je zničit nejenom Babiše, ale i jeho firmy. Ideální by bylo je všechny znárodnit a dát do správy pod primátora Prahy Hřiba.

Těm, co chtějí zruinovat Agrofert, by se mělo pravidelně připomínat, že Babiš zaměstnává asi 35.000 lidí a živí jejich rodiny. Pokud zničí Agrofert, mnoho z těchto lidí asi zůstane bez práce. Ale třeba je pak zaměstná Pospíšil, Fiala nebo Bartoš.

Zatím bez slepic

nerozporuji váš názor na českého voliče. Pouze jako protiváhu přihodím počet chechtáků (peňází, peněži, piňondzow, pižin, pare, novaců, a tak všelijak podobně), které by Big Anďoch byl schopen v předem definovaném čase (volby) z Ojroeráru vydojit.
K něčemu takovému určitě Anďoch zábrany nemá, v tom se snad shodneme.

Zatím bez slepic

Prodat Agrofert státu.. Toto pak využít ve volbách - na to lidi uslyší, že, proč by měla takováto firma mít zahraniční majitele... Pak jen počkat pár let až mu spadne hodnota, víme jaký je stát hospodář, no a koupit si ho zase z5 v zastoupení... Kruh je uzavřen, všichni jsou spokojeni...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Agrofert a premiérská sesle jsou dvě spojené nádoby, kdy jedna funkce podporuje druhou. Je zde ještě možnost převést firmy Agrofertu pod jinou strukturu a Agrofert nahoře pak nechat miliónochvilkové demokraty zlikvidovat - ale až jako prázdnou skořápku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Stejně jako u předchozi dotace(hnizdo) jsem se podival na podminky uděleni dotace na inovace a nešlo my je dohledat . U hnízda to bylo jednoduche malá firma (o tom se vede spor zda učelově založena) vlastni spoludotování (splněno) , pět let udržitelnost (splněno) kontrola od úředníků, razítko ano-ne.
U těchto dotací - některé nárokové tedy uplně pro všechny(ty byly také zastaveny a byl zvýhodněn opět zemědělec v německu, francii atd.?
- dotace na linku na chleba (možna by bylo dobre vysvětlení co je inovace ale na to stačí slovník cizích slov a selský rozum, že to nemusí být jen tzv. na zelené louce ale i výměna za novější technologie) Pokud a v nějakém rozhovoru s mluvčím agrftu zaznělo firma doplatila ze ZDANENYCH penez a použila dotaci k nákupu nové technologie tak mám jako danovy poplatník radost, že firma zdanila v čr a peníze dočerpala v eu ( take mohla platit ze zisku před zdaněním a to co dostala od eu nezaplatit na daních "snížením dan. základu). Chtěl bych poprosit pokud někdo by měl zpřesnující info jak jsou dotace agrftu strukturované nárokové% ostatní% a podmínka zdaněného spolufinancování u inovací jestli by se podělil o odkaz či vypsal hrubá čísla.Děkuji

Zatím bez slepic

Ano, takto uvažuji také. Ovšem tohle nikdo nijak nikdy nikde nedoložil. Viz jinde u Laca Gandalovič. Nikoho nezajímá, zda nepochybila státní správa (neobstojí a nemůže obstát, že všechno a všechny řídí a uhranuje Babiš - z mnoha důvodů), nikoho nezajímá, zda problém není ve způsobu zadávání dotací a v podmínkách jejich udělení - mj už ze strany samotné EU, a vůbec celá problematika oněch dotací. Znovu mohu jen zopakovat svůj postoj - buď Babišovy firmy zákon porušily nebo ne. Tečka. Co s tím dělají komentátoři je pro mne úděsné. Odstranit Babiše ano, ale díry v zákonech ať pro ty pravé zůstávají - to je pro mne pozice moralizujících vlků.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Trochu se obávám, kam rozjeté skupiny, které nenávistně a organizovaně, bojují proti Andymu a Zemanovi, až Andy skončí a Zeman už nebude moct kandidovat, upřou svoji nenávist. Obávám se, že to bude k další fašizaci slpolečnosti (tj. řízení společnosti pomocí direktiv ne konsensu) a objektem zájmu a převýchovy se stanou bývalí voliči Zeman a Andy, aneb kdo nejde s námi ....... Asi nás nic pěkného nečeká.

Zatím bez slepic

Ja si myslim, ze nikam.

Jsou to jen ucelove skupinky hnane tim, ze je Andy, Zeman a Benesova odhaneji od ceciku penezovodu.

Nevim kolik lidi s otaznikem na placce uz jste videli, ale vetsinou to nejsou zadni SA-mani s penou u huby. Spis takove slusne, troubovite bytosti, bez rozhledu, co si vazne mysli, ze delaji dobrou vec. Nekdo v okoli jim emotivne vysvetlil, ze Andy je preci hrozny. Oni tomu nekriticky uverili a nosej placku, jakoby za lepsi svet. Na jednu stranu je to jeste desivejsi, ale kdyz tyhle nikdo nikam nebude manipulovat, tak sami na nic neprijou.

Zajimava vec, kdyz porovnate mnozstvi lidi na manifestacich proti Babisovi a protu Okamurovi/LePenove/Wildersovi, tak prekvapive ty proti Andymu jsou daleko vetsi, nez ty proti Okamurovi. Pritom Okamura ma byt vetsi nebezpeci, protoze ideologicky, kdezto Andy jen zlodejicek. - Je to obracene i kdyz manifestace delaj stejni lide. Tem zalezi na vlastnich korytech vic na ideologii, ktera je pro ne jen prostredkem ke korytu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a dění kolem ní, na mne působí dojmem, že se nejedná o původní autorské dílo Evropské komise jak je nám těmi správnými sdělovacími prostředky naznačováno, ale že jde o kompilát práskačských dopisů pocházejících z Českých luhů a hájů.

Zatím bez slepic

Jo, to uz psali i na PL.

Zatím bez slepic

To je vrchní práskač pirátů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sama nějaká auditní zpráva není žádné velké nebezpečí (co do výše v Kč i co do času) pro Agrofert. Takových tu už bylo a v řádu miliard (viz. průšvihy ROP Severozápad, kam se na ně Agrofert hrabe), soudní pře se táhnou od roku 2011, výživné detaily na Wikině ZDE: https://cs.wikipedia.org/wiki/Kauza_ROP_Severoz%C3%A1pad.
Mimochodem, slyšeli jste o pretendentu ODS, nedávno skončivším velvyslanci v USA a bývalém hejtmanu za Ustecký kraj, Petru Gandalovičovi? Prý jej zašili kamsi do OECD, než skončil v USA, povídalo se po Ustí, že už má rezervovanou celu kdesi ve vazební věznici. A to chlapci z ODS nezaváděli EET.
No ale zpět k premiéru Babišovi, já si myslím, že mozkový trust kolem premiéra nyní jede naplno. A je vybaven špičkovými mozky, protože špičkově placenými.

Myslím, že hlavní dopad na pana Babiše nebude v konfliktu s EU, ale vnitropolitický. Aktuálně dostaly demonstrace Milionů chvilek nenávisti další záminku pokračovat v protestech. A jak může zareagovat premiér? Tipnul bych si, že zatím Agrofert prodávat nebude, zatím je brzo. Co ale může udělat je, že vyčká na vyvrcholení protestů Nenávistníků, které lze očekávat a poté prohlásí, že se obrátí na voliče se žádostí o vyslovení nové důvěry (ne parlament) v předčasných volbách. Následovat bude sice úděs pidistraniček, ale i těch větších, ale nepůjde v parlamentu nepodpořit vyhlášení předčasných voleb na podzim letošního roku. Pan Babiš si přes léto odpočine a potom se celá machina ANO rozjede. Výsledkem bude 40% pro ANO, vypadnutí parazitních stran z parlamentu a možná i samostatné vládnutí.

Zatím bez slepic

Zásadní problém je, že sluníčka nepochopili, že zbytek republiky už doslova "sere", když někdo promluví "oné praze", viz Zeman, takovou PR akci, jakou předvedlia lidi na truc v řádech milionů šli, aby volili tak, že naserou "pražskou kavárnu"...

Osobně, bych řekl, když Babiš nbepodlehne PR pohádce jako udělal Paroubek, přečká v klidu a vyhraje další volby, viz poslední volby, kde byla účast nula nula nic, ukázala, že nebýt Prahy, tak ulice prohrála tak, že už by to nešlo obkecat "vyhráli jsme"...

Pokud chtějí vyhrát, měli by vyházet specialiti a najmout jiné, kteří pochopí, že lidi už doslova "sere", když vidí mladé neziskovkáře a hlavně, pochopí, že student co nechal střednía chlubí se tím, pracující nenadchne aby mu uvěřili, 30 let mareasmu lidi naučilo, když promluví mladý nadějný, je jasné, že je to podraz...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já se velmi podivuji,že si to Babiš řádně neošetřil.
Už jako ministr financí,byl ve střetu zájmů.
Stal se premiérem,na post min.financí dosadil loutku,plus všechny ty komise ovládal,tak se nedivím,že pracovali pro Agrofert.
Jak víme,těch dotací je hodně mld.které vlastně kontroluje MF.ale kam jdou další,to by mohlo zajímat občany,pokud to nebude veřejně zveřejňováno,bude to svádět ke korupci a jak někdo uvádí k závisti,podle mne spíš k drbům.
Osobně by to Babiš nezvládl řídit Agrofert i kdyby nebyl premiérem,má na to své lidi,nakolik ho podrazili,to si musí zjistit.
Může se jednat i tlak na Babiše,aby firmu prodal,ale o likvidaci asi ne,pracovalo by se dál,jen pod jinou značkou.
Už se o tom psalo,demoblok posílil díky pirátům,tak si troufají.
Tady vidím velikou šanci pro novou levicovou stranu,Klaus není levičák,ani vhodný zachránce.

Zatím bez slepic

Pokud jsem dobře porozuměl tomu, co hlásala média, Ojrobrusláci chtěli po Anďochovi, aby se odstřihl od svých nahrabaných majetečků PODLE ČESKÝCH ZÁKONŮ, nikoli podle brusláckých.
Což Andy udělal (svěřenecké fondy) a nechal si to odsouhlasit Brusláky. Tedy alespoň to tvrdil v médiích.

Což prakticky znamená, že jestli je alespoň část toho, co jsem napsal, pravdou, Andy může být v klidu.
Což se sice hezky řekne, ale hůř udělá, páč mu úspěšně hrají na nervy, jak se patří. A nikdo z nás nemá nezdolnou psychiku. Je to spíše hra nervů, kdo první udělá chybu.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Také si myslím,že Babiš neodstoupí,buď bude muset znova zajet za Trumpem,nebo se hezky dělit s Bruseláky.
Jenže,pořád bude žít v nejistotě.
Někdo tomu říká,jeho stavba má špatné základy.

Zatím bez slepic

Úspěšně? Když si vezmu jak lítal s krabičky jak čert, před 4-5 lety a teď pouze komentuje stylem, že působéí klidně (musí mu to asi psát a radí někdo kdo umí), tak bych nevěřil, že mu hraje na nervy ulice.

Spíše ulice nechápe, že když nedá možnost výběru a tlačí všechno nebo nic, tak druhá strana nemá kam ustoupit, to spíše hraje na nervy a rozhodnost proti té ulici.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

byl by v poho. Schoval by se do skupiny barvářů a hon by skončil.

Zatím bez slepic

Nemate nejakej fotoshop? Ze byste mu primaloval dready i ciro a mel by nahle 65% popularity.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Taky přidám svou špetku do mlýna, protože je vždy vše tak nějak jinak než se různí politologové snaží předpovědět tak beru výběr , průměruji jej a vychází mě, že Andy to ustojí se vším všudy a kdo odstrouhá budou chvilky nenávisti. No a kdyby mě to nevyšlo a bude to nějak jinak tak i tak dobře, protože mě už to všechno stejně sere a žádný z těch nahoře si nezaslouží nic pěkného. To, že po Andym může přijít na scénu takový někdo jako byl Porošenko na Ukrajině, nebo Zelenský se svým vodičem Kolomojským je samozřejmě možné, nebo spíše pravděpodobné, neb to zde jde od desíti k pěti, vlastně nejen u nás. Takže ač ateista volám Bůh s námi.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já si také myslím, že Andrej Babiš to ustojí.

Vidlák tradičně vidí horor tam, kde není. Nebo je jindy Vidlák v klídku tam, kde by panika byla na místě.

Všichni ti demonstranti jsou impotentní. Celý stát a většinu lidí strašně serou, a nejraději by demonstranty skopali do kulata, kdyby se jim dostali do ruky. Média mají čím dál větší práci nafukovat a předstírat počet demosntrantů i sílu a závažnost protestů, aby to nevypadalo vysloveně hodně trapně. Jinak řečeno, ty protesty jsou Potěmkinova vesnice, kterou vyřídí i vánek, když se dobře zafouká.

Globální mafii a Šorošovi už docházejí kádry. Ti, kteří aktivistují jsou rok od roku blbější a blbější než štoudve a troky. Už je to zoufalé.

Pokud nepřejdou aktivisté a Bakalovo síly na násilí, pěsti, střelbu - tak nemají šanci, pokud se Andrej Babiš nevystraší, a prostě si chvíli počká.

Demonstranti a média jedou stylem "co největší štěkot", a zoufale se modlí z posledních sil, aby to zabralo. Protože je jim jasné, že sílu předstírají, nikoli že jí mají.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jen ještě něco.
Jak víme nejvyšší státní zástupce Zeman,je Pospíšilův člověk a demobloku.
Proč se ho tolik zastává Hamáček,nevím.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

na vědecké bázi.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že by Hamáček podléhal tlaku Pocheho (a Petříčka), a ti dva Po+Pe už jsou Pospíšilovi lidé?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Abych pravdu děl, už dlouho se mi k politice vyjadřovat nechce. Nevidím v tom smysl. To, co se děje – mj i v kauze Babiš (ale zdaleka nejen u ní), je dle mého vnímání jen a jen hysterie. Hysterie bez rácia a rozumu zaměřená na likvidaci někoho. Nikoho z těch, kteří jedou po Babišovi (stejně jako po Zemanovi) absolutně nezajímá nějaká funkce či funkčnost čehokoli systematicky. Nejen z hlediska politiky samé, problematiky dotací, ale především z hlediska práva a jeho předvídatelnosti, srozumitelnosti a tedy i funkčnosti. To nemá nic společného s emocemi, které do toho vnášejí vědomě (účelově) či nevědomě (ve svatosvatém nadšení pro svoje „morální“ pravdy) ti, kterým jde jen a jen o odstranění Babiše (jakýmikoli prostředky – stejně jako u Zemana). Jejich nejvyšším argumentačním trumfem je – nemáte-li stejný názor jako oni, jste fanatickými vyznavači bohů jménem Babiš (či Zeman).

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, je to jak poslouchat reci holky, ze v tom pornu to nebyla ona, jen nekdo podobnej se znaminkama na stejnejch mistech.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sice jsou všichni emočně angažovaní, ale já doporučuji klid a chladnou hlavu.

Nejsme nijak zvláštní v tom, co se u nás děje............

Domnívám se, že se tu skupinky prostě perou ve skutečnosti za zájmy z venčí. (Bohužel jako v 1989 to zase většina, aktivně ve svaté víře protestujících, ani jen netuší....ale poslouží).

V podstatě i AB a chvilkaři či naši "demokrati" jsou už jen OBJEKTY a někdo si se státy nepěkně zahrává.

A opravdu to není jen ve státech V4, nemějme domácí klapky, dívejme se lépe.....

Vyhraje i u nás jen ten, komu vydrží pevné nervy, třeba si Zeman zase pohraje s další úřednickou vládou......určitě ani sám nečekal na konci své kariéry tolik zábavy.

Za mne je důležité, jestli bude na chleba a nebude válka. (jsem skromná)

Toto je také dobrá informace do mozaiky. Každý z hráčů (hráčů mimo ČR) má u nás své lidi na místech, kde jsou důležité informace.........

https://www.lidovky.cz/domov/politicka-pretlacovana-a-dlouhe-prsty-ppf-…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na netu jsem zahlédla jednoduché řešení stávající situace, které navrhuje prosté přepólování:

"Babiš by se měl vrátit do vedení Agrofertu a Českou republiku by měl dát do svého svěřeneckého fondu."

Jsme národ Švejků a snad to tak ještě nějakou zůstane.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

si myslím, že bureš to ukňučí. Možná to bude lepší, než kdyby neukňučel.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babiš je extrémně nebezpečný. Náš premiér je zloděj, dotační podvodník, trestně stíhaný člověk, bývalý Stbák, co vědomě spolupracoval s Stb, a bude podporovaný komunisty. kam sme to za těch 28 let dospěli. Bohužel si ale nemyslím, že opozice je o moc lepší.
https://www.epshark.cz/clanek/2209/manipulace-s-dotacemi-agrofertu

Zatím bez slepic

In reply to by Martin Rubáš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dlouho nám ten klid zbraní nevydržel. Tipují nahradník "VELKÉHO SARTRA " nebo jeho
reinkarnace.

Zatím bez slepic

Proč si to myslíte?

Zatím bez slepic

Tu otázku myslíte pane Hudče opravdu vážně? Já zase ale absolutně nerozumím smyslu Vaši otázky. Netuším co je důvodem k jejímu položení. A to vlastně z jakéhokoli úhlu pohledu.

Zatím bez slepic

In reply to by Martin Rubáš (neověřeno)

Trvalý odkaz

A k věci, tedy obsahu kromě ctrl+c a ctrl+v od milionu chvilek nemáš?

Zatím bez slepic

In reply to by Martin Rubáš (neověřeno)

Trvalý odkaz

To všechno víme. Slyšeli jsme to a četli z nespočtu nedůvěryhodných zdrojů. No a co?

Stále je na tom i se svým pokaňhaným profilem lépe než jeho naháněči.

Naháněči jsou většinou ti, kdo dělali zákony tak, aby šly dotace odklánět.

Babiš má moji podporu.

Zatím bez slepic

In reply to by Martin Rubáš (neověřeno)

Trvalý odkaz

proti tomu tady asi většina nic namítat nebude.
Budiž, odstavíme ho od koryta.
A teď bych prosil ještě nějaké řešení co bude dál. Nebo si fakt někdo myslí, že po odstavení Babiše rázem nastane ráj a krajem povládne pravda a láska?
Existuje nějaké konkrétní jméno člověka z nejvyšší politiky, který má reálnou šanci sestavit vládu a řídit tuto zemi lépe nebo alespoň jinak než Babiš?
Neschopných blbů typu Fialy jsme tady za těch 30 let už měli dost a kam to přivedli vidíme všichni ... k Babišovi. A stále může být hůř.

Zatím bez slepic

Hůře může být jistě vždy. Mě třeba děsí dílčí úspěchy pirátů. Babiše nemám rád. Opravdu ne, ale stále mi přijde 100x lepší než Bartoš a jeho Parteigenossen.

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pánové, moc si "dovolujete", uvažujete komplexně. To je dneska špatně. Vemte kauzu Fajt. Teď jsem někde četl výsledky auditu nového ekonomického náměstka v ND. Nikdy by mne v minulosti nenapadlo, že vlk tuhle stránku bude argumentačně ignorovat a za vším je jak jinak výhradně pomstychtivý stařec na Hradě, mstící se Fajtovi. Nemohu než napsat, že vlka mám rád jako člověka i s tím negativním, a že něco negativního máme všichni. To bychom nebyli lidé. A emoce jsou holt emoce. Ostatně výsledky toho auditu nezajímají ve veřejném prostoru absolutně nikoho. A to považuji za největší tragédií dění v politice. Politika ve veřejném prostoru není o politice, ale o emocích jednotlivců. Spekulace se stávají běžně faktem.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

samozřejmě audit se týká NG ne ND.

Zatím bez slepic

In reply to by Martin Rubáš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Meli jsme presidenta co zcela evidentne spolupracoval s StB (zeptejte se jeho kumpanu s disentu), tak premiera taky ustojime.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Osobně se domnívám, že osud AB a AGF mají v rukou nyní v největší míře banky, dluh a nejistota je mocný vyjednávací nástroj a možné je, že někdo chce nepřátelsky převzít i ten AGF a jde nyní o cenu......a ulice maká na snížení.....
Rozděl a panuj jede.
A zítra se uvidí, co ulice zvládne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak tahle myšlenka má logiku!
AGF vyspěl do velikosti, kdy může být zajímavý pro velké světové hráče.
A Andrejko je nyní velice zranitelný.
Hodně by napověděly banky jestli se změní jejich úvěrový postoj k AGF. Jestli bude celý projekt zařazen do rizikovější kategorie ( a on bude), je to jasný signál.

Zatím bez slepic

:-)))

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Burešovy noviny dnes sáhly k metodě "a vy zase bijete černochy".
Mladá fronta DNES věnuje celou stranu prastaré kauze "Knižní velkoobchod" a Miroslavu Mackovi, Lidové noviny zase Bémovy a jeho kauze.
Podprahově tedy "proč vidíte na Burešovi každou hnidu, když tu už dávno byli i horší?".

Zatím bez slepic

Pane Godot.
Po všech slibech,se čekalo od Babiše úplně něco jiného,že zamete s korupčníky a sám bude prosazovat zodpovědné jednání.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče, není to na mne a nic ve zlém - ale vám přijde Babiš nezodpovědný? Která z těch rádoby "kauz" se týká doby kdy vstoupil do politiky? Všechno je to staré, aby čas zastřel podrobnosti a jak byste obhajoval něco z doby před 10 lety? A nenapadlo vás, že se tohle děje právě proto, aby na to zametání korupčníků neměl čas?

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano a to je cely duvod vsech tech afer. Boji se boji nasi korupcnici.

Zatím bez slepic