Ustojí to?

Autor
Štítky

 

Jako všude jinde, i v Agrodertu existuje drbárna. Ledacos se vyplká na chodbách mezi jednotlivými poradami, každý má někde své kámoše a i ty nejtajnější věci se nakonec prokecnou a stane se z nich všeobecná šeptanda. Kdybych jen mohl spočítat, kolikrát jsem měl už dávno před poradou připravené všechny varianty reakce na inovace, které mi sdělovali jako něco tajného o čem nikdo neví. 

Samozřejmě i teď běží šeptanda o tom, jak si náš nejvyšší šéf, který nás ale vůbec neovládá, protože nás předal svěřeneckému fondu, vede. Jak zvládá tlak zvenčí, shora i zdola. Jak se mu spí, když večer poslouchal hesla z Václaváku a jaké má šance. 

A vězte drazí přátelé, že v poslední době je nálada pod psa i v jeho vlastním rybníčku. Stále více lidí, co ho znají už hodně dlouho se nechává slyšet, že je něco špatně, protože původní žralok a tvrďák se sloní pamětí, obchodním drajvem a šarmem elektrického úhoře jaksi poklesá v kolenou. Právníci jsou stále optimističtí ohledně smluv svěřeneckého fondu a nemají obavy ani z auditu ani z následného procesu, ale osobní přátelé našeho Andyho už tolik důvodů k radosti nemají. 

Vlk může mít radost. Soustředěný nápor zafungoval a druhý nejbohatší čech začíná ztrácet dech a pomaloučku polehoučku nad ním vítězí únava. A kdo je unavený, dělá chyby. 

Když to shrnu, v souladu s hlasy ze svého profesního okolí si začínám myslet, že Andyho nepotopí ani Brusel, ani protesty, ale velmi snadno se může odvařit sám nějakou chybou na které začíná být zralý. 

Já vím, že se opakuju, ale jediné, co Babišovi prozatím zbylo, je voličská podpora. Stále velmi silná. Jak může náš oligarcha vidět, protesty proti němu platí jak americké ministerstvo zahraničí, audity na něj posílá EU a opozice hledá cestičky, jak se proti němu spojit. Zatím je tam hodně náčelníků a málo indiánů, ale to neznamená, že jsou tam u Kalouska všichni blbí a neudělají s ostatními nějaké dočasné příměří. Nepomohly mu americké vrtulníky, nepomohlo mu poklonkování před Merkelovou, jediný, kdo ho prozatím nezradil, je český volič.  

Bez ohledu na všechny ty volební kampaně a řeči o tom, jak je možné s demokracií vyjebat pomocí propagandy, na začátku politického úspěchu Andreje Babiše byl volič a teď ve chvíli největšího tlaku na něj, je to jen a jen volič, kdo ho zachraňuje před politickou, osobní i smrtelnou katastrofou. 

Chápe to? Je tam kolem něj někdo, kdo ho na to upozorní? Nebo prostě pojede na vlně jako ostatní a uvěří, že všechno je jen komplot popřípadě koupené hlasy? Vzpomene si na českého voliče? Ti tam na Václaváku už řekli, co si o něm myslí - buran s koblihou v držce. Bude o něm mít Babiš lepší mínění? 

Uvidíme. Myslím, že nebudeme čekat dlouho. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

U něj je limitem jen zdraví.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Také jsem si všiml, že Anďoch se čím dál častěji ocitá mimo sebekontrolu. Dřív tohle to nebývalo. A přibývajícími roky se to všechno omluvit nedá...

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

nejsem si tak úplně jistý, že (přes svůj souhlas) chápete Babišovu pozici stejně jako Vidlák.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem mladší, krásnější a chytřejší, než Vidlák, Anďoch a všichni ostatní okolo, včetně zdejších diskutérů. S tím se, bohužel, nedá nic dělat.
:-)

Samozřejmě, že Vidlák to bude vidět poněkud jinak:
1/ Ondroušek je jeho pracodawca - jak se to - jo, chlebodárce
2/ Vidlák je insider - jak se to - jo, má vhled, neboli je zasvěcen (do dějů skrytých vnějším pozorovatelům).

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

No nevím, já si pamatuju jak furt vybuchoval, což jsem si říkal, ten člověk se nedokážýe ovládat, to může dělat na poradě firmy co vlastní, ale ne jako ministr, natož jako premiér.

Otázka je, není přání otcem myšlenky a nezačal se spíše na veřejnosti ovládat, protože funkce premiéra to vyžaduje a křikem se nic nezmůže? Když porovnám tiskovku co jsem iděl před 4 lety a pak když uváděůl Benešovou do funkce, to byl jak píše Vidlák jinej člověk, útočnej byl, ale takovým tím klídným způsobem, bylo vidět, že byc chtěl být "agresivnější, takovým vzteklejším způsobem", ale držel se zpátky, jako by to měl nacvičené.

Jestli spíše toto chování nepřenáší i do osobní roviny a pak lidé, kteří zažívali výbuchy vzteku a křiku jsou zmateni, protože to začíná říkat kultivovaně :D Jooo, nejhorší je změna, ta lidem vadí :D

Zatím bez slepic

Obětoval jsem jednu noc a čuměl na to zasedání sněmovny stran té předběžné zprávy z Bruselu. Vystoupení Babiše bylo jak píšete. Nevím, jak se Targus dobral ke svým závěrům a na základě čeho. Já mám názor naopak opačný ve shodě s Vašimi poznatky. Jiný doklad Babiše v duchu Vašeho vstupu.https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jsi-v-pi-naklonil-se-ovin…
Babiš začíná patřit tam, kde je i vystupováním. To je halt můj zcela subjektivní dojem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Teda - v ČR to ustojí. Sice se ještě (údajně - možná se už teď vymýšli výmluva, proč ne) sejdou chvilkaři na Letné, ale to bude až do září všechno. Do té doby budou mít právníci i markeťáci dost času vymyslet, jak to udělat. Ostatně si myslím, že demonstrace i stanjuřiny ve Sněmovně má na háku, větší průšvih bude to bububu z brusele, kde mu přinejmenším hrozí to, že se dostane do poněkud orbánovské pozice.
V krajním, ale opravdu krajním případě podá demisi, Zeman ho pověří, nedostane důvěru, Zeman ho pověří znovu atd., do roka budou volby a odvedou-li markeťáci aspoň standardní výkon, dostane svých 35 - 40% hlasů, což může klidně znamenat půlku mandátů. A pak už se na své hlučné nevoliče může úplně vy..., případně je podle Kalouskova vzoru přepočítat na promile voličských hlasů.

Zatím bez slepic

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

souhlasím s drobnou výhradou:
Zapomínáte na trapně obvyklou možnost řízeného odúmrtí prezidenta Zemana.

Jistě - znamenalo by to politováníhodné navýšení kolaterálních ztrát v boji o Konečné Vítězství euroamerické postdemokracie o tisícinu promile dosavadního stavu - ale co bychom v zájmu plánovaného zániku naší prohnilé civilizace neobětovali ???

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ah, do háje, kde jste s avízem na Terezu. Poslední kávička:
"v Demokratické straně prý aktuálně Trumpův impíčment nemá dostatečnou podporu, konstatuje čelní sněmovní demokrat Nadler… místo toho se do Sněmovny reprezentantů na červenec má svolat „panel psychiatrů“, kteří v nepřítomnosti posoudí mentální stav prezidenta…"
Vlastenecky volám - My byli první. Jůes ej jen kopírují naše myslitele a autory diagnóz prezidenta. A žaluji - v USA jsou plagiátoři

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Asi je v tom trochu politického cynismu, ale zaplněné Václavské náměstí na mne zase tak velký dojem neudělá. Právě jsem se stačil narodit a bylo plné truchlících Čechů nad skonem milovaného protektora Heydricha. A tak bych mohl pokračovat. Únor 48, prvomájové průvody, oslavy Alexandra Dubčeka, procházka Gustáva Husáka a vedení komunistické strany po rekonstrukci náměstí v létech normalizace. A nakonec listopad 89, ale ne nakonec. Ještě se tam bojovalo za Českou televizi a Děkujeme, odejděte. Možná pan Minář (ví někdo, kdo to je?) dokáže ještě zaplnit Letnou. Ale co dál?

Demonstrace na pražském Václavském náměstí 4. června se podle odhadů zúčastnilo 120 tisíc lidí. Foto: Profimedia

Zjevné je, že kolem Andreje Babiše stahují smyčku. Nejprve to byla spolupráce s StB, nějak to nezabralo. Pak přišla akce Čapí hnízdo. Opět bez zjevného výsledku. Takže teď přišla Evropská unie a konflikt zájmů. A údajně nesprávně vyplácené dotace. Nemyslím si, že všichni Češi jsou závistiví, ale když ten Babiš je tak nechutně bohatý. Současná opozice by se také vrátila k moci a nějak se jí to nedaří při volbách, tak to zkouší jinak. Přes náměstí.

Nezdá se mi ale, že to je ta hlavní příčina toho, co se děje. Česká republika v tom totiž zdaleka není sama. Metody dosahování politických cílů tím, pro co se vžilo označení „barevná revoluce“, jsou v podstatě stejné a do jisté míry úspěšné. Úplná klasika je asi Ukrajina, ale dalo by se pokračovat dál. Nezačínalo to už Jugoslávií? A co arabské jaro? A Sýrie? A nakonec i Venezuela. Jenomže jedna věc je nastartovat určitý politický proces, možná i dosáhnout změny, druhá pak návrat ke stabilizovaným politickým a hospodářským poměrům. To už se daří jen někdy, většinou vůbec ne. Někdy se dokonce nepodaří ani ta změna, viz Sýrie a Venezuela.

Podle některých názorů, a já s nimi dost souhlasím, jde v současné době ve střední a východní Evropě především o rozbití V4. Ta je zdrojem trvalých potíží v prosazování některých záměrů Evropské unie. Polsko, Maďarsko, Slovensko a teď i Česká republika jsou na tapetě. A vlastně i Rakousko. Politika je vždy personifikovaná, takže se útočí proti Orbánovi, Ficovi, Kaczynskému a také Kurzovi. Problém je, že pouhé užití osvědčených politických technologií nezajišťuje konečný úspěch. V Polsku a Maďarsku vůbec ne, na Slovensku jen částečně a v Rakousku kancléř Kurz zřejmě zažije ve volbách v září vítězný návrat.

Co bude s Babišem? Myslím si, že si velmi dobře uvědomuje, že sedí na tygru. V politice to tak bývá. A kdyby z něj spadnul, fúrie ho rozsápou, a ještě mu znárodní Agrofert, kdyby se náhodou chtěl vrátit z politiky do byznysu. Bylo by to ostatně tučné sousto. Takže mu nezbývá než bojovat.

Zatím bez slepic

V podstatě s Vámi souhlasím. Pouze si myslím, že za Heydricha truchlili převážně Pražští Němci, Sudetští Němci (nepatřili do Protektorátu) a pár kolaborantů, jako byl Miloš Havel. To o účasti Čechů považuji za klasický feik.

Zatím bez slepic

TAk když dostaneš v práci volno na účast na smutě a víš, že někde mezi kolegy je práskač, tak "dobrovolně tam deš"... A pak slyšíš, jak češi "dobrovolně" smutnili... Ale když vidím náměstí v Praze, tak je dost Čechů co naplní Václavák a jso toho tpyu, že by šli brečet za Heidricha, být ta doba, protože vůdce je vůdce a byl to jeho člověk, prostě Praha a velká města mají početně hoooodně kolaborantů vždy :(

Zatím bez slepic

Jenom dodám i příklad, studentka ve švédsku chtěla zůstat ve škole místo "dobrovolné demonstrace" a jak dopadla...

Zatím bez slepic

Jo, to jsem taky koukal. Co mi to jen pripomelo... co to jen bylo... hmmm.... uz to mam... no jo, SOCIK.

Demostrace je dobrovolna a kdo tam nebude, at si pamatuje, ze mu znamky davame my.

Soudruzi se 40 let snazili dohnat zapad.... a nakonec zapad dohnal nas. Tak vpredu jsme byli.

Zatím bez slepic

"TAk když dostaneš v práci volno na účast na smutě a víš, že někde mezi kolegy je práskač, tak "dobrovolně tam deš"... A pak slyšíš, jak češi "dobrovolně" smutnili..."

Přesně, známe to z dob před 30 a více lety. Dobrovolně povinně. A to tehdá nebyl takový kouř. Za Heydrichiády šlo o kejhák.

Zatím bez slepic

si dobře pamatuji. Dostali jsme volno, soudruzi dorazili až na Hradčanské náměstí, my (zdravé jádro) skončili už na začátku Nerudovky v hospodě U kocoura. A když Brežněv konečně dorazil, hospodský, který to sledoval v televizi, přišel a řekl: pánové a dámy, tak ještě poslední pivo, Brežněv už dorazil......

Zatím bez slepic

když spadl do hrobu. Dělal jsem špagáta u plrv a veškerá bojová hotovost šla stranou - všichni vojcli museli do "klubu" na přímý přenos v barevné televizi Rubín. Mám to v živé paměti.

Zatím bez slepic

Metody dosahování politických cílů tím, pro co se vžilo označení „barevná revoluce“, jsou v podstatě stejné a do jisté míry úspěšné. Úplná klasika je asi Ukrajina, ale dalo by se pokračovat dál. Nezačínalo to už Jugoslávií?

Slysel jste nekdy o sametove revoluci? Ta byla jeste 10 let pred Jugoslavii. Shodou okolnosti tady v CR, tehdy jeste CSSR. Stejne metody, stejne prostredky, stejni sponzori.

Zatím bez slepic

nemohu nesouhlasit.
Rozbití YU bylo samozřejmě podporováno, ne-li přímo řízeno "odněkud" ze západu, ale přiznejme si, že jediným svorníkem YU federace byl Tito, který - dejme tomu - už od nějakého počátku 70. let pozvolna přecházel do obrany před odstředivými tendencemi jednotlivých států a etnik.

Zatím bez slepic

Ja bych s vama i souhlasil, s b-mol, ze asi nebyl jediny, ale urcite nejvetsi, nejlepsi, nejviditelnejsi - ale nejsem expert.

Nicmene ten stat by vydrzel, kdyby soudruzi naciste z Nemecka pilne nepracovali na rozbiti Ceskoslovenska a Jugoslavie.

Zatím bez slepic

nevydržela.
Měl jsem tu čest pobýt krátce ve Slovinsku ještě před hadrákem. Ty animozity, v případě Slovenije ekonomického původu (zčásti opravdu oprávněné) byly již tehdy vysoké a federální vláda proti tomu dělala totální hovno.
Lépe řečeno se smrtí Tita se stal systém paritního systému obsazování klíčových postů (tehdy funkcí) kontraproduktivním a jednotlivé strany se chovaly stylem "čím hůře, tím lépe". Pokud bych měl bych být obzvlášť protivný, připomíná mi to současnou EU.
Čímž nechci vůbec tvrdit, že tzv. "dar" kompletní výzbroje a výstroje Národní lidové armády od německé vlády ustašovské Národní gardě, stejně jako promptní uznání chorvatska, aniž by se vyřešily, či alespoň definovaly zásadní otázky, nebyl klíčovým momentem pro započetí krvavé řeže na západním Balkáně.

Zatím bez slepic

Vite, ja bych rad s cistym svedomim pritakal jenze otazka je, co bylo driv a kdo tam v pozadi stal a popichoval.

Pamatujete si na Svobodnou Evropu? I tam bylo obcas slyset popichovani proti slovakum a jiste i obracene. Jen tak, sem tam, jen malicko.

Zatím bez slepic

Bavili jsme se o tom s Chorvaty a ti říkali, že právě v té době jich velká část v Srbsku pracovala a silně si toho vážili. Ekonomický aspekt je poutal tolik, že o válku naprosto zájem neměli.

Zatím bez slepic

120000 lidí se na Václavák vejde:
a) naležato ve vrstvách
b) nastojato, pokud se mezi 60000 ten zbytek svrchu napíchá

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I podle mne,to zatím Babiš ustojí.
Záleží,co ještě vznikne z toho oficiálního překladu.
Pak bych řekl,kdo má pravdu,Schilerová,nebo Babiš.
Schilerová už škrtá,Babiš tvrdí jak všechno funguje,stít si vede dobře.
V poslední době se ukazuje díra ve státním rozpočtu.
Ještě snad to,Zeman je jinak naladěn na demisi Babiše,než Kiska na demisi Fica a to může být rozhodující.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na Vidlákovu otázku v titulku neznám odpověď a ani nějaký pevný názor.
Jsem ale starý (a zkušený) a tak na téma "šeptanda" připomínám poučku ze socialistických časů:
"Jaký je rozdíl mezi fámou a skutečností? Zpravidla tak jeden měsíc..."

Zatím bez slepic

Godote, vystihl jste to i za mně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vezmu to velice zkráceně a bez "důkazů".

AB ustojí čapák,
ustojí střet zájmů,
NEustojí DOTACE.

Do roka je po něm jak po žabě.

Zatím bez slepic

Prece to mel osetreny pravnikama.

Koho do doopravdy sere? Ze dostal od EU tolik prachu, ze by za to byl jeden zrusenej cikanskej prasecak? Vedle cirkevnich restituci nebo bakalovych bytu je to nic. Ve skutecnosti to nesere nikoho. Ani ty na tom namesti. Staci, kdyz s nima diskutujete. Neda se o tom s nima diskutovat, omilaj jen tu jednu vetu, protoze o tom dal ni ani nevedi.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, nevím zdali je dobré argumentovat tím, že někdo jiný kradl víc. Na tokový argumenty vskutku sere pes.
Zcela a naprosto jednoduše Babiše dohnala minulost. Jelikož peníze hýbou světem, nakonec se ukáže, že podklady pro poskytnutí dotací jsou nepravdivé, bude se nejen vracet, ale i trestat. Tudíž pochybuji, že ten kdo je pod žádostí o dotace podepsán, to z pudu sebezáchovy na vlastním triku nenechá a povykládá jak to ve skutečnosti chodí tudíž to dojde až k Babišovi, což bude dostatek munice aby mu to dali touto cestou vyžrat.
Ne nadarmo se říká, že je člověk povyšován tak dlouho, až dosáhne stupně na který již nemá. Právě to se stalo Babišovi i když povyšoval sám sebe.
Jak se začne jen obyčejně krást, na to je národ citlivej a přízeň ochabne. Babiš se zařadí mezi Bakalu a spol. a my si uděláme fajfku za splněným úkolem a budeme hledat novou oběť.

Zatím bez slepic

Mozna na to serete vy. Vetsine lidi, co tu sleduje 30 let rozkradani tohle haleni se do moralnich kecu prijde smesne a falesne.

Navic si nemyslim, ze by ty dotace ukradl. Jsou to dotace a podle zakona nejspis. Ne jako soudruh Havel, co si ukradl majetek, co jeho rodine nikdy nepatril a dodnes to nikomu nepatri.

Babis je na stupni, na ktery se dostal volbami, ma na nej a toho se prave PAL boji.

Nejste nahodou Sartrovo dvojce, abysme tu zbytecne nevedli dva monology?

Zatím bez slepic

No, nevím jak ten chudák Havel souvisí s dneškem, ale i blbej argument je argument.
A ještě drobnost, kdo zvolil Babiše předsedou vlády?
Pokud se bojíte, že jsem "dvojče", stačí tupě a blbě neodpovídat.

Zatím bez slepic

Kdo? Přece voliči. Nebylo snad dosud standardem, že předsedou vlády je hlava uskupení, které vyhrálo volby?

Zatím bez slepic

Pokud ze sebe chcete dělat blbce, nebráním vám v tom.

Zatím bez slepic

Uz jste slysel vetu: "Kdyz po nekom neco chcete, tak mu nenadavejte." ?

Co podle vas asi chce rict? Meditujte o tom.

Bohuzel, v tom je paradox lepsolidi. Chtej se cejtit tema lepsima a chtej hlasy lidi, kterejm ukazuji pohrdani. A ono to nejde.

Zatím bez slepic

Ano, bohatec Havel souvisi s dneskem.

Kdyz vam nevadi havlovo kradeni tak proc Babisovo? A proc ne bakalovo, kalouskovo, cirkevni, kellnerovo atd atd. Jen ten Babis a pred tim Rath...

Kdo zvolil Babise predsedou vlady. Jeho strana ziskala nejvic hlasu, tak asi volici a pak ho vybral Zeman, ktery zase ziskal nejvic hlasu pri presidentske volbe, aby delal presne tohle.

Vite. Lidi vas nemaj radi a momentalne to je porad jeste vetsina.

Nebojim se, ale je to realna moznost.

Zatím bez slepic

Půl mld a je plný náměstí
10 miliard za Novu a neštěk pes

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Andrej Babiš situaci ustojí, protože nemá jinou možnost záchrany. Takže musí, jinak padne. Proto ta nervozita v táboře premiéra AB. Ale ani v táboře pravdy a lásky (PAL) nemají důvod k jásotu. Místo masivních protestů jen údajných 120 tisíc lidé svezených bůhvíodkud. Všichni bojovníci proti AB pohromadě a víc jich nějak není. To je málo. Ostatní jsou mlčící většina, část lehce znepokojena osobou AB a prezidenta MZ, ale nic, kvůli čemu by bojovali na barikádách.
Pád vlády se ale bude konat leda v Poslanecké sněmovně. A tam PAL nemá dostatek poslanců, neb nevyhráli ve volbách. Mohou doufat jen v předčasné volby. Pokud je vyvolají, AB dostane více hlasů, protože na křivárnu a podrazy jsou rezistentní jen v táboře PAL. AB dlouhodobě poněkud ztrácí, voliči už mu ubývají, tak se mu předčasné volby mohou paradoxně hodit.
Dlouhodobě zde zastávám názor, že AB se měl inspirovat u Viktora Orbána. Sice je v Bruselu persona non grata, ale to je tak vše. V Maďarsku spolehlivě vyhrává volby a maďarská PAL může jen snít o velkém vítězství.
Podpora z nejvyšších míst je celkem k ničemu. SPOZ nepomohla podpora MZ, Miroslavu Kalouskovi nepomohly pochybné ceny ze zahraničí pro nejlepšího ministra financí (spíše působí jako špatný vtip), ani pozvání k Václavu Moravcovi. Spousta lidí se na ten pořad přestala dívat právě kvůli Miroslavu Kalouskovi. Ale ani jiným nepomohla okázalá podpora.
Kdo má oči ke čtení, už dávno mohl pochopit, že USA mají v zemi zájmu vždy více želízek v ohni a rozhoduje jen voličská přízeň. Nejslibnějšího kandidáta podpoří, ostatní si na svou chvíli musí počkat. Někteří věčně.
Odhaduji, že za náhlým vzestupem útoků proti AB je také vítězství A. Vondry. Někdo podlehl falešné naději, že má u lidí podporu. Nemá, má přesně tolik voličů, kolik jej kroužkovalo.
Sice máme hodně demonstrací, ale ještě více jich bude. Celá akce nese rysy pečlivé přípravy stupňovaného tlaku, takže nás čeká léto plné demonstrací a k tomu nějaká velká na 17. listopad 2019. Pokud proti tomu chce AB bojovat, stačí povolat Ťoka a svěřit mu rekonstrukci Václaváku. Mezi výkopy, zábranami a hromadou stavebního materiálu se demonstrace pořádá špatně.
Vidíme, že AB stojí na rozcestí. Vydá-li se cestou do Bruselu, nakonec přijde o vše včetně osobní svobody a bude demonstrativně odsouzen ve zmanipulovaném soudním procesu. Vydá-li se cestou zájmů svého voliče, bude mít nějaké finanční ztráty, ale nepřijde o vše a ani o svobodu. Na výběr má jen špatné možnosti. Ale to mohl vědět už ve chvíli, kdy se rozhodl vstoupit do politiky.
Jen se divím, že AB ještě nevyužil všechny své zbraně. Jistě by získal podporu voličů, kdyby ministr vnitra zadal Policii úkol vyšetřit všechny pochybné kauzy, ve kterých byla řada poslanců a senátorů namočena. Minimálně by to táboru PAL neprospělo. Aha, on je ministrem vnitra Hamáček, koaliční partner. Tak jestli je AB chytrý, pustí ČSSD k vodě a vezme si jiné koaliční partnery nebo bude vládnout bez důvěry.
Ale divím se AB. Takových možností má ve státní správě a pořád nic. Má tajné služby, policii, justici a místo, aby pro něj úředníci pracovali na starých korupčních kauzách, jen řeší Čapí hnízdo. AB by měl znepříjemnit život svým nepřátelům. Možnosti má. Tak proč je dosud nevyužil?

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
S Hamáčkem bude ještě problém.
I přes rozpočet ministerstev se dá plnit stranická kasa.
Snad Staněk je toho důkazem,když se v tom začal hrabat.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jan Hamáček zmizí po dalších prohraných volbách ČSSD.

Zatím bez slepic

už zřejmě bude v zástavě celý u FIO banky.
Asi díky představě ČSSD, že dluhy se neplatí, viz Paroubek svého času...a nepiště mi prosím, že to nikdy neřekl, to už se tu dříve řešilo.........
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/socialni-demokrate-se-zbavili-strazc…

Tak uvidíme co majitelé FIO na to....jedna věc je mít majetek v tržní ceně a druhá věc pak peníze včas vždy na splátky úvěrů.
Tady je možný další problém i pro AB, koaliční partner může být v insolvenci .....
Kdo není u FIO v obraze, něco z 2016:
https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/cssd-v-hrsti-lovce-medvedu…

Zatím bez slepic

Tajne sluzby urcite nema. Tajnou sluzbu zakladali zradci naroda jako Ruml a Devaty. Ty ridi nasi spojenci jako to bylo od konce 40 let.

Zatím bez slepic

Ale tajní budou nejspíše profesionálové, takže jim nedělá problém sloužit chvíli Kalouskovi a chvíli Babišovi. Záleží, kdo je úkoluje.

Zatím bez slepic

No a tyhle manifestace jsou jako proto, aby Benesova mohla v klidu vysetrit Bakalovy tunely? - Jeste tu o cerveny karkulce.

Zatím bez slepic

Jistěže Andy není čistý jak okvětní lístky bílé lilie, ale to ani jiní politici. Prostě z té sešlosti vybíráme toho nejméně špatného. Andělsky čistý politik se mezi tou parlamentní sebrankou neprosadí. Možná vyháníme čerta ďáblem, ale čert už nám toho naprováděl....

Zatím bez slepic

Zatím jedou jak přes kopírák podle party "Za slušné Slovensko" (také jeden ze slovenských organizátorů mluvil na Václaváku, teď z iniciativy odešel a mluví se o tom, že se bude angažovat asi u Kisky, pokud opravdu politickou stranu založí), která přes léto hecovala mladé na festivalech, do ulic pak vyšli v září a ještě stále pokračují. Chtějí "slušnou vládu". Vypadá to na nový postup ovládání politiky, kdy část občanské společnosti bude stále "neklidná", když se to bude někomu hodit.
Včera na SV.cz jsm zaslechla alegorii, že většina občanů je v roli buvolů fandících buď hyeně nebo lvovi, kteří spolu o ty buvoly zápasí. V Lidovkách píšou, že od dnešního dne Youtube začíná mazat diskriminační a konspirační sdělení. Konspirací, si myslím, bude moci být myšleno prakticky vše, o čem nebudou psát "seriózní a důvěryhodná média. Za jak dlouho se tohle bude vztahovat na celý internet? Bohužel demonstraci za svobodu slova ČT propagovat nebude.
P. S. Omlouvám se, mimo téma, ale nikde jsem o tom nezachytila zprávu. Včera poslanci dvě hodiny "bojovali proti Rusku" a konečně nahlas zaznělo, jak to BISka myslí s tou výukou dějepisu. "Renomovaný historik" Žáček z ODS konstatoval, že řeči o krutých činech banderovců jsou z velké části sovětská propaganda.

https://www.lidovky.cz/byznys/media/youtube-zakazuje-popirani-holokaust…

Zatím bez slepic

Mimochodem k tomu Slovensku. Zaznělo někde v našich mediích, že proti počtu hlasů na voličské průkazy byla podána ústavní stížnost (Haradin)? Jedná se o to, že měly být VP kopírovány a na jeden VP tak volilo více lidí. Vědí o tom něco bližšího zdejší naši bratři?

Zatím bez slepic

To nemá chybu !

Zatím bez slepic

Babiš nemá ani justici, ani policii. Žádná čistka, jak bylo obvyklé při změně vlády, se nekonala.

Zatím bez slepic