Jeden velký náčelník

Autor
Štítky

Ve včerejším článku jsem tvrdil, že část Babišova volebního úspěchu není dána jen tím, že pracuje, ani tím, že realizuje volební program na který si netroufla ani Sociální demokracie, ale prostě tím, že rozeznal opuštěného voliče  kterého se nikdo už dlouho neuchází a konkurence, kterou tam má, ta nestojí za řeč. Troufám si tvrdit, že právě tohle odkoukal od Zemana, nebo mu to Zeman sám řekl. Babiš je s výjimkou marginálních komunistů a okamurovců jediný, kdo se uchází o voliče, který nechce být liberální a nežije v Praze. 

Ostatní prohrávají nejen proto, že jsou oproti Babišovi banda naprosto neschopných, líných a vyžraných papalášů. Prohrávají nejen kvůli své temné minulosti, kdy kradli jak straky mnohem víc než Babiš, prohrávají nejen proto, že lidem došla trpělivost, ale velký díl jejich prohry je dán přetlakem náčelníků, kteří se ucházejí o sice slušně veliký, ale přesto ohraničený voličský elektorát. 

Liberální demokraté mají jednu dost problematickou vlastnost - neschopnost jakéhokoliv kompromisu. Už jste někdy viděli aktivistu za práva gayů, který by řekl, že registrované partnerství už stačí? Viděli jstě někdy zeleného aktivistu za záchranu klimatu, který by řekl, že postačí vypnout uhelné elektrárny a místo nich postavit jaderné? Viděli jste někdy nějakou moderné biomatku, která by řekla, že současné třídění odpadů je deostatečné a teď je zapotřebí, aby to dělali i v Indii a Africe? Znáte nějakého gender aktivistu, který by řekl, že současné zvýhodnění žen už stačí, když mohou být vojačky, pilotky, manažerky a mohou studovat vysokou školu? Znáte nějakého aktivistu za práva menšin, který by řekl, že pozitivní diskriminace na dnešní úrovni je v podstatě dostačující? A znáte nějakého vítače, který by byl ochoten říci nějaké číslo po jehož dosažení už by byl počet migrantů dostatečný? Jediné, co liberální demokraté mají, je nadstandrtní pokrytí v médiích. 

Každý, kdo se uchází o tyto hlasy, tak se musí ucházet plně. Pokud udělá jakýkoliv kompromis, vždycky se najde nějaká liberální skupinka, která do něj bude bušit a nadávat mu za zradu ideálů.  Proto tam také musí být tolik náčelníků a straniček, protože stačí trochu povyrůst a chovat se státotvroně a v té chvíli jste zrádce a zaprodanec. 

Naopak ostatní voliči jsou schopni házet lístky do urny i se skřípěním zubů. Jsou schopni za jedno pozitivimum zkousnout i něco, co jim nesedí. Jsou schopni si říci, že jeden velký náčelník oligarcha a zřejmě pěkný zmetek, na kterého je ale z dálky vidět, je lepší než hejno Bakalů, Kalousků a Dolínků. 

Pořád si ale myslím, že Babiš nemá žádné tvrdé voličské jádro. Nemá lidi, kteří by ho adorovali jako Klause nebo Zemana. Nemá nikde skupinu, která by ho volila každopádně a za všech okolností. A troufám si tvrdit, že možná polovina jeho voličů by ho nevolila, kdyby měla na výběr někoho jiného, kdo je schopen pracovat šestnáct hodin denně, držet vyrovnaný rozpočet  a zvyšovat důchody. Otázkou je, zda by toho byl schopen někdo, kdo by neměl na hlavě ještě víc másla než Babiš. 

Na druhou stranu, pokud proti němu budou pořád dokolečka demonstrovat ti, kteří ho de facto stvořili a společně tu bačovali, napakovali se tak dlouho kradli, že už jsme si na to vlastně všichni zvykli a pokud si pohrobci ČSSD budou snažit udobřit voliče, kteří je stejně nikdy nebudou volit, mohlo by se poprvé v moderních dějinách stát, že tu budeme mít poprvé většinovou vládu jedné strany.  Zvolené se skřípajícími zuby, ale jednoznačně. 

Nejlépe to podle mě vystihl Gerd ve včerejší diskusi - vyhrát nad Babišem je snadné - stačí nasadit osobnost lepší než je on. Teoreticky by to díky Babišově čapácké, estébácké a dotační minulosti nemělo být až tak těžké, ale díky jeho pracovnímu nasazení, výkonnosti a schopnosti makat to zase tak snadné není. 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

pekne shrnuto u strunce https://video.info.cz/strunc/zlamalova-babisovi-hrozi-10-let-vezeni-muz… , zaznela tam myslenka o narocich volicu a celkem plati - mesti liberalove maji pomerne velke naroky na volene strany, nemaji problem v dalsich volbach volit jinak, vse pochopitelne videno optikou liberala, pokud vezmem v potaz, ze udajyn volic babise je z mensich mest a venkova, mene vzdelany a s mensim prijmem - znamena, ze o politiku se prilis nezajima, nebo na to nema cas, tak je to elektorat,na ktery plati politicky marketing a marna slava, ten ma babis dobre zmaknuty a kazdy novy subjekt, ktery by se uchazel o stejne hlasy, bude muset mit dost financi na velkolepou kampan ve stylu babise. Je tady samozrejme i moznost, ze se nejaky novy subjekt pokusi ziskat hlasy volicu, kteri se voleb neucastni.

Zatím bez slepic

Nejlepší propaganda je ta, která jako propaganda nevypadá. Mantra "stranu XY volí vzdělanější, úspěšnější" patří mezi nejúspěšnější marketingová poselství, která ovlivňují řadu lidí k naprosťé iracionální volbě proti svým vlastním ekonomickým nebo sociálním zájmům.

Zatím bez slepic

Jak vzdělanější a úspěšnější?

Jaké vzdělání má Mádl, Geislerová, Kocáb? Nemaj žádný. Co má za vzdělání kníže-modla kavárny. Nic.

Schopnost procítěně odříkávat krátkodobě zapamatovaný text bez hlubšího pochopení není vzdělání.

Vzdělání je to, co předvádí Zeman, Babiš, Petr Kubáč.

Tenhle slogan zabírá jen na zakomplexované, ztracené chudáky, kteří si právě potřebují dodat konzistence, protože nic než patření k těm lepším nemají.

Kdo se potřebuje starat o to, aby ho ostatní brali, když je spokojenej sám se sebou, svý názory si dělá sám a když na to přijde má každýho na háku.

Volit podle tohoto sloganu mohou právě jen ti hloupí. Možná někdo volí stejně, ale tomu sloganu navzdory.

Jsou doktoři, kterejm se dá uznat diplom, ale argumentačně je to tak zoufalý, že bych si u nich nenechal ani vymáčknout uhra.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte pravdu. Před řadou let vyšel neautorizovaný životopis knížete, dle kterého postupně začínal studovat práva nebo lesnictví na univerzitách ve Vídni, Mnichově a Štýrském Hradci (Graz), ale nikdy nic nevystudoval.

Zatím bez slepic

A víte, co je zajímavé? Někdy v roce 2004 jsem byl na akci, která se konala pod záštitou kancléře DR. Karla Schwarzenberga :) Dodnes mám ten leták někde schovaný :)

Zatím bez slepic

Nenávidí Babiše asi jako Vlk. Takže objektivní hodnocení se od ní nelze dozvědět, navíc na rozdíl od Vlka je chabá analytička. V tom rozhovoru vyřkla spoustu přání, která jsou otcem myšlenky. Například, že Babiš přijde o úvěry, protože nebude mít dotace. No 3,14+ča.
Agrofertu vzrostly za rok 2018 tržby na 157,5 miliardy z roku 2017 kdy AGF utržil 155,1 miliardy. AGF si opravdu bez dotací poradí. A úvěry? 35 miliard úvěrů? Je zaúvěrován asi u 20ti bank u nás i v Německu. Banky žádají okamžitou splatnost úvěrů v případě, že splácení je ohroženo. Ale u AGF tomu tak rozhodně není. dnes banky nevědí co s penězi a tak každý projekt, který vynáší je jim dobrý a ten AGF je o slepici, co snáší zlatá vejce. I kdyby Babiše s celou rodinou zavřeli, jak si přeje Zlámalová, jeho firmy budou řídit manažeři a tyto firmy o kšefty nepřijdou, nejsou navázány na cecíky státního rozpočetu, jako mnohé jiné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ve svém současném zaměstnání v železárnách jsem si tak nějak byl nucen všimnout, že tam nejsou skoro vůbec žádné ženy.
Přijdu do šatny - žádná fešná baba, kromě staré uklízečky.
Přijdu na dispečink pro práci - žádná fešná baba.
Přijdu na svačinárnu - žádná fešná baba, kromě jedné hnusné uklízečky
Přijdu na provoz - žádná fešná baba..
Přijdu do kantýny, kam chodí asi tak 500 lidí, žádná fešná baba na dohled, kromě prodavaček a podávaček za pultem.

Takže pořád tak nějak marně čekám, kdy ti naši aktivisti prosadí, že do zdejších profesí naběhnou fešné baby.

Zatím bez slepic

:D - to je krasny slogan...
Uz stacilo diskriminacie zien pri vykopovych pracach!!!
Nastala doba, ked uz musia aktivistky ukazat ako sa kope rigol v zemi v lodickach a sexi satach. Uz ma nebavi sa divat na hnusnysch smradlavych a ... pracujucich ... indosov :D :D :D.
Som s tebou Targus

Zatím bez slepic

Targusi, největší ženskou emancipaci vašeho stylu jsem zaznamenal v Rusku:-) Jsou trubkárny, kde se trubky na lince nedotkne mužská ruka, jedině tam jsem viděl svářečky, obráběčky kovů či kvalitářky. Možná bychom se měli inspirovat.
Co se tématu týče, přiznám se, že mne fascinuje, jak jsou zdejší zastánci AB zaslepení ve snaze neustále omlouvat, vysvětlovat atd. Místo aby se zamysleli nad tím, zda zpráva EK skutečně neukazuje, že AB šel do politiky primárně kvůli svým zájmům, tak jsou zde výkřiky, jak o nic nejde, jde o drobné, vlastně jsou to investice atd. Přitom AB už jasně prokázal, že pokud si má vybrat mezi zájmy ČR a svými zájmy, dá přednost sobě - viz snaha zrušit dotace na biopaliva, což by dle mého bylo jedině dobře, tak AB si přece nebude ničit byznys. Přiznám se, že stejně jako vlk nechápu, že lidé, kterým se nelíbí privatizace a rozkrádání v 90 letech + propojení politiky s byznysem mohou adorovat miliardáře, který právě na tomto zbohatl. Kdyby obdivovali třeba Lukačeviče, který z ničeho vybudoval Seznam, tak bych to pochopil..

Zatím bez slepic

daj meno jedneho vasho politika (abo ked nenajdes vo vlastnom chotari - tak daj niekoho zo vzdialenejsieho chotara :D .. a fakt tu nedavaj Putina) ktory nesiel do "politiky primárně kvůli svým zájmům"

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, snad chápete, že je jistý rozdíl, když na své zájmy hledí obyčejný politik, což je v podstatě člověk jako vy či já, a druhý nejbohatší oligarcha v zemi vlastnící velké firemní impérium. No a co se těch jmen týče, tak nechci nikomu sahat do svědomí, ale co třeba Petr Mach? Z mezinárodních možná Trump?

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslím, že "obyčejný politik" je protimluv. Kdo chce do politiky, musí na to mít prachy, buď svoje, nebo někoho jiného. No a když má svoje, pak si je "nejspíše nakradl", pokud cizí, musí si je odpracovat. A teď babo raď.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obyčejný politik je člověk jako vy. Ne člověk jako já. - Patří tam Kalousek, Havel, Petříček, Fiala, Langer, kníže, Stanjura, Bartoš, Michálek, Pospíšil, Němcová, Dienstbier a další a další nechutná individua.

Člověk jako já je ten nejbohatší oligarcha v zemi a světe div se, stejně to cejtí tak 25-30% lidí.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_Mach_(politik)

Jestli myslíte tohohle Petra Macha, tak se podívejte, je to takové skákání z činnosti na činnost u ničeho dlouho nevydržel.... není to dost úderné. Vypadá to, že nemá ramena.

Víte. Babiše si lidi volili jako kladivo na čarodějnice, ne jako propustku, aby je ti hloupí a arogantní kavárníci milostivě vzali do party.

To je ta základní chyba kavárníků. Oni si myslej, že jsou nejlepší, takže jim nedochází, že o ně někdo vůbec nestojí, nechce bejt jako oni a nestojí o nikoho, s kým by oni byli spokojený a mohli s ním vycházet a to jen proto, že oni jsou tak hloupí a nadutí, že nedokážou ani pochopit svou protistranu.

Podle toho, jak se Babišovi nadává, jak je tvrdej v byznysu, tak on protistrany dokázal pochopit perfektně a přehrát je.

PAL někdy vypadá, že ani nechápe, že se nějaká hra hraje. Zvlášť když hraje se Zemanem, jak retardovaní s profesionálním hráčem pokeru, co v nich čte jak v otevřený knize.

Zatím bez slepic

Jenomže to, pavte, jen překrucujete většinu postojů zde diskutujících, abys mohl zaujmout ten udivený a morální převahy. Ono je to tak, že nikdo z těch antibabišů nenabídl dostatečně věrohodného Nebabiše. Zároveň je pak na Babiše, na rozdíl od Kellnera, Bakaly & spol. alespoň vidět. Tedy právě na rozdíl od těch ostatních hochů z devadesátek. "Adorace", "obdiv", to jsou pojmy zhruba ze stejné kuchyně, jako "kobliha".

Zatím bez slepic

Jak z ničeho vybudoval seznam? Začínal ve vzduchoprázdnu. Já neobdivuju ani Okamuru za jeho ekonomické výkony. Ne, že by je neměl, ale stejně jako Lukačevič se objevil na správným místě ve správnou dobu, začínal ve vzduchoprázdnu bez konkurence a za obrovský peníze. To je pak snadný.

A Lukačevič je vlastizrádná špína, ani to nejsou češi, pracuje pro cizince, plánuje naše vyhlazení.

Je to lidská zrůda.

Zatím bez slepic

Ano. Máte pravdu. Viděl jsem kdysi ve vesnici pod Elbrusem kopat výkopy samé ženy a jediný muž na staveništi tam jen postával a pokuřoval. Pro emancipované ženy je Ruská federace zemí zaslíbenou, nevím, proč se tam nestěhují?
Pokud se týče AB, tak jste nic z diskuze nepochopil. Lidé mimo Prahu volí AB, protože jim nezbyla jiná volba. Buď Babiš, nebo nic. A to nic se ukázalo při eurovolbách, znamená to návrat Kalouska. A to si nikdo z mimopražských nepřeje. Čím více Kalousek do AB šije, tím více hlasů AB dostane, neboť to je jasným znamením správné volby.
Stejné to bylo při prezidentských volbách. Na vybranou voliči měli Zemana nebo Kalouska, a to dokonce dvakrát. Hodně lidí je ochotno udělat ledacos, jen aby se nevrátil Kalousek. Jestli někdo chce vyhrát volby, musí Kalouska zavřít.

Zatím bez slepic

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem něco podobného viděl taky. Ale uvědomuju si, že to je země, kde ještě víc kdysi padly milióny chlapů a ti chlapi tam chyběli, že to je země, která měla jako ideologii, že sovětská žena dokáže to, co chlap. Sice to byla jen ideologie, ale v Gulagu Solženicin tvrdě poznával, že důstojník z bojového útvaru má proti některejm ženskejm co dohánět.

To jen pro doplnění. Jinak vlastně souhlas. Zvlášť to, že to byl Kalousek s každou loutkou, co potká.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Také toho Babiš nasliboval,že mu voliči uvěřili a volili.
Jenže se ukazuje,že to nebylo zadarmo v prvé řadě myslel na sebe.
Jen mě tak napadá,když mu radí USA poradci,že se chová podobně arogantně,jako většina USA prezidentů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě je třeba připomenout, že ti dnešní demonstranti jen demonstrují svoji ubohost, když přes všechny průšvihy Andreje Babiše dosud nenašli nikoho, kdo by byl lepší než on.
Celou dobu tábor pravdy a lásky (PAL) voličům Andreje Babiše nadává do volů s koblihou v tlamě (Hanák), Pepů Koblihů (vlk), označují je za méně vzdělanou a méně vydělávající skupinu obyvatel (to už je vyslovená lež, Babišovi nahnali svou neschopností všechny skupiny voličů), a do toho všichni chtějí, aby voliči Andreje Babiše uznali zneuznaného génia kritiků Babiše a rázem po shlédnutí jedné demonstrace a poslechu pár nenávistných projevů okamžitě přešli do tábora PAL. Takhle blbé vedoucí neměli ani v Hitlerjugend, a tam bylo jinak zpracované osazenstvo! Asi se zhulili na seanci Pirátů.
Když ale na takovou úvahu přišel jeden starý, ošklivý, veskrze neperspektivní a hloupý Gerd (že, Targusi? :-)), měli na ni přijít i organizátoři demonstrací. Tak buď jsou ještě větší blbci, než Andrej Babiš doufal, nebo jsou to ještě horší bezcharakterní vyžírkové než jimi kritizovaný Babiš. Možná jsou správné obě varianty, kdy u některých převažuje hloupost a u některých bezcharakternost, a u některých oboje dohromady.
V každém případě jsou z pohledu voličské skupiny Babiše nevolitelní. Nikoho lepšího nenašli ani za 8 let a ani s Čapím hnízdem, dotacemi, oligarchou, minulostí StB a člena KSČ, příchylnosti k Rusku a Číně a podpoře nenáviděného starce z Hradu? Bída, bída, pusto a prázdno u personalistů PAL. Žádní náčelníci, jen prostí duševní chromajzlové ponechaní v táboře a hrající si na náčelníky!
Všimli jste si, že Babiš svým odpůrcům nenadává, zatímco tábor PAL voličům Andreje Babiše nadává v jednom kuse? A k takovým má volič Andreje Babiše přejít?
Mnozí manažeři si čtou Sun-c`ovo Umění války. Podle mnoha názorů je psáno tak, aby jeho poučky pochopil i člověk blbý jak dlabané necky. Kromě toho se tam i na mnoha místech internetu píše, že když zaženou nepřítele do kouta a úplně jej obklíčí, bude zuřivě bojovat. Tak mu mají postavit zlatý most jedné cesty k úniku, kterou nepřítel využije k útěku a nebude bojovat zoufale o nebytí.
Přeneseno, organizátoři demonstrací, řečníci a demonstranti nenabídli voličům Andreje Babiše žádnou možnost, aby k nim přešli. Žádný zlatý most. To i ti normalizační komunisté byli chytřejší při prověrkách a nabídli možnost držet hubu a krok.
Demonstranti nic takového neudělali, ve svém středověkém fanatismu jsou podobni členům srazů NSDAP, kde všichni řvali šílená hesla za projevů plných lživých frází ještě šílenějšího fanatika.
Demonstranti v podstatě demonstrují za novou totalitu lidí blbých jak dlabané necky, kteří se sami považují a prohlašují za elitu národa, kterou ale nejsou, a mají překvapivý deficit demokratické tolerance vůči názorům jiných. Protože se ani za 8 let nedokázali prosadit ve volbách, zkouší nedemokratické metody, a i přes znalosti nástupu nacismu a komunismu k moci nejsou schopni provést ani to.
Andrej Babiš kvůli demonstrantům neodstoupí, neboť ti jej chtějí vidět odsouzeného ve vězení. Mohou si postávat na náměstích i Letné, ale neodstoupí. Bude se možná třást z demonstrací, ale ještě více se bude bát toho, co by mu demonstranti provedli, kdyby opravdu odstoupil. A nejen jemu, ale celé jeho rodině. Andrej Babiš bojuje o život. Takový Stanislav Gross byl jasně uplacený, ale vydržel být premiérem, než ČR prodala Telecom. Týden poté Gross odstoupil. Andrej Babiš nemá kam ustoupit. Kdo hraje hru o trůny, buď v ní zvítězí nebo zemře.
Vždyť stačí tak málo, nabídnout někoho lepšího, než je Andrej Babiš. Vzhledem k Babišově minulosti by to nemělo být nic těžkého. Zatím jen pořvávají úplně neznámí nebo dříve trochu známí a dnes zapomenutí lidé. To demonstranti opravdu nemají nikoho lepšího než je Andrej Babiš? Stačí jej jen najít a za dva roky volit.
Každý rok jsou teď nějaké volby, tak mají šanci někoho nového najít a nasadit. Koho mají? Petra Fialu z ODS? Jiřího Pospíšila, o kterém se neví, zda je ještě předsedou TOP 09 nebo ještě členem ODS? Ivana Bartoše z Pirátů? Jana Hamáčka z ČSSD? Úplně zapomenutelné postavy jako Vít Rakušan ze STAN nebo Marek Výborný z KDU-ČSL, které jsou si musel vyhledat, jak jsou neznámí? S výjimkou Ivana Bartoše, který nějak vyprofilovaný je a překáží mu jeho exotické názory, jsou všichni ostatní těžce zapomenutelní řadoví poslanci či senátoři, ale určitě ne předsedové stran, kteří jsou schopni Andreje Babiše porazit.
Pokud sem chodí někdo z PAL, poradím mu. Zbavte se jich všech (předsedové stran PAL), nasaďte někoho nového schopného proti Andreji Babišovi, a uvidíte, jak rychle voliči Andreje Babiše přejdou jinam. A především se zbavte těch řečníků z demonstrací typu Hanák, Čvančarová, Mádl, mladý Polívka, nebo provařených figur jako Kalousek, škodí Vám a voliče Vám z tábora Andreje Babiše nepřetáhnou. Přestaňte mouchy lapat na sudy octa a místo toho zkuste lžičku medu. Je smutné, že to musí té údajně vzdělanější části národa radit někdo tak starý, hloupý a ošklivý (potvrdí Targus), jako je jeden Gerd.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Jistě,zatím není někdo lepší,aby nahradil Babiše.
PAL ho nemá a ani nebude mít,už ze zásady a postojů.
Co zřídit skupinu,právě těmi jak píšete,starý hloupí a oškliví a podle Targuse,na kydech je Vás dost,vypravit se na venkov a hledat Přemysla Oráče.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tu su :-))) Teda nikoliv Přemysl Oráč, ale motykou ještě vládnu.
No nic, raději nic, začaly by padat trakaře....

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
toho Antibabiše hledá pražská kavárna. Ale klidně vyberme matku, řekne nám dle Čapka: "Jdi!".

Zatím bez slepic

Nesnáším ono :"Jdi". To už by muselo být, abych toto synkům a dcerám řekla. Ale o tom už jsme tu dost diskutovali tuším se Sartrem.
Jo a kdybych chtěla, dávno už byste o mě někde slyšeli a mne viděli :-) Nechci, i můj čas minul.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže to nejde. Protože byste odebíral voliče Babišovi, abyste se s ním pak spojil.

Automaticky byste se ocitl v podezření, že patříte taky do tábora PAL. - Tak dokonale idiotsky (z jejich pohledu) to PAL udělala. - Proto jim Zeman nadává do pitomců s takovým labužnictvím. Protože on "nevzdělaný a neúspěšný" jako my ostatní, doopravdy sleduje, co dělaj, jak reagujou a hraje si s nima jak kočka s myší nebo torero s bejkem.

Navíc na vstup do politiky je potřeba mít finanční ramena. To je buď být bohatý sám, mít bohaté sponzory z ciziny nebo mít bohaté sponzory doma.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte Gerde, mě fascinuje, jak všechny házíte do jednoho pytle PAL. Já tedy na demonstrace nechodím, ale stejně, opravdu si myslíte, že ti desítky tisíc demonstrujících někdo platí? A že nutně musí být zastánci PAL? Sice si nemyslím, že demonstrace něco vyřeší, rozhodně bych se nikdy nesnížil k urážení demonstrujících. Neurážel jsem je v roce 2012, kdy demonstroval opačný pól spektra, a připadá mi nízké urážet je dnes. V drtivé většině jde o lidi jako vy či já, kteří to v jádru myslí dobře, jen mají prostě jiný názor. Těch pár Kalousků atd. je kapka v moři těch, kterým se (stejně jako mě) AB nelíbí a považují ho za problém. A tvrzení, že není nikdo lepší, s tím nesouhlasím. Ano, není nikdo lepší, který by měl neomezené prostředky, jako AB. Dokud bude AB u koryta, těžko se proti němu prosadit. To je pravda. Ostatně, AB nejprve nabral různé osobnosti, ale nyní už mu tam zůstali jen poklonkovači. I to o něčem svědčí. Osobně považuji AB za problém i proto, že se tak mílovými kroky suneme k Ukrajině. Ještě aby do politiky vstoupil Kelner a Tykač atd a máme to kompletní.

Zatím bez slepic

"A tvrzení, že není nikdo lepší, s tím nesouhlasím." Ve dvou svých příspěvcích máte tuto tézi. Kdo je tedy dle vás lepší ze současné moci zákonodárné nebo výkonné? Podotýkám, že Mach ani Trump to zatím není.

Zatím bez slepic

pavte,
víte, teze, že dokud tu bude Andrej Babiš, nikdo se neprosadí, je chybná, protože Babiš u koryta pořád nebyl, a z těch skoro 30 let nebyl u koryta nejméně 22 let. Argument neuznávám, není relevantní. Babiš má podporu jen z důvodu, že PAL nikoho lepšího nepředstavila. Až najde někoho lepšího, Babiše porazí. Demonstrace nic nezmění. A že řečníci na těch demonstracích voličům AB nadávají do volů s koblihou v tlamě, je fakt. Sešla se tam parta fanatiků bez řešení a jediným jejich programem je odvolání Babiše. To by mělo smysl, kdyby nebyly svobodné volby, jenže ony jsou. To už po odvolání Babiše volali před 2017, a co se stalo? Voliči se naštvali a hodili mu to na just, takže ve výsledku měl ještě více, než čekal. Babišův vzestup umožnili přesně ti, kdo proti němu teď hřímají na demonstracích. Jeden příklad za mnohé. Mádl se svým infantilním klipem Přemluv bábu navždy zdiskredituje každou myšlenku, za kterou se postaví.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já si myslím, že Babiš velmi komplikuje prosazení něčeho nového, protože jakákoliv nová strana, hnutí atd jednoduše nemá ty prostředky, co on. Chápu, že mi teď asi vmetete do tváře Drahoše a neschopnost PAL někoho představit (ano, pravda), ale vězte, že opozice proti Babišovi, to zdaleka není PAL. Já sám se považuji za konzervativce a v této oblasti je možnost volby dost tragická. Já voličům AB nechci nadávat, na druhé straně mi přijde volba oligarchy s myšlenkou, že už má dost peněz a nebude krást, že snad bude něco dělat pro obyčejné lidi atd jako nesmírně naivní. Fakt, že Babiš je osobnost, nikdo nezpochybňuje, ale nemyslím si, že je to to hlavní, co by voliče mělo zajímat. Máte samozřejmě pravdu, že demonstrace mnohé osobnosti diskreditují, ale to ještě neznamená, že ta drtivá většina účastníků nejsou normální lidé. Já si také nemyslím, že by demonstrace byly řešením, ale stejně tak nebyly ani v roce 2012 (ani nikdy předtím) a nemyslím, že byste tehdy tvrdil, že to nemá smysl. Prostě, stejně jako měli právo se projevit odboráři (bez toho, aby je někdo urážel), tak stejně tak mají právo se projevit odpůrci AB. Na druhé straně tvrzení Babiše, že nikdy neodstoupí, je děsivé. Řekněme si rovnou, že jinde politici odstupují při menších problémech, než má on. Takový Kalvoda odešel z politiky kvůli pakatelnímu problému, ostatně i Gross skončil kvůli v podstatě triviální sumě. Mám nepříjemný pocit, že nastoupený směr není zrovna pozitivní.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

"...volba oligarchy s myšlenkou, že už má dost a nebude krást,...jako nesmírně naivní."
Možná už jste zapomněl, ale s touhle myšlenkou (bohatsví, tedy nebude krást) přišla ODS už v devadesátkách (např. v případě voleb prezidenta USA) a TOPka se svým "Knížetem s noblesou" v tom pokračovala, jen tehdy nějak proti této představě ve veřejném prostoru nikdo nic nenamítal.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

S tím, co zde píšete se dá celkem i souhlasit,

POUZE v těch prostředcích to dle mého názoru fakt ale není.
To považuji jen za pohodlnou formu výmluvy těch, co je AB ve volbách předběhl. Peníze zmohou hodně, ale vše NE!

Prostě mu v 2017 uvěřilo, či PROTI těm druhým (v očích těch voličů ještě horších), volilo těch cca 29,64 % z 60,84% účastníků hry na demokracii.

Těm druhým politikům, (tak to vnímám já), nejvíc vadí to, že je miliardář vynechal a přeskočil a to je pro ně taková vada na "politické kultuře", že musí být potrestán pro výstrahu ostatním. (Něco jako Brexit, aby dalším přešla chuť.....)

Demonstrace jsou prostě vášně, to nemá s rozumem nic společného, pokud nejsou povinné a pokud při nich nedochází k násilí, výzvám k násilí, či k převratu nebo se neničí cizí majetek a platí si je nejlépe demonstrující, proč ne....
(Lidi vybíjejí vášně a frustrace různě...)

Jste konzervativec a tak by mne zajímalo, co by mělo být dle Vás to NĚCO nového?
Zase nějaký další nový subjekt v mezích EU?
Nebo by to nové měli být oprášení staří 5 % mazáci, co by byli rádi aby voliči jak odpustili, tak i vše zapomněli a zase jim uvěřili, že nyní to bude jiné, kabát už spíchli lepší, mravnější....

Vždy to je na účet celé ČR a po čase občan zase zírá, jaké skvrny se na zastupitelské demokracii objevují?

Nejsem voličkou AB, nevěřím na miliardáře lidumila, a jako Vás mne lidsky děsí ten jeho hysterický výkřik:

"Nikdy, nikdy, nikdy neodstupim, to si pametajtě",

ale v podstatě to odpovídá jeho povaze, sám se nazval takto, tak co čekat:
https://www.novinky.cz/domaci/430444-babis-obhajil-post-predsedy-jsem-u…

Babiše já lituji, protože jeho další nejlepší projekt, řídit ČR jako svou firmu s drobnými příspěvky i pro své voliče se nedaří, jak si přál.
Musí to být fakt pro něj hodně těžké a zničí mu to i zdraví, to se mu opravdu nevysmívám...a ani mu nezávidím, miliard včetně. Já bych takový život žít nechtěla, ale vybral si to sám.

Nás dolních 10 mil, co ty politické a jiné hry a taškařice( i za přispění mezinárodních čučkařů) musí snášet a platit, však lituji mnohem více.................

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pavte, pokud se považujete za konzervativce, pokud jen pomyslíte na PAL, musíte zvracet.

Babišovo finanční zázemí bohatě vyvažují Bakalovi dotace a činnost jednostranně zaměřených veřejnoprávních médií, podpora přes neziskovky ze bůhvíjakého zahraničí.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dokud budou oponenti Andreje Babiše táhnout za jeden provaz s Kalouskem a podobnými typy, má Babiš volby jisté. Opozice, která chce něco změnit, se musí v první řadě zbavit politických dinosaurů. S tím zvítězil už před lety Radek John, ale dinosauři zůstali u moci dál. Až bude společně s Babišem obžalován i Kalousek, Topolánek, politici z ČSSD, STAN a KDU-ČSL, opozici uvěřím, že to myslí s bojem proti oligarchům vážně. Nelze bojovat proti Babišovi a zvát na demonstrace Sobotku. Nebo stačí, že jej nechali řečnit.
Nastolený směr tu byl vždy, jen jej přestali skrývat za líbivá hesla.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jste vítač. Nejste konzervativec. Navíc nebyl jste náhodou zapojenej do vítacího byznysu, když jste obcházel ty vaše přivandrovalý hochy?

Tady lidi nevolili AB s tím, že nebude krást, oni ho volili, že bude makat a věci budou fungovat a on kupodivu maká a kdyby mu PAL neházel klacky pod nohy, tak by toho udělal ještě víc.

Jestli jste si to neuvědomil, tak minulej tejden 70 000 - 120 000 lidí šlo na Václavák dosvědčit Babišovi, že na něj nic jiného než Čapí hnízdo nemají. To je jakoby, mu vystavili potvrzení o bezúhonnosti.

Kdo to má od svých zavilých nepřátel?

Proč vás děsí tvrzení Babiše, že kvůli demonstracím neodstoupí? - Jste nacista, kterému vadí demokratický princip, že kdo je zvolen vládne až do příštích voleb?

Merkelová nejen, že neodstoupila, ale ještě posílá na své odpůrce mláticí komanda Antify a to se holka viditelně s nějakým dodržováním zákonů nijak nesere.

Gross ty peníze neuměl nijak vysvětlit a po odchodu z politiky se nechal zkorumpovat ještě daleko víc. Babiš říká, že to má všechno pokryté nejlepšíma právníkama nikdo se tím ještě ani nezabejval a podle toho, jak PAL hystericky vyvádí tak chce mít výsledek před tím, než se zjistí, že to je další nafouklé nic.

Zatím bez slepic

Nechci obhajovat Gerda, ale neútočí, jen popisuje a nabízí řešení. Na tom není nic špatného.

Naopak, vidím u vás jisté nepochopení základních vztahových principů. Jsou jako vždy dva základní principy.
- jste přirozená autorita
- autoritu si vynucujete autoritativně, politickým terorem, nebo vojensky, případně ekonomicky.

Pokud nechceme přistoupit k vynucené autoritě pak máme jen a jen Babiše a široko daleko nikoho. Podle toho co kritizujete, vidím, že chcete nějakou formu vynucené autority a to se vskutku nelíbí. Zažili jsem si ji dost a děkuji již nechci.

No a máme opět dvě krajní možnosti.
S Babišem a nadějí, přes jeho hroznou povahu a minulost, nebo
upadnout do bezvýznamnosti a jistých problémů s kýmkoli jiným.

To není obhajoba Babiše, to je neschopnost jiných porazit tolik nenáviděného Babiše.

Zatím bez slepic

Nikde jsem nepsal nic o vynucené autoritě. Jen si nemyslím, že autorita jako taková je samospasitelná. Raději budu mít politika s poloviční autoritou, než autoritativního gaunera, kterému prostředky umožní vše okecat a nalakovat na růžovo. Autoritou byl i takový Stalin, Pinochet či Pol Pot. Nesrovnávám, konstatuji.
Podle mého názoru Babiš není naděje. Představa, že miliardář bude konat ve prospěch běžných lidí, když tomu jeho dosavadní život a podnikatelská praxe nijak nenasvědčuje, je podle mne naprosto naivní. Babiš už prokázal, že prvořadý je jeho zájem. Předpokládám, že v tomto bude pokračovat.
Netuším, proč by nevolba AB měla znamenat upadnutí do bezvýznamnosti. Může to být jistě horší, ale třeba i lepší. Nevíme.
Na druhé straně, AB má jednu nepopiratelnou obrovskou zásluhu. Ukázal tradičním stranám, že to tu nemají propachtované na věčnost, že se musí mnohem více snažit. To je bezesporu dobrá lekce. Snad jim to dojde.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Ukázal tradičním stranám, že to tu nemají propachtované na věčnost, že se musí mnohem více snažit. To je bezesporu dobrá lekce. Snad jim to dojde."

Nedojde. Na příkladu ČSSD vidíte, že je to zřejmě systémově nemožné.

Na falešných, cinknutých analýzách neúspěchu stavějí nápravná opatření, která mají odpovídající účinnost. 0.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Evidentně máte problém s pochopením psaného textu.

Píši o přirozené autoritě. Je to bezesporu zkratka významu, ale v kontextu lze pochopit, že nejde vynucenou autoritu. Naopak vynucená autorita je ona nějaká forma násilí, tedy nepřirozený proces, vám kupodivu blízký.

Již jsem to psal mnohokrát, nejsem příznivcem Babiše, ale nemáme nic lepšího. Minimálně pro lidi udělal to, že zavedl kontrolní hlášení, což nebyl nikdo doposud, a nespekuluji po motivu, schopen zavést. Prostě se začalo méně krást.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Představa, že miliardář bude konat ve prospěch běžných lidí, když tomu jeho dosavadní život a podnikatelská praxe nijak nenasvědčuje, je podle mne naprosto naivní.

------------------

Takže jako trouba budete volit lidi, kteří už vám přímo v politice PŘEDVEDLI, že ve prospěch běžných lidí prostě konat nebudou a nebudou?

Mě příjde probabišovské hlasování daleko racionálnější než to vaše. Koho si vezmete za ženu? Tu která vás už léta pořád dokola podvádí nebo tu, co vás ještě nepodvedla?

Mě přijde vaše logika hloupá a ta voličů Babiše racionální.

----

Jinak buďte si jistý, že to tradičním stranám nedojde. Víte jak to vím? :-)

Vyrostl jsem v komunismu, taky jim nedošlo kde dělají tu základní chybu. Prostě se jim to musí rozpadnout všechno, musí se to zhroutit, měli by skončit ve vězení, nesmí po nich nic zbýt.

Měli na to 30 let. Nic nepochopili, tak určitě nic nepochopí.

To je utrpení, co vede k poznání a oni ještě dost netrpěli.

Zatím bez slepic

Podstatné je, že většina lidí vůbec ala vůbec nechce to, co chce PAL. Babiš je proti nim hráz.

"Dokud bude AB u koryta, těžko se proti němu prosadit." A to je dobře.

Za to jsme mu schopen odpustit i ty škraloupy, které nejsou vymyšlené a nafouklé.

Zatím bez slepic

Jak jsem psal výše, tvrzení, že opozice proti Babišovi je pouze PAL je zcela nemístné zjednodušení. Já se PAL rozhodně nepovažuji, stejně tak, jako třeba Vlk. Problém je, že proti AB mají problém prosadit se konzervativci, stejně jako socialisté, stejně jako zelení či kdokoliv jiný. Myslím, že je velmi špatné, když politický ring ovládá oligarcha, který oproti ostatním stranám má v podstatě neomezené prostředky. Proto si vůbec nejsem jistý, zda má pravdu Vidlák, když tvrdí, že AB skončí jakmile naštve voliče. Je totiž otázka, zda mu jeho prostředky a to i vlastnictví médií neumožní vše okecat tak, aby to vlastně vypadalo pozitivně, jakkoliv negativní důsledky bude to či ono mít...

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

"...že proti AB mají problém prosadit se konzervativci, stejně jako socialisté..."
Jaké politické strany máte na mysli?

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kde vidíte konzervativce? Kde jste je sebral?
ČSSD? ODS? TOP? Stan? Lidovci? Piráti?
Proti Ježibabišovi stojí jen a pouze různě maskované odnože multikulti liberální demokracie..
Až (jestli) přijde zleva i zprava konzervativci, bude to mít Babiš o poznání těžší.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Např. ODS s drtivou podporou "nezávislých" (ani je nemusela vlastnit) tištěných médií i ČT - a jak dopadala. Poslední přesvědčivá výhra 1992. 96 - výhra "Pyrrhy", nutná domluva s ČSSD. 98 - prohra. 2002 - přes obrovskou masáž drtivá prohra. 2006 - rovněž obrovská masáž, každodenní hodinka nenávisti k Paroubkovi, vylhaný Kubiceho blábol, očekávaní drtivého vítězství - a nakonec plichta s odřenýma ušima. Od 2009 přesun mediální afinity k TOP09, potažmo táboru PaL. Výsledky? 2010 relativní úspěch, založený na podvodu VV oligarchy Bárty. 2013 - nenávistná antizemanovská kampaň napříč všemi médii a - prohra. Volby 2017 a 2018 nekomentuji, jsou dosud v živé paměti. Osobně si myslím, že Babiš noviny koupil jen pro "uvádění na pravou míru" těch nejkřiklavějších případů. Že by mu nakonec stačilo čaulidi na fejsu buď ani on nečekal - nebo čekal, ale nechtěl spoléhat na to, jak se zrovna vyspí usácké tajné služby, švýcarský cucáček a ochotní čeští strážci názorů současně.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tvrzení, že opozice proti Babišovi je pouze PAL je zcela nemístné zjednodušení.

- Není. Nelžete si do kapsy. Jsou tu ještě komunisti a Okamura, ale ti nejsou opozice, to jsou jen jiné strany.

VLK je taková divná PAL. Taková, co se nedostala ke korytu, ale postává venku. - Když mu řeknete, jaká byla revoluce podvod, tak začne argumentovat, jak manifestoval u nich v Plzni. Přes tohle se nedostane do konce života.

Myslíte si, že nejsou nevzdělaní dělňasové co maj na zdi obrázek Havla? Jsou. Nechoděj do kaváren nosit nos nahoru, makaj a modlu všech kavárníků mají na zdi jak svatej obrázek. - Takový by nás chtěli kavárníci všechny.

Ostatní strany mají prostředky ještě větší. Nevidíte piráty, jak utráceli za volby.

Ten Oligarcha je demokrat. Byl řádně zvolen. Proti stojí náckové, kterým se to nelíbí.

-----------

Ne, až Babiš naštve voliče, tak to neokecá. Kdyby to šlo, tak je okecal už Kalousek.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

... ani pre biznis a ani pre politku. Totalna absencia kadrov. 30 rokov demokratickeho vyvoja :D a kam sme to dopracovali.....

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte pravdu,nejsou lidi, teda ty správné kádry. Ve které jiné demokracii by evropské hodnoty obhajoval pornoherec pro homosexuály?

Zatím bez slepic

Souhlas.

A Pussy Riot v Rusku. Femen (prostitutky) na Ukrajině a pak na západě, jedna už i u nás.

Pak kromě prostitutek mají malé děti jako Viki a nedostudované flanďáky.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lidé nejsou v důsledku školství. To je výsledek 30 let činnosti.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mohli by Vás poslechnout. I když, dlabané necky neslyší, nevidí.

Zatím bez slepic