Ojrojakeš

Autor
Štítky

Tak už je to venku, předsedou evropské komise se po alkoholikovi Junckerovi stala současná německá ministryně obrany Uršulka von der Leyen. Původně se mluvilo o špicenkandidátovi Timmermansovi z Holandska. Nebudu znovu popisovat všechny peripetie této volby, jen je krátce a stručně shrnu. 

Timmermans byl kandidát o kterém se mluvilo už delší dobu a jeho hlavní kvalifikace byla v tom, že byl socialista, neměl rád V4 a vůbec východní země, chtěl přerozdělovat uprchlíky a země, které je nepřijmou, měly být vyloučeny ze schengenu. Proti jeho kandidatuře byly východní země a Itálie. Náš Babiš si dokonce troufnul jít tak daleko, že ještě před volbou dal rozhovor, kde na plnou hubu řekl, že je to nepřijatelný kandidát. Pak se kasal, jak právě náš hlas pomohl v jeho nezvolení, ale to on dělá při jakémkoliv úspěchu, který by se u nás dal voličům předložit jako pozitivum. 

Mí oblíbení blogeři Timmermanse vykreslovali jako reinkarnaci zeleného Lenina. Přerozdělování všeho, 58 pohlaví, preference homosexuálů, masívní dovážení uprchlíků, zavírání jaderných elektráren, zákaz uhlí, Gréta na Nobelovu cenu, nulová sebereflexe. Já bych osobně dodal, že ten chlap vypadal i poměrně schopně až všeho schopně. Na výsluní se prodral ve velké konkurenci sobě rovných, musel znát hodně křivolakých zákulisních cestiček moci, zkrátka a dobře po povrchním Junckerovi by to byl slušný žralok. 

Timmermans nakonec neprošel. Angela Merkelová ale předvedla své schopnosti zákulisního vyjednávání a najednou, kde se vzala, tu se vzala, předsedkyní komise se stane Uršulka, která do ojrovoleb nijak nekandidovala a v Bruseli nebyla. Její jediná kvalifikace byla v tom, že je s Merkelovou kamarádka, nikdy ji neohrozila avždycky jí byla neochvějně věrná až za hrob. 

Jako ministryně obrany proslula svým nákupem uniforem pro těhotné vojačky a totálním zneschopněním Bundesvéru, kterému nefunguje většina tanků, většina letadel, většina lodí a když to takhle dopadlo, zřejmě mu nebude fungovat ani většina lidí. Dnešní Bundesvér by dostal nakládačku i od Poláků. Kdyby dneska došlo na novou Gliwici, nejspíš by nějaký polský Pilduski šturmoval na Berlín a ne naopak. 

Z českého hlediska to pokládám za výbornou volbu. Německo bez vojenské moci, to je český sen a ten se už vyplnil.  Teď budou mít Uršulu v evropské komisi. Oproti nebezpečnému Timmermansovi je ona tak andělsky blbá, že si můžeme být předem jistí, jak jí to tam půjde. Je úplně jedno, jaké má Uršulka názory (případně jaké názory bude od Angely papouškovat. Ona je tak kolosálně neschopná, že je stejně nebude schopná ani prosadit, ani zařídit. Jediné, co se jí podaří beze zbytku je paralýza další evropské instituce. 

A ty perly, co budou kanout z jejích úst. Myslím, že si vzpomeneme na Jakeše a jeho projev z Hrádku a zjistíme, jak olbřímí duch v tomto podprůměrném komunistickém papalášovi dřímal. 

Evropa nepotřebuje žádného Putina ani trolly ani Trumpa ani nikoho podobného. Evropa si bohatě vystačí sama. Žádný světový diktátor, ba ani Číňan nedokáže udělat tolik škody, kolik jí zvládne tato dáma. 

Kdyby se udělala celoevropská volba předsedy EK, tak by ze součtu hlasů prostého lidu nikdy taková katastrofa nevzešla. Vždycky když tohle vidím, tak nevěřím na žádné loutkovodiče v pozadí. Jak by mohli ti Bilderbergové, římské kluby, Kelnerové a další superboháči dopustit, aby jejich zájmy hájilo něco takhle neuvěřitelně tupého.  

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Samozřejmě, že jsem psal o době před rokem 1990, resp. o druhé polovině let 80.minulého století.
O současném Jakešovi nevím nic a pokud se dožil stovky, je to už samozřejmě úplně jiný člověk, tím věkem významně poznamenaný. Zda ve směru kladném či záporném, to netuším a je mi to i celkem fuk.
Kdybyste ale byla přímým účastníkem např. jeho setkání se zemědělci na Slovácku, musela byste buď plakat, nebo řvát smíchy. Druhá varianta platila pro mě a mého kolegu z ČTK Laďu Koželuhu - tomu buď život na nebesích příjemný, byl to bezva kluk.
Někdy to bylo jak z filmu pro pamětníky, když se Jakeš vypravil mezi lid. Jeho šestsettřináctková kolona si to s policejním doprovodem hasila na plné pecky po těch okreskách na Slovácku či Valašsku, zůstával po nich jen zvířený prach, který usedal na mávající dětičky, seřazené ve vesnicích, kudy jen projížděli. A my jsme kolonu stíhali v mojí služební Š 105 ADC-81-48 a řavali na tu školní mládež z otevřených okének "Ať žije kníže pán", což oni samozřejmě nemohli slyšet v tom řevu litrového motoru, vytočeného kam to jen šlo.
To jsou ty vzpomínky starých zbrojnošů a veselé historky z natáčení, zmíněné výše. Nebo jak jsem s Jakešem jel tím legendárním Baťovým výtahem... ale dost, to zas někdy jindy.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Godote, to veselí chápu. Mohl byste přidat nějaký ten dobový tiskový výstup z té vaší pracovní legrace? Myslím váš článek jako výsledek vašeho výsadku. Abych si toho vola taky užil.

Zatím bez slepic

Nemohl, protože moje výstupy měly zvukovou podobu (jak už tak v rozhlase bývá zvykem) a svůj archiv jsem (jak psáno výše) zlikvidoval před více než čtvrt stoletím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Odsudek v závěru článku o tupostí kandidátky na předsedkyni komise se mi zdál velmi tvrdý až drsný. Přece jenom o ni mnoho nevím a jsem zvyklý spíše hodnotit lidi podle konkrétní práce a chování. Děkuji proto Lacovi G. Mlynářovi za bližší upřesnění a informace. Nicméně jsem v reakci na Targusovy příspěvky jsem si vybavil svůj aktivní pracovní život. Musím konstatovat, že až na krátké časové úseky jsem se setkával ve svém okolí s lidmi o nichž platilo konstatování: " Je tak aktivní, až je radioaktivní ! " Nebo se říkávalo : "aktivní blbec je horší než třídní nepřítel ". Zvláště nepříjemné bylo když onen člověk byl v nadřízené pozici. Bohužel musím říci, že často to byli lidé vzdělání . Každodenní realita kolem nás
nám jasně dokumentuje více než kdy jindy, že platí: " maturita není patent na rozum ".
Dnes již ani VŠ a tituly před i za jménem nic moc nevypovídají zejména o charakteru
a motivech . Píšu to proto, že jsem dnes ráno narazil na článek, který drsně dokumentuje
jaké mohou být následky špatných a hloupých rozhodnutí lidí, kteří se dostali k moci
a nedomysleli dopady rozhodnutí na vlastní zem a občany.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pocet-utoku-nozem-od-pric…

Zdánlivě mimo téma. Podle mne ovšem zcela aktuální.

Zatím bez slepic

Článek v odkazu ukazuje, ještě jinou šílenější věc.
Nejen, že jako následky i těch špatných rozhodnutí se do EU dostali lidi nelidi. co tu nemají žádné právo být a ti se tu klidně stále dokonce volně pohybují a terorizují, znásilňují či vraždí a napadají i domorodce.
Ale ti, co u moci jsou a za tato špatná a hloupá rozhodnutí nesou neodpustitelnou a PLNOU odpovědnost a měli by hanbou lézt kanálama, si vládnou dál a LID jim to trpí jak těm kriminálníkům, tak těmto politikům.
S humanitou a lidskými právy na jazyku se necháváme zlikvidovat, či nenávratně poškodit celou Evropu....
To je pravá tragedie současné Evropy.
Jak to, že nejsou masové evropské demonstrace proti takovým politikům, když jde o ohrožení ne demokracie, ale vůbec Evropy a normálního života zde, jak ho známe.
Jak to, že se nevzbouřila policie, armáda a nekonají a nepostaví i takové politiky před soud...........tam by člověk i tu vzpouru, občanskou neposlušnost, masové demonstrace, či dokonce převrat silových složek dokázal i pochopit...?!
A o to horší to celé pak nakonec bude..........
PS:
Vidlák sám má vůbec zajímavá slovní spojení, dnes "andělsky blbá", minule "vášnivá hajtra"....prostě dovede i v urážkách a to i žen fakt překvapit....

Zatím bez slepic

Jezdím do Mnichova a Norimberku. V Norimberku na nádraží chodí policie ze samopaly, strašná verbeš je na nádraží. Ráno do práce jezdí jenom Němci, večer jsou zalezlí a ovládá to tma. Jsou místa, kam člověk může zajít na doporučení místních. Jo a Mnichov v bledě modrým. Ale ještě se může člověk projít.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Uradnicky konglomerat v Bruseli je natolko sebestacny, ze je jedno ci je tam takmer komunista Barosso, alebo opilec Juncker, alebo blondina.
Ta zaoceanska uradnicka lod sa da len rychlo potopit, ale nie prudko obratit. Timmermans teraz moze pracovat v zakulisi - bude mat vacsi klud jebat do V4.
Je teda ozaj jedno kto tam je. Ako povedal Putin, svet sa nachadza v ere srania na akekolvek pravidla. Anglicka aukcna sien preda jednoznacne ukradmuty artefakt z Egypta. Bez zacervenania. ScotlandYard asi necita noviny :D. A ked sa "dole" robia beztrestne taketo "drobnosti", co potom vyrabaju tam hore?? Som sam zvedavy, kam sa to az bude posuvat.......

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud chtěly Globální elity (GE) (pomocí rovnice: nástup liberalismu - příchod neomarxismu - rozpad Západní společnosti - nastolení Islámu), přeformátovat Evropu, tak je logické, že tlačí na to, aby měly ve společnosti co největší vliv ženy a měly i ty nejvyšší funkce. Proto kvóty na pohlaví ve vedení firem, parlamentu atd. v řadě Západních zemí. Všimli jste si, že na Západě EU mají momentálně většinou ministry obrany ženu? Pokud vyměníte ve společnosti uměle role pohlaví - chlapy postavíte k plotně a na mateřskou (pardon rodičovskou) a ženy necháte řídit společnost s mateřským emočním nastavením, tak k rozvratu dané společnosti musí dojít.

ACH TY ŽENY....

Zuzana
...Čaputová se vyrazila poklonit svým páníčkům do Bruselu (Junckerovi) a také do centrály NATO (Stoltenebrgovi). Co tam vlastně vše řekla? Jen namátkou třeba toto:
"Myslím si, že pokud má být V4 respektovaná, tak musíme vyřešit všechny pochybnosti, které naši partneři mají, pokud jde o porušování nebo ohrožování našich společných hodnot," řekla Čaputová, podle níž je budoucnost Slovenska v "silné a jednotné unii".
Ale před svou cestou napsala na svůj profil něco mnohem zajímavějšího a to, že nebere cestu do Bruselu jako cestu zahraniční, protože politika, kterou tam prý vytvářejí, je společná. Navíc se neustále zmiňuje o tom, že se z Evropy, ale i ze Slovenska vytrácí "politická jednota".
Když si tedy tato slova rozebereme a přeložíme do běžné mluvy, tak nám p-rezidentka vzkazuje toto: Jsem sice p-rezidentkou Slovenska a měla bych hájit jeho zájmy, ale ty neexistují, protože Brusel "není zahraničí" a tudíž bohatě postačí dál fungovat v roli nainstalované loutky a podílet se na rozbití Slovenska a V4. A jak? Postačí poslouchat pokyny z Bruselu, řídit se jimi a hlavně nijak nevybočovat. EU má podle ní problémy s Polskem, protože tam prý vzniká otázka jestli mají právní stát a s Maďarskem, kde se EU zase nelíbí jejich kontrola médií a justice. Jinými slovy se EU obává toho, že se obě zmiňované země rozhodly převzít kontrolu nad vlastními zeměmi a že si např. (na rozdíl od nás) nenechávají rozvracet státnost prodejnými médii a různými dalšími, z ciziny vedenými, organizacemi. Bratrům Slovákům není co závidět, když se tato osoba cíleně staví za nadnárodní zájmy a Slovensko jako samostatnou zemi vůbec neakceptuje, ale uznává ji jen jako Protektorát Bruselu.
"Budem sa snažiť pokračovať v našej podpore Ukrajiny. Každá krajina má právo sa slobodne a suverénne rozhodnúť, kam chce patriť" A tímto výrokem ještě potvrdila, že fašistická kyjevská vláda má právo jít cestou banderovců a vést válku proti občanům vlastní země.
Mohl by ji někdo říci, že "jednota v politice" byla vždy a pouze v totálních DIKTATURÁCH, kde se směla říkat pouze jediná "pravda"? A že i na toho Hitlera spáchali vlastní lidé atentát a že Stalin většinu života bojoval s trockistickými marxisty?

Angela
...Merkel se opět veřejně roztřásla. V poslední době již podruhé, kdy při prvním třasu bylo řečeno, že se pouze potřebovala napít, protože prý byla dehydrována. Když se tento týden začala opět nekontrolovatelně třást, tak ji hned nabídli vodu, ale ona ji odmítla s tím, že ji nepotřebuje. Asi nemá smysl dál tvrdit, že za jejími zdravotními potíži může dehydratace, čemuž asi nevěřil ani ten největší prosťáček, protože i v minulosti se do podobných stavů opakovaně dostávala. Co na daný problém říká psychosomatika, což je dnes obor na vzestupu? Kdy se třesete kromě toho, když je vám zima? Když máte STRACH. A kdy se třesete nekontrolovatelně, i když v okolí není nic co by vás mohlo děsit, stresovat? Když máte strach v sobě hluboce potlačený! Pak na podvědomé úrovni dostáváte od svého těla fyzický pokyn (příznak), že jste potlačili určité emoce a že nejste v pořádku. Z čeho asi tak může mít strach osoba, která se obrátila proti svému národu, proti celé Evropě a na pokyn zvenčí zamořila náš kontinent cizími nájezdníky? Co myslíte?

Gréta
...Thunberg jezdí po světě (místo školy!) a varuje před klimatickými změnami, které ÚDAJNĚ způsobil člověk. Tato dívka je diagnostikována jako duševně chorá, má Asperga (porucha emoční a sociální inteligence), k tomu ještě selektivní mutismus (je schopna mluvit jen někdy a jen s některými lidmi a to ne vždy) a ještě obsedantně kompulzivní poruchu (kdy se vám do hlavy opakovaně dostávají vtíravé a nutkavé myšlenky - třeba, že je planeta ve smrtelném ohrožení a vy ji musíte osobně stůj co stůj zachránit). A možná právě proto ji kdosi navrhl na Nobelovu cenu za mír. Pokud totiž chcete globalizovat svět a řídit ho jako superstát bez národních států, tak musíte přijít s nějakým GLOBÁLNÍM ohrožením, které celé lidstvo uměle spojí v jeden celek a oni zapomenou na své národy, na svou kulturu, na svou historii a nakonec i původní řeč. Ekologie je proto tím nejlepší nástrojem. A protože dospělí takovéto čachry snadno prokouknou, tak je nejjednodužší k tomu zneužít duševně nemocné dítě.

Zrovna před dvěma dny dva čeští odborníci (Šíma, Kavka) přišli s tím, že za oteplováním planety nemůže nějaké CO2, ale celosvětový úbytek zeleně. Co na to Gréta? Řekl jí již někdo, že když bouchla sopka Krakatoa, tak během několika dní vypustila do ovzduší více zplodin než lidstvo za celou dobu vzniku průmyslu až do dnešních dnů? A že za pět let se planeta sama vyčistila a po tom svinstvu nebylo památky?

Pokud chtěly Globální elity (GE) (pomocí rovnice: nástup liberalismu - příchod neomarxismu - rozpad Západní společnosti - nastolení Islámu), přeformátovat Evropu, tak je logické, že tlačí na to, aby měly ve společnosti co největší vliv ženy a měly i ty nejvyšší funkce. Proto kvóty na pohlaví ve vedení firem, parlamentu atd. v řadě Západních zemí. Všimli jste si, že na Západě EU mají momentálně většinou ministry obrany ženu? Pokud vyměníte ve společnosti uměle role pohlaví - chlapy postavíte k plotně a na mateřskou (pardon rodičovskou) a ženy necháte řídit společnost s mateřským emočním nastavením, tak k rozvratu dané společnosti musí dojít. A kdy? V momentě kdy do ní necháte uměle vstoupit ryze mužskou (šovinistickou) populaci, ve které má žena práva asi jako pes. A to je cílem GE. A teď si vezměte, že US státní elity se rozhodly vytvořit politické klima takové, aby Evropa začala válčit s Ruskem. Chápete? Ta cíleně, na mnoha úrovních decimovaná a vykastrovaná Evropa, se měla postavit Rusku? Právě proto (velmi zjednodušeně) bylo nutné co nejrychleji změnit střediska koncentrace řízení - odepsat USA a vyzdvihnout Čínu, aby nedošlo k totální celosvětové katastrofě.

Přidejte k těm ženám výše ještě Teresu May, která dostala "Velkou" Británii na kolena a máme celkem slušný výčet totální společenské dekadence. Co si stále říkáme? Chceme-li odepsat nějaký systém, tak do jeho čelu postavíme nýmandy a ti se o to již postarají vlastní neschopností (u nás kdysi např. Jakeš a Štěpán).
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3286536481372690&id=1…

Zatím bez slepic

obvzlášť vyniká např. u Madlén Albr. nebo Clintonky

Zatím bez slepic

Homer.
Mne spíš napadá,že má třesavku z toho co způsobila Německu,tak raději zmizet ze scény na hranou nemoc.
Merkelová nemá ze svého pohledu jinou náhradu,společnici,než Leyovou,proto ji uklidila do Bruselu,po odchodu Merkelová,by vypadla i Leyová.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Před pár dna skončila nákupní kampaň En Primeur 2018 a žádné zvěsti o chorobách a zkáze jsem nezaregistroval. Všechno jako obvykle, ceny rok od roku trochu plynule rostou, ale žádné drama. Tedy s výjimkou těch nejdražších chateau (třeba Angelus, Petrus, Palmer a samozřejmě Ch.Margaux), kde se ceny vyhouply mnohdy až do desetitisíců za lahev, což je samozřejmě úplný blázinec.

Tenhle extrémní nárůst cen u uvedených chateau je dán tržně, ale nikoliv, že by snad byl vína nedostatek a proto rostla jeho cena. Příčinou je (podle mě) skutečnost, že existuje úzká vrstva populace, která má nadbytek vytištěných papírků, resp. vyemitovaných jedniček a nul, a už neví co s penězi. Producenti na to samozřejmě reagují a chtějí si také něco ukousnout z té inflace.

Producenti vín z Bordeaux určených pro střední vrstvy, tedy ta "levná", takovou cestou jít nemohou, protože střední vrstvy na tom tak dobře nejsou a navíc se zdá, že počet takto zařazených jedinců spíše klesá. Jako příklad to co, jsem letos nakoupil já - třeba Ch. d´Issan (margaux), Ch. Fombrague (st.emilion), Ch. du Glana (st.julien) se stále pohybují na úrovni "více stokorun" - samozřejmě teď při nákupu metodou EP. Za deset a více let, až budou k pití, bude už cena jiná, obvykle cca dvojnásobná.

Takže v Francii, zdá se, zatím s nákazou klid. Třeba je to jen lokální?

Zatím bez slepic

Ony vždy nějaké sazenice révy přežijí a vypěstují si odolnost vůči nové chorobě. Zatím jde jen o Moravu. V případě Bordeaux bych se bál sršně čínského, přeci jen to je to místo, kam do Evropy připlul v kontejneru z Číny. Je mlsný a může sežrat úrodu dříve než z ní bude víno. A co se týká starých drahých vín, to je záležitost pro sommeliéry nebo bohaté. Rozdíl mezi superdrahým vínem a vínem mírně nadprůměrné ceny je jen nepatrný. Natolik, že jej laik nepozná.
Francouzi chudnou a budou muset pít jen stolní vína.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlas

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dnes jsem se shodou okolností potkal u stánku s pivem na pouti známého prof. vojáka, co s ním čas od času sedám u stolu v místní hospodě. Sedli jsme si ke stolu ještě s pár známými a řeč šla přes kluby vojenské historie k vojákům a vojsku.
Řeč se oklikou stočila na ženy v armádě a on vyprávěl o skoro zdařilém pokusu o vytvoření plně ženské mechanizované roty někdy v roce 2003. Prý to dostal na starosti docela schopný velitel, ženy se podařilo zdárně nabrat, podařilo se je velmi dobře vycvičit, měli výsledky a tak prý jsme krátký čas měli jedinou čistě ženskou mechanizovanou rotu v NATO.
JENŽE. Pak se přihlásila o slovo příroda. Vojáci z ostatních neženských rot splnili plán těhotnění na 100% a rota se v tichosti rozpadla a pokus nebyl opakován. Naprosto logickou přesmyčkou jsme se dostali k uniformám pro těhotné vojačky a k Uršulkce von der Leyen. Ta prý by to jen tak lehce nevzala, šla by dál a vytvořila by mechanizovaný prapor pouze z žen a homosexuálů. a problém by byl vyřešen. To by byla teprve velká sláva.

Ta si myslím, že s Uršulkou von der Leyen užijeme spousta legrace a že nám úsměv bude tuhnout.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Věděli proč ji tam posadili. Skutečně bude asi tak blbá a poslušná, že podepíše a udělá všechno co po ní budou chtít. Jen ještě nevím, zda umí zpívat. Nejsem optimista, ti co jí řídí, ji tam neprosadili proto aby nám bylo líp. Čekám nějaký výjeb. Podívejte se jak nyní ohýbají všechny paragrafy a morální zásady naší civilizace ohledně uprchlíků na Lampeduze. Ta mrcha, co je tam dotáhla, koná ve stylu slavného Kutuzova, který měl zásadu, že nejlepší obrana je útok, ještě drze žaluje o nactiutrhání. Přitom by měla dokázat, zda vůbec nějakou čest má. Bojím, bojím, zvláště, když vidím tu naši "jednotu" v naší rozjebané republice.

Zatím bez slepic

Tak.

Na Lampeduze se bude lámat chleba.

pokud to tam Salvíni projede...

Zatím bez slepic