Díky moc a neučte se dál

Autor

Milí studenti. Ani nevíte, jak vděčný vám jsem za vaši angažovanost ohledně české politiky a životního prostředí. Váš stále angažovanější přístup se pomaloučku polehoučku už začíná blížit angažovanosti z dob nedávno minulých. Dovolte mi proto pár dobře míněných rad: 

1. Leckteří z vás už v pátek nechodí do školy, ale stávkují spolu s Grétou za klima. Bude velmi vhodné Grétu následovat ještě více a pokud možno studium přerušit. Ostatně proč studovat, když za dvanáct let už stejně nebudete mít v čem žít že? Přerušte studium a staňte se profesionálními revolucionáři. Jezděte a létejte po světových klimakonfenrencích, buďte vidět. 

2. Stejně tak je vhodné zvýšit úsilí v Milionu chvilek. Já vím, že jsou prázdniny, ale když vám ta angažovanost tak šla ve školním roce, nepolevujte ani teď v čase dovolených. Demonstrujte, křičte, slovy Radka Bangy dělejte bordel a bojujte proti oligarchovi s Ovarem co to dá. 

3. Slyšel jsem, že do škol začínají jezdí další angažovaní umělci a neziskovkáři, kteří vás naučí, jak demonstrovat lépe, efektivněji a radostněji. Možná vám i řeknou, kde se dostane permanentka na penězovod, který to všechno zaplatí. Nenechávejte vše jen na Minářovi s Rollem. Přerušte studium a dejte se do toho. 

4. Plňte náměstí a televizní obrazovky nejen jednou týdně, ale pořád. 

5. Váš upřímný boj za lepší zítřky se mně a mé rodině rozhodně vyplatí. Díky vám bude mým dětem stačit jen chodit do školy, být trošku pracovití a nepodléhat davovým hysteriím a budou mít budoucnost zajištěnou. Na leckteré učební obory už nikdo nenastupuje. Brzy bude lepší být zedníkem než inženýrem. Technické obory jsou neobsazené a střední zdravotní školy už dávají stipendium mladým kočkám jen aby studovaly na zdravotní sestry. 

6. Navíc, když budete demonstrovat, bude pro moje děti neuvěřitelně snadné být lepší než vy. Budou sečtělejší, vzdělanější, znalejší, zručnější a navíc se ani moc nenadřou. Kvalifikací do práce jim bude už jen pravidelná a přesná docházka, protože ani to už dneska není samozřejmost. Vy zatím budete mít dobrý pocit, jak jste napomohli lepší budoucnosti, ze které nic nebudete mít, protože budete tupí.  

Děkuji vám všem, kteří děláte dobrovolně všechno pro to, abyste pro moje děti nebyli žádná konkurence. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Podívejme se na věc z jiného pohledu: To se to demonstruje, když se ví, že nedojde k žádným represivním opatřením a na organizaci se
dokonce podílejí mainstreamové sdělovací prostředky! Srovnejme to s posledními demonstracemi v Moskvě. Ale v porovnání s tím, co se dělo nedávno ve Francii (žluté vesty) nebo ve Španělsku (katalánský problém) se ruský režim chová k protestujícím poměrně ohleduplně. Věřím, že v Moskvě se další "Majdan" uskutečnit nepodaří stejně jako u nás. Omluvte mně, že jsem poněkud stručný, ale domnívám se, že je to tak lepší. Některé dost dlouhé repliky na tomto blogu totiž nestačím přečíst a strávit, tak se snažím jít tak trochu příkladem. I když se také sebekriticky přiznávám, že bych tak dlouhé články dát dohromady nedokázal.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rád bych Vidlákovo přání doplnil o jedno, aby ti demonstrující neměli děti a zachránili tak klima pro děti Vidláka. A těm nejradikálnějším vzkazuji, že i oni vypouští do ovzduší CO2 a metan. Pokud jej chtějí omezit, mohou začít u nich samotných.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

platit daně? Bude existovat státní zřízení? Co potom bude vysílat Čt24?

Zatím bez slepic

ČT bude učit diváky rozpoznávat fake news. https://pravyprostor.cz/ct-bude-ucit-divaky-jak-rozpoznat-fake-news-pra… Tomu se říká udělat kozla zahradníkem. Ale možná jako výukový materiál použijí fake news z tvorby ČT. Mají slušně velkou sbírku.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

proti našívaší se bojí vystoupit i premiér a prezident
kolikrát do něj Soukup rejpal - ale jen mávnul tlapou

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já bych o demonstracích uvažoval jinak.
Proč jich je tolik ve více státech,když se ukazuje,že jsou organizované a placené ze zahraničí,Soros
Jak i píše Povidlák v Moskvě je jasný účel demonstrací,nastolit tam dalšího Jelcina.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rusko je z pohledu konfliktu USA-Čína vnímáno jako slabší cíl, který sice nelze porazit vojensky, ale barevnou revolucí ano. Proto ty pokusy o instalaci Jelcinova klonu. O lidi nebo demokracii nikdy nešlo. Kdyby náhodou ano, chovali bychom se jinak např. k Saúdům.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Mám na to podobný názor,ovládnout Rusko,to by silně uškodilo Číně,jak v přírodních zdrojích,také by byl zastaven Čínský vstup do východních oblastí Ruska.Rozvrtat Čínu,tak jdou mil.Číňanů do světa.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stejnou taktiku už jednou USA použily, když rozklížily nepříliš pevný tandem SSSR-Čína odtažením Číny. Teď se pokouší o totéž, ale odtahují Rusko. Jen správně pochopili, že vojenská konfrontace s Ruskem nedává smysl, takže jej chtějí porazit zevnitř. a ti demonstranti v Rusku si sice myslí, že demonstrují za demokracii, lidská práva a evropské hodnoty a ve skutečnosti jsou to samí obětovaní pěšáci.
Veškeré strašení Ruskem má jen za úkol nakoupit zbraně v USA. Viz vrtulníky, už se diskutuje jen o nabídkách amerických firem. Počkejme si ještě na výběr nových BVP. Kraus Maffei s vozidlem Puma dosud nepochopila, že byla vyřazena z tendru, aby mohli vyhrát Američané. Přitom je to zřejmé a postačí nám k tomu informace z veřejných zdrojů. Proto armáda nakonec vybere vozidlo CV90 od BAE Systems nebo ASCOD 2 od General Dynamics European Land Systems. Ale není to podmínka, armáda si může vybrat výrobky i jiné americké firmy.
A abychom splnili své závazky vůči NATO, mohli bychom si jako ČR koupit ponorku.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten nerozdělili USA, ale plešoun tím projevem, kdy čínan řekl, že je nepřijatelné zpochybnovat stalina. Zde USA pouze vyuzili situaci a prisli s obchodnimi navrhy k nekomu, kdo byl nasranej a tak ochotnej jednat ;)

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Smutné je, že naši rádoby novináři vždy opomenou fakt, že "demonstranti" v Moskvě záměrně nezažádají o povolení ke shromáždění. Je to cílený záměr.

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je záměrná taktika demonstrací, vyprovokovat brutální zásah a potom řvát o brutalitě. Až to Rusům dojde, budou demonstranty zatýkat a vyslýchat ohleduplně, ale potom je po odchodu z policejní stanice brutálně seřeže maskované komando. Organizátoři demonstrací od Sorose na demonstrace nechodí, ti jen vycvičí jiné a poskytují rady z povzdálí.
Cílem všech takových demonstrací je vyprovokovat zásah policistů. Brutální, s patřičnými snímky. Když se to nepovede jako v Kyjevě, nastoupí najatí odstřelovači, kteří střílí do obou stran. Potom se veřejnost zhnusená brutálním zásahem zvedne a režim smete. Instalován je režim jiný.
https://petrhampl.com/barevna-revoluce
V prostředí ČR stačí sledovat Šimona Pánka. https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/201903049371583-prague-civil-… Barevná revoluce bude v ČR 17. listopadu 2019. Vláda má dost času, aby se připravila, ale to by ministerstvu vnitra nesměl šéfovat neschopný Hamáček.
Nu, Andreji Babiši, hřeješ si hada na prsou. Nediv se, až Tě 17. listopadu uštkne.

Zatím bez slepic

Nechi rejpat Gerde, ale porovnej zásah rusa vs frantika, kde jsou mrtvy? Kdyz teda rikas, ze rus nevi co dela...

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je třeba stále upřesňovat - jsou to akce pouze Navalného /jiná ruská opozice ho neuznává a o jejích akcích se nepíše/, Navalnyj je kůň Chodorkovského - spojení s domem Rotschildů/ a dále - demonstraci úřady buď povolí, na určeném místě, ale vůdce Navalný ji svolá na jiné, provozem velmi exponované místo, nebo demonstrace není povolená a přesto se svolává. Policie /ruská/ ve srv. s "demokratickým západem" se chová uměřeně a podle zákonů. Západní policie zasahuje docela brutálně - ovšem jen v případě, že se jedná o domorodce, resp. bílé domorodce, v případě jiné barvy kůže nebo úchylky /LGBT/ nezasahuje, jednak má zákaz a jednak se bojí, protože v případě zásadu je pak čeká represe - velmi často v Itálii - tam se teď díky Salvinimu situace trochu mění.

Zatím bez slepic

Insegnante.
I to může být účelem,svolat demonstrace na jiné místo,aby policie tvrdě zasáhla a západ budě silně pobouřen,sankce na Rusko,obviňovat Putina,vždyť to známe.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Až se chvilky spojí v čas
nastane nirvána mas.
Hradem bude zářit halík
na výplatu bude balík
Ostravou vát čistý vzduch
pod kampou plout úhoř, pstruh.
Bude jasné co a jak
nikde žádný zabiják
nou hau bude v malíku
kožky budou z králíků
opadávat samy,
budem vítat lámy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

v americkém městě El Paso zahynulo dvacet lidí..." (idnes)
Jak zahynulo? Strachem? To už by byl lepší titulek, že je zabila puška.Novináři nesmí napsat, že v americe se vraždí, když je to náš vzor.

Zatím bez slepic

kamion".
Vraždění kamiony je v ČR povoleno. Tedy samozřejmě v titulcích. Oblíbená vražda je, když to do něj napere někdo z protisměru. Anebo ho zkouší podjet zezadu. To se to pak v telce i v novinách vraždí, jedna báseň.

Zatím bez slepic

A kam zmizela zbrań ze všech zbraní nejvražednější, bílá dodávka?

Zatím bez slepic

na U-rampě nějak na hlavu, nebo tak něco? Nemáte v zásobníku nějakou zprávu? Rány do hlavy jsou náramné svině. Jsem odstrašující příklad.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

starší, jak černé uhlí jsem,
a tak nervozní z dění dnešního.
dříve chtěli rodičům vzít děti,
stát že je lépe vychová,
dnes rodiče dobrovolně
nechávají výchovu svých potomků
kromě školy i na médiích
a v kině pak slyším hlášky,
kdy by se člověk otřásal smíchy,
kdyby to k pláči nebylo.
dětičky ty brzy dají rodičům koryta,
či je pro zkoušku
na strom vylézt nechají
udrží-li se tam,...
když ne,
bude více místa
pro mládež na zemi.
netuší však,
že i jejich děti jednou dorostou. ?
kolečko se uzavře.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

v temném lese světluško..
chceš ozářit les?
Ddo školy zpět vlez
pochyť trochu rozumu
ať už nejsi za gumu;
nevynechej pátky,
ať už tam jsi zpátky!
Myslíš, že ti papež franta
hodí nějakého granta?
Ten ti nohy umyje
sukýnku ti odkryje
třeba až do rozkroku,
všechno v mezích pokroku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, ovšem vaše dědi (a moji vnuci taky) budou makat jako mourovatí, zaplatí daně (jinak represe) a z těch daní budou vesele žít a dál stávkovat ti nestudovaní stávkující blbci a vašim i dětmi (a mými vnuky taky) placená ČT je za to pochválí.
Leda by přišel nějaký skutečný převrat zpět k nějakému logickému racionálnímu provozu. Což zatím tak nevypadá.

Zatím bez slepic

Jaké daně Godote? Celá EU stejně jede na papírcích z tiskárny bez reálné hodnoty. A v naši zemi s obrovskou tradicí šedé ekonomiky, kupování bez DPH a další šmelině, že by moje děti neuměly obejít oficiální represe, to bych se divil... :-)

Ostatně i to EET už se vesele obchází, myslím že Babiše čeká nepříjemné zjištění, jak mu výběr daní drobných živnostníčků zase klesá...  Pořád se dělá bez papíru, pořád je v ceně bez a s fakturou obrovský rozdíl, všechny firmy mají svoje černé fondy, stejně jako všechny politické strany i všichni oligarchové. Běžného člověka nestojí už ani za to ždímat... Za každou vyždímanou korunu musí stát dvě jiné zaplatit na byrokracii s tím spojené. Kdepak... až to celé praskne, první přijdou o prachy právě ti neproduktivní. Ať dobrovolně nebo nedobrovolně. 

Navíc svět letí tak rychle vpřed... kdo by před deseti roky čekal něco jako migrační krizi? Kdo by si tiplnul na Brexit, ostrnaté dráty kolem Bundestagu, poppulisty u moc ve stále více státech, Trumpa v USA? Kdo si dneska ještě vzpomene na nějakého Pilipa, Rumla, Kalvodu? Kdo si ještě vzpomene na nějakého J.M.Barosu? Pamatuje si někdo alespoň jednu větu, kterou řekl Van Rompuy? Podívejte, co psal Čulík před deseti lety a co píše dneska... 

Za deset let už si na Mináře i Grétu nikdo ani nevzpomene. Budou nové problémy. 

 

 

 

Zatím bez slepic

Jsem rád za vaši reakci, z níž je zřejmé, že se vás můj pouhý přípodotek dotkl, což nemyslím pejorativně.
Zatím je realita taková, že se (pokud to jde) ždímají ti nejníže postavení (malí živnostníci a zaměstnanci).
Jasně, v Čechách se švindluje (na Moravě a spol. taky, jasně), ale tomu malému švindlování se jde po krku řádově intenzivněji, než tomu velkému.
Jasně, doba je rychlá a nám, starobním důchodcům, už poněkud uniká. Což je jen planý povzdech z mojí strany.
Jasně, na Pilipa si vzpomínám, byl jednu dobu ministr financí. Pokud najdu sílu, pošlu vám k němu jednu veselou historku z natáčení. Jen si nejsem jist, zda někoho ještě pobaví.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Godot.
Jste znalec té doby,co kdyby jste porovnal tyto mladé kohoutky na min.financí a to právě Pilipa a Sobotku.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Jen si nejsem jist, zda někoho ještě pobaví."

Jen pište. Cizí neštěstí vždy pobaví.

Zatím bez slepic

Pane věštec.
To když jde Pilip a ještě jeden,organizovat oranžovou revoluci na Kubu.ať se nediví,že může skončit v lochu.
To se musel komunista Pithart hodně snažit,aby je vysekal z trestu.

Zatím bez slepic

Ani ta Venezuela zatím Pilipovi nevyšla. Mají totiž s Rumlem neziskovku Institut CASLA na podporu demokratických změn v Latinské Americe.

Zatím bez slepic

Paní Fito,
Díky za doplnění.
Pak jsem si vzpomněl,že ten druhý měl být Jan Bubeník.
Právě,na to má náš stát peníze,rozvraceče režimů po světě,ale pro pracovníci sociálních služeb ne.

Zatím bez slepic

Pithart? To si musel s Fidelem velmi dobře rozumět, že ty kluky pustil z vězení.
Není to ten Pithart, co nedávno posílal vzkaz na demonstraci milionu chvilek?
A vida, jak je uznáván, nevadí nikomu.... leda mě, když jsem se na jiných webových stránkách proti němu ohradila...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak pro toto zřejmě vadí ta M. Benešová, konečně pokus o FARA soft...,nakonec i o Chvilkaře samé (nejen)jde:

""""A ještě na jednu věc upozorním. Roky volám po tom, abychom uzákonili regulaci lobbingu a působení neziskových organizací, jak to mají v USA od roku 1938 (takzvaný zákon FARA, the Foreign Agents Registration Act). Nedávno to uzákonili v Rusku, joj, to bylo vřískotu! Pak to uzákonili v Izraeli, a to bylo potichu kroucení! A teď – no čtěte sami, co uvedla po úterním zasedání vláda na svém webu:

„Lobbování v Česku by mělo dostat jasná pravidla, jejich návrh včera schválila vláda. Zákon z pera Ministerstva spravedlnosti kabinet rozšířil o povinnosti týkající se neziskových organizací.“"""""

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

diskuzi máte mou odpověď na téma poškozování naftových motorů spalováním MEŘO, slangově pak "řepy". Jen ve zkratce -MEŘO nemůže způsobovat zvýšené ukládání karbonu v turbu nebo v EGR ventilu, v tomto punktu se mýlíte. Příčina je jinde, resp. řepa mohla poškodit něco jiného, zřejmě vstřikovače. K vynášení soudů by bylo třeba znát více.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Sice dříve nebylo tolik aut s turbem,EGR ventilem,tak to nemůžu pevně dosvědčit.
Máme právě zkušenosti v posledních letech,kdy se přimíchává biosložka,jak mne ukázal fakturu pro čerpací stanici,tak je to přes 6% biosložky.Podle servisního technika VW,tyto biosložky mají jinou tepelní teplotu hoření,když se projevil zanesený filtr pevných částic,tak doporučil,projet delší trasu,ohřát dobře motor a skutečně se filtr pročistil.Jak jsem už psal,časté krátké vzdálenosti tomu napomáhají,že se může něco znečistit dříve.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

zanáší se na každém autě.
Tedy pokud se budeme bavit o OA, kdybyste jezdili po dálnicích, jako soudruzi z Říše, ani byste si nevšimli, že vám za jízdy "kdosi" chrstnul do filtru naftu a saze shořely. Takhle s tím musíte do servisu, aby to soudruzi udělali "nějak, já nevím jak", tzn. vypnuli 3,14-čoviny navěšené na motoru a manuálně zapnuli systém čištění DPF.
EGR je problémový i na benzínech, prakticky nevím o autě, které by to po určitém nájezdu nezačalo dělat. Úplně postačí ten bazmek vyhodit ven a umýt ho nitroředidlem, profi odmašťovačem, nebo něco podobného.
Tyto závady všeobecně signalizují počínající opotřebení agregátů zajišťujících dopravu paliva do válců ve správném čase a konzistenci. Neboli celý systém je kvůli normám emisí vyšroubován na doraz a postačí minimální úchylka některého ze subsystémů, aby došlo ke kolapsu.
Buď vyhlásí palubní komp poplach kvůli překročení emisí červená kontrolka motoru, případně začne omezovat výkon motoru, anebo to rovnou všechno odpojí a vy stojíte kdesi v prdeli - pardon - na poli, nejlépe pak v noci za deště.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Díky za včerejší odkaz.
Vyřešila jste můj technický problém s nevystřelenými BAGY.
Rotace plechovky vše vysvětluje, především ztrátu kinetické energie.
Vypadl mi z hlavy jeden zážitek z mládí, kdy kamarád naložil do Š 100 další čtři mládežníky a nad Kálkem škoduli také přetvořil do podoby kabrio. Jen jedno děvče mělo roztržený ušní lalůček od .náušnice.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

soudruzi z fakult melou hovna, jako ostatně obvykle.
Z toho, co jsem si přečetl v odkazu, je mi jasná teto skutečnost.
Bagy na Ceedu nevylítly proto, že žádný z bagů nemá své čidlo umístěno na středu vozidla. Neboli takové vozidlo jsem ještě neviděl. Čímž nechci tvrdit, že takové vozidlo neexistuje, anebo že nelze něco takového provésti.
Těch pár osobáků, které jsem měl tu čest vidět, mělo bagové policajty (aktivační čidla) v rozích karosérie, neboli v předních částech blatníků, resp. na nosnících (lze-li takto ty "plíškové" profily nazvat, na nichž jsou uchyceny podběhy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dobré poledne všem, kteří právě obědváte. I já, spolu s Vidlákem konání Grety podporuji, i když z jiného úhlu pohledu. Byl jsem hloupý a povýšený, když jsem její aktivity nazýval greténskými, pohrdlivě se vyjadřoval o její schopnosti vidět molekuly CO prostým okem a nazýval jí duševně postiženou. Stejně tak jsem jako flákače označoval české studenty, kteří stávkují pouze ve školním roce a slovy jednoho z jejich učitelů - kytky zavlažit neumějí - o to více bojují za životní prostředí. Beru vše zpět, kaju se a omlouvám. Konečně jsem si přečetl její texty a stejně tak jsem se seznámil s požadavky českých studentů. Tleskám a podporuji. Přátelé, jenom jejich požadavky na lokální výrobu potravin budou znamenat rozpad nynější podoby EU velmi rychle, spíše bych to nazval rozvratem. Stejně tak požadavky na omezení cestování některými dopravními prostředky, z nichž nejvíce znečišťujícími jsou lodě a letadla spolehlivě rychle vyřeší problém migrace. Požadavky na více vegetariánské stravy jakožto obézní podporuji také - nic se nám nestane, budeme zdravější a více vydržíme.
Suma sumárum, jsem její fan. Nejvíce nadšený bude Vidlák, který spolu s Tolstojem buduje ve Vidlákově Jasnou Poljanu a už dlouho zakládá hnutí "Podporujte svého Vidláka."
Ať žije Greta a s chutí do toho! Jsem fakt zvědav na to, až bude ČSAD, Babiš, Bursík, Kalousek a spol. volat v Bruselu po lokální výrobě potravin. Prosím lístek do první řady. IK

Zatím bez slepic

In reply to by Imannuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

podržtaškáře vám zadávám následující bojový úkol.
Až přijedou soudruzi z Říše pro české mléko, k těm farmahajzům, kteří si dovolují nedodávat do Madety, vyšroubujete na soupravách ventilky ze všech pneumatik. Ty pak pošlete soudruhům do Říše v úhledném balíčku, aby neutrpěli přílišnou škodu.
Pozor - na zadní nápravě tahače jsou tzv. tupláky, takže si s tím budete muset trochu pohrát. Jde to dobře podélně naříznutým šroubováčkem.

Zatím bez slepic

Lístky do první řady máme už nyní VŠICHNI, ale zadarmo to nebude.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

stál je tak v kanadské garáži, ani se nenabíjel. Rozmetal barák i sám sebe, sériový vůz, naše budoucnost, náš elektrický zítřek. Co na to greténi?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jestli mají Greténi vyhodnocené...

- celkovou uhlíkovou stopu, kterou způsobí výroba extra elektřiny pro provoz pouze elektroaut (například) v Praze

- uhlíkovou stopu současných požárů na Sibiři - při tom rozsahu požárů musí být uhlíková stopa provozu v Evropě za 10 let maličkostí, ne?

- uhlíkovou stopu všech válečných akcí po světě, zejména nyní na Blízkém východě (dovedu si například představit, jak by se zbláznily uhlíkové budíky při měření po kobercovém náletu napalmem Američanů ve Vietnamu)

Zatím bez slepic

se musí táhnout ropovod, jinak nejede.

Zatím bez slepic

To má Gréta další nosné téma na demonstrace:

výroba vojenské techniky na baterie, se solárními panely... nebo si představte tank, ze kterého trčí větrné lopaty... (úžasné, teď jsem sama sebe rozesmála).

Zatím bez slepic

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Maneca.
Už jsem to někde psal,neumím si představit armádu na baterky.
Víte co se říká,ty jsi na baterky a ještě si stojíš na kabelu,to by se dalo říci o některých generálech.

Zatím bez slepic

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Již v roce 1970 jsem na automobilní průmyslovce "zkonstruoval" návrh nákladního tahače s veverkovým pohonem (nezaměňovat s VVER!).
Princip spočíval ve velké otáčející se kleci, kterou roztáčí hejno/stádo veverek. Odtud převod na zadní nápravu. Přidáš "plyn" - vpustíš tam víc veverek. Ubereš "plyn" - veverky trochu vypustíš. Parkuješ - vypustíš všechny veverky a krmíš je biomasou. Funguje za jakéhokoliv počasí, ovšem spotřeba veverek je značná. Jak je to u nich s CO2 jsem se tehdy nezajímal, byla to ekologická doba temna. Můj návrh neuspěl ani u maturitní komise.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

po pohledu na pušku. Včera 20 v san chosé. Usa se blíží francii.

Zatím bez slepic