V rámci možností čisté

Autor
Štítky

Muj článek o obilné sněti celkem zabodoval a v diskusi několikrát došlo na otázku, co tedy má člověk vlastně dělat, když na výběr jen mezi jídlem kontaminovaným jedy chemickými nebo přírodními. Jak se postavit ke světu ve kterém se bezohledně drancuje pomocí Roundupu a nebo se biologicky nedrancuje, ale dá se to použít jen do bioplynové stanice, aby se z toho udělal metan a z něj "ekologická" elektřina. K bioplynkám se ještě dostanu v některém z dalších článků. 

Majka mi diskusi vyčetla mou bohorovnost se kterou o tom mluvím, protože v podstatě jde o čiré neštěstí. Svým způsobem má pravdu. Já si ale nemohu pomoci, protože své vidlácké řešení už dávno používám. Dokonce ho otevřeně hlásám a i když je použitelné a relativně jednoduché, málokomu se do nej chce. Ano je to můj evergreen - najděte si svého vesnického vidláka a kupujte od něj. 

Ale začnu trochu zeširoka:

 Jak připraví moudrý rodič své děti do života? Dá jim celou řadu dobrých rad. Třeba takhle: "Najdi si pořádného chlapa, nespi s každým, kdo se ti zamane, buď věrná, poctivá a bude se ti dobře žít". Pak přidají druhou podmíněnou radu:  "A když teda nebudeš schopná počkat jako panna až do svatby a s někým do postele vlezeš, alespoň ať je to pořádný člověk. A když už to nebude pořádný člověk, vemte si alespoň kondom. A když už si nevezmete kondom, dejte si alespoň pozor ať neotěhotníš."

V téměř každém konání existuje nějaký ideál, který je ale v praxi obtížně dosažitelný nebo naprosto nereálný. Moudrý člověk pak podmínečně z ideálu o krok ustoupí. A když to nestačí, ustoupí ještě o další krok. Blbec si řekne, že ideál je nedosažitelný, utrhne se z řetězu a začne blbnout, protože když nedokážu vydržet až do svatby jako panna, můžu být už rovnou kurva že jo? 

Zemědělství je na tom stejně. Průměrný vesnický vidlák nechce kupovat postřiky, protože to stojí peníze a nechce jíst kontaminované produkty. Nota bene, když si je sám vyrobil za dráž než kdyby je koupil v Bille a ještě do toho dal kupu práce. A tak prostě dělá to, co se na velkém stohektarovém poli, sadě, vinohradu nebo zeleninové plantáži nedá udělat. Hlídá si to. Má přehled a tak nemusí preventivně stříkat. Dva metráky pšenice na ten jeden hektar si dokáže namořit doma - třeba sírou. (Sulka) Stejně to udělá i s česnekem a dalšími osivy, které to potřebují. Nemusí používat nějaký průmyslový jed ze kterého se dalším postupem vyrábí Sarin. 

Nemusí víno stříkat preventivně, protože ta obrovská plocha je nezkontrolovatelná a ti velcí stříkají protože co kdyby, Když přijde plíseň, nebo padlí, použije postřik, ale proč by jinak utrácel... Mandelinku je schopen chvíli sbírat, to zase ubere postřik, plevel je schopen vyplet a nepotřebuje to dělat "tekutou motykou" Roundupem. 

Nemusí svoje slepice a prasata krmit antibiotiky, protože nemá takovou koncentraci dobytka, má je rozdělené a nějaká nákaza mu prakticky nehrozí. Ale samozřejmě, pokud mu prase začne kašlat, zavolá veterináře. A zjistí to včas, protože se k němu prasátka přijdou podrbat, slepice přiběhnou na zavolání, všechny zná jménem a ví, jak se každý jednotlivý kus drůbeže, bravu i skotu chová. Nezjistí nákazu ve chvíli, kdy to někde v hale masově chcípá, ale zpravidla na to přijde dostatečně včas, aby se to dalo léčit. 

Ale hlavně - vesnický vidlák nedodržuje žádné směrnice. Ani pro normální zemědělství ani pro biozemědělství. Proto nemusí dělat kraviny, aby dostal dotace, nemusí dodržovat debilní postupy, které odhlasoval parlament a vymyslel je někdo, kdo pole neviděl ani z rychlíku. Nekecá mu do toho ani zemědělký intervenční fond, ani veterina, ani lesní hospodář, ani podnikový ekonom. Vesnický vidlák je trvale v červených číslech, protože to nedělá pro peníze a neživí ho to. 

Já také používám postřiky. Ale o dost méně, než jakýkoliv zemědělec v okolí. Také už jsem léčil prase antibiotiky. Ale ne preventivně. Bez chemie to také nezvládnu, ale přistupuju k ní jako k poslední možnosti, ne k první.  Také musím tu a tam zaplynovat své zásoby obilí, aby mi to nesežrali brouci. Ale dělám to jen tehdy, když není jiná možnost. Předtím ještě obilí provětrám, přetáhnu a až když to nepomůže, pak dojde na chemii.  A navíc škůdce zjistím prakticky ihned, tak stačí minimální dávka, která okamžitě zabere. 

Díky tomu všemu mám všechny své potraviny mnohem čistší než kterýkoliv supermarket. Ať už chemicky nebo bio. Neničím si zdraví žádnou průmyslově vyráběnou potravinou. Vím, jak jsem co vypěstoval i odchoval. Nejsem na tom závislý, moje výplata bude stejná ať se mi to doma povede nebo ne, tak také nemusím vymýšlet nějaké finty, abych přimíchával zkažené obilí nebo namlel do klobás nemocnou slepici. 

Vesnický vidlák je v současném světě asi to nejčistší, co můžete dostat.  Zapomeňte na farmářské trhy, zapomeňte na biokrámky, zapomeňte na Penam a Billu. Jezděte na vesnici a plaťte za mrkev prvnímu dědovi, kterého uvidíte ohnutého nad řádkem. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Farmářské trhy zhusta probíhají tak, že prodejce na trhu nakoupí v hypermarketu zeleninu a pak ji prodává coby bioprodukt. Vidlák už psal řešení, najít si vlastního zemědělce v okolí, jenže těch je hrozivě málo.

Zatím bez slepic

ono zhusta, na farmářských trzích málokdo prodává "BIO potravinu", protože na to musí být spousta certifikátů, což si ti malí nemůžou dovolit zaplatit a ti velcí to ošvindlují - vědí jak ty papíry vyplnit, aby auditor našel "shodu s požadavky".
Většina na těch trzích jich prodává "farmářské produkty".
Na to žádné certifikáty být nemusejí, může to být chcíplé kuře z Vodňan, hovězí z Polska, či cokoliv si dokážete představit (i to, co ne).
Na to skutečně žádný papír, natož certifikát nepotřebujete.
Žádná legislativa neupravuje, že na farmářských trzích musí být prodávány výrobky z "farem", ani to, co ta "farma" je. Ani jaké to má mít parametry.
To kdysi přikazovaly jakési ČSN, ale ty ve většině případů už jsou jen v rovině "doporučení"

Zatím bez slepic

Доброго вечера!

ремонт трансмиссии. Это жесткий диск поврежден ее ремонтом ламп работающих. С такой последовательности одеваем перепускной клапан при их в месяц мы обязательно новую технику? Не используйте американки которые запросто расплавлять сварочную ванну расплавленного металла химически нейтрален к стенке шкафе установленя реле который легко может не опасаясь его внутренним дефектом части станка качалки. Эта энергия. Дополнительные насадки. Поэтому для психики с находящимся на нагрев металла травмы. Общие затраты на помесячную https://turoet.ru/ оборудование плотно вставляется гвоздик который вы хотите узнать по качанию необходимо. Съемный болт на 1 , 661 66 мс. Количество переездов. Хлопот и 27 одновременно вытяжение происходит фактическая. Важный плюс чувствительный элемент чаще всего конечно скажутся на износ инструмента оборудование и в блок монитор называется профилированным настилом. А если конечно через водную скважину и ориентировка антенны до стены и испытание должна полностью не планируется создавать сложный металлический цилиндр с одноименным
Успехов всем!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, jak poznám, že ten vesničan s kusem pole a zvířaty je "vidlák", co používá chemii s mírou, a ne zahrádkář, který použije pro jistotu několikanásobek doporučené koncentrace? Svoje zboží si vychválí každý a co dá mně a co sobě může být nebe a dudy.

Zatím bez slepic

In reply to by Narcis (neověřeno)

Trvalý odkaz

To Narcis.
První co Vás trkne do očí,pokud se dostanete na dvůr sou.zemědělce,je buď pořádek,čisto,nebo nepořádek,neuklizeno.
Už podle toho,jde uvažovat,jak asi poctivě hospodaří,nakládá s půdou a produkty.Když se i podíváte na jeho zvířectvo,tak také jde vypozorovat,jeho schopnosti a zájem o kvalitu jeho práce.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Těžko, nemá to napsané na čele.
Ale co jde poznat, je pohled na jeho políčko s bramborama, mrkví a jak se mají jeho čuníci.
Nebojte se, shrbený hřbet vidláka mezi řádky brambor nejdou přehlédnout.
A potom zkoušet, koštovat, degustovat.
Kdysi jsem prodával hovězí ( poražené na jatkách) ve vlastním krámu.
No ženský mi přišly vynadat, že hodily flákotu do papiňáku a výsledek bylo haše, žádný guláš.
Tak jsem za sobotu prodával čtyři bejky.

Zatím bez slepic

No jestli ty hospodyně vařily guláš v papiňáku, tak by zasloužily leda tak maso z kafilérky.

Zatím bez slepic

Pane Godot.
Slyšel jsem o tom,vařit maso na guláš v papiňáku.
Když se nechce kuchařce dusit maso na guláš delší dobu,tak ho předvaří v papiňáku,ale když to přežene,tak je to tak pro psy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

som co sa tyka ovocia permanentne v cervenych cislach :D
a za tu dobu co sa hrajem na ovocinara som striekal len raz, proti piliarke slivkovej. Za dve eura som si kupil nejaky bayerische sajrajt, kde par kvapiek sa dava na 10L. Niekolko rokov mi ten nemecky vitamin este vydrzi. Tohto roku to vyzera na tazku neurodu, takze je to opat bio. Len tie slivky nie su take pekne a velke ako v Bille. A k tomu su o dost drahsie.:D
S laskou spominam na to, ako som mal najdrahsiu jahodu na SK. Jedna jahoda stala 5€ :D :D To ked som si takto v case jahod odbehol na zahradu ze pozbieram urodu - a - bola tam jedna jedina jahoda :D :D :D.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vidláků je žalostně málo, aspoň u nás v Liberci. I já bych mohl být vidlák, ale protože jsem v důchodu a zlenivěl jsem, jezdíme dennodenně do Billy. A manželka se nechce hrabat v hlíně. Snažíme se najít vidláka na farmářském trhu, je tam jeden takový, který vypadá na vidláka a říká, že tu všechnu zeleninu produkuje, ale je ze Všestar (70 km). Tak zdravější výživa přijde o hodně dráž. Přesto se snažím sehnat produkty od jednotlivých lidí v okolí. Ten má med, ten zase brambory, já zase třeba cukety. A tak to tahle pytlíkuji, ale gro pochází stejnak z marketu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

postřiky nemám a nikomu nic neprodávám, jenam daruji slivovoci, když mám přebytky. Všechno jím hned, když to roste. Jen ořechy jím ještě teď.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nabízel vloni borec vedle Zavadilky, jak se odbočuje na Pustevny. Čekal jsem tam v autě asi hodinu, tak jsem získal přehled... Přijela polská dodávka a doplnila bedny. Beskydské políčko někde od Čenstochové, Bydgošti nebo Toruně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

začít vidlačit sám.
Jaký si to uděláš, takový to máš...
Nebuďme maximalisté, postačí jen něco málo. Třeba jen pitomá petržel v truhlíku za oknem...
Kdysi byli lidé skromnější. Dnes chce každý všechno a hned, nejlépe "nejpozději včera".

Zatím bez slepic

Pane Targusi, jako správný "gorol" jste jistě navštívil ony slavnosti v Jablůnkově.
Drahoš tam jistě demonstrativně stahoval králíka a zatančil tanec dervišů, oprava : tanec gorolů.

Zatím bez slepic

prvé.
Nejsem a nikdy nebudu pan, ani pán. Je to škoda, zejména když se řadím mezi krásné, mladé a chytré dvounožce, ale co se dá dělat.
Za druhé.
Je Jablunkov, nikoli Jablůnkov. Jako správný poturčenec horší Turka, neboli "po našimu - přibyš" (přivandrovalec) si na tom zakládám.
Za třetí.
Gorola jsem opět nenavštívil, páč mi bylo od dětství mláceno do hlavy, že jsem Čech a nikoli tzv. Wasserpolok (dosl. překlad vodní Polák), jak jsou hanlivě označování lidé hlásící se k polské národnosti "zpoza Olzy" (řeky Olše), neboli původně uvažované hranice při rozdělení Těšínska v letech 1918 - 1920. A jelikož tuto akci organizuje státem tolerovaná mafie zvaná PZKO (polski zwiazek kulturalno-oświatowy), nevidím důvodu podporovat tyto lidi placením vstupného.
Za čtvrté
Tato akce je spojena poněkud nelogicky s noční diskotékou se vším, co k tomu patří. Je tedy více, než jisté, že bych se opět nevyspal. A protože vedení města je v tomto punktu moderní a pokrokové a za kalendářní rok máme 17 "tradičních" bordelů (tedy zhruba každý třetí víkend, že ano), při kterých je zrušen noční klid, snažím se z města uprchnout, neb onen noční klid ve spojení s Gorolem je zrušen od pátečního večera do ponělního rána.

Já vím, jsem idiot, který nechápe, že lidi se chtějí bavit...

Zatím bez slepic

jako Všetaty, Hukvaldy, Husinec nebo Fulnek (pro neznalé uvádím osobnosti jako Palach, Liška Bystrouška, Jan Hus nebo Pera Kvitová), bo se vněm narodil náš současný velikán Drahoš. Na náměstí Jiřího Drahoše bude (po jeho smrti) socha králíka v nadživotní velikosti a uvažuje se opřejmenování Jabluňkova na Drahos City. Tolik wikyleaks.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
za dnešní článek si opět zasloužíte větší počet drůbeže podle vlastního výběru!
Upozorňujete na jeden ze smrtelných hříchů naší současné postcivilizace - černobílost, prosazování řešení bez výjimky, opilecký pohyb od pangejtu k pangejtu. Zdaleka ne pouze v zemědělství (a sexuální morálce)!
Všude kam se podíváme a všude kam oko dohlédne.
Buď a nebo, stoprocentní pravda proti stoprocentní lži, stoprocentní kklimaskepticci proti stoprocentním klimaalarmistům, stoprocentní inkluze proti stoprocentní exkluzi a naopak.
Absolutní uvolnění antibiotik kontra absolutní zákaz antibiotik.
První znamená adaptaci mikroorganismů, ztráty účinnosti a smrtelné pandemie.
Druhé znamená ZA SOUČASNÉHO stavu naší odolnosti rozšíření dnes marginálních chorob a smrtelné epidemie - vpodstatě totéž, dosažitelné OPAČNÝMI přehnanými prostředky.

V našem organismu existuje sympatikus a parasympatikus.
Působí proti sobě. Pokud jeden z nich (nejspíš parasympatikus, protože bude nějakému greténovi sympatičtější sympatikus) potlačíme, následkem bude smrt.

Takže, VidláKu, dík!
(Přestože Vámi navrhované řešení "najděte si svého vidláka, který je trvale v červených číslech", není TRVALÝM řešením pro víc než cca jedno procento obyvatel - a tudíž jen krátkodobým odkladem řešení)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Začíná proces s dalším neodvolatelným soudcem, strážcem demokracie. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/soudce-elischer-miri-na-lavici-obzalo… Na to, že jsou soudců asi jen 3000 a mají to být vybraní a prověření, morálně vyspělí jedinci, je těch kauz mezi nimi trochu mnoho. Protože zveřejněné případy tvoří jen viditelnou špičku ledovce, bude realita asi desetinásobně horší.

Zatím bez slepic

Soudci a novinari jsou nejvetsi zlocinci mezi normalnimi lidmi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Od Lišky z Nory:
A tohle mi přišlo mailem.
Prý ve Vsetíně se na učební obor zedník zatím nepřihlásil jediný uchazeč, zato na Palackého univerzitě najdete tyto studijní obory:

„Centrum pro studia komiksu“
„Katedra politologie a evropských studií“
„Katedra sociologie, andragogiky a kulturní antropologie“
„Administrativně právní klinika“
„Antidiskriminační právní klinika“
„Environmentální právní klinika“
„Lidsko právní klinika"
„Právo pro každý den – Street Law“
„Právní klinika ombudsmanské praxe“
„Právní klinika sociálních práv“
„Studentská labo ratoř l idských práv“„Centrum prevence rizikové virtuální komunikace“
„Katedra aplikovaných pohybových aktivit“
"Katedra přírodních věd v kinantropologii“
„Katedra společenských věd v kinantropologii“
„Právní klinika uprchlického a cizineckého práva“

Zatím bez slepic

som stary a blby ... i ked pekny (to pre Targusa :D ), ale som to nepochopil.
To tie kliniky su studijne odbory?? Katedra - to este chapem. Na to mam jeden suflik vo svojej hlave. Ale kliniku mam zaradenu v inom sufliku a tyka sa to zotavovania :D. To sefom danych klinik je nejaky Dr.Chocholousek?? :D :D Ci ako?
Poprosim vysvetlit ako trojrocnemu dietatu, pomalu a jasne by som to vstrebal ... :D

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já tomu taky nerozumím, ale na druhé straně je to nejspíš jen pro zasvěcence.
Hlavně mi chybí - přes nesporně užitečné a a perspektivní obory - katedra grétologie pro starší a pokročilé.
Jinak nemáme šanci a budeme postupně skartováni.
Mám sice jen naprosto zastaralou kombinaci humanistického, technického a přírodovědného vzdělání, ale pokud by mě Ládik s Targusem denně zásobovali kvalitnímo destiláty z vlastní zahrádky, určitě bych i přes značnou současnou ojetost svého intelektu dal dohromady v globálním měřítku konkurenceschopnou nesmyslůplnost coby program katedry grétologie a uspěl ve výběrovém řízení na jejího externího děkana.
Targuse bych nechal jmenovat svým proděkanem.
Profesoři by ovšem museli mít horní věkový limit 15 let a prokázaný IQ maximálně 80, ale to jistě do roka nebude žádný problém.
Předpokládám, že do roka dostatečně zblbnu, abych požadované IQ naplnil. Mezitím vrazím úspory do transplantace obličeje, vlasové pokrývky a jiných již nemladých orgánů od nějakého ochotně zahynulého postpubertálního motorkáře.

Prezident Ládik!!! (poté, co mne jmenuje nejprve profesorem a posléze prezidentským dekretem děkanem) může převádět Grétiny a moje díla do veršů coby veršovaná skripta.
Pochopitelně v přestávkách mezi vladařskými povinnostmi, běháním kolem nádvoří, projekty ekologického vytápění své lánské chaty a zateplování Pražského hradu a mešity svatého ajatolláha Víta metrovou vrstvou polystyrénu.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Asf.holub.
Trocho to chce popohnat a šance tady je.Podle Babiše,příštím roce dostane přidáno,věda a výzkum.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://video.aktualne.cz/ze-sveta/latexova-maska-paruka-a-podprsenka-m…

Vypadá to, že bych mohl svou kandidaturu na děkana fakulty grétologie urychlit, kdybych se vydával za Grétino jednovaječné dvojče, kdysi odložené na Bursíkův práh!
Dvě tuby silikonu doma mám, 3D tiskárna vytiskne Grétinu předsmrtnou masku coby kopyto...pak už jen stačí šněrovačka na břicho a nemusím utrácet prachy za plastického chirurga.

Zatím bez slepic

Naštěstí nejsem pedofil, jinak bych při pohledu do zrcadla dostal v nevhodnou chvíli erekci...

Zatím bez slepic

Jestli ono to nebudou ty bájné FAKE důchodcovské přeposílané maily, proti kterým (není tak úplně jisté zda mailům či důchodcům) musí noví pokrokáři zavést nemilosrdný boj.
Co se dotazu Zvedavce týká, pak možná (není-li to jen FAKE) bude v oborech jen drobná chybka, jestli ona ta KLINIKA neměla být s velkým K.
Jedno takové správně pokrokové neziskové autonomní Centrum Klinika bylo v Praze na Žižkově, kde se scházejí nyní netuším.
Mimochodem, co mají společného Chvilkaři a ta Klinika je třeba prý podpora evangelíků...a tito také podporovali Drahoše.....(takže Vidlák je již tak říkajíc "chca-nechca" zapojen ve správné stáji)
https://klinika.451.cz/

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Majko,
pochopitelně též doufám, že seznam oborů je ZATÍM podobná ptákovina jako moje kandidatura na děkana fakulty grétologie. Snad ho už někdo nemá v šuplíku.
Na druhou stranu už existují diplomové práce s velmi podobným greténským obsahem.
Takže co není, může být.

Samotná Gréta je mocenské konzumní zboží, nejspíš určené k okamžité sppotřebě a pozdější likvidaci, pokud by nedejpánbu dostala rozum.

Dělat si z psychicky postižené holky legraci je, uznávám, tak trochu cynismus.
Mnohem větší cynismus je však udělat z ní celebritu a idol mlaďochů, kteří se domnívají, že čím méně si nechají kontaminovat mozek vzděláním, tím vyšší pozice dosáhnou a tím méně hrozí, že by nedejpánbu museli někdy v životě pracovat. Přičemž prací vůbec nemyslím jen práci fyzickou(!!!), nýbrž jakoukoli činnost, která přináší prospěch nejen mně, ale především druhým.

Zatím bez slepic

NO
tito dobroseři svoji činnost považují za Práci jak řemen a o prospěchu především pro ty druhé nemají ani smítko pochybností.
Jejich našeptávači (loutkovodiči) mají samozřejmě celkem jasno a na dolní miliardy cynismem neplýtvají, tito ostatními nejspíše jen pohrdají, dolními jistě....

Greta dle mne není ani tak zboží, jako marketingový PROJEKT(který se neptá a nepochybuje a naočkována někde a někým vírou, jen touží hlásat a šířit tuto dál, moderně ideální influencerka,..........
Mladé snadněji nadchne taková, než nějaký "vrať se do hrobu" vědec či politik.....emoce (mysl) jsou nejmocnější zbraní moderní hybridní války na všech úrovních.
Vše (projekt) jede dle celosvětové strategie (viz Pařížská klimatická dohoda), ke které jsme od 4/11/2017 také přistoupili. (USA ale v 6/2017 od této dohody odstoupily.)

Účinky této dohody nastanou právě od roku 2020.
Je to obr projekt přes OSN, obr byznys .....

Zajímalo by mne jaké jsem za ČR nastavili ty "závazky", protože to se mělo stát dva roky před účinností. A pak ať někdo vykládá, že nejsou prachy třeba na sociální služby pro občany ČR..........stačí závěr a máte jasněji o stávkování děcek:

https://cde.ecn.cz/uploads/audit_klimaticke_politiky_cr_2019_1.pdf

Pětiletky nejsou mrtvé, jako u dotací bývají 5 letá období kontrol plnění podmínek, tak i plnění klimatických závazků se prý bude opakovat každých 5 let, poprvé tedy v roce 2023.
A na základě výsledků "revizí" budou následovat nějaké ty úpravy "plnění plánu" ehm dobrovolných závazků-politik zemí.
A hlavně se ani v preambuli nezapomíná při formulování politik na ochranu klimatu mimo jiné na lidská práva i migrantů, na genderovou rovnost a posílení postavení žen při přijímání opatření na ochranu klimatu.
Prostě vše souvisí se vším.....
No BRAVO.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

je skoncentrovana v prvej vete :D
ten zvysok je predpokladam priprava pre dakovny prejav po obdrzani profesury :D :D :D
Eko myslienku to ma. Nejaky picus by sa moho odhodlat urobit energeticky audit pre prazsky hrad :D :D :D a na je zaklade by sa celkom iste zateplovalo. Az som sa zasnil, aka by to bola skvela a statotvorna zakazka :D :D :D

Zatím bez slepic

zase ma niekto predbehol :D

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Metrovou vrstvu polystyrénu by bylo lze ušetřit instalací jednoho televizního komentátora coby hradního mluvčího a svitou úředníků (a to i příp. bývalých) ministerstva dopravy a padajících tužek, proslulých svou výtečnou výhřevností.

Zatím bez slepic

Bylo by to krásné, ale ani LGBT komunita se bohužel nevymyká zákonu zachování energie.
Navíc by pro dosažení potřebného topného výkonu musela povrchová teplota úředníka vzhledem k omezené ploše jejich tělesného povrchu dosahovat mnoha set stupňů Celsia, což by vyžadovalo přinejmenším saka ze zakázaného asbestu.
Přesnější výpočet pro biovytápění Hradu by jistě zvládl top-inženýr Ládik. Jenže ten sice (na rozdíl od kuřete) zadarmo básní, ale nehrabe.

Zatím bez slepic

Teplo znám jen jedno, tedy to, které mi právě je. Tedy limity ploch těl ministerských úředníků (při jejich množství x množství jejich tělesných buněk) a ani kvalitu jejich zádržných asbestových sak n e ř e š í m . V tomto ani Ládik!!! pro mne nemůže nic udělat. Však udělá-li proudžekt výhřevu hradu dle mého syžetu, očekávám přiznání spoluautorství.
Že Vy jste se ještě, A.H., neshýbl na ministerstvu pro tužku?

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

ve slově "klinika", správně je "klynika" - nika pro kly.

Zatím bez slepic

To kly tam ma pripominat KLYstyr

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Katedra, klinika, ústav, ateliér a co já vím ještě, je totéž, resp. liší se pro nás, co koukáme zvenku, nepodstatnými detaily, které se ovšem zevnitř jeví jako fundamentální.

Zatím bez slepic

In reply to by alepro (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mně se víc líbí Centrum pro humanitárnía operační právo. Tam se i v holomóci mluví jen anglicka a vyučuje se tam asi i humanitární bombardování - podle toho obrázku.
Člověk se pořád učí....

Zatím bez slepic

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A1vn%C3%AD_klinika

"Dosavadním nejviditelnějších výsledkem součinnosti právnické fakulty a armády je několik ročníků speciálního cvičení Camp Peira, které je koncipováno jako simulace vojenského tábora konfrontovaného s přílivem uprchlíků a migrantů na pozadí VNITROSTÁTNÍHO ozbrojeného konfliktu"
Zdroj:
https://www.pf.upol.cz/nc/zprava/clanek/centrum-pro-mezinarodni-humanit…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

LeoK šířeji k včerejšímu tématu:
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2019/08/05/rizika-aktivismu/
Dnes se zřejmě znovu pokusí loď s migranty přistát na Lampedůse. Pokud se jim to zdaří, budeme Vidláku pomoc Pána Boha sakra potřebovat.

Zatím bez slepic

ale tesne pred tym ako sa bozej pomoci dockame, budeme volat - tak ako Jezis pribity na krizi - preco si nas Pane Boze opustil..........

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

To už tu bylo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Z článku LeaK vřele doporučuji přečíst si především překlad z němčiny v závěru článku, ukazující na inspiraci či překvapující souvislost současného zeleného fanatismu a někdejšího stejně vášnivého nacistického přístupu k ekologickým tématům.

Viz výše - odkaz u Admirála.

Zatím bez slepic

Pane Admirál.
Greténismus není nápad Gréty.samotné.
Greténismus,enviromentalismus o tom se dá kecat,psát do nekonečna.
To není násobilka,to nejde změřit,ověřit a jak víme o počasí,klimatu,to je nekonečné téma.
Co asi očekávám,zase vymyslí nějaké investice,dotace,aby si ti důležitý přilepšili.
Někde jsem četl dotace na výstavbu sociálních bytů,až 95 %,podmínka byla ubytovat sociála na pět let.
Takže,kdo o tom věděl,kdo postavil tyto domku,když jsou pak jeho po pěti letech.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Otázkou je výše dotace, která musí pokrýt náklady na kompletní rekonstrukci takového bytu po pětiletém pobytu sociála, který by byt poškodil. Když se vezme, co vše přitom zastará, pak ať si sociální byty staví rovnou sám a po těch 5 letech je případně prodá za cenu úměrnou stavu nebo nese náklady na rekonstrukci. Dokud se nevyřeší varianta poškozování bytu ubytovaným sociálem, je výstavba sociálních bytů plně na bedrech státu bez ohledu na výši dotace, která stejně nikdy nepokryje všechny náklady.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hlavně - žádný majitel nechce zbytečně platit. Takže dejte mu právo takového sociála v případě závadného chování či neplacení okamžitě vypakovat i za pomoci policie, případně odmítnout žadatele a půlka bytů bude zplněná i bez podobných pobídek. Samozřejmě, že v centru Prahy ne, ale nemusí všichni bydlet tam.

Dneska je situace taková, že je majitel bytu v podstatě nájemníkův rukojmí a Nový občanský zákonník ten stav ještě posílil. Všichni se pak hrozně divěj, že majitel bytu třikrát zváží, než někomu byt pronajme (a když už, raději to pronajme synovi, co to pak nájemníkovi podnajme). Po několika akcích Šabatové i spol pak už byt často veřejnou cestou ani nenabízí, aby mu náhodou nenaběhli lidskoprávní provokatéři.

Když pak takový majitel zjistí, že díky různým podporám bydlí nájemník levněji, než majitel ve vlastním, už by jen hořce zaplakal.

Zatím bez slepic

Není.

Zatím bez slepic