ZAO

Autor
Štítky

Tak se nám za mého zahraničního pobytu krizička přehoupla. Začínám být jako Vlk - jen co vytáhnu paty, dějí se zajímavé věci. ČSSD nakonec po dlouhém a velmi zásadovém boji za Šmardu zjistila, že se objede bez Šmardy. Dejte socanům dost času a nakonec zjistí to, co každý průměrný amatér i tak vesnického formátu jako Vidlák, věděl v podstatě od začátku.  Že Šmarda nebude ministrem kultury jsem poprvé napsal 16.července. 

O měsíc později na to přišel i Hamáček. 

Ve stejnou dobu už Maneca a další čtenáři tohoto blogu celkem jednoznačně tvrdili, že ČSSD ve vládě zůstane. Jednoduše proto, že bez vládního angažmá by neměli vnitro s posledními pákami na vyšetřování Babiše, neměli by ministerstvo práce, přes které tečou ty největší peníze a neměli by zamini, kde jsou upíchnutí všichni sociální demokraté na které už nevyzbylo křesílečko, protože volby prohráli kde mohli a museli se pakovat. 

O měsíc později jsme se všichni dozvěděli to samé přímo od Hamáčka - ČSSD ve vládě zůstane. 

Nakonec to prý bylo tak, že sám Šmarda prý na svůj budoucí a nikdy nenastoupivší post rezignoval a přestal být kandidátem. Tím se legantně okecalo, že vlastně ČSSD z vlády nemusí, protože Babiš vlastně udělal všechno správně a když přijdou s jiným jménem, bude všechno v pořádku... 

Probleskovala různá jména, ale nakonec to vypadá na Lubomíra Zaorálka. Zeman už se přes Ovčáčka nechal slyšet, že ZAO by mu nevadil. 

Mám k tomu pár Vidláckých poznámek: 

1. Tohle všechno si ČSSD mohla odpustit. Stačilo na začátku přijít za Zemanem a svojí nominaci si domluvit dopředu. Ještěr by byl spokojený, že do toho mohl mluvit a žádné prádlo by se na veřejnosti nepralo. Ale ne, oni museli oznámit jméno a pak si od Zemana vyslechnout, že tenhle na kultuře nebude. A zase - mohli Šmardu stáhnout a dát jiné jméno, Ještěr by byl spokojený a celkem nic by se nestalo. Ale ne, oni se rozhodli dělat tvrďáky. Zeman si je za to vychutnal, Babiš si zřejmě zařídil jinou případnou většinu a po měsíci slovních přestřelek a jednání ústředních výborů, kdy byla velkému vůdci Hamáčkovi dána veškerá moc k boji proti Zemanovi i Babišovi se tento rozhodl, že se své odvahy raději lekne, nechá se pojebat a vše zůstane při starém. 

2. ČSSD na krizi nikoho nepotřebuje, vystačí si sama. Já nevím co čekali. Každý puberťák v této zemi ví, že Zeman je nebezpečný jako chřestýš, že je sice možné s ním bojovat, ale takový boj vezme všechny síly. Ale jen tam v Liďáku jim to nějak nedochází. Tohle bylo jako z pohádky... všichni se kasají, ale po chvíli je odvaha opustí a všechno jejich furiantství vyjde najevo. 

3. Odteď všichni víme, že ČSSD jede taktikou KDD - každý den dobrý. Je to stejná taktika, jakou měla Karolína Peake, jakou měl Nečas se svojí Janičkou, jakou měly Veverky a Bursíci. Nic nového pod sluncem. I ten konec bude úplně stejný, na to nemusím být politolog. 

4. Jestli je mezi zdejšími čtenáři někdo, kdo věří že se ČSSD ještě dostane do sněmovny, ať se mi ozve, pokud se tak stane, pošlu mu lahev mého nejlepšího portského. 

5. Ale nejlepší je ten ZAO - který jako ministr zahraničí dokázal podporovat fašisty na Ukrajině a vůbec v poslední době působil dost zmateně a vlastně přestal být rozdíl mezi ním a Kalouskem. Ten to na té kultuře rozjede, že tam nezbyde kámen na kameni. To si užijí všichni v přímém přenosu. Dovedete si představit třeba takový scénář - Zeman Lubomíra jmenuje, ten se dostaví do nové kanceláře a za měsíc proti němu začne demonstrovat celá naše kulturní fronta, protože se ukáže, co zase v této republice ví skoro každý - že Zaorálek je slušný řečník, ale neschopný organizátor. 

Jestli se ZAO skutečně stane ministrem kultury, tak Zeman nemusí dělat vůbec nic. Všechno se stane samo. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

- četla jsem, že je prý záměrne zakládají skupiny rolníků, aby si mohli rozšiřovat zemědělskou půdu, bylo to v souvislosti s vyjádřením jejich prezidenta Bolsonara k Macronovi, aby se tento nehrabal do záležitostí Brazilie.

Zatím bez slepic

Emisní povolenky zásadně prodává stát. K tomu mě napadá, že by emisní povolenky mohli prodávat zemědělci a majitelé lesů. Podle plodiny by byl stanoven objem zlikvidovaného CO2 a taková emisní povolenka by se potom mohla prodávat na burze. Byla by to lepší podpora než dávat dotace. Ale stát si veškeré právo na prodej emisních povolenek nechal na sobě a hned tak to nepustí.

Vidláku,
navrhněte Babišovi, že by na takové burze mohl nemálo vydělat. Stejně jednou skončí ve vládě a teď by si mohl zajistit přízeň publika pod vlivem Fridays for Future - a slušně by na tom nápadu vydělal.
Když lze prodávat elektřinu, lze prodávat i povolenky na CO2.

Zatím bez slepic

Stejně jsou ty povolenky geniální nápad. Když se to vezme kolem a kolem. (Samozřejmě ne pro nás)

Zatím bez slepic

Myslím, že AB je na to malý hráč, to nebudou burzy pro každého....to ovládají jinačí sekáči.

Dovoluji si, nikoho zde tímto samozřejmě nepodceňuji, poslat odkaz pro snadnější pochopení každému, co to emisní povolenkování dosud v podstatě znamená. Je to jen pro ty, co o tom nic moc nevědí.

http://www.termowatt.cz/pokus2/emisni-povolenky/zakladni-informace.aspx

Gerde nejdříve si je (EP) budou zemědělci a majitelé lesů a kde kdo další muset KUPOVAT a své emise šetřit, a pak samozřejmě regulovaně po Evropsku si budou moci i nějak "prodávat" a někdo od nich pak případně tyto EP za tržní cenu koupí a náklady zahrne zase do ceny výrobku a služby....
A bude záležet na nabídce a tím na tržní ceně....i nás stát nějaké miliardy povolenek stáhl dříve (při malé ceně) z oběhu a prodal až byl větší zájem o EP a cena hezky pěkně krásně stoupla, a to se vyplatí...

Jistě už nějaká parta má připravenu obdobu "emisní povolenky" pro každého jednoho občana, možná to bude částečně i nová měna.., třeba i velký kus důchodu bude v povolenkách od státu.....(ironie?)
Kdo nepochopil včas kam se EU ubírá a investoval zde masívně třeba do technologií závislých na uhlí, nebo mu nic jiného nezbývá ..., v zelené totalitě zkrachuje.
Není to nic jiného než řízený přesun od subjektů A k prefíkaným a i na krachu někdo umí vydělat....a po nich potopa...

Kdo všechny ty ztráty (krachy) a obchodování s emisemi a sankce za neplnění limitů emisí zaplatí, je ZDE snad jasné každému.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Majko,
tady si nerozumíme. Každému státu Evropské Unie je přidělen určitý počet emisních povolenek, které vláda rozděluje mezi jednotlivé podniky, které jsou dle zákona původcem emisí. ČR ten počet emisních povolenek dostala na základě rozlohy lesů a zemědělské půdy. Čili z celé té částky emisních povolenek náleží státu je zhruba polovina za podíl lesů a zemědělské půdy. Zbytek těch emisních povolenek patří majitelům zelených lesů a zemědělcům za zelená pole nebo louky. Ty by měl stát nechat těm lidem, aby s nimi mohli obchodovat na burze, kde by si je od nich kupovaly přímo podniky, které emise CO2 a povolenky na ně od státu kupují.

Zatím bez slepic

přeprodej. A dokonce ze státu do státu. Jinak bych si neuměl představit burzu, resp. aukce s povolenkami. Slyšel jsem, že se tu zcela běžně obchodovalo s povolenkami z Pobaltí.

Zatím bez slepic

Přeprodej emisních povolenek zakázán není. Bursík blahé paměti prodal přebytky Japoncům a z těch peněz potom rozbíhal dotace na zateplení budov.

Zatím bez slepic

to šetření by me celkem zajímalo, protože každý rok nasypou cca 200 milionů Kč jen do Třineckého hokejového klubu:
https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-sl-detail?dokument=54953244&subjektI…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě ke Šmardovi: Už má slíbenou kandidaturu na senátora, když mu nevyšel ten ministr:
https://echo24.cz/a/S4HJq/cssd-predstavila-kandidaty-do-senatu-na-vysoc…
Xaver ve svém pátečním streamu https://www.youtube.com/watch?v=gYM-dH8dK1E (čas cca 0:59:20) interpretuje: "Nechal se přesvědčit, aby svou kandidaturu na ministra vzdal a za to dostal kandidaturu do senátu. A protože zná křivost svých kolegů, vymínil si to oznámení s dostatečným předstihem, aby nemohli kolegové z partaje cuknout."

Zaorálek - osobně se myslím, že se na MK nebude dít víceméně nic, pokud nepřijde impuls zvenčí.

Sázka: Mám skoro chuť tu sázku zdvihnout, protože nemůžu nic ztratit ;) Osobně socanům nevěřím, ale ty nejbližší volby (spíš bych věřil v předčasné) se ještě podle mě zázrak stát může.

Zatím bez slepic

Nemyslím si, že by ČSSD uspěla v senátních volbách, a tak stěží uspěje Šmarda.

Zatím bez slepic

Jasně. Ale nebrání jim to v doufání.

Zatím bez slepic

NO tak když si vezmete volebního lídra ČSSD pro parlamentní volby 2017 ZAO, kde utrpěla ČSSD drtivou porážku a voila i na "lídra" porážky vyjde nakonec funkce ministra, tak se nedivme....

A jen co bude ZAO jmenován, obnoví jednání s Álou, protože zástupce úředník se prý spokojil s málem a bude třeba přidat prachy a víc a více i na tu kulturu. Zao se totiž rozhodl prý chránit a možná i pomáhat....kdo ví, zda zase nepřekvapí a nevystoupí na tribuně Chvilek v listopadu, když na Ukrajině to dal....

Tak ještě zahraniční výbor sněmovny po ZAO pro dalšího z kádrů ČSSD, třeba ten Veselý Ondra by to asi bral....

Stále je třeba mít na paměti, že všechny ty figury ve vládě jsou Babišova vláda a je to i jeho vizitka,.....může na ně svádět jako koaličního partnera kde co, ale už to fakt není vláda Sobotkova.
I Petříček s nataženou skvadrou z Lidového domu a s čmelíny a klimatickou nouzí je Babišův ministr, i Janda a ti další agenti a zbraň hromadného ničení"předsudečná nenávist" z Hamáčkova ministerstva, či finanční podpora politických (ne)ziskovek z daní všech a stále dovoleně i s financemi ze zahraničí jdou už také (umění možného, či ne) na jeho vrub....

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, přesně, Majko, to se nedá už svést na nikoho jiného, možná, že mnohým se konečně otevřou oči, že Andy vlastně kdyby mohl, ihned by se překabátil třeba s Fialou a spol. Jakmile bude mít příležitost, uhne, je to sráč, který chce dělat pouze dlouhé kroky, malé mu nic neříkají a to je náš problém, tedy těch, kteří ho volí. Řekl bych, takové ticho před bouří!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já bych právě ukončený cirkus hodnotil jako jeden z neúspěšných pokusů jak plavat v bahně politiky.
Vždyť k čemu došlo fakticky?
Především k pokusu svázat premiéra pomocí koaliční smlouvy. jenže ti pitomci nepředpokládali jak s nima Jezevec vyběhne.
Fakticky přesně tohle je důvod, proč mohu vážně tvrdit, že ústavu porušili socani.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jezevec je vysouložil bez nutnosti použít adekvátní pohlavní orgán.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě bude trvat, než se znemožní totalne. Ale nastupují novi kadri. Někdy staci placka s cirem. Bůhví.. Ještě prolezou. A az si Targus pojede pro to portske, tak se rád přidám. (Já ho mám rád, neb mi připomíná Portose.) ;-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

to socanům hodí z lítosti, ze zvyku a z nostalgie a bude toho nad 7%. Další lid jim to hodí z víry v naději na změnu k lepšímu a ještě jiná sorta jim to hodí z trucu. Suma sumárum 8,5% a hamáček to bude interpretovat jako vítězství ve volbách a potvrzení správné strategie vedení strany. Ostrouhá Václav Junior i Soudkup, který se lidu přejí.
Zao pozvedne Mikult do výšin a začne zpívat a tančit na stole jako Vandráček.
3necký werk vychladne až ve 2021.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

POZOR!
Socani mají 5% úplně jistých a bez práce. Vděčí za to svému názvu = s o c i á l n í d e m o k r a c i e. Není jinak možné, že ti současní tupouni by se dostali nad 5-ti procentní hranici! Ta slůvka je totiž magická a přitahují bezmozky jak vábička, nějak tak to vidím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

lidi cosi kutí
necítí ten smrad
nevidí že sad
dávno nemá listy
a že jejich cysty
rostou jako tumory
natahujou bačkory.
Oddychne si Čantoryje
oddychne si Ostrý
každý strom tam držkou ryje
z mnohých jsou už kostry.

Zatím bez slepic

werku. Ten tady smradí skoro 200 let a chcípající stromy mají s bídou 50.
Žere je kůrovec, a to už asi tak 25 let, co se podařilo zcela zlikvidovat lesní závody...

Btw. dobřesi pamatuju doby,kdy se člověk prošel bosý po trávě a měl pak červené nohy. Ty časy jsou dávn pryč a ten červený prach byl vpodstatě neškodný...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Taky si myslim ze prolezou sice z odrenejma usima, ale tak nejak jo. Bohuzel to bude labuti pisen, kdyz nezmeni styl, presnej, nezbavi se mlaych demokratu z prahy a ty co si prazskej mladej tym ochocil, jako Brno mesto apod. organizace...

Bohuzel tomu neverim, kdyz od kamose od socanu slysim, jak to u nich chodi, ze uz zacinaji jit podle hesla, nastrcime tvar co jeste ma kredit, abychom neco ukazali, ale "stare" (oni jsou dost casto mladi) geroje co vsechno posrali ani omylem nevymenime. Ono staci jak financuji myslim tajemnika nebo sekretare (nevim jak presne se ta pozice jmenuje), ze uz nemaji prachy primo na smlouvu jako zamestnace, ale je financovan neprimo a dela problemy ze jim to polozi a jak se pred 10 lety o to misto rvali manzelky a milenky a dnes ten flek nikdo nechce :D

Zatím bez slepic

Jo, tuhle jsem slyšel jak nějakého tajemníka vypláceli tak, že mu dohodili fiktivní práci na dohodu v orgánu, který ten politik právě politicky obsadil. Takže tajemník pak "psal" reklamní texty a "radil" ministerstvu, obci, nebo něčemu takovému.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

kdo mi daší rudu podá
abych mohl smradit...
Šrejbr bude radit.
Říkali mi werk
historický šperk.
Zkrášloval jsem Beskydy
dostal jsem se na Kydy
teď je po mě veta
přišla pro mě teta
ta s tou kosou...
lidem s nohou bosou
bude svítit holá řiť
hlavně ale odpad třiď.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Jasně se ukazuje,že Hamáček musí poslouchat,tohle všechno není z jeho hlavy.
Proto dodá,.že se ČSSD udrží aspoň na těch 6%,když můžu určitostí říci,volby se falšují.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale on je taky naturel... bez vlastneho nazoru... a ak aj nejaky ma tak s nim v podstate nesuhlasi :D :D :D a necha si rad poradit najlepsie od celeho politbyra. Vsak nie nadarmo sa hovori... cim viac namocenych tym menej utopenych :D :D :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Socan = stříbro rodinné
vše se mu promine
ten když má sračku
posere značku
značku kvality
bo byl nalitý.
A když má zácpu
hlasy mu nacpu
narvu plnou urnu
náladu mám chmurnu.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co by stříbro rodinné
mne kutají,
surově,
páč jsem cenný kov
a tak náladu mám chmurnou
když si povýletech jezdí
mi přikáží,
ty poklade stříbrný, rodinný
alou na pole,
tráva se musí zničit,...
dobytek zaopatřit,
alou,
ať se ti žíly nezkrátí...
jó, rodinný stříbro,
včetně Hamáčka
má nekonečnou odvahu,
postavit se,
byť jen na kratičko,
starýmu ještěrovi
s chřestýšim tým oným....

Zatím bez slepic

Přání otcem myšlenky
to platí už od plenky;
co je její matkou?
Už mám paměť krátkou.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

kamenný řád

Ovšem stříbro
lze také jemně vymývat
od nánosů bahna
špíny čistit,
kutání jest zapovězeno :-)))

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

na MiKul se za Orálka vedení nestane nic.
Kdo nic nedělá nic nezkazí, penězovody potečou k těm potřebným tak jako dosud a nebude tedy potřeba žádných masových demonstrací.
Staněk chtěl (některým), snad z hlouposti, snad z neznalosti, trošku přidusit přísun a mouřenín musel jít.
Tuto chybu Orálek za korálek neudělá, na to už je v politice dost dlouho, naopak se bude snažit zvětšit přísun "ke svejm" - ke kámošům z Lihového domu. A aby ostatní neřvali, musí dostat taky.

Zatím bez slepic

In reply to by PivoJ (neověřeno)

Trvalý odkaz

pět slepic.
Bez diskuzí.

Zatím bez slepic

In reply to by PivoJ (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za ně doktor sedí, že krabici od bot - eh, třeba to nebyl penězovod....pak dobře mu tak ? kdo ví, co kutal a kam to směroval...

Zatím bez slepic

Dolejšův článek potvrzující některé vývody Sakera:
https://blisty.cz/art/96735-na-rohu-ulice-vrah-o-moralce-kaze.html
Pan Dolejš si zřejmě myslí, že se dějiny zastavily v roce 99. Nic z toho, čím straší, mě neděsí. A nemělo by děsit ani 99% české populace. Vyjma těch, kteří jsou existenčně závislí na zastavení nezastavitelného.

Zatím bez slepic

To je docela výživné. Penězovody ohroženy, Staněk odvolán.
Věřím, že ZAO s tímhle problém mít nebude. Vernisáže, recepce, návštěvy zahraničí. To vše perfektně mediálně pokryto. Za naše peníze.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tančím slovanský tanec
na hřbet mi dali ranec
a na nohy závaží
odpadky mi sem přiváží.
Chlastají z plné číše
jejich země je říše
zatímco já jsem slave
co ve sračkách plave.
V šroubárně válcuju vruty
vozím z karbonu pruty
kajsi do etyjopije
skopčák se směje a pije
pije mi krev
tak už ho tref
jako David mezi oči
do hlavy mločí.

Zatím bez slepic

zni zrady zvon
do hlavy mločí
míří matka rezavá
aj, trefí?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To sla jednou takhle Ana Geislerova po Africe a najednou rika - Eeeeee tyyy jo, pyje

a od te doby se zeme jmenuje Etyjopyje, kde zijou Etyjopyjove a Ana je tak vychvalila Angele, ze si je taky pozvala, aby si trosku za Etyjopyjovala.

----
Sorry, uz mi z tepla mekne mozek.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ČSSD bych v příští vládě ani Parlamentu vidět nechtěl, byť si myslím, že jsou pořád asi tak 1000x lepší než piráti, které bych nejraději viděl jinde, např. pod kýlem. Na druhou stranu, portské bych si docela dal (je to ostuda, ale ještě jsem ho nepil - jsem nějakou dobu již v podstatě abstinent). U Vidláka bych si jej navíc dal dvojnásob rád. Tak se stavím do fronty. Slibuji, že si dám jen hlteček, maximálně dva, jen na košt ;-).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když už tu běží sázka o portské, tak to se také zapojím. I přes všechno, co soc. dem. v posledním čase ukázala, se do sněmovny díky různým vlkům s odřeným hřbetem dostane. Aby z mé strany byla sázka dorovnána, vsadím láhev své nejlepší hruškovice.

Zatím bez slepic

reciprocita. Nemám však, co kloudného bych Vidlákovi nabídnul. Sice jsem začal péci domácí kváskový chleba, ale i když je dobrý, ještě to není ono. Mohl bych ale Vidlákovi slíbit návštěvu střelnice. Takže Vidláku, jestli to čtete, máte u mně v případě prohry návštěvu střelnice a vyzkoušení nějakých těch zbraní ;-).

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

divy. Třeba s jeho pomocí vykřešu čistý etyl z denaturáku. "Kdo z vás to má?" - jak pravil jistý Jyrka.
Takže nevěšet hlavu, využijem i ten chleba. Hlavně, když je to "lacne (levné), fajne (nemusím překládat) a kupa (kupa je hodně)".

Zatím bez slepic

aby se s ním dalo něco podnikat. Prostě vždy nějak strašně rychle zmizí. Jenže mi to nechce kynout jako klasický z kvasnic. Ono je to asi i tím, že používám celozrnnou mouku, ale i tak.

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidláku,
nabídku nebrat vážně, je to past! Aneb pozvali mě na hon, jen mně neřekli, že to lovnou zvěří jsem já. Návštěvu střelnice lze absolvovat i v pozici terče a u vyzkoušení zbraní moc záleží na tom, na kterém konci zbraně pozvaný je. :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

odhalil jste mne :-).

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve Vidlákově jsou střelnice 2. :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

tady všichni jenom chlastali... Tak já přidám vypálenou meruňkovici, protože si myslím, že se nedostanou :)

Zatím bez slepic