Informace jednou a dost

Autor

Všimli jste si toho? Některé informace se objeví v médiích jen jednou a pak už o nich není slyšet.

Bylo to za války o Kosovo, už ani nevím, co to bylo za informaci, ale řekli to ve zprávách někde v 7 ráno a pak už to nikdy nezopakovali. Nebyla to informace, která by se jim hodila do krámu, protože přinášela spoustu otázek.

Celý den jsem číhal, abych si to poslechl znova, protože to bylo tak překvapivé, že jsem si až říkal, že jsem se musel přeslechnout. Jenže už to nezmínili v žádných zprávách. Nevím, jestli jim tam někdo zavolal, ať o tom okamžitě držej hubu nebo jestli si hned na začátku řekli, že to řeknou jednou, aby jako mohli dělat, že jako nic netajej, ale pustěj to v takovou hodinu, kdy je většina lidí zaměstnaná odchodem do práce a nevěnuje zprávám takovou pozornost.

Každopádně, kdybych to pak slyšel znovu, tak bych věděl, že jsem se přeslechl/nepřeslechl. Když už to za celej den nikdy neřekli, tak si vlastně dodnes nejsem jistej, jestli jsem se nepřeslechl, ale zase mohu s téměř stoprocentní jistotou usoudit, že nepřeslechl z toho, že to dál už nezopakovali. Ty samé zprávy se jinak opakují pořád dokola celý den. Je to logika zpráv v médiích, že se omílají celý den, takže jestli ji poruší, musí mít sakra důvod.

Od té doby jsem one off informace slyšel mockrát. Teď si zprávy a dokumenty někdy nahrávám, abych si to, kdyby něco, mohl poslechnout znova. Zvláště při výročích, ale ani v normální dny nevíte dne ani hodiny. 
-

Bylo výročí sametový revoluce. V TV si žvatlaj pořád dokola oficiální verzi na všechny způsoby a najednou BUM. Je tam Pajerová, ta svazácká funkcionářka/studentská vůdkyně, stojí na Národní na úrovni toho, dnes už zastavěnýho parkoviště, ukazuje, kudy šli, co kde bylo a najednou začne "a tady byly 4 televizní štáby,"... na zlomek vteřiny se zarazí, co se to vlastně chystá říct "... jakoby tu na nás čekali." Novinář nic, ona žvatlá dál a pak se k tomu už NIKDO NIKDY NEvrátí. 
 Jenže oficiální verze zní, že to nebyla plánovaná trasa, zahnulo se neplánovaně, spontánně. Tak co tam ty štáby dělali? Jaktože věděli, že zrovna tam se maj postavit?

Jaktože tam byly 4. ČTYŘI zahraniční TV štáby v ČSSR, kde se nic nedělo a nebyla totálně ničím zajímavá? Kolik zahraničních štábu vidíte číhat u vašeho baráku, jestli se tam náhodou něco nesemele?

Pajerová se dobře zarazila, jestli náhodou neříká něco, co nemá. Říkala. Ty čtyři zahraniční štáby tam mohly bejt jen proto, že celá "neplánovaná" akce byla dopředu pečlivě připravená a někdo je tam pozval a řekl jim kam se maj postavit. Zahraniční štáby tam mohly bejt poslaný jen jejich vlastníma televizníma stanicema a šéfům těch televizních stanic někdo musel moc dobře informovanej říct, že je maj do ČSSR vůbec poslat. To nemohla bejt ani naše StB, protože tak daleko jejich prsty nesahaly a nemohla to bejt ani dozorující KGB. Musely to bejt i tajný služby ze západu.

Samozřejmě, že tam na ně čekali. Proč by tam jinak byli? A jestli tam na ně čekali, tak to celé muselo být naplánované a to ze všech stran najednou. 

Kdo měl asi tak dost kontaktů na to, aby na jedný straně dokázal zorganizovat průvod SSM a neplánovaně ho nasměrovat na Národní a zároveň tam dostat západní novináře, ať si nafilmujou, co se semele, no a zároveň o kus dál postavit policejní zátaras, kterej ty vystrašené, poslušné studentíky nakomandované na manifestaci SSM z nějakého záhadného důvodu nebude chtít pustit na Václavák (ani zpět), aby měla záminku je zmlátit, že se nerozešli?

Tahle jedna jediná věta toho o celý revoluci řekla víc než zbytek všeho, co ten rok bylo na oslavách řečeno a víc než ÚSTR řekl za celou dobu své existence.

Víckrát jsem to už neviděl. I když to je něco, na co by se mělo reagovat ve všech novinách, ale naše média jsou jak ty tři opičky, co si drží oči, uši či pusu a nikde ani slovíčko.  
-

Když Andymu nedávno ujely nervy a Emmě Pajer Smetanový odseknul, že by se měla starat spíš o to, co dělala v SSM její matka, tak to celé skončilo doztracena tím, že se Andy slušně omluvil. Z čehož nám jednak plyne poučení, že Andy moc dobře ví, jak to bylo se studentskejma vůdcema doopravdy, jak to bylo doopravdy s celou revolucí a že mu někdo moc důležitej musel důrazně, předůrazně vysvětlit, že tohle říkat nesmí. Otázka je, kdo má takovou moc, aby Andymu nařídil, co má a nemá říkat a proč. Jeho návštěva v centrále leccos napověděla.

Přes všechny sympatie k Zemanovi, jeho každoroční prohlašování, že na té manifestaci byl taky, i na něj vrhá dost divné světlo. Na co by on, tehdy už asi 40letý, jakoby nekomunista z prognosťáku, chodil na povinný svazácký pochod, na který by normálně ani žádní studenti nešli, kdyby je vydíráním nenutili? Nejpravděpodobnější je, že měl odněkud echo, co se asi stane a tak se tam objevil a pak zasvěceně včas odešel, protože nikdy neříkal o tom, že by dostal ránu pendrekem. Čímž slízl smetanu přítomnosti, bez hořké pilulky nakládačky, která sice udělala celé akci slávu, ale zároveň rána pendrekem bolí.

Zeman tímhle připomíná ty malé samce chobotnic, kteří jsou od samiček zahnáni velkými samci, ale protože chobotnice dokáží měnit barvu, tak se vrátěj vybarvení jako nadržená samička, tím pádem je velkej samec samozřejmě nechá, protože dvě samičky, že... (všichni známe z porna) ... no a jednou je malej přebarvenej samec vedle skutečný samičky, takže ji může oplodnit.

Házení vajec na Zemana, vyhazování kytek a zábory míst, aby už ani neměl kam jít promluvit na oslavu tohoto fejku už dělají ze všeho jen trapnou frašku.

Organizátoři podvodu jsou nasraní na podvodníčka, co se mezi ně vetřel, přechcal je a oni, pracovití podvodníci, na něj nemůžou ani veřejně křičet "táhni si udělat vlastní podvod, čuráku". - To musí bejt pro ně k nasrání. (Což lecos vysvětluje).

Z jiného úhlu: Zeman oslavuje svoji (byť divnou) přítomnost na události, kde doopravdy byl. Kdežto studentíci, co tehdy ani nebyli na světě, jejichž rodiče byli bůhví kdo, se urážejí, jak si to vlastně může dovolit, že to je "jejich" (fake-)revolution, i když je víc jeho než jejich, protože on tam byl a oni ne.

Vrcholem všeho je kádrující česko-holandský kříženec, co s revolucí nemá společného už vůbec nic, čechy díky mládí v Holandsku pořádně ani nechápe a který vyhazuje kytky "špatných" politiků do koše, za laskavého dohledu naší demokratické policie, která poslouchá bůhví koho a vůbec neví, koho se má vlastně bát.

------------

Tím jednorázovky ovšem teprv začínají.

Další jednou řečené je třeba podivný anglický dokument, kde hoši rozebíraj všechny detajly zatčení a zabití Musolliniho. Rozpitvávaj kde kdo kdy stál, co měl na sobě, co měl sebou, jak byl kdo ozbrojen a světe div se, ono jim z toho vyjde, že Duce byl anglickej agent, že měl sebou nějaký dokumenty, co to měly dokazovat a chtěl se jima prokázat, aby ho nezabili. Samozřejmě špatný kalkul, o to větší důvod ho zabít a pak to shodit na rozvášněný dav. (povědomé plukovníku Kadáfí, kde jste to studoval, v Anglii či USA?)
 Maj to autoři pěkně sesumírovaný, nic jim tam nepřebejvá, nic nechybí, vše má hlavu a patu, že se vám to zdá docela pravděpodobný. Zrovna tenhle dokument se už neopakuje. 
 Pak se samozřejmě dostává do jiného světla, proč Hitler nechtěl skončit jako Musollini. Proč radši spáchal sebevraždu, jestli ji doopravdy spáchal.

-

 To, že sebevraždu Hitler nespáchal je typická konspirační teorie. Je plno dokumentů, jak byl Hitler po válce v Argentině, ale už není jasný, proč to americký tajný služby braly tak vážně a měli o tom takovou hromadu interní dokumentace.  
 Hitlerova mrtvola měla být několikrát vykopána, převezena a zakopána ruskejma tajnejma službama, až se pak části jeho lebky měly dostat KGB. Jenže když je pak za Jelcina chtěli historici zkoumat, tak zjistili, že to vůbec není Hitlerova lebka, už jen proto, že je ženká. Proč a jak se "ztratily" "jeho" ostatky z archívů KGB nikdo neví.

------

Další várka jednorázových informací o Hitlerovi tu a tam probleskne. Je to jen občas jako blikání bílých teček na filmových záběrech z Černobylu. Pořád se rozmazává, jak byl ve Vídni bezdomovec a jak neuspěl jako malíř, máte pocit, že má jen reálku a tu ještě prospal, a najednou vám řeknou, že docházel na univerzitu. Sice jen na některé přednášky, ale stejně. 
 Jindy vám zasvěceně vysvětlej, že on vlastně nebyl přirozeně nadanej řečník, ale že tak dobře mluvit ho naučil nějakej žid. V podstatě měl Hitler soukromý herecký kurzy a všechny ty jeho projevy jsou jen divadelní vystoupení. - Jenže, herecký kurzy jsou drahý, tak kdo to vlastně platil a proč?
 Jindy vyštrachaj někde jméno jeho první lásky a ona se jmenovala Izáková. Jindy mluví o jeho bratříčkovi, co žil v USA a tvrdil tehdá, že měli nějakého toho židovského předka. (Samozřejmě, ani jiní nacističtí potentáti na tom nejsou s rasovou čistotou o moc lépe a spousta by se svým původem kvalifikovala na občany Izraele.)
 Dneska mluvili o Hitlerově autě a přitom řekli, jak se Hitler zabýval římskou historií a přečetl o ní spoustu věcí. Kdo to kdy slyšel před tím?


----

Jindy zase posloucháte nějakého ekonoma, který rozebírá řecký dluh a jen tak mezi řečí řekne, že Řecko se státním dluhem už začalo, protože mu na osvobození se od Turecka půjčili cizí bankéři. Čím se automaticky vynulujou všechny argumenty ke všem ostatním revolucím, jaká to je blbost, že by je taky financovali ti ó jak filantropičtí bankéři.  
 Zeptáte se na to známýho Turka a hle, v Turecku to ví každej.

-------
  
Jindy zmíněj židovské předky pána Churchilla či turecké a židovské Borise Johnsona. 
Že Churchil byl v blízkém spojení s Rotschieldy a Rotschieldové mají barák (zámek) na jejich panství. 
To jak britské bohaté, na přání/radu Rotschielda ožebračili po první světové.

Že muslimové už maj na západě posty ministrů.

Jen jednou se dozvíte, že Masaryk dělal pro anglickou tajnou službu, přinejmenším nějakou jednorázově.

Jen jednou se dozvíte, že vpád SSSR do Afgánistánu vlastně vyprovokovali Američani.

Jen jednou vidíte Havla řečnit na nějakém filmu v padesátých letech a vést tam nějaký ten svazácky motivační projev, jakoby tam to ČSM snad tehdy vedl. 

Jen jednou se dozvíte, že Rasputina nejspíš zavraždili Angličani, protože měl vliv na cara a radil mu ať uzavře s německým bratránkem mír. Že Britské vylodění v Galipoli bylo vlastně o tom, aby tam byli dříve než tam přijde Ruská armáda. Že šperky carské rodiny zůstaly v držení britské královské rodiny a jejich peníze v zahraničních bankách (a těch bylo něco kolem půl miliardy.)

Že francouzší zabijáci tajnejch služeb jezdili za jugoslávskejch válek vraždit do Jugoslávie nepohodlný lidi.

Že z Malostranskýho náměstí vyrážely židovské kupecké kolony s otroky (slovany) až do muslimy okupovaného Španělska a ukončil to až konec rekonkvisty.

Že muslimové dělali lovecké nájezdy do Evropy na chytání otroků ještě v 18 století, do Francie, Anglie a dokonce až na Island (středomoří automaticky) a dobytí Maroka Francií bylo snahou tohle muslimské otrokářství ukončit.

Že ve Wermachtu a SS bojovaly statisíce židů a dva, tři milióny slovanů. 

Že angličané vědomě manipulovali Hitlera, aby zaútočil na Řecko i Norsko.

Že Napoleona, otrávil jeho osobní doktor, tímto anglickej špión, takže Napoleon měl během bitvy u Watterloo dost práce s vlastním organismem a že ho pak nejspíš otrávili úplně na svaté Heleně. 

Že za americkou válkou za nezávislost byla snaha ochránit se od zrušení otroctví.

Že komando, co zabilo Usámu bylo samo pobité za nějaké akce.

Dokonce jsem viděl jednou, jen jednou, tetelení angličanů, kde se vytahovali, jak jsou mazaní/vychcaní, že se vždy snaží manipulovat výchozí situaci, aby pak měli výhodu. (Člověk by jim skoro zatleskal za tu vychcanost, ale když si uvědomí, že na začátku měli obrovské Impérium a plný banky peněz a teď jim tam muslimové prcaj děti, lejou jim do ksichtu louh, šikanujou je černoši, 7 v řadě na trůn je černoch, ministr vnitra muslim, Skotsko neví, jestli se nemá trhnout. Tak to ti mazaní angláni vždycky nějak překombinujou a podělaj.)

Ani jednu z těhle věcí jsem nehledal na webu, ale bylo to v TV, naše či cizí produkce. Nic, za čím bych se pídil. U pár jsem si řekl, že jsem to tušil. U pár, že jsem to měl tušit. U jinejch mě to nenapadlo vůbec.

Všechno to jsou věci, které by se měli učit ve školách a rozpitvávat novinářema a historikama a ono nic.

Řeknou to napůl huby, buď se jen podřeknou, nebo to řeknou, aby to nebylo slyšet, ale oni se pak mohli dušovat, že to řekli, kdyby náhodou.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Určitě se v téhle krabici prokazatelně jednoznačných nesmyslů najde nejen pár informací typu Na každém šprochu pravdy trochu,ale i velmi zajímavé informace, stojící za úvahu.
Ale ty nesmysly bohužel znevěrohodňují všechno ostatní.

Ale na třetí straně - je to jakýsi Antijakub Antijanda, dokonce o chlup věrohodnější....

Zatím bez slepic

já sám nezaregistroval přesně totéž, co popisuje Čmoud - tedy jednorázové úlety "nevhodných" informací, které se pak už nikdy a nikde neobjevily, taky bych tvrdil, že se jedná o krabici prokazatelně jednoznačných nesmyslů.
Bohužel tomu tak není.

Zatím bez slepic

Všechny ty "nesmysly" do jednoho byly v mainstreamových médiích. Do jednoho.

Klidně si je vyvracejte, co by ne, ale nemůžete mi nijak vyvrátit, že jsem je tam viděl. Jestli autoři měli špatné informace, prosím, vaše kritika jde za nima. Tohle proběhlo mainstreamovými médii alespoň jednou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

že novinář nic rozpitvávat nemůže, protože zpívá píseň toho, koho chleba jí. A mnohý ani neví, o co jde, protože nezná ani gramatiku, natož aby znal historické souvislosti.

Zatím bez slepic

ten Milošův "výdrb" s kavárnou je uvěřitelnej...na to bych ho tipoval.:-))

Zatím bez slepic

jen je posledni z tymu a napsal to presne tak jak mu to nadiktovali

Zatím bez slepic

že to potvrdili zdroje... tak nemám pochybnosti.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

celý komando je mrtvé..te'd už tu máme dva živé a kdyby se pátralo trochu déle tak se dohledají i další.

Zatím bez slepic

Taky možná že jim změnili identitu a prohlásili je za mrtvé. Platit doživotní ochranku tolika lidem by bylo docela drahé. Vzhledem k tomu, kolik muslimských fanatiků po nich jede. Těm by bylo jedno, že ve snaze zabít některého z nich zabijí i spoustu nic netušících kolem.

Zatím bez slepic

Mohlo se záměrně tvrdit, že komando je celé mrtvé, aby jeho členy jednou nechtěli vyhledat případní Usámovi mstitelé.

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

protektoři, totiž nadřízení. Prostě občas se stane, že je něco potřeba "zabetonovat".
A na tuhletu možnost bych to viděl já. Prostě něco se posralo, co se posrat nemělo.

Zatím bez slepic

jenže ony potvrdili, tak to psal debil na zakázku.

Zatím bez slepic

Clairvaux - znovu upřesňuji. Já jsem tam vypsal, co proběhlo mainstreamem. Nakolik je to pravda, to nebylo moje téma. I když otázka je, jaktože to tam proběhlo, když to není pravda.

A jinak v sedmdesátých letech byla děsně rozmáznutá aféra z Minaříkem, co měl infiltrovat Svobodnou Evropu. Pár měsíců či let potom proběhla zpráva, že je mrtvý. Najednou jsem ho v 80 letech viděl naživo, ne, že bych ho poznal, ale najednou řekli a teď přijde soudruh Minařík.

Co dokážou komunisti dokáže západ taky.

Zatím bez slepic

nakolik je cokoli, co slyšíme a čteme vlastně pravda? O tom teamu SEALS, kteří měli zlikvidovat Usámu a pak zařvali při nějaké zmršené operaci, jsem slyšel. Jenže nakolik je i tohle pravda?

Knihu o likvidaci Usámy by klidně mohl napsat kdokoli se znalostí pouhých základů operačních postupů a vybavení zvláštních jednotek a z obyčejných lidí by se nenašel nikdo, kdo by to dokázal jakkoli rozporovat. Zajímavější je ovšem to, že něco podobného mohli pustit do éteru. Operace zvláštních sil jsou většinou tak tajné, že k jejich odtajnění nedojde prakticky nikdy. A najednou je tu někdo, kdo v klidu popisuje operaci Bravo 2.0, nebo likvidaci Usámy a nikdo se nad tím nepozastaví. Jako kdyby ti chlapi nepřísahali, že o tom, co dělali v aktivní službě, nikdy nepromluví.

Přitom když chtěl bývalý osobní strážce Vency Flašky napsat vlastní memoáry, skončil tuhej ve Vltavě.

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

chtěl dotyčný jen začít plkat, jde rovnou do penálu, jak jste správně podotknul. A před ním všichni jeho blízcí, aby ho to hodně bolelo dřív, než skape sám.

Zatím bez slepic

členové vojenské jednotky Navy Seal mají povinnost mlčet o svých akcích minimálně desítky let, a tady si jeden ferda napíše rovnou knížku?
Vy tomu fakt věříte?
Jinak jsem také zaznamenal JEDNORÁZOVOU info, že skupina Team Six, která provedla likvidaci UBL, byla takřka kompletně eliminována při nějaké další akci. Mám pocit, že s nimi spadl vrtulník, nebo tak něco.
Může být, že někteří členové se "zachránili" tak, že jednotku opustili již předtím. Může být, že někteří nezvládali chlast a drogy (špičkově vytrénovaní zabijáci nezvládají pití piva a štamprlí a kouření trávy a jejich šéfové jim to úplně v poho tolerují - chachacha).
Stejná historka, jako ta O Budulínkovi.

Zatím bez slepic

ad. drogy. US Special Forces makají dosti často na dexedrinu a nejen oni. To je dextroamfetamin podobný pervitinu (možná poněkud modernější látka). V devadesátých letech vypukla obrovská aféra, protože na místo tehdejšího nejvyššího velení US Air Force nastoupil chlapík, kterému se to nelíbilo a zatrhl to. V ten moment byla většina USAF neschopná provozu a zákaz byl velmi rychle stažen. Celá eskapáda se dočkala dokumentu v televizi (HBO, nebo nějaká jiná stanice) a vlastní stránky na Wiki. Ten dokument jsem viděl a dost mě to zaujalo. Dnes se o tom nikde nedočtete ani ň. Nepohodlné informace zkrátka mizí.

Co se týká vzpomínek starých zbrojnošů, údajných členů takové, či onaké jednotky, jsou pro mě stejně relevantní asi stejně jako Lee Childův Jack Reacher.

Zatím bez slepic

To je prakticky jediný odkaz, který se mi podařilo vyšťourat:

http://www.nbcnews.com/id/3071789/ns/us_news-only/t/go-pills-war-drugs/…

pro upřesnění go pills byl dexedrine a no-go pills diazepam

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jak si komunisti jednomyslně odhlasovali konec 4. článku (vedoucí úlohy strany ve společnosti) a postavili se za havla jako jeden muž. Havel byl jejich president a já jsem jenom zíral, jak jsem byl neinformovaný.

Zatím bez slepic

Prezident Československé socialistické republiky V. Havel: "Slibuji na svou čest a svědomí věrnost Československé socialistické republice. Budu dbát blaha národů a národností v ní žijících, své povinnosti budu konat podle vůle lidu a zachovávat Ústavu a ostatní zákony."

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Asi nebo jsem jen protivný šťoural a patlám se v prkotinách. Kolik mlaďochů při demonstracích proti některým "zlým komunistům" tohle asi tak ví?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ano, některé informace zazní jen jednou a větsinou v nehlídaných časech ráno, nebo pozdě večer, když je něco aktuálního a řídící organ má už po pracovní době.

Zajímavé je, že některé informace jsou každý den ve všech televizních zprávách všech televizí. To není náhoda, to je programování.

Ale napsat, nebo analyzovat TO nikdo nesmí, protože je to trestné.

Jestlipak víte co je hlavní programovací linie posledních 25 let, každý (opravdu každý) den ve všech hlavních televizních zprávách ?

Než to napíšete zvažte zda vám trestní stíhání stojí za to ;-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Čmoud.
Jsem potěšen a chválím Váš článek.
Dnes už můžeme s určitostí říci,kdo organizoval sametovou revoluci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já mít tolik informací kolik má Čmoud, tak se obávám o život. Protože Rotschieldové, nebo židi, nebo kdo to vlastně vládne světu, tak nebezpečného publikujícího svědka volně běhat nenechají. A kdybych neměl obavy o život, tak jistě o zdraví. Hlavně duševní.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

jedovatým žrádlem a tlačí do našich domovů muslimy.

Zatím bez slepic

ani válčit již nemusí, ....

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ročildi řídí svět.
Čmoud celkem jasně a srozumitelně popsal, že dělnému lidu, neboli lopatám, neboli plebsu, jestli víte, co to slovo znamená, se předkládají nikoli fakta nebo dokonce příčiny, nýbrž jen pečlivě provedený výběr nahodilých událostí, které nemají s podstatou dějů zhola nic společného.
Srovnej definici imprese
https://cs.wikipedia.org/wiki/Imprese

Zatím bez slepic

a tak plebsu, či lopatám nakonec opět nezbude nic jiného, než používat vlastní rozum a informace získávat bez předkládaných oficialit...

Zatím bez slepic

prase!
Vy byste dokonce chtěla, aby lidi přemýšleli!
A vlastní hlavou k tomu!!!
Do inkludované školy s váma, tam to z vás vymyjou!!!

Zatím bez slepic

He,...moje matka byla učitelkou ... myslíte, že jsem časem nezačala s čuňačinkama, tedy přemejšlet tak, jak se to vůbec, ale vůbec nehodí,... :-))))
Jó, školu bych tedy inkludovala přímo já :-))))))))

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sice ne Rotschildi, ne celému světu, ale zrovna jeden z Rockefellerů, Nelson R. (vnuk zakladatele dynastie J.D.Rockefeller) je jeden ze dvou nevolených, ale nominovaných viceprezidentů USA. Nominoval ho Ford, jeden ze dvou nevolených prezidentů USA, v 1974.
Nelson R. pracoval na MZV v letech 1940 až 51, v 1954-55 byl zvláštním poradcem prezidenta, v 1958-1973 byl guvernér státu N.Y.. V 1964 neúspěšně kandidoval na prezidenta. Poté se stal členem komise pro studium národnostních problémů a šetření vodou (panejo, to byl vizionář).

Zatím bez slepic

tedy rodina Rotschild a spříznění. To je fakt, o němž pokud někdo přemýšlivý pochybuje, je dost překvapující... Nicméně pokud si to někdo představuje tak, že sedí v kanclu a zvedá telefon, aby říkal každému podržtaškovi co má dělat a denně čte svodky tajných služeb, tak to určitě ne.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Opět, já jsem citoval mainstream, žádný informace nemám.

Napsal jsem to na netu, tak to nikoho nezajímá. Net je toho plnej.

Víte jak to funguje se sicilskou mafií? Můžete o ni psát, co chcete, vůbec je to nezajímá. Jediné omezení, na Sicílii to nebudete psát vůbec.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ten svazáckej mejdan povinnej nebyl.
Má drahá spolubydlící v té době ještě studovala a jednou se rozpovídala jak je obcházel vedoucí svazák kruhu a každého jednotlivě zval ať přijde. A na závěr již na odchodu pronesl větu "A nezapomeň si vzít svíčku".
Tím spíš mi přijde neuvěřitelný, že se našlo tolik "studentů" co tam tehdy šli. Nevím jak kdo, ale za sebe mohu zodpovědně prohlásit, že na dobrovolnou manifestaci pořádanou SSM v pátek v 5 hodin odpoledne, by mě nikdo nedostal ani párem volů.

Zatím bez slepic

Přesně tohle jsem si řekli doma, že se svazákama nikam nejdeme. Pikantní je, že nás do průvodu lákal tehdejší náš kamarád z Etiopie, co tady studoval.

Zatím bez slepic

Má drahá spolubydlící v té době ještě studovala a jednou se rozpovídala jak je obcházel vedoucí svazák kruhu a každého jednotlivě zval ať přijde.

- Jiny to meli povinny ci nepovinne povinny. Nemusis prijit, ale budu si to pamatovat.

Zatím bez slepic

z vlastní zkušenosti - býval jsem tehdy pracovně přes týden na druhém konci republiky, a na víkendy jsem jezdil do jižních Čech,
přijel jsem tehdy i v ten inkriminovaný pátek. A moje tehdejší studující přítelkyně mi večer mezi řečí jemně vytkla, že kvůli mně nemohla jít v Praze na demonstraci, že se konečně chystá něco fakt velikýho. Já nevěděl která bije, došlo mi to pak až dost později. Tehdy ale prostě bylo něco ve vzduchu, všichni už měli komunistů plný zuby a už jsme zbývali z ortodoxního komunbloku jen my a Rumunsko, takže všichni tušili, že se něco bude hodně měnit, jen nikdo nevěděl co a kdy a jak moc, a dost se lidi báli, že ještě zasáhne Václavík s armádou, tam bylo zaslepenejch komunistů stále dost a dost...

Zatím bez slepic

Všichni jste se zazrakem telepatii domluvili a změnili režim a proto ta tvoje brečela, že nemohla na demonstraci co byla organizovana, vedeli o ni zahranicni staby, tedy presnej cekali na miste, kudy nemela jit a zazrakem sla :D

Hele, vy jste svobodnou vulý podle toho co kdo s ucastniku rekl nezmenili nic, nahore neco naplanovali avy jste byli v roli kanonfutra poslani na bojiste=primo do demonstrace, kde mlatili ;) A kdyz se to delo po celem bloku vprakticky v jeden cas, tak fakt mam verit pohadkam "nechteli nidko komunisty" :D
Spise uverim tomu, ze se to podelalo v SSSR, kdy vyhrala klika Gorbacona "novych struktur" namisto "starych struktur" jako v Cine. Vysledek Cina dnes vs vychodni blok dnes ukazuje, rozdil vysledku co melo za nasledek podlehnuti volani siren ;)

Zatím bez slepic

... když jsme ten pátek tehdy šli z práce, řekl mi kolega (místní disident), že se očekává studentská "manifestace", která bude tak trochu "vyfackována" od režimu. A taky se tak stalo ...

Zatím bez slepic

Johan Pohan - tím chcete říct co?

Kam podle vás vaše studující přítelkyně patřila?

Jak vaše přítelkyně věděla, že "se chystá něco fakt velkýho" když to byla oficiálně akce SSM, která se zvrtla? To by přeci vaše přítelkyně musela vědět, že se chystá "zvrtnutí", které je ale podle oficiální verze neplánované a stalo se podle oficiální verze "samo" a podle neoficiálních verzí: v péči tajných služeb místních i cizích.

Pro normální lidi to byla nakomandovaná buzerace. O tý zasvěcený jste nám to právě řekl. Mě to přijde, že jste potvrdil, že jsem se trefil s tím Zemanem, kterej to věděl jako ona.

PS: Pro všechny ostatní. U Vlka byl před pár lety popisek očitého svědka. Jinde jsem četl svědectví očitého svědka, co byl na nějaké té technické škole, kde se neodvažovali ještě tejden po 17 listopadu jít jinam než do školy, aby neměli průser. Natož aby chodili manifestovat. Jenže se jaksi neučilo.

Jak to jen připomíná Grétičku.

Jinak kteří lidi se báli, že zasáhne Václavík? Jak přesně to měl udělat? Víte o tom, že tu byla sovětská armáda? Nikdy vás nenapadlo se zamyslet, co oni na to, jaktože zůstali v kasárnách?

Trochu mi to připomíná ten článek na PL o Slovensku. Tenhle kousek

"Průběh odcizení dokumentů z trenčianské okresní správy StB mi detailně popsal v lednu 1992 JUDr. Čimo osobně. Když se dostal k bodu, jak mu Mečiar večer 25. ledna 1990 popsal místnost sekretariátu OS StB, kde a v které skříni se nacházejí svazky StB, jež mu má přivézt do Bratislavy, zeptal jsem se: „Jak to, že Mečiar dokázal popsat detailně sekretariát a co se kde nachází?“ Čimo byl tou otázkou zaskočen a já viděl nelíčený údiv i poznání, že až v té chvíli mu to všechno došlo. Jen vybouchl, že Mečiarovi tehdy bezmezně věřil, čistili policii od starých kádrů, pracovali celé dny i noci, lítali po celém Slovensku... "

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Milan-Zitny-o-Slovensku…

Taky jste své přítelkyni bezmezně věřil?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

výpotku, který se tu někteří snaží zpochybnit, oženu se po nich vidlemi zapůjčenými od klasika.
Exupéryho Malý princ prohlásil, že - parafrázuji - NEJDŮLEŽITĚJŠÍ VĚCI NEJSOU VIDĚT.
Kdo nevěří, ať tam běží, aneb nechť si to znova přečte, pokud to kdysi přehlédl, případně nechť se dovzdělá.

Btw. zrovna předevčírem jem si ho znova přečetl v čekárně u zubaře a nějak jsem nepochopil, jak může někdo tvrdit, že to je četba pro děti. Mám z toho příběhu depku doteď.

Zatím bez slepic

Četl jsem ho kdysi dětem, a právě teď ho čtu vnoučatům. Nemyslím si že touto větou měl Exupéry na mysli řízení světa. Ani z jeho dalších knih to nevyplívá.

Zatím bez slepic

Jo, tohle je pro mne geniální dílo, četba pro celou rodinu.

Zatím bez slepic

Připojuji se. Nejen Malý princ, ale celé Exuperyho dílo je Věc. Přečtení zanechává následky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jeden svět a jeden pohled na něj na školách

citace

-----

S blížícím se začátkem školního roku myslím neuškodí připomenout, že se nám na školách rozmohl jeden takový nešvar. A sprostá slovíčka jsou proti němu roztomile neškodná, přirozená lapálie. Díky liberálním pedagogickým trendům z nich děcka sice vycházejí pokaždé o něco blbější než předchozí generace, ale zato jsou zase pokaždé o něco uvědomělejší. Uvědomělý občan je holt už asi zase společensky žádanější artikl než vzdělaný či dokonce myslící občan.

A nemám na mysli ani tak školami aplikovaný „sovětský výklad moderních dějin“, jehož rezidua ve školství prý nedávno detekovala pozorná BIS, ale spíše čilé školní aktivity některých nepedagogických subjektů. Které někdejší sovětský styl sice velice připomínají – cíl mají ostatně stejný – ale efektivitou a metodami ho vysoce překonávají. Se začátkem každého školního roku se totiž od mateřských školek po střední školy rozjedou také ryze indoktrinační projekty nevládních organizací, z nichž musí předlistopadoví komunističtí agitátoři blednout závistí.

Řeč je o působení vlivových organizací s nejasným pozadím, jejichž činnost například v USA už dávno z dobrých důvodů upravuje zákon o povinné registraci „zahraničních agentů“ , který za něj považuje každou osobu fyzickou i právnickou, jednající „z vůle zahraničních subjektů“ . V tomto konkrétním případě jde o přímo vzorové zahraniční agenty Člověk v tísni, Adra a Amnesty International, které na českých školách dlouhodobě provádějí cosi, co se čím dál více podobá legendárnímu PŠM – politickému školení mužstva – prováděnému pravidelně politruky v rámci kdysi povinné dvouleté základní vojenské služby.

------

http://nonserviam.cz/jeden-svet-a-jeden-pohled-na-nej-na-skolach/

Zatím bez slepic