Co teď? - doplněno

Autor
Štítky

Chtěl jsem původně psát o Druhé světové - máme osmdesát let od jejího začátku, ale příslušný článek bude muset počkat, neb tu máme téma aktuálnější a také slušně výbušné. Státní zástupce zastavil stíhání Andreje Babiše... 

Začnu maličkým příběhem. Je to asi tak dva měsíce zpátky, kdy se na nástěnce u našeho kostela objevil krátký pamflet od našich vrcholných církevních představitelů vybízející nás, abychom napsali státnímu zástupci Šarochovi dopis ve kterém mu vyjádříme podporu v jeho těžkém a zodpovědném úkole. Měli jsme tam i vzor toho dopisu, že zkrátka věříme panu státnímu zástupci, že rozhodne moudře a spravedlivě. 

Jsem zvědavý, jestli ti stejní církevní představitelé tak nerozeznatelní od Pražské kavárny věří v moudrost a spravedlnost pana Šarocha i teď. Článek píšu v pondělí ráno, dnes, kdy vyšel už určitě bude internet plný komentářů a chytrých výšplechtů, takže si určitě počtete nejen na Kydech. Já přidám jen pár poznámek: 

1. Vidlácky bych řekl, že Šaroch měl vlastně na výběr...  buď se pustí do křížku s premiérem, boháčem s nejlepšími právníky a nebo se pustí do křížku s pražskou kavárnou. Teď vážně neřeším premiérovu vinu nebo nevinu... Šaroch, bez ohledu na důkazy, mohl začít obžalobu a počkat, až nedostatečné důkazy rozmetá obhajoba u soudu. Vysloužil by si tím babišovu pomstu a slávu u všech premiérových odpůrců. Nakonec se ale rozhodl, že bude lepší dostat nakládačku od pravdy a lásky než od Babiše, protože to v konečném důsledku bude mnohem méně bolet. 

Jinými slovy, jeden pražský státní zástupce usoudil, že pražská kavárna, její novináři a apologeti jsou mu ve světle důkazů proti Babišovi méně nebezpeční než justiční mašinérie s nebezpečím žaloby za křivé obvinění a tak. O ledačemž to vypovídá. 

2. Tak nějak bych předpokládal, že se teď dozvíme od Pravdy a lásky, že je náš justiční systém a státní zástupci už dávno prolezlý korupcí (což všichni víme) kdy je možné si objednat a zaplatit zastavení trestního stíhání, což premiér určitě udělal že jo? Ale kvůli odporu té stejné kavárny a kvůli masovým demonstracím na podporu právě této justice a státních zástupců ještě Babiš nestihl nadělat žádné škody. Sice dával nějaké zákony, které byly tak strašlivě kritizovány a propírány, že mají vejít v platnost až příští volební období. Tím pádem zde máme ještě předbabišovskou justici a předbabišovské státní zástupce, kterým Pravda a láska opakovaně vyjádřila podporu. Co ted? Lidi u nás nejsou blbí a uvidí každý případný názorový obrat. Úplně vidím, jak skvěle se Minářovi demonstruje proti premiérovi bez obvinění. 

3. Jak dál? Inu Kavárna a Pravda a láska si budou muset najít nové téma a nové obvinění. Nemělo by to být tak těžké. Navrhuji jim přesunout zraky na zprávu Olafu a pokusit se ještě více žalovat u Evropské unie. Do listopadu není daleko, tak aby to vůbec do té velké demonstrace po třiceti letech od plyšáku stihli.

 

Doplněno: 12.30

1. Podle novinových titulků to vypadá vpravdě cimrmanovsky. Prvek očekávání byl vystřídán prvkem zklamání. A tak se všichni předhánějí v ujišťování, že to vlastně nic neznamená, že Šaroch sice rozhodl, ale všechno jede dál. Jeden si skoro až říká, jestli ten Šaroch vůbec k něčemu byl, když stejně teď přijdou na řadu nadřízení, jacísi aprobátoři a kdo ví jaké nástroje jsou ještě k dispozici. 

2. Opozice je nějak podezřele zaražena. Asi byli přesvědčeni, že dojde na obžalobu a soud a ono nic... Ještě se vyjadřují velmi krotce. Zatím Šarochovo rozhodnutí respektují a zatím jen mluví o tom, že by se k tomu měl vyjádřit a vysvětlit to. Ale dejte tomu pár dní. Oni se rozjedou...

3. Víte o nějakém rozhovoru, článku či tiskovce, kde by se Šaroch v minulosti vyjádřil, jaký na celou kauzu má právní názor? Celá Pravda a láska už mluví, jak je podezřelé, že Šaroch na poslední chvíli změnil právní názor na celou věc. Bez mučení se přiznávám, že nevím. Ale mám pocit, že přání bylo otcem myšlenky, jeden novinář opisoval od druhého a nakonec se ukáže, že to bylo klasické fake news a Šaroch nic nikdy neřekl. Pokud se mýlím, prosím hoďte do komentářů odkaz.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Přesun z kategorie "sprostý podezřelý" do kategorie "podezřele nevinný"?

Zatím bez slepic

Tenhle Pehecí blog by Ládiku nasvěddčoval Vašemu vyjádřenému názoru:
http://blog.aktualne.cz/blogy/jiri-pehe.php?itemid=34665
Koalujte, obcujte s Ježibabišem jak je libo. bude vám odpuštěno, dostane se vám rozhřešení.

Zatím bez slepic

I když BL několik let nečtu, zvracím strašně nerad.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

že si Bureš zatím nenasral do vlastního Hnízda, na rozdíl od mnohých jiných.

Zatím bez slepic

S tím, že "výběrové řízení by podle něj mohlo mít i mezinárodní charakter" to teda přepísk´. V Národním divadle Seveřan, tak aby se to srovnalo, v Národní galerii někdo třeba z Ohňové země, ale Tasmánie by byla ještě lepší. Když jsme spolu seděli na ZDŠ v jedné lavici a na gymplu za sebou, tak jsme blbli taky, ba i průsery dělali. Ale tak nějak normální ...

Zatím bez slepic

Nevozil jste ho tryskacem nekam do Karibiku nebo tak neco?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To fakt nikoho nenapadá, "wo co go"?
"Nic jsme nezastavili, jen jsme chtěli být transparentní a informovali o konceptu, říká mluvčí státního zastupitelství"
https://domaci.ihned.cz/c1-66633600-nic-jsme-nezastavili-jen-jsme-chtel…

Přípravné řízení trestní je neveřejné a nikdo nemá právo být informován o obsahu a závěrech připravovaného rozhodnutí v trestním řízení, tím spíše tak mimořádné "výbušného".
Takže s tím vynesením nejde o nic většího ani menšího, než o "dělostřeleckou přípravu" zmrdů a vohnoutů na majdan 17. listopadu.
Kterých?
Hádejde. Můžete třikrát.
"Alles klar?"
L,

Zatím bez slepic

In reply to by Lex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aneb Babiš i (Zeman) měl a má jít, na způsob nehleďme....
A vynášení (neveřejného zejména) je zde v kotlině už absolutní pravidlo, právo sem, právo tam.

Už v 14:22 to třeba já zde píšu, že to je jen Návrh a NIC není ještě skončeno, že šrapnel (jakýkoliv) je připravován na listopad je jasná zde jistě každému.........

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ale říká se, že změnil názor, to vědí všichni demobloci. A to si někdo dovede představit, že toto rozhodnutí bude někdo zase převracet? A potom to dá na hrb nějakému soudci?
Spíš si myslím, že závěr bude: "Stíhání jsme zastavili, protože věc je z části promlčená a na část není dostatek důkazů."
Takže hvězdy od Bradáčové budou z obliga a premiér bude mít alespon na čas s Čapákem pokoj. Miliony od Zrzka se budou sice dál čílit, že vlastně podezření trvá, ale to tak bude všechno.

Zatím bez slepic

že stát se nástrojem politického boje, taky není ani pro policajta nic moc....
Ale "praví demokratičtí soudruzi" boj o "nezávislé" státní zastupitelství teď teprve rozjedou!
I dle knížete je u nás záruka "důvěryhodnosti" jen a jedině soud.........
Zasévač Klus:
A ohledně dalšího dění Klus uzavírá: „Rozhodně jsem pro, aby diskuse neustále vřela, ale na druhou stranu teď není čas na emotivní jednání jednotlivců, naopak bychom se měli spíše sejít a dát hlavy dohromady. Víc hlav víc ví.“
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Prekvapive-turbulentni-o…

Zatím bez slepic

staré, hloupé a obzvláště hnusné jedince.
"Musíme na toho zkurvysyna vyhrabat něco jiného."
Můj bývalý spolubojovník zez Plzně - Slovan(ů), rodák od Brna by dodal:
"No eště štěstí, že to není zkurvydcera."

Zatím bez slepic

Umělec zdá se být poněkud zmaten a tak jist si byl. Nedejbože aby mu došlo, že je za užitečného idiota a bude v umělecké krizi. Nakonec aby se nemusel živit politikou.

Zatím bez slepic

Což o to, živit se politikou, to by mu asi nevadilo, kachní žaludek jistě má, blbosti plácat umí a odříkávání cizích textů jim potíže nečiní. . Ale horší by bylo, kdyby se musel živit rukama, makat někde u pásu, z toho mají tihleti "umjelci" smrtelný pot...

Zatím bez slepic

"Stíhání jsme zastavili, protože věc je z části promlčená a na část není dostatek důkazů."

Nikoliv, Laco.
Trestní řád mluví naprosto nekompromisně, kdy státní zástupce zastaví trestní stíhání -
"(1) Státní zástupce zastaví trestní stíhání,
a) je-li nepochybné, že se nestal skutek, pro který se trestní stíhání vede,
b) není-li tento skutek trestným činem a není důvod k postoupení věci,"
Všimni si - "je-li nepochybné", žádný "nedostatek důkazů".
"Nedostatek důkazů" je důvodem až pro zproštění od obžaloby u soudu -
Soud zprostí obžalovaného obžaloby, jestliže na základě důkazů předložených v hlavním líčení státním zástupcem a případně doplněných soudem, a to i k návrhům ostatních stran,
a) nebylo prokázáno, že se stal skutek, pro nějž je obžalovaný stíhán,
b) v žalobním návrhu označený skutek není trestným činem,".

Někdy, když komentujeme věci týkající se práva, je dobré o tom právu něco vědět. Čímž teď nemám na mysli Tebe, ale obecně všechny ty, kdo mají důvod se k právním záležitostem /včetně téhle/ vyjádřit, ačkoliv....
No, vlastně, o právu se cítí být povolán velmi kvalifikovaně komentovat každý, stejně jako o fotbale, hokeji, ekonomice, jaderné energetice, chirurgii drobných cév, diplomacii, kvantové fyzice, dermatologii, astronomii...…..

Zatím bez slepic

Náročné na vyšetření i na rozhodnutí soudu.
Jsou věci jasné i lajkovi, který má k ruce pouze smysl pro spravedlnost, a justice z toho dělá vědu.
Myslím si, že Čapí hnízdo je ten druhý případ.

Zatím bez slepic

tu spravedlnost viděl na zabásnutí všech zúčastněných. Včetně těch vředů z Bruselu.
A ty slavné dotace vidím jen a pouze jako uplácení, nic více a nic méně. Co titul, to bezedná díra na prachy.

Ale může to být tím, že dnes nejsem krásný, mladý a chytrý, páč jsem už dvakrát promokl až na kost. A musím ven potřetí. A v pláštěnce se to nedá...
:-(((

Zatím bez slepic

kde vidíte nějakou škodu, když se má trestat ?

Zatím bez slepic

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

nějakou škodu?
Neposuzuji Babiše a spol. podle platných zákonů, nýbrž podle všobecné morálky nás, starých, hnusných a blbých jak rozeschlé necky.
Anebo jinak.
Neznám jediný případ čerpání (euro)dotací, v nichž by nebyl nějaký švindl. Anebo (skoro) bezedná díra do ďáblovy prdele. Prostě ne. A to hlásám jako kdysi jeden jedinkrát čerpající. Dostal jsem směšný příspěvek cca 40 tis. Kč. Dnes bych si nakopal do prdele. Z pohledu státu těžce vyhozené prachy.
A tak to i s těmi ostatními. Kamkoli se stočil proud dotací, jednalo a jedná se o katastrofu.

Dobrá, ať nejsem za hovado.
2 mld. Kč státní škváry na modernizaci provozu aglomerace v TŽ Třinec. Opravdu užitečná a potřebná investice k pronikavému snížení prašnosti v regionu. Kdyby nebyla předražená (je fakt, že ne zas tak strašidelně) a kdyby za to Gross nedostal - pardon - "výhodně" nenakoupil akcie železárenské (!!!) elektrárny /ano, železárny mají na svém území elektrárnu/. Průser byl, že Mittal (to byl Ind, který si tenkrát koupil Ostravu) pak vřískal, že jestli on nedostane taky, bude se tvrdě soudit, resp. že hodí Grossovo suitu na arbitráž. Kolik dostal Ind, aby zavřel hubu, a jak to bylo ofiko navlečeno, o tom se pilně mlčí..., chudinka fíra měl čistý vývar okolo 130 mio..., no neber to...

Zatím bez slepic

ten sa totiz unuval a vysvetlin nasmu narodu malickemu ze je rozdiel medzi pravom a spravodlivostou.
Pred spanim o tom medituj a casom sa ti rozjasni, ze i ked je Harabin magor - zjavil nam mudrost. Strata iluzii je len logickym nasledovanim.
Normalny sud by to zamietol hned pri podani.

Zatím bez slepic

Ve zdejších krajích se říká něco podobného. K soudu se chodí pro rozsudek a ne pro spravedlnost.

Zatím bez slepic

nejsem právník, tak to řeknu vidlácky. Závěr bude takový, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

Zatím bez slepic

Víš, Laco, nevím, jak to skutečně skončí /může to skončit třeba za měsíc oním zastavením, anebo také v případě podání obžaloby a soudních jednání a rozsudků až za několik let u Ústavního soudu případně ESLP/. Ale od začátku vím, že jde o levárnu na Babiše. Stejně jako tzv. "korunové dluhopisy" /tady jsem od počátku tvrdil, že o žádnou nezákonnost nejde ani nemohlo jít, když předmětný postup byl zcela v souladu se zákonem o daních z příjmů - a jak se kontrolou zjistilo, stejně postupovalo několik tisíc podnikajících subjektů právnických osob/. Jde o politickou levárnu Sobotky, Chovance a dalších podvraťáků z jedné partajní líhně, jak Babiše vyštípat z politiky, nejlépe kriminálem. A tak tu svou politickou rovinu přenesli do roviny trestní. A tady už jsme z oblasti keců jen a jen v oblasti práva. Ať se to komukoliv líbí nebo naopak nelíbí. Tady není pro laické závěry místo, přesněji pro laické závěry ohledně procesu trestního řízení a ohledně rozhodování, což je naprosto rigidně upraveno zákony (a především jejich výklady, které jsou nezbytným předpokladem aplikace zákonů), které jen málokdo zná. Ještě přesněji - ať si kterýkoliv laik myslí cokoliv, nesmí to v procesu řízení a rozhodování hrát žádnou roli. A těmi laiky, kteří se ovšem vehementně snaží uplatňovat svůj vliv, jsou na prvním místě opoziční politikové a jejich spříznění novináři - správně "presstituti" a pokud jde o TV "žumpalisté".
Napsal jsem jasně - jde o "dělostřeleckou přípravu" na majdan 17. září /samozřejmě chyba - správně 17. listopad.../. Aby "milionáři chlívů pro anarchii" se mj. hrubým nátlakem na orgány činné v trestním řízení dožadovaly "nezávislosti justice" - samozřejmě s hlavním cílem v podobě Zemana a Babiše.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rozhodnutí o zastavení trestního řízení rozvezou vrtulníky.

Zatím bez slepic

In reply to by Bouše (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, ty nové, emerické, každý za víc jak miliardu.....

Zatím bez slepic

PAL klasika.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jeden právně velmi vzdělaný kamarád mi napsal tohle:
„„Nic jsme nezastavili, jen jsme chtěli být transparentní a informovali o konceptu, říká mluvčí státního zastupitelství“ https://domaci.ihned.cz/c1-66633600-nic-jsme-nezastavili-jen-jsme-chtel…
Přípravné řízení trestní je neveřejné a nikdo nemá právo znát způsob ani obsah připravovaného rozhodnutí, pokud není vydáno – vyhotoveno, podepsáno, opatřeno úředním razítkem se státním znakem a doručeno oprávněným osobám.
Tady nejde o žádnou transparentnost (ani tu nemá, jak píšu výše, žádné místo), jde o „dělostřeleckou přípravu“ zmrdů a vohnoutů na majdan 17. listopadu. Někdo má zatraceně silný důvod k rozvratu společnosti. Můžete hádat…..
A to je tak vše.“

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

- ako zvladne CR napor a'la Hongkong? To je si myslim otazka, ktora sa tu moze perspektivne rozoberat.

Zatím bez slepic

Dne 17. listopadu 2019 dojde k barevné revoluci. Demonstrovat bude tak 200 - 300 tisíc lidí, ale nikdo další se už nepřidá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

oprávnění soudit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

zapadají do mozaiky demontáže národních států.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dnes večer vypočítával Jiří Hynek, jeden z odporných xichtů ČT, Babišovy hříchy a v té deklamaci 2x řekl (možná to řekl i 3x, 2x jsem to slyšel zcela jistě)"bývalý premiér Babiš". Tak si myslím, že jsou všichni pod antidepresivy.

Zatím bez slepic

In reply to by Plesnivec (neověřeno)

Trvalý odkaz

ČT24 Události, komentáře
Téma Čapí hnízdo, hosté Rakušan, Michálek Válková, moderátorka Augustová a za ní velké foto z nějaké demonstrace, záběr na lidi a v prostředku fotky česká vlajka někoho z davu. Prostě objektivní a vyvážené zpravodajství bez manipulace...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ale sa mi paci...az velmi lubi ... ako ste z toho fseci paf :D :D :D
Narodu s predhodila kost
na kosti je este co to mäska
narod moze zviakat dakych par mesiacov
novinari maju pracu
blogeri maju o temu postarane
ale tvl - vsak sa nic nemeni... tu mi zostava rozum stat. Vsak od zaciatku bolo jasne, ze z hladiska korupcie ci kradeze ci defraudovania je to prkotina. AB vyuzil pravne medzery a vdaka nim vysal 50M z EU. Este k tomu v CZK. To je kolko eur? 2M?? moucha
Velmi - ale velmi by som sa divil, kebyse kurvaze na tomto postupe niekto nasiel nieco chybne. Nemusi to byt uplne moralne ciste ako slza z laveho oka Krista. Ale je to kosher. Andrejovi to niekto uz pravne rozanalyzoval..a preto je hosan uz dlhsie v klidku.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zvedavče, neznám až tak slovenské reálie, ale když jsem četla tohle, tak se mi dělalo docela nevolno, i když o politice a politicích si nedělám vůbec žádné iluze, spíše naopak. Zajímalo by mně, jak to vidíte Vy coby "obyčejný slovenský vidlák" (bez urážky, vidláci jsme tu všichni, snad kromě toho, co si říkal jménem začínajícím na "S"). Díky.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Milan-Zitny-o-Slovensku…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Protože dnes dávají film 21 gramů a Ládikovi vyschnul pramen básní, zkusme jej popíchnout ukázkou z filmu:

Tohle auto mi dal Ježíš. On dává a taky bere.
To určitě. Ten na nás úplně sere.

Zatím bez slepic

Rozumný názor A. Šándora ke Koněvovi a poté debata s NATOfanouškem o Jugoslávii, závěr A.Š. mne pobavil.
Zhruba od 28. minuty, délka 10 minut
https://m.youtube.com/watch?v=0UyP9jLCos4

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ale myslí si někdo, že i kdyby byl Andrej Babiš uklizen, tak ANO 2011 bude mít nižší preference? Nebo snad někdo chce dělat opravdu revoluce a věří, že v roce 2019 mají šanci na úspěch? Právě jsem dokoukal Wajdův film Danton. Ne, revoluce ani 17. listopadu 2019 NEBUDE! A že bude vládnout nějaký výbor?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A protože mám hodně fantazie, co když:

Šaroch umí šachy a jen přehodil míček nyní na své nadřízené státní zástupce, kteří mu pak "nařídí" nějak rozhodnout a on pak bude z obliga, protože poslechne, dle zákona musí! Tedy i v případě, že by nakonec musel rozhodnout, že to k soudu poslat musí, i že to zastavit má.

Zaujalo mne totiž zejména, že i profesor Gerloch se diví, jak Šaroch (možná) formálně postupuje. Je to "Rozhodnutí", nebo není ....kdo ví? (Protože v podstatě nevíme NIKDO nic, a jen se cosi vynáší, co má být důvěrným.)

LID (i zde) si může komentovat co chce a kdy chce a jak chce, ale "nahoře" by se mělo žvanit, až mají NĚCO k dispozici.

Ale média už troubí na poplach!

PS: A to vrácení té dotace a ještě přihození Babišem dalších 50 mil na dobročinné účely, možná má k zastavení větší význam, než by se nám zdálo. Prostě jsem celá zvědavá na to zdůvodnění a pak debatu o něm.

Ale nic to nemění na tom, že s jakýmkoliv "Rozhodnutím" nebude dost lidí spokojeno.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Celkem mě rozhodnutí SZ mrzí , čekal jsem jak se podaří našroubovat vykonání trestného činu do let kdy trestným činem nebyl a zákon s uvedeným trestným činem vstoupil v platnost v r 2010,žádost o dotaci a vznik kauzy se datuje 2008.Mohla byt sranda. Víceméně by návod šel aplikovat i na střet zájmů AB , který by teoreticky mohl nastat až po lex babiš.Ted mam po žížalkách. Možná?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

prostředí je celé prolezlé korupcí a proč by měl být trestán pouze Babiš, který to měl určitě dobře ošetřené.

Zatím bez slepic