A OLAF to ví?

Autor

Tak se nám šaškárna kolem Babiše posouvá pomalu do posledního dějství. Pražské státní zastupitelství našeho Andreje očistilo a zastavilo trestní stíhání za Čapí hnízdo. Případ ještě dostane do ruky ten nejvyšší státní zástupce Zeman, který si to může rozmyslet jinak, nicméně i kdyby se tak stalo, případ se už nikdy nezbaví příchuti politické kauzy (kterou byl samozřejmě od začátku) a i kdyby to Zeman nechal vyšetřovat ještě sto let, zřejmě už nám premiéra na ničem nechytnou. 

Navíc nám pražští státní zastupitelé rovnou konstatovali, že Čapák dostal dotaci oprávněně, protože firma splnila všechny zákonné podmínky. Jednou vyřčené (a nejspíš i zapsané) ani párem volů nevrátíš. Tečka. 

Navíc už dnes víme, že Šaroch už před časem upozorňoval policii, že pokud nepřijde s něčím zásadně novým a nesežene lepší důkazy, nezbude mu než Babiše obvinění zprostit. Kecy různých zainteresovaných stran o tom, jak podezřele státní zástupce změnil názor, jsou fakt jen kecy. 

Mohla by být prča teď celý spis zveřejnit, docela bych se za to přimlouval, určitě by se o tom dalo napsat několik dalších článků na téma výroby, údržby a konce jedné kauzy. 

Celý OLAF se z toho stáhl také. Asi už ví...

Kdybych byl Babišem a jeho guru Márou, měl bych teď nabito na volební kampaň jako fík. Původní "ubrečenost" premiéra, jak mu házejí klacky pod nohy teď dostala slušný základ. Navíc tu máme všechny ty dopisy našich pirátských žalobníčků do Brusele, Kalouskovy kecy a další materiál ze sněmovny, který když se to vezme za správný konec, všem ostatním notně srazí preference.

Vlastně by mě ani nepřekvapilo, kdyby přišla nová "vládní krize" tentokrát vyřešená předčasnými volbami. A pokud ne, Babiš má spoustu důvodů dupat po ČSSD a socani už chudáci nemají ani teoretickou šanci s tím něco dělat, protože doteď se jim mstil trestně stíhaný člověk, odteď si očištěný premiér dělá pořádek ve vládě.

Demonstrace ohlášené na 17. listopad dostanou zcela nový náboj... Doteď nám Minář a jeho melody boys demonstrovali za justici a právní stát systémem "ruce pryč od zastupitelství Babiši". Ve svých rozhovorech a článcích si pochvalovali, že to byli právě oni, co svou prací pro demokracii dokázali udržet krvežíznivého oligarchického diktátora na uzdě, aby už dávno všechny státní zastupitele i soudce nevyměnil a nedosadil si všude loajální lidi. A bez ohledu na jejich naparování, mají pravdu... Babiš se stáního zastupitelství ještě nedotkl. Dokonce všechny připravované zákony mají platit až v dalším volebním období. 

Ale jak to teď budou chvilkaři dělat? Demonstrovat nikoliv proti premiérovi, ale proti zkorumpovanému zastupitelsví? Protože se tam rozhodli bez ohledu na křik ulice? To bude moc pěkný sedmnáctý listopad,  na třicetileté výročí plyšáku by se jim mohlo podařit, že žádné další výročí se už nikdy slavit nebude, taková to bude ostuda. 

Udělám teď několik vidláckých předpovědí blízké budoucnosti: 

1. Ve vládě nastane klid a ticho... Babiš klidně může jít na předčasné volby a drtivě v nich zvítězit, určitě si s tou myšlenkou pohrává. ČSSD odteď snese jakékoliv zacházení, protože volby znamenají konec. Budou teď neuvěřitelně státotvorní a budeme až překvapeni, jak vstřícná bude Maláčová vůči Schillerové a Zaorálek vůči ještěrovi z Hradu. Nakonec si ale myslím, že Babiš sám o své vůli do přečasných voleb nepůjde. Ale pokud ho naštvou... 

 

2. ZAO jako obvykle nepochopí a tak budeme mít brzy další výměnu socanského ministra kultury. 

3. V ODS se začne nejprve potichu a pak stále hlasitěji mluvit o tom, že byla chyba nejít s Babišem do koalice. Profesor Fiala toho ovšem proti Andrejovi nakecal příliš a nepřekvapilo by mě, kdyby byl brzy z předsednického odejít. S ním půjde i Mirka Němcová, přejdou do TOPky a protože mají oba své voliče, tento transfer zachrání Kalouska od parlamentního nebytí. TOPka bude mít zase kousek nad pět procent. 

4. Mladý Klaus nechal moudře Babiše na pokoji a proto Modroptákům může být jejich změna politiky na houby, protože jejich voliče si vezme právě Vašík. Junior má teď příležitost jako nikdy. Když to vezme za správný konec, může dostat voliče nejen za svůj program, ale i za to, že bude dělat Babišovi důstojného soupeře, opozici, případně protiváhu v budoucí koalici. 

5. Vsadím se, že Babišovo osvobození bude znát i v ulicích a hospodách. Doteď se nikdo moc nechlubil tím, že Babiše volil. Odteď budou voliči mnohem sdílnější a ochotnější se za Babiše veřejně postavit. 

6. Vzhledem k tomu, že se všechna média, neziskovky, aktivisti i političtí oponenti zaměřovali výhradně na Čapák a běžící vyšetřování, nemají teď v ruce nic dalšího. Neběží deset dalších vyšetřování. Rychle teď vycucat z prstu něco, aby se dalo pokračovat jak doposud, to už nebude tak snadné a bude mnohem těžší to prodat veřejnosti. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

ale mimo morálku.

Zatím bez slepic

O stovky miliard za OKD či MU nikdo nebrečí a nebojuje. Možná to ani nebylo podle zákona a rozhdodně mimo morálku. Poselství společnosti - krást se vyplatí. Čím větší zloděj, tím vážnější partner k jednání.

Zatím bez slepic

Ukradneš-li jednu ovci, oběsí tě.
Ukradneš-li celé stádo, budou s tebou vyjednávat.

Já to ještě doplním : neukradneš-li nikdy nic, budou s tebou vyjeb.vat!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Jestliže někdo konal podle platného zákona této země, tedy neporušil tento zákon, a výsledek jeho konání je vyhodnocen jako nemorální, pak

nemorální je ten zákon a ne ten, kdo se jím řídil!!!

Zatím bez slepic

Morálku? U eurodotací? Jste normální člověče??? BTW, takovejch Čapích hnízd vám můžu vyjmenovat několik a to jenom, co já vím a s čím jsem přišel do styku. Ostatně, jak s oblibou říkám, kolik procent eurodotací si rozkradou ti správní hoši? Přesně 100!
A vůbec, jak praví klasik, já když slyším dotace, sahám po revolveru.

Zatím bez slepic

In reply to by SansLogique (neověřeno)

Trvalý odkaz

"BTW, takovejch Čapích hnízd vám můžu vyjmenovat několik a to jenom, co já vím a s čím jsem přišel do styku. ..."

No a já bych k tomu přidala několik dalších, se kterýma jsem přišla do styku já.

S takovým pohledem na morálku v podnikání bych si tipla, že takových 90% podnikatelů u nás se chová při svém podnikání nemorálně.

A dotace jsou hnusná návyková droga, kterou dealeři této drogy udržují klienty pod kontrolou.

Zatím bez slepic

In reply to by SansLogique (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak

Zatím bez slepic

In reply to by SansLogique (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, dotace jako princip hospodaření (nikoliv jako výjimka) je extrahované zlo.
Ach, jak charakteristické pro ten současný Eurosajuz.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ládik!!!
Dávám deset slepic.
Morálka charakter,co to je?

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ptám se s Werichem: Může taková čest přidělat nohu?

Zatím bez slepic

Citáty z knih Joe Abercrombieho:

„Tak čest, ano? Co to k čertu vůbec je? Každý chlap si myslí, že je to něco jiného. Nemůžete se toho napít. Nemůžete to ošukat. Čím víc toho máte, tím hůř na tom jste, a když nemáte vůbec žádnou, nijak vám nechybí. Ale najdou se tací, co si myslí, že je to ta nejdůležitější věc na světě. (Cosca)“

„Jedna oslnivá pověst je užitečnější, než deset neuspokojivých pravd.“

A pro kritiky Andreje Babiše, kteří nám říkají, jaký je Babiš hajzl:

„Když jsi v pekle, jedině ďábel ti může ukázat cestu ven.“

https://www.databazeknih.cz/citaty/joe-abercrombie-6392

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To je to, pro co v českém podnikání není místo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

odepli,
teď se squadra šmoulí
proteplí.
Co dělají bukanýři?
Bonzují?
Gelují si dredy, chmýří.
Šlukují.
A co Honzík Farský?
Má radost?
Jak důstojník carský,
ten má dost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pohotová reakce pane Vidláku, vnímám podobně, jen se asi víc bavím…

Mně v poledne připravila ČT nádherný den. Takové zklamání a bezradnost předvedli snad jen při volebním vítězství Trumpa, kdy ještě hodiny potom, co vyhrál, ohlašovali jeho prohru, protože se s tím nedokázali smířit. Možná by všechny moderátorské hvězdy měly absolvovat herecký kurz pro podobné jobovky, než dorazí jejich politologičtí poskokové a vysvětlí jim, že se vlastně nic nestalo a že výraz „rozdělená společnost“ vždycky poslouží, když vynechají, že ji představuje jen zlomeček občanů. Oni dokonce už připouštějí pravdivost Babišova tvrzení „že trestní stíhání u nás lze objednat“ jen aby mohli tvrdit, že „zproštění lze objednat“.

Pěkný článek o ČH a AB napsal včera pan Chýla : http://blog.aktualne.cz/blogy/jiri-chyla.php?itemid=34728. Jen pro tu „inteligenci“ (jak si říká P.Novotný – „my česká inteligence“) je moc dlouhý, ti to nepoberou. Stejně jako nepobrali zprávu OLAF a dodnes „argumentují“ svými omezenými výklady, přestože už je dávno venku, že ani ta zpráva Babiše nevinila.

Tolik se demonstrovalo za nezávislost státních zástupců, až ti se stali opravdu nezávislými a nezávisle osvobodili Babiše. Zrzek teď může namísto Babiše zapálit sám sebe, nejlíp symbolicky pod sochou Koněva, aby vina padla na Putina :-)

Zatím bez slepic

Alice, V televizi jsem vítězství Trumpa neviděl, pouze jsem si ráno pustil Radiožurnál a i to stálo za to. Úmrtí v rodině. Prvně mne mrzí, že jsem se nedíval na ČT.

Aby vina padla na Putina? Na toho ale padne stejně.

Zatím bez slepic

uspesneho odporu dagestancov proti Basajevovmu vpadu.
Kto ma chut - nech si pozrie spravy. Putinovi treba uznat jedno. A to je konzistentnost.
Pred 20-imi rokmi domietol pripit na vitazstvo. Vcera do seba poharik hodil. Lebo to slubil. (Otazkou je, ci tam nemal caj, bo clovek sa pri 52-ke tvari inak... :D ale to je detail)
A k tomu si pozrite, co trepali nasi politici pred 20 rokmi. A co dnes. :D

Zatím bez slepic

Dobrý večer Admirále.
Pokoušela jsem se to na ČT hledat, nazvali to tehdy „Americká noc“, ale nejsem tak zběhlá, stojí mě to čas, který moc nemám. Pamatujete si Borka (říkalo se, že jednotka blbosti ČT = 1 borek)? Ten měl problém se na kohokoliv podívat zpříma, měl takové těkavé oči, tak ten byl v tu „černou noc“ přímo ukázkově „zmetený“ , chvílemi tápal a hledal slova, nesmyslně okecával - nezapomenutelný.
Odjížděli jsme ten den hodně brzo z domova, tak jsme to nějak po čtvrté ráno zapnuli a naše-vaše to ještě nepřiznávala. Mám dojem, že mluvil zrovna Shapiro. Moderátoři nám připadali nějak divní, jako by nevěděli, která bije, později jsme se dočetli, že už kolem třetí hodiny bylo jasné, kdo vyhrál, a pak se psalo, že ČT prohru Clintonové ohlásila až někdy kolem sedmé hodiny ranní (ačkoliv to přenášeli celou noc). Museli si procházet šíleným peklem, stejně jako asi nedávno, když měli připravené vysílání o „bývalém premiérovi“ … a ono nic. Náročné a rizikové povolání :-)
Později se řešila i stížnost RRTV na nevyváženost celého toho asi 10 -12ti hodinového maratonu ČT (nevím, jak to dopadlo). A dneska mi tam chyběl ten Borek :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak pro koho je černý pátek zpochybněn - měla jsem na mysli sobecky pouze sebe (ani na Babiše aspol. jsem nemyslela :-)). Pro náš mainstream je dneškem naopak určitě potvrzen. Chudáci!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Od oznámení zprávy o zastavení stíhání se v rozhlase střídají komentátoři, novináři, politologové, politici... jak na orloji.
Všichni se snaží z té zprávy vymačkat alespoň trochu žluči, pochyb, podezření. Všem jim zůstává pachuť na patře, na srdci, na mysli.. a Kalouskovi dnes večer zřejmě zůstane pachuť i na játrech.

Mám chuť se vsadit, že někteří redaktoři obzvláště naší vaší TV a našeho vašeho ČR se nebudou moci rozloučit s ustáleným spojením "trestně stíhaný premier" a obscesní nutkání jim bude podsouvat "nedávno ještě trestně stíhaný premier" nebo "dříve trestně stíhaný premier".

Zatím bez slepic