A OLAF to ví?

Autor

Tak se nám šaškárna kolem Babiše posouvá pomalu do posledního dějství. Pražské státní zastupitelství našeho Andreje očistilo a zastavilo trestní stíhání za Čapí hnízdo. Případ ještě dostane do ruky ten nejvyšší státní zástupce Zeman, který si to může rozmyslet jinak, nicméně i kdyby se tak stalo, případ se už nikdy nezbaví příchuti politické kauzy (kterou byl samozřejmě od začátku) a i kdyby to Zeman nechal vyšetřovat ještě sto let, zřejmě už nám premiéra na ničem nechytnou. 

Navíc nám pražští státní zastupitelé rovnou konstatovali, že Čapák dostal dotaci oprávněně, protože firma splnila všechny zákonné podmínky. Jednou vyřčené (a nejspíš i zapsané) ani párem volů nevrátíš. Tečka. 

Navíc už dnes víme, že Šaroch už před časem upozorňoval policii, že pokud nepřijde s něčím zásadně novým a nesežene lepší důkazy, nezbude mu než Babiše obvinění zprostit. Kecy různých zainteresovaných stran o tom, jak podezřele státní zástupce změnil názor, jsou fakt jen kecy. 

Mohla by být prča teď celý spis zveřejnit, docela bych se za to přimlouval, určitě by se o tom dalo napsat několik dalších článků na téma výroby, údržby a konce jedné kauzy. 

Celý OLAF se z toho stáhl také. Asi už ví...

Kdybych byl Babišem a jeho guru Márou, měl bych teď nabito na volební kampaň jako fík. Původní "ubrečenost" premiéra, jak mu házejí klacky pod nohy teď dostala slušný základ. Navíc tu máme všechny ty dopisy našich pirátských žalobníčků do Brusele, Kalouskovy kecy a další materiál ze sněmovny, který když se to vezme za správný konec, všem ostatním notně srazí preference.

Vlastně by mě ani nepřekvapilo, kdyby přišla nová "vládní krize" tentokrát vyřešená předčasnými volbami. A pokud ne, Babiš má spoustu důvodů dupat po ČSSD a socani už chudáci nemají ani teoretickou šanci s tím něco dělat, protože doteď se jim mstil trestně stíhaný člověk, odteď si očištěný premiér dělá pořádek ve vládě.

Demonstrace ohlášené na 17. listopad dostanou zcela nový náboj... Doteď nám Minář a jeho melody boys demonstrovali za justici a právní stát systémem "ruce pryč od zastupitelství Babiši". Ve svých rozhovorech a článcích si pochvalovali, že to byli právě oni, co svou prací pro demokracii dokázali udržet krvežíznivého oligarchického diktátora na uzdě, aby už dávno všechny státní zastupitele i soudce nevyměnil a nedosadil si všude loajální lidi. A bez ohledu na jejich naparování, mají pravdu... Babiš se stáního zastupitelství ještě nedotkl. Dokonce všechny připravované zákony mají platit až v dalším volebním období. 

Ale jak to teď budou chvilkaři dělat? Demonstrovat nikoliv proti premiérovi, ale proti zkorumpovanému zastupitelsví? Protože se tam rozhodli bez ohledu na křik ulice? To bude moc pěkný sedmnáctý listopad,  na třicetileté výročí plyšáku by se jim mohlo podařit, že žádné další výročí se už nikdy slavit nebude, taková to bude ostuda. 

Udělám teď několik vidláckých předpovědí blízké budoucnosti: 

1. Ve vládě nastane klid a ticho... Babiš klidně může jít na předčasné volby a drtivě v nich zvítězit, určitě si s tou myšlenkou pohrává. ČSSD odteď snese jakékoliv zacházení, protože volby znamenají konec. Budou teď neuvěřitelně státotvorní a budeme až překvapeni, jak vstřícná bude Maláčová vůči Schillerové a Zaorálek vůči ještěrovi z Hradu. Nakonec si ale myslím, že Babiš sám o své vůli do přečasných voleb nepůjde. Ale pokud ho naštvou... 

 

2. ZAO jako obvykle nepochopí a tak budeme mít brzy další výměnu socanského ministra kultury. 

3. V ODS se začne nejprve potichu a pak stále hlasitěji mluvit o tom, že byla chyba nejít s Babišem do koalice. Profesor Fiala toho ovšem proti Andrejovi nakecal příliš a nepřekvapilo by mě, kdyby byl brzy z předsednického odejít. S ním půjde i Mirka Němcová, přejdou do TOPky a protože mají oba své voliče, tento transfer zachrání Kalouska od parlamentního nebytí. TOPka bude mít zase kousek nad pět procent. 

4. Mladý Klaus nechal moudře Babiše na pokoji a proto Modroptákům může být jejich změna politiky na houby, protože jejich voliče si vezme právě Vašík. Junior má teď příležitost jako nikdy. Když to vezme za správný konec, může dostat voliče nejen za svůj program, ale i za to, že bude dělat Babišovi důstojného soupeře, opozici, případně protiváhu v budoucí koalici. 

5. Vsadím se, že Babišovo osvobození bude znát i v ulicích a hospodách. Doteď se nikdo moc nechlubil tím, že Babiše volil. Odteď budou voliči mnohem sdílnější a ochotnější se za Babiše veřejně postavit. 

6. Vzhledem k tomu, že se všechna média, neziskovky, aktivisti i političtí oponenti zaměřovali výhradně na Čapák a běžící vyšetřování, nemají teď v ruce nic dalšího. Neběží deset dalších vyšetřování. Rychle teď vycucat z prstu něco, aby se dalo pokračovat jak doposud, to už nebude tak snadné a bude mnohem těžší to prodat veřejnosti. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

možná by mohli začít psát:

- momentálně nestíhaný trestně stíhaný premiér

- trestně stíhaný premiér s dočasně přerušeným stíháním

- premiér v očekávání několika dalších stíhání v několika nových kauzách, které společně připravují milióny chvilek se zainteresovanými státními zástupci

- doživotní sprostý podezřelý

- premiér podezřelý ze spoluúčasti na prezidentově proputinovské vlastizradě

- premiér pravomocně odsouzený Vlkem k doživotnímu koblihaření

- premiér poškozující důvěryhodnost tuzemského justičního systému svou zarputilou nestíhatelností

- atd.
- atd.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neradit.
Ať si namáhají hlavičku sami.
Ovšem bude to fuška. Bývalého premiéra je tak něco nepřekoná.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pět anonymních slepic.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na všechna table slůvka se používá "Kontroverzní"

Zatím bez slepic

Babišova výhoda je, že kdyby chtěli tvrdit, že jeho „osvobození“ bylo „koupeno“, připustili by tím, že lze „koupit“ i jeho stíhání. Stejně to vypadá, že se to zpackané vyšetřování hodí na policii (nejspíš právem), "nenávistné chvilky" se postaví na jejich stranu a pak už nemusíme přemýšlet, kdo tu rozděluje. Ještě malý Zeman to může „napravit“ a jestli bude nakonec rozhodovat velký Zeman ... to si ani nechci představit. Takové nenávisti s hubou plnou demokracie, není vám z toho smutno?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jen, aby vlkovi nepraskla žilka. Velkýmu analytikovi.

Zatím bez slepic

Pohádka o Červené Karkulce

V pohledném stavení na konci vesnice,
Bydlela sedmkrát trestaná světice.
Od mládí fandila procházkám v šeru,
na jejich památku vlastnila dceru.
Křehounkou dívenku s nosem jak okurka,
červeným od rumu, no prostě Karkulka.

Jednou když maminka dívenku spatřila,
dala jí facku a potichu pravila:
"Rychle si oblékni červenou sukénku,
babička za lesem dostala žloutenku.
Zanes jí guláše aspoň půl hrnka,
ať bába vyskočí zas jako srnka."

K čemu je matičko červená suknice ?
Ta jenom přiláká vilného myslivce !
Jestli mě znásilní, zas jako včera,
nebudu už tvoje nevinná dcera !
Nedávej bázlivým myšlenkám průchod,
sic bába za léky utratí důchod !

Popadla Karkulka aktovku s jídlem
a běžela lesem jak píchnutá šídlem.
Navzdory vábivé červené sukýnce
nestřetla na cestě vilného myslivce,
svalnaté nohy a kvalitní pohorky
rychle ji zanesly do známé chaloupky.

Vyndala z aktovky dietní potravu,
tu v loži spatřila podivnou postavu.
Ha ! Co je to za fóry, tak brzo po ránu ?
Vlk se tu placatí v bábině županu !
Jen pojď dál, Karkulko a nestůj u dveří,
s bábou jsem posnídal, ty zůstaň k večeři.

Máš hezký tvářičky, jak žádná druhá,
zato tvá bába byla dost tuhá.
Tak to sis vybral jakostní potravu,
nejseš ty blbečku tak trochu na hlavu ?
Marně mě nazýváš spanilou děvenkou,
Sežral jsi babičku s infekční žloutenkou !

Lesem se ozývá zoufalé vytí,
jak se vlk pokouší vyvolat blití.

https://necyklopedie.org/wiki/%C4%8Cerven%C3%A1_Karkulka

Zatím bez slepic

Moc pěkné. Jdu si přečíst Vlka

Zatím bez slepic

Tak jsem si to přečet - zásadní vlkova chyba : celou dobu cituje podvod par.209 učiný i v r.2008 a pak do toho zapíchne vidle a tvrdí,že olaf ...par.212,260 účiný od r. 2010

Zatím bez slepic

JUDr. Vlk z Kosy vylkádá Zákon.
Koblihové třeste se!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a z toho klidku moze pozorovat cvrkot.
Hadze navnady.
Netusim kedy mate v CR nejake tie volby, ale vobec by som sa nedivil, ak by jeho najuzsi tim makal na 110% na tom, aby aktualnu kauzu a jej vyustenie zapracoval do buducej predvolebnej retoriky.
V podstate mate take to ceske Russiagate. Trump to ustal. A Clintonovic klan ma zasadny problem.
Babis to ustal. A ti, co sa v jeho hone prilis angazovali, maju od dnesneho dna nekludny spanok. To sa budu rojit, pozadovat a hlavne plnit laskavosti :D :D :D :D :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak Ladik určil přesně budoucí vývoj. Podle zákona sice Ok (osobně mě překvapilo,že nebyla malá a střední firma nastavena v rámci zákona a čekalo se na několik judikátů ústavního soudu.Co to je za zákony navíc v platnosti od r.2010). Lze očekávat slovní spojení, nemorální premiér, morálka pláče atd. a to i u příležitosti svolání mio chvilky v listopadu. Poezie emoce morálka hercům i líp půjde. Ted už jenom stanovit co je morálka,morální, a šup zpět do oběhu nějaký to hnízdo.
Vyjádření některých zde mě zklamaly a asi by nebylo od věci nahodit téma co je v naší společnosti nemorální a přesto se celkem běžně děje, hranice snesitelnosti různých konání apod. Námět pro Vidláka?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Státní zástupce rozhodl, jak rozhodl. Ale svým rozhodnutím ponechal všechny Babišovy kritiky v pozici směšných figurek. Pokud mu budou něco nadále vytýkat, jeho tým si vystačí s jednoduchým prohlášením:
"Čapí hnízdo proběhlo podle zákona a ten zákon byl přijat za vlády ODS (svěží vánek Topolánek), TOP 09 se |STAN (Schwarzenberg s Kalouskem, Gazdíkem, Rakušanem), Bursíkových Zelených, VV, LIDEM (kdo si má všechny ty pidistrany pamatovat), pro zákony byla nejspíše i ČSSD a KDU-ČSL. Kromě Pirátů, kteří se tím tehdy neumazali, mají všechny ostatní parlamentní strany punc směšných postaviček. Myši, která řvala.
Navíc je celá ta částka směšná v porovnání s tím, z čeho jsou podezříváni Babišovi kritici. Nezastávám se Andreje Babiše, o jeho nemorálním chování bylo sděleno už hodně důkazů. Ale není to trestné, jen nemorální. ovšem úplně stejně nemorálně se chovají i jiné politické strany a politici, za všechny smutně proslulý Miroslav Kalousek. Může rovnou rozdávat polibky smrti. Koho podpoří, ten prohraje. Každá myšlenka, za kterou se postaví, se stane směšnou. Sám Kalousek nepožádal Švýcary o miliardy z kauzy Mostecké uhelné s tím, že mu nikde nechybí. Asi moc dobře věděl, kde jsou, když mohl vyhrožovat Čunkovi, že Čunek potopil stranu kvůli pár milionům z náhrad, zatímco on velký Kalousek odvedl několik miliard a nikdo si toho ani nevšiml. Jeho voliči určitě ne. Ale důkazy k tomu nejsou, takže se dostáváme do kategorie stejných spekulací jako v případě Čapího hnízda a Babiše.
Kdo Andreje Babiše rád nemá, může volit proti němu v dalších parlamentních volbách. Do té doby má smůlu.
Ta opozice, co si honosně říká demokratická, dosud nepředstavila žádného kandidáta, který by byl lepší než Andrej Babiš. Mají jediný program odstranit Babiše a doufají, že se jim pak zázrakem voliči vrátí. Houby, to spíš voliči Andreje Babiše zvolí jinou novou stranu.
A ke kritikům Andreje Babiše? Stačí říct památnou větu Miroslava Kalouska: "Přeci nebudeme podléhat řevu ulice. O vládě nebudou rozhodovat policejní plukovníci."
Boží mlýny semílají Miroslava Kalouska na zcela směšnou figurku s puncem věčně ožralého politika.

Zatím bez slepic

Na Čunkových náhradách bylo směšné hlavně to, jak si Schwarzenberg objednal audit, který prý potvrdil Čunkovu nevinu. Každý zaměstnanec, který v té době podnikal pracovní cesty musel vědět, že není možné si z cesťáků legálně ušetřit půl milionu korun, o které tehdy šlo, ani kdyby byl Čunek na pracovní cestě každý den v pracovní roce (cca 220 pracovních dnů).

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

částka peněz mající pokrýt náklady na cestu (v ruštině je pro ně nádherný výraz "Komandirovka") činily v té době nějakých 160 Kč (mýlit se mohu max. v desetikoruně), a to POZOR!!! za služební cestu překračující tuším 12 hodin (limit 18 hodin pak zavedl zjeb Kraďousek, jestli to nepletu). Takže kdyby byl Čunek na cestách do Prahy 300 dnů v kalendářním roce (necháme mu volné neděle a nějaké svátky), měl by v kešeni 48 000 za předpokladu, že spal v krmelci a k jídlu kradl lesní zvěři žaludy.

Zatím bez slepic

Určitě si nechal proplácet ještě další náklady z cesty, třeba fiktivní ubytování. A pozor, poslanecké náhrady se od zaměstnaneckých dost liší.

Zatím bez slepic

Liší se od zaměstnaneckých hodně při zahraničních cestách. Protože zatímco poslanec musí reprezentovat, tak takový špinavý OSVČ, když pozve na oběd zahraničního klienta (a platí si to ze svého!), reprezentovat nemusí. Hajzl jeden živnostenský.....

Zatím bez slepic

čerpáte cestovní náhrady, nemůžete si nechat proplácet bufet. Na jízdném můžete nějaké prachy vydělat, ale asi ztuha byste prošel na normálním finančáku s tvrzením, že chcete celodenní stravné a k tomu denně proplatit cestu Vsetín - Praha - Vsetín. Tenkrát to bylo se vším všudy do 5 Kč/km včetně paušálu na benzín. A pokud budete s tím autem opravdu jezdit aspoň polovinu deklarovaných km, budete sypat velmi záhy do údržby a oprav, takže žádný "Klondajk".
Pokud si necháte proplácet ubytko, musíte mít do účetnictví regulérní účty, tam je paušál nepřípustný.

Zatím bez slepic

Pořád se zde směšují náhrady poslance a náhrady OSVČ. Ale nejde o stejné věci! Poslanec vykazuje náhrady úplně jinak než OSVČ! A má jinou výši náhrad.

Navíc mohou poslanci čerpat ještě náhrady – příspěvky na reprezentaci, administrativní a odborné práce, asistenta, kancelář a její vybavení nebo na výdaje za telefon. Mimopražští poslanci mají nárok také na příspěvek na ubytování a dostávají víc peněz na dopravu.
Výše příspěvků na reprezentaci je až 11 300 korun za měsíc, za překlady, analýzy a korektury proplatí stát poslancům až 17 548 korun, na telefonování mají limit pět tisíc a asistentům mohou z veřejných peněz vyplácet až 45 tisíc korun měsíčně.
Proměnlivé jsou pak náhrady na cestování. Jejich výše se liší podle vzdálenosti místa bydliště od Sněmovny. Poslanci bydlící do padesáti kilometrů dostávají „pouze“ 28 tisíc měsíčně. Zákonodárci ze vzdálenějších koutů republiky, například z Ostravy a z dalších měst vzdálených více než dvě stě padesát kilometrů od metropole, čerpají až 42 200 korun. Náhrady na dopravu poslanci čerpají i v případě, že nemají vlastní vozidlo nebo nevlastní řidičské oprávnění.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/politika-snemovna-poslanci-nahrady-m…

Jiří Čunek tedy dostával každý měsíc nejméně 42 200 Kč jen za cesty Vsetín - Praha - Vsetín. S benzínem a autem to nemá vůbec co dělat, to je určeno pro sprosté podezřelé z řad OSVČ.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

iDnes: Aktivistka Greta Thunbergová vedla klimatický protest před Bílým domem

reakce: ...chtěl jsem se, alespoň symbolicky, připojit k protestu tím, že budu ekologicky zadržovat metan, ale nakonec jsem se na to vyprdnul...

reakce: Naprosto jasná uhlíková stopa.... Na trenclích

Zatím bez slepic

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/greta-thunbergova-klimaticka-zme…
Trump nevypadá, že by se chtěl s Grétou cicmat. To náš Petříček... Ani nedali vědět, jak to dopadlo s čmelíny.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kauza sprostého podezřelého Babiše poodhalilo několik zajímavých věcí. Především to, že se české justici podařilo konečně nastolit komunismus. V komunismu mělo platit, že zaměstnanci budou sami řídit podniky, ve kterých pracují. U nás se o to představitelé justice, za pomoci kamarádů z TOP09, ODS, STAN, KDU-ČSL (což je jedna parta lidí "co spolu mluví") vehementně snažili a snaží a dost se jim to daří. Státní zástupci, ať jsou součástí moci výkonné, jsou ve svých funkcích prakticky nadosmrti (jak jsem se dočetl, Pavel Zeman už 11 let a Ivo Ištvan, s krátkou přestávkou tří let, už od roku 1997 (jestli dobře počítám, brzy už to bude celkem 19 let). Nyní chtějí, aby nové vybírala komise, kde budou mít převahu opět státní zástupci. Ze státních zástupců, který jsou fakticky státními úředníky, se tak stane výlučná kasta, která si bude žít vlastním životem, bez kontroly a bez limitů. Neodvolatelnost nutně vede ke zneužívání pravomocí, to je, myslím, zcela zjevné. S tím souvisí i neprosto neúnosné prodlužování všech řízení, ať již to je vyšetřování nebo soudní řízení. Pozdní spravedlnost znamená žádná spravedlnost. Prostě v justici chybí negativní zpětná vazba, což je základní podmínka efektivního řízení. Kdy konečně budeme mít politiky, kteří budou plnit svoji část společenské smlouvy s občany a zajistí funkční justici?

Zatím bez slepic

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

humanitně vzdělaným.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tohle jsem čekal,že to zametou pod koberec.
Jenže,je to signál,že se může podvádět nadále,už to nikdo nezarazí.
Můj dojem je ten,že to teprve začne a ve větším.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, pane zemědělče, již klasik vyslovil Švejkovými ústy, že je spousta věcí, které se nesmí dělat, ale můžou se provádět.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Godot.
Je to Česká zvláštnost a těch průpovídek už za komunistů,určitě jich znáte hodně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Musím se přiznat, že tiskové prohlášení a vysvětlení důvodů státního zastupitelství mi přijde až neuvěřitelně pitomé. Je to další hřebík do rakve naší justice. Jakožto blízký příbuzný státního zástupce do toho trošku vidím a vím, že tohle se prostě jinde neděje. Aby se kauza zastavila s tím, že se skutek nestal, to je naprostý amatérismus, který ani na těch nejnižších státních zastupitelstvích není běžný, natož po 4 letém vyšetřování. Co se děje, je možnost, že se nepodaří nějaký skutek prokázat (tak jsem se domníval, že kauza skončí), ne, že se skutek nestal. Už vůbec nemluvě o tom, že je tu správa OLAF, která mluví o úplně jiných důvodech, než nyní státní zastupitelství.
Takže vidím asi tak 3 možnosti:
- buď jsou Erazím a jeho podřízení naprostí amatéři, kteří místo aby v době prověřování si vše dostatečně ověřili, tak předají obvinění, aby následně po 4 letech zjistili, že se skutek nestal.
- celá kauza byla na politickou objednávku a až nyní dostal státní zástupce odvahu ji zastavit - pak je ovšem zajímavé, proč to raději nenechal předat soudu, který by to smetl ze stolu, to by pro něj přeci bylo daleko pohodlnější.
- zastavení kauzy je na politickou objednávku.
Ty dvě poslední možnosti jsou obě hrozné.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

jaký to krásný svět
nasírá primitiva
že má na klopě květ.
Roky ho naháňali
zarúbali mu cestu
nejraděj by ho sťali
či dali do arestu.
Narovná splihlé perutě
zaměří oko ostříží
někdo se tváří mrzutě
jiný se marně ohlíží
kde nechal tesař díru;
kord vypad z bandalíru.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všechny 3 možnosti jsou hrozné. To, jak tato Kauza ovlivnila dění v Čechách nemá obdoby. Přikládám názor Neffa z Neviditelného psa:
https://neviditelnypes.lidovky.cz/cirkus/je-tu-nekdo-prekvapeny.A190913…

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

pavte,
je tu ještě čtvrtá možnost neméně hrozná, že vyšetřovatelé byli vystaveni brutálnímu nátlaku kauzu šetřit a hledat, dokud nenaleznou něco, na čem Babiše obviní. Tedy objednané trestní stíhání.

Zatím bez slepic

Gerde, to je v podstatě ta má druhá možnost. Jenže proč to nyní tedy odpískali? Proč až nyní ten brutální nátlak pominul, když je AB premiérem už nějaký ten rok? Proč to tedy neodpískali před rokem, proč to policii nechali uzavřít a předat na zastupitelství jako hotové?

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

vykouzlení nějakých důkazů. Jakýchkoli, k čemukoli. Objednavatelům stačilo, aby premiér byl pouze obviněný a oni na něj mohli kydat. Myslíte si, že jste jediný, který si dovolí kydat bez vidlí a hnoje?

Jinak já se divím, že se vy i Gerd divíte. Připadáte mi, jako byste přilítli z Marsu. Mně poliši vyhrožovali za komoušů, po plyšáku, jak by smet, dnes to není o nic lepší. Měl jsem u fízlů donedávna známého. Tedy ono jich tam bylo několik, těch mých známých. Někteří tam možná dokonce šli i s nějakými ideály, ale rychle toho nechali a začali dělat, co a jak po nich bylo žádáno. Žádné úkroky z řady se nikdy nekonaly.

Zatím bez slepic

Co je tu k divení na mém podivení? Jsem starý, hloupý, ošklivý, nevzdělaný, málo vydělávající a ještě k tomu Pepek Kobliha. Tak se nedivte, že se divím. Více k divení by bylo, kdybych se vůbec nedivil, než že se divím. To je očekávaný stav.

Zatím bez slepic

Další otázka zní - ono není moc čím státnímu zástupci vyhrožovat, tedy kromě kárného řízení. Takže jaký brutální nátlak? Ono to není tak jednoduché.

Zatím bez slepic

obálce. Ta fotka někdy mívá i černý rámeček, na to postačí černý fix a pravítko. Anebo postačí, když v hlídaných garážích najde dotyčný ve svém osobáku namísto startéru přizabitou kočku. nejpůsobivější je, když se ještě trochu vrtí a krev kape.

Zatím bez slepic

Ještě Gerde, nezdá se vám divné to zdůvodnění? Po 4 letech přijde státní zástupce na to, že firma byla malá až střední a tedy v době udělení dotace na ni měla právo? Ale to přece všíchni ví, to nikdo nikdy nerozporoval. To, co mělo být předmětem šetření (aspoň doufám), byla ona účelovost, s jakou se firma stala malou a poté se opět stala Agrofertem. A k tomu se SZ vůbec nevyjádřil. A toto přesně kritizoval OLAF jako podvod. Já to konzultoval s příbuznými zástupci a soudci a oni toto naprosto nechápou. Bylo by zcela pochopitelné, kdyby se onu účelovost nepodařilo prokázat, to je bohužel běžné, že takovéto “účelovky” projdou, protože to se špatně dokazuje. Ale ono vysvětlení je na úrovni ne státního zastupitelství, ale nějakého koncipienta. Takže já osobně bych spíše tipoval na variantu 3, ovšem nemohu to dokázat.

Zatím bez slepic

Máte příbuzné doktory, neurochirurgy, soudce a státní zástupce?

Nejste vy nějaká ta komunistická famílie, co nahrazovala schopnosti angažovaností a teď to dělá pro novej režim zase? To by vám odpovídalo.

Zatím bez slepic

Já nevím, ale neslyšela jsem zdůvodnění, „že se skutek nestal“, jak tvrdíte pavte, ale že tak, jak se stal, není žalovatelným trestným činem. Šaroch to nemohl předat soudu bez relevantních důkazů a zřejmě došel k závěru, že ty nemá, ačkoliv je čtyři roky usilovně hledal (dokonce několikrát apeloval na policisty).

Nemám ráda co by, kdyby, to je o ničem… zatím to selským rozumem vidím tak, že Šaroch dělal co mohl, jenže měl čím dál větší nic… on totiž na rozdíl od vás ví, že to, co si myslí nějaká skupinka lidí, či zda je obžalovaný oblíben, nemůže být v právním státě důvodem k obžalobě z trestného činu. Dokonce jsem někde četla, že za určitých podmínek musí SZ trestní stíhání zastavit, protože jinak by se trestného činu dopustil on. Věděl, co dělá a zřejmě mu nic jiného nezbývalo. I jeho nadřízený SZ se vyjádřil, že v jeho situaci by udělal totéž.

Počkejte si na oficiální zdůvodnění, jednoduché vývody novinářů, politiků a podobných znalců jako jsme my, jsou úplně k ničemu. Možná by nebylo marné se zamyslet nad tím, že pokud byste byl trestně stíhán vy, zda byste neocenil, že se státní zastupitelství neřídí přáním vašeho nenávistného souseda. Jo a tu zprávu OLAF si vyhledejte, v překladu byla celá na A.cz, abyste tu netvrdil hlouposti, že AB obvinili z podvodu. Nejostřejší výraz tam myslím byl "nestandartní postup".

PS - Jsem sice dost optimista, vždyť možná je to jen hra, abychom si libovali, že tu máme právní stát a později se zdráhali uvěřit, že by to nejvyšší SZ (který TS možná vrátí) mohl ignorovat.

Zatím bez slepic

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pravda je přece to , co vysílaj v ČT, né ?

Zatím bez slepic

K usměrnění názoru vyšetřujícího státního zástupce stačí předem utvořený názor jeho nadřízeného. A ten jej dostal od opozice proti Babišovi. Jinak vyhrožovat státnímu zástupci jde, např. ve stylu: "Počkej, až Babiše svrhneme, obsadíme justici a pak budeme šetřit veškerou Tvoji práci. A když nic nenajdeme, požádáme naše přátele na ambasádách, aby některá země na Tebe něco vyrobila. a pak s Tebou zatočíme po bolševicku." Tak státní zástupce 4 roky vyšetřuje a vyšetřuje, aby si nezadal, i když od počátku ví, že jde o blbost. Po 4 letech, když už má tedy rozhodnout, rozhodne stejně, jakoby rozhodl po měsíci šetření. tedy délku vyšetřování připišme Milionu chvilek pro demokracii, Kalouskovi, Němcové, Pospíšilovi, Pirátům, vlkovi a podobným, kdo mají už na začátku vyšetřování jasno. Babiš se sice choval nemorálně, ale úplně stejně jako spousta jiných v ČR. Jenže nemorální chování není trestné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zastavení stíhání také umožňuje udělat inventuru jednání různých aktérů naší politické scény spojené s kausou "Čapí hnízdo".

Bylo nebo nebylo namístě ze strany Zemana "hnát Sobotku s demisí vlády holí?"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Bude zapotřebí vymyslet trestní sazbu za nemorální chování ! Anebo aspoň na gigantický střet zájmů.

Zatím bez slepic

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Troufnu si odhadnout, že teď Babišovi právníci analyzují výroky jeho politických protivníků a koaličních nepřátel, zda je možné je žalovat za urážku na cti. Kdyby se podařilo u soudu donutit k veřejné omluvě Miroslava Kalouska nebo Miroslavu Němcovou, a jiné, pomohlo by to Babišovi zvednout preference. I kdyby ne, v příštím volebním boji by se mohl objevit plakát s textem, že Miroslav Kalousek, Němcová, ... žádali Babiše odvolat kvůli kauze Čapí hnízdo a porušili tím jeho lidské právo na spravedlivý proces a presumpci neviny. Před volbami by mohl Marek Prchal by mohl vytvořit webovou stránku, kde by byly uschovány všechny výroky Babišových protivníků o Čapím hnízdu, a je jich hodně.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

To poznáme i podle toho,na kolik více dotací dosáhne,jsou si vědomí,že jim vše projde.
Také je možné,že se budou schvalovat všechny projekty.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslím, že ne, Babiš bude dotace čerpat ve stejné výši jako kdokoliv jiný a do nových riskantních akcí se pouštět nebude.

Zatím bez slepic

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

ten "gigantický střet zájmů" a dotace (nenárokové) v něm za "premiérování" pobírané.
To bude z EU dokončeno a zveřejněno něco k listopadu cca.....

A dál je již policií zřejmě šetřena další kauza "daňový podvod" z reklamy na hnízdě.

Tedy uvidíme, zda z tohoto mraku opět nezaprší (zda seženou důkazy o krácení daní a prokázaný úmysl).

Na ČT24 včera v tematickém celo večeru řekl ale jeden redaktor FAKT temný vtip:
"Čapí hnízdo je mrtvé, ať žije čapí hnízdo."

Proto si nemyslím, že akce AB a Zeman (prezident) musí jít, skončila.

Když (Bradáčová) či Nejvyšší státní zástupce Zeman nezhatí to zrušení stíhání, bude zaskočenými "bloknutými" popliván i on (oba)!
A ono to nejspíše už nepůjde, udělat z toho Šarochova rozhodnutí NEZÁKONNÉ, tak si počkejme, co bude dál.....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nebudou dalším tématem, to je slabý čajíček. Ani PKN Orlen. Myslím, že Babišova opozice nemá nabito a nemůže paběrkovat ani na morálce, protože má 30 let negativních referencí. Zbývají pouze provokace a Babišův syn.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nezná opravdu mezí. Myslela jsem, že po děsivém kiksu redaktora Hynka /kterého si vodí BISka/ o "bývalém premiéru Babišovi" ho čt alespoň dočasně stáhne z obrazovky, když už nic jiného. Ale včera večer milá tvář našeho "specialisty" na policejní práci opět na obrazovce!!! To už ani nelapáte po dechu. Mj. když Šámal /Šámal přes Slovensko/ s Mrzenou odcházeli z čt na Novu, odešel s nimi i dotyčný Hynek, pak po návratu obou výtečníků se vrátil i redaktor Hynek. Je to spřažená squadra. Oni zřejmě čekali jiné řešení a měli připravené alternativní výstupy a chybou někoho pustili tento s "bývalým" premiérem. A pak bude někdo tvrdit, jak je tato tv objektivní, nezávislá, vyvážená!!!

Zatím bez slepic

A když se mlží, tak tak nějak nenápaditě, neuvěřitelně a blbě.....

I Šmarda v jednom vstupu na té ČT24, už v obleku s kravatou, asi jako nadějný senátor-koryto-čekatel šestileté trafiky za státotvorné stažení se z ministerské čekačky, už mluvil bez šklebů a frků a rozvážně, až si člověk říkal, co se mu to stalo....?
Už je prostě mediálně znám a ČSSD za to představení kandidáta nemusela ani nikomu platit.
A tento vyzýval najednou všechny, zejména politiky nastojte k nepropásnutí možnosti "držet huby" ...
Dokonce i pogratuloval tak nějak chápavě lidsky tomu Babišovi a jeho rodině, aby jako věděl a lidi i ti Babišovci si asi na té Vysočině, kde bude kandidát, si toho všimli.

Zatím bez slepic