To se ví

Autor
Štítky

Koukali jste někdo na ten pořad? Jak tam teď budou odhalovat ty fejk ňůs a poučovat národ o tom, co je pravda. Já se koukal a pevně doufám, že tento pořad budou dávat hodně hodně dlouho, ideálně nafurt. Něco tak debilního už dlouho v televizi neběželo. Kdo jste to neviděli, neváhejte, nebudete litovat. 

I kdyby se spojil Petr štepánek, Ovčáček, Zeman, Babiš a Vladimír Železný, nikdy nedokážou udělat ani vzdáleně nic tak dehonestujícího, jako to dokázala naše vaše Česká televize sama. 

Jako sláma z bot z toho koukalo, že autoři vlastně ani sami nevědí, jak taková správná falešná zpráva vypadá. A tak použili několik internetových klišé, kterým nevěří ani koncesionáři chudí duchem, párkrát se pro pořádek strefili do Zemana a konečný dojem byl podobný, jako když jsem dokoukal Jakubiskovu Báthory. Tam to také vypadalo, že někdo držel Jakubiskovi u hlavy pistoli a donutil ho natočit něco, co sám nikdy dělat nechtěl. 

Tady to bylo stejné, moderátor to chce mít co nejrychleji za sebou, Pavlowská a Háma sice slyšeli jak jsou ty fake news nebezpečné, ale vůbec nevědí, která bije a co o tom mají říct, vlastně kdyby se bavili o sněžném muži, bylo by to zhruba totéž. Všichni o něm mluví, ale nikdo ho vlastně ještě neviděl. 

Prvním dílem se tam na Kavkáxh podařilo zplichtit pořad, který naprosto jasně ukázal, že tam v ČT sice znají ta správná slova, ale nedokážou k nim přiřadit nic konkrétního. 

A ten potenciál do budoucna... 

Představte si, že budou inteligenci diváků takhle urážet i nadále. Nebo že tomu všichni ti zmagoření pražáci začnou věřit, protože to budou mít jako povinné PŠM. A představte si, že zblbnou ještě víc... Blogeři budou mít o čem psát, mnohem víc lidí se dozví ty skutečné falešné zprávy, jako když reportér České televize mluví o bývalém premiérovi a Witowské ve studiu to vůbec nevadí, nebo když deník N píše o Šarochovi, jak změnil názor a podobně. 

Já se snad seberu a napíšu nějaký pochvalný mail generálnímu a vybídnu ho, aby tenhle pořad udržel co nejdéle za každou cenu. Hlavně ať mu dělají pořádné pí ár, ať se na to lidi kouknou a čím větší kravina, tím lépe. 

Mimochodem... vím, že mě tam v ČT už nějakou dobu čtou a to pravidelně. Třeba by mi tam mohli udělat reklamu jako dalším alternativním webům... Ostatní provozovatelé alternativy se určitě už také nemohou dočkat. Reklama v téměř hlavním čase... a zadarmo. 

Jo a který ODSák se to hned ztrapnil svým radostným zvoláním "zásááááh" na fejsbůku? Jak to Čt skvěle nandala Ovčáčkovi? Tak o tomhle frajerovi jsme slyšeli naposled, coliči ODS také nejsou blbí a pochybuju, že něco takového znovu zvolí.  

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

"Zmocněnec pro odolnost"..... i na stárnoucí kolena (bolí mě to pravé) našinec zjišťuje, že existují ještě větší hovadiny, než si dokázal vůbec představit.
"Zmocněnec pro odolnost"... já se snad poseru.
Vždy suché boty stavbařům! Šťastná kráva - zdravé tele! S fotelem na silážní jámy!

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne s fotelem, ale s fortelem.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ja jsem propasl padesaty leta, ale to nevadi, uziju si je aspon ted.

Cekam jestli se objevi nejakej Masin a kuchne treba Halinu a za desel let ma statni metal.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

je naprosto geniální film, zcela bezkonkurenční, což je jasné právě až po těch letech. Kdo by to řekl, že ty komický figurky budou dneska překonány mnohem většími kretény ve skutečném život a na jak vysokých postech. Resp. ony ty postavy v tom filmu ani nejsou kreténi, ta dnešní skutečná svoloč ovšem už ano. Strašný, strašný...

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

V roce 1996 Klaus zřídil Úřad pro boj s byrokracií pod vedením bývalého ministra Budinského. Úřad pro boj s úřadem. Dokonalé...

Zatím bez slepic

Jak moc práce dá přeměna Ruska, co by zachránce národa před likvidací, na úhlavního nepřítele. A jak málo se to daří.
Jsem opravdu rád, že nejsme stejní, jako Ukrajinci, kteří rychle zapomněli na roky společného soužití s Ruskem bez nějaké viditelné rivality. Měli by konečně uvážit, jestli 10.000 mrtvých a rozbitá města stála za to, aby si dvě mocnosti natřásaly peří na jejich území. Kdy jim dojde, že byli jen sprostě zneužiti ! Ani o ten pitomý
Krym nemuseli přijít, kdyby se k Rusům chovali aspoň stejně, jako Rusové k nim.

I my máme Rusům co vyčítat, ale systém dvou bloků, který po válce nastal, respektovaly obě strany. A když nic jiného, tak aspoň zachoval v Evropě mír. Což se při budování demokracie nějak nedaří, viz Jugoslávie, Ukrajina.

O vysoké úrovni našeho obyvatelstva svědčí nejen mírový rozchod se Slovenskem, ale také odolnost k propagandě, která se marně snaží pokroutit historii a vzbudit k Rusku nenávist.

Zatím bez slepic

Že mohou přijít k Krym věděli na Ukrajině i v NATO, viz odkaz:
V 2008 na vrcholné schůzce Aliance v Bukurešti členské státy NATO Ukrajině vzkázaly, že s ní jako budoucím členem počítají. Ukrajina se tou dobou jako jediná nečlenská země pravidelně účastnila prakticky na všech zahraniční misí NATO.
Proti vstupu Ukrajiny ostře vystoupil Putin, který během summitu v Bukurešti naznačil, že pokud se U. stane členem NATO, pak může Rusko reagovat např. snahou o připojení Krymu ke svému území.
https://www.idnes.cz/zpravy/nato/vondra-otevrel-euroatlanticke-centrum-…

Vaše poslední věta mi udělala radost, vidím to podobně.

Zatím bez slepic

Který kukálista vám to nakukal?
Když se budu držet hodně nízko při zemi padesátka je jistá. O desítce žvaní Ukrové jako o svých mrtvých. takže bych to tak viděl - minimálně krát deset. Kolik padlo opolčenských, to se nikdy nedozvíme, ale o moc méně jich nebude.

Zatím bez slepic

Synek holt převzal štafetu. Rodina Šedivých by mohla sloužit jako školní model pro výuku našich moderních dějin.
Děda, předválečný zapálený komunista, za války vězněn. Jeho syn, Jaroslav (roč. 1929) je sice v mládí nadšeným skautem, ale po vzoru otce vstupuje 2. 1. 1948 do KSČ. Vystuduje slávistiku, na vojně je v 1953 přiřazen jako tlumočník k sovětskému poradci Vojenské kontrarozvědky (součást Státní bezpečnosti). Poté pracuje ve Slovanském ústavu AV Praha, od 1957 v Ústavu mezinárodní politiky a ekonomie (ÚMPE formálně patřil pod MZV). Na podzim 1967 dopíše knihu o historii čs. zahraniční politiky (Politika a vztahy), oponenturu mu dělal G. Husák a dporučil ji k publikaci (vydáno v lednu 1969). Během roku 1968 je přizván do týmu poradců ministra zahraničí J. Hájka, zvolen do celozávodního výboru KSČ na MZV.
V 1970 na půl roku zatčen za špionáž (prý jen docházel na pravidelné sešlosti k H. Steinovi (zaměstnanec nizozemského velvyslanectví), odsouzen na 18 měsíců, ale žena těhotná, proto si dal žádost o milost a bylo vyhověno s pětiletou podmínkou. Pak pracoval do 1989 jako čistič oken, odchod do důchodu, na jaře 89 vycestoval na pětiměsíční studijní a přednáškový pobyt do Mezinárodního ústavu pro zahraniční politiku a ekonomii v Německu! 1. 9. nastupuje do Prognostického ústavu, sedí v kanceláři s V. Klausem. Pak po Listopadu nastupuje k Dienstbierovi na MZV jako poradce, vyjednává odchod sovětských vojsk, od června 90 velvyslanec ve Francii a v UNESCO, od 95 Belgie, od 97 ministr zahraničí u Klause i Tošenovského, kdy výrazně posouvá přípravu pohovorů pro vstup ČR do NATO. Od 98 si ještě střihne velvyslance ve Švýcarsku a pak už zasloužený odpočinek.
U synka Jiřího (roč. 1963) na Wikip. začíná životopis až po devadesátem. Vystudoval katedru válečných studií King's College v Londýně... a tak prostě válčí dál.

Zatím bez slepic

pojdem sa kochat ... i ked uz som predpojaty suc precitajuc diskusiu :D

Zatím bez slepic

Paráda ... dal bych všem účinkujícím - a pochopitelně i dívajícím se - "penisům" po jednom libískovi ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Chvíli jsem čuměl s otevřenou hubou na tu kravinu s podivnými úsměvy učinkujících a pak jsem radši přepnul. Už se těším na prosinec kdy mě ČT od vysílání odstřihne a já už nebudu mít možnost (nutkání) se občas na jejich tvorbu podívat. Nové technické zařízení si kvůli ČT nekoupím. Změnu normy (asi po 10letech) považuji za další tunelpodvod na občanech ČR.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

dělat ze sebe kretény? Nebo jimi jsou a dělali to zadarmo? To snad ne. Ptal bych se i po roli herců při převratech a volbách, za kolik jsou prodejní. To musí být typy člověků k pohledání, taková elita, takové talenty...

Zatím bez slepic

Jako obvykle to je i není pravda - prostě spektrum motivací je poměrně rozsáhlé, od ryze prospěchářsky finančních až po strach o vyloučení z vzájemně provázané komunity, který zde znamená ztrátu zaměstnání, mnohdy doopravdy milovaného zaměstnání...
...a vysvětlujte dětem a manželce, že si na stará kolena jdete dělat skladníka nebo číšníka (když nic jiného kromě hraní už neumíte) a vaše příjmy nepostačí ani na splátku hypotéky, protože několikanásobně poklesnou.
Kromě toho si s vámi nikdo z kamarádů nesedne v hospodě ke stolu - prostě proto, že by ho nějaká emasmetana obvinila ze zprostředkované kolaborace se starým ještěrem. Vždyť i jen prodat MANŽELCE prezidenta značkové spoďáry je kolaborace s prorusky nacistickým nepřítelem, kteá vaše další zákazníky vyřadí ze slušné společnosti Viz DVTV.
Málokdo vám dá práci, pokud se rozšíří, že jste přímo odmítli nabídku práce pro PAL. Třeba vám i drží palce, ale netroufne si...

To je to krásné na svobodě reálného kapitalizmu!. Bez konexí a peněz do života nelez!

Zatím bez slepic

Názorným příkladem je Jan Kačer, který po zuřivé reakci "kulturní fronty" odmítl převzít vyznamenání od prezidenta.

Zatím bez slepic

On a Misik ho doopravdy odmitli nebo si tam jen nekoho poslali?

Zatím bez slepic

Mišík odmitnul,..za Kačera přebíraly dvě dcery..

Zatím bez slepic

...a vysvětlujte dětem a manželce, že si na stará kolena jdete dělat skladníka nebo číšníka (když nic jiného kromě hraní už neumíte) a vaše příjmy nepostačí ani na splátku hypotéky, protože několikanásobně poklesnou.

To je argumentace jak u vyhozenejch osmasedesatniku, ze museli jit pracovat RUKAMA - oni, predvoj delnicke tridy, co se po jejim hrbetu vysplhal nahoru. Chudaci herci, takhle na sebe napraskat, ze jsou kurvy z lenosti a touhy po statutu a majetku.

Jakoby se nedal velkej barak prodat a koupit mensi. Jakoby si nemohli to svy milovany divadlo hrat bez dotaci doma v byte (jako Havel) nebo ve stodole, kdyz bez toho nemohou zit.

Holube jim o zamestnani nejde. Hrat muzou vzdy a vsude.

Jde jim jen a pouze o penize a jestli jsou motivaci manzelka, tak to znamena, ze si doma platej kurvu, co by od nich jinak odesla.

Zatím bez slepic

Disidentovani a domaci predstaveni uz herce nelakaji? - A penize ukradeny z dani, bez toho se neobejdou?

Zatím bez slepic

Neláká a nebaví. Včil nehrozí, že by za takovou tvorbu z demokratického západu přicházely honoráře.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím si, že je to pořád o tom samým. Stejný scénář. Tlak na normální pracující lidi za pomoci komediantské šmíry. Vymývání hlav pomocí prodejných kurev. Taková anticharta. Oni se tím odepisují u lidí a jen se modlí aby nenastala změna. I když, pak je nasadí zase v opačném pořadu. Komedianti, ti nejsou zajimavi, vždyť jsou tady od toho, aby za prachy zahráli cokoliv. Zajímaví jsou ti, kteří ten pořad iniciovali.
Upozorňuji na nového Kubáče, trochu mimo, ale pořád o tom samým.
http://petr-kubac.blog.cz/

Zatím bez slepic

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kubáč jako obvykle do černého.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je zajímavé sledovat, jak Petr Dvořák coby generální ředitel vede ČT do dob, kdy ČST (Československá televize) šéfoval Jan Zelenka (6. srpna 1969 - 30. června 1989) a Libor Batrla (1. července 1989 - 27. listopadu 1989). V listopadu 1989 platilo heslo: "Československá televize lže, jako když Rudé právo tiskne." Dnes se dá totéž říci o ČT a platí to minimálně od kyjevského Majdanu, dorazila to informováním o prezidentských volbách v USA (podporovala Hillary Clintonovou). Z ČT se stalo informační médium pražské kavárny, tedy zastupuje tak 10% občanů, ale zbylých 90% jim to musí platit. A tím se nijak neliší od dob ČST, kdy hlásala názory UV KSČ a KSČ, tedy také zhruba 10% občanů proti zbylým 90 %. Je veskrze zbytečná a je nejvyšší čas ji zprivatizovat, aby si ji její příznivci platili sami.
Těch pár pořadů ve veřejném zájmu klidně může vysílat jiná TV, stačí jim jen vysoutěžit vysílací čas. Pak by se rychle ukázalo, jak moc je ČT neefektivní.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://www.masnamin.cz/podepis/?h=XjBcTSfvkwqP1lkyjW31%2FS%2BPpEgJSrYD…

je to vtipné, jak bojují s "nadspotřebou", když sami ji vyžadují - viz oblečení, přístroje, užívání či ještě líp už vlastnění auta a pod. Ale to jim vůbec nedochází.

Zatím bez slepic

zober rozum do hrsti a napis si na papier, co vsetko - okrem lietajuceho elementu potrebujes k tomu, aby si z Jemenu vyslal dany element 1600km dalej a praskol ho na spravne miesto, abo vystrelil raketu...cokolvek.
Ked si to napises, zistis, ze presne takto - ako to popisuju - sa utok NESTAL!!!

Zatím bez slepic

Zatím bez slepic

Však to víte chlapci, když Trumpovi poradci a současná vláda na ůzemí bývalé Palestiny touží po zámince k útoku na Irán, tak se stane zázrak.
Obdobně jak tomu bylo sesestřeleným malajsijským Boeingem.

Zatím bez slepic

Anonym píše:
"Komplexní a rozšířený pohled a opravdu dobré", no nevím nevím, ten článek mi nesedí!

Proti MOŽNOSTI (perspektivy) využití i dronů a jakéhokoliv technického vynálezu na nepředstavitelná svinstva člověk nepochybuje, ale...

Toto (poslední věta článku v odkazu) fakt řekl RUSKÝ náčelník GŠ (odkaz by nebyl), nebo jen autor či zadavatel článku?

"Technologicky jsou ale izraelské a severoamerické drony nejméně o jednu generaci výše než ruské."

Hmmmmmmm a zůstal by po takové větě náčelník v RUSKÉ armádě, či měl hen ten úkol úmyslně rozostřovat úhel nepříteli....?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na ČTV se již dlouho koukám minimálně. Od této doby mám klidnější spaní.
Nemohl jsem však zaznamenat v tisku drtivou kritiku na tento pořad. Asi souzi
udělali někde chybičku. Nebo jsou již tak otrlí, že si myslí, že " OVČANE " skousnou
úplně všecko. Nicméně je to jen zábavný pořad. Já jsem ovšem narazil na reportáž,
kde redaktor HYNEK v pravděpodobně předtočené reportáži o Babišových causách, hovoří
o Babišovi jako o byvalém premiérovi. Tomu já říkám totální průser .Ukázka naprostého
diletantismu a bohorovnosti mnohdy trapných redaktorů. Trapné je, že generální
ředitel má za tento kabaret odměnu ve výši 2,5 miliónů Kč.Již dnes to běhá po internetu
jako řetězový mail. Autoři by toto video mohli použít v některém z příštích dílů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ten Kubáč, co ho doporučuje Admirál je fakt dobrý.
Navíc (zase!) proklatě dobře ozdrojovaný!
Kdypak mu to (zase!) zatrhnou?
http://petr-kubac.blog.cz/

Zatím bez slepic

"A kde to vše dnes je ? Kde je někdo odsouzen - krom rachomejtle Nagyové odsouzené za nezdaněné kabelky, které dostala úplatkem ? Právě tohle bylo dokonalé školení veřejnosti, která už ke každé další kauze bude zaujímat postoj : "počkáme až na výrok soudu", který do té doby používala druhá strana tj. politici k získání času na zametení půseru pod koberec.
Pozoruhodné na "kauze Nečas" je i to, že na výše zmíněné "právní instituty" zapomněli státní zástupci a speciální policejní vyšetřovatelé, z nichž byl vyhozen jenom jeden - Robert Šlachta, ačkoliv by za tento "výkon" měli být vyhozeni mnozí další."

Jen dvě poznámky na první přečtení jinak dobrého textu:
1.Nagyová nemohla dostat právně kabelky úplatkem, to by nemohla být pak odsouzená za to jejich nezdanění (to lze jen v případě přijatého DARU, úplatek je jiný trestný čin a tam by zase pak trest za to nezdanění nepřišel právně v úvahu....)

2.Dovolila bych si ještě malou pochybnost, zda byl i ten Šlachta vůbec "vyhozen" pro tuto kauzu a zda to nebyl spíše důsledek jen jeho povahy. SÁM uraženě při té reorganizaci (možná i kvůli němu ale ne jen pro toto) dal u policie výpověď a přešel k celníkům, kde ale už také letos zase nespokojeně prý SÁM končí a půjde snad do civilu a do politiky!?

PS:
Osobně mne také celkem nejvíce (po odeznění vášní) zajímá ten PROCES, kde je možné z člověka (libovolného)raz dva udělat státem dle práva sprostého podezřelé, sprostého trestně stíhaného na ROKY (žádné nepřekročitelné lhůty).
Prý v souladu s Ústavou a Listinou je i to další a další prodlužování "mučení " lidské bytosti....
A po letech vyšetřování skončilo, zapomeňte nemá ni žádné konsekvence na ty, co takto po zákonu v podstatě "mučili a mučiti" lidské bytosti na ROKY mohli.....(měli toho prostě moc a tak to trvalo a trvat muselo a je to..)
O veřejnosti co řvala "pověste ho vejš, my morální věříme a jsme přesvědčení, že je vinen, paragraf už na to najděte a chceme to za každou cenu dostat k soudu", tam ať se očišťuje zase dle zákonů další u nás klidně i desetiletí..., nemluvě. Měli by tito mít velké pochopení pak pro podobné v případě Horáková, či se stydět, jsou-li ještě schopni.(Jsou jako oni)

Nejsem na straně osoby Babiše, osobnostně ho ráda nemám, ale ten PROCES jak je nastaven je proti lidskosti....(viz i ten Ráth..)

A to si představte ještě, že kde jaký jiný sprostý obviněný pak nemá ty zdroje a špičkové ani právní zastání, jako si může zajistit "sprostý podezřelý a pak i sprostý obviněný" ČLOVĚK AB...............

A to politický boj prostřednictvím trestních oznámení ještě ani omylem neskončil!

Je něco shnilého ve státě českém a CELÝ právnický stav i zákonodárci zejména by neměli tak "hlasitě mlčet", či alibisticky účelově jen žvanit, protože i jim se může jednou dostat "privilegia" podobné okusit...!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na jmenovaná pořad jsem nekoukal. Protože na televizi téměř vůbec nekoukám. Postřehl jsem upoutávky (nebylo možné je přehlédnout, přeslechnout).

Jinak, na sledován podobné "kultury" mám slabé prášky na tlak. Budu to konzultovat se svým lékařem, pokud usoudí, že mě to nemůže uškodit, uvidíme.

Zatím bez slepic

nemoderní. Pořiďte si flašku slivovice a dvakrát denně snižujte tlak vypitím decky tohoto dezinfekčního prostředku. Uvidíte, jak se váš zdravotní stav pronikavě zlepší.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na pořady ČTV zavánějící mainstreamovou politikou se nedívám. Dovedu si představit co tam aktéři, vždy stejní, nebo v ČTV oblíbení, budou provádět. Dovedu si představit jaké to vystoupení o nepravdách a lžích bylo. Ubývá herců a hereček které jsem kdysi měl docela rád. Nechápu je stejně jako politiky, kteří neunášejí, že mají ve volbách malou podporu voličů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vážená Česká tekevize,

dovolte, abych Vám co nejsrdečněji poděkoval za Vaši obětavou a usilovnou práci ve prospěch naší těžce budované liberální demokracie.
*Jako krysy z podzemních děr vylézají různé nedemokratické živly, nacionalisté, zjevní i skrytí nepřátelé ne/pracujícího lidu a kapitalismu. Otevřeně se pokouší o kontrarevoluční puč a chtějí jistě vyvolat neklid v řadách zvláště naší liberální mládeže. Pokoušejí se však o nemožné - zvrátit zpět chod dějin a nakonec znovu uvrhnout zemi v komunistické ruské jařmo. Takový, a ne jiný, je záměr nepřátel, ať již by jej chtěli maskovat jakkoliv.*
V tomto těžkém hybridním boji právě Vy stojíte odhodlaně v prvých řadách proti nepříteli, ve vašich rukách leží naše křehká liberální demokracie. Věřím, že Váš nový zábavně-vzdělávací pořad konečně opravdu otevře oči seniorským ztroskotancům a upevní ještě více mladou generaci odhodlanou bojovat proti fake news, dezinformacím a alternativním médiím.
Dovolte mi jen malou připomínku k Vašemu skvělému pořadu. V rámci ještě větší objektivity a názorové plurality by bylo vhodné přimalovávat roztomilá ouška početnějšímu množství elit oddaných EU a NATO.

S pozdravem XY

* variace na text Rudého práva z roku 1956 o situaci v Maďarsku

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Závidím všem, kteří našli tu odvahu a podívali se na nový pořad ČT "To se ví". Já jsem zbabělec, přiznávám, nedokázala jsem to. Asi proto, že důvodů k depce je kolem mě pořád dost.
Například minulý týden jsem jela na Vysočinu na houby, na místo blízko Křižanova, kam jezdím už asi 5 let a zažila jsem pomalu infarktový šok: nejen, že tam nebyly žádné houby, ale on tam téměř nebyl i ten les, jen planiny s pařezy a pracovní lesní stroje. Můžu vám říct, že jsem pocítila stejnou ukrutnou bolest na duši jako když jsem viděla na videu, jak ICIS v Palmíře rozbíjí kladivy tisícileté památky.

Ale zpátky k tomu pořadu. Myslím, že by teď logickou reakcí měl být vznik alternativního pořadu u Soukupa, třeba s názvem "To se neví", kde by se prezentovaly dezinformace mainstreamu, včetně našich vašich ČT a ČR, anebo i zahraničních zdrojů. Vždyť víme, že králem fejk ňjůs je doposud zpráva o chemických zbraních v Iráku, která stála život několik set tisíc lidí. A obávám se, že se v současnosti rodí další smrtonosná fejk ňjůs o přímém útoku Íránu na ropná pole SA.

Zatím bez slepic

Co se poslední akce v SA týká, jen tiše doufám, modlit se neumím, že už v NATO neseženou koalici ochotných "ztrestat" ostře Irán jako tehdy Irák a že sami se USA či Izrael snad do toho Iránu nyní nepustí. (Podporou toho "doufání" jsou i ty tisíce čínských vojáků v Iránu na ochranu investic Číny).
Spíš aby nešlo o to vyprovokovat SA zaútočit pak na Irán místo nich.
Tedy snad Irán chrání lépe svoje zejména ropná pole a nebe nad tím....

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co risi zmizelo a Iran tu je porad.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kde jako necháme co nejrychleji přeměnit čerstvě nakoupené vrtulníky v prostřílený šrot za účelem nákupu dalších vrtulníků od mírotvorného vojensko- průmyslového komplexu?
Vy snad máte něco proti tržním mechanismům a obranné spotřebě válečných produktů?

Jak chceete co nejrychleji pečetit krví našich chlapců nerozborné přátelství n ašich pilotů a vojáků s našimi bojovými druhy a taktickými spojenci ze Saudské Arábie ???
Saudskoarabská Pravda a americká Láska holt něco stojí!

Nebo je vám zatěžko vyklepat z kasičky dalších pár ušmudlaných miliard na bohuaaláhumilou věc?

Zatím bez slepic

Je vidět, Asfaltový holube, že jste opravdový vlastenec a cítíte nutkavou povinnost bojovat za Prahu, tentokrát v Íránu.

Mimochodem, tady je názor Amdóra Šándora na ty koupené vrtulníky:
-------
.....
To, že je ten obchod podmíněn politikou, že premiér Babiš tento obchod vezl Donaldu Trumpovi při jeho návštěvě Spojených států, je celkem evidentní, ač nás nemusí nijak zarážet. Důležité je, aby vrtulníky sloužily Armádě České republiky tak, jak budeme chtít, a abychom věděli, cos těmi vrtulníky chceme dělat. Tady si nejsem úplně jist, protože vrtulníky jsou součástí organizačního stupně divize. Žádnou divizi nemáme, máme jen dvě brigády, které ještě dokonce plánujeme přidělit někomu jinému v době konfliktu.

Zajímalo by mne, jak chceme tyto vrtulníky smysluplně využívat tak, aby především sloužily Armádě České republiky a k její obraně, byť v rámci Severoatlantické aliance. Tady bych skutečně docela rád slyšel lepší zdůvodnění, než že například budeme osvobozovat rukojmí v Africe. Chtěl bych podotknout, že schopnost těchto vrtulníků doletět do Afriky je nulová a že nemáme žádné lodě, na nichž bychom vrtulníky přivezli a někde z pobřeží operovali. Když cokoliv z techniky nakupujeme, je třeba, abychom skutečně měli úplně jasno, jak tu techniku chceme v rámci Armády České republiky použít.
------
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/-Bez-Koneva-by-Nemci-Pr…

Zatím bez slepic

No právě!
Takhle to dopadne, když generál Šandor něco napíše, aniž by to se mnou předtím zkonzultoval!
Furt do toho motá tradiční logiku. A snad se domnívá, že by armáda České republiky měla sloužit - zájmům České republiky! Nebo dokonce obraně lidí na jejím území žijících! To je vyloženě nacionalistický názor, odporující smyslu EU, jímž je rozpuštění a vypuštění nejprve národních států, posléze všech evropských států an sich!

Zatím bez slepic

starý, hloupý a škaredý, takže mele hov** a nechápe, že si nevybíráme my (Češi), co bychom si chtěli koupit, nýbrž soudruzi z USA, čeho se urgentně potřebují zbavit.
Jen taková perlička - v podstatě si umíme zrepasovat ruské, resp sovětské vrtulníky sami, a to včetně náhradních dílů, tudíž není problém je měnit. Úplně by postačilo vyměnit avioniku, aby byla kompatibilní s přístroji soudruhů operátorů z NATO, případně ještě kontejnery se zbraňovými systémy, což je brnkačka.
Jenže tak jednoduše by to nešlo. Co kdybychom pak mohli mít nižší státní dluh, že ano...

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

MAJKA.
Někde jsem četl,že ta smlouva teprve se bude plnit
Tak už jsou tam Čínský vojáci,nebo budou postupně najíždět.
Protože ten spěch USA napadnou Irán,mne napovídá,že tam ještě Čínští vojáci nejsou.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale napsal bych, že pokud již na veřejnost prosákne informace o vojácích nějaké mocnosti vyslaných někam, aby tam např. "chránili určité zájmy", tak tam již na beton budou dávno před tím, než se o tom začne mluvit.
Průšvih je jen ten, že když se o nich "oficiálně" neví, nemohou tam ani "oficiálně" zahynout. Teď se o nich však již ví, předpokládám, že ta půl bilionová investice je již v běhu a jde jen o to, jak bych tak řekl, "ukázat vlajku" a říci: "Máme tam svoje chlapy a kdyby se jim mělo něco náhodou stát, tak by se nám to vůbec, ale vůbec nelíbilo".

Další věc, jak to tak sleduji, je ta, že čínští vojáci jsou již dnes víceméně všude možně. V Sýrii např. také.

Zatím bez slepic