Gottův reflektor aneb proč jsou Kydy dezinfo

Autor
Štítky

Sedím u Vidlákova počítače a zatímco mi Vidlák pohostinně nalévá burčák, já mu pěkně umyju hlavu slíbeným článkem o tom, co mě na Kydech tak hrozně štve. Nejvíce to, jak daleko je Vidlák publicista od Vidláka člověka.


Dezinformační web pro mě není ten, který přetiskuje články ze Sputniku, chválí Putina nebo prostě jen píše něco jiného, než chci já. Je to ten, který si rád přiohne informaci, nebudu-li už pateticky mluvit rovnou o pravdě, aby posloužila jeho zájmu, a nevadí mu patvar, který z toho vznikne. A občas mě zarazí, když něco podobného potkám u Vidláka.

Ukažme si příklad, který mě dokázal vytočit dostatečně - rozhovor s Jindřichem Forejtem, budiž jeho pověsti země lehká, jsem Vidlákovi jako podklad pro včerejší článek sám doporučil a poněkud mě zarazilo, co se nakonec v článku Gott ex machina objevilo. A že by se mi jinak článek líbil - jak dobře smrt jednoho zpěváka nasvítí politickou scénu je až neuvěřitelné. Ale co vlastně dělá Vidlák špatně?

Rozhovor s panem Forejtem je evidentně věc vyžádaná - navíc iDnes, médiem, jež netřeba představovat. Je osloven jako specialista a chce se po něm vyjádření k poměrně odbornému problému, jakým vysoký státní protokol je. A číní tak, jak od odborníka jen očekáváno býti může. Ale u Vidláka Forejt "propírá" a s parafrází na Chiraka jen promeškává přiležitost mlčet. A ač se to věci nijak netýká, neopomine trochu přibrousit děvkami a fetem. Chudák Gott, co všechno mu do článku nad jeho pohřbem nenasypou.

I jako zhnusený odpůrce dokážu panu premiérovi odpustit, že nezná rozdíl mezi státním pohřbem a pohřbem se stáními poctami, protože to je podle mě přesně to, co se mu přihodilo, i když podle Seznamu "couvá", se skřípěním zubů přejdu i povýšené opovrhování zákonem při spouštění vlajek na půl žerdi na Hradě (abych se o pana prezidenta taky trochu otřel), protože si to, dejme tomu, Mistr alespoň zasloužil. Ale když Vidlák překrucuje slušné vyjádření a pomocí tiskacích písmen Halíkovi rozbíjí hubu jen aby se trochu víc zavděčil svému typickému čtenáři, to Vidlákovi neodpustím. A raději za něj napíšu článek.

...a Svěrák se Smoljakem jsou jen pražští kavárníci bez ohledu na to, jak často a rád je Vidlák v běžném hovoru cituje :-( 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/karel-gott-umrti-jindrich-forejt-statni-pohreb-vlajka-zerd-rozhovor.A191002_181607_domaci_tho

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Komentáře

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děsím se toho data, protože vylezou všechny štěkny z řad elfů a jiných udavačů tábora pravdy a lásky. Kalousek vzbudí Schwarzenberga a společně budou vyprávět historky starých zbrojnošů o dávno zašlých bitvách. Mnozí politici se již přežili a neumí svůj politický konec rozeznat. Proto se snaží za každou cenu něco povyprávět ke každému výročí s nadějí, že si jich někdo všimne. Ten nejhorší konec pro jejich ego je žití života obyčejného člověka ve světě, který ti samí politici pomáhali stvořit, a bez náznaku zájmu okolí o jejich názory. Ten pád do bezvýznamnosti je pro ně nejkrutější trest. Přeji jim všem, aby se jej dožili a dlouho v něm žili.

Zatím bez slepic

Jihoameričtí Indiáni (nebo první národy pro politicky korektní puristy) mají jede zajímavý zvyk. Když někdo zemře, truchlí po něm po dobu asi 30 dnů. A pak je o dotyčném navždy zakázáno mluvit.

Zatím bez slepic

věštec.
Mlčící většina národa přijala úmrtí Gotta s povzdechem a s povděkem,kdo měl také mlčet,si otevřel křivou hubu.
Kdyby mlčeli,tak vše proběhlo v klidu,takto museli počítat s tím,že dojde k obraně Gotta.

Zatím bez slepic

Já s "ním" teprve začala, zrovna si pouštím "Hej, páni konšelé..."

Zatím bez slepic

No ano je hafo blogů, hafo platforem - ale všude je Karel Gott. Nemám rád (nenávidím) státní pohřby a to kolem. Dorůstal jsem v době, kdy zemřel Brežněv a tamní soudruzi jako nástupce ustanovili několikrát dalšího a dalšího starce a oni jim hned umírali. No a u nás státní smutek, těžká hudba ala pochod padlejch 24 hodin. I Věštec na Kydy patří.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky vzpomínám. Zrovna tehdy umřel jeden z následníků Brežněva,neutrální restaurace zavřeny, tak jsme skončili u mé tehdejší potencionální přítelkyně. Už jsem spokojeně ženatý 35 let....

Zatím bez slepic

a může potomek říkat, že kdyby neumřel Brežněv, tak ani není na světě?

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vždyť to byla legranda. Jak jim rakev sklouzla do hrobu.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

To jo, ale my měli v práci puštěný rádio (aby to bylo aktuální tak s Gottem). Rádio sme museli vypnout neb bychom všici skončili s těžkou depresí u Honzáka. A to jak uznáte by znamenalo depku trvalou. A to ticho holt nebylo tak inspirativní jako ten Gott..

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dobrý den pane JakuPe, nehodlám vystupovat jako Vidlákův obhájce, protože si myslím, že to tady na Kydech v žádném případě nepotřebuje. Jen bych si dovolil se zeptal, na kterém blogu si mohu přečíst Vaše brilantně vypilované, alespoň za třech nezávislých zdrojů ověřené a naprosto nezpochybnitelné myšlenky, argumenty a závěry, vydávané s frekvencí plus mínus jeden den.
Předem děkuji za odpověď.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

JakuPe, dám Vám sem jen odkaz – tak jako Vy zdroj svých výhrad. Vyvraťte tyto argumenty v mém zdroji.
A k Vidlákovým formulacím, které Vás nadzvedly jen tolik. V napsaném textu každý vidí jen to, co on tam chce vidět nebo vidí on, obvykle ne co jím mínil autor.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/karel-gott-umrti-smrt-pohreb-statni-…
pokud se Vám nezobazí pak:
http://blog.aktualne.cz/blogy/zdenk-koudelka.php?itemid=34886

Jinak k tomu, co se skutečně stalo. Po skonu Karla Gotta přišel impuls ocenit ho pohřbem za účasti státu. Premiér to projednal s prezidentem a ministrem kultury a předložil návrh vládě. Vláda návrh odhlasovala dle ústavy. Stát vešel v jednání se zástupcem rodiny a seznámil s tím záměrem veřejnost. Státní pohřeb podmíněný souhlasem rodiny (i uvedení do souladu s představou rodiny o průběhu rozloučení). Rodina souhlasila, obě strany se zjevně vzájemně respektovaly a byl dohodnut základní rámec tak, jak je dnes prezentován.

To, co se okolo toho dělo, je jen a jen lidská nedokonalost či lidská blbost (jak chcete). Stejného ranlu jako Vaše výhrady k Vidlákovým formulacím.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

dělo a děje kolem osoby KG a jeho posledního rozloučení, určitě není nedokonalost či lidská blbost. Šafr, Halík a spol. nejsou blbí a vůbec nejsou nedokonalí v tom, co nám tu předvádějí. Skoro se mi chce napsat, že jsou ve svém oboru šíření nenávisti, pomluv a jedovatých slin takřka stejní mistři, jako zesnulý KG v oboru populárního zpěvu. Otázkou je, kolik a jakých dvounožců bude truchlit, až konečně zaklepou bačkorami.

Zatím bez slepic

Targusi hádat se rozhodně nebudu. Narazil jsem na debatu Kocába s jakýmsi disidentsko-undergroundovým hudebníkem na téma státní pohřeb Karla Gotta, kde Kocáb krotí svého oponenta. Vypadá to absurdně, že - ta věta a to, že Kocáb krotí. Já bych trval na svém termínu - a stran té debaty bych jen vynechal tu lidskou nedokonalost. Kocáb krotí ještě blbějšího než je on sám. Jkkoli je to opravdu jen a jen ta blbá lidská nedokonalost. Tož asi tak.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

chce mít pravdu za všech okolností. Ostatně jako většina z nás. Prostě se chce udělat "jakože" dobrým.
Stran Kocába se dá pouze poznamenat, že je dobrý muzikant, a to je asi tak všecko. Nebyl schopen odříznout politiku od skývy svého chleba, která jej nejvíce zviditelňovala, totiž Pražského výběru. Kvůli němu zejména se kapela rozpadla. Ostatní prostě neskousli jeho poněkud bizarní politické názory a způsoby, jakými je chtěl prezentovat navenek skrz kapelu. Takže byl konec, zvonec. Myslím, že každý, kdo chce, si udělá obrázek.

Zatím bez slepic

Máte pravdu, jsme ve shodě. Proč? Protože jsem dobřejší než Targus. -smějící se smajlík

Zatím bez slepic

Targusi, jsou jen vychytralí, ale moudří určitě nejsou. Jinak by nemohli plácat takové nesmysly, které jen nahání neutrální do opačných táborů. Putin nemá zrovna příznivců, ale když mnozí vidí, jaké zjevy se objevují v táboře jeho odpůrců, lidé se spíše ztotožní s táborem Putina než s táborem Putinových odpůrců. Putin používá obzvláště zákeřnou propagandu, nedělá nic. Veškerou propagandu obstarají Šafrové, Halíkové, Kocábové, Jandové, Kalouskové, Bělobrádkové, aj. Ti všichni dělají práci pro Putina, ale platí je někdo jiný. To se dost divím velvyslanectví USA a EU, že taková nemehla ještě podporuje. Vždyť jim neskutečně škodí! Pokud chce USA nebo EU vylepšit svůj obraz, měli by začít platit chytřejší lidi a tu dosavadní propagandistickou tlupu poslat do výslužby. Maximálně jim mohou platit za mlčení, protože tím výše jmenovaní pomohou USA a EU nejvíce. Se zájmem sleduji z povzdálí ten mediální boj a vidím důvody, proč Putin v dezinformační válce vyhrává. Jak říkal Napoleon, když protivník dělá chyby, netřeba jej rušit. A přesně proto nejsou ti bojovníci proti Putinovi chytří, jen vychytralí natolik, že dokážou přesvědčit USA a EU, aby je za jejich mizernou práci ještě platili.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Včera jsem se večer díval na YouTube na pořad Xaver Live na jehož závěru vypustil Xaver 3. pokračování aféry Newsroom. Jmenuje se "Ustav nezávislé žurnalistiky. Co to je?" https://www.youtube.com/watch?v=Njh6EH2iigk&t=1s
Video trvá pouze 14 minut a stojí za to jej shlédnout. Dozvíte se v něm, že anti dezinfo web Hlídací pes, je provozován firmou Ustav nezávislé žurnalistiky, sídlícím v jednom zahradním domku, kam se nedá dozvonit a který zaměstnává jednoho člověka. To je prosím autorita, na kterou se odvolává Česká televize.

Zatím bez slepic

Shlédl jsem video a je to bomba. čekal jsem, že to bude skupina nějakých odborníků, ale ne jednoho neznámého člověka. Při sledování jsem si hned vzpomněl na SOHR, který zásobuje informacemi ze Sýrie celý mainstream a přitom je to jeden vetešník v Londýně. Prostě onemanshow. čeho se ještě dočkáme.

Zatím bez slepic

Laco, nevím jestli se nepletu, ale neodcházel do Hlídacího psa před asi pěti roky pan Stejskal z A.cz? To mi jen tak brnklo v hlavě. Vlastně jsem od té doby o něm nečetla, neslyšela, ale zajímalo by mne, jestli tam udělal kariéru. Možná tam taky diriguje diskuze, co já vím, vlastně jsem to asi nikdy neotevřela. A otevírat nebudu. Opět jen vzpomínka a přiznávám, že dost nejistá.
Děkuji za link. Navézt se do Xavera byla jejich zásadní chyba. Ten je jak vlčák na stopě a a jen tak nepustí. Drž, Xavere, drž! :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

byl to sice pravdoláskař jako řemen, ale hezky jsme si dopisovali. Například mi oponoval, že buržoazie neexistuje a třídy také ne.

Zatím bez slepic

jak si všechno pamatujete. Já jsem se na nějakou dobu od netu odstřihla a po návratu si pamatuji snad jenom kdo byl slušný a kdo byl vůl. A i to bez záruky :-) Ale doufala jsem, že mi napíšete nějaký drb o panu Stejskalovi (já ho měla ráda). Že by se s ním propadla zem? A pamatuji si dobře, že z A.cz odcházel do té stoky?

Zatím bez slepic

dobře. Pak psal nick Občan, že šel někam jinam, ale pak se po něm zavřela voda.
Můj názor na Mr. Stejskala - v retrospektivním pohledu bych řekl, že na něj bylo postupně víc a víc tlačeno, šrouby se utahovaly a utahovaly, až vyfičel a namísto něj přišly roboty a obsluhovači. A řekl bych, že v době, kdy to utahování začalo či mělo započít, vyfičel pan Mihalco, který se s panem Stejskalem v editování střídal.

Zatím bez slepic

Ten Stejskal, co občas píše na neviditelném psu je jiný Stejskal? Nevím proč, ale myslela jsem, že to je ten z Aktuálně.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

alespoň podle fotografií ne. Navíc podle mé chabé paměti v době, kdy byl zmiňovaný p. Stejskal na A.cz jako "cenzor", jak mu mnozí říkali, publikoval už tenhle Stejskal na NP. Mám dojem, že oba mají shodné nebo podobné i křestní jméno od L (ten na A.cz byl myslím Libor)jsou to dvě osoby, tím jsem si skoro jistá i po těch letech. Ale "paměť" je věc ošidná, možná časem se mi něco víc vybaví.

Zatím bez slepic

Máte pravdu, matně si pamatuji i Mihalk/ca. Ten ale na diskutéry reagoval málokdy, ne? Stejně je zajímavé, jak někdy stačí ťuknout a člověk zjistí, že ví něco, o čem už ani nevěděl, že to ví …:-)

Zatím bez slepic

L. Stejskal zůstal stále mezi svými z Bakalovek, je v Deníku N.
https://denikn.cz/autor/libor-stejskal/

Ten vlastní s 33,3% akcií slovenská společnost Dennik N (i proto u nás taková adorace Kisky a teď Čaputové - v redakci je např. M. Šimečka, jeho synek je europoslanec za Progresivné Slovensko). Dennik N to v úterý se špínou na Gotta tak přehnal, až dokonce text stáhnul.
66,6% akcií vlastni Nadační fond nezávislé žurnalistiky, který založilo 12 filantropů , kteří mají strach o naši demokracii (např. korporátní finance, poradenská firma).
https://www.nfnz.cz/o-nas/kdo-jsme/

Nfnž financuje, co to plácám, samozřejmě pouze finančně podporuje např. Reportéra nebo i Hlídacího psa. Tam je předsedkyní správní rady L. Černá z Annonce, spoluzakládala Ústav nezávislé žurnalistiky, zároveň je ve správní radě Transparency Inter., v Nadačním fondu českých průmyslníků (jeden ze zakladatelů J. Veverka, jeho firma Neon upadla letos do insolvence; Veverka přivedl Dalíka k Topolánkovi). Členem správní rady HP je i M. Musil, dříve člen LN, Reportéra nebo M. Uryč Gazda, ten vlastní PR agentury (Heretic, Taktiq, DataConsult) a je mluvčím finanční skupiny Nordic Investors(telekomunikační operátor Nordic Telecom, zdravotnictví - projekt Zdravel, eHealth, umělá inteligence - Provisions), development. Spoluzakladatel Nordicu JUDr. T. Otruba předtím spoluvlastnil BBH advokátní kancelář. Nordic nedávno prodal nákupní centrum v Liberci investiční skupině DRFG, firmě zeťáka Schillerové, Davidovi Rusňákovi. To je rovněž velký filantrop a machr, který ví, kam investovat.

Zatím bez slepic

Děkuji Vám Fito za další dílek do Puzzle o panu Stejskalovi. Jen ještě naposled - je v Deníku N jako autor? Máte pravdu, o Deníku N jsem taky kdysi četla, že český je mladší sestrou (nebo dcerou?) toho slovenského, a ten funguje už od doby, kdy se tam rozdělily nějaké noviny, taky hodně často přebírají jejich "informace" do češtiny. A teď pro změnu zjišťuji, že si už moc nepamatuji to, co jsem si myslela, že vím jistě :-) Díky za spoustu informací a dobrou noc.

Zatím bez slepic

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alice, není zač.

Zatím bez slepic

Laco,
taky jsem si se Stejskalem dopisoval.

Byla to pro mne postgraduální doučovací škola psychologie.
Vděčím mu za mnohé: Mimo jiné za to, že dávám lidstvu cca 0,1% pravděpodobnosti přežití.
Nebyl to ani blbec (naopak!) ani grázl. Velmi si ho (relativně) vážím.
99% obyvatel Zeměboule to má v hlavě hůře srovnané či je blbějších než on.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

tuto neděli od 21,00 hodin na Xaver Live s Mirkem Kováříkem http://mirek-kovarik.cz/. Je to stále guru české poezie mého mládí.
Mirek Kovářík už v srpnu u Xavera byl ZDE https://www.youtube.com/watch?v=VfZgL5EBXXQ a bude znovu na četné žádosti diváků.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nedá mně to, abych se nevyjádřil ke kauze Horoměřice a členů družstva Svatopluk z H-Systému. Podle všeho ti obyvatelé naletěli advokátům, protože jim správce konkurzní podstaty Josef Monsport nabízel, aby si domy koupili za cenu toho, co stály a bylo rozestavěno v době krachu H-Systému. S tím, že co si do domů nainvestovali se do podstaty počítat nebude. Podle mě to byl férový návrh od tehdejší správkyně konkurzní podstaty Ištvánkové v roce 2010. Nemohli očekávat, že domy dostanou a ostatní z H-Systému ať si trhnou. Svatopluk si myslel, že to nějak uhrajou a za domy nebudou muset platit nic navíc. Nepovedlo se.
Hlavním viníkem celé tragédie v Horoměřicích je ale věřitelský výbor, který prostě majetek H-Systému nevýhodně rozprodal. Na něj není pozornost upřena vůbec. Tam ty prachy zmizely. Mezitím celá kauza trvá natolik dlouho, že si i odsouzený Smetka odseděl celý trest.

Pro lidi v Horoměřicích jde o krutý konec jednoho snu o vlastním bydlení z 90. let. Vyšetřování skončilo, zapomeňte.

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
I když se mne to osobně netýká,ale lidsky to nevidím dobře.
Jen aby některému z poškozených neruplo v hlavě.
Toto není dobrá vizitka pro naše soudnictví.
Také bych to nazval soudcovskou amnestii pro mafii v jejich řadách.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
vzhledem k tomu, jak stát a justici vůbec netrápí enormní podíl dlužníků, je jim pár lidí z H-Systému úplně u zadku Bílého Tesáka.

Zatím bez slepic

(o spravedlnost tu snad jde, nebo ne?), abyste dal někomu milion a pak si koupil nehotovou hrubou stavbu nebo dokonce jenom základy za cenu běžnou v čase a místě?
To snad ne...

Pohled laika.
Když už chudáci naletěli, mělo to být bez ohledu na platnou legislativu ošéfováno takto.
1/ rozestavěné domky měly být oceněny v čase faktického úhynu H-Systému.
2/ kdo chtěl, mohl by stavět dál s tím, že skutečně stojící část mu bude přednostně nabídnuta při finálním vypořádání. To jest nějaká cena hrubé stavby včase krachu firmy mínus podíl z výtěžku rozpuštění konkurzní podstaty. To je to nejpodstatnější, co se zřejmě vůbec neudálo...
3/ pokud by se stavebník rozhodl nevyužít předkupní právo, měla by mu být nabídnuta cena v místě a čase obvyklá (tedy cena při konečném účetním uzavření případu) za část dostavěnou jím samotným. Tak by stavebník za případné vystěhování dostal nějakou tu kačku do nového začátku.
4/ v žádném případě by neměl mít konkurzní správce mít tu drzost po stavebnících chtít ještě nájem za faktické ruiny (co vám zbyde z nedostavěného domu za 20 let?). Tento požadavek spadá do kategorie označované slušnými lidmi "humus", politicky nekorektními jedinci pak "zlodějna".

Zatím bez slepic

byl tunel od samého počátku i na banky a pak náš rozpočet, tedy na nás všechny.

A podstata pak je a byla, co je a není konkurzní PODSTATA v našem postdevadesátkovém kapitalismu posttransformačního střihu...

Ty zákony si supi psali pro sebe, tak co se furt divíme!

A protože part, co se chtěly napakovat bylo více (věřitelský výbor s jedním neznámým na Kypru nakonec), vzniklo co vzniklo a podařilo se okradené hezky pěkně postavit proti sobě a nakonec budou mít ti okradení všichni systemově
H-Ovno....

Kam si asi tak myslíte, že ty prachy za prodej přednostně a naprosto dle zákona nejdříve šly a půjdou...Jo jo oddělený věřitel se zástavami v KN tak nějak first.........

Každý Lojza podnikatel už dobře ví, že chtít cokoliv od subjektu v konkurzu je zbytečná a marná ztráta času, peněz a životní energie.

A pro Targuse i nájem pouhého stavebního pozemku kolem Prahy může za nepromlčené roky něco hodit....a když navíc soudy dle zákonů řekly, že baráky jsou v xxxx, PODSTATĚ a tedy ti bydlící bydlí právně v cizím a jen do cizího nerozumně dali další prachy.....

A navíc NIC jim přece nebránilo v tomto "právním státě" ČR hlásit se o ty své pohledávky( další prostavěné prachy) za dlužníkem v úpadku... To by Vám řekl i nejeden soudruh právník a vzal si za to palmáre.....Takže i ti (právníci) jistě neprodělali...

Cynik by řekl, tak alespoň jste si za svoje další peníze roky pobydleli.....ale úplně dobrá investice to asi nebyla.
A nyní můžete za ta soudní řízení před našimi nezávislými soudy zažalovat ČR do Štrasburku za průtahy státu a něco zpět (alespoň na ty právníky) Vaše nejspíše až vnoučata třeba i vysoudí.....Jiní nemají ani to!

Zatím bez slepic

Targusi, vy byste chtěl spravedlnost, správce konkursní podstaty se musí držet práva (zákonů).
Působí to na mě dojmem, že jste s žádným větším konkursem nikdy nepřišel do styku. Já s několika ano (naštěstí jako celkem nezúčastněný). Tudíž vím, že povinností správce je (zjednodušuji) shromáždit veškerý majetek úpadce a ten zpeněžit. Výslednou sumu pak rozdělit mezi věřitele, opět podle platných předpisů a zákonů. Musí jednat "s péčí správného hospodáře", jinak mu hrozí trestní stíhání i různé žaloby. Na všechny jeho kroky dohlíží věřitelský výbor a samozřejmě soud.
Možnosti správce postupovat jinak a být na někoho "hodnější" jsou prakticky nulové, pokud nechce extrémně osobně riskovat.
Tak to prostě je a případné stížnosti je třeba adresovat tvůrcům zákonů a předpisů, tj. prakticky na lampárnu kdesi na 17.koleji.
Co mělo nebo nemělo být jsou podobné úvahy, jako o únoru 1948 nebo VŘSR 1917.

Zatím bez slepic

Pane Godot.
Pokud se podržím toho co píše pan Gerd.že hlavním viníkem je věřitelský výbor a ne konkursní správce,který má jednat s péčí správného hospodáře,tak tady něco nehraje.Kdo je v takové situaci větším pánem,nebo to spíš zavání domluvou na dobrém zisku.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

o HS má pan Vlk. I o činnosti poradce pana Zemana, ČSSD, a Zemanovy vlády.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

o HS má pan Vlk. I o činnosti poradce pana Zemana, ČSSD, a Zemanovy vlády.

Zatím bez slepic

mě unavujete.
Opravdu neumíte poznávat písmenka, nebo co?
Psal jsem o spravedlnosti, NIKOLI o právu, ze kterého tady v tomto prostoru udělali soudruzi pseudodemokratičtí poslanci obyčejnou kurvu. Tedy zmalovanou a nakaženou ženštinu, která roztáhne nohy i hubu každému zájemci s adekvátní hotovostí.
Takže si to znovu přečtěte a pak uplatňujte faktické poznámky.
Stran konkurzů - samozřejmě, že jsem byl účastníkem, který celkem pravidelně splakával nad výdělkem. Ostatně jako takřka všichni drobní živnostníci kteří nedělali pouze kešovky, ale občas (a já jenom) na fakturu s několikaměsíční splatností.
Btw. splakával jsem dvakrát. Poprvé při tom, když jsem dostal hovno, podruhé, když na měl lehl finančák a sociálka a chtěli doplácet odvody ze zisku, který se nikdy nekonal, neboli dodanění nezaplacených faktur.
Pak si ten 3,14-čus eRKáčko napíše, že jsem otrávený zlostí, že ano. Tak jistě, on(a) by s radostí dostál(a) svým povinnostem a vybulil(a) by erární kase několik milionů Kč za zpěvu budovatelských písní a přehrávání silvestrovských scének, to dá rozum.

Zatím bez slepic

Psát o spravedlnosti, jo jo a kde se dá zrnko té sklidit.....?!
Protože Vás čítávám pozorně, tak jsem se prostě jen podivila, že o té chiméře vůbec i jen píšete...a "profackovala jsem Vás" a není to vtipně povídkou (což na rozdíl od Vás já neumím)....
O SPRAVEDLNOSTI psát zde v kraji, ale no táááááááááák!!!
Nic neunavuje víc, než hledání neexistujících jehel v kupce hnoje....a zrovna u H-S, neblbněte chlape, Targus (můj oblíbenec) idealista, to nééééééé....fakt už! ☺

Zatím bez slepic

pokud spadla firma do konkurzu podle starého zákona, tak jí nezaplacené faktury jste si mohl odečíst ze základu pro odvod ze zisku?

Zatím bez slepic

trvalé bydliště kdepak? Mimo Mléčnou dráhu?
Kolik si asi tak myslíte, že těch nezaplacených faktur šlo přes konkurz? To jsem měl přihlašovat do konkurzu třeba Turka s rumunským občanstvím, bydlícího tu ve Vídni, tu ve Stutgartu, který během roku a čtvrt ojebal polovinu českých spedičních firem? Jakou máte představu o fungování mezinárodní spedice? Jakou máte představu o možnosti řadového disponenta prověřit zahraniční firmu, která nabízí standardní přepravu třeba ze Špánu, anebo z Anglie, když vám teče do bot a vy, coby neschopný telefonista protáčíte každou jednu hodinu o šedesáti minutách svému zaměstnavateli 60 éček do mínusu?

Zatím bez slepic

Targusi, nelze nalézt spravedlnost po zhruba 20 letech. Ti lidé si domy dostavěli za své, protože neměli jinou možnost než je dostavět nebo jít pod most. Kdo jinou možnost měl, začal stavět někde jinde. Vždyť i odsouzený Smetka si mezitím odseděl celý trest! Viníci jsou dva:

1. Hlavním viníkem je věřitelský výbor. Po Smetkovi a H-Systému zbyl majetek, protože jej Smetka nikam nezašantročil, ale koupil za to nějaké jiné nemovitosti. Ty byly prodány v dražbě, a věřitelský výbor cenu získanou v dražbě odsouhlasil. Tam zmizely peníze. V dražbách, posudcích za soudní znalce, a jiné.

2. Česká justice. Pomalá spravedlnost není žádná spravedlnost a místo náznaku spravedlnosti ponechá jen samé poškozené.

3. Sami poškození. Domky si dostavěli aniž to měli všechno ošetřené po právní stránce. Měli ty hrubé stavby nechat spadnout a stavět raději někde jinde.

Správce konkurzní podstaty se nezastávám, ale je povinen postupovat podle zákona, tedy vymáhat i nájem ruiny. Ostatně pokud se správci konkurzní podstaty ta práce nelíbí, může se rozhodnout, že případ nevezme a dělat správce v kauze H-Systému nebude.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Elf scallop dnes nemá službu, o víkendu nepracuje, není za to placen. Zato v pondělí můžeme čekat výron ze škeblí ulity hřebenatky (anglicky scallop). Asi je placen od písmena. Recept na jedná ní se scallopem:

Recept č. 1

V misce smíchejte šalotku, kopr, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu a olivový olej. Osolte a opepřete podle chuti. Na grilu nebo grilovací pánvi potřené máslem nebo olejem opečte vyloupané mušle; stačí 30 sekund po každé straně. Podávejte horké, ozdobené čerstvými zelenými bylinkami, s koprovým olejem a bílou bagetkou, kterou ho budete vytírat z talířů.
Nejste-li zrovna příznivci kopru, můžete olej ochutit najemno nasekanou hladkolistou petrželkou.

Recept č. 2

Máslo, sůl a pepř. Na grilu nebo grilovací pánvi potřené máslem opečte vyloupané mušle; stačí 30 sekund po každé straně. Posypejte lehce solí a pepřem, podávejte horké.

Pití je šampaňské nebo bílé víno.

VAROVÁNÍ
Nikdy nezkoušejte s hřebenatkou komunikovat, hrozí Vám psychická újma. Potvrzuje 9 lékařů z 10.

Zatím bez slepic