Gottův reflektor aneb proč jsou Kydy dezinfo

Autor
Štítky

Sedím u Vidlákova počítače a zatímco mi Vidlák pohostinně nalévá burčák, já mu pěkně umyju hlavu slíbeným článkem o tom, co mě na Kydech tak hrozně štve. Nejvíce to, jak daleko je Vidlák publicista od Vidláka člověka.


Dezinformační web pro mě není ten, který přetiskuje články ze Sputniku, chválí Putina nebo prostě jen píše něco jiného, než chci já. Je to ten, který si rád přiohne informaci, nebudu-li už pateticky mluvit rovnou o pravdě, aby posloužila jeho zájmu, a nevadí mu patvar, který z toho vznikne. A občas mě zarazí, když něco podobného potkám u Vidláka.

Ukažme si příklad, který mě dokázal vytočit dostatečně - rozhovor s Jindřichem Forejtem, budiž jeho pověsti země lehká, jsem Vidlákovi jako podklad pro včerejší článek sám doporučil a poněkud mě zarazilo, co se nakonec v článku Gott ex machina objevilo. A že by se mi jinak článek líbil - jak dobře smrt jednoho zpěváka nasvítí politickou scénu je až neuvěřitelné. Ale co vlastně dělá Vidlák špatně?

Rozhovor s panem Forejtem je evidentně věc vyžádaná - navíc iDnes, médiem, jež netřeba představovat. Je osloven jako specialista a chce se po něm vyjádření k poměrně odbornému problému, jakým vysoký státní protokol je. A číní tak, jak od odborníka jen očekáváno býti může. Ale u Vidláka Forejt "propírá" a s parafrází na Chiraka jen promeškává přiležitost mlčet. A ač se to věci nijak netýká, neopomine trochu přibrousit děvkami a fetem. Chudák Gott, co všechno mu do článku nad jeho pohřbem nenasypou.

I jako zhnusený odpůrce dokážu panu premiérovi odpustit, že nezná rozdíl mezi státním pohřbem a pohřbem se stáními poctami, protože to je podle mě přesně to, co se mu přihodilo, i když podle Seznamu "couvá", se skřípěním zubů přejdu i povýšené opovrhování zákonem při spouštění vlajek na půl žerdi na Hradě (abych se o pana prezidenta taky trochu otřel), protože si to, dejme tomu, Mistr alespoň zasloužil. Ale když Vidlák překrucuje slušné vyjádření a pomocí tiskacích písmen Halíkovi rozbíjí hubu jen aby se trochu víc zavděčil svému typickému čtenáři, to Vidlákovi neodpustím. A raději za něj napíšu článek.

...a Svěrák se Smoljakem jsou jen pražští kavárníci bez ohledu na to, jak často a rád je Vidlák v běžném hovoru cituje :-( 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/karel-gott-umrti-jindrich-forejt-statni-pohreb-vlajka-zerd-rozhovor.A191002_181607_domaci_tho

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Kdyby, kdybych mohl věřit, že byl tento názor uveřejněn jako kontinuální.
Jenže je zde ono kdyby. Stejná kavárna když vlály trenky nad hradem zastávala tento názor?
Tedy článku bohužel nemohu věřit a přesunuji ho do kategorie - osobní názor -.

Zatím bez slepic

Ufff, tak fakt asi obava v PAL z pouhých počtů, to je fakt tak ubohé.....

https://www.novinky.cz/kultura/karel-gott/clanek/na-zofine-se-ceka-az-s…
Odtud:
"Exprezidentu Václavu Havlovi v roce 2011 ve Vladislavském sále postupně vzdalo poctu NEJMÉNĚ 35 tisíc lidí a PŘES deset tisíc lidí šlo v průvodu Prahou za jeho rakví."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak tenhle článek beru jako info, že je Vidlák sťatej burčákem. Vítej Jakube! :)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Autore, víte co mě na lidech dosti sere?
Když jedou jak bezmozci hlava nehlava podle kusu papíru, který má cenu nejvýš kusu hadru pod špinavé boty, aby se hospodyňce nezašlapala podlaha.
Ale soráč - oni umějí poznávat písmenka!
A pro stromy nevidí les. A pro písmenka nejsou schopni pochopit napsaný text.
A je úplně jedno, jestli se jedná o vykrmeného a sjetého Forejta, anebo o mantáky a duševní jelita ze soudů všech stupňů, kteří podruhé okradli občany okradené firmou H-Systém.
Kde byl sjetý Forejt, když kavárníci věšeli nad Hrad trencle? Jak to, že je nikdo z příslušníků stráže, jakož i ochranky nesejmul, když to mají ve svém protokolu?
Je mi blivno z kritizování bývalého prý estébáka Andreje a starého ještěra Bimba, kteří "jenom" udělali, co cítili jako vhodné a momentálně potřebné, stejně jako z bezostyšného několikanásobného okrádání obyčejných lidí s nejapnou výmluvou na zkurvené (myslím doslova a do písmene) zákony, které odhlasovali zm*di v parlamentu a za dvacet let je nebyli schopni změnit, protože platící mafiáni jim to ještě milostivě nedovolili.
Celý tenhle systém pseudostátní frašky křížené s truchlohrou na demošku a zákonnost patří poslat i s jeho protagonisty do míst, odkud již není návratu. To jest do nejhlubší p**ele.

A ještě jednou se zeptám stejně, jako toho hňupa Škebloně:
Co je to tzv. protokol a kdo a čím jej napsal a stvrdil, že přes jeho větičky nejede vlak a každý, kdo by si dovolil jen pomyslet do puntíku jej nenaplnit, musí být nutně a urgentně šikanován doslovnými lidskými zjeby a kreaturami, které mají tu drzost vykládat, že se nemůžou dočkat, až vychcípáme?

Zatím bez slepic

tak jste mě předběhl... Vidím to taky tak.

Zatím bez slepic

zdá se mi, podle vyjadřování, že sjetej je Targus. Ale né burčákem, ale nenávistí.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Forma není totéž, co obsah. Tady se na protokol ohled nebere. Tady jste na kydech u Vidláka na statku, kde se přehazuje všestranně lidský hnůj (mj i náš vlastní). Hnůj mnohému smrdí, mnohému voní. Nečíst co chcete číst, číst to, co autor napsal.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

za overtonovské okénko

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jsem s Vidlákem. "Vysoký státní protokol" není slovo boží, není to ústavní, ba ani obyčejný zákon. Je to úzus. Nebo chcete li taková kuchařka aby každý příslušný úředník, úředníček čí státní činitel věděl co má v daném konkrétním případě dělat, kam má jít a co má přinést a nemusel to vymýšlet pokaždé znovu. A jako každá byrokratická záležitost je ztrnulý a změnám se bránící. To zajišťují úředníci typu pana Forejta, kteří danou směrnici nastudovali a udělali si z ní živnost. Takže máme od Rakouska zděděnou dělovou lafetu a dochází ke komické situaci kdy na ní vezou dobrého vojáka Havla.

Myslím, že všichni co něco, nebo někoho řídili mi potvrdí, že občas je nutné na příručky zapomenout a problém řešit operativně ad hoc.

A možná, že by stálo za to tu kuchařku zlehka zmodernizovat. Stačilo by možná na pár míst v ní dodat slova jako "zpravidla", "obvykle" a jim podobná. Aby to nebylo tak ztrnulé. Ale zase nepřehánět, nebo z toho úřednictvo nadělá cochcárnu! Jak pravil klasik: "Čas nový, nové chce mít činy. Kdo chvíli stál již stojí opodál.

Zatím bez slepic

A co o státním pohřbu praví ve zkratce Wikina?

Státní pohřeb je slavnostní pohřeb, kterým stát vyjadřuje nejvyšší pocty při úmrtí mimořádně významné osobnosti.

O státním pohřbu obvykle rozhoduje parlament, vláda nebo nejvyšší ústavní činitelé. Samotnému obřadu zpravidla předchází veřejné vystavení rakve s čestnou stráží a smuteční průvod. Pohřeb obvykle doprovází vojenské pocty a další tradice z vojenského prostředí. Při příležitosti úmrtí tak významné osobnosti také bývá vyhlašován státní smutek.

Stát může vypravovat i jiné slavnostní pohřby, například pohřeb se státními poctami, vojenský nebo panovnický pohřeb.

Zatím bez slepic

pozriet sa, ako prisposobuju zauzivane veci protokolu v inych krajinach, aby neboli nevabne, strnule a presne. Napr. vo VB, nie:-).

P.S. Dodnes saskuju pri kazdom kroku, podpise, vyjadreni...nielen kralovskeho dvora. Pozriete na tajtrlikov v dolnej snemovni, ako stale vyskakuju zo sedadiel. Alebo sudcov v parochniach, alebo, alebo...

Tak preco by sa nemal dodrziavat protokol v Cesku. O to viac, ze je to sice novy stat, ale cast jeho dnesneho uzemia nejake dejiny mala, takze tradiciu by mali mat ludie v krvi:-).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak především, je potřeba si udělat jasno v základních pojmech, včetně zprofanovaného módního slova "dezinformace".

Podle mě Kydy nemůžou už z principu být dezinformační web, protože nebyly nikdy avizovány ani jako informační web. Pokud se nemýlím, tak jsou Kydy prostorem k výměně názorů a komentovaných informací převzatých z jiných zdrojů.

Takže, když si Vidlák v článku přisadí, že je podle něj Forejt tlustej a zfetovanej, je to jeho názor a na Kydech je to legitimní.

ČT obhospodařuje základní informace podobnými osobními přívlastky a manipulativními konotacemi zcela pravidelně a nikdo ji jako dezinformační médium nenazývá. Ve skutečnosti ČT a ČRo už nějakou dobu své diváky a posluchače ne INformují, ale pouze formují. Formují jejich názor k obrazu svému.

Ano, Vidlák ve včerejším článku vyskočil proti Babišovi, že napřed řekl tohle a pak zase tohle, až to za něj musela žehlit Gottová... no, opět, jen názor Vidláka, se kterým jsem já okamžitě nesouhlasila a také jsem mu to napsala v diskuzi zanedlouho po vyjití článku. No a co, názor proti názoru.

To, že Vidlák zmínil, že by už někdo mohl Halíkovi rozbít hubu, může být vnímáno maličko jako frajerské hospodské machrování, ale opět, je to jen Vidlákův názor, se kterým v tomto případě souhlasím a bylo by mi potěšením, kdyby toho člověka někdo flákl alespoň morým hadrem přes ten jeho zbožný xicht.

Myslím, že se zde v kurníku nikdo nebojí Vidlákovi napsat, že s ním nesouhlasí a tak by to mělo i zůstat, nechápu, proč by se v případě Kydů měl kvůli tomu používat pojem "dezinformační web".

Zatím bez slepic

naprosto s Vámi souhlasím, jde o názory /ostatně je pravdivé, že je Forejt vypasený a -asi občas - sjetý/, nebyla bych ráda, kdyby zdejší diskuse se stala hyperkorektní a stále jsme zvažovali, který výraz nebo názor smíme či nesmíme. Každý přece pochopí jinak, má jiné informace, zná nebo tuší nějaké pozadí za určitým jevem a to je to zajímavé, at s jeho názorem souhlasím nebo ne. A nikdo tady nepřekračuje míru slušnosti a lidskosti.

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když už je tady řeč o Forejtovi, bylo by dobré si připomenout:
- zaměstnancem Hradu se stal za sv. Havla
- bez pozornosti mediální žumpy přežil obě funkční období V. Klause
- až za prezidenta Zemana novináři "zjistili" a zvěřejnili, že vypasený Forejt pořádá kokainové orgie s mladistvými prostituty (takže žádné děvky!)
- a po odchodu ze správy Pražského Hradu, když se to hodí a Forejt drží tu správnou linii. je uzávaným expertem na protokol. Pro ty správné média.

Zatím bez slepic

Ale jo, děvky s penisem a ne s prsama, ale děvky. Aspoň pokud se charakteru týče.

Ale je to dobré upřesnit, aby se snad někdo necítil desinformován. Už se těším, až to rozeberou v "To se ví."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Včera jsem při čtení komentářů a otvírání různých odkazů narazil na tento, kdo si dnešní období chce odlechčit, vřele doporučuji :
https://www.youtube.com/watch?v=te65P7-OnLE
Nejen proto my je a zůstane Karel Gott bližší než všichni Ti najednou vážní a dbalí všech tradic. Prostě ve svém životě svými skutky (kterými neměl potřebu se chlubit) ukázal, že je člověk par excellence. O těch druhých to bohužel říct nemohu. Jó, kdo seje vítr sklízí bouři a pak se tomu ještě diví.
A k dnešnímu článku, co říct. Každý pisatel či vypravěč si to textu chtě nechtě přidá kus sebe. Včerejší článek jsem bral né jako holé zpravodajství, kde bych vyžadoval holou skutečnost, ale jako souhrn dějů minulých a budoucích s podbarvením některých vlastností určitých osob. To zabarvení jsem nebral nijak urážlivě či dehonestujíc zmiňovaných osob. Oni prostě svůj morální kredit (i v mých očích a nejspíš nejen v mých) tak promrhali jak Vidlák popsal co se znich stalo. Nechci uvádět konkrétní osoby, abych nebyl obviněn, že někomu tančím na hrobě a navíc nevhodnou dobu. Jak napsal mirek58 mnoho znich není kontinuální a já dodávám jsou jak korouhvičky na věži kostela, anebo kam vítr tam plášt. Dostali se do podobné situace jako představitelé KSČ jen to stihli o 10let dřív než oni a teď se diví. V čem je zakopaný pes. Minulý režim lidem lhal ve věcech domácích, které si lidé mohli překontrolovat a tak jim nakonec lidi nevěřili skoro v ničem ikdyž v některých důležitých věcech, třeba o zahraničí mluvili pravdu. Nový režim a jeho představitelé (ať političtí či kultůrní) začli lhát též (bohužel skoro hned od začátku, když se nad tím z odstupem času zamyslím) a dotáhli to k stejnému výsledku, navíc díky internetu si to můžem i rychle ověřit. Proč jsou z toho rozčarovaný?, že doteď jim to jakžtak procházelo a teď se to čím dál víc zadrhává. Inu zestárli jsme a začli jsme si dělat před prahem čisto. Už nám není vše jedno a přestáváme mít co ztratit. To materiálno si sebou tam kam dřív nebo později odejdem szejně nevezmem.
Takže včerejší článek nepovažuji za dezinformaci, nepovažuji ani jednotlivé pasáže za něco pobuřujícího, nedej bóže (praví ateista) k vyzívání násilý (např. u Halíka) ale jako určitou alegorii "oni po mne kamenem a já chlebem ", který musí být ovšem dostatečně tvrdý, aby pochopili, že si se mnou nemohou vytírat podlahu.Nebo jinak" Na hrubý pytel hrubá záplata". Prostě donekonečna se ustupovat nedá a jednou se to zlomí, že i velmi slušný člověk se vzepře. Vřele doporučuji si pustit původní inscenaci: "Případ Platfus" https://www.youtube.com/watch?v=xaFu4SROEzU , sice stará inscenace, ale stále pravdivá a bohužel ještě dlouho pravdivá bude. Zajímavost na tom filmu je, že se podívejte kdo je autorem. Tak vysoký morální kredit ten autor měl, který ovšem svým vyjadřováním k politice posledních dvou desetiletí zcela v mých očích ztratil.
Nu, to jsem se teda takhle v noci rozepsal. Snad to dává hlavu a patu i když zdánlivě skáču z téma na téma.
Co jsem tím vše chtěl říct. Nikdo není dokonalý (snad možná Targuse, výborný komentář) a jen já jsem letadlo.
Přesto vše se necítím být povolán, abych někoho soudil a před těmi co soudit chtějí, se mám velmi napozoru a držím si od nich dištanc.
Nejen Vidlák, ale většina z Vás diskutujích má pravdu v tom, že se opět stala životní skutečnost (které bych byl rád, třeba ještě 10let ušetřen, aby pan Gott byl mezi námi a hlavně se svými dcerami) a při této smutné události se odkryla spousta lidí co jsou zač.
Snad to otevře dostatečně velkému množství lidí oči, aby se ledy opět hnuli. Snad tentokrát o trochu lepším směrem než před těmi 30lety.

Zatím bez slepic

Napsáno prostě, lidsky. Díky.

Zatím bez slepic

5 slepic.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Musím se JakuP zastat. Jeho článeček má hlavu a patu a mluví především o tom, že je nejdůležitější vycházet z původních textů a z účelu proč k jejich napsání došlo. Nekomolit je, neohýbat, nezlehčovat.
U Forejta je to jasné, hodí se jako příklad. Byl osloven jako odborník, kterým nesporně je. Žádný Mitrofanov, Berwid-Buquoi a podobně. Nepsal o své vůli jako třeba Radkin Honzák. Vysvětlil záležitost z pohledu odborníka. To se od něho chtělo.
Na jasné otázky odborně a se znalostí věci odpověděl. Co se s tím udělá je zcela jiná otázka. Samozřejmě žádný protokol není dogma a může se upravit, změnit či nově vytvořit. Ale o tom to nebylo.
Každopádně bychom bez emocí měli ctít základní informace. Nevkládat do nich vlastní emoce. Potom se mnohem lépe diskutuje, když kameny stavby jsou jasné a jde jen o to je položit tam, kam chceme. Je to velmi potřebný článek.

Zatím bez slepic

Neviděl bych to tak průzračně a křišťálově. Podle mě toho Forejta už dlouho předtím vydírali, použili ho v kauze strejdy Bradyho a teď ho vyhrabali a vytěžili v další případu. To, že Babiš střílí od boku a plete si pojmy je jiná věc. Primárně ale jde o to, aby se z Gotta nestal symbol odporu a nepraskla pravdoláskařská bublina udržovaná každodenní masírkou veřejného prostoru. Co kdyby ten Karel Gott měl na pohřbu víc lidí a větší zájem než globalistický aparátčík Ruzyně. Co kdyby tady něco ještě před listopadem prasklo? Co kdyby si lidi vzpomněli jak to tehdy bylo a co chtěli... Nebo spíš nechtěli....

Zatím bez slepic

In reply to by weissbach (neověřeno)

Trvalý odkaz

Forejt se "odvařil" u akce strýce a zřejmě ještě není úplně vytěžen, či je to ještě větší blbec, než by jste čekali.
Nebo se domnívá, že by mohl mít ještě šanci, kdyby na hradě byl jiný nájemník...a tak prostě slouží, stejně jako Špaček bývalého prvního nájemníka...."balady z hadrů", až jsme z toho na hadry....
Prostě cokoliv lze vytáhnout na Zemana či Babiše se vytáhne a ani smrt je nezastaví.
Tak blbý snad fakt NIKDO není, aby netušil k čemu jeho žvanění "odborníka" poslouží.....(nebo jo?)

Vaše "CO kdyby" Weissbachu sedí!!!

Navíc i tento JakuPí text je dle mne "konspiračka" pana domácího-Vidláka, chtěl to tak....
Burčák burčil a JakuP zurčil....,tak hlavně aby se nepos......☺ Něco tím Vidlák dle mne sleduje a jistě i ví, kdo vše sem ty komentáře chodí číst.....z jakých hnízd jsou ty škeble i další čtoucí, co třeba i mlčí ....

Je opravdu smutné, že musí NĚKDO (dobrý člověk)zemřít, aby se kde kdo dokonale odkopal a národ mlčících probudil.
Tož tak...

Zatím bez slepic

Ale jděte. Vyvraťte argumentaci v tomto zdroji. Je stejně validní jako ta Forejtova.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/karel-gott-umrti-smrt-pohreb-statni-…
pokud se Vám nezobrazí pak:
http://blog.aktualne.cz/blogy/zdenk-koudelka.php?itemid=34886

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Forejt sám přiznal, že při Havlově pohřbu nastavil ty zvyklosti státního pohřbu poprvé. Ano na základě symbolik na jakých protokol je, vzniká či se mění.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Poslední komentáře se točí kolem toho, jak by měl pohřeb K.G. vypadat. Já přemýšlím víc dopředu a zajímá mně, kde bude K.G. pohřben.
Dnes jsem zaznamenal nevím už odkud informaci, že by měl být pohřben v Plzni. Možná, že tím byl míněn jenom nějaký symbolický
pomník, nevím. Jsem přesvědčen o tom, že by měl být K.G. pohřben na Vyšehradě. Tuto otázku jsem nastolil již ve včerejší diskusi na
Kydech, ale nikdo se toho nechytil. Ještě dodávám, že na Vyšehradském hřbitově má hrob i Waldemar Matuška. Ten se také vryl hluboko
do srdcí českého národa, i když jistě ne tolik, jako Karel Gott. Osobně jsem si v 60. letech cenil víc než K.G.právě W.M., ale postupem
času, jak K.G. umělecky rostl, se moje hodnocení těchto zpěváků vyrovnalo. W.M. ale zůstal bližší mému srdci díky jeho chlapáctví.
Svým charakterem ale K.G. W.M. určitě převyšoval, což jsem si plně uvědomil až v těchto dnech. K.G. si cením ještě díky něčemu
jinému, co jsem také nakousl ve včerejší diskusi. Protože jsem to psal v noci asi jako teď, je to jeden z prvních příspěvků. Proto se
nebudu opakovat. Ale byl bych rád, kdyby se komentáře věnovaly také této problematice. Jedná se totiž o další jedinečnost osobnosti
K.G., které si nesmírně vážím...

P.S. Kdybych věděl, že bude u Tebe, Vidláku, probíhat u burčáku přímá diskuse, tak bych býval také zašel. Tak dej příště vědět, jo?
Ještě jsem si vzpomněl na cosi humorného, co pochopí plně dříve narození. Kdysi, na začátku normalizace, v roce 1970, býval
v pátek večer v ČST diskusní politický pořad s názvem "Pět u číše vína". My jsme tomu ale říkali "Pět čuráků u burčáku".
Tož tak...

Zatím bez slepic

Taky se mi po tom parafrázovaném názvu stýská, každý ten večer hezky pět kusů podle počtu laudátů, jen bych se při obnovení obával genderové dyškrymynace, snad by to mohl vyvážit nějaký Čtyři dámy na balkoně alias Čtyři p..či na pavlači, adeptky dosaď si každý dle svého vkusu.

Zatím bez slepic

Začátkem 90 let jeho grupa řekla, že po útěku si už nezahraly. Neměl důvod utíkat(Blechová). Možná se to dá někde najít.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

na márách rakev s nebožkou z evangalickéhi kostela. Byl jsem požádán, ale nebyl poučen o protokolu. Rakev se ve vratech kostela zastaví a nosiči pokleknou na jedno koleno. Pro příště už to budu vědět, ale pochybuji, že mě někdo požádá.
Na nějaký protokol se tudíž sere i v té nejzapadlejší díře, natož v Havle.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mě se víc líbí osobní názor Vidláka,než aby měl tlupu analytiků kolem sebe,aby mu různé zprávy připravily.
Nejde přehlédnout skutečnost,že se každý chce vypořádat z Gottem,tím nejlepším úmyslem a těch několik křiklounů poslat k Chocholouškovi.U takovýchto události,by mě také nevadilo,porušit hradní protokol,když víme,že i Anglická královna ho občas poruší.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je mně u zadku Bílého Tesáka, co si o státním pohřbu nebo pohřbu se státními poctami myslí nějaký bývalý protokolář. Navíc nejde o podstatu věci, kterou je, zda by měl mít Karel Gott pohřeb soukromý nebo s nějakou účastí státu. Zrovna tak mě nezajímá, co si o životě Karla Gotta myslí nějací politici, aktivisté nebo umělci za zenitem. Namátkou jmenujme Bělobrádek, Halík, Rejžek. Ať si myslí, co chtějí, ale nechápu, proč si myslí, že ostatní obyvatele ČR jejich názor nějak zajímá. Nebo zdejší elf z party udavačů charakterově blízkých konfidentům nacistů a spolupracovníkům StB. Názor starého hlupáka jako je příslušník party elfů má cenu menší než žádnou.
Proč ale smrt Karla Gotta budí tolik nenávisti v táboru pražské kavárny? Za všechny to napsal Tomáš Halík: "V tomto pokusu o mýtizaci hvězdy normalizačního zábavního průmyslu jde nejenom o projev naprosté devalvace hodnot a morální kýč, nýbrž i o politicky účelovou interpretaci našich moderních dějin a také o další pokus zatáhnout náboženské a církevní symboly do politiky zemanovsko-babišovského populismu,“ napsal Halík v dopise adresovaném sekretariátu pražského arcibiskupa a dalším církevním složkám. Na dopis upozornil server Forum24.cz Pavla Šafra. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Mytizace-normalizacni-hve…
Ještě 30 let po revoluci máme oslavovat nikoliv účastníky revoluce, ale disidenty z Charty 77, kteří nám mají jako jediní vykládat jediné pravdy a my máme v úžasu zírat nad jejich géniem a oslavovat je, kudy chodí. Už se mně nechce oslavovat disidenty, stejně protestovali 22 let zcela bez úspěchu, a režim v 1989 padl z úplně jiných důvodů. Disidenti jej opravdu nezbořili. Nebo pokud náhodou ano, tak jim to trvalo celou lidskou generaci.
Hlavním důvodem je, že nikdo, ani Karel Gott, nemá v plánech pražské kavárny zastínit disidenty z Charty 77. Jakékoliv jiné odpůrce režimu KSČ klidně může. Nebyla jen Charta 77, byla jen nejznámější.
Ale nechápu, proč máme 30 let po 1989 ještě stále obdivovat činy, na které upadl prach zapomnění. Stejně, jako jsme přešli výročí Mnichova 1938, který byl pro národy ČR daleko fatálnější, nevidím důvod, proč bychom stejně neměli zapomenout na 1948, 1968, 1989 a roli všech účastníků v něm. Je to tak dávno, že už události zajímají jen přímé účastníky nebo historiky.
Tehdejší aktéři hodlají nadosmrti žít z minulých zásluh svých nebo jejich rodičů. Jenže úmrtí Karla Gotta je neskutečně popudilo tím, že lidé začali spontánně vyjadřovat úctu k památce Karla Gotta. Úctu, kterou už neprojevují k disidentům let 1968 - 1989. Zatímco Karel Gott zpíval a koncertoval ještě po 1989, totéž se nedá říct o disidentech. jejich hvězdná hodina už minula a je zbytečné domáhat se poct útoky na Karla Gotta, jaké předvádí Halík. Jen tím všechny mimo tábor pražské kavárny naštve lidi. A to nám Martin Fendrych Tomáše Halíka doporučoval za prezidenta! Tomáše Halíka opravdu ne, ať si žije svůj život někde na venkovské farnosti, možná, když strčí svůj nahoru vystrčený nos do problémů obyčejných lidí, třeba procitne ze svých snů o výjimečnosti a svatořečení.
Ale také nevidím situaci stejně jako JakuP. Názor Jiřího Forejta je mně lhostejný a Tomáš Halík si za své hloupé výroky mediální odsouzení zasloužil. Jestli je Tomáš Halík typickým představitelem katolické církve, nedivím se, že církvi katolické a pražské kavárně ubývají věřící. Kdo by chtěl také patřit do spolku s takovým nechutným člověkem, leda lidé stejného ražení jako je Tomáš Halík.
Ať si žije svůj nanicovatý život a plácá si, co chce. Má na to právo. A stejně tak já mám právo ignorovat názory hloupých lidí, že, scallope?

Zatím bez slepic

nepodepíší Antiantichatru?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podepsal jsem chartu
a s úsměvem na rtu
šel do kotelny plynové.
To se mám, vy volové!
V kotelně je měkké křeslo
a na dveřích skví se heslo
že tu je vstup zakázán.
A tak denně namazán
píšu svoje dramata.
Jsem osoba najatá
předurčená k vládnutí.
Ne, není to spiknutí.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ach jo, pane Ládiku ... jsem v úžasu jako vždy, jak Vám to básnění jde... Fakt tiše závidím. :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dovolte mi převzít do svého webu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

bude muset do země do 24 hodin. Jinak bude porušen protokol.

Zatím bez slepic

Třeba neumře, třeba si ho jen peklo vezme zpět, jako ho kdysi vyvrhlo.

Zatím bez slepic

Byl By porušen protokol ? Nemusel by do tý země spíš kvůlivá tomu, že by začal ještě víc smrdět ?

Zatím bez slepic

Muslimové nemají protokoly, ale Korán. Podle toho musí do hrobu do 24 hodin. Halík sice otevřeně nepřiznal, že je muslim, ale trval na tom, že islám i křesťanství "uctívají téhož Boha". Dejte si to dohromady (1 + 1 = 2)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mně se včerejší Vidlákův text moc líbil. Můžu mít jiný názor na jednotlivosti, nebo něco jiného načteno, ale nedá se z toho přece dělat paušál. A rozebírat větu po větě, slovíčkařit? To je nedůstojné.

Vyjádření zbavené emocí se stává pouhým technickým popisem. Nejsem si jista, že by měly diskuze vypadat jako předvádění „znalostí“ jednoho každého. To, co diskuzím dodává šťávu, je právě různorodost pohledu a prozrazení, jak se téma koho dotýká. Je třeba dodržovat nějaké limity, s čímž mají někteří problém, ale vůbec bych to neřešila, protože emotivní diskuze nám dává mnohem víc a to je poznávání sebe navzájem, jací jsme. To, že se dozvím či přiučím něco nového, je jen bonus.

K Halíkovi: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Knez-Romuald-Rob-Karel-…

Přeji vám všem pěkný den

Zatím bez slepic

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

I Vám pěkný den, a já třeba čtu (jak jen to je možné) poctivě i komentáře.
Včera jsem tedy některé už vynechávala, když je něčeho moc, tak je toho příliš....

A to, že na Váš komentář nikdo třeba nereaguje, neznamená vůbec, že píšete "mongolsky" a druzí to nečtou a nepřemýšlí o tom...

Mějte a mějme pěkné své dny všichni.

Sem ráda nakukuju, protože tady jsou lidi (na výjimky) ještě v pořádku.... (parafráze na reklamu sítě drogerie)

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

nemyslela jsem to ani náznakem jako výtku, možná postesknutí (?), a když si sáhnu do svědomí, sama často diskuze jen přelétnu, někdy jen na přeskáčku. Snažím se psát jen když to vypadá, že budu mít ten den čas odpovídat, ale často je i ten odhad špatný, takže si příp. reakci přečtu až druhý, někdy i třetí den, kdy už jede další diskuze a moje reakce už by k ničemu nebyla, jen by mi vzala čas. Takže "má je vina" minimálně v tom, že jsem se včera takhle nezamyslela dřív, než jsem psala. Musela jste mi napovědět:-) Na ospravedlnění dodám, že zmíněná připomínka vznikla jako vedlejší produkt mé snahy dát Jobovi najevo, že jsem jeho reakci četla a potěšila mne. Stejně tak, jako Vaše dnešní psaní, vážím si upřímnosti. Jo, kdybych měla víc času ....snad i na to dojde. Zatím hezký zbytek víkendu

Zatím bez slepic

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobrý večer Alice ... Pokud Vás moje skromná reakce potěšila, tak splnila mnou zamýšlený účel.
A nedělejte si nic z toho, že třeba na Vás nikdo nereaguje. Ono by to bylo problematické (a pro ostatní poněkud nezáživné), pokud by se tu spustila nějaká "reagovací/děkovací lavina".
A je to vlastně tak správně (i když z pohledu autorů příspěvků smutné, že nemají třeba žádnou odezvu), protože jinak by to tu bylo za chvilku zaplevelené, jakou když se tu vyskytne nějaký ten elfí kolemjdoucí.
Dá se říct, že já čtu Kydy od jejich počátku, protože jsem zachytil páně Vidlákovo avízo, že se tyto Kdy budou zakládat (myslím tehdy ještě bylo uveřejněno na "Kose"?). Většinou až v noci, takže pročtu úplně všechny příspěvky - pokud mě tedy neznechutí přeskakovat nějakého toho Sartra nebo Scallopa.
Nejsem bohužel takový "psavec" jako ostatní, takže jsem většinou (a jako myslím i zdejší většina) jen mlčenlivý čtenář.
Ale občas mi to nedá a přece jen krátce zareaguji - pochválím podle mého názoru neuvěřitelné "básnické střevo" pana Ládika a nebo příspěvek někoho, kdo mi prostě v tu chvíli mluví z duše.
Takže ještě jednou díky za zdejší vidláky jako jste třeba Vy. :-)

Zatím bez slepic

ale ještě Jobe odpovím Vám a asi poprvé nevynechám nikoho /plácám si po rameni :-)/, kdo na mne reagoval.

Zklamu Vás, nejsem asi typický vidlák, chodím sem dost sporadicky teprve od asi loňského listopadu. Chce to asi čas. Proč tu čtu a občas i píši, to sem psát nemusím - protože nikdy nechodím tam, kde se mi nelíbí. A tady ano, můj největší obdiv (tajný:-)) má majitel tohohle fóra. Už začínám poznávat a rozlišovat i zdejší kydače a rozumět jim. Někdy riskuji i domácí pohodu, když se nemůžu odtrhnout.

Víte, já moc chválit neumím a z chvály jsem docela i rozpačitá. Měla jsem na mysli, že mi občas chybí prostá reakce (kladná i záporná) na obsah toho, co napíši. Ale jak vidíte, zase smutek mne neovládá natolik, abych když mám čas a chuť, něco nenapsala. Prostě ženská, která si „vždycky musí říct své“ :-) a jsem ráda, že teď mám kde.

Vy jste mě včera potěšil mimořádně, protože jste byl jediný a už jsem si říkala, že to asi nikdo nečetl. Čekala jsem spíš nesouhlas (který přišel po Vás). Stejně si myslím, že to je důvod, proč všichni občas reagujeme na trolla, ten spolehlivě naskočí pokaždé. Prostě, když máme zrovna čas a chuť pokecat, bereme zavděk vším, i blbcem. Je to lidské.
Jak vidíte, tak já občas psavec jsem, ještě že mi to čas moc nedovoluje, možná bych brzy všechny otrávila.
Dobrou noc, mějte se hezky

Zatím bez slepic

Alice,
zde je dvorek tolerantní ke všem názorům, pokud mezi nás nezabrousí udavač z řad elfů. Nevím, jestli udává zrovna zdejší elf, ale jisté je, že elfové dvorek sledují a udávají jak spolupracovníci StB. Proto se nedivte, že zdejší čtenáři ne vždy reagují. Zde jsme disidenti my a příslušníky StB jsou elfové a tábor pravdy a lásky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Božský Kája byl perfekcionista v oboru své umělecké činnosti. Pravděpodobně jím byl i v soukromém životě. Určitě věděl, že jeho pouť po "slzavém" údolí se chýlí ke svému završení. To by mohli třeba stvrdit jeho advokáti, se kterými probral, co zařídit po jeho odchodu, včetně pohřbu. Na to netřeba nějaký protokol.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A krutě ohrožuje autoritu státu.
Láska by událost neměl opomenout až bude příště podávat žalobu na prezidenta.

Za to plovoucí penis na Vltavě směšující k hradu je jen ukázkou, jak lze využít umění ke kritice.

Uznávám, že se do dnešní doby už nehodím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Běžte s tím Gottem už do prdele!

Zatím bez slepic

Jsem zvědavý, co budete říkat až ČT a milión chvilek rozjede 17. listopad.

Zatím bez slepic

Zas přijedou všichni němci ze Sudet a celá síť BND i s nalepenejma bublinama.

Zatím bez slepic