To už nesmíme být ani dezinfo?

Autor
Štítky

JakuP skutečně seděl u mě doma, skutečně jsem mu naléval, když psal svůj článek, skutečně jsem ho pak překopíroval na Kydy a k půlnoci pustil. Předtím i potom jsme si dlouze povídali a pokračovali v tom i po celou sobotou, kdy jsme pálili letošní várku meruňek, aby bylo co pít na zabijačkách. Povídali bychom si i v neděli, ale nedostatek spánku a přemíra alkoholu... zkrátka už jsme skoro čtyřicátníci a tělo už prostě nevydrží. 

Vždycky jsem si říkal, že přesně takové chci mít Kydy. My dva totiž spolu v politice prakticky nikdy nesouzníme, stejně tak se diamerálně odlišujeme v přístupu ke svým životům, dokonce si tu a tam i něco vyčítáme (což jste mohli v JakuPově sobotním článku vyčíst), ale v přátelství nám to nijak nebrání. Nebrání nám to ve společné práci, nebrání nám to v definici společných cílů, nebrání nám to v pohostinnosti. 

Přál bych si přesně to samé pro celé Kydy. A hodlám postupovat přesně tak, jak jsem to dělal s JakuPem. Budu vás všechny hostit na svém virtuálním dvorku, nebudu vám předepisovat, co si máte myslet, budu vám ochoten naslouchat, navrhovat řešení a nebudu se zlobit, když ho nepřijmete. Budu vás zvát na zabijačky nejen virtuálně a budu doufat, že si nakonec navzájem budeme schopni i "umýt hlavu" aniž by to mělo vliv na naše přátelství. 

Ale teď už k mé odpovědi JakuPovi: 

Víš JakuPe, nevěděl jsem, že pokud píšu na web, tak už se nesmím ani mýlit.  Že musím nejprve zvážit všechny možnosti, důkladně si pročíst své zdroje a pokud do někoho tepu, musím si být sakra jistý, aby mi to nikdo nemohl rozbourat. Vlastně ano, přesně toto by měli dělat profesionální novináři, co za to berou plat a mají na to čas. Od těch by se skutečně asi dalo očekávat, že si vše ověří, řádně přečtou, dobře zhodnotí a pak napíší svůj komentář. 

Ale sakra, kdyby to takhle dělali, tak bych si nemusel plácat hubu s blogem a mohl si v klidu sledovat ČT1 s jejím objektivním, vyváženým zpravodajstvím prostým jakékoliv dezinformace. Místo toho se člověk musí plížit křivolakými cestičkami dnešních mocenských propletenců, nakukovat do temných koutů a snažit se v přemíře bahna najít tu a tam záblesk zlata. Tak malý, že člověka ani neuživí, ani si tím nepřivydělá. Zbývá mu jen ta občasná radost, když se zadaří. A vědomí, že to není moc často. Že málo času, málo vybavení a málo peněz sice znamená nepatrné náklady, ale také nepatrné výnosy. 

A ano, někdy se zaleskne, ale pak se ukáže, že to žádné zlato nebylo. 

Nikdy jsem se netajil, že žádné objetivní informace neposkytuji a pokud je u mě na Kydech někdo hledá, tak mu přeji hodně štěstí. Na Kydech se každý den (pokud to jde) nahodí téma a pak nad ním plyne hovor. Nic víc. Někdo přidá informace, někdo přidá odkazy, někdo upozorní na chyby nebo mýlky.  A každý má právo se vyjádřit v komentářích, nebo může napsat článek. 

Ale jestli je i toto dezinformační, tak je dezinformační úplně všechno. Nikdo nedohlédne do všech konců, nikdo už dneska nemá šanci zahrnout do svých úvah všechny infromace  a skoro všude už platí staré biblické heslo, že nevědomost hříchu nečiní. Prostě toho hodně nevíme, hodně toho nebereme v potaz a ještě k tomu býváme i normálně naštvaní, frustrovaní, blbě naladění, to všechno má vliv na výsledek. 

Já mohu udělat jediné (a také to dělám) - Netajím se tím. Netajím se tím odkud jsem, za jakých podmínek píšu a proč vlastně. Nikoho nenutím, aby mi věřil, nikomu nepředepisuju co si má myslet.  Každý mi může článkem vyvrátit jakékoliv moje tvrzení. 

Pokud tohle znamená být dezinformační web, tak se k tomu hrdě hlásím. 

 

PS. A samozřejmě máš možnost tohle všechno libovolně zkritizovat, protože tvoje články mají úvod stať i závěr. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Pokud si dobře vzpomínám, chtěl jsi Vidláku na Jandův seznam. S tímto postojem k diskusi na kydech to ovšem nebude snadné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dezinformace (z latiny: de = od, informare = vzdělávat, upravovat) je lživá, klamná, falešná informace, která má za cíl ovlivnit úsudek a názor jedince, více osob či celé společnosti, tak aby vyvolala zdání důvěryhodnosti a pravdivosti.

V dřívějších dobách byla dezinformace využívána zejména ve válečných konfliktech nebo v rámci výzvědných tajných služeb (špionáže). Příkladem může být klasická varianta dezinformace, kterou uplatnil athénský vojevůdce Themistoklés, když oklamal krále Persie Xerxa I., čímž zvítězil v bitvě u Salamíny roku 480 př. n. l.

V moderní éře je dezinformace šířena také v politickém boji prostřednictvím hromadných sdělovacích prostředků. Příkladem takové varianty může být falešná zpráva vypuštěná KGB, že AIDS byl vyvinut v rámci vojenského výzkumu Spojených států amerických. Tuto informaci převzaly a vytiskly indické noviny a následně se dezinformace rozšířila do celého světa. V českém prostředí je příkladem klamná zpráva o údajném zabití studenta Martina Šmída na Národní třídě 17. listopadu 1989, kterou inicioval Petr Uhl.

------------------------

Dneska se ovsem jako desinformace oznacuje kazda pravdiva zprava, ktera je v rozporu s oficialni lzi. - Pochyby o ruzne se menicich variantach padu vezi, skorosmrti Skripalu, videu z Noveho Zelandu atd

Zatím bez slepic

(a Anonyme,)
čeština má krásnou mluvnickou fintu - negace negace.
Trvám sice na tom (spolu s Manecou), že Kydy nemohou být DEZinformační, páč nejsou ani INformační.
Prostě Kydy nejsou a nemohou být web s ambicemi informovat.
-----
ALE !
VIDLÁKOVY kydy jsou do jisté míry webem DESdezinformačním!

Negují negaci pravdy!

Jakkoli těžko mohou bez patřičné dotace několika málo miliard aspirovat na detekování něčeho na způsob té či oné Pravdy,
dokáže Vidlák (a spol! - Náš Spol!) detekovat evidentní DESinformace -
- - - česky: Dveřmi práskající účelové hovadiny!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

skvělej článek.
Jsme holt hejno slepic na dvorku a jedna druhou občas klovne.
Teda ony slípky dokonce o zlato nebojují, jen je ze země jemně vyhrabují :-)
I když hned se popřu, protože zlatem je pro ně potrava, tak si ji občas ukradnou.
Ale většinou mají naprosto jasno - ano, to je pro mne zlato (jakkoliv maskované),
toto nikoliv, to je bezcenné a to nepozřou.
Tedy přesně ví - toto troll není, toto ano, ....
Eh, co já vlastně vím, vždyť mám údajně o nějakej ten závit mozkovej víc, tak bych hrabat a kvokat neměla. :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pro všechny, kdo si myslí, že Mnichov 1938 již není aktuální a spojenci by nás dnes nezradili, přikládám článek, ře Turecko brzy podnikne operaci proti Kurdům v Sýrii, kteří válčili proti Islámskému státu a vsadili na USA.
Turecko proti nim bude bojovat, USA stáhly své vojáky z oblasti a do události nezasáhnou, a Turecko převezme odpovědnost za zajaté příslušníky Islámského státu. "Turecko podle nedělního prohlášení Bílého domu rovněž převezme odpovědnost za zahraniční bojovníky IS, které zadržely kurdské jednotky."
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/turecko-invaze-severni-syrie-kur…

Být nepřítelem USA je špatná volba, ale být spojencem USA je smrtící.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, spojenectví bývají smrtící. Pro lidi, kteří jsou vrženi do válek a ve jménu - čeho vlastně - v bojích obětováni.
Blíží se (nebo již bylo) výročí zahájení Karpatsko-Dukelské operace, kdo si ještě vzpomene,....vždyť (polknu hořkou slinu)

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Třeba tím první evropský smrtící úder dopadne na bratry Poláky.
Pokud ovšem vyhrajou rektálněalpinistickou olympiádu s potenciální českou (???) Pirátskou vládou.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Já to vidím jinak,USA se stáhne,aby tu oblast v Sýrii ovládlo Turecko.Kurdi v tom jsou jen záminka,Turecku jde o Syrské území.Tohle Erdoganovi nesmí projít,nesmí vstoupit na Syrské území,
Tady vůbec nejde o smrtící počin od USA,spíš o svolení této agrese.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Erdogan je oficiálně náš spojenec. Takže mu řeknou: "Ty ty ty, neposlušný potomku sultánův! Udělej to ještě jednou a bude to podruhé!"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak dlouho to novinarum trva nekoho vyfotit a popsat. Musime je pochvalit, ze se snazili vyloucit vsechny desinformace a na 100 % vyloucit moznost ze to byl modrooky blondacek hlasici se k budhismu. Tak se dela novinarina.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/francie-pariz-utok-prefektura-po…

https://www.timesofisrael.com/paris-police-attacker-had-radical-vision-…

Zatím bez slepic

Při troše dobré vůle by se kousíček modré jiskřičky v oku najít dalo a jistě by se našel i modlitební mlýnek u něj doma ve skříni.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

která není důrazně popřena!" (Jistě pane ministře) Platnosti tohoto výroku čas (30, 40 let?) nijak neubral. Příklad: "Vláda ODS rozhodně nezavede poplatky u lékaře." (Nejslušnější premiér Petr Nečas, červen 2006. Čili v tu chvíli to už byla jistota.) Dnes je dezinfo všechno to, o čem není ve vaší/jejich TV ani zmínka, tudíž se to nestalo ;-))
Ale jinak je krásně! Svítí sluníčko, zima si má dát ještě chvíli pokoj, tro(t)l si užil víkend a směna mu začne až za chvíli - pokud ho teda z tohoto proudžektu nestáhnou stejně jako jeho předchůdce.

Zatím bez slepic

Ano, to by bylo nejlepší, stáhnout ho, aby se naplnila skutečnost dezinformačního webu :-)

Zatím bez slepic

Vy už jste málem takovej magor jako já!

(Ovšem JÁ mám omluvu -před pár hodinami jsem se vrátil z (desetiminutového) zasedání (dvoučlenného) ...(onko)logického
týmu.))
A.H.(olub)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://zvedavec.org/vezkratce/16547/

“Musíme začať jesť deti! Nemáme dostatok času!”

nevite, jestli to ta magorka doopravdy rekla nebo to je zase ten zatrolenej Putin, co to vyfejkoval?

Zatím bez slepic

Pravděpodobně budeme odškodňovat ženy, kterým se děti nenarodily. A to částkou 300.000 Kč.

Ani za socialismu nebylo možné nikoho donutit ke sterilizaci. Když se někdo nenaučil za socialismu psát, číst, chápat, co je mu předkládáno, je to jeho vina. Základní školství bylo povinné a zadarmo. Pokud nebyl svéprávný, měl svého zástupce.

Zatím bez slepic

Prostě proč dělat sanarotia pro lidi s PAS, když lze za jeden velký ústav zralý k léčení nějakou poctivou metodou vyhlásit rovnou celou tu evropsky hodnotovou NEOspolečnost...........

Zatím bez slepic

Už je to i v Evropě.
Profesor behaviorálních studií a šéf Centra spotřebitelského marketingu na Stockholmské vysoké ekonomické škole Magnus Söderlund poskytl švédské televizi TV4 rozhovor ve speciálním pořadu o kanibalismu, který podle jeho názoru může zachránit klima na této planetě. Pokud si myslíte, že je to nějaký vtip chorého mozku, tak jste na omylu. Jak se zdá, Švédsko dalo světu nejen mentálně postiženou Gretu Thunberg, ale dokonce i šíleného profesora z univerzity. Ten totiž v pořadu o kanibalismu vyzdvihoval pozitivní dopad na klima, pokud by se lidé naučili jíst své zemřelé. Snížila by se tím "uhlíková stopa". V pořadu bylo argumentováno především tím, že odpor proti pojídání lidského masa je předsudek, ale v přírodě prý vidíme, že když je krize, tak zvířata požírají své mrtvé ze smečky, aby přežila. Záznam pořadu najdete v archivu na stránkách TV4. A že to televize myslela vážně dokládá fakt, že měla připravenou "správnou" výzdobu studia...

https://www.youtube.com/watch?v=E_9zmIFr1F0

Zatím bez slepic

In reply to by Václav Semerád (neověřeno)

Trvalý odkaz

Metoda Overtonových oken v moderní době.

Zatím bez slepic

Nevím zdroj, ale byla to prý stoupenkyně Trumpa a myslela to silně ironicky vzhledem k současněmu gretotřeštění

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Evropský parlament tleskal pašeračce okupantů do Itálie (a potažmo do Evropy)

5.10.19

Evropská unie:
V Evropském parlamentu vystoupila kapitánka lodi nevládní organizace, která dovezla do Itálie migranty zachráněné ve Středozemním moři. Carola Racketeová sklidila aplaus, ačkoli ji bývalý italský vicepremiér Matteo Salvini odsoudil jako „pirátku“.

_______
Vždycky, když si myslíme, že už nemohou klesnout více, ukáže nám bruselská sebranka nové dno svého zmrdství.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/eu-italie-parlament-m...

----------------------

Další cíl feminacistek: Herec Robert De Niro má zaplatit 276 mmilionů, protože mluvil sprostě

4.10.19

USA:
Hnutí MeToo dosáhlo nového vrcholu. Herec Robert De Niro čelí žalobě za genderovou diskriminaci od bývalé asistentky, jež chce v přepočtu 276 miliónů korun. Nejde ale o žádné znásilnění. Žena tvrdí, že v kanceláři mluvil sprostě.

______
Za hranici absurdna.

Zdroj: https://www.novinky.cz/kultura/clanek/robert-de-niro-ma-zene...

Klasifikace: polit.korekt

----------------

Mongolové ante portas!

4.10.19

Česká republika:
V České Lípě jsou Mongolové. Věděli jste to? Jak píše iDnes:

Školy v České Lípě se musejí vypořádávat s relativně novým jevem: do každé z nich docházejí desítky Mongolů, jejichž rodiče přijeli do Česka za prací. Příchozí mongolské děti ale vůbec neumějí česky. Systém přitom neřeší, odkud tyto děti pocházejí, a ukládá školám je normálně vzdělávat.

V České Lípě je momentálně 1600 Mongolů, z toho je zhruba pět stovek dětí. Ty chodí do pěti základních škol ve městě.

_______
To není dobrá zpráva. Mongolové jsou nám kulturně stejně vzdáleni jako Afričané. Navíc jak z články vyplývá, jsou poměrně agresivní a odmítají se přizpůsobit. Když po nich někdo něco chce, naučili se křičet dyskrymynaca! Natahala je sem firma Adient.

Co si o tom myslíte?

-----------------

Putin označil Grétu tím co skutečně je

4.10.19

Rusko:
Každému rozumně myslícímu člověku je jasné, že pokud Gréta dostává příliš mnoho mediálního prostoru a je připuštěna mezi nejvyšší smetánku politiků, tak za tím budou něčí zájmy. A ty ve svém výsledku se skutečnou ekologií nemusí mít nic společného.

Putin si může dovolit to říci veřejně.

Ostatní politici se těší na nové zisky plynoucími z dalších nových "ekologických" daní a pokut. A mladá generace po pár letech s hrůzou zjistí, že se skoro nic nezměnilo jen bylo snahy po ekologii zneužito k protlačení drakonických regulací.

Zdroj: https://refresher.cz/69853-Vladimir-Putin-ostre-utoci-na-Gre...

Klasifikace: politika,ekologie Zprávu

-----------------

Tajný islamista zabil v Paříži čtyři policisty

4.10.19

Francie:
Tajný islamista Mickaël H. napojený na Islámský stát a pracující přitom jako agent francouzské kontrarozvědky zaútočil keramickým kuchyňským nožem v lůně jejího ředitelství Direction du renseignement de la préfecture de police (DRPP) v Paříži na své kolegy. Čtyři policejní úředníky zabil, pátý se ubránil služební zbraní, což bylo islámistovy osudné. 45-letý tajný islámista měl přitom u kontrarozvědky na starosti boj s islámským terorizmem. Takže kozel zahradníkem.

A jak o tom referuje iDnes?

Pětačtyřicetiletý Mickäel Harpon, který ve čtvrtek zaútočil na své kolegy na policejní prefektuře v Paříži, byl před činem dezorientovaný a slyšel hlasy. Vypověděla to jeho manželka u výslechu. Motiv činu zatím není jasný a mluvčí vlády varovala Francouze před předčasnými závěry.

Podle mluvčí ovšem nic nenasvědčuje tomu, že by šlo o nábožensky motivovaný teroristický čin. „Nejsou tu žádné známky případné radikalizace pachatele útoku. Není to tak, že kdo je muslim, je také terorista. To, že někdo konvertuje k islámu, není automatická známka radikalizace,“ zdůraznila.

Zdroj: https://www.eurabia.cz/Articles/33453-tajny-islamista-zareza...

Zatím bez slepic

je pro jistotu odpojen. Asi aby se moc lidu nenakazilo

Zatím bez slepic

"důrazné varování před předčasnými závěry" přichází od vlády při požáru Notre Dame, při ubodání čtyř policatjů, ale u údajného novičoku ani píp... Je potřeba dialekticky rozlišovat, souzi :-)))

Zatím bez slepic

Což je francouský ostrov v Karibiku. Poněkud vzdálen od Franci, že ?

Deník Týden dále píše :
"Podle médií byl informační technik Michael Harpon, otec dvou dětí, neslyšící. Jeho manželku, údajně rovněž neslyšící praktikující muslimku původem z Maroka."

To vypovídá dost o úrovni pařížského policejního sboru. Odkaz :
https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/utocnik-z-parizske-prefek…

Zatím bez slepic

Docela by mě zajímalo, kolik cenných informací předtím předal svým kolegům džihádistům...

Zatím bez slepic

Ad Mongolové - u nás jich svého času také bylo dost, dnes už se počet snížil. Prostě kapitalista najme raději lidi, co fungují v polootroctví a bydlí i v osmi v jedné místnosti, než aby zdvihl mzdu a nalákal místní. nějak nám tak teorie o prokapávajícím bohatství hapruje. Každopádně mám zkušenosti s dětmi, které uměly česky lépe než Češi, stejně jako s těmi, které neuměly vůbec. Dívky jsou většinou tiché (ale záleží na komunikačních dovednostech). Problém je, že mají malou motivaci naučit se jazyk a ve svém prostředí jej ani nepotřebují. U kluků je jeden velký kulturní rozdíl zadělávající na problém - totiž že se na ně od dvanácti pohlíží v mongolském kulturním prostředí jako na "dospělé" - a my se tady k nim ve škole naopak chováme jak k dětem. Z toho vyplývají konflikty. Vtipn byla situace, kdy jediný Mongol, který uměl česky, byl samotný žák a měl rodičům překládat jakých prohřešků se dopustil...

Podobná situace ale nastává i s Vietnamci - opět je problém, když dítě odpoledne neopustí krámek rodičů.

Představa státu, že vše vyřeší asistent, je naprosto zcestná. Vyloženě mi trhá srdce, když učím v sedmé třídě kluka na úrovni třídy druhé (ukaž na obrázku) jenom proto, že mu chybí jazyk. Přitom je evidentní, že jde o kluka chytrého. Stát je ale spokojený, do individuálního vzdělávacího plánu se mu nastaví úroveň toho druháka a je klid. Kde mají děti z Vietnamu slušné základy, je matematika. Tam se často chytají, byť slovní úlohy jsou samozřejmě opět neřešitelné.
Takže tolik stručný report...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Doufám, že sanitka s Chocholouškem a se dvěma silnými pochopy byla poblíž.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dnes se některá slova hrubě nadužívají i tam, kde jsou irelevantní. Napadá mne "nenávist" a "dezinformace".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

dovolím si sdělit zdejším čtenářům zajímavé info, které zaznělo v jakémsi pořadu v telce. Bohužel nevím, co to bylo zač (možná 168hodin?), páč jsem si četl a Stará Jahoda kličkujíc před všudypřítomnou reklamou zuřivě překlikávala kanály tam a zpět.

Tedy v telce zaznělo, že předchůdce Monsporta, takto správce konkurzních drobečků z koláče H-Systému písemně povolil dostavbu oněch 80 domečků. A ukázali tam jakýsi papír s podtrženými větami.
Což podle mne poněkud mění obrázek jak celé kauzy, tak i počínání všech soudů, které vynášely verdikty.
Podle mého mínění by správce konkurzní podstaty zřejmě měl respektovat rozhodnutí svého předchůdce, případně by měl nést zodpovědnost za změnu tak dramatického rozsahu, jakou je nepochybně nucené vystěhování rodin bez adekvátního odškodnění.

Za podnětnou pak považuji myšlenku jistého okradeného pána, který si dovolil zafilozofovat, zda má vůbec cenu pokoušet se v ČR žít a vychovávat zde děti, potažmo těm kurvám nahoře platit daně.

Zatím bez slepic

Tak ona právní situace byla trošku jiná.
Ono to rozhodnutí správce kon. podstaty bylo zákonem vyžadováno až od r. 2006!
A tam naše slavné soudy udělaly tu slavnou botu.
Ale nesmuťme, on pan Monsport ruku v ruce se soudy vyrobil další kauzu, kterou se budou dlouhá léta živit právníci.
Je to takové perpetum mobile.

Zatím bez slepic

nerozumím ani slovo.
Čí rozhodnutí a o čem? Pokud se jedná o rozhodnutí Monsportova předchůdce o dostavbě, které tenkrát ještě zákon nevyžadoval, pak by snad nemělo být co řešit, ne? Napsal dvě věty do papíru, které navíc nikdo nemá právo požadovat, tím by mělo být pro každého alespoň polonormálního dvounožce s právním vzděláním jasno, ne?

Pardon, omlouvám se. Pozapomněl jsem na hořkou zkušenost se dvěma debilizovanými vojáčky, absolventy VŠ právnického směru, se kterými jsem byl nucen trávit necelý rok na vojně. Větší 3,14-usy jsem opravdu ještě nepotkal... Dodnes nechápu, jak může někdo za 4 - 5 let tak zblbnout. Anebo už vybírali speciální blbce na přijímačkách, to by taky mohlo být...

Zatím bez slepic

O HS jsem přečetla svého času vše co se dalo a možná i více, nějak mne to prostě popadlo a měla jsem potřebu napřít mozek od své práce....to je jiný příběh.
Takže jen střípky:
Jenomže i proto toho předchozího správce odvolali a nahradili tímto, nenechal si to ten původní (povolení a nájemní smlouvu na pozemky k dostavění) schválit soudem a ten soud to pak vše zneplatnil od počátku a dokonce za tu akci a něco okolo se dostali před trestní soud i tehdejší představitele toho družstva Svatopluk, co to pro ty domkaře dostavovalo.....

Obrázek Vám změní i skutečnost, že ty dostavěné domy byly dokonce už i na to družstvo jako vlastníka zapsány v Katastru nemovitostí....a pak řekl soud v 10/2008 cca NE, patří to do PODSTATY a je to majetek HS a hotovo....
Vše co investovali se pak rázem změnilo na pohledávky za dlužníkem v konkurzu a o tom (co to pro držitele pohledávek znamená) už dost osobně víte....

Pro ten obrázek zkázy je třeba pomyslet i na ty další z té cca tisícovky lidí, co dali HS každý svůj i půjčený třeba milion a ....nejde fakt jen o 80 domečků.....

A když bych sem hodila šrapnel, že snad nedojde ještě na problémy toho družstva, když mu vlastně ty domy právně ani nepatří a chovalo se roky jako by ale vlastník bylo a lidi mu platili ten podíl a do fondů. I Monsport má obavy, zda by na nepromlčený nájem, co s péčí řádného hospodáře chtít má, vůbec mělo....

Závěrem, může se v právním státě střihu ČR klidně stát, že se zase někdo se současným správcem i s věřitelským výborem a dokonce i soudem nějak domluví a za pár let bude kde byl,v...........

Protože ne všichni okradení jsou na straně těch domkařů.....

TOŽ tak.....Průser od počátku, nemůže skončit jinak, než ještě větším průserem..

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bych se nedivil, kdyby ty lidi, den před příchodem exekutora udělali veřejné grilování, tedy, že koupili buřty a zapálili to všechno...

Co ty lidi můžou ztratit?

P.S. zajimavy, že ty soudy nikdy neřešili zmizeni pozemků co byli v hodnote podhledavak... Tolik k tomu ze je vse podle prava. A kdyz uz nekdo udelal skodu, pak spravce, kjtery uvedl v omyl a způsobyl lidem skodu, takze pro me otazka, jak to muze jit za "smetkou" a ne za spravcem... Ale jak psal vyše, pravnici nejakym zahadnym dovodem zblbnou, ze nechapou stejne jako zbytek populace ani vetu "právě jím"...

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak dobře, každému z nás je jasné, že se zde udělalo mnoho chyb, neskutečné je i mizení majetku, který měl na katastru plombu a nesmělo se s ním hýbat. Proč toto neřeší soudy? Vše se dá napravit, jen lidský život se zatím nedá vrátit, když existoval zlodějský fond ( Konsolidační banka) na ztráty bank mohl by dnes existovat i fond na ztráty okradených a podvedených. (mě taky jeden chytrolín okradl o 40000, ale to už neřeším, nebyl jsem sám , bylo nás asi 500) ale o to nejde, soudy začali umožňovat exekucema postiženým lidem vyrovnání pomocí bankrotu a podobně. Do takového fondu by měli přispívat všichni politici(čest slušným vyjímkám, ale bral jsi dost a málo jsi se snažil zlodějnám zabránit) po roce 89 a dále zloději jako je Bakala a spol. ( nemá smysl vyjmenovávat, je jich velice mnoho)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak Hřib prý vypověděl partnerství Prahy s Pekingem, protože Čína nechtěla jednat o vypuštění klausule o jednotné Číně. Nevím, co je za tím, ale z určitého úhlu pohledu to považuji za pozitivum. Opravdu se mi nelíbí, že obchodní vzájemně výhodná spolupráce se podmiňuje nějakým výrazem ponížené servility, jako bylo za totáče "vyvěšováním praporků" na výročí. Na svém území máme být suverénem, my máme rozhodovat o tom, jaké budeme mít kde sochy a takováto klausule na regionální úroveň spolupráce mezi městy podle mě skutečně nepatří. Považuji za záslužné, že Hřib zviditelnil, jak hluboko v análním otvoru těchto velmocí jsme a snaží se nás z této pozice vymanit. Mám pocit, že Zemanova zahraniční politika spočívá v tom, že lezeme nejen USA do řiti, ale i všem ostatním do řití a to do všech najednou a v důsledku toho nemůžeme pak o ničem vlastním sami svobodně rozhodnout, protože se to vždy nějakému majiteli velmocenské řiti nebude líbit. Jen by to chtělo, aby se toto vylézání ven netýkalo jen Ruska a Číny.

Zatím bez slepic

těšil jsem se. Také schvaluji vylézání z řití, ze všech řití. Hřiba ovšem nevidím jako toho, kdo bude mít starost o naši suverenitu. Vězí v jiné řiti až po kotníky.

Zatím bez slepic

(A víte, Ládiku, že jsem málem Piráty volil ???
Vaše guáno zaslouženě na moji hlavu !!!
Kde blb (= JÁ !!!) , tam nebezpečno !!!

Zatím bez slepic

Merkelová navštívila Čínu už 12x. Macron je dost pozadu, Vloni rakouský prezident Alexander Van der Bellen strávil šest dní v Číně s premiérem Sebastianem Kurzem.
Si Ťin-pching u Camerona : "Nejlepším přítelem Číny je Británie"

Nemyslím, že by se všichni nějak moc balili o lidských právech.
A ještě něco. To Praha provokuje vyvěšováním tibetské vlajky a podporou Hongkongu. Nejde náhodou o vnitřní záležitosti Číny ? Akce obvykle vzbuzuje reakci.

Zatím bez slepic

Vztahy států se řídí dohodami a dojednáními na úrovni vlád a prezidentů. To je případ i "jediné Číny".

Neřekl bych, že je to zrovna parketa pro pražského primátora. Jakéhokoli.

Chce li do toho Hřib kafrat, musí se dostat skrzeva volby do exekutivy. Takhle je to pouze "myš, která řvala"

Zatím bez slepic

Přesně tak. Hřib jen ukazuje, že umí Číně vypovědět válku a Kolář vypověděl válku Rusku o Koněva. Kluci by měli dostat metál za hrdinskou odvahu.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak zajímavé s tímto případem je spíše, že Michálůek z Bartošem svého času žvali, že zahraniční politiku dělá vláda ne president, a zde najednou mlčí a jejich partak ju dela taky :(

Zatím bez slepic

Ale jistě, v tomhle směru tý houbě v Praze Zaorálek vzkazoval, že než začne trojčit, měl by se poradit na ministerstvu zahraničí, Ale kampak s tím na odvážného reka.

Zatím bez slepic

soudruh Hříbek z řitního otvoru Spojeným státům emeryckým?

Nevím o tom, že by souzi z Čajny trvali na fangličkách okolo cest z letiště do Prahy.
Že se je jim nelíbí naše kvákání ohledně města se zvláštním statusem, případně vyvěšování vlajek Tibetu, tomu rozumím velmi dobře.
A Hříbek je duševní jelito, nemám-li být opět vulgární a zas tu vypisovat číslo 3,14.

Zatím bez slepic