Ořezáno na kost

Autor
Štítky

USA jsou sice velmocí, ale stále menší... 

Toto píšu už od dob svého veřejného působení. Psal jsem to u Vlka, psal jsem to i zde na Kydech. Trump je další z dlouhé řady prezidentů, který musí svým voličům pomoci, aby se s touto skutečností smířili.  To je podle mě Vidlácky také jediný důvod všech pokusů o impíčment, Russiangate a další Trumpovy prohřešky. Ani USA si už nemohou dělat co chtějí, ale mnoha lidem to ještě nedochází a ve své umanutosti celý proces ještě urychlují. 

Koneckonců to známe i i ze svého okolí... kolik rodin se dostalo do finnčních problémů jednoduše proto že si dobře žili, pak přišli o práci a místo aby náklady ořezali na kost a zrušili všechno zbytné, místo toho si napůjčovali, začali kupovat stále věší blbosti a nakonec přišli úplně o všechno. A 99% problémů si udělali až poté, co přišli o svůj životní standart. Zpravidla se jim pak ještě i rozpadla rodina a přišli o přátele. 

Tento proces teď můžeme sledovat v přímém přenosu za Atlantikem. Trump přišel do Bílého domu s heslem Amerika na prvním místě, čím vlastně jen řekl, že Amerika už není všeho schopná. Už není schopná mít zájmy (a armádu v Evropě), zároveň mít zájmy (a armádu) na blízkém a středním východě, zároveň mít zájmy (a armádu) na Dálném východě, zároveň mít zájmy (a armádu v Tichomoří a zároveň mít zájmy (a armádu) v latinské americe. Prostě na to nemají... Akorát to by neznělo tak dobře, Amerika na prvním místě se lépe prodává posluchačům. 

Mimochodem.. Trump nebyl první, kdo snížil peníze na provoz programů OSN. Ani nebyl první, kdo se pokoušel nějak šíbovat s vojáky, aby tu posílil pozice a pak sledoval, jak se hned jinde situace rapidně zhoršila. Trump je ale zatím první, kdo se pokouší dosáhnout svého pomocí agresivního vyjednávání, vyhrožování, zdrženlivosti, ale také největších vojenských rozpočtů. 

USA nemají přátelé, jen zájmy... Kdysi to bylo chvástání největší velmoci, která si to mohla dovolit. Ať se chovala jakkoliv, všichni nakonec přilezli, všichni nakonec zalezli do obrovské americké řiti a udělali, co se po nich chtělo. 

Jenže teď už to nenzní tak velkohubě. Už to zní čím dál tím tragičtěji. USA skutečně přátele nemají a to dokonce ani tam, kde už padesát let působí jejich soft power neziskovek a spřátelených novinářů. 

Všimněte si, co to udělalo na Ukrajině. Zelenský telefonuje Trumpovi a amíci to klidně zveřejní. Ukrajina není přítel, jen zájem... Mimochodem... přesně na toto doplatí Poláci. Zdá se, že mají přímo v genech zkoušet se kamarádit s tím nejhorším hajzlem. V roce 38 jetšě Poláci velkohubě spojovali svůj osud s osudem Německa a netušili, že se jim to už za rok vyplní. Teď zase spojují svůj osud s USA a také se jim to splní. 

V této situaci je naše česká politika vlezlosti do různých análů přímo vzorem prozíravosti. Kdyby Číňani vyhráli, máme Zemana, kdyby prohráli, máme Hřiba... Ale zpět k věci. 

V Sýrii teď právě zjišťují Kurdové, jaké měli přátele, za které nasazovali životy a doufali, že jim splní jejich sen o samostatnosti v levicové utopii podle Ocalana. 

Erdogan také už dávno zjistil, jak ho mají rádi, že mu chtěli dopřát vojenský puč. 

Další jsou na řadě Saúdové. USA jsou už pár let ropně soběstačné, naopak se stávají velkým světovým exportérem a tak klesá chuť se angažovat pro hnusnou monarchii, která rozřezává novináře.  Ostatně proč se to mele v Iráku? Protože všichni regionální hráči cítí příležitost a nemají strach z velkého satana ani jeho zbraní. 

Dovolte mi proto Vidláckou předpověď pro nejbližší dobu: 

1. Turecko žádnou velkou operaci v Sýrii neudělá. Nějaké ostřelování bude, ale na pozemní operaci proti Kurdům nemají ani oni. Bylo by to moc mrtvých a malé zisky. Naopak Kurdové se domluví s Asadem, ten to domluví s Rusy a ti to domluví s Turky. Nikdo sice nebude spokojený, ale nikdo to také neodskáče. 

2. Saúdové aby se stěhovali do Francie...  Monarchiii podle mě dotikává čas. Brzy budeme v zeměpise přepisovat hranice. To samé platí pro Irák. 

3. Význam Íránu rapidně vzroste. 

4. USA opustí Střední východ, protože mají mnohem horšího  silnějšího nepřítele v Číně. Ten má opravdové moderní zbraně a může kdykoliv přestat kupovat americké dluhopisy. 

5. Ukrajina bude dárek od Trumpa pro Putina, aby s američany začal znovu kamarádit. Koneckoncu spojenectví Číny a Ruska je i na USA už moc. Ale kdyby USA dostaly Rusko na svojí stranu....  Pokud se tak stane, budou brzy i Poláci koukat jak sůva z nudlí. A idioti z EU také. Putin jim na to ale také nemusí kývnout... Kdo ví, co má on za lubem. 

6. Navíc je možné, že ta západní EU už vlastně USA nechce... cla a tak... Takže si Hřib bude za pár let sypat popel na hlavu a podepisovat prohlášení, že už se ze svého pomýlení vyléčil a chápe Čínu jako jednotnou a jedině správnou. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Jenže teď už to nenzní tak velkohubě. Už to zní čím dál tím tragičtěji. USA skutečně přátele nemají a to dokonce ani tam, kde už padesát let působí jejich soft power neziskovek a spřátelených novinářů.

-----------------
- Jenze nepritelem USA jsou zase USA, totiz deep state. Obama byl zrovna takovej hajzlik z neziskovky, jako je dneska Chaputova na Slovensku.

- Kdyz Trump "urazil" ty 4 demokraticke poslankyne, ze maj jit radsi domu, tak to byly importovany imigrantky nebo jejich deti prvni generace. Vsechny byly viditelne vyskoleny loutky, vytazeny nahoru demokratickou stranou a ten druh americanek, co pali americke vlajky.

Americani jsou na tom dneska podobne jako V4 a bojujou o preziti vuci svemu vlastnimu deep state.

To jestli jsou navenek velmoc je jedna vec. Kdo tu silu smerovanou navenek ovlada zevnitre je druha vec.

Jestli chteji USA zustat velmoc, tak se musi vnitrne ocistit.

Zatím bez slepic

V odkazu je pěkné dvacetiminutové shrnutí globálních nevládních organizacích ovlivňujících jednotlivé státní politiky.
https://m.youtube.com/watch?v=JyH4G-PVCeA

Je tam samozřejmě zmiňována "americká" Rada pro mezinárodní vztahy (CFR) a její "britská" sestra Chatham House- Královský britský institut mezinárodních vztahů, kam nezapomene dorazit každý náš ministr zahraničí, jako např. letos v březnu Petříček. Škoda, že se ho u nás žádný novinář nezeptá, co tam probírali.
https://www.mzv.cz/london/cz/aktuality/jednani_ministra_zahranici_cr_v_…

V listopadu 1948 dorazila lodí do USA, první třídou za státní peníze, manželka a malá Madla Körbelovy. Josef Körbel, československý diplomat, měl ještě v té době práci v komisi OSN pro Indii a Pakistán, která prakticky vytvořila současné postavení Kašmíru. Jeho vznik mi tak trochu připomíná vznik naší republiky a možná se tam někdy může odehrát něco na způsob Mnichova a jeho následků.
O Körbela se v USA pak postarala CFR a dostal místo profesora na univerzitě, kde pro USA připravil dvě ministryně zahraničních věcí. Jeho dcera se tak stala dokonce první ženou v USA na této pozici.
A ještě něco málo k OSN, při jeho vzniku zastupoval naši zemi vedle mladého Masaryka jediný "český" zástupce a to Stanislav Budil, rozený jako Bencion Bať, syn zámožného haličského rabína. Jeho dcerka Rita Klímová byla první česká porevoluční velvyslankyně USA.
https://www.respekt.cz/tydenik/2008/20/zivot-na-horske-draze

Neměl nakonec K. Gott pravdu?...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

citace z clanku od Kechlibara
-----

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/terorismus-dobre-to-udelali…

„Dobře to udělali“

Útočník z Paříže prý už dříve připoutával pozornost svých kolegů. Například měl pochválit vyvraždění redakce Charlie Hebdo

Způsob, jakým se dozvídáme nové detaily o případu policejního IT administrátora, který zabil čtyři svoje kolegy v Paříži, připomíná krájení šunky. Nebo sojového salámu, podle toho, čemu dáváte přednost. Nemyslím si, že je to úmysl; ono to tak u vyšetřování bývá, že zpočátku nikdo nic pořádně neví.
----
Přitom ministr vnitra Christophe Castaner ujišťoval novináře, že to přesně tak nebylo a že pachatel neprojevil sebemenší odchylku od normálního chování.
----
Nuže, co tvrdí ve svém článku Die Welt:

- Po atentátu na redakci časopisu Charlie Hebdo řekl prý Harpon svému kolegovi: „Dobře to udělali.“

- Na sociálních sítích sdílel video s kázáním a dopsal k němu: „To, na čem záleží, je zemřít pro islám.“

- Podle vrchního vyšetřovatele Jeana-Françoise Ricarda udržoval kontakt s domnělými(?) salafisty.

- Analýza dat z jeho mobilního telefonu ukázala na to, že byl ve styku s extremistickým imámem mešity v místě svého bydliště.

- Francouzský deník Le Parisien tvrdí, že na některé policisty měl být ze strany nadřízených vyvíjen nátlak, aby o svých podezřeních vůči Harponovi nemluvili.

----
Hlavní problém spočívá v tom, že Harpon byl zaměstnán na velmi citlivém místě, a tudíž měl být pod důkladným dohledem, aspoň teoreticky; skutečně také obdržel nejvyšší stupeň bezpečnostní prověrky. Ve své práci měl Harpon podle Weltu přístup k více než tisícovce počítačů, včetně těch, které patřily vyšetřovatelům pracujícím v utajení. A také k databázím. „Měl v rukou soukromé adresy úplně všech policistů,“ řekl novinářům jeden z jeho kolegů, který nechtěl být jmenován.

Kolik z těchto dat předal svým radikálním bratřím? To bude velmi těžké zjistit. Ale pro tento typ údajů by se nepochybně našli dobří zákazníci i mimo teroristické kruhy – třeba různé mafie a jiné zločinecké syndikáty.

----

tak to uz zacina byt zajimave

Zatím bez slepic

Co když islamisté už nejen vědí, kolik je kde policistů, případně kde bydlí, ale kdo patří k jejich bratrům v Allahu, který neodmítné pomoc.

Co když mají i seznamy a vybavení stanic, zbraní, munice.

Co když mají takových insideru více, třeba v armádě a elektrárnách a jen se neprozradili tím že někoho zapíchli.

Co my to jen připomíná ?

treba toto 2084 - I.serie
https://vasicek.blog.idnes.cz/?us=3380

https://vasicek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=11706
utok na policejni stanici

jak to zacalo ve svedsku
https://vasicek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=17346

Zatím bez slepic

A Hami nas vsechny chrani... az z toho mrazi v zadech.

Zatím bez slepic

nejdrive mladik, zadny vztah jako obvykle, potom syrann a teroristicky utok

V hesenském Limburgu najel v pondělí Syřan s ukradeným kamionem do osmi dalších aut. Po nehodě, při které bylo zraněno celkem 17 lidí včetně jeho samého, byl zadržen. Motiv jeho činu není znám, uvedla agentura DPA. Případ je vyšetřován jako teroristický útok, oznámila televize ZDF.

Svědkyně, která pracuje opodál, řekla stanici FNP, že slyšela velkou ránu a vyběhla se podívat na ulici. Dodala, že pod stromem našla muže, který ani nevěděl, že byl za volantem. „Krvácel z nosu, ruce měl od krve, kalhoty měl roztrhané. Když jsme se ho zeptala na jméno, řekl, že se jmenuje Mohamed.“ Byl zmatený a působil, že je pod vlivem drog. Také opakoval jméno Alláha.

První pomoc mu poskytla skupina běžců, které napadl. Zpacifikovali ho a předali do rukou policie. Zadržený Syřan se narodil v roce 1987 a v roce 2015 přišel do Německa ve vlně uprchlíků.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/syran-najel-v-nemecku-s…
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-limburg-syran-najel-kami…

UZ SE SAKRA VSICHNI PROBUDTE, JE TO ZLA REALITA, ALE PORAD SE S TIM DA NECO DELAT

Zatím bez slepic

Jo, ale je to Hamacek, Bradacova, Svejdar, Metnar, Koudelka, Zeman, Benesova, Opata a Babis, kdo se ma probudit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když je hegemonie založena na lži,násilí,tak to jinak dopadnout nemohlo.
Největším podněcovatelům rozbrojů na BV je Izrael.
Být Sýrie poražena,tak je rozdělena na kusy,část Turecká,část Izraelská,část pro USA.
Jak vidíme ty Erdoganovi choutky jsou pořád v plánu a právě odchodem USA,chce toto území obsadit Turecko,každopádně vidím za tím domluvu USA,Turecko.Nemít Saudové ropu,tak je to bezvýznamní stát.
Polákům se nedivím,že se bratříčkuji z USA,co Polák to žid a také mají zálusk na část Ukrajiny a jak se i píše v případě dohovorů USA,Rusko,tak se může Ukrajina rozdělit na část Polskou,Maďarskou,Rumunskou,co by chtěl Lukašenko nevím a část pro Rusko.Sice uvažuji o tom,že by Rusko nesouhlasilo z částí pro Polsko,posílit nepřítele.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

zalozena na ruskych lzi a ruskem nasili je u nas vysoce popularni. Vzdy byla.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Obávám se, že hodnocení Erdogana není správné, protože Erdogan postupuje přesně jako Hitler v 30.letech. Pod záminkou ochrany práv a zdánlivě mírotvornou snahou jde o boj o území, kdy Erdogan rozšiřuje Osmanskou říši. Kurdové zažívají dnes totéž, co ČSR v Mnichově 1938. Také se o nich rozhoduje bez nich, že mají odstoupit pohraničí Erdoganovi.
Podle mě Erdogan zkusí nějakou omezenou vojenskou operaci, aby poznal, co vše mu projde.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

2000 - 65 miliónů ; 2019 - 85 miliónů.

Zatím bez slepic

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prcat, prcat, prcat

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hitler v první řadě ke svému impériu území obývané německý mluvícím obyvatelstvem - podobně jako to dělá Putin. Ovšem Erdogan Turky v okolních zemích k dispozici nemá.

V něčem ale srovnatelný s Putinem a Hitlerem je - vojenskou expanzí si udržuje popularitu, kterou by jinak kvůli domácím ekonomickým problémům ztratil.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Včera jsem sem vložil 2 odkazy, z různých pohledů a pohnutek probírající možnost občanské války v USA:
https://outsidermedia.cz/p-c-roberts-kde-jsou-obvineni-tech-kteri-obvin…
https://blisty.cz/art/97249-pokud-trump-vyvola-obcanskou-valku-na-ci-st…
Kromě toho se dalo zachytit i vyjádření Trumpa, že ipíčment není ani tak ipíčment, ale pokus o státní převrat. Z toho a z mnohých dalších známek se dá usuzovat, že možnost ozbrojeného střetu v boji o vládu není nějaké nepředstavitelné scifi. Ze způsobu vlády po nástupu Trumpa je zřetelná dvojkolejnost. Jedni potírají aktivity druhého.

Představme si , co by se stalo, pokud by v USA došlo k občanské válce, k nějakému rozsáhlejšímu dele trvajícímu konfliktu.
USA má v celém světě své základny, vojáky, jaderné a jiné zbraně, představme si, že se stanou tyto síly bezprizorní. Představme si , co se stane s dolarem, na němž ať se nám to líbí nebo ne závisí světový obchod.

Pokud domyslíme tyto věci, musíme dojít k závěru, že největší současnou bezpečnostní hrozbou pro ČR, Evropu a svět je USA. Rusko? Rusko je stabilizující prvek.
Zdalipak to vidí bezpečnostní analytici?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Včera jsem sem vložil 2 odkazy, z různých pohledů a pohnutek probírající možnost občanské války v USA:
https://outsidermedia.cz/p-c-roberts-kde-jsou-obvineni-tech-kteri-obvin…
https://blisty.cz/art/97249-pokud-trump-vyvola-obcanskou-valku-na-ci-st…
Kromě toho se dalo zachytit i vyjádření Trumpa, že ipíčment není ani tak ipíčment, ale pokus o státní převrat. Z toho a z mnohých dalších známek se dá usuzovat, že možnost ozbrojeného střetu v boji o vládu není nějaké nepředstavitelné scifi. Ze způsobu vlády po nástupu Trumpa je zřetelná dvojkolejnost. Jedni potírají aktivity druhého.

Představme si , co by se stalo, pokud by v USA došlo k občanské válce, k nějakému rozsáhlejšímu dele trvajícímu konfliktu.
USA má v celém světě své základny, vojáky, jaderné a jiné zbraně, představme si, že se stanou tyto síly bezprizorní. Představme si , co se stane s dolarem, na němž ať se nám to líbí nebo ne závisí světový obchod.

Pokud domyslíme tyto věci, musíme dojít k závěru, že největší současnou bezpečnostní hrozbou pro ČR, Evropu a svět je USA. Rusko? Rusko je stabilizující prvek.
Zdalipak to vidí bezpečnostní analytici?

Zatím bez slepic

V USA je ještě pořád slušná životní úroveň. Ta spolehlivě zabrání tomu, aby došlo k nějaké vnitřní, opravdové, občanské válce.

A venku není nikdo, kdo by USA rozložil, jako to USA dělají všude ve světě, pokud je nějaká naděje konfikt vyprovokovat.

Zatím bez slepic

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslíte si, že hrozba kriminalizace by nemohla pohnout hluboký stát ke krokům, které by mohli iniciovat otevřený ozbrojený střet, ke kterému by se chtě nechtě musely nějak postavit silové složky a obyvatelstvo?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nejlépe nejen zde na dvorku, ale všech lidí, co to myslí s ČR a celým obyvatelstvem této krásné země dobře.

Pěkný rozhovor:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/A-proc-Havel-otocil-…

Taky se někdy zasním a přeju si stejné jak to píše i pan Schneider:

"Byla by to krásná pocta Gottovi i Chramostové, kdyby předznamenala konec třicetileté studené občanská války!"

Zatím bez slepic

Aby byla občanská (i studená) válka, musely by být dvě skupiny občanů, kteří bojují za svou věc. To u nás není. Je jen jedna velká víceméně pasivní, která chce jen slušně žít a přežít a druhá aktivistická, která té první nedá pokoj a stále ji mistruje. Důvod - vysvětlení, proč se ta druhá chová tak jak se chová, bych viděl v klasické politické ekonomii, což je dnes společensky naprosto nevhodné, takto uvažovat, ba i ostouzeníhodné.

Zatím bez slepic

Vidím "Kchódlův" rukopis, ach, kdyby to jen byla pravda!

Zatím bez slepic

Dvě skupiny občanů uvádíte už i Vy sám a dle mne dokonce i sám uvádíte i tu jejich „SVOU VĚC“.

Ta první skupina má „SVOU VĚC“ v tom, že chce slušně žít a přežít.Ono to není málo a nepadá to z nebe...
Ta druhá má „SVOU VĚC“ v tom, že mistruje právě ty první, aby se chovali, jak si tato druhá skupina žádá a přeje a nebo generace "vychcípali"…

A rovněž ten boj (zatím „studený“ ) existuje, alespoň já jej vnímám.
To, že jedna ( zatím větší skupina je víceméně pasivní) a „bojuje“ dosud zejména prostřednictvím voleb, a ta druhá tam ten „boj“ nezvládá a proto bojuje i vypjatým až hysterickým aktivismem neznamená, že to „BOJ“ (za svou věc) není.
I když na horký boj za tu "svou věc" ještě nedošlo, dá se při troše nadsázky dle mne opravdu uznat, že se jedná o formu „hybridní studené občanské války“.
To samozřejmě neprospívá občanům jako celku ani náhodou, ale někomu individuálně a někomu za tím dělením to nejspíš náramně vyhovuje, „rozděl a panuj“ známe přece všichni.

A stačí jen strašlivě málo a už teče i domácí krev pro cizí zájmy (viz i ta Ukrajina za humny).............

Zatím bez slepic

V podstatě ano, chtěl jsem jen říct, že ta jedna skupina je pasivní, neorganizuje se ani neplánuje žádné postupy a "útoky". Jen víceméně trpně snáší co se jí děje a protože volby ještě nezakázali, tak se realizuje tam. K horké fázi u nás (kromě vyjímek potvrzující pravidlo) nedojde asi nikdy. Necháme si to líbit a přečkáme to. A budeme si říkat spolu s Mašínem (otcem): Ta jejich ideologie je tak nesmyslná, že na ni jednou dojedou samy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ve ktere zemi v Evrope podle Vas neprobiha stejna obcanska valka jako u nas?

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také bych ráda znala (ne kde jaké a kde koho ploché odpovědi), ale pravdu...
Proč se lidi stále dokola nechávají rozeštvávat a slepě vidí chybu jen a pouze v těch druhých?

Zatím bez slepic

Protože každý uznáváme jen a jen tu svou pravdu a jedná ve jménu té pravdy.
A pravdu lze velmi lehce "naočkovat" a ovládat jí davy.
Které když se pohnou, tedy naštvou se, nastává boj, tedy válka, což je boj o moc, peníze,,...
Co s tím? No to teda netuším.
- Možná to mé pořád omílané - nebrat si nic osobně (ale vůbec se mi to nedaří a dělám v životě naprosto fatální chyby, jednu za druhou.)
- Zpívat všem, jako Gott, snad se dokázal odpoutat od toho, že jeho posluchači mají třeba jinou pravdu, než on.

Zatím bez slepic

Me skutecne zajima, co nazyvate obcanskou valkou, proto se ptam, ve kterych zemich probiha.

Kdo se vyhyba jednoduchym otazkam dava najevo argumentacni deficit. Ale politika by Vam sla skvele, uhnula byste z jakekoliv otazky :-)

Zatím bez slepic

Me skutecne zajima, co nazyvate obcanskou valkou, proto se ptam, ve kterych zemich probiha.

Kdo se vyhyba jednoduchym otazkam dava najevo argumentacni deficit. Ale politika by Vam sla skvele, uhnula byste z jakekoliv otazky :-)

Zatím bez slepic

Me skutecne zajima, co nazyvate obcanskou valkou, proto se ptam, ve kterych zemich probiha.

Kdo se vyhyba jednoduchym otazkam dava najevo argumentacni deficit. Ale politika by Vam sla skvele, uhnula byste z jakekoliv otazky :-)

Zatím bez slepic

Dotaz je zcela na místě pro Vás, pro mne ne.
Jednou Vás zajímá, kde cosi NEprobíhá, pak zase kde to probíhá, a co já nějak nazývám, ačkoliv jsem zkopírovala slova jiného a on tato slova napsal s nadsázkou, pro mne zřejmou, včetně jím nazývaného obsahu..
TO je pak těžké rozumně reagovat.....ale připouštím, může být chyba i na mojí straně, já moje deficity již znám, nebojte...
Děkuji Vám za názor, u vás ten deficit jistě není argumentační.
Všichni občas trpíme neschopností myšlenku opustit, či udržet, ale pak je debata pro mne nekompatibilní a bez urážky zbytečná a dovolím si tedy už na Vás nereagovat.
Pěkné dny Vám přeji.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sice nikdo neví, o jakou občanskou válku v diskuzi jde, ale ptát se na to nebudeme :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Byla by to krásná pocta Gottovi i Chramostové, kdyby předznamenala konec třicetileté studené občanská války! - A z ceho by pak havloidi zili?

Gotta neslo neznat, Chramostova neumrit stejnej tejden, tak nevim, kdo je.

Zatím bez slepic

No, nevím, nevím.
oni potřebují žít i dále . Je to tančení na Gottově hrobu když se říká: "Vy po nás Gottem?! Tak my po vás Chramostovou." Nepožadovala v procesech smrt pro Jiřinu Štěpničkovou?
Co vlastně tenhle národ soustavně uměle rozděluje ?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Džamila plače:
http://blog.aktualne.cz/blogy/dzamila-stehlikova.php?itemid=34901
Onehdá se Zeman Džamile otřeo o Pussy Riot, to byl randál.
Ukrajinci se nechali se uvrtat do role rozdělovníku mezi Ruskem a Německem a teď si o ně všichni opucujou boty.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Křeček na dnešním Nev. psu o tom, zda v listopadu je nebo není co slavit, i přes to, že oslavy si zcela jistě pro sebe ukradnou takoví jako vy-víte-kdo.
"Jistě budou rozdílné pohledy na minulost i současnost těch, jejichž osudy nám zprostředkovává třeba Post Bellum, a těch, kteří nevědí, zda ještě v lednu příštího roku budou dostávat mzdu, anebo jen sociální dávky, těch, kteří musí platit stále se zvyšující nájem a nevědí, kde a zda budou bydlet za rok, nebo těch, kteří vidí, že za lidská práva je považováno všechno možné, jenom ne spořádaný život jejich rodin."
To poslední je hodno zopakování: Za lidská práva je dnes považováno všechno možné, jenom ne spořádaný život našich rodin.

Zatím bez slepic

slepice, slepice, slepice,....
Ve jménu lidských práv chtějí, abychom slavili - eh, výše jsem to již psala, jedinou pravdu disidentskou, prozřevších darebáků.....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hodně zajímavý článek na téma Turecko má dnes Vlk na Kose.

Dokonce i Štěpán Kotrba si ho všiml a uvedl odkaz na ten článek u sebe na fejzbůku jako "velmi dobrá analýza".

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2019/10/08/erdogan-atomova-bomba-ta…

Zatím bez slepic

Nevíte náhodou, proč se pan vlk přestal kamarádit s normalizačním kádrem Žantovským?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Maneca.
Kolem toho puče na Erdogana se psalo,že v Turecku jsou rakety USA s jadernou hlavicí.
Erdogan už může něco vlastnit,nebo brzy může mít,ale to není na pořadu dne,Erdogan chce kus Sýrie a co nejdřív,Kurdi jsou k tomu záminka.Pan Gerd to přirovnal k Hitlerovi a okupací Sudet,co mu dávám za pravdu.Jenže,USA by tomu měly zabránit a ne dovolit.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
okupaci pohraničí ČSR Hitlerem taky nikdo nezabránil, i přes mezinárodní smlouvy. Pro Beneše to byla rána, když zjistil, že veškerá jeho snaha byla k ničemu a už předem ji druhá strana nehodlala plnit. Ani dnes e situace nezměnila, bránit se musíme jen sami. Kurdů je mně líto, už zase budou zrazeni. Bohužel našimi spojenci.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

.. i námi.

Zatím bez slepic

nebot o me rozhoduje vetsina ceskeho naroda, ktera voli vlezdoprdelky. Eto vase delo.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já Havla nevolila, to Sládek, když se nechal zavřít.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

píše Vidlák, no uvidíme, co to bude ta "Fontánu míru" v podání Turecka....

Inu EU platí neuvěřitelné "výpalné" jak do NATO a tak také Turecku, aby Turek "řešil a zadržoval" migranty u sebe a nepouštěl je prý do EU.
EU si místo obrany a ochrany sebe sama vybrala výpalné a bude mít i ty migranty....

A až bude mít Turek kus Sýrie, Irák, kdo ho zastaví....nebude ani ty jaderné zbraně potřebovat...
Kurdové už tuší, jaké to je věřit západu a Turek za západ asi zase za výpalné "začistí" zajatce z IS (možná je zapracuje do své armády a použije)a vyřeší si v Sýrii svoje zájmy.
Prostě uvidíme, co se stane v nejbližších dnech, a kdo bude zase na západě mlčet a dívat se jinam a nakonec mít z hanby kabát a časem i tu válku....

http://www.novarepublika.cz/2019/10/nato-je-mrtve-evropske-zeme-se-musi…

Tohle se mi jaké "žádná velká operace" nejeví....I. David má přece jenom více informací, než my....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

citace z clanku

Uprchlíka nevyhodíme: Kradl. Odsouzen. A zase kradl... A takové si tu musíme nechat. Rozhodla EU

Server ceska-justice.cz píše o tom, jak Česko musí zavést institut strpění cizince. I člověk bez nároku na azyl má mít práva uprchlíka.

Česká republika zavede podle serveru ceska-justice.cz institut strpění cizinců ze třetích zemí na svém území. „Reaguje tak na letošní rozhodnutí Soudního dvora EU, podle kterého se i cizinci, který není hoden azylu, musí přiznat práva uprchlíka a není možné ho vyhostit, ač představuje nebezpečí pro stát nebo byl odsouzen pro závažný zločin. Vyplývá to z novely azylového zákona, která byla předložena do připomínkového procesu. Institut strpění už má dlouhodobě ve své legislativě například Německo,“ poznamenala Irena Válová, jež o dané změně informovala.

---

V České republice jde o případ Čečence, který spáchal před udělením loupež a byl odsouzen na tři roky do vězení. Po udělení azylu spáchal další loupež a dopustil se vydírání. Jako recidivista byl odsouzen k devíti letům. Rozhodnutí, že Česká republika této osobě odnímá azyl, napadl zločinec soudně," popisuje Válová.

„No, a je hotovo... Vzpomínáte na toho Afričana, co znásilnil holku na poli u Litoměřic? Ano, ten byl v německém režimu strpění. Prostě tady budou, budou mít svá práva a nic s nimi nenaděláme. Že to ovšem bude zákonem definovaná možnost, to je odporný podvod na nás všech!“ poznamenal k tomu právník Tomáš Tyl.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Uprchlika-nevyhodime-Krad…

Zatím bez slepic

To vypadá strašidelně :-(

Zatím bez slepic

Nepředstavitelné, každopádně děsivé.

Zatím bez slepic