Ořezáno na kost

Autor
Štítky

USA jsou sice velmocí, ale stále menší... 

Toto píšu už od dob svého veřejného působení. Psal jsem to u Vlka, psal jsem to i zde na Kydech. Trump je další z dlouhé řady prezidentů, který musí svým voličům pomoci, aby se s touto skutečností smířili.  To je podle mě Vidlácky také jediný důvod všech pokusů o impíčment, Russiangate a další Trumpovy prohřešky. Ani USA si už nemohou dělat co chtějí, ale mnoha lidem to ještě nedochází a ve své umanutosti celý proces ještě urychlují. 

Koneckonců to známe i i ze svého okolí... kolik rodin se dostalo do finnčních problémů jednoduše proto že si dobře žili, pak přišli o práci a místo aby náklady ořezali na kost a zrušili všechno zbytné, místo toho si napůjčovali, začali kupovat stále věší blbosti a nakonec přišli úplně o všechno. A 99% problémů si udělali až poté, co přišli o svůj životní standart. Zpravidla se jim pak ještě i rozpadla rodina a přišli o přátele. 

Tento proces teď můžeme sledovat v přímém přenosu za Atlantikem. Trump přišel do Bílého domu s heslem Amerika na prvním místě, čím vlastně jen řekl, že Amerika už není všeho schopná. Už není schopná mít zájmy (a armádu v Evropě), zároveň mít zájmy (a armádu) na blízkém a středním východě, zároveň mít zájmy (a armádu) na Dálném východě, zároveň mít zájmy (a armádu v Tichomoří a zároveň mít zájmy (a armádu) v latinské americe. Prostě na to nemají... Akorát to by neznělo tak dobře, Amerika na prvním místě se lépe prodává posluchačům. 

Mimochodem.. Trump nebyl první, kdo snížil peníze na provoz programů OSN. Ani nebyl první, kdo se pokoušel nějak šíbovat s vojáky, aby tu posílil pozice a pak sledoval, jak se hned jinde situace rapidně zhoršila. Trump je ale zatím první, kdo se pokouší dosáhnout svého pomocí agresivního vyjednávání, vyhrožování, zdrženlivosti, ale také největších vojenských rozpočtů. 

USA nemají přátelé, jen zájmy... Kdysi to bylo chvástání největší velmoci, která si to mohla dovolit. Ať se chovala jakkoliv, všichni nakonec přilezli, všichni nakonec zalezli do obrovské americké řiti a udělali, co se po nich chtělo. 

Jenže teď už to nenzní tak velkohubě. Už to zní čím dál tím tragičtěji. USA skutečně přátele nemají a to dokonce ani tam, kde už padesát let působí jejich soft power neziskovek a spřátelených novinářů. 

Všimněte si, co to udělalo na Ukrajině. Zelenský telefonuje Trumpovi a amíci to klidně zveřejní. Ukrajina není přítel, jen zájem... Mimochodem... přesně na toto doplatí Poláci. Zdá se, že mají přímo v genech zkoušet se kamarádit s tím nejhorším hajzlem. V roce 38 jetšě Poláci velkohubě spojovali svůj osud s osudem Německa a netušili, že se jim to už za rok vyplní. Teď zase spojují svůj osud s USA a také se jim to splní. 

V této situaci je naše česká politika vlezlosti do různých análů přímo vzorem prozíravosti. Kdyby Číňani vyhráli, máme Zemana, kdyby prohráli, máme Hřiba... Ale zpět k věci. 

V Sýrii teď právě zjišťují Kurdové, jaké měli přátele, za které nasazovali životy a doufali, že jim splní jejich sen o samostatnosti v levicové utopii podle Ocalana. 

Erdogan také už dávno zjistil, jak ho mají rádi, že mu chtěli dopřát vojenský puč. 

Další jsou na řadě Saúdové. USA jsou už pár let ropně soběstačné, naopak se stávají velkým světovým exportérem a tak klesá chuť se angažovat pro hnusnou monarchii, která rozřezává novináře.  Ostatně proč se to mele v Iráku? Protože všichni regionální hráči cítí příležitost a nemají strach z velkého satana ani jeho zbraní. 

Dovolte mi proto Vidláckou předpověď pro nejbližší dobu: 

1. Turecko žádnou velkou operaci v Sýrii neudělá. Nějaké ostřelování bude, ale na pozemní operaci proti Kurdům nemají ani oni. Bylo by to moc mrtvých a malé zisky. Naopak Kurdové se domluví s Asadem, ten to domluví s Rusy a ti to domluví s Turky. Nikdo sice nebude spokojený, ale nikdo to také neodskáče. 

2. Saúdové aby se stěhovali do Francie...  Monarchiii podle mě dotikává čas. Brzy budeme v zeměpise přepisovat hranice. To samé platí pro Irák. 

3. Význam Íránu rapidně vzroste. 

4. USA opustí Střední východ, protože mají mnohem horšího  silnějšího nepřítele v Číně. Ten má opravdové moderní zbraně a může kdykoliv přestat kupovat americké dluhopisy. 

5. Ukrajina bude dárek od Trumpa pro Putina, aby s američany začal znovu kamarádit. Koneckoncu spojenectví Číny a Ruska je i na USA už moc. Ale kdyby USA dostaly Rusko na svojí stranu....  Pokud se tak stane, budou brzy i Poláci koukat jak sůva z nudlí. A idioti z EU také. Putin jim na to ale také nemusí kývnout... Kdo ví, co má on za lubem. 

6. Navíc je možné, že ta západní EU už vlastně USA nechce... cla a tak... Takže si Hřib bude za pár let sypat popel na hlavu a podepisovat prohlášení, že už se ze svého pomýlení vyléčil a chápe Čínu jako jednotnou a jedině správnou. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidláku,
uznale mručím!
Jste podstatně lepší globální politolog než většina těch z oficiálních tuzemských sdělovadel!

....Snad jen přípodotyk k: "USA jsou už pár let ropně soběstačné, naopak se stávají velkým světovým exportérem a tak klesá chuť se angažovat pro hnusnou monarchii, která rozřezává novináře."

-Monarchie je to opravdu hnusná - a navíc ve světové soutěžní vyvražďovačce nedosahuje snad ani zlomku produktivity práce ve srovnání s USA. Pravda, snaha tu je, americké zbraně nakupuje jako žádní jiní, leč nestačí je zkonzumovat a uvolnit sklady pro další, nové, lepší a dražší. Fuj!

Ad 6)
Houba není takový imbecil, aby věřil tomu, co sám říká.
Dokonce ani takový debil, aby si myslel, že tomu uvěří někdo s IQ nad devadesát.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

K postoji k Číně Hřiba dotlačila Marvanová. Myslím. Říká mi to má ženská intuice po shlédnutí tiskové konference na to téma v ČT.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

prdele jak tasemnice. Řekl bych, že zkouší další z řady restartů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rudá šlechta
07. 10. 2019 - EB

V denní situační zprávě, připravované ministerstvem vnitra pro vrcholné představitele KSČ, informovalo ministerstvo 2. října 1989 Jakeše, Husáka, Adamce, Indru a Hegenbarta, že část pracovníků Škody Plzeň byla „roztrpčena a bez zájmu o vnitropolitické události“. Na straně 12 zpráva dále uváděla, že „převládá názor, že za současný špatný stav ekonomiky nese vinu vedení KSČ a státu“. Pracovníci chtěli rychlejší přeměny, přiznání problémů a umožnění obsazování vedoucích funkcí skutečnými odborníky a nikoli těmi, za nimiž stojí politické zájmy. Dělníci si stěžovali, že vedoucí představitelé nenesou dostatečnou odpovědnost a zároveň se osobně obohacují, což vede k přetrvávání „rudé šlechty“. Zpráva tvrdí, že v Českých Budějovicích u obyčejných lidí nejsou komunisté příliš v oblibě, protože hospodářsky přivedli stát na dno. To bylo 2. října 1989. Režimy a jména se mění; jiné věci ale zůstávají stejné.

Zatím bez slepic

Tak tomu se říká z bláta do louže. Ještě více nás řídí politikové bez odpovědnosti. O soukromém obohacování se raději nezmiňovat. Je tak 10-100 krát větší, jen to již není rudá šlechta, i když.... A u lidí nejsou politikové příliš v oblibě.
Tomu se říká paradox dějin

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

tyto obohacující se politiky volí. Proč to děláte?

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Objevil se znovu SARTROVEC,

toto by mela být jediná "odpověd" na jeho příspěvek, krmením dostává pocit, že někoho zajímá, takže co se domluvit, že ho nebudeme krmit jako předchozího trola?

Zatím bez slepic

Tohle je fórum, které je v cílové skupině politiků typu Klause, Babiše a Zemana - což je současná i minulá (a nejspíš i budouci) vládnoucí parta politiků. A přitom si tady neustále stěžuje že, že 'politici kradnů'. Proč si stěžuje že, když ty stejné znovu zvolíte?

Transformaci ekonomiky po roce 1989 vedl Klaus a Zeman - jednoho jste si zvolili na hrad a ten bude teď druhého vyznamenávat. To je dílo čtenářů vidláka. Za Zemanem je desetimiliarfova díra do státního rozpočtu při rozdávačce ruského dluhu - a tento tunel byl zlegitimizován jeho opakovanou volbou na pražský hrad.

Z toho je tedy jasné, že zlodějiny politiků většině Čechů nevadí - a obzvlášť to platí pro tohle fórum.

Zatím bez slepic

Vás nezajímá odpověď na otázku, proč volíme na povel, stejně jak za komunistů?

Zatím bez slepic

No to teda nedokážu odpovědět na to, proč se stále dokola do parlamentu či kam všude dostává - jak se vlastně jmenují? Benda, Mirka, Pospíšil,....
Asi mám příliš vysoký IQ a su pro život k ničemu :-)

Zatím bez slepic

Pst! = viz příspěvek ALARMa

Zatím bez slepic

Me zajima - svete div se - to, na co se ptam.

Budu na zaklade teto vety odhalen jako zakukleny pravdolaskar? Nebo dokonce ztroskotanec a samozvanec?

Zatím bez slepic

ptejte se sociologů, ti Vám to v duchu pravdoláskařů perfektně zdůvodní.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Proč ne. Změny, plynoucí z oslabení pozice USA se dají očekávat. I ze vzestupu Číny. A jejího budoucího vztahu k USA, Rusku (!), Indii, Evropě.

Jen bych něco dodal:
- Číňané po válce hustě osídlili Mandžusko, původní Mandžuové, jsou asimilováni, jejich etnikum a jazyk je na vymření. Za řekou Ussuri a Amurem sice najdeme pár statisícových měst, ale zbytek jsou rozptýlené vesnice a obrovské plochy panenské země, divočiny, kde je prostor i pro tygry. Na čínské straně najdeme města milionová a krajinu hustě osídlenou. Z ostatních částí Číny je Mandžusko dobře dostupné, ruská protilehlá, řídce osídlena strana je s centrem země spojená pouze snadno zranitelnou železnicí a nově silnicí, která je půl roku špatně sjízdná. A technologické rozdíly se postupně vyrovnávají, možná se v budoucnu dokonce převrátí naopak. Čína dnes předstihla v HDP USA a má peníze na zbrojení... To je jisté riziko. Nic není na vždy.
Zatím pohyb nebude, protože šílená politika Evropy a USA vede Čínu a Rusko k sobě. Přesto, že pro Rusko je přirozeným spojencem Evropa. Ať už budou Rusko a Čína proti sobě nebo spolu, Evropa na tom bude tratit. Energovody, které měly být z Ruska do Evropy, vedou dnes a ještě víc jich bude v budoucnu, do Číny. V zajištění dostatku levné energie má a bude mít Čína nad Evropským průmyslem výhodu...
Za Kohla se mluvilo o "Evropě od Lisabonu k Vladivostoku", dnes tento projekt rozbil Majdan. Pokud by se zrealizoval, spokojenost by se průmysl EU s průmyslem a nerostnými zdroji Ruska. Zemědělství, vojenský potenciál.
Ale to by odsunulo USA navždy na vedlejší kolej. Izolovalo za oceánem. A mohla by být spolupráce s Čínou, Indií, bývalou sovětskou střední Asií...
To byla pro finanční elity USA obrovská hrozba.
Proto ten Majdan.

- Nezdá se mi, že by USA "daly" Ukrajinu Rusku. Je to dobyté území s vychovanou lokajskou reprezentací. I bez Donbasu má tamní nerostné bohatství, půda a finanční toky obyvatelstva cenu. Trump by se třeba v zájmu státu tohoto Otesánka, polykajícího finance bez zjevného efektu, vzdal. Deep state ve svém soukromém zájmu mu to však nedovolí.

- Vliv Íránu vzrostl, ale je to obr na hliněných nohou. Árijských Peršanů je tam kolem 50%, trocha árijských Lúrů, rebelujících Balúčů, Gílanců apod., turkických národů mezi 25 - 30%, zbytek Semité. Všichni žijí na poměrně homogenních územích.
USA se vždy snaží při tlaku nebo útoku na cizí země využít národnostní, náboženské nebo jiné menšiny. Ve Vietnamu, Nigérii, Sýrii, Rusku, bývalé Jugoslávii, Ukrajině, všude. (Hodně často to bývá islámská menšina národnostní nebo radikální islamisté, která si za odměnu ponechá dobyté území, vyčištěné od nevěřících.)
Takže USA v Íránu už dávno hledají využitelné lidi.
Írán se naproti tomu snaží spojit zemi islámským šíitským pojivem...

Uvidíme, jak to dopadne...

Zatím bez slepic

Nejvíc mě ale udivuje, jak snadno se dala vyprovokovat válka ukrajinců s ukrajinci.

Zatím bez slepic

Ukrajina jako stát je umělý ahistorický slepenec a ukrajinský národ taky. Je to rakouský projekt v Haliči, z doby před první světovou válkou a za ní. (Ještě kolem roku 1850 se tamní obyvatelstvo, vyjma pár městských intelektuálů, většinově považuje za Rusíny, Rusnaky, Ruthenians..., stejně jako mezi válkami obyvatelstvo Podkarpatské Rusi, která dříve patřila k Uhersku a proces ukrajinizace zde neproběhl.) Měl oslabit ruský vliv v oblasti.

Ukrajina je zeměpisný název širšího území (stejně jako Divoká Pole, aj.), pravděpodobně to značí u kraje = na kraji (ruského osídlení) nebo odkrojení = ukrojení (obsazeno Litvou). Nepřekvapí tak, že Ukrajina jako název, se historicky nějakou dobu užívala místně i na Sibiři...

Po válce Ukrajinu zřídili komunisté, jako protiváhu ruského vlivu. Protože západ oblasti byl zemědělský, dali tam celé průmyslové Novorusko, kde obyvatelstvo, po vyhnání Turků, přišlo hlavně z Ruska. (A různí pravoslavní křesťané ze zemí okupovaných Tureckem, jako Řekové, Arméni, Bulhaři, Srbové). Lugansk pak byl bojová stanice Donských kozáků.

Komunisté taky začali s výukou ukrajinštiny, která vychází z haličského nářečí. V SSSR meziválečných let tak téměř nikdo nemluvil...

Východ UK je národnostně pestrý a většinově ruský, národnostně nevyhraněný, ruskojazyčný, pravoslavný, byl získán po tuhých bojích s Tureckem.

V současnosti
Západ dnešní UK je národnostně více homogenní a silně vyhraněný, o vliv zde bojovali kolonizující Poláci s původním pravoslavným obyvatelstvem. A společně dělali pogromy na Židy. Kromě pravoslavného křesťanství jsou zde významné i řeckokatolická, katolická, uniatská a méně jiné cirkve.
Mimo Halič, která historicky v Rusku nikdy nebyla, až do Majdanu i na západě UK, mírně převažovala ruština, převažovalo ruské pravoslaví, po roce 89 se většina cítila Ukrajinci, spíš zemsky, na národnost se zde nehrálo.
Po roce 89 až do roku 14 se Haličané snažili přenést svou"pravou ukrajinskou" identitu na střední Ukrajinu, podporováni Západem (ze stejných geostrategických hledisek, jako kdysi ukrajinifikaci provádělo Rakousko). Po Majdanu v roce 2014 se proces zrychlil. Teď se bude hrát a hraje o východ UK.

Obyvatelstvo této umělé země na východě i na západě má odlišný původ, historickou zkušenost. Mentálně jsou od sebe daleko.
Např. za Hitlera východ bojoval partyzánskou válku proti Němcům, západ s Němci spolupracoval a vedl svou vlastní etnickou očišťovací válku proti místním obyvatelům neukrajinského původu.
A dnes ji svidomye bataliony, místo fašistického Německa podporovány Západem, vedou proti civilistům na východě UK...
------------
Takže je to docela snadné, poštvat 2 skupiny proti sobě. Jedna chce zemi a expandovat, druhá se musí bránit, utéct nebo vymřít.

Po druhé světové v Haliči nebyla provedena denacifikace, jako v Německu. Takže expanzivní ideologie byla po ruce. V jiných zemích to bývá islám.

A že USA dovedou s menšinami pracovat, když destabilizují cizí země, je známá věc....

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je zřejmé, že ani dlouhé období diktatury, kdy moc nedovolila etnické třenice a likvidovala je v samém zárodku, nepomůže k tomu, aby se lidé různých národností lépe snášeli. O tom vypovídá rozpad Jugoslávie, Československa i současné dění na Ukrajině. Vzájemná nevraživost přetrvala.

Lze tedy další vývoj na Ukrajině předvídat. Rozpad, dříve, nebo později.

Zatím bez slepic

prostřednictvím menšin. Lze je kdykoli využít k rozrušení, občanským válkám, oslabení odporu jakéhokoli státu rozžehnutím konfliktu pomocí štvaní, násilí. Většinou zvenčí.
Divide et impera! O čem jiném je stěhování Afriky do Evropy a islamizace?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Výborná analýza a kvalitní body 1 až 4. Tam není co dodat. U bodů 5 a 6 se může diskutovat.
Ukrajina bude silná karta, ale Rusko nikdy USA neuvěří čisté úmysly. Ruská mentalita je postavena na spravedlnosti více než na právu. U USA je to naopak, spravedlnost není důležitá, hlavní je právo. Tam se jen těžce hledají styčné body k přátelství. USA nezbude než předvídaná izolace za oceány. Pro Rusko vždy byla prioritní spolupráce s Evropou reprezentovanou Německem. Ovšem to byla noční můra USA a Spojeného království. Proti takovému vojensko-ekonomickému kolosu se nikdo nemůže postavit. Ani pro nás by to nebylo dobré. Rozmáčkli by nás.
Naštěstí Rusko musí ve vlastním zájmu vycházet s Čínou. Ta zastavila množení a mělo by ji tak stačit vlastní území a obchod. Případné ruské množení se jí mimo zvýšení obchodu nijak nedotkne. Oba státy se v budoucím světě potřebují také ke krytí zad. Čína pak má na obranu nebo expanzi moře a Rusko jen kontinentální Evropu. Mořské hranice má bezvýznamné a lehce bránitelné. Černé moře, Baltik a Ochotské moře jsou rybníky. Severní ledový oceán je ruský a Archangelsk je bránitelný, žádná intervence jak v občanské válce tak i II. světové si tam vylámala zuby. A že se snažili. Pokud Rusko neztratí kontrolu na Ukrajinou, tak se může cítit přiměřeně bezpečně.
A Polsko? V posledních 300 letech se ničilo samo, dělá to i dnes. Jeho odstrašující síla Rusko neodstraší, Německo nezastraší, ale samo se ekonomicky zruinuje.

Zatím bez slepic

Amerika je za oceánem úplně izolovaná!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To je ale lump
ten president Trump.
Přiznal, že už nejsou první
tak si na ně klidně prdni.
Amerika věčně druhá
jenom v Polsku už má druha.
A my tady pod kamenem
krmíme se suchým senem
koukáme jak zjara
jak nám ten svět hárá.
My tu ale nejsme hňupi
jako mnozí jiní supi.
V ojčyzně nám Kladsko úpí
Vitorazsko v rakousku,
rozdrolí nás po kousku.
Obnovíme přístup k moři
co měl Přéma na tom oři?
Kde jsou naše ambice?
Mějme nové hranice!
Dyť se zrovna parceluje,
myslím si, že šance tu je.

Zatím bez slepic

Budem mít dost?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když nemáme cvičiště
nemůžem na bojiště.
Co je těžko? Co je lehko?
Řešení je nedaleko.
Zakřičíme z plna hrdel:
Je tu někde volná prdel?
Ale ouha, zrada!
Jedna nás má ráda.
Zrovna jsme v ní po kotníky
děláme v ní nádeníky.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Český národ volí,
vlezdoprdelku na hrad,
přímá volba bolí,
ale báseň je vidláků meprobamat.

Zatím bez slepic

Vidím, že jste se úspěšně zařadil mezi nás vidláky :-))))

Zatím bez slepic

Vaše báseň Vás zařadila mezi nás, ať se Vám to líbí, nebo ne :-))))))))))))

Vidle máme, použít je také umíme
selskej rozum nám velí vidle nezatratit :-)

Zatím bez slepic

Takže jste volil Drahoše?
Důvody?
Nechtěl jste jít s davem, nebo byly nějaké jiné důvody?

Zatím bez slepic

1) Zeman neumí stáhnout králíka
2) Zeman nezatancuje tanec dervišů
3) Zeman nenosí falešný brejle
4) Zeman doma nemá dominu
To, jak jistě uznáte, jsou pro kandidáta na prezidenta čtyři zásadní nedostatky. Pak se matko nedivte, že nešlo s davem, ale volilo jeho oponenta (stejně jako dalších 2,5 mil, co taky nešlo s davem :-)))))

Zatím bez slepic

Nevolila jsem Drahoše proto, že
- králíka bych stáhla také, i bez TV , tedy kdybych neměla jinou volbu
- jeho tanec byl paskvil na tanec dervišů :-)))
- brejle nosím dioptrický, bifa
- nó, doufejme, doufejme, kdyby Zemanojc byla domina, jako domino by padala
Holt těžké nás zařadit do jinýho davu, než je ten "náš" :-)))

Zatím bez slepic

rudemu pravo za nazorovy koutek.

Zatím bez slepic

Volil jsem Drahose, protoze nechci volit ty neulhanjesi politiky, kteri maji za sebou desetimiliardovy tunel do statnich penez. Jo pro prodeji ruskeho dluhu, to milosek rozdaval ... a danove raje se radovaly.

Vasi volbou je tunelarsky lhar. V demokracii mate samozrejme plne pravo podporovat zaslouzile mistry v rozdavani statnich penez na penzi. A samozrejme mate pravo si stezovat, ze se krade.

Jen tim hrde ukazujete sve pokrytectvi - jako vetsina na tomto foru.

Zatím bez slepic

Nemusím kvůli Vám vyhledávat, protiargumenty a tančit Havlovi, Chadimové, Kocábovi,....na hrobu, že ano. Ti to totiž ještě obohatili, kradli a podváděli pro sebe.
Co se týká prodeje ruského dluhu, musela bych si o tom něco vyhledat.
Co se týká dalších tunelů - záměna PHM za cosi jiného a úniky na DPH,...kdopak v tom byl namočen?
Byly by to jen tanečky.
Jsem-li pokrytec?
Jak je libo, klidně mi tančete na hrobu.

Zatím bez slepic

Zeman, Drahoš,
nebo jinej kandidát
z každého se stane
vlezdoprdelků král.
lhostejno, zda-li na
východ, západ,
hlavně probůh
ne na sever, či jih,
kde je příliš horko
či zima snad...?

Zatím bez slepic

... a všichni moudře zavelí: do prdele hyjé!

Národ má totiž takovou vládu a takového prezidenta, kterou si Ládíci a Vidláci zaslouží.

Zatím bez slepic

Víte velmi dobře, odkud vychází exkrementy
jež dány na pole, zúrodní a živí zem
a tedy je potrava i pro Vás.
Jste "náš", ať se Vám to líbí, nebo ne.
tečka, pauza, hezkej den.
bez interpunkce

Zatím bez slepic

blbé, za druhé to nemá rytmus. Študuj a uč se, zatím nemáš nárok.

Zatím bez slepic

Třeba se jednou s vidlema naučí zacházet, hezky v rytmu :-)
Zatím je to kupředu levá,...čelem vzad, či co....

Zatím bez slepic

Neb o me budoucnosti rozhoduji volici vlezdopredelku, kteri si stezuji, ze voli vlezdoprdelky.

Zatím bez slepic

Zeman nebo Drahoš, na výběr nebylo. Takže pokud jste volil, volil jste totéž, co my ostatní.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

In terris páče.
Zrovna teď pláče.
Turek bije Kurdy
sere se na Lurdy
teď jsou jiná zjevení.
Jedni zuby vycení
druzí budou studení
zelený mužik zatleskal
a jedeme podél skal.
Nemůžeme chodit
musíme se brodit
bo bůh to tak chtěl
když u piva bděl.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zítra ráno vstanu
a jsem v Pákistánu.
Z minaretu volá Hřib:
Nevěřící, bude líp!
Na nároží sere pes
na velbloudu GPS
za oknem se mihla burka
v podloubí je kebab Turka.
Beznohému dávám bakšiš
potřebuji koupit hašiš
usmlouvám ho na půlku
zadrmolím formulku.
Aláh je veliký!
Kurva, ty knedlíky...
a to vepřo zelo...
nažrat by se chtělo.

A končím, dosť bolo politiky.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ládiku, deset slepic za dnešní ranní dávku politické poezie. Díky:-)

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tož dávám Vám uvařenou slepičí polívku :-)

Zatím bez slepic