Ořezáno na kost

Autor
Štítky

USA jsou sice velmocí, ale stále menší... 

Toto píšu už od dob svého veřejného působení. Psal jsem to u Vlka, psal jsem to i zde na Kydech. Trump je další z dlouhé řady prezidentů, který musí svým voličům pomoci, aby se s touto skutečností smířili.  To je podle mě Vidlácky také jediný důvod všech pokusů o impíčment, Russiangate a další Trumpovy prohřešky. Ani USA si už nemohou dělat co chtějí, ale mnoha lidem to ještě nedochází a ve své umanutosti celý proces ještě urychlují. 

Koneckonců to známe i i ze svého okolí... kolik rodin se dostalo do finnčních problémů jednoduše proto že si dobře žili, pak přišli o práci a místo aby náklady ořezali na kost a zrušili všechno zbytné, místo toho si napůjčovali, začali kupovat stále věší blbosti a nakonec přišli úplně o všechno. A 99% problémů si udělali až poté, co přišli o svůj životní standart. Zpravidla se jim pak ještě i rozpadla rodina a přišli o přátele. 

Tento proces teď můžeme sledovat v přímém přenosu za Atlantikem. Trump přišel do Bílého domu s heslem Amerika na prvním místě, čím vlastně jen řekl, že Amerika už není všeho schopná. Už není schopná mít zájmy (a armádu v Evropě), zároveň mít zájmy (a armádu) na blízkém a středním východě, zároveň mít zájmy (a armádu) na Dálném východě, zároveň mít zájmy (a armádu v Tichomoří a zároveň mít zájmy (a armádu) v latinské americe. Prostě na to nemají... Akorát to by neznělo tak dobře, Amerika na prvním místě se lépe prodává posluchačům. 

Mimochodem.. Trump nebyl první, kdo snížil peníze na provoz programů OSN. Ani nebyl první, kdo se pokoušel nějak šíbovat s vojáky, aby tu posílil pozice a pak sledoval, jak se hned jinde situace rapidně zhoršila. Trump je ale zatím první, kdo se pokouší dosáhnout svého pomocí agresivního vyjednávání, vyhrožování, zdrženlivosti, ale také největších vojenských rozpočtů. 

USA nemají přátelé, jen zájmy... Kdysi to bylo chvástání největší velmoci, která si to mohla dovolit. Ať se chovala jakkoliv, všichni nakonec přilezli, všichni nakonec zalezli do obrovské americké řiti a udělali, co se po nich chtělo. 

Jenže teď už to nenzní tak velkohubě. Už to zní čím dál tím tragičtěji. USA skutečně přátele nemají a to dokonce ani tam, kde už padesát let působí jejich soft power neziskovek a spřátelených novinářů. 

Všimněte si, co to udělalo na Ukrajině. Zelenský telefonuje Trumpovi a amíci to klidně zveřejní. Ukrajina není přítel, jen zájem... Mimochodem... přesně na toto doplatí Poláci. Zdá se, že mají přímo v genech zkoušet se kamarádit s tím nejhorším hajzlem. V roce 38 jetšě Poláci velkohubě spojovali svůj osud s osudem Německa a netušili, že se jim to už za rok vyplní. Teď zase spojují svůj osud s USA a také se jim to splní. 

V této situaci je naše česká politika vlezlosti do různých análů přímo vzorem prozíravosti. Kdyby Číňani vyhráli, máme Zemana, kdyby prohráli, máme Hřiba... Ale zpět k věci. 

V Sýrii teď právě zjišťují Kurdové, jaké měli přátele, za které nasazovali životy a doufali, že jim splní jejich sen o samostatnosti v levicové utopii podle Ocalana. 

Erdogan také už dávno zjistil, jak ho mají rádi, že mu chtěli dopřát vojenský puč. 

Další jsou na řadě Saúdové. USA jsou už pár let ropně soběstačné, naopak se stávají velkým světovým exportérem a tak klesá chuť se angažovat pro hnusnou monarchii, která rozřezává novináře.  Ostatně proč se to mele v Iráku? Protože všichni regionální hráči cítí příležitost a nemají strach z velkého satana ani jeho zbraní. 

Dovolte mi proto Vidláckou předpověď pro nejbližší dobu: 

1. Turecko žádnou velkou operaci v Sýrii neudělá. Nějaké ostřelování bude, ale na pozemní operaci proti Kurdům nemají ani oni. Bylo by to moc mrtvých a malé zisky. Naopak Kurdové se domluví s Asadem, ten to domluví s Rusy a ti to domluví s Turky. Nikdo sice nebude spokojený, ale nikdo to také neodskáče. 

2. Saúdové aby se stěhovali do Francie...  Monarchiii podle mě dotikává čas. Brzy budeme v zeměpise přepisovat hranice. To samé platí pro Irák. 

3. Význam Íránu rapidně vzroste. 

4. USA opustí Střední východ, protože mají mnohem horšího  silnějšího nepřítele v Číně. Ten má opravdové moderní zbraně a může kdykoliv přestat kupovat americké dluhopisy. 

5. Ukrajina bude dárek od Trumpa pro Putina, aby s američany začal znovu kamarádit. Koneckoncu spojenectví Číny a Ruska je i na USA už moc. Ale kdyby USA dostaly Rusko na svojí stranu....  Pokud se tak stane, budou brzy i Poláci koukat jak sůva z nudlí. A idioti z EU také. Putin jim na to ale také nemusí kývnout... Kdo ví, co má on za lubem. 

6. Navíc je možné, že ta západní EU už vlastně USA nechce... cla a tak... Takže si Hřib bude za pár let sypat popel na hlavu a podepisovat prohlášení, že už se ze svého pomýlení vyléčil a chápe Čínu jako jednotnou a jedině správnou. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Admirále, ještě než přečtu váš odkaz na Protiproud se ještě v krátkosti vrátím k vašemu odkazu na Džamilu. Tak předně je to blbka ale pláče skvěle a z toho mám radost, především kvůli ní jsem byl nucen odejít nedobrovolně z Aktuálně.cz. Lže stále , ale vůbec se jí to nedaří a z čeho mám velkou radost, tak vstali noví bojovníci, kteří k tématu Ukrajina mají co říci a jak se zdá, tak jich je pod jejím blogem většina. Příspěvky Trna v patě jsou skvělé a Džamilu pěkně nakopávají.Nedovedu si představit, jak by to pod ní vypadalo,kdyby nás Aktuálně nevyobcovalo. Jako zdařilý příspěvek sem dávám jeden z vybraných
Karel Martel • před 2 dny • edited
Ukrajina prohrála v okamžiku, kdy skočila Západu na špek.

Západ nikdy neměl v úmyslu pustit ukrajinské výrobce na svůj trh. Západ nikdy neměl v úmyslu zacházet s Ukrajinou jako s rovnocenným partnerem. Západ chtěl mít z Ukrajiny další kolonii, zásobárnu levné pracovní síly a odbytiště pro předražené zboží svých korporací.

Ukrajina mohla dál vyvážet své zboží na velký ruský trh. Ukrajina mohla dál levně nakupovat levně ruský plyn a ropu. Ukrajina nemusela být rozbitou zemí, s odtrženým (ruskojazyčným) Krymem a už navždy pošramocenou důvěrou obyvatel (taktéž ruskojazyčných) východních regionů. Ukrajina nemusela být zemí, kde fašistické bojůvky terorizují normální občany a korupce bují dokonce ještě více, než kdy předtím.

Zvažte, Ukrajinci, co jste to provedli. Co jste získali (???), co jste ztratili (!!!).

Stálo vám to za to? Proměnit vlastní území v bojiště, obětovat životy vlastních lidí za pochybné a toxické momentální zájmy západních mocností, které i z Ukrajiny (podobně jako ze Sýrie) udělaly své bojiště proti Rusku?

7
1
•Odpovědět•Sdílet ›

Zatím bez slepic

Většina i zde se dívá stranou a nebo nevěří...já jen celou duší i srdcem doufám...
Jako vždy v minulosti, budou lidé překvapeni....
Viz i můj odkaz na článek Ivana Davida, ono vše souvisí se vším a bohužel EU nemá nejen armádu, ale ani ty ochranné hradby, navíc má už i početného "nepřítele" uvnitř (dokonce prý i tajného před tajnými, viz Francie).
A to "vedení" EU je absolutně nepoužitelné pro jakoukoliv krizovou situaci...to již předvedli v 2015, nebude to klidný podzim ani náhodou....a nabírá to na obrátkách kvapíkem...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na domácím dvorku taky bude co sledovat
https://www.info.cz/nazory/pur-konec-falesneho-spasitele-poslanecka-kom…
Mne zaujala ve zprávách ČT v 19.00 naprosto vyčerpávající informace, že komise navrhla obžalovat Sobotku a Urbana. Toť vše k věci. No bodejť jmenovat Bakalu si netroufli. Občas stojí za to se na ně podívat jeden se alespoň utvrdí v tom, že jim nekřivdí.

Zatím bez slepic