Děvkaři a ti druzí aneb přetížení - Díl II.

Autor
Štítky

"Emoční inteligence" a děvkaři aneb už je to tu zas

 Tím, jak se cvikem zlepšují společenské schopnosti děvkařů úplně padají nějaké teorie o vrozené emoční inteligenci jako totální nesmysl.

 Jak by to mohlo bejt s emoční inteligenci děvkařů? Přijdou tam jako společenští nemotorové, jejich emoční inteligence u země a po zaškolení a tréningu jim najednou emoční inteligence vyletí ke stropu, že to většina lidí ani nestačí sledovat? Včerejší nemotorové působí skvěle a přirozeně?

 A co naopak ty ženský s děsně kvalitní emoční inteligencí, který vyletí komínem, když nemůžou uplatnit prsa, frndu,  ksichtík, kámošky a nohsledy. Jaktože jejich emoční inteligenci je najednou pryč? 

 Protože žádná není.

 Žádné EQ, žádná emoční inteligence. - Prostě to jen umíte nebo ne. Znáte fígl nebo ne. Tréning dělá mistra. Bez znalosti fígle a bez tréningu jste jen předchozím životem náhodně ustavený soubor reflexů a reakcí, podle toho, co vám procházelo doma a ve vašem okolí.
 Jakmile víte, o co jde, všechno je jinak. Lusknutím prstů. Věci se přenastaví. - Kdyby byla nějaká emoční inteligence, tak by to tak nemohlo fungovat. IQ se taky někomu skokově nezvětší jen proto, že mu řeknete ten fígl.

 Je to jak říkat, že jeden druh inteligence je kuchařská inteligence, měříme ji CQ a kupříkladu ve Francii, Itálii, Tajsku a v Čímě se rodí lidé s vyším CQ (Coock Quocientem, ustaveným doktorem Fartersteinem z Univerzity of Shitpitham v New Jersey v roce 1984) Samozřejmě ženy mají CQ větší všude po světě. Blá-blá-blá. - Žádná CQ žádná kuchařská inteligence. Prostě se jen někteří naučili vařit. Tréning dělá mistra.

 Žádné EQ, žádná emoční inteligence. Prostě to jen umíte nebo ne a tréning dělá mistra.


A zas skok do politiky.

 Zeman, že podceňuje EQ ? Jako emoce? Jaktože byl teda zvolenej? Získal ty příznivce tak, že appeloval na jejich ROZUM? To pro to za ním chodili na náměstí po českejch městečkách?
  To ho volili, jen ti analyzující z nás? To jich je v tomhle národě nadpoloviční většina? Hmmmm, to jsme na tom dobře. Že podle toho nevypadá naše ekonomika, komunikace a postavení ve světě.

 Jenže podle téhle teze: Zemana volili ti staří, hloupí, nevzdělaní a ANALYZUJÍCÍ, kdežto Drahoše ti mladí, krásní, vzdělaní a ó jak EMOTIVNÍ? - He he. Z téhle myšlenky se v kavárnách museli všichni šokem zakuckat a pobryndat si svým latté bez kofeinu tričko od Gucciho. Možná i poprskat obrazovku Applu. V tomhle úhlu se asi vidět nechtěli.

 Zeman komunikoval samozřejmě i přes emoce a velice dobře. Protože voliče naladil tak, jak to potřeboval, alespoň u minima, které potřeboval. Mohl to udělat líp, ale udělal to i tak nejlíp ze všech.

 No a jestli je na něj nasraná PAL/kavárna/havlérka - ti na něj budou totiž nasraný vždycky a vyhovět se jim nedá. Oni na něj totiž nasraný bejt chtěj. - Ze zemanova pohledu analýza emocí na jedničku z hvězdičkou: Když je výsledek stále stejný, není třeba se tím dál zabývat.

 Líbit se jim znamená poslouchat je a bejt jejich loutka.

 Nicméně i s jejich emocema manipuluje Zeman docela dobře a vykazuje v tom až genialitu. Místo emoční inteligence řekněme inteligence aplikovaná na emoce - není o tom, aby vás měli všichni rádi. Tak nikam nedojdete, všem se nikdy nezalíbíte a budou váma pohrdat.
 Jestli můžu svého dosáhnout tak, že někoho naseru, tak co bych ho nenasral, když pak půjde udělat to, co chci. - A pak jim můžete ještě otevřeně říct, že jsou pitomci, protože a) je to pravda b) oni vám to stejně nikdy nebudou věřit c) nebudou hledat tu chybu, kde jste je převezl - protože to pitomci jsou a ti jak známo příliš nemyslí. Příště to stejně udělají zas. Můžete jima manipulovat donekonečna. Všichni vidíme - 6 let a nic se nemění.

 
 To co dělá Zeman s novináři/kavárnou, tak to můžete dělat v bledě modrým i při svádění. Když se vám podaří vytočit nějakou ženskou, tak se jí pak můžete omluvit, uznat svoji chybu a dát ji pocit vítězství a iluzi, že si něco vybojovala, něco si prosadila, bude vás pak mít radši a myslet si, jak má navrch.... a zatím běží labyrintem přesně tak, jak jste to pro ni připravil.
 

  Zeman taky nechává běhat novináře přesně kudy chce. Kdyby přišel, že chce v ČT mluvit o tom a tom, tak ho samozřejmě nenechaj. Když jim to šikovně naservíruje, tak prostě neodolaj a sami o tom vztekle mektaj několik měsíců a pak to ještě periodicky připomínaj, takže Zemanův názor pak zná úplně každej. Úkol splněn.
 Prosit je nebo platit, aby to udělali, tak to neudělaj.

 Všiml si někdo, jak moc se o Zemanovi mluví v porovnání s Klausem za jeho prezidentování. Přitom Klaus měl skoro stejný názory. Vlastně pro kavárnu ještě horší. Byl proti euru, víc kritizoval EU, víc pohrdal Havlem, stín korupce byl na něm větší atd.
 Jestli při první Zemanově volbě mohli bejt nasraní, že porazil knížete, tak v druhý jim porazil jen trapnýho náhradníka, na kterým jim ani nezáleželo. Stejně jsou na něj nasraný.

 Když si představíte, že emoce vynesete do křivky, tak u normálního člověka to bude dělat nějakou křivku, jak se emoce mění podle okolní situace. Když si vynesete do křivky emoce praždký kavárny, tak to bude rovná linka. Oni nereagují na něj.

 Podle principu akce a reakce by měli bejt nasraný míň a ne víc. Takže skutečnej důvod je někde skrytej a jak oni, tak Zeman o něm z různejch důvodů nemohou mluvit otevřeně. - Je to jak v manželství, kde se hádaj o psa, ale důvod hádek leží v sexuálním životě. Do toho se ani jednomu nechce, tak vzájemnou frustraci vybíjejí kýženýma hádkama, ale na jiné téma.


 Když hošík Mišík junior říká tátovi, že si přeci od "takového člověka" nedá nadělit metál, tak hošík Mišík vůbec neví, jakej je Zeman člověk. Kde by na to svým mozečkem pódiovýho hopsálka pro puberťačky přišel. To je jak dávat Klusovi zkotrolovat vyřešení Fermatova teorému. Zrovna tak můžete dávat makakovi přepočítat motory ke stíhačkám, jestli tam není chyba. Maximálně rozkouše papír.

 Emoce kterou v ten moment hošík Mišík předváděl nebyla emoce nějak raněného nebo ublíženého člověka, kterémi právě Zeman nějak ublížil. (Vis pro srovnání Vlk a poranění z Opoziční smlouvy). Emoce, kterou Mišík v ten moment měl, byla emoce někoho v bezpečí své skupiny, kde se cítí nadřazení okolí, pochopitelně tam chtějí zůstat a rituálné kváká za skupinu. Mišíkovu skupinu evidentně vedou jiní. -

 Podivná byla emoce jeho otce. On věděl, že mu Zeman nedává tu medajli za sebe nebo za nějakou osobní službu, ale že ho, Mišíka, navrhli mišíkovi fandové, Zeman se projevil jako státník, respektoval to a dal mu presidentskou medajli za ně, za něco, co má svou platnost. Proto si ji Mišík senior vzít chtěl.
 Neudělal to, protože se bál svého hloupého, povrchního syna a jeho party. Tím se předvedl jako totální slaboch. On zpěváček hrdina z dob totality a bojí se svýho synka jak Pavky Morozova. To dopadl. To jsou ti kumpání jeho kamaráda Venci Flašky děsivější než celá totalita. To to bylo za totáče jednodušší. Zeman vedle něj vypadá jak charakter.
 Kdo to ví, může ze starým Mišíkem mávat jak s hadrem na holi. Jako se báťuška Stalin ptal Beneše "A proč jste se vy češi vlastně v osmatřicátém nebránili?" tak se kdokoliv může ptát Mišíka sr. "A proč vy jste si vlastně tu medajli tehdy nepřebral osobně?" - moc neprohádám, že by se kroutil úplně stejně.

 To důležité ovšem je, že Mišík je autor zpěvák, vlastně by jeho "EQ" mělo být oooobrovská, protože se přece živí vytvářením emocí, cítěním emocí publika. - Měl by být kápo přes emoce, měl by být King of EQ - a nic. Zase mě vychází, že žádná EQ není.

 Jestli se teď v někom všechno vzpírá, že tak to nemůže být, tak to vzpírání se, to je právě emoce vycházející z toho rozporu mezi vnitřně zažitou představou a tím co si čte tady.- To ale jen mluví o rozporu a ne o tom, co je vlastně pravda. Emocema se to nedá vyřešit, protože nejsou schopné rozhodnout, která verze je správná. Emoce nedělaj rozbory. Jít se na to může jen rozumem/analýzou/inteligencí.
 

 Samozřejmě, emocema můžete prostě rozhodnout, že to není pravda a pak použír rozum, abyste to nějak zpětně zdůvodnili. Děje se to dnes a denně. Ale to váma mávaj vaše emoce a každej, kdo umí mačkat vaše knoflíky - ne že máte nějakou emoční inteligenci.
 

 
 
 Pokračování příště

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

jsou nebe a dudy.

Zatím bez slepic

je nebeská dudovitost v ryzí formě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Moc pěkný článek, promyšlený, logický, vtipný a na zajímavé téma (odlehčující tíhu současných dní).
Přesto mi něco nesedí. Nebudu mluvit o příkladech se Zemanem, tam naprosto souhlasím a tiše se pochechtávám, budu mluvit o těch děvčatech.
Př.: mám nadrcených milion osvědčených postupů, jenže ne v každé situaci mohu kterýkoliv z nich použít. Na to abych to vzal systémem pokus x omyl se mi nedostává děvčat a asi bych zestárnul jako nepoužitelné jelito, ...musím tedy zapojit i něco intuice, nebo čeho? což bych asi nazval EI.
Takže myslím, že něco takového existuje, i když asi máš pravdu, je značně přeceňovanou veličinou, do značné míry (ale ne úplně) nahraditelnou tebou uváděnými postupy.

Zatím bez slepic

In reply to by Plesnivec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když budete znát milión osvědčených postupů, tak si myslíte, že je budete znát z paměti?

Kdepak, jenom se vám přetaví do chápání principů a někdy to bude jen podvědomé. - Pak se tomu bude říkat intuice, ale ono to nějak funguje, jen nevíte jak.

Když ženský mektaj o "ženský intuici" tak to většinou jen nechtěj říct, jak něco prokoukly, aby mohly mít dál navrch. - Tak když jim začnete dělat to samý, tak se všechny smějou, protože věděj, že jste ty jejich kecy prokoukl.

Zkuste se zeptat, lidí co přesně dělají, když jdou. Nebo zkuste se bavit s cizincem o jeho či vašem jazyce a muset vysvětlovat, proč co a jak říkáte a jaká jsou pravidla. Nevíte to. Je to podvědomé? Ano. Je to intuice? Ne, - Je to naučené, zvládnuté a zautomatizované.

Tohle je to samé. S emocema to funguje úplně stejně. Ti lidi, co reagují emočně správně se to jen naučili takhle od rodičů, shodou okolností správně. Člověk vedle se to naučil blbě, ale úplně stejnou metodou. Neudělal nic špatně a nic s ním není špatné. Osud ho jen prskl do horší rodiny. No a může se to naučit jinak.

V okamžiku, kdy si to začne uvědomovat může změnit své chování a vypěstovat si novou intuici a jiný "EI" a to bude lepší než "EI" těch so v tom byli sice dobrý, ale vůbec nechápou, co se děje. Ti se nijak nemůžou změnit, nejsou schopný rozebrat, co se děje, nebo jen pomalu.

Ve skutečnosti je to jen normální inteligence aplikovaná na emoce. - Konec konců, co jsou všechny reklamy a PR než manipulace emocemi. Co jsou filmy a hudba a literatura a divadlo než manipulace emocemi. Terapie, zase manipulace s emocemi.

Zatím bez slepic

Hodně dobrý, fakt 😎

Jen doplním, pokud se někdo "naučí reagovat emočně blbě", je dost peklo, téměř nemožné, se naučit reagovat emočně "správně". Jen to trochu korigovat..

A jednu věc pomíjíte. Že rozsah schopností emoce mít (neřeším jaké), je geneticky daný. Učením se dají ovlivnit pouze určité konkrétní emoce. A dokonce i některé konkrétní emoce jsou geneticky dané.
Takže, každého nenaučíte...

I IQ je dané geneticky. Podněty v ranném dětském věku ho můzete ovlivnit vzhůru jen málo nebo vůbec. Na druhé straně, bez podnětů ho můžete trvale zabrzdit.

PS.
Ona ta genetika je sfiňa, stojí za více věcma, než by si jeden myslel. U Afričanů v Americe, tedy v "optimálních" podmínkách (v porovnání s Afrikou) průměrné IQ vzrostlo za 200 let jen nepatrně a spíš jako výsledek introgrese evropským genomem.

Studie o výchově dětí, od kojeneckého veku po dospělost, Afričanů, Indiánů, jižních nebo severních Asiatů nebo cikánů v dobře situovaných evropských nebo asijských rodinách, kde děti měly dostatek lásky a materiálního zabezpečení, naprostá většina dětí nebyla schopna žít životem svých vrstevníků a pokračovat v životním stylu adoptivních rodičů..., Bez ohledu na IQ. I děti, co vystudovaly, VŠ, měly problémy. Neplatí to absolutně, ale statistika je víc neż jasná
Pravidelná školní docházka, učit se, stále zaměstnání, plánovat budoucnost, impulsivita, jiný vztah ke krádežím, drogám, násilí, jiné prožívání emocí, jinak chápané štěstí...
Genetická adaptace na jiný způsob života, jiná životní strategie... Nejsme stejní a nebudeme.

Integrace cikánů v Evropě se NIKDE nepovedla. Ani obyvatel Afriky. V USA na to měli dlouhou dobu a nic. Přes politiku zvýhodnění (paradoxně nejlepší soužití lidí všech ras je v latinské Americe, kde o zvýhodnění není ani řeči).

Oni se ve svém životním stylu nepřizpůsobí, ani nemohou, okolí se přizpůsobí jim.
Proto všechny smělé integrační plány patří do říše snů...

Je fascinující sledovat dnešní IQ u populací lidí na místě starověkých civilizací, kde muselo být vysoké, aby ta civilizace vůbec mohla vzniknout.
V Číně je nejvyšší na světě, vysoké je v Koreji, Japonsku, Vietnamu také. V Indii jen u árijské populace nejvyšších kast (sytí USA svými programátory a doktory). Nad evropský průměr je v Itálii. V Řecku, proslulém kdysi uměním, filosofií a vědou, dnes pod evropský průměr. V Malé Asii a Libanonu a Pákistánu ještě o trochu méně, nejhorší je to u Egypta, Mezopotámie a těch oblastí celkově. Společným jmenovatelem oblastí, kde došlo k regresi, je ISLÁM.

Zatím bez slepic

Můžete dát nějaké odkazy na hodnověrné zdroje těchto informací?

Zatím bez slepic

In reply to by BTEX (neověřeno)

Trvalý odkaz

Afričané se svým nízkým IQ, zvýšenou hladinou testosteronu, reaktivními tělesnými reakcemi a plozením hodně dětí jsou typičtí r stratégové.

Kdežto Evropané (ač mají geneticky blíže k Afričanům než k Asiatům) jsou IQ, hladinou testosteronu a stylem života bližší Asiatům (myšleno Čína a přilehlé země) a oba jsou K stratégové.

U severních šikmookých ani jižních Asiatů, šmrnclých navíc současnými Negrity a dávnými Denisovany, selekce na výši IQ za poslední tisíce let neproběhla, přesto je vyšší jak v Africe na jih od Sahary...

Zatím bez slepic

In reply to by BTEX (neověřeno)

Trvalý odkaz

Má to z jiných zdrojů, ale shrnuje to pěkně.

Díky migraci z Afriky v Evropě poklesne IQ. To je jasné. Přijdeme o evoluční výhodu, Asie nás definitivně předběhne a už se z toho tisíce let nevzpamatujeme.

USA dnes mají velké problémy s absolventy technických oborů. Což se odráží ve vývoji technogií. Ještě v 70tych, 90 tých letech byly absolutně na špici. Jednak je to kvůli absolutnímu zpoplatnění školství, kdy bohatý neznamená nadaný. A jednak kvůli pozitivní diskriminaci uchazečů podle rasového klíče.
Zato se probudil spící drak s nejvyšším průměrným IQ na světě, Čína. Která nás dnes, socík nesocík, ekonomicky (a technologicky začíná) válcuje.

Že v Indii Árjové zavedli kastovní systém jako reakci na kulturní šok. (V Íránu ho nezavedli.) Dávné kultury z údolí Indu byly dávno asimilovány a pro indoevropské "Árje to bylo něco jako když se našinec jede podívat do cikánských osad na východním Slovensku nebo na sídliště Luník v Košicích." volná citace absolventa antropologie.

Pokud migrace z Afriky a Arábie nepoleví, stát může přestat být schopen zajišťovat své životní funkce. Když přidáme ještě odlišnou plodnost v hostitelských zemích, kde plošné přídavky nepřizpůsobivé minority stimulují k množení, takže ne jen migrace...

Otřesná představa. Bohužel, rozpad na kmenovou společnost s primitivním zemědělstvím, je pravděpodobný. V našem území se tak dokáže uživit max 1 milion lidí... 9 milionů bude nadbytečných...

Podle Hampla "západní" cívilizace má šanci dlouhodobě přežít ve své místní variantě v Asii...

Nízké IQ v Africe také naznačuje, že "pomoc" jak ji chápeme v Evropě a USA, nemá smysl. Za toto prohlášení vzali v USA jednomu ze zakladatelů moderní genetiky čestnou fci v akademii věd...

Zatím bez slepic

Bakalář - Tabu v sociálních vědách.

Tím islámem a IQ a emocemi, prostě evolucním výběrem tam od vlády islámu, se zabýval Konvička, na jeho stránkách by nějaké výstupy měly být.

Je spousta článku a knih o vlivu islámu na společnost, Ibn Warraq, Ali Ibn Sina, Bath Ye Or - Giselle Gismannová, další a další. I na blogu Idnes o tom napsal Hatem Berezzougha (nebo tak nějak) náš integrovaný muslim z Maghrebu. Vzápětí ho vykopli.
Spousta studií o jednovaječných dvojčatech, o adopcích cikánů majoritní populací, o adopcích Indiánů a černoušků v celé Americe...
Konrad Lorentz citoval studie z USA indiánských kmenů, kde prokázali zvýšení agresivity evolučním výběrem za pouhých pár generací. Která znemožňuje "normální" život mimo rezervaci.
Studie (vědecké) z USA, Kanady, Evropy o adopcích dětí z "minorit".
Kniha Terezy Boučkové, Smradi. Zfilmována. Její názor, rozhovor v Reflexu?? Výpovědi lidí v okolí kteří cikány také adoptovali - to stejné...

Integrace některých národností nebo etnik bezproblémová, jiných 200 let nemožná. Vidíte na vlastní oči

Spoustu jsem četl a hned vypustil, nezabývám se tím. Se spoustou lidí, co měli co říct, včetně psychologů, jsem mluvil. Otevřeně mluvit nebudou, mají strach.

Studie o adopcích jsou max do roku 2000. Už v té době to bylo choulostivé téma
Zadejte si do googlu svět, průměrné IQ nebo tak něco...
Hledejte, najdete.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže to považuji jen za názor.

Zatím bez slepic

Jak ta Bakalářova kniha se stovkami citací, tak další věci. Studií je spousta, jen si je umět najít. Kdybyste něco věděl, neptal byste se tak.

Popravdě řečeno, vaší reakci jsem čekal. Podle vaší otázky nemáte o věci ani šánung.

Vaše reakce není konkrétní. Jen všeobecné odmítnutí. Názor si mějte, jaký chcete. Vítače stejně nikdo a nic nepřesvědčí.

Zatím bez slepic

Mohu se zeptat na vaše IQ? Absolvoval jste test?

Zatím bez slepic

In reply to by Narcis (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mohu se zeptat na Vaše IQ?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Moc pěkně jsem si početl a pár hlášek vystupuje i nad tu vysokou úroveň.
Třeba:
A pak jim můžete ještě otevřeně říct, že jsou pitomci, protože a) je to pravda b) oni vám to stejně nikdy nebudou věřit c) nebudou hledat tu chybu, kde jste je převezl - protože to pitomci jsou a ti jak známo příliš nemyslí. Příště to stejně udělají zas. Můžete jima manipulovat donekonečna. Všichni vidíme - 6 let a nic se nemění.
Ironie je Vaše parketa.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Spíš převládá emoce,když chybí inteligence.
Tady jasně vidíme důsledky upadajících nároku na vědění ve školství.
U toho mne napadá,co s těmi tolika vysokoškoláky,kteří o práci ani nezavadí.
Takže ta podpora neziskovým organizacím,je vlastně podpora nezaměstnaným,privilegovaných dětiček.

Zatím bez slepic

Pane zemědělče,
každá doba má svou skupinu osob tvořenou nepracujícími lidmi a hlásající neověřené a neověřitelné pravdy a žijící z práce těch druhých. V dnešní době máme neziskové organizace, které nám hlásají, jací jsme hloupí a máme je za to nadšeně milovat a platit. Asi podléhají dojmu, že celá společnost je složena z flagelantů a masochistů. Středověk měl také své průvody flagelantů. My místo nich máme průvody církve svaté Gréty, kde veškeré kacířské názory nepřipustí! Ať si plácají, co chtějí, ale oni k tomu po nás chtějí, abychom je ještě živili i s jejich potomky, a o to jde.
Nezaměstnatelné absolventy VŠ obskurních oborů potom upíchnou někde jinde. Jde jen o ten diplom. V Jižní Koreji jsou obory bohemistiky na VŠ, kdy studenti znalosti při studiu nikdy nepoužijí. Jde o ten diplom, pak dělají něco jiného. Státní správa si myslí, že se zlepší, když na pozice ve státní správě vyhlásí podmínku ukončeného VŠ vzdělání. přitom by podmínka měla být životních zkušeností, tedy přijímat lidi od určitého věku. Třeba nad 50 let do státní správy, mladí ať nejdříve strčí nos do života. Chybějící životní zkušenosti například v justici pak zapříčiní nedobrý stav justice. Soudcům chybí pohled jiných lidí. Tak si tvoří výlučnou skupinu osob placených z daní jiných, která se pak jako každá skupina bez zpětné vazby s realitou evolučně vyvíjí do naprostých absurdit. Vezměme si třeba herce a jejich účast v sociální bublině stejně uvažujících ve stávkách. Jiné názory k nim prostě neproniknou. Ty nesmysly se už nedají ani poslouchat.
Němci je označují jako fachidioty. Zajímavé je, že se podobná slepota netýká lidí, kteří mají denně zpětnou vazbu s realitou. Buď velkým množstvím lidí z celé šíře typů populace, nebo s fyzikálními zákony , nejčastěji technici, nebo se zákony přírodními, které jedou dále bez ohledu na nejnovější sociální teorie. Musí jít o skupiny osob, které nemají s reálným životem prakticky nic společného, což jsou pracovníci neziskových organizací zaměřených na přesvědčování dalších skupin obyvatel, herci a herečky, pokud se nestýkají s jinými lidmi, lidé ve speciálním prostředí státních organizací (politici, vysocí státní úředníci). Všichni, kdo žijí obyčejné životy nebo se stýkají s množstvím jiných lidí, takové problémy s porozuměním názorovým oponentům nemají.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Hm, asi by to chtělo něco textu o inteligenci, když o ní bude několik dílů. Především posuzování inteligence je řešení matematické rovnice o neznámém počtu neznámých proměnných, kdy ani nevíme jejich vztahy. Proto člověk vynikající v jedné oblasti je hůře nadaný v jiné. Největším faktorem v inteligenci zvířat a člověka je počet synapsí v mozku. Buď je dotyčný zdědil od rodičů nebo se také vyvinuly vlivem podnětů z okolního prostředí. V podstatě je to schopnost pochopit jevy a poučit se z nich, chyb vlastních nebo jiných.

Typy inteligence podle Howarda Gardnera:

Jazykově-verbální inteligence – Schopnost učit se jazyky a užití vlastních jazykových schopností efektivně k dosažení různých cílů, dovednost mluveného, psaného projevu a efektivního používání slov a jazyka. Osoby, které mají tuto dovednost značně rozvinutu, jsou často spisovatelé, básníci, právníci, učitelé atp.
Logicko-matematická inteligence – Je to schopnost analyzovat problémy logicky. Zahrnuje schopnosti jako řešení matematických operací (sčítání, odčítání…) a řešení složitých matematických úloh a problémů. Vysoká inteligence tohoto typu pomáhá například v rychlém posouzení toho, co se vyplatí.
Vizuálně-prostorová inteligence – Vztahuje se na schopnost vnímání a rozlišování barev, tvarů, velikostí a vzdáleností mezi předměty. Osoby nadané v tomto směru jsou schopny rozeznat a zapamatovat si různé obrazce, mají trojrozměrnou představivost a výbornou orientaci v prostoru. Nejčastějšími obory lidí s vysokou inteligencí tohoto typu jsou v oblasti architektury, stavebnictví, kartografie, geografie, řízení lodí či letadel. U většiny populace se to projeví schopnostmi řízení auta. Horší řidič má obvykle horší schopnosti vizuálně prostorové.
Zvukově-hudební inteligence – Tato inteligence představuje schopnosti tvořit, vnímat a interpretovat hudbu. Hudebně nadaní lidé jsou úspěšní ve skládání, zpívání, hraní, dirigování a tanci, hudba je důležitou součástí jejich života a nezbytnou kulisou každodenních aktivit. Tato inteligence vychází z několika mozkových center – jedno reguluje hudební tvorbu, druhé interpretaci, třetí rozlišování melodií a tónin a čtvrté rytmus.
Tělesně-pohybová inteligence – Odkazuje na schopnost jedince použít mentálních dovedností ke koordinaci tělesných pohybů. Je nazývána také jako motorická a veškeré tělesné pohyby, ať už snazší, či obtížnější, jsou vykonávány díky této inteligenci. Atleti, sportovci, tanečníci, chirurgové a další většinou vykazují vysokou úroveň této inteligence.
Společenská neboli interpersonální inteligence – Určuje schopnost vycházet s ostatními lidmi. Zahrnuje jedincovu dovednost pochopit záměry, motivace a touhy druhých. Člověk s vysokou společenskou inteligencí se velice dobře socializuje, snadno získává druhé na svou stranu a je velice schopný v manipulaci ostatními osobami. Lidé, kteří disponují vysokou úrovní interpersonální inteligence, pracují většinou v politice, marketingu, právu, psychologii atp.
Vnitřní neboli intrapersonální inteligence – Slouží k porozumění sebe samému. Díky této inteligenci jsme schopni se naučit, které situace v nás vyvolávají různé emoce, pocity a myšlenky. Vysoce rozvinutá forma této inteligence nám umožňuje zvládnout stresové situace a stát se vyrovnanějším člověkem.
Přírodní inteligence – Touto inteligencí jsou obdařeni biologové, zoologové, botanici, ekologové i obyčejní milovníci přírody, rostlin a živočichů.

Většinu z výše uvedených typů inteligence ani nejde změřit. Určitě nelze změřit, jak moc člověk rozumí sám sobě.
Podle knihy Život s vysokou inteligencí inteligence předznamenává vyšší pravděpodobnost, že jedinec úspěšně dokončí vzdělání, nalezne práci, bude žít zdravěji a vytvoří si silnější mezilidské vztahy, pro jistou menšinu nadprůměrně inteligentních jedinců však naopak znamená riziko společenských problémů.

Obecně lze říci, že o fungování mozku víme velmi málo, tedy nemůžeme skoro nic vědět ani o inteligenci a vše jsou jen dohady. Jediným kritériem teorie je praxe, takže bychom měli inteligenci měřit podle úspěchu v životě. Ovšem každý si jako úspěch definuje jinak. Proto se hloupé zlatokopky zaměřují na vysoký příjem peněz, považují to za kritérium výběru správných genů pro jejich potomky. Podle některých teorií se inteligence dědí po mateřské linii.

Řev z pražské kavárny, jejich ČT a neziskovek můžeme vnímat jako řev osob s inteligencí o maličký kousek lepší než průměr, ale rozhodně nespadající do vysokých hodnot ve všech oblastech. Prostě se jedna skupina zcela průměrných lidí prohlásila za inteligentní, protože si navzájem udělili diplomy v turbostudiu speciálních oborů fakult VŠ pro politiky. Další se k nim hlásí, aby tak zakryli nedostatky v jejich inteligenci, kterých se děsí. Příslušností ke správné názorové skupině, která se sama prohlásila za inteligentní, se cítí být inteligentními. Je to jako, když si dítě zakryje oči a tvrdí: "Nevidíš mě, protože já Tě nevidím!" Je to o to horší, že se mezi každou skupinou lidí vyskytují inteligentní lidé i blbci. A právě přes obavu, že by tu blbce z pražské kavárny někdo považoval za hloupé, je manipulováno s davem pražské kavárny a voliči Schwarzenberga, Kalouska, Drahoše, TOP 09, ODS, STAN, .... . Nejvíc je rozčiluje, že druhá strana označovaná jako voliči Zemana, Babiše a Pepové Koblihové, neuznává výjimečnost inteligence pražské kavárny, protože tam jednoduše žádnou nevidí. Vidí jen spoustu namyšlených blbců, kteří se prohlašují za chytré!
Pražská kavárna zase ve svých oponentech hledá ty méně podařené činy a na nich dokazuje hloupost voličů Zemana a Babiše. pravda je úplně jiná, voliči Zemana a Babiše si jen vybrali menší zlo.
Není možné, aby pražská kavárna byla ve svém souhrnu jedinců natolik blbá, aby nepoznala, že její směr komunikace s názorovými oponenty k vítězství nevede. Takže si pár vychytralých udělalo pohodlný život z přesvědčování dalších blbců v pražské kavárně, že za jejich zpackané životy mohou ti blbí voliči z druhé party a kdyby jich nebylo, zavládne ráj na zemi. Někteří obzvláště hloupí lidé z pražské kavárny pak vyzývají k likvidaci názorových oponentů. Řadí se k následovníkům Adolfa Hitlera, jen používají moderní metody méně okaté likvidace protivníků.
Hitler své protivníky likvidoval brutálně fyzicky, komunisté existenčně, nejnovější totalitní myšlení z tábora Pravdy a Lásky pak formou společenské stigmatizace. To je jako, když skupinka myší nadává kočce, jaká je neschopná a má se podřídit jejich moudrým radám ohledně lovu potravy.
Veškerá komunikace ze strany politiků je zaměřena na hloupé lidi, kteří nejsou ochotni si přiznat, že některým věcem prostě nerozumí. Většina takových osob se nachází v pražské kavárně a táboře pravdy a lásky, protože chtějí být řazeni mezi ty úspěšné. Keller pro to kdysi používal termín pravicově orientovaná městská chudina. Sice žijí od výplaty k výplatě, ale volí odpovědně s ohledem na lepší budoucnost, která ale nějak pořád nepřichází. Mě by jenom zajímalo, kde udělali soudruzi z NDR chybu? https://www.youtube.com/watch?v=TAxyXz2KXgQ
Za 30 let nebyli z ČT ani pražské kavárny schopni přesvědčit druhou skupinu jejich názorových oponentů a vyvrátit jejich argumenty. Ani nebyli schopni ukázat příklad lepšího myšlení lepšími výsledky. Tak si vychovávají mládež novou s myšlením mládeže Stalinovy a těší se na smrt názorových oponentů. Až jednoho dne jejich hloupé názory dojdou skutečné realizace bez nepohodlné skupiny těch druhých, teprve tehdy poznají, že celou dobu plácali naprosté nesmysly.
Mnozí z příslušníků pražské kavárny o tom vědí, ale výborně z plácání nesmyslů žijí. Nejlépe z nich žijí v ČT.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

pane Gerde, to podepisuju, jen mimochodem, mne vždycky udivuje, jak ta městská "vzdělaná, mladá a chytrá" chudina nadšeně volí gaunery z demobloku, nechá se oblbovat vychytralým tvrzením - "nás volí lidé z velkých měst, mladší, vzdělaní, úspěšní" kam by rádi patřili, ale neuvědomují si vůbec, že to je jenom chytrý trik, který umožní uvedeným zmetkům dále se obohacovat na úkor těch truhlíků, jak nábožně i tolik let po tom, co se všechno ukázalo, jaká "nová elita" je, poslouchají neoliberální kecy navíc teď obohaceno o sluníčkaření a bojích za "demogracii", jak vůbec netuší, jak jsou zneužívaní. Bylo krásný - už nevím v kterém roce, patrně za vlády Topolánka nebo Nečase spolu se "sociálně cítícími" Kalouskem a Drábkem- jak je studenti nadšeně volili /číro Karel/, ale když padlo na přetřes školné na VŠ, házeli z oken tuším UMPRUM melouny - to byl jasný důkaz jejich jednak snížené obecné inteligence, schopnosti rozpoznávat, neschopnosti myslet a domýšlet i jejich sobectví - hlasitě tleskáme, když se omezení týká druhých, ale bouříme se, kdybychom měli být omezeni sami.

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

jen doplním, že všichni obratlovci, včetně člověka, se primárně rozhodují na základě emocí. Utéct nebo bojovat, skočit pro někoho pod jez, vynést někoho z hořícího domu, reakce na druhé pohlaví, složitá situace na silnici, rozhodují zlomky vteřiny. Není čas na žádné analýzy.
To, co nazýváme EQ, (souhlas s Čmoudem, že je to do značné míry umělý pojem), je aspoň z 80% vrozené, jen z 20ti získané (viz studia jednovaječných dvojčat - dvojčata od kojeneckého věku vyrůstala v jiných rodinách nebo Cikáni, adoptováni bílými rodinami, viz dnes už možná zakázané dílko Terezy Boučkové "Smradi".)

Je zde vrozené, evolučně prospěšné altruistické chování, schopnost, vcítit se do druhého, atd. (U žen je vyvinuto více, protože se ženy musí starat o děti a mezi muži si své silou neprosadily, musely vše vykomunikovat. Nebo vymanipulovat 😀)

Někteří lidé se ovšem rodí s nedostatečnou výbavou, výchovou to může být kompenzováno jen zčásti. Koukolík jim říká deprivanti. (V určitých typech společnosti se deprivanti ve větším množství prosazují, např. v islámu a paradoxně v západní demokracii)

A emoce. To, co nazýváme emocemi, je prostě evolučně primární "rozhodovací" soustava.

I emoce jsou nastaveny učením. Píchla vás někdy vosa? Žlutá v kombinaci s černou ve vás bude vyvolávat nepříjemnou emoci. Cokoliv vám evokuje příjemný zážitek, zkušenost, osobu, kterou jste měli rádi, vzbuzuje kladnou emoci, nepříjemný zážitek zápornou. Tohle je rozhodující (a míra genetické výbavy altruistického chování), jestli pro člověka pod jezem ve zlomku vteřiny skočíte nebo ne.

Obdobně je to v politice. I zde se rozhodujeme primárně na základě emocí.

Klaus nosí pěkné kravaty, sekne mu to, tak ho volím. Kalousek je pořád v TV, asi tomu rozumí a říkají mu tam "nejlepší ministr financí". Zlí komunisté, proti kterým po 30ti letech pořád bojujeme, ačkoliv republiku rozkradli jiní, rozšafný kníža, sprostý Zeman, lidumil a mecenáš Soros, herci z TV seriálů, které máme téměř jako členy rodiny, pak vezmou politické angažmá u těch správných... Chvilky kolektivní nenávisti s Milionem chvilek pro demokracii si můžeme jít prožít osobně.
Jedna žena na blogu Idnes psala, jaký to byl pro ni na Chvilkách úžasný kolektivní pocit. Muslimové, volající po smrti Rushdieho a demonstrující za zavedení šaríe v Londýně také prožívají úžasný pocit. Síla kolektivní emoce se násobí s počtem účastníků (evolučně se to vyvinulo, aby obstály jednotlivé lidské tlupy v soupeření s jinými). Za Hitlerových projevů prý některé ženy dostávaly orgasmus. A z Beatles o 20 let později prý taky...

VSE JE O EMOCÍCH

A jedna z nejsilnějších emocí je agrese. Subkultury, vznikající ve velkých městech a západní společnosti vůbec, mají smysl jako vzájemné vybití agrese. Kterou musíme z kulturních důvodů tlumit. Protože sousední nepřátelské kmeny v dosahu nemáme. Řecké státy bojovaly permanentně mezi sebou. Pak vymysleli Olympiádu. Vzájemná agrese se zritualizovala, nebyli mrtví a materiální ztráty. Když není olympiáda, můžeme jít na fotbal, ať už ligu nebo přátelák mezi Horní Dolní. Nebo si začutat sami. Nebo si užít agresi na Milionu chvilek, když Hitler je minulost a nejsme zrovna muslimové.

ROZUM JE EVOLUČNĚ JEN NADSTAVBA NA EMOČNÍ SOUSTAVĚ, maličká špička pyramidy a jeho zapojení vyžaduje čas a námahu a při bezprostředním ohrožení vypíná a nastupují původnější emoce.

Doba se mění, například rychlost cestování a přenosu informací. Dříve bylo potřeba kvůli plundrování nerostného bohatství cizi zemi fyzicky ovládat. Jako kolonii. Dnes na to stačí investovaný kapitál.
Obdobně - dříve, aby vládce, ať už domácí nebo zahraniční, zemi absolutně ovládal politicky, byla nutná diktatura. Dnes to není třeba. Stačí ovládat v zemi sdělovadla, hlavně TV, pak tisk, pak rozhlas (v případě eliminace TV bude na prvním místě rozhlas) a finanční toky. Dlouhodobě školství, efekt z něj se neprojeví hned.

Vše o emocích, jak bylo popsáno výše, zprostředkuje lidem TV a ostatní sdělovadla. Která, jak napsal Čulík na BL, určují společenská témata.
Takže např o selhání Kalouskovo party a jejich krádežích nic, o Havlovi a jeho rozporech, Trautenbergovi a jeho krádežích, o privatizačních zločinech nic, o snahách nás odzbrojit a zaplavit migranty nic, debilizaci školství, dvojí kvalitě potravin, neplacení daní finančně silnými skupinami nic, jakékoliv dlouhodobé strategii státu nic, zminka prezidenta o Bakalovi v projevu se vystřihne, protože Bakala platí hejvlistům, atd atd projde jenom, co vyhovuje. Třeba, jak musíme brát migranty a další agenda skutečně vládnoucích v pozadí. Když někdo vyleze z kremelské rici přímo do bruselské a washingtonské, je to to samé. Ale sdělovadla nám to morálně zdůvodní, zabalí do sametového hávu. Tak Petr Pavel, bývalý komunista a bezskrupulózní kariérista, kolaboroval 2x a teď má být dalším kandidátem kavárny na prezidenta.

KDO OVLADA SDĚLOVADLA, OVLÁDÁ SPOLEČNOST

Co se týče Zemana nebo Babiše, nejsou to ideální kandidáti. Pokud zapojíme rozum, jsou to nejlepší z toho, co můžeme vybrat.

Veškerá reklama, public relation, TV propaganda, je o tom, JAK PŘINUTIT LIDI, ABY VOLILI PROTI SVÝM ŽIVOTNÍM ZÁJMŮM.
Není to tak složité. Celé dny tvrdě pracujete máte čas na regeneraci při plytké TV zábavě, nemáte čas ani energii hledat nezávislé informace, identifikovat a vyvracet lži. To platí pro všechny lidi.

Emoční ovlivnitelnost sdělovadly je nezávislá na inteligenci.

Proto ti studenti volili TOP, přesto, že nechtěli školné. Proto je volili dospělí, přesto, že chtěli privatizovat zdravotnictví. Proti svým životním zájmům. Samozřejmě, v TV a tisku se zrovna tato témata nerozmazávala, vlastně program TOP vůbec. Zato se protivníci dehonestovali, ne na rozumové, ale na emoční bázi. A voliči top a pravice vůbec, dostávají v TV a tisku punc exkluzivity. 4 vteřiny pocitu, že patří k těm lepším, když to padá do urny.

Na netu byl dotazník s názory kandidátů na prezidenta. Každý si ho mohl vyplnit, jak se jeho názory shodují s kandidáty. To stejné u stran před volbami. Co vím v okruhu mých známých, zarytí Trautenbergovci nebo Drahošovci byli překvapeni, když jejich názory a představy se shodovaly se Zemanem. To samé u politických stran.
Čulík, než otočil, citoval babičku odněkud z Českých Budějovic, která za Kalouska nemohla vyjít s důchodem a jedla prakticky jen brambory. Atd atd, o tomhe by se dalo psát hodně.
(Dovedete si představit, jaký by byl v ČR vývoj po roce 89, kdyby TV a tisk neovládla kavárna, hejvlisté? Kdyby skutečně plnili svou úlohu ve společnosti, nebyly by privatizační podvody, kolaborace, atd.... Ale přiznejme si, že v "demokracii" to nejde. Kdyby nebyli hejvlisté, ovládla by to jiná parta)

O vývoji ve velikých městech, hlavně Praze x menší města a venkov, které nepodléhají ideové masáži se sdělovadel a rozpadu tradičních vztahů tak lehce, psát není prostor...

Závěrem?
Vše je o emocích. Lidé jsou lehce ovlivnitelní sdělovadly na emoční bázi.
Proto dnes nepotřebujete mít v zemi fyzicky vojsko, když ji chcete ovládat, stačí mít pod palcem sdělovadla.

Kampaň v médiích, aby lidé volili proti svým životním zájmům, MUSÍ být založena na emocích. Protože rozumem by takto nikdo nevolil. Proto cílení na emoce musí být silné, aby přehlušilo všechno ostatní. Musíte jednu stranu tolik nenávidět, abyste zvolili pro vás zlo větší.

To, že ve volbě prezidenta v ČR vyhrál kandidát, dehonestovaný v TV, placené všemi občany, je chybka v matrixu.
Média moc tlačila na pilu, vyvolala protitlak Bylo to o emocích, ale i rozumu, hodně lidí začalo myslet. (Zde padá jeden s postulátů kavárny, uváděny v médiích)
Kandidáty kavárny, favorizované médii, volí lidé, snadno emočně ovlivnitelní. Ve volbě kandidátů, sdělovadly pomlouvaných, zesměšňovaných či přímo urážených, u některých lidí emoce také převažují. Hodně lidí však volí rozumem, protože si svůj postoj, jdoucí proti proudu, dokáží obhájit.

Zatím bez slepic

Dexxi,
příspěvky jako je tento Váš mě vychovávají k pohodlnosti a lenosti.
Nemám co psát.
Napsal jste to líp a rychlejí, než bych to sesmolil já.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak to tedy ne, thérový letče, žádné flákání! Takhle bychom tu naši křehkou demokracii nevybudovali! Marš na lavičku Václava Havla pro inspiraci! :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jazykově-verbální inteligence – Schopnost učit se jazyky a užití vlastních jazykových schopností efektivně k dosažení různých cílů, dovednost mluveného, psaného projevu a efektivního používání slov a jazyka. Osoby, které mají tuto dovednost značně rozvinutu, jsou často spisovatelé, básníci, právníci, učitelé atp.

Cizí jazyky mi nejdou vůbec, ale psaní v češtině mi šlo vždycky. - Kdyby to řídila jedna inteligence, tak by mi šlo buď oboje nebo nic.

------------

Vizuálně-prostorová inteligence – Vztahuje se na schopnost vnímání a rozlišování barev, tvarů, velikostí a vzdáleností mezi předměty. Osoby nadané v tomto směru jsou schopny rozeznat a zapamatovat si různé obrazce, mají trojrozměrnou představivost a výbornou orientaci v prostoru. Nejčastějšími obory lidí s vysokou inteligencí tohoto typu jsou v oblasti architektury, stavebnictví, kartografie, geografie, řízení lodí či letadel. U většiny populace se to projeví schopnostmi řízení auta. Horší řidič má obvykle horší schopnosti vizuálně prostorové.

Jsem mizernej řidič, ale zato jsem schopen v hlavě dělat to, co se teď dělá na programech pro architekty a techniky. V duchu přšedměty obracet, otáčet, naklánět, pohybovat se v nich atd.

Tělesně pohybová inteligence mi taky přijde dost rozporuplná. - Jak to maj lidi, co se naučej jen jeden sport a v ostatním plavou. - Proč sem nepatří tanec, kterej má patřit do hudby. Tanec je o pohybu a naučíte se to tréningem. Lidi co prošli nějakým tanečním kroužkem jsou miliónkát lepší, než někdo, kdo tancuje bez tréningu, ale jen dobře. - A ještě co je bez tréningu.
Taky tam má patřit napodobování jiných lidí. - Přitom to patří do herectví. - Sportovci jako Schwarzenneger, nebo Jean-Claude van Damme jsou krásná ukázka, že to k sobe vůbec nepatří.

Gardner působí jak typickej produkt 80 let, kdy už tušili že mozek funguje trochu komplikovaněji, ale ještě pořád si to museli škatulkovat. Jen jim nedocvaklo, že se dá ještě škatulkovat dál a dál a u každýho to budou mít jinak.

Viděl jste někdy jak se učej pohybovat mimina? To je fantastický. Každý to dělá jinak. Co první objevěj, to používaj, až nakonec skončej všechny u chůze. A každej chodíme trochu jinak.

Jinak s těma lidma z neziskovek souhlas. - Jen si myslím, že jsou ve skutečnosti dost hloupí. - Ale ono tam nejde tak o inteligenci, ale o emoce. - Oni kvůli strachu (emoce) ze zavržení skupinou přizpůsobují své názory a více méně sami sebe přesvědčují, že realita je jiná než je.
To proto, že neumí ve skutečnosti nic užitečnýho, za co by normální lidi byli ochotní platit sami od sebe.

Třeba chodit s neziskovkou do škol malovat s dětma obrázky znamená, že nejste schopen namalovat obrázky, za který by byl ochoten platit někdo, kdo si chce dát něco na zeď či ilustrovat knížku.

Zatím bez slepic

Psal jsem, že o inteligenci zase tolik nevíme. Gardnerovo rozdělení je jen nejrozšířenější, jiné zatím nemáme. Určitě projde dalším vývojem, ale zatím nějaký vývoj není nutný, protože o něm Mohamed v Koránu nenapsal ani slovo. A co není v Koránu, nemá u budoucích vládců evropy, tedy islámu, žádnou váhu.

Zatím bez slepic

Když oni ti údajně chytří z neziskovek a pražské kavárny jsou ve skutečnosti úplně průměrní nebo jen nepatrně chytřejší než průměr. Stačí jim to k přijetí na VŠ, kde se nějak protloukají, ale nestačí jim to na skutečný život. A aby si dodali zdání výjimečnosti oproti ostatním, volí odpovědně budoucnost. Tam se berou ty davy nepřemýšlejících voličů pravice, co žijí od výplaty k výplatě, ale volí odpovědně, že ti schopní nemají platit vysoké daně. Zapomínají, že nepatří mezi ty schopné a k té skupince se dostávají jen opakováním keců jejich vzorů. Typickým příkladem jsou úřednice státu nebo magistrátu většího města. Větší město je nutné k vytvoření samostatné sociální bubliny, která na menším městě nebo vesnici nevznikne, protože se stejně všichni sejdou na jednom stejném místě,

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, nepodepisuji, protože neřekls zákald ze kterého on vychází a ty bohotrovně přecházíš. I ty testy , když se čte jak se mají aplikovat, jak fungují říkají jedno "jsou postaveny pro určitou kulturu, školství, znalosti a vytvářejí průměr od kterého se pak hodnotí ostatní lidé v rámci oné uzavřené bubliny"...
Lze to porovnávat i když nepřesně, když se pak najde číslo, které se rovná v jedné skupině, číslu v druhé skupině. Tolik, k té části "matematická" apod. kde navozuješ dojem, že je to o počítání nebo vzdělání apod. Ona matika je také jenom hledání pravidel, stejně tak v emocích, viz doporučuju si nacist neco o madarske sachistce, kterou vychoval otec ve stylu jako popisuje cmoud, otec rekl, ze to je jenom o treningu, ze bude dobrá. A víceméně to souhlasí co píéše čmoud je IQ, které ti dává schopnost "analyzovat vztahy" a cvičením budeš dobrej buď matice nebo šachách, jasně jsou extrémy co mají nastavený mozek na něco od přčírody, ale cvičením viz ona šachistka lze naučit hodně dobře kohokoliv cokoliv a jak dobře bude ohraničeno oným IQ ne tím nadáním, které označuje výjimku ne, že to dokazuje, že se to "nemuzukál/nematematik nemůže naučit" ;)

Za další, ty počítáš, že IQ apodl. existuje samo o sobě, tedy si dáváš řečnickou otázku, jaktože to nepoznají?
Znáš pojem "profesionální slepota", nebo jsi zažil, když píšeš text a 20x ho přepracuješ, že už nevidíš takové jednoduché věci jako s/z, nebo i špatné odborné pojmy, které když budeš číst poprvé tě bodnou do očí, ale když ten text 20x budeš přepracovat, tak je už nebudeš vidět? Dokazujeto, že jsi zblbl nebo, že máš IQ najednou 80 místo třebas na začátku dne 120?

Píšeš, že veškerá komunikace je zaměřena na hloupé lidi? Neee, jsou zaměřeny na lidské potřeby, které u někoho je klid, u jiného moc u dalšího kultura a ty potřeby mu politik prodává a musí se naučit jak to říkat, aby to prodal. Někdo to umí hned, protože měl štěstí z nastavením mozku jinej se to musí nadrilovat.
Zde upozornuji, že čmoud zanedbava, či spíše neřekne upozornění na základní detaili, kdy hezoun nemusí umět tu interakci=ukecávaní tak dobře jako škaredej (mareš vs hezucky), a dost lidi pak zamenuje informaci, ze Mares je lepsi v tom co dela i kdyz to nemusi byt pravda. Je to jenom o upozorneni na jednotlive ALE.

Nekdo zde dal, že LEm napsal dobrou knizku panův hlas, kde podobny pristup ke ctení/chování lidí má člověk mít, musím říci, DÍKY TOMU KDO MĚ NA TU KNÍŽKU UPOZORNIl, fakt je dobrá, Lem musel mít v hlave srovnáno víc než 99procent filozofů za posledních 1000let...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zamilovanost je také emoce, někdy silnější, než inteligence.
Z normálně myslícího člověka udělá pitomce. Viz Nečas.

Zatím bez slepic

hormony, je to, jako kdyby jeden ujížděl na heroinu 😉😉

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

No proto taky existují.

Já nevím, jestli tu je ještě jinej zemědělec než vidlák a jestli to může potvrdit, ale hovězí skot má podle mě úplně stejný pohledy jako lidi. Krávy maj klidnej, utahanej pohled maminy od dětí, mladí bejci jsou přinasraný a agresivní jak fotbaloví fanoušci, co se chtěj servat, jalovice jsou jak adolescentky, co by něco chtěly a nevěděj co atd...

Nebo se mi to zdálo?

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Emoce se navenek projevují také na chemickém principu, jako zamilovanost. Asi to bude patřit do stejného ranku. Třeba vztek dokáže s rozumem dobře zamávat.
Fyziologický základ emocí je zajišťován součinností nervové i hormonální soustavy, tvoří ho biochemické procesy v limbickém systému (hypotalamus je centrem emocí).

Zatím bez slepic

Myslím, že všechny emoce nejsou stejné podstaty nemají jedno centrum a navíc si myslím, že je to vedlejší.

Víte jak.... elektřinu můžeme používat aniž bychom znali skutečnou podstatu elektronu. Stačej nám modely vystihující fungování.

Zatím bez slepic

Nečas nikdy nebyl normálně myslící člověk. Nečas byl trouba, co byl schopen se naučit zadanou látku, pak ji aplikovat a to bylo tak všechno. -

Ženský neměl prokouknutý vůbec a proto neodkopl panovačnou dominu hned z kraje, což by udělal Topolánek, kterej se v ženských vyzná daleko líp. Ta s ním pak manipulovala, jak chtěla.

Nečas je přesně ten typ chlapa, co ho hrál Sovák v Je třeba zabít Jessii? - Ano Maruško, ne Maruško. Tak dobře Maruško.

To Topolánek se nechal vyhodit za to, že hodnotil lidi. - Ten je takovej, ten makovej, ten uhne, ten neuhne... Jestli tohle dělal Topolánek při hodnocení politiků, tak to určitě dělal i s ženskejma, Tahle jede po prachách, takhle po moci, tahle se zamilovává, tahle se podřizuje, tahle dělá ze všeho drama, tahle dá každýmu, tahle jen když se připije atd....

Nečas byl schopen se zamilovat do kdečeho a utáhla ho na vařený nudli.

Jinak ale zamilovanost má vypínat inteligenci (nebo pracovat paralelně) - to je její evoluční smysl. - Ženský nejsou medvědice, co zvládaj péči o potomky samy. Zamilovanost funguje jako druh lepidla - podle určitých principů.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Škoda, že neznal vaši teorii. Naštudovat uměl ledacos, třeba i jadernou fyziku.

Zatím bez slepic

Neznám jadernou fyziku, ale myslím, že ženská logika je trošku zrádnější... aspoň dokud nevíte, že vše může být lež. - Jestlipak si v jaderné fyzice něco maluje rty a oči, aby to předstíralo ovulaci, nebo imituje počátek pářicí sekvence tancováním, jen aby si to zvedlo sebevědomí zájmem chlapů, na který ale vztekle útočí, právě pro ten získaný zájem.

Izotopy by musely bejt šílený.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ony ty ženský, když mluví o intuici, nemusí to znamenat, že mlží. Ony fakt neví, jak na to došly. To je ta původnější rozhodovací soustava. Taky jsem ženám říkal, že něco vím díky mužské intuici. Smích a konec otázek. Ale nemyslím, že něco tajily. Když jde o intuici, žena ví, že rozhodnutí není vědomé a tedy nemá cenu se ptát... Muži nepřipadá ženská intuice logická, ale mnohdy je správnější. Nevědomě zpracují obrovské množství informací. Ovšem výsledek ovlivňuje momentální hormonální situace. Proto bývá ve stejné situaci rozhodnutí jiné. Což je kámen úrazu v politice, vědě, atd.

Menší hladina testosteronu a větší schopnost empatie, daná oxytocinem, způsobuje větší ovlivnitelnost. Navíc, starat se a pomáhat je v péči o děti nutnost. Proto je tolik vítaček v neziskovkách. Pomoc stovkám milionů trpících je o emocích, kde na to vzít a že je nesmyslné to vše přestěhovat do Evropy, co to bude znamenat pro původní populaci, která až bude rozvrácena, nikomu pomáhat nebude, že to postihne i rodiny vítaček a v Africe nic nevyřeší, protože porodnost bude neustále pokračovat neztenčenou měrou... to už emoce neřeší...
Rozum říká, pomáhat, když už, tak v místě původu a cílit hlavně na snížení porodnosti. Místní musí prostě chtít...

(Po 30 leté válce bylo Německo a české země jako válčiště totálně zničeny. V některých městských aglomeracích na Moravě, např. se počet obyvatel před válkou a po ní srovnal až po 150 - 200 letech! Nebylo kde bydlet, co jíst, nebyli řemeslníci, čím se léčit. Nikdo nepomohl - a po roce 1850 tento prostor byl zase na evropské špici. Ono to není o pomoci.)

Ještě je tady něco ve vztazích mezi muži a ženami. A párovými obratlovci celkově. Od ryb přes ptáky po člověka. Základní emoce jsou strach, sexualita, agrese. V páru musí být určitým způsobem vybalancované. Určitým způsobem se emoce musí odžít, ty spojující, to destruující odvést mimo pár. Pokud se rovnováha změní, pár je nefunkční. I v tom je krize na Západě. V Rusku nebo Asii to není tak markantní. Ale to je na samostatný článek...

Nečas, o něm si myslím, že není trouba, který vyměnil normální ženu za dominu. U něj je to úchylka, něco mu to kompenzuje, on je v tom fakt spokojenější.

Primárně každého člověka hodnotíme podle vzhledu. Prvních pár vteřin. Pokud nějaká emoce už je, je obtížnější ji vytlačit jinou. Ženy se malují proto, i mimo ovulaci, aby zvýšily zájem mužů, o tem žádná. Evolučním cílem je navodit příznivější chování mužů k sobě a mít z toho výhody. V práci, v partě, v neznámém prostředí, širší rodině, mužské společnosti... A zároveň, když má hodně interakcí s dobrým(i) samcem (i), vzroste její postavení i v ženské hierarchii. Která zákeřně intrikuje a ranaří za zády, ale jak jinak. Silové řešení zde není žádoucí. Koalice střídá koalici, kdo nabídne víc, s kým si polepší, když bude kamarádit, s kým pohorší, která bude v budoucnu prospěšnější, má víc známostí, dovede své žensky ve společnosti prosadit, vyřídit sokyni, má nějaké dovednosti, co oceňují nebo jsou prospěšné ostatním, všichni se navzájem hlídají, jsou k sobě navenek milí, která udělá chybu, je vyřízená, proto ta intuice ...
POLITIKA v demokracii. Proto, mimo jiné, muži v politice se chovají žensky a nic nevyřeší... Kdo nic nedělá, chybu neudělá. A opozice chybu nevyrobí uměle z nějaké činnosti.

Nabízet se samci ne za účelem zplození potomstva, ale za účelem získání materiálních výhod, u primátů hlavně lepší přístup k potravě, je u samic vyšších primátů geneticky dané. U paviánů, makaků, šimpanzů i u člověka. Zvýhodňuje to přežití už narozeného potomstva a zároveň zvyšuje postavení a kondici samičky, i kdyby žádné potomstvo ještě neměla.

Oči si ženy zvýrazňují, a dbají o pleť, aby působily dětsky. Spouští to u mužů rodičovské chování, starat se o někoho. V tomto případě o ženu.

Jen bych dodal, že
Ženy studuju prakticky od narození, něčemu jsem porozuměl, něčemu jsem se naučil, k některým vzplál láskou, že jsme si rozuměli jako dvojčata a když se na mne podívaly svýma velkýma namalovanýma očima, byl jsem tak naměkko, že jsem v sobě cítil pocity mužů miliony let přede mnou a chtěl snést modré z nebe nebo jít vykonat hrdinský čin, aby se na mne takto podívaly zas. Přesto všechno jsou pro mne ženy pořád tajemnou záhadou, kterou úplně pochopit není v mých silách... 🙂🙃😈😎

Dodávám, že nemusím mít pravdu a že pan Čmoud moc dobře píše a jsem za to rád.

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jinak receno, popis toho jak se daji ucit jazyky "jako deti", kdy se driluje clovek vety a kasle na uceni pravidel a dělá pak všěty "intuitivně" vs ze se nauci pravidla apak vytvari vety "logicky".

Prvním způsobem se učí rodný jazyk 100procent lidí, druhým způsobem až na pár jednotliuvců se nenaučí jazyk nikdo, protože pak musí vyjet do zahraničí a začít se to učit jako děti, onou praxí, zkpoušením. Někdo to dá za měsíc, jinej za pů roku, ale když se alespon trochu snaží, opět úspěšnost 100procent (nenaučí se jenom flákač), ALE velká část lidíé bude tvrdit naučil jsem se pomocí naučení pravidel :D Přitom pravda bude ala čmoud, "kecy, naučil jsi se pokus/omyl, tedy stejným způsobem jakýám popsal učení balení" ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hopsal na pódiu nemá mozek ... ale kdo se odváží kritizovat Gotta, ten hlupák, že?

Národní obec lžinenávistnická prezentuje své pokrytectví beze špetky studu.

Zatím bez slepic

I kamenné srdce někdy puká.
I nekonečně vysoké IQ někdy nestačí k pochopení, proč každého srdce dostihne.

Zatím bez slepic

Strašně se mi líbí, co napsal Umberto Eco:

"Mudrc hledí na hlupáka s pokorou."

Je to něco jako spirituální cvičení. Proč to bůh (příroda) stvořila, proč to tady je, jaký je toho záměr, je v tom nějaký zmatený řád, má mi to něco říci nějakým podobenstvím nebo je to jen živý (jestli vůbec živý) ekvivalent rozbitého hracího strojku, co se má jen odložit do komory na rozbité hračky?

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Osvobozující pohled!

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

I kamenné srdce někdy pukne a pravý poklad se ukáže :-)

Zatím bez slepic

nestyďme se za sebe vzájemně.

Zatím bez slepic

z níž se ozývá šumění moře.

Zatím bez slepic

Mám týden starý plastový kelímek od hořčice - a taky se z něj ozývá šumění poře.
Jen nevím,zda je to šumění pravěkých oceánů z doby před Božím vynálezem obratlovců nebo naopak budoucí šumění moře po jejich zániku v důsledku IV. světové.

Zatím bez slepic

Neberte jméno škeblovo nadarmo, ani kdyby měl hořčici za ušima!

Zatím bez slepic

Klidně můžete kritizovat Gotta, ale dělejte to inteligentně. - Bohužel, od Rejžka po Rychteskýho, od Vopěnky po Halíka na něj nikdo nic nenašel. Všechno působí falešně, že nic jinýho nenašli.

A co se mladýho Mišíka týče. Narodil se se zlatou lžičkou v puse. Má fotra od fochu, může cestovat jak chce. Všude ho od malička cpali. - To co předvedl on by dokázal s jeho zázemím doopravdy každej druhej. - V podobný situaci byl třeba Michael Jackson - jenže ten předváděl věci, co každej nemohl.

I ve zpěvácích jsou rozdíly v kvalitě. - Když je nevidíte, tak daleko nedojdete.

Nehledě k tomu, že Gott se o politice nevyjadřoval i když měl 80 let životních zkušeností, kdežto Mišík nemá žádný, ale o to si je jistější.

Mišíkovi přeju, aby mu to vydrželo i když trošku zastárne a pipinky, co na něj teď choděj, začnou mít vlastní starosti, vlastní chlapy, vlastní životy a nová generace pipinek i vlastní zpěváky. Tehdy většina těhle cumláčků končí. Na pipinky jsou moc staří a ostatním nemají co říct.

Zatím bez slepic

Scallope,
a že jste tu správnou kritiku neprovedl u Vlasty Chramostové? Osobně sice nemám důvod jí něco vytýkat, ale byl by to hezký příklad, jak tedy máme správně kritizovat Karla Gotta,
Ale nebojte, už brzy nám budete moct předvést, jak se správně dělá kritika. Stačí si počkat, mnoho Havlových kamarádů je prostě vysokého věku, životní styl nepříliš zdravý. Tak se dá odvodit, že někdo zase zemře.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Scallope,
protože zde není žádná správná kritika Vlasty Chramostové, tak jednu napíši sám.
Ona sama přiznala, že v roce 1957 (v 31 letech), podepsala vázací akt a stala se tajným spolupracovníkem, agentem StB. A jak ona sama psala, ze ziskuchtivých důvodů. Chtěla být slavná, chtěla cestovat, chtěla se zbavit problémů s financemi.

Karel Gott nic takového s StB neudělal, jej donutili podepsat Antichartu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

→ jeden z poslanců Zelenského strany Sluha národa navrhuje zavést na Ukrajině eutanázii, protože pro „chudé by to mohla být dobrá volba“…

Zatím bez slepic