Koudelku za každou cenu udržet...

Autor

Takhle nějak bych si představoval Putinův rozkaz ppro jeho zpravodajce, co se týče České republiky. Pochybuji, že by si rusové mohli přát někoho lepšího na pozici ředitele BIS. 

Michal Koudelka, ředitel BIS, uvedený do služby Bohuslavem Sobotkou už stihl ve funkci spoustu věcí. Zjistil, že učebnice dějepisu nám ais psala KGB, protože je v nich proruský narativ. Podařilo se mu ztrapnit ministra školství Plagu, který místo aby ho poslal do háje, tak mu začal přikyvovat a chtěl to řešit. Dále pak se BISce několikanásobně podařilo rozkrýt temné rejdy ruských tajných služeb. 

Byly to tak tajné rejdy a všechny operace byly natolik top secret, že jsme se dozvěděli jen Koudelkovu sebechválu. Jak si již všimli jiní kolegové blogeři, nedozvěděli jsme se, zda byl někdo vyhoštěn, kolik jich bylo, nedozvěděli jsme se, co tady to KGB hledalo a nakonec jsme zjistili, že Koudelka tu rozkrýval rejdy ruské FSB, což je kontrarozvědka působící na území Ruska. Zahraniční činnost má na starosti úplně jiná Putinova odnož.

Já bych ovšem chtěl Vidlácky vypíchnout úplně jinou věc... 

Všichni pravdoláskaři, demobloci, eurohujeři a transatlantičtí přikyvovači dobře vědí, že tenhle národ je v NATO i EU jednoduše proto, že to jinak nejde, protože s NATO, USA i EU se blbě přetlačuje. Petr Pavel i Petr Kolář velmi dobře vědí, že v NATO nejsme z přesvědčení na věčné časy a nikdy jinak. Proto ty ruské tajné služby, proto ty kecy o fake news. Oni vnitřně vědí, že nic nevyhráli, že českou duši nezískali ani pravdou ani propagandou. 

Oni vědí, že jsou na svých místech jen z milosti našich protektorů, že náš národ je tam nevypravil, nestojí tam o ně a v tom nejlepším případě má jiné starosti a jsou mu ukradení. Tam někde uvnitř je jim jasné, že kdyby je nedržely zahraniční peníze, kdyby je třeba Trump obětoval stejně jako Kurdy, tak vyletí jako z praku. Nikdo tady u nás je nebude bránit. 

Stejně tak všichni dobře vědí, že tento národ nebude ani bránit jejich demokracii, ani jejich kapitalismus. Vědí, že stále více lidem se to co tu stvořili zajídá.  Že je tu klid jen a jen proto, že zatím nikdo nepřišel s ideou, které by se dalo věřit.  Je to stejné jako za socíku... oni ti komunisti také věděli, že je nikdo nebere vážně a nikdo jim tu jejich propagandu nevěří a nevěří jim ani to, co je pravda. Dnešní elity jsou na tom ještě hůř. Těm už nikdo nevěří ani pozdrav. 

Proto ten boj proti ruským tajným službám. Oni z nich mají opravdu strach. Dokonce mají z brněnské univerzity celou analýzu, jak je ruská propaganda nebezpečná tím, že říká lidem pravdu. Proto ta obsese ruským vměšováním. Teď jsme v NATO. Jednoduše proto, že se to američanům hodí. Jsme v EU, jednoduše proto, že je tu co ždímat. Ale už je vidět, že to tak nemusí zůstat. Že můžeme být strategicky nedůležití, že můžeme být tak vyždímáni, že už se nás nevyplatí ani vykořisťovat. 

Všichni ki koordinátoři zahraničních zájmů se každé ráno budí polití studeným potem, že se jednoho dne Trump domluví s Putinem  a prostě mu to tady přenechá. Nebo že se upeče nějaká obchodní dohoda s čínou ve které bude tajný dodatek o sférách vlivu. Za třiet let se našim Zápaďanům nepodařilo v našem národě vzbudit k Západu lásku. Zůstala pragmatická opatrnost a v genech upevněný pesimismus. Zůstala poznaná nutnost, která není ani do hrdel, ani do statků. Jen do chvíle, kdy se Západu zkrátí paže, aby na nás nedosáhl. 

A ano, je dost možné, že nás pak schlamstne Rusko. Pokud bude dost velmocné, abychom se s ním nemohli měřit, tak se s ním měřit nebudeme. Budeme opět pesimističtí a budoucí Rusofilové se budou po dalších třiceti letech divit, proč se národ neklaní Moskvě. 

Koudelka prostě rozkrývá ruské podvratné sítě, aby zakryl vlastní paranoiu. Ve které už nemá mocné ochránce, za branami má nepřítele a nikdo tady doma ho nehodlá bránit ani minutu. 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Oni vnitřně vědí, že nic nevyhráli, že českou duši nezískali ani pravdou ani propagandou.
Víc k tomu snad ani není co dodat.
Na úrovni propagandy se dá dost jednoduše poznat, jak na tom režim je. A proto se ani nedivím snahám změnit populaci a naředit ji stádním typem. Naštěstí to ale vedou experti vybíraní podle věrnosti prebendám a penězům - ostatně to tu také bylo vždy - a tak můžeme být mírnými optimisty.
Spát jdu v klidu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

takhle po nich Abramsy neprojedou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jede abrams silnicí
tankisti na sliznici
válí buble gum.
Sláva nazdar výlete
kam panáčci jedete
popraskal mi dům.
Na tom pražským mostě
zeptají se gdo stě
nepustí vás dál.
Tenhle most je trójský
obcházený vojsky
na radu bych dal.
Nosnost má jen čtyři tuny
mají na něm strach i kuny
jeďte raděj vltavou
se svou těžkou dopravou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Generál Koudelka vítá svého protektora
poslušně mu hlásí, že ta akce bora bora
u nás správně probíhá
prezenčka už obíhá.
Děje se to přísně tajně
dopadne to jistě fajně -
padouch nemá rychlou chůzi
nestihne udělat fúzi
s vladimírem putinem.
Ta my zatím rozvinem
bílé hvězdy rudé pruhy
potěšíme naše druhy
že tu je vše v pořádku
ucho je na sluchátku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Koudelka byl přeci s Babišem v centrále CIA v Langley, když se odtud Babiš vrátil, a za pár měsíců jsme se dozvěděli, že si česká armáda objedná 12 amerických vrtulníků, a mohli jsme si vybrat od dvou firem.
Koudelka zase od té návštěvy odvrátil temné rejdy ruských agentů. Vůbec nepochybuji, že zde ruští a jiní agenti aktivně působí. A je mně jasné, že pro agenty americké (nebo jen upřímné přátele) nemáme žádnou šanci na rozkrytí sítě, když jsou někteří ve vládě, vysokých státních funkcích (všichni ti absolventi Aspen Institutu jsou potenciální agenti) nebo značně hystericky řvou z neziskovek placených Sorosem. Natolik, že to potom vypadá, že každý, kdo by poukázal na jejich problematickou minulost (třeba pornoherce) potom vypadá jako ruský nebo čínský agent.
Ale obávám se, že zde jsou značně aktivní agenti němečtí a maskují se jako upřímní přátelé sudetských Němců. A kromě nich spousty dalších agentů z jiných zemí. Pokud zde některé země vůbec nepůsobí, není to kvůli práci české kontrarozvědky, ale prostě pro ty země nejsme vůbec zajímaví.
Je hezké, že BIS odkryla síť ruských agentů. Nějací zde z dob před 1989 určitě byli, hodně svazků StB spálila (údajně) a nevíme, co všechno předala FSB do Ruska. Mnoho politiků vystupuje ve prospěch cizích zemí natolik okatě, že tím spíše vzbudí odpor a ve volbách prohrají. https://echo24.cz/a/S8u7t/krouzkovani-stalo-funkci-vlivneho-ceskeho-eur… , https://echo24.cz/a/SgT4t/kandidovat-samostatne-se-nevyplatilo-odpadlic… . Nemusíme pochybovat o demokratičnosti voleb, lidi jako Svoboda, Telička nebo Štětina by si každý proevropský režim udržel na výnosných funkcích.
Zajímalo by mě, zda Koudelka a jeho BIS někdy rozkryjí sítě agentů působících proti Listině základních lidských práv a svobod, konkrétně článku 17 o svobodě projevu, konkrétně čl. 2 a 3:

(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná.

To zde máme síť agentů pod vedením Jakuba Kalenského, zde vystupují pod přezdívkami Scallop, Sartre, rk. Čím se agent elfů liší od agenta ruského? Oba rozvracejí demokratickou společnost v ČR potlačováním svobody projevu a zaváděním cenzury. Ani netuším, kdo je platí, ale určitě jejich činnost není k prospěchu obyvatel této země. Nemohli by si podat ruce s těmi ruskými agenty, a jít šířit demokracii do Ruska? Nebo práva žen do Saúdské Arábie. Nevidím žádný rozdíl mezi Jakubem Kalenským, Scallopem, Sartrem, rk a odhalenými ruskými agenty.

Blíží se 17. listopad. To nám vyleze agentů z nor a utajení! Nebo místo sebe nastrčí užitečné idioty? Čeká nás podzim agentů. Ti ruští ze hry vypadli, ostatní zůstávají. protože 17. listopad je za rohem, jsem zvědavý, kdy se objeví výzva ke spontánní demonstraci.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Největší fór ovšem je, že kdyby se Rusové rozhodli náši zemičku totálně rozhodit z kramfleků, tak se jim to podaří (právě onou hybridní válkou) tak do dvou let s minimem nákladů a ještě by jejich agenti z tohoi měli srandu a dobrodrůžo s minimem rizika. Raději ani nenapíšu co všechno by skutečné mohli provádět, ať nemám do večera u dveří Koudelkovy machry. Mimochodem, zatýkají brzo ráno, v noci, před obědem nebo náhodně? Skoro otázka pro Kalenského nerudou trojku.

Zatím bez slepic

Řekl bych, že i kdyby naši zemičku Rusové znovu ovládli, nemělo by to na chod dějin světa vůbec žádný vliv. Problém by to byl jen pro občany ČR, jinak pro nikoho, a kdyby museli klidně by nás celá slavná EU a NATO obětovaly jako Kurdy, nebo spojenci v Mnichově 1938.
Nás všechny tajné služby maximálně sledují (kromě německé), protože ví, že rozhodující příkazy se tvoří ve Washingtonu D.C., Bruselu nebo Berlíně.
Mimochodem, Koudelka prý generálem zase jmenován nebude.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji Gerde za Vaše shrnutí faktů.

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji za poděkování.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nicméně děkuji za upřímnost - tak hluboký nezájem o bezpečnost této země se jen tak nevidí. Jestli Vidlákova parta tvoří nihilistickou většinu tohoto národa (což si osobně nemyslím), tak si tento národ může začít stříhat metr.

Sajůz skončil, Češi mohou také. Děláte pro to všechno.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Všimli jste si, jak vyvolávání strachu o budoucnost penzijního systému vyvolalo nostalgii po sociálních jistotách doby před 1989? Všichni ti, kdo straší budoucím nedostatkem peněz v penzi odvedli lepší práci ve prospěch komunismu než celá odhalená síť ruských agentů. Kam se na ruské agenty hrabe obyčejná lidská hloupost těch šiřitelů správných názorů, odvede mnohem lepší díl práce než celá síť vyškolených agentů!
Jasně, primárním cílem vyvolávání strachu bylo nahnat lidi do soukromých fondů. Jenže se povedlo jen vyvolat stesk po dobách před 1989 a sociálních jistotách tehdejší doby!
Jeden třicet let starý vtip říká, že komunisté lidem lhali o tom, jak se žije v komunismu, ale hovořili krutou pravdu o tom, jak se žije v kapitalismu.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zilo-se-vam-za-komunismu-…

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Pochvala.
To je přesně ono,Schillerová hned vyrukovala s krácením sociálních dávek,jen abychom nebrblali kvůli daňovým balíčkům,ale šáhnout na velké daňové úniky si nedovolí.

Zatím bez slepic

Pane zemědělče,

v USA měli heslo: "Otoč chleba a jdeš do vězení, otoč železnici a staneš se senátorem." Na velká zvířata, které mají týmy právníků, se obtížně dostává. Je to vidět i na Babišovi, kterého pražská kavárna nenávidí, usilovně hledá důkazy, na kterých by jej odsoudili, a ještě nic nenašli.

Zatím bez slepic

Zajímavé je, že se v diskuzích o důchodovém pojištění nikde nezmiňují, že ti superbohatí platí soc. pojištění pouze z prvního miliónu. To je opravdu systém k ničemu.

Zatím bez slepic

zešílel! Co si to o sobě vůbec myslíte, že byste chtěl danit další pracně nakradené miliónky, vy jeden hen ten oný škaredý kydači!!! Víte, co to dalo práce tuhle daňovou miniúlevičku pro chudé milionáříčky a miliardáříčky protlačit parlamentem a vy byste to chtěl nejčkon rušit? Fuj!!! Styďte se!!!

Zatím bez slepic

Přece jen jsou to mzdy, takže až tak nakradené býti nemohou. Navíc jsou vidět na ELDP. Ale čuňárna to je.

Zatím bez slepic

živnostník mzdu nemá. Ostatně jsou i jiné přijmy, ze kterých musíte vysolit za socko a zdravko.
A vůbec není pravda, že z nakradených peněz nelze vyplácet mzdy, a tím je "realizovat" a "legalizovat".

Zatím bez slepic

To nebyl vtip, to byl popis skutečnosti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Takhle ryzí bolševismus se jen tak nevidí ani v alternativní kanalizací. Náš národ je nechce, protože za český národ mluví jedině svazák vidlák.

Gottwald by měl z autora velikou radost. Semelová také.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Scallope, Gottwald by přece neměl radost, ten ji neměl nikdy, ne? Ten by ho zavřel do dolů, nejlépe na smolinec.

Zatím bez slepic

Ale kdepak, před volbami roce 1946 by měl radost z užitečného idiota. Po roce 1948 by se flexibilní alternativa - která se s pravdou moc nepáře, ale projevuje tu správnou nenávist vůči humanistům a liberálům - ocitla ve vhodné řízené svazácké partě.

Boj proti liberálnímu západu je základ alternativy. To máte s bolševiky společné.

Zatím bez slepic

Kde se vzaly, tu se vzaly hordy vzdělaných, moudrých, a nebesky empatických, za cizí hrob tržních liberálů - jako by je ve správný čas osvítilo. Ta doslova tryskající touha po blahu tzv.druhé republiky, odhodlání chlubit se jistou zvláštní Orlicí přípustnou na hrudi ( už dávno měla být zpět na seznamu legálních vyznamenání, když typoví nositelé jsou doslova všude vůkol ), konečně se vypořádat s tou brblající pakáží, a pak si skočit na echt liberální a svobodnětrhový taneček třeba do Vídeňské opery ...
P.S. - od kdy se v praxi samozvanému degenerovanému ( J )elitářství říká humanismus 😁 ? Apropo, na Liberalismus ( ten, jenž je dnes v módě, ten, jehož se dovolává kdejaký nýmand )ten, kdo mu podlehne, také zajde, nebo česky - chcípne ...
A to masivní nucení k brzké sebevraždě mnoha způsoby je vám ( škoda společenského velkého V ), novodobým ideologickým inkvizitorům v dresu liberálně-tržně-multikulturní verbeže vlastní ...

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak dobře. Scalloppa z toho výčtu vynechám. Ať nemluvím za národ. Scallopp Koudelku , Petra Pavla i Koláře proti ruské agresi bránit bude. Do statků i hrdla. Možná jich bude i víc... Ale co to plácám... nikdo je nebude bránit. Dnešní bojovníci proti Rusku se u okupační správy budou lísat jako první.

Zatím bez slepic

Vynecháte scallopa a koudelku a ještě třeba pár dalších, ale za zbytek nasichr mluvíte ...

Potvrzujete moje slova. A můj názor na alternativu.

Zatím bez slepic

Není nad to si slova potvrzovat a názory si utvrzovat a to i anonymně.
Za vším umanutě vidíte jen bolševismus, komunismus a Rusa, a furt a dokola, prostě "třísku v oku svého bratra malujete, ale trám ve vlastním oku nepozorujete".
Takže Vidlák se možná fakt plete a oni ti všichni o kterých píše, TO co píše prostě nevědí, nebojí a věrni zůstanou a nikdo z nich nikdy žádný kabát nepřevleče, v 1989 to bylo naposledy....☺
Tak holt stačí jen počkat a uvidíme, no ne?

Zatím bez slepic

Ale tak to dělají denní denně kvanta demokratů se stejnými inkvizičními hlodá, jako vy - mají stejný dres, a všechna velká média k tomu ... Co se vám tedy nelíbí, když vaši inkvizitoři krákorají jenom 24 hodin denně ??? Plně zuby má vás, a celého tzv.demspolku docela dost lidiček - drze jste si zprivatizovali kompletně celý stát,média, upravili dějiny - teď už jen eliminovat oponenty ...
Že v případě jen závanu vám podobných metod řvete na plný pecky, je společné všem tzv.demokratům ...

Zatím bez slepic

Jdi se vysrat škebloni - ať už se podepíšeš nebo ne.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

blicí záchvat!
:-)))
Hele, škebloň, dojeď za mnou. Mám ještě ve skříni ulité kanady a jedny maskáče. Gumácké, na vyšším levlu. Na záda ti hodím ruksak s vodou a žrádlem na tři dny, na rameno ti dám namísto mařeny krumpáč a o prodlouženém vejkendu otočíme pěšmo Vsetínské vrchy.
V pondělí večer pak můžeš hlásit svým loutkovodičům, že mise je splněna a tys získal certifikát, který ti zaručuje místo v první řadě, až pojednou ruské tanky.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Scallope,
uvědomujete si vůbec v té elfí noře, že fanatismus elfů si ničím nezadá s fanatismem stalinských bolševiků v 50. letech v procesech s Miladou Horákovou, nadšených svazáků z dob budování socialismu a konečně i nacistů z dob Hitlerovy 3. říše?
Ta chuť odstranit názorové oponenty je všem těm skupinám stejná, protože je nedokážou přesvědčit logickými argumenty. Klement Gottwald i Semelová by z Vás měli také radost. To svazácké zapálení pro věc zůstává, změna cíle a slovníku je možná.

Je zajímavé sledovat, jak je celá elfí smečka vlastně blbá. Metodu přesvědčován lidí na jiný názor už v dávno dřevních dobách zpracovala církev při své misionářské činnosti, a i když jsou principy známy, elfové a příslušníci pražské kavárny se nedovedou poučit, jak jsou tupí. Pořád prosazují neefektivní metody přesvědčování oponentů. Znají jen likvidaci celé generace, viz Eva Holubová https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Eva-Holubova-Lidi-voli-Ba… . Oproti nacistům zatím jen nezačali likvidovat odpůrce, ale nacisté také dlouho jen žvanili, a pak se všichni divili, že začali prosazovat a dělat přesně to, co celou dobu říkali.
Elfy Jakuba Kalenského považuji za nebezpečnější hrozbu pro demokracii než jakoukoliv jinou skupinu! Navíc podporují v některých lidech zlozvyk udávání.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bratříček koukl do literatury a popsal svou aktuální situaci přesně - Vaporizace. Pravdě a lásce se podařilo nahlásit a vymazat z facebooku Bratříčka jako bratříčka i jako Ondřeje Tesárka - tedy facebook soukromý. A největší sranda je, že se většinou s jejich nárzory víceméně ztotožňuje (ve věcích Zemana, Ovčáčka, Babiše...) Ale provinil jse tím, že šlápl na kuří oko aktivitě Jsme tu, v níž se lidé, především z Člověka v tísni, snažili odtranit z facebooku všechny "nepohodlné" jejich nahlašováním...
https://www.youtube.com/watch?v=9Z-aCenZdSc&t=840s

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

už jste se někdy pokoušel přemýšlet nohou?
Tak to vidíte...

Zatím bez slepic

Targusi,
naivně jsem doufal, že Scallopovi za věrné služby implantovali druhý vyvinutý orgán. Tím prvním je noha, a tu má každá hřebenatka od narození.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Odhalujete elfy stejne, jako jste zamlada odhaloval zrádce lidu? A to jen proto, že si dovoluji prezentovat jiný názor.

Nechcete si po ránu kopnout to Havla? To Vás uklidní.

Zatím bez slepic

Nejsme udavač jako elfové, to elfové odhalují nepřátele demokracie stejně jako jejich předci odhalovali zrádce lidu. A ještě předtím jejich předci kolaborovali s gestapem. Je to stále stejná skupina lidí, kteří udávají za každého režimu.
Havel je mrtvý, a místo jeho zbošťování v pražské kavárně se nebojím říkat, že měl spoustu chyb.
Běžte si pobrečet k Halíkovi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Příteli, vy jste prostě kydací génius.
Já píšu o krizi v sektoru autodopravy v roce 2019 a vy mi překopírováváte nesmysly o výběru mýta z D1 a spol. - jinde se vybere nula nic.
Jinak trh má takovou vlastnost - pokud to nevíte, že pokud se propadá poptávka, začínají padat ceny.
A když napíšu, že tržby českých dopravců, potažmo jejich výkony padají, znamená to, že někdo enormně zvýšil tlak na odměny za jejich práci. A že tzv. podlézá jejich nastavené ceny. Což v praxi znamená, že se přesoutěžuje, přehodnocuje, přepočítává. A prachy vybrané na D1 s tím nemají vůbec nic společného, protože třeba z Ostravy by do Německa jezdil po D1 leda naprostý idiot, když má prakticky za rohem naprosto bezproblémovou dálnici přes Polsko, která je navíc mnohem levnější, že...

Zatím bez slepic

nenašel jsem čerstvější čísla za výběr dálničního mýta, než za 1. čtvrtletí 2019. Skutečnost byla o +4% vyšší, než ve stejném období roku 2018. Takže žádná krize ani v roce 2019, naopak růst kamionové dopravy na českých dálnicích, protože sazby mýtného 2018 i 2019 jsou stejné. Nutně musely kamiony najezdit o 4% více km meziročně. Že by jezdily prázdné, jen tak z plezíru?
No a ta dálnice z Ostravy skrzeva Polsko do Německa? No možná, ale nejvíc kamionů URČITĚ jezdí po D1.
A protože krize nenastupuje ze dne na den, předpokládám, že nakonec i celý rok 2019 dopadne lépe než rok 2018. Rozhodně se i podle definice ekonomické krize, viz. níže, nemůže letos ani v nákladní automobilové dopravě jednat o krizi.

Pro Targuse definice krize a recese opsaná z Wiki:
ekonomická krize je jedna z fází hospodářského cyklu, která nastává, pokud ekonomický pokles trvá po dobu nejméně čtyři čtvrtletí. Kratší období nejméně (půlroční) se nazývá recesí.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

dálnici Krakow - Berlín je zcela nesouměřitelný s provozem na D1. To za prvé.
Za druhé - provoz na D1 se zvedl podle výběru mýta o více, než 4%, protože existuje úbytek starších vozidel v čase. A ta mají vyšší tarif. Takže jste zase mimo.
Za třetí - přesvědčit vás o skutečnosti, že práce v ČR ubývá, resp. že se opravdu projevuje úbytek zakázek, je nemožné. Debata s blbcem, anebo přesvědčeným marxistou je ztrátou času. Marxista nechce pochopit, že existuje i jiná literatura, než Das Kapital a Što děélať?, blbec nedokáže pochopit, že čísla ze statistické ročenky se nemohou krýt s výběrem mýta na D1, kteréžto možná velmi zhruba odráží velikost tranzitu přes ČR, což nemá z logiky věci naprosto nic společného s výkonem české silniční dopravy.

Zatím bez slepic

podle Vás je krize, podle mne ne. Uvidíme na konci roku kdo měl pravdu. Zakládám si tuto diskusi do mého archivu v diigo.com.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

má svou míru a vývoj v čase. Kloním se k názoru Targuse s tím, že jsme na úplném počátku. Současnost mi hodně připomíná rok 2007 v USA. Hostina na palubě byla v plném proudu, do podpalubí už zatékalo, ale přejezení důstojníci nebrali hlášení posádky vážně. Mým hlavním argumentem pro počínající krizi je situace ve firemních úvěrech. Zahraniční firmy si půjčují levněji doma, majitelé domácích firem v posledních měsících hodně zchladili hlavy. Nejenom z důvodu restrikcí ČNB prostřednictvím úrokových sazeb, ale většinou z obav klesající poptávky ze strany hlavního dealera našeho exportu, Německa. Navíc nemálo českých firem podniká především za cizí zdroje, tj. s velkým sklonem k riziku. O roustoucím výskytu selhání firemních úvěru banky cudně mlčí. Jste moc netrpělivý, porovnejte Vaši pravdu s Targusovou až na konci roku příštího.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za minulý krize taky najednou nějak moc zdražovalo jídlo.

Je to jako když je nějakej ekonomickej fenomén moc rozšířenej že se do něj začnou pouštět i lidi, kteří tam normálně nejsou.

Když se blížil krach netové bubliny, tak najednou chtěli investovat i lidi, co o tom ani nic nevěděli a jen něco zaslechli.

Zatím bez slepic

Takže nevíte. Znovu, krize a recese má jasnou definici a předpokládá pokles HDP mezičtvrtletně (krize pokles HDP 4x za sebou, recese 2x za sebou), dtto stejně můžeme definovat krizi v jednotlivých oborech.
Pokud by krize začala, můžete na to příjít až za rok (4 čtvrtletí) a vzhledem k tomu, že nyní ekonomika roste + - o 2,5% meziročně, musela by naopak 4 čtvrtletí klesat o alespoň 2,6%, což vylučuji. Naopak, i v SRN očekávají příští rok růst ekonomiky a to i v případě, že Trump uvalí na SRN cla.
Takže zanechte dojmologie a řidte se čísly.

Zatím bez slepic

Nebo na průser je taky přesná definice?

"Krize má jasnou definici"

Laco tady nejsme na nějakém odborném makroekonomickém fóru, normální lidi v běžné mluvě a běžném životě si na definice a jejich naprosto předpisově přesné použití fakt úplně nehrají, ale to jistě víte.

Když čísly, tak co tady nějaká ta čísla v odkazu k začínajícím "drobným" problémům (snad souhlasíte)..
Ale jistě to dobře dopadne, když jsou ta pozitivní očekávání.....
Za sebe dodávám inu uvidíme, čas ukáže.

https://www.e15.cz/bude-krize/cesky-autoland-brzdi-dodavatele-automobil…

Zatím bez slepic

v poslední době čtu pouze zprávy o poklesech v ekonomice. Jednak proto, že čeští pravičáci se na krizi v ekonomice moc těší, očekávajíce, že konečně něco zakroutí krkem Babišovi, jednak proto, že opravdu jsou odvětví ekonomiky, která jsou v poklesu a to z různých důvodů. Tak je tomu ale v ekonomice vždy.
O čem se nepíše, jsou odvětví, která zase naopak rostou, robotika, nanotechnologie, biotechnologie, informatika, služby obecně. Rozhodující je součet výkonů za celou ekonomiku.A ten neklesá. Teprve pokud by klesl meziročně o cca 2,6% (což je dnes scifi) mluvili bychom o krizi. Krize není, když zrovna v Goralsku zavírají hutě, nebo doly, nebo se neurodily švestky na pálení slivovice. Jednak je to dobře a jednak v celé ekonomice je to jako prdnutí do stromovky.
Ještě zareaguji na zmínku Targuse, že dálnice Krakow - Berlín je frekventovanější, než naše D1. Jednak se nebavíme o krizi v polské (která nebyla a není ani náhodou) resp. evropské ekonomice, ale české a jednak určitě jsou zase jiné dálnice, které jsou ještě ucpanější, třeba Frankfurt a. Main Würzburg a další.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tenhle komentář pana Robertse má s dnešní Vidlákovou filipikou proti sluhům cizích zájmů v našem žoldu:
http://www.novarepublika.cz/2019/10/oligarchove-zhavaruji-system-aby-se…
Jestlipak Koudelka & slouží té Trumpově CIA nebo té, která Trumpovi kope hrobeček? Dovedete si představit, jak je musí trápit nejistota, jestli slouží té správné partě, která zvítězí? Co Scallope?

Mmj. - velmi rád bych se zase viděl na ČT nějaký pořad, kde bych se od srdce zasmál. Naposledy to byla americká volební noc na ČT. Rád bych si to zopakoval.

Zatím bez slepic

Martin Řezníček, zpravodaj z USA tehdy nepokrytě fandil Hillary Clintonové a upřímně věřil v její vítězství. Tak protažený obličej, když zjistil její porážku, by stálo za to vidět znovu.

Zatím bez slepic

že bych si vsadil na jeho prohru. Na ČT je svým způsobem spoleh.

Zatím bez slepic

Řezníčkův polibek smrti obšťastnil tábor pravdy a lásky.

Zatím bez slepic

K tomu Robertsovi
http://www.novarepublika.cz/2019/10/oligarchove-zhavaruji-system-aby-se…

Nostalgicky jsem zaznamenal diskuzi s Honolulem. Je furt stejnej a furt stejně promazávanej jako za Stejskala z Aktuálněho blahé paměti.
Pořád ještě se nenaučil, že je možno bejt maximálně sprostej bez použití jediného vulgarizmu.
A my se tehdá s Holubem tak snažili na Aktuálněm propagovat spanilou mluvu!
Naproti tomu si zřejmě sehnal softvér pro opravu chyb, protože jeho zapomenutá emigrantská čeština, zvl. gramatika, se podstatně zlepšila.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

zahraničních digifirem, bylo by dobré asi jen tak lehce vzpomenout, že velmi podobnou (pro běžného občana prakticky totožnou) daň platíme my všichni. Ovšem ve výši 21% a nikoli navrhovaných 7%. Operovat faktem, že soudruzi z Jů Es Ej musejí dokonce i platit odvody za zaměstnance (považte, ta drzost!), jako kterákoli jiná firma či živnostník, mi přijde už docela fest přes čáru. A už vůbec se nebudeme bavit o faktu, že pokud se v ČR taková firma nezaregistruje na finančáku, elegantně vytáhne prakticky celé DPH zpět.

Zatím bez slepic