Na severozápadě Sýrie...

Autor

To jsme se včera dozvěděli od věršiny českých novinářů. Na severozápadě Sýrie byl eliminován už asi podvacáté vůdce Islámského státu Bagdádí. Ne že by mi bylo líto jednoho kovaného teroristy, který si ze svého utopického islámského pokusu udělal hekatombu s popravami na youtube, ale přesto bych chtěl celou informaci maličko doplnit. 

Dozvěděli jsme se, že Bagdádí zahynul po výbuchu sebevražedné vesty, že vzal sebou za huriskami do ráje i svoje tři děti, že operaci na jeho odstranění udělala americká armáda, že chcípl jako pes, abychom citovali Trumpa. Tak já jen doplním, co jsme se z veřejnoprávních a pravdoláskařkých zdrojů nedozvěděli, co jsme si museli přečíst na xenofobních, rusofilních a konspiračních webech. 

1. Že ten severozápad Sýrie je poměrně specifické místo - Idlíb. To je ta provincie, kde jsou podle naší Pravdy a lásky ty Bílé přilby, které tam každý den zachraňují zasypané děti ve školkách a nemocnicích po náletech ukrutných Rusů a Asada. A vidíte... vedle syrské demokratické opozice a umírněných rebelů docela bez problémů koexistoval i arciterorista a arcilotr posledních let. Nikomu to tam zřejmě nevadilo, naopak... Bagdádí se tam podle všech zpráv neměl vůbec špatně - barák, ochranka, peníze, děti a nejspíš i manželky.  

Akorát to se u nás nemůže říkat. Idlíb je přece bašta umírněných rebelů, kteří chtějí demokracii a mají tam nejhustší síť nemocnic a škol na světě. Že tomu tam velí Al Kajda a jsou tam nasáčkovaní všichni ti nejdrsnější teroristi včetně Islámského státu, to jsme si museli přečíst na Sputniku a Parlamentních listech.

Tož milí redaktoři naší vaší ČT a Novinek, moc jste to svým vágním umístěním operace nezakamuflovali. Můžete to říct na plnou hubu - Bagdádího zabili v Idlíbu v místě, kde se koncentrují ty nejhorší islámské noční můry a kromě Bagdádího je tam ještě hodně dalších hrdlořezů. Možná proto je tam Asad tak ostřeluje a je to tak dobře.  

2. Čeká televize nám zůstala dlužná, že nad Idlíbem mají Rusové svůj elektronický štít, který ruší signály jiných letadel. V podstatě si tam Rusové udržují bezletovou zónu do které mohou jen oni. A najednou, z ničeho nic ji klidně vypnou a umožní amíkům takovou krásnou operaci, aby Trump měl pořádné PR. To jsme si ovšem museli přečíst u Terezy Spencerové, co má podle Ivana Gabala krev syrských dětí na rukou. 

A já se Vidlácky ptám - Copak za to Trump musel slíbit Putinovi? Že by nějaká ta syrská ropná pole? Klid na práci při bombardování Idlíbu? Volné ruce na blízkém východě?  Kdyby Putin chtěl, mohl si Bagdádího zbombardovat sám klidně s celou čtvrtí. Přesto to nechal američanům... Vylučuji, že by to bylo jen tak. 

3. Z toho také plyne moje třetí otázka... Když se Rus takhle pěkně domlouvá s Američanem ohledně terorismu, o čem dalším se ještě pěkně dohodnou? Třeba o východní evropě? Ukrajině? Hunteru Bidenovi? Venezuele? Íránu? Čímpak američan platí ruskou vstřícnost elektronického boje? Jaké další dohody jsou upečeny? Kurdové? Turci? 

Nebo třeba Česká republika? Německo? Nord Stream II? Turk Stream? Jak vidíte možností je spousta. Naši transatlantičtí vazbaři budou brzy zřejmě hodně překvapení. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Putin si vybral stejně, jako třeba my při volbách - lhostejno jakých.
Nevím, jak ostatní, ale má předsevzetí a rozhodnutí, že tentokrát OPRAVDU (!!!)..., nakonec skončí vždy výběrem kandidáta, který má nejmenší potenciál škodit mým zájmům a představám a zároveň má slušnou šanci projít do voleného orgánu. Tedy pragmatická volba nejmenšího zla.
A Putin měl na výběr - podpořit zdánlivě nečitelného Trumpa (podle mne v něm Puťkovo poradci čtou, jak v jízdním řádu bývalých ČSD), anebo si do Bílé chýše nechat nasadit něco podobného, jako byla Hilarka.
No fuj!!! Tak to teda ne!!!
Takže ukážeme Doníka Trempíka světu jako neohroženého pistolníka, který má vždy po ruce a po noze dostatek těch jedině správných ostrých hochů z Navy Seal, nebo jak se ten spolek střílecích skautíků jmenuje.
1/ Doník si konečně výrazně šplhne u svých Koblihů - pardon - voličů,
2/ Putinova parta se o něco málo více dozví o taktice městského boje svého nejúhlavnějšího nepřítele,
3/ a zároveň stoprocentně neztratí ani jednoho muže, páč špinavou práci udělají Amíci,
4/ Puťka si udělá oko u Trampovo galérky a rozšíří se o něm šeptanda, že se s ním dá o lečems mluvit (nevyžádaná reklama).
5/ Puťka takto významně podtrhne akceschopnost a ideologické i technologické a v neposlední řadě i ekonomické zázemí nikoli nevýznamné skupiny islamistů, kteří se budou chtít velmi záhy nějak dostat domů - do bývalých států SSSR.
No neber to!!!
Tomu se prostě říká "ideální stav"!
No neber to!
No nekup to.

Zatím bez slepic

Nějak mi nejde z mysli, že ten tunel vedl někudy ven a odpálena byla chodba, aby za ním nikdo nemohl....

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevedl ten tunel nakonec do Turecka? To je také podporovatel syrské demokratické opozice. A že si jej nikdo nevšiml, když jej stavěl. pochybuji, že by si pořídil dům s už hotovým tunelem, ten musel někdo pěkně ručně vykopat. Kde asi vzal Bagdádí pracovní síly na kopání tunelu? A že si toho nikdo nevšiml?

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

vynalézavost lidí a možnosti moderní techniky.
Slovenská pohraniční policie a celní správa objevily tunel z Ukrajiny na Slovensko, který byl dokonce vybaven kolejnicemi, aby bylo možno lépe přeposílat zásilky cigaret a kdo ví čeho ještě. Pokud nemáte fantazii, jen krátce zmíním, že súdruhovia udělali asi před 2 lety kontrolu ve zbrojních skladech a zjistili, že jim kromě spousty (spousta jsou "přiznané" desetitisíce) nábojů do pušek zn. Sa-58 chybějí i takové maličkosti, jako ruční granáty a desítky kusů RPG-7.
https://cs.wikipedia.org/wiki/RPG-7
Jen hlupák se může divit a debilně vznášet otázky, kde asi tak mohly skončit.

To jen tak pro ilustraci...

Zatím bez slepic

Mám sice dva samopaly (Škorpion vz.61 spíše jako muzejní záležitost a Scorpion EVO S1 pro opravdové střílení), pistoli (klasika ČZ 75) a revolver (Smith) - to všechno legálně, ale RPG to je můj nesplněný klukovský sen. Asi se budu muset vypravit na Slovensko, zdá se.
:-)

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo do Vrbětic. Tam byla inventura s nulovým výsledkem. Opravdu vybouchla všechna munice evidovaná ve skladu?

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aniž bych o tom cokoli věděl, dovoluji si hádat, že byste to sehnal i tady.

Jen poptávat správné lidi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ten neclovek už je opotrebovan. Správně podotknuto s nadsázkou, že již poněkolikáté jasame nad jeho eliminaci. Já mám dojem, že za pár dní bude někde pěkně na pláži ve společném dvoubungalovu s Bin ládínkem.
Projev Trumpa a další nelogicnosti by tomu mohly nasvedcovat.
A ještě jedno zamyšlení. Opravdu bylo nutné sdělení, že že se odpálil v tunelu a při tom usedave plakal? Kdo ho při tom pláči viděl? Bylo jich více, nebo jeden? Jsou nějací zranění z řad miromilovniku? Když to jednou bouchne v tunelu, to je pořádná racha. Navíc musím být tak blízko abych viděl ten zoufalý pláč.
Dnes má každý na přilbě kameru. Žádný vítězný videozáznam ze zásahu? Jako tomu bylo u Ládínkem Smolikojc?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

světovou stranu nebo celý stát. Všechny informace z válčiště jsou nahovno. Bagdádí může klidně vegetit v Londýně nebo Marseille, tam by byl jako doma.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zajímavý je tah Putina. Před dvěma dny obviní USA, že kradou syrskou ropu https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/rusko-syrie-usa-ropa-islamsky-stat-… a další den prezident Trump po akci poděkoval státům, které s operací pomáhaly – kromě Sýrie, Iráku a Turecka i Rusku a syrským Kurdům. https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/islamsky-stat-abu-bakr-bagdadi-dona…
Syrské Kurdy klidně obětuje Erdoganovi, před týdnem mu nemohli přijít na jméno, a při likvidaci Bagdádího spolu najednou zase nadšeně spolupracují.
Identita Bagdádího prý byla potvrzena zasahujícími vojáky a testy DNA. Kde sakra sebrali vzorky na porovnání DNA s tím, co zbylo po výbuchu v tunelu? Poskytly je Bílé přilby, jestli se setkávali s Bagdádím? Nebo je předal Erdogan, jehož synek s Islámským státem čile obchodoval? Kdo vůbec mohl dát vzorek DNA, o němž by bylo možné prohlásit, že je opravdu Bagdádího? USA dlouhou dobu nevěděly, kde se Bagdádí nachází. Když informaci získali, okamžitě vyslali skupinu asi sedmi leteckých vrtulníků krytých stíhacím bombardéry a pravděpodobně také drony a dalšími stroji.A rychle se domluvili s tureckým a ruským letectvem. Ve skutečnosti víme jen, že USA vyslali vojáky a nějaký chlápek se odpálil v tunelu.
Schválně, kolik Američanů si těch rozporů vůbec všimne.

Donedávna Američané vůbec nevěděli, kde se Bagdádí skrývá. Dostal Trump tu informaci od Erdogana výměnou za syrské Kurdy?Nebo od Putina? Kdyby ji USA měly dříve, už by dávno zasáhly. Takže asi nevěděl nikdo z tajných služeb a okolí Trumpa vůbec nic, dokud nedostali významnou pomoc mimo USA.
"Jako první přinesl zprávu o zabití Bagdádího list Newsweek s odvoláním na nejmenovaného amerického armádního činitele. Podle něj šlo o akci, kterou provedly speciální síly po získání využitelné zpravodajské informace."
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/vudce-islamskeho-statu-abu-bakr-…

V Sýrii se hraje vůbec zajímavá hra se zákulisními dohodami, o kterých nic nevíme.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak píše pan Targus,Trump potřeboval nějakou akci,zvýšit si popularitu.
Co mě napadá u toho všeho,že je ve v USA několik mocenských center a Trumpa si přehazují jak potřebují,hlavně zachránit břidlicovou ropu.Putin jim nemůže nejednou ubrat kyslík,aby něco neprovedli,ale jen postupně utahovat kohoutek.
Trump pochválil YPK,kdežto Erdogan proti ním bojuje,pal se v tom má člověk vyznat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pro mne je zajímavá včerejší zpráva o nákupu NOVY Klausem.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A pro Klause tu Novu koupil Kellner?
Nespletl jste to?

Zatím bez slepic

In reply to by … (neověřeno)

Trvalý odkaz

No pan zemědělec daleo od pravdy nebude, kdopak financuje Klausův institut a mluvilo a psalo se hodně o propojení Kočárník - Kellner .......Klaus při privatizaci např České pojišťovny, já si myslím, že Klausova rodina z provatizací nevyšla zkrátka /ale mohu se mýlit a být dezinformovaná/

Zatím bez slepic

poťouchle zveřejňuje hlavně kavárenský majnstrým, ale myslím, že když si vyhledáte celý záměr této investice PPF, tak lehce zjistíte, že šlo o cíl získat média CME, pokrývající ve středovýchodní Evropě cca 45 milionů diváků. Spojte si to s PPF aktivitami O2 tamtéž a O2 TV a určitě tu nejde o nějaký dáreček pro strejdu Klause.

Zatím bez slepic

poťouchle zveřejňuje hlavně kavárenský majnstrým, ale myslím, že když si vyhledáte celý záměr této investice PPF, tak lehce zjistíte, že šlo o cíl získat média CME, pokrývající ve středovýchodní Evropě cca 45 milionů diváků. Spojte si to s PPF aktivitami O2 tamtéž a O2 TV a určitě tu nejde o nějaký dáreček pro strejdu Klause.

Zatím bez slepic

za ten dvoják 🙂

Zatím bez slepic

To, že je Kellner bílý kůň Klausovy party se říkalo po Praze už před 20 lety. Později se také povídalo, že s Kellnerem se nedá osobně setkat, protože má stejnou zálibu ve "sněží" jako bývalý ředitel Homolky Dbalý.
Co je na tom pravdy nevim, ale např. drb někdy kolem roku 1992-3, že to Havel táhne s Veškrnovou, se později ukázal být pravdou.

Zatím bez slepic

In reply to by … (neověřeno)

Trvalý odkaz

uživatel bez hesla.
Opravdu si myslíte,že Klaus neprivatizoval?když všichni okolo něj si rozdali lukrativní posty,tu v pojišťovně tu v bance,tu ve firmě.Kolik asi vlastní akcii ČEZu,Kellner je opravdu jen bílý kůň,proč většina financí ČEZu jde přes Kellnera.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

pane zemědělče, brát tento krásný příběh o bílém Kellnerovic koni. Netvrdím, že VK nikdy pépéefce nepomohl k lizu. Netvrdím, že VK od pépéefky nedostal / nedostane nějakou tu “pozornost”. Ale tahle investice do koupi CME rozhodně o Klausovi není. Nemyslím, že se VK bude na Nově objevovat výrazně častěji, než dosud. Uvidíme.
Zdravím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je lhát o těch, jejichž názory nechcete slyšet. Dělali to bolševici, dělal to Klaus a dělá to vidlák.

Ve zprávach mainstreamu - který na rozdíl od Vidlákovy úderky baziruje na rozlišování pravdy a lži - bylo mnohokrát jasně a zřetelně řečeno, že mnoho různých odpůrců diktátora se stáhlo (po dohodě s diktátorem) do idlibu.

Ale jen Kojzar z toho může udělat zprávu, že v idlibu vládnou bílé přilby. A jen blbec si může myslet, že v této oblasti Sýrie byla nějaká centrální vláda. A jen generace služek a lokajů mu to může sežrat i s navijákem.

Každopádně platí: když se v Sýrii stanete tím největším zabijákem, Vidlákova parta Vás přestane kritizovat. Ano, jste ryzí alternativa.

Zatím bez slepic

zbláznil.

Zatím bez slepic

To není nová informace.

Zatím bez slepic

V tomhle případě se radši budu mýlit s Kojzarem, než mít "pravdu" s ČT ;)

Zatím bez slepic

Na státní svátek a chudáčku, musel jste do práce.. tenhle elfí život, to musí být lahůdka.

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

A to ještě maká na baktualně.cz pod krycím jménem Pacák

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak se vidlák a jeho parte nadře i na státní svátek

Zatím bez slepic

A jak to to parte dělá, škeble ?

Zatím bez slepic

Už to někdy zafungovalo a někdo začal pochybovat, jestli je ČT tak prolhaná, jak se zdá?

Zatím bez slepic

Máš pravdu Scallope, rozhodl jsem se že už to Vidlák přehnal a pošlu na něj udání, nemůžeš mi prosím tě poslat adresu, kam se takové udání může poslat, případně kde se poradit jak na tu hnojáckou sebranku?
Dík.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Než to potom dávat dohromady.
A to je případ celého Arabského jara. Ještě to dá hodně práce, až bude v arabských zemích takový stav, jako před ním. Pokud vůbec někdy, protože ani Arabové nezapomenou, kdo byl za tím.

Zatím bez slepic

to v arabských zemích nemůže být tak, jak jste na to zvyklý. Dělal to hafiz a dělá to - ve větším - synek Bašár.

Jeho následník jich bude muset zmasakrovat ještě víc, aby to bylo jako za Vašeho mladí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ať už Bagdádí byl, nebyl, zahynul nezahynul, jedná so pozitivní zprávu nezprávu. Byli se schopni dohodnou. I kdyby jen na znění té zprávy. To je pro Syrii i pro nás velmi dobrá zpráva.

Je to velmi špatná zpráva pro umírněné uřezávače hlav a s nimi spřízněné bílé přilby toho času sídlem v Idlíbu.

Je to velmi špatná zpráva pro naše demokratická, vyvážená, objektivní veřejnoprávní média. Bude čím dál tím obtížnější zakrýt minimálně před těmi, kteří se zajímají, stav věcí. Šídlo v pytli neutajíš.
Navíc jim už reálně hrozí, že z nich bude ten kůl v plotě.
Už jsou naprosto zřejmé ty důvody, proč byla volba Trumpa pro naše pravdoláskaře a veřejnoprávníky pohřeb v rodině.

Jen si přeji, aby těch pohřbů v rodině měli čím dál, tím víc. A přeji Trumpovi a Putinovi pevné zdraví.

Scallope, co ty na to?

Zatím bez slepic

nic, protože mu ještě neposlali noty. Z příspěvku výše je zcela jasné, že je 'voľajaký zmätený, ako súdruhovia v šesťdesiatom "vuósmom" roku, keď tuná prišli hen tí oní vyonďatí súdruhovia "na motoroch",' tedy vlastně 'na tankoch'.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

byla by velmi smutná, kdyby se mu něco stalo. Porodila by jeho bráchu.

Zatím bez slepic

V jejím věku by ho spíš vysrala.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

kde Vidlák napsal, že v Idlíbu vládnou Bílé přilby?

" ... Idlíb. To je ta provincie, kde jsou podle naší Pravdy a lásky ty Bílé přilby, které tam každý den zachraňují zasypané děti ve školkách a nemocnicích po náletech ukrutných Rusů a Asada."

Co nám tu lžeš, ty smetáku odporný?

Sklapni svůj vápenatý bejvák a táhni někam do pryč!

Zatím bez slepic

Idlíb je oblast s největší koncentrací nemocnic na světě, co je zpráv, jak moc jich Rusové vybombardovali. A taky tam bylo tolik lidí, že snad stáli na hlavách v těsném houfu. Zprávy o Idlíbu rovnou beru jako silně nevěrohodné.

Zatím bez slepic

dava vidlakuv text stejny smysl jako alkoholik na antidepresivech v roli velitele ozbrojenych sil.

Ale vzdyt ani Vas ani vidlaka nezajima, kdo co je to pravda ci laska, koho tim vlastne titulujete a novinarske zdroje, kterymi byste ty svoje klausovske chcance podlozily. Proste se pan vidlak vyblil na blog, to je zaklad alternativy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

→ jak měl být lídr Daeše Abú Bakr Bagdádí zabit, už včera šťavnatě krvavě popisoval osobně Trump, zábavnější ovšem je, že se do něj jeho domácí kritici pustili i kvůli likvidaci hlavy teroristické sítě, která si v médiích vysloužila post globální „hrozby č.1“… třeba televize CNBC Trumpa napadla za to, že se „raduje ze strašného násilí“, Washington Post došel tak daleko, že začal Bagdádího „lakovat na růžovo“, skoro snad jako nevinnou oběť, když ho jednu chvíli už ani neměl za teroristu, ale jen „strohého islámského učence“… fascinující… šéfka Sněmovny reprezentantů Pelosiová, která v Kongresu vede Trumpovo impíčování, si zase stěžuje, že v oblasti, kterou fakticky spravuje Turecko, Rusko, Sýrie, Irák a Kurdové, požádal Trump o spolupráci právě Turky, Rusy, Syřany, Iráčany… a pak jim za to ještě i veřejně děkuje a Kongresu, který mu ve všem hází klacky pod nohy, o tom všem dopředu nic neřekne… tuplovaně fascinující… nový Trumpův poradce pro otázky národní bezpečnosti O´Brien se zkouší hájit, že Bílý dům nepovažuje přece Rusko za spojence, ale když jde o ten boj proti terorismu, tak se zájmy obou států scházejí, a tak by se přece mohlo… snad… nebo ani to ne?...

Zatím bez slepic

ten váš Ou brajen je némlich stejně umatlaný od živic, jako vy. A beztak se občas přilepí k majkrofounu, stejně jako vy ke klábosnici.

A od takového si máme my - chytří, mladí a krásní - nechat něco nalhávat, že ano.

Zatím bez slepic

Mezinárodní Pravdy jsou dneska tak upatlané ropnými produkty, že se i asfaltovým holubům od nich občas zablembstají oči. Pokaždé si oči vypláchnu nitroředidlem a jdu si přečíst blysknavé zářící perly, které zpod svých lastur vytlačil škeblák Scallop.
To mě uklidní. Jinak bych si myslel, že jsem ještě větší blbec, než jsem doufal!

Zatím bez slepic

CNBC a Washington Post by se hlavně měli semknout proti násilí a nasvítit nějaké ty dominanty do barev islámského státu (černá a bílá), nenechat se zastrašit a prohlásit se za "Je suis al-Baghdádí."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

→ zajímavé jsou i reakce i reakce ostatních…

....zatímco velitel kurdských „AMERICKÝCH“ SDF se holedbá, že byl „jediný cizinec“, který věděl o pětiměsíčním americkém pátrání po Bagdádím (a příslušníci SDF tak po něm po celou tu dobu pátrali, aniž by jim cokoli docvaklo)… přitom KURDSKÉ zdroje o Bagdádím v Idlíbu otevřeně mluvily už letos v březnu… jenže o zásluhy se kromě Kurdů
hlásí také Turecko
nebo Irák,
Írán byl o Bagdádího smrti informován svými zdroji v Sýrii…
... jen Rusko „trucuje“ a z jakékoli spolupráce s USA se „vyvléká“, přičemž v kostce říká něco jako, že Bagdádího smrt je ještě potřeba potvrdit, že žádné americké nálety na Idlíb v posledním týdnu nebyly a Rusové Američanům ani žádné nepovolili, že po faktické vojenské porážce Daeše nemá zabití jeho lídra beztak žádný operační význam…
...vnucuje se otázka, jak klidně se v Idlíbu asi spí šéfovi syrské frančízy Al Kajdy Abú Muhamedovi Džúlánímu…
...i když asi vcelku dobře, vždyť on je přece „jen“ Al Kajda, ne?...

.....mimochodem, britská vláda prý bez hledu na expertní doporučení plánuje repatriaci manželek a dětí teroristů z Daeše...

→ Trump mezitím přemlouvá ropný koncern Exxon nebo "jinou naši velkou společnost“, aby se „ujaly“ (syrské) ropy, kterou na východě Sýrie „před Daešem chrání“ ilegální a neustále doplňovaný americký kontingent…

... není ovšem vůbec jisté, zda se nějaký koncern do takto křiklavě ilegální akce ve finále opravdu pustí… syrští Kurdové z „amerických“ SDF, po několika dnech pokusů přivolat americkou armádu zpět na severovýchod Sýrie, oznámili, že se tedy nakonec podřizují rusko-turecké dohodě a odcházejí z „bezpečnostního pásma“ do vzdálenosti 30 kilometrů od tureckých hranic…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ad.
Naši transatlantičtí vazbaři budou brzy zřejmě hodně překvapení.

No, proto dostal Zeman od Trumpa blahopřejný dopis k roku 101 po r. 1918.
Tedy Proč vlastně? Co čekat? Pravý opak? Či levý opak?
Hrátky bez nás.
No, můžeme si je alespoň užít.
Chtělo by to nějakej příhodnej vtip. Ty nám sebrat nikdo nemůže.

Zatím bez slepic

Ha - očekávám ten vtip :-) Kdo ho umí? Je tu ještě někdo takový?

Zatím bez slepic

Tady je vtipů!
Třeba taková/ý Markét Supa

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/medialni-gramotnost-kriticke-mysleni…

Mediální gramotnost se musí učit už od mateřské školy, a to kreativně!
Slovo do vlastních vidláckých řad:
Kdo z Vidláků nás přistupuje k výchově ke kritickému myšlení nás, zdejších gerontů či protogerontů kreativně? Kdo se snaží o to, aby zdejší důchodci a předůchodci dosáhli dohnali a předehnali alespoň absolventy nynějších mateřských školek co do kreativity při výrobě mediálně gramotných pravd! (Na mně neukazujte, já se z vrozené skromnosti nepřiznám!)

Jistě, je tu Škebla, ale ten vysoko ční jako vysoko vztyčený pyjíř Pravdy kdesi v morální stratosféře , zcela mimo dosah chápání běžného vidláka se zastaralým vysokoškolským titulem či dokonce husákovskou maturitou.

Prostě nám starším chybí ta nastupující mediální preventivní ideová impregnace z mateřské školky.
A když pak přijde Scallop se srdcem na dlani (resp. s perlou v noze) aby nám podal pomocnou ruku (resp. nohu), je na něj Targus vošklivej.

Zatím bez slepic

O nízké mediální gramotnosti českých žáku mluvili v ČT24 s tím, že výzkum si nechal vypracovat Člvtísni. Takže výsledkem bude vymývání mozků již od mateřské školky pracovníky Člvtísni (plus budou v tom ještě více vzdělávat učitele) posvěcené ministerstvem školství vedeném zase jinými neziskovkami.

Zatím bez slepic