Na severozápadě Sýrie...

Autor

To jsme se včera dozvěděli od věršiny českých novinářů. Na severozápadě Sýrie byl eliminován už asi podvacáté vůdce Islámského státu Bagdádí. Ne že by mi bylo líto jednoho kovaného teroristy, který si ze svého utopického islámského pokusu udělal hekatombu s popravami na youtube, ale přesto bych chtěl celou informaci maličko doplnit. 

Dozvěděli jsme se, že Bagdádí zahynul po výbuchu sebevražedné vesty, že vzal sebou za huriskami do ráje i svoje tři děti, že operaci na jeho odstranění udělala americká armáda, že chcípl jako pes, abychom citovali Trumpa. Tak já jen doplním, co jsme se z veřejnoprávních a pravdoláskařkých zdrojů nedozvěděli, co jsme si museli přečíst na xenofobních, rusofilních a konspiračních webech. 

1. Že ten severozápad Sýrie je poměrně specifické místo - Idlíb. To je ta provincie, kde jsou podle naší Pravdy a lásky ty Bílé přilby, které tam každý den zachraňují zasypané děti ve školkách a nemocnicích po náletech ukrutných Rusů a Asada. A vidíte... vedle syrské demokratické opozice a umírněných rebelů docela bez problémů koexistoval i arciterorista a arcilotr posledních let. Nikomu to tam zřejmě nevadilo, naopak... Bagdádí se tam podle všech zpráv neměl vůbec špatně - barák, ochranka, peníze, děti a nejspíš i manželky.  

Akorát to se u nás nemůže říkat. Idlíb je přece bašta umírněných rebelů, kteří chtějí demokracii a mají tam nejhustší síť nemocnic a škol na světě. Že tomu tam velí Al Kajda a jsou tam nasáčkovaní všichni ti nejdrsnější teroristi včetně Islámského státu, to jsme si museli přečíst na Sputniku a Parlamentních listech.

Tož milí redaktoři naší vaší ČT a Novinek, moc jste to svým vágním umístěním operace nezakamuflovali. Můžete to říct na plnou hubu - Bagdádího zabili v Idlíbu v místě, kde se koncentrují ty nejhorší islámské noční můry a kromě Bagdádího je tam ještě hodně dalších hrdlořezů. Možná proto je tam Asad tak ostřeluje a je to tak dobře.  

2. Čeká televize nám zůstala dlužná, že nad Idlíbem mají Rusové svůj elektronický štít, který ruší signály jiných letadel. V podstatě si tam Rusové udržují bezletovou zónu do které mohou jen oni. A najednou, z ničeho nic ji klidně vypnou a umožní amíkům takovou krásnou operaci, aby Trump měl pořádné PR. To jsme si ovšem museli přečíst u Terezy Spencerové, co má podle Ivana Gabala krev syrských dětí na rukou. 

A já se Vidlácky ptám - Copak za to Trump musel slíbit Putinovi? Že by nějaká ta syrská ropná pole? Klid na práci při bombardování Idlíbu? Volné ruce na blízkém východě?  Kdyby Putin chtěl, mohl si Bagdádího zbombardovat sám klidně s celou čtvrtí. Přesto to nechal američanům... Vylučuji, že by to bylo jen tak. 

3. Z toho také plyne moje třetí otázka... Když se Rus takhle pěkně domlouvá s Američanem ohledně terorismu, o čem dalším se ještě pěkně dohodnou? Třeba o východní evropě? Ukrajině? Hunteru Bidenovi? Venezuele? Íránu? Čímpak američan platí ruskou vstřícnost elektronického boje? Jaké další dohody jsou upečeny? Kurdové? Turci? 

Nebo třeba Česká republika? Německo? Nord Stream II? Turk Stream? Jak vidíte možností je spousta. Naši transatlantičtí vazbaři budou brzy zřejmě hodně překvapení. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Komentáře

Proto lidí s jiným názorem odhslujete jako zrádce, kteří to sekají za mrzký peníz nebo z jiných nepěkných důvodu.

Já jsem holt natolik jednoduchý, že rozlišují pravdu a lež. To se v alternativě nenosí. A lež mi vadí - a to alternativa neodpouští.

Zatím bez slepic

V září zahájil Člvtísni na pilotní škole "Dny mediální gramotnosti". I americká ambasáda přispěla, jako vždy...
https://www.jsns.cz/o-jsns/aktuality/337209-zacaly-dny-medialni-gramotn…

Zatím bez slepic

K tomu nemám celkem co říci, vyrůstala jsem v době, kdy jsme se učili psát plnícím perem a známkoval se krasopis, či co. Dnes mají děti od malička k dispozici mobily, počítače,.... a tak mají širší možnost i vyhledat si zdroj informací a porovnávat, co ano a co ne.
Ale ze zkušenosti z vlastními dětmi vím, že to nestačí, protože historii píší vítězové a to podle svých i pokroucených domněnek o pravdě. A pokud s rodiči doma nediskutují o tom, co a jak to vidí, mohou za pravdu vzít informace třeba i nepravdivé.

Zatím bez slepic

- vzdyt hostorii pisi vitezove, takze "pravda" je jen volba toho, koho prohlasite za viteze, ze?

V dobe krasopisu bylo vse jednodussi, protoze se takhle mudrovala jen po patem pivu nebo zasivani seste derave ponozky. Medialni gramotnost nebo znalost anglictiny jste nepotrebovali, vsechno bylo v rudem pravu. Nikdo vas a podobne - znormalizovane myslenkove giganty - nijak neindoktrinoval.

Dnes muzete byt spokojeni, rozlisovani pravdy a lzi se blizi do starych dobrych dob rudeho prava. Jen ten Clovek v tisni s tim bojuje a furt se nekoho snazi indoktrinovat nazorem, ze pravdu je lepsi nez lez.

Zatím bez slepic

scallope,
moje matka byla učitelkou, já nejsem.
To, co jsem jako amatér svým dětem předala a naučila je, zřejmě v dnešní době moc rodičů své děti neučí.
Pivo? No, za život jsem jich vypila max 5 kousků. Není to můj šálek kafe.
Děravé ponožky? No - na nové nebylo, tak nic jiného nezbývalo, než štepovat, štepovat,...
Anglicky jsem se učila 8 let. a kdybych si to trochu osvěžila, domluvila bych se.
Rudém právu? Tehdy bylo daleko více různých novin, než je dnes (Svobodné slovo, Lidová demokracie, Literární noviny, Práce, atd. atd. ) Dnes si koupíte Blesk, Aha a další kraviny, kde je zajisté daleko lepší úroveň, že ano.
Že se dnešek blíží do starých dob - a co jste proti tomu udělal? Nic, jinak by to bylo jinak, že ano. Naopak, je to daleko horší, vše urychluje lehčí přístup k datům.
Člověk v tísni? Nemám s nimi naštěstí žádnou zkušenost.
Stejně jako Vaše, tak i má fantazie je značná, ale tu je to k tomu Vašemu povídání asi tak vše, co bych k tomu chtěla psát.
Eh centrifuga je vír, který vše semele. Někdy je velmi, velmi soustředěná jen a jen do sebe a mele to své pořád dokola, zahuštěné ego jinak nedovolí, viďte.
Výsměchu a různých nenávistných ataků si kolem sebe užívám až až. Jeden tu navíc není v tom množství rozhodující, ani určující.

Zatím bez slepic

Nový terminus technicus, nebo kouzlo nechtěného ???
Čeština je nádherný jazyk ...

Zatím bez slepic

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pyjíř vznikl jako produkt mezioborového křížení: Terminus technicus a zároveň terminus venerologicus.
Jako patologický slušňák a někdejší zakladatel nedělní Śkoly spanilé mluvy jsem nucen nahrazovat výrazy ze šmírbuchu jazyka českého zdvořilými neologismy.

Přiznám se s hrdostí, že některé z nich, publikované kdysi především v diskuzích na Aktuálněm.cz v dobách c.k. bdělého cenzora Libora Stejskala už zlidověly.
(Nicméně takový Pepa Řepa byl produktivnější než já).

Zatím bez slepic

Vždycky dětem říkám to, co mne učili na vš z historie: Nedůvěra k prameni a nutnost jeho ověření dalším zdrojem. Mimochodem, kdysi jsem si potřeboval pro sebe určit, k čemu je vlastně dějepis, tento telefonní seznam mrtvol a dávných událostí? A napadly mne dva dobré důvody:
1)Ověřování událostí z více zdrojů a jejich následné "zprůměrování" (tedy když jeden kronikář o Sudoměři napíše, že to husité projeli a zachránil se jen Žižka, který měl nejrychlejšího koně, druhý, že husitům v tísni Bůh pomohl tím, že urychlil západ slunce a nepřátelé se potloukli ve tmě sami, tak pravda bude někde uprostřed...).
2)Uvědomíme si, že vše už tady bylo, teplo i sucho, zima i mokro a všechno jsme tak nějak přežili a proto nemá smysl se z toho zbláznit, ale připravit se na nejhorší a počítat s nejlepším!

Zatím bez slepic

Bylo nebylo, české telekomunikace se rozhodly změnit vysílací kmitočty a uvolněná pásma použít pro přenos dat. Několik let předtím už takovou operaci provedly jednou (přechod z analogového na digitální DVB-T) a lidé si pořizovali set top boxy. Byla slibována lepší kvalita signálu. Osobně pozoruji, že je spíše horší oproti analogovému vysílání. A teď od 27. listopadu bude nový formát DVB-T2. Jenže lidé se do nákupu nových TV nijak nehrnou. https://www.novinky.cz/internet-a-pc/clanek/pulka-cechu-stale-neni-prip…
Půlka lidí TV vybavenou na příjem nového standardu TV vysílání nemá. přesněji nemají ten kód H265 na TV. Jeden diskutující v uvedneém článku si myslí, že lidé mají rádi fronty. A další jej vyvádí z omylu. Novou TV si pořídí, až v ní budou dávat něco pořádného.
Do toho si Peťa Kellner pořídil TV Nova za 48,4 mld. Kč. Nova takovou hodnotu nemá, ale on s ní kupuje i odnože Novy na Slovensku, Slovinsku, Bulharsku, Rumunsku.
A teď považme, spousta lidí si nechce pořídit nový přístroj a vůbec se k tomu nechystá! Předpokládám, že brzy zbudou ČT diváci, co se vejdou na Letenskou pláň a Škebla.
Celý TV poplatek tak asi přechodem na DVB-T2 získá absurdní rozměr daně, kterou musí všichni platit (tedy platí jej domácnosti, co mají elektřinu a mají nějaký přístroj umožňující příjem TV signálu, což je i PC monitor), ale využije ji jen hrstka lidí.
Bude hodně zajímavé porovnat sledovanost před a po zavedení DVB-T2.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

PC monitor neni pristroj umoznujici prijem TV, tim je pocitac / notebook vybaveny tv tunerem ci jak se ta soucastka nazyva. Na pocitace a laptopy se ct onu dan snazi uvalit, zatim vsak neuspesne.

Zatím bez slepic

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale povede se to, povede - díky možnosti změnit kvalitu počítače. Vždyť takto je celý zákon o poplatcích postaven. ´Máš TV, tak máš možnost sledovat placenou TV. Přitom nejatraktivnější pořady ze sportu tuším sledovat nelze.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tož tato situace je nikoliv vtipem - kdybych chtěla býti vulgární, napsala bych to velmi zemitě. Takto snad jen že pro mnohé z nás je to prasárna. A to jak od státu, který nás nutí platit paušálně poplatky, tak od těch, kdo zase tzv. zvyšují kvalitu vysílání. Zisk je zaručen. Jak skvělé, na úkor všech, kdo nemíní sledovat protrhlou TV, ale bez počítače se pracovně neobejdou..

Zatím bez slepic

matko, zaplaťpánbu, že nejste vulgární :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

Klidně přidám, když tak :-)

Zatím bez slepic

Tam jste vystavene nebezpeci, ze budete vystavena faktum, ktere nechcete slyset. A jestlize si CT platite kvuli tomu, aby potvrzovala viru v to, ze Peroutka napsal co nenapsal, ze Krym byl cast Imperia od stvoreni sveta a ze Assad je hodny strejda, tak nepochybne CT svoji funkci neplni.

Ja zase nechci platit operu narodniho divadla. Proc bych je mel platit, kdyz nespivaji mou oblibenou rockovou hudbu? Proc me k tou stat nuti?? Proc tam maji mit zaruceny zisk, kdyz je lidi nepotrebuji, protoze veskera hudba se da postahovat a pustit na pocitaci???

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

TV nemohu sledovat, ale zkouším to, zkouším. Jenže nemohu a nemohu, protože bych nepřežila. Není tam k vidění nic až tak dobrého, co by člověku pomohlo. Teda včera jsem po dlouhé době vydržela, dávali Avatara.
Opera? Možná by neškodilo, aby byla zařazena i do té TV. Že na ni nechcete platit? To, co nechceme, nám určí platit různými předpisy, zákony,... státní úředníci. A příslušní příjemci dotací si to "své", co chtějí, umí vystávkovat, když tak. Drží nás "pod krkem", víme.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rusové nevědí, tedy to asi byla nejnovější americká neviditelná jednotka, které si ani Rusko nevšimlo....Američan přece NIKDY nelže!
Jen aby nás z tohoto velkého, velkohubého oznámení "vítězství", potvrzeného nejspíš v příruční laboratoři na přilbě vojáka USA vteřinovým testem DNA komparací se vzorkem ve stylu zanechaný pas, ještě v Evropě nebolela hlava.
Co asi ostatní zbytky z "nepravidelné" armády rozběhnuté kdoví kam, co ty na to?

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/abu-bakr-bagdadi-islamsky-stat_1910…
Odtud:
******
"Jak vyplývá z dopisu, který zaslal francouzský ministr vnitra Christophe Castaner policejním prefektům, Francie se obává odvety za smrt Bagdádího. „Možné zesílení džihádistické propagandy následující po této smrti, které by mohlo vést k výzvám k odvetě, vyžaduje extrémní ostražitost, zejména během veřejných akcí v příštích dnech,“ citovala z Castanerova dopisu agentura Reuters."....

„Nevíme o žádné údajné asistenci při přesunu amerického letectva do vzdušného prostoru v Idlibu během této operace,“ citovala agentura RIA Novosti mluvčího ruského ministerstva obrany generálmajora Igora Konašenkova.

„Není to zas tak velká věc. Jen jste zabili svůj výtvor,“ komentoval na twitteru Trupovo oznámení smrti vůdce Islámského státu íránský ministr informací Džavád Azarí Džahromí.
*************

Zatím bez slepic

Jak se zdá, tak jsem to (výše) s tou radostí nad jednáním v součinnosti krapet přehnal. Také jsem slyšel z na ČR o tom vyjádření ruského ministra, že o ničem nevědí, žádnou známku nějaké akce, přelety nad koridorem nezaznamenali a že se na ničem nepodíleli.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vznesl se sám i se 3 svými dětmi. Jistě bude mít následovníky v nějakých hustých místech.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

z roku 2015.
https://tn.nova.cz/clanek/z-americkeho-vezeni-k-obavanym-teroristum-pri…
Odtud:
******************
"V roce 2004 zatkli v Irácké Fallúdže Ibrahima ibn Awwáda al-Badr al-Samarraiho. V táboře byl oblíben u amerických dozorců, dokázal totiž urovnávat spory mezi zajatci. Za deset let se z něj stal nejhledanější terorista světa: Abú Bakr Al-Bagdádí.
Americká armáda ho velmi uznávala," řekl Abu Ahmed. "Když chtěl navštívit lidi v jiném táboře, tak mohl. To jsme my nemohli. A mezitím jím přímo pod nosem vznikala nová strategie - vybudovat Islámský stát. Kdyby nebyla v Iráku americké vězení, teď by nebyl Islámský stát."
*************************

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zprávy o možném úmrtí

Na počátku října 2016 se objevila zpráva, že byl al-Bagdádí, spolu s třemi dalšími veliteli, otráven. Pachatelem měl být nájemný vrah, který pronikl do kuchyně v oblasti Al-Ba'aj v Iráku.
...
Ruské ministerstvo obrany dne 16. června 2017 vydalo prohlášení, ve kterém tvrdí, že Abú Bakr al-Bagdádí mohl být zabit při náletu letounů Su-35 a Su-34 ruského letectva na jižní předměstí Rakky. Cílem tohoto náletu z 28. května bylo velitelské stanoviště, ve kterém se konala porada vůdců IS o ústupu svých ozbrojenců z Rakky tzv. jižním koridorem.

Dne 11. července 2017 oznámila Syrská observatoř pro lidská práva, že podle potvrzených informaci byl Bagdádí zabit na východě guvernorátu Dajr az-Zaur. Informaci údajně potvrdili také čelní představitelé ISIS. Nepodařilo se však zjistit datum jeho smrti. Kurdské a irácké úřady informaci o smrti Bagdádího nepotvrdily stejně jako americké ministerstvo obrany. Na konci dubna 2019 se na veřejnosti objevila videonahrávka, v níž Bagdádí reaguje na nejnovější světové události a slibuje pomstít padlé válečníky Islámského státu.
--------

Takže jen klid a trpělivost než se Abú Bakr Al-Bagdádí zase objeví na další videonahrávce s komentářem světových událostí.

Zatím bez slepic

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

No a pokud by náhodou AMERIČANY VE VĚZNICÍCH VYTVOŘENÉMU Islámskému státu došla zásoba proradných Abúbakrů model 00 až 1.9, určitě si pořídí nějakého abůdakra 2.0 !

Osobně se domnívám, že byl abůdakr vz. 1.x teď už skutečně skartován, aby náhodou nezačal pod nesprávnýma rukama nesprávně mluvit.

Koneckonců jsme tu pamětníci. Když byla založena alkajďácká základna pro boj s Rusy, veškeré finance od Američanů k hrdým demokratickým bojovníkům Alkajdy protékaly přes nejdůvěryhodnějšího z důvěryhodných superspojenců.
Který, jak se už tak stává, nakonec odrodil tím, že nepochopil, že povinen hájit zájmy USA ku zájmům své alkajdy v poměru minimálně 100 : 1.

No a tak byl nakonec kdysi největší americký spojenec binládin umlčen a zlikvidován podobně jako jeho předchůdci v roli nejvěrnějších amerických spojenců a nahrazen jinými dočasně věrnými americkými spojenci.

Zlikvidován stejně jako nynější bývalí a budoucí abůdakři bez rozdílu národností, politických a náboženských preferencí.

Kdo jede na tygru s hvězdami a pruhy, nesmí seskočit!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Komentář k převzetí Novy Kellnerem:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Kellner-vladcem-Novy-Do…
Kam bude směřovat Nova, se ukáže až podle výběru ředitele. Ten si vybere podle svých kritérií šéfredaktory a ti redaktory. Tam se uvidí. Říká se tomu personální řízení firmy. Majitel si vybere svého muže na základě jeho přirozeného dlouhodobě vysledovatelného názoru na pro něj důležité věci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Daju-li mi tu medajili
na triko nebo na košili?
Bo sako mi žerou moli.
Žiletka mě neoholi
je tupa jak řiť
nebudu s ňu hubu dřiť.
Džíny maju dole hlinu
zatim nepotřebuju plinu
jako nosi kniža černy,
bude to večer perny
same cerebrity, ludi
s medajilou na hrudi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

to byl (bude?) Islámský stát.

https://eurozpravy.cz/zahranicni/blizky-vychod/co-znamena-smrt-bagdadih…

Původně zřejmě pouze umírněně teroristický šéf vůči Američanům, zato neúprosný proti zlému Asadovi, který nejspíš nechtěl spolu s nimi podřezávat protiamerické ďaury.

Američané teď nemají jasno, kam se vsákne osm miliónů bývalých "občanů" Islámského státu kolik z nich půjde bohulibě bojovat proti americké konkurenci v Evropě a kolik posílí dvacet miliónů muslimů, žijících na území Ruské federace.

Proto je nutno urychleně u nás schválit institut věčného strpění.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V sále sv. Vladislava
začíná právě velká sláva.
Řád bílého řetězu a leva
dostávají tito, zleva:
Vašek klauz za amnestii -
spravedlnost se v koutě svíjí.
Generál Boček měl třetí řád
nemůže ho mít napořád
byla by to ostuda,
to má každý pobuda.
Leva chytne taky baťa
příští rok i mlynář Vraťa;
zapomněl bych na Jardu
(chvíli propad hazardu)
a ještě na helmuta
to by byla pokuta.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Čardáš.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ruda dostal metál. Co ty na to?

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ostravy? Ten co se maloval oči, nosyl cygaretlu za levym uchem a z kapse na řiti mu čuměl červeny hřeblec?
Tuš to je fajne aspoň jakysik cyp, kereho znam.
Vic mě Bimbo nastartoval tym metalem pro Tuneldědka Klauza. To mě fakt ten stary cyp nasral! Ešče chfilu a može dať teho plesniveho lva aji Hitlerovi, bo ten se tež zaslužil, že se naš zbrojni prumysl dostal raz dva z kryze, bo třa bylo gvuli něho vyzbrojiť pohranični bunkry.

Zatím bez slepic

Bimba ukecal nebo uplatil. Je o něm známo, že je vášnivým sběratelem propisovaček a plnících per, titulů honoris causa a metálů a placek všeho druhu. Sobě si ho sám tehdá udělit nemohl a zrovna ten mu v jeho bohaté sbírce moc chyběl.

Zatím bez slepic

Kdo asi udělí vyznamenání Zemanovi,no přece Klaus až bude prezidentem.
Podle mne,Klaus bude kandidovat v příštích volbách,nedej Bože,kdyby umřel Zeman,tak to bude dřív.

Zatím bez slepic

Ovčaří z werku.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

A je jasno. Ješitní dědci se vždycky domluví. Hrají si s námi jak myš s kočkou. Teda naopak, jak kočka s myší. Nakonec ji stejně zakousnou.a vytřou si s ní svá střeva.

Zatím bez slepic