Noc dlouhých nožů

Autor
Štítky

Právě koukám na Primě na Hitlerovi bodyguardi čtvrtý díl a divím se, že se je ještě divím.


Popisovali tam Noc dlouhých nožů. Ne, že bych o ní nikdy před tím neslyšel, ale tentokrát řekli pár větiček navíc. Pár větiček a všechno je jinak.

Podstata informace byla, že se nejednalo jen o Roehma a to, že SA uvažovali (dost možná jen akademicky) o tom, že by odstranili Hitlera, pokračovali v revoluci a tak se jednalo o vnitrostranický boj o moc a Hitlerovo křídlo bylo to rychlejší. Tentokrát navíc řekli i to, že Hitlerovi se to všechno začínalo rozpadat pod rukama.

To, jak uvažovali v SA šel jeden z přítomných okamžitě říct Hitlerovi. Taky Hitlerův spojenec Mussolini Hitlerovi říkal, ať SA uklidní. Mussolini měl v té době Itálii pevně v rukou, Hitler byl u moci čerstvě a jeho moc byla ještě křehká. Tehdy byl ten silnější a zkušenější Mussolini.

Nenacistický von Pappen měl projev, ve kterém kritizoval SA. Sice projev nacisté včas zachytili a nebyl odvysílán, posbírali všechny noviny, kde byl otištěn (jako naše posametová estébé Dolejšího analýzu), ale bylo to o fous. Hindenburg si pozval Hitlera a vyhrožoval mu stanným právem a armádou, když nezasáhne proti SA.

Co konkrétně dělali SA, že to všem vadilo nebylo zmíněno a celkem to nebývá nijak zmiňováno. Z toho, že se o tom nic neříká to vypadá, že se nedělo nic, v Německu byl ospalý klid a jen v nejvyšších patrech se kluci porvali o moc. Jenže to by Hindenburg neměl důvod Hitlerovi vyhrožovat, von Pappen si na něco stěžovat a Mussolini by neměl o čem radit.

I když není o chování SA nic zmiňováno, z kontextu můžeme vyvodit, co chybí. Zaprvé SA byli všeobecně z nižších tříd a chtěli dělat revoluci. Skutečnou revoluci, kde vyženete paďoury od jejich koryt, oberete je a zaberete jejich místa, popřípadě ženy. Proto byli 15 let v SA, ne aby koukali, jak se na ně paďouři s čerstvě připnutým odznakem nebo i bez něj dál koukaj svrchu. Celkem logicky chtěli pokračování revoluce a celkem logicky tohle Roehm chápal. On to konec konců chápal i Hitler.

Jenže Hitler se dostal do vedení státu a jako (téměř) hlava státu měl 1. zájem se tam udržet a 2. mít ten stát co nejfunkčnější. Ad. 1 psal se rok 34, Hindenburg byl naživu a hrozilo nebezpečí, že budou za nějakej čas zase volby. Nacisti ty minulé sice vyhráli, ale ty příští mohli zase prohrát. Nebylo cílem Hitlera a hnutí jako celku nasrat a vystrašit zbytek populace a ty volby zase prohrát. Postrašit sem tam někoho, nějakou skupinu klidně, ale všechny určitě ne.

 Ad 2. Hoši z SA nebyli žádní intelektuálové a jejich talent byl spíš v pěstech než v mozku. Kvůli tomu ostatně SA vznikly, aby byly protiváhou komunistickým úderkám, co jim chodily rozbíjet schůze a občas někoho i zavraždily. V SA sice byli zažraní nacisté, ale spousta z nich se na nic moc dalšího nehodila. Vyházet paďoury z jejich míst a nahradit je členy SA, jen aby se členům SA udělala radost, by bylo pro Hitlera/Německo stejně škodlivé, jako pro nás Únor 48.

 Dneska, za vlády stalinistů z Charty se předstírá, že po Únoru se zase tolik nestalo, ale ve skutečnosti to byla obrovská katastrofa. Z důležitých míst v celé společnosti, odshora až dolů byli vyházeni ti schopní a pro svou práci nejvhodnější (protože prošli výběrovými řízeními nezatíženými politickým výběrem) a nahrazeni neschopnými, kteří suplovali reálné schopnosti politickou uvědomělostí.
 Únor 48 nebyl jen o tom, že se vyměnili ministři, šéfové policie a armády, ředitelé velkých podniků. Výměna a čistky prošly celou společností odshora dolů a odstranilo se to kompetentní a charakterní a nahrazovalo se to ne/polo-schopným a bezcharakterním. Vyházely se učitelky ze základek a učit šly nevzdělané dělnice. Nejlepší sedláci se zavřeli, jejich rodiny přestěhovaly, zbytek se nahnal do JZD a ve vedení byli ti nejnadšenější soudruzi, většinou nejneúspěšnější sedláci na vesnici. Ono se to dobře dělí rovným dílem, když na začátku dáváte nejmíň.
 Vlastníci firem a firmiček skončili katastroficky, vyhnaní do jiných měst někam do dělnických profesí, když neskončili rovnou ve vězeních. Ten Mašínem zavražděný účetní je krásný příklad. Majitel firmy ve vedení už tuším nebyl, byl tam neschopný aparátčík, účetní tam byl trpěnej, protože bez něj by to aparátčík už tuplem nezvládal a ještě se na účetního dala hodit vina za aparátčíkova špatná rozhodnutí. Tohohle účetního Mašíni zabili, ale jinak tihle nižší kádři vyletěli, když když za ně byla náhrada, nějaká vyškolená rychlokvaška s těch správných poměrů.
 Ta prokurátorka, slavná, že odsuzovala Horákovou měla tehdy dvouletý právnický rychlokurz a ve skutečnosti spíš tíhla k divadlu. (Horáková ve skutečnosti taky hrála divadlo, takže celý proces připomíná představení už jen tímhle.) Stejně tak na právech zůstal bezcharakterní aparátčík Pelikán, otec nedávného ministra, kdežto jeho slušný spolužák Štěpánek byl z fakulty, páně Pelikána přičiněním, vyloučen. Krysa Pelikán to samzřejmě neudělal jen tak, ale jako albrightovskou odplatu za pomoc. Dodnes to je vidět na našem právním systému. Samozřejmě, z logiky věci zůstali u fochu jednak ti bezcharakterní, co na kdekoho kdeco věděli a pak ti, kterým bylo co vyčítat a tak byli ovladatelní. 
 Stejně tak Milan Kundera napsal celý román o tom jak uvědomělý idiot dal vyhodit svého normálnějšího spolužáka a jak  to vyhozenímu zničilo život. Tyhle historky se opakují v literatuře šedesátých let pořád dokola. Vyhazovalo se i ze středních škol a už na základkách se děti třídily ne podle nadání, ale podle uvědomělosti rodičů.
 
 Není divu, že společnost fungovala a funguje jaksi ztuha, jak zavirovanej počítač. Když vám velí blbec, tak se musíte krejt, utnete iniciativy, který stejně nepochopí a spokojíte se jen s plněním pracovních zadání vyšlých z jeho zaostalého mozečku. Sice se to pomalu dávalo do pořádku, ovšem základy byly špatně rozvrženy a tak se to pořád někde sralo.

 
 Právě tomuhle všemu se Hitler Nocí dlouhých nožů vyhnul. Schopní/všehoschopní náckové samozřejmě měli přednost, ti kdo přímo šli proti, museli pryč, ale všeobecná výměna kádrů ve prospěch SA se nekonala a Německo jako celek fungovalo tak účinně jako před tím a žádní revolucionáři se nemuseli v postarším věku pracně učit novým dovednostem. (Bohužel pro nás, na koho se pak účinně vrhli.)
 
 
 Ve světle těhle pár vět to, co vypadalo na začátku jen jako vnitrostranický boj o moc, najednou začíná vypadat jen jako pragmatické a rázné rozhodnutí v situaci, kde v podstatě nebylo na výběr a Hitlerova klika, sice brutálně a bezohledně, skloubila vlastní zájem se zájmem státu a společnosti. (Na úkor rádoby-revolucionářů nahrazujících uvědomělostí kompetence)

 Z následných reakcí (absence reakcí) je jasné, že to populace musela uvítat. Vzhledem k tomu, jací byli celá dvacátá léta, se po volebním vítězství v roce 1933 museli SA spíš cejtit na koni (přeci jen vlastně vyhráli) a tyranizovat běžné spoluobčany, které se režim ještě spíš snažil získat než zastrašit.
 Hitler neudělal nic proti základní mase svých příznivců z SA. Jen organizaci dekapitoval a zlikvidoval nejvyšší vedení SA, které jediné znamenalo hrozbu. Na SA začaly platit stejné zákony jako na ostatní a jejich význam jako organizace se stal v podstatě symbolický, asi jako u našeho porevolučního Sokola, nicméně furt to bylo plus, že jste byl angažován.

 Společnosti jako celku se ulevilo. Občané lambda se už nemuseli bát pouličních band, ale státu (jako všude jinde).

 Hitler to provedl s minimálními ztrátami na životech. Definitivně, bez polovičatostí a bez rizika, že by se dotyční kdy vrátili a začli něco punktovat v ten nejhorší moment. Všechny ostatní varianty byly krvavější. Revoltu utípl v zárodku, kdy se myšlenky teprve formovaly a ještě bylo relativně daleko ke společenskému konfliktu, ale zároveň už v době, kdy bylo jasné, že to k němu nakonec dojde, když se neudělá nic.

 Historici tohle všechno jistě dobře znají, ale proč se to jen nedostává do mediálního prostoru jaksi více. Hitler toho má na triku dost i tak.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

sprostý:
1/ Chlastáček se chce udržet ještě aspoň jedno volební období, aby si vydobyl ostruhy pro cestu do Prde... pardon - do Brusele a
2/ PaL-kaři už jsou z toho nervózní, že se Anďoch ještě furt nestihl znemožnit a ocmrduje se ve vládě tak dlouho. Já bych byl taky nervózní, kdybych už tak dlouho nic neukrad a nevytuneloval.

Mám-li si udělat závěr sám pro sebe, uvidíte ten dým, jestli se PaL-kaři s ODS-áky spřáhnou, následně jim projde koala nad 5% a půjdou do vlády s Anďochem. To budou lopaty srát Maggi v kostkách. První půjde do hajzlu zdravotnictví a hned za ním důchody.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je probráno.
Zbývá ještě jeden fakt článku, A to tvrzení jak do školství nastupovaly "dělnické kádry".
Jenomže historie autora přímo usvědčuje z lhaní a překrucování.
Učitelé byli "pěstováni" v institutu Učitelských ústavů
1848 - Praha u piaristů
před rokem 1853 – Hradec Králové
1863 - Praha u sv. Anny
1869 – Jičín
1870 – Soběslav
1874 – Příbram
1875 – Příbor
1891 – Kutná Hora
1891 – Kroměříž (zrušen v roce 1948)
před rokem 1896 – Olomouc, Brno
1899 – Polička (1923 přechod učitelského ústavu na státní reálné gymnázium),[1] Řepčín
1902 – Ústí nad Labem
1904 – Kladno
1904 – Litomyšl
1907 – Přerov (zrušen v roce 1929)
1926 – Znojmo (přestěhován z Přerova)
Ty byly nejprve tří a později čtyřleté, zrušeny byly v r 1948 a nahrazeny institucí - Pedagogické gymnázium -
A teprve po r, 1950 se objevuje požadavek a snaha o zavedení vysokoškolského vzdělání učitelského "stavu".
(Uznávám, že ti komunisti byli pěkní podrazáci, takhle zbořit tak krásnou manipulaci, jak bylo bez nich krásně)

Zatím bez slepic

hnusný, starý a hloupý. Víte proč? Protože umíte poznávat a ve zcela nesprávném pořadí přepisovat všelijaká divná písmenka.
Fuj!
A za Čmouda vám odepíšu - nesnažte se...

Jinak si myslím, že v tom seznamu nemáte všecko, moje přísná babi s brejlemi do Příbora nejezdila. Mám pocit, že to byl ValMez. Ale už je to skoro 50 let, co mi povídala o svém mládí..., kuwa fix, ty roky ale letí...

Zde odkaz, který jsem našel - že jako moc nekecám, jen trochu. Druhý odstavec:
https://www.zssafarikova.cz/?page_id=32

Zatím bez slepic

Ano, ve ValMezu byl učitelský koedukační ústav. Moje matka tam vystudovala, třeba byla s Vaší babi spolužačkou, nebo dokonce i kamarádkou, pokud se jmenovala Stáňa B :-)

Zatím bez slepic

znám po jméně všecky babiččiny spolužačky?
:-)))
Bohužel, fotky, ani seznam studentek vytržený z třídní knihy se nedochoval. Možná to bude tím, že moje babi po mně nezdědila některé moje ušlechtilé vlastnosti. Proto nedocilovala tak skvělých výsledků v některých disciplínách, jako já. Například v chování, kde jsem si opravdu dlouho myslel, že čím větší číslo, tím větší zásluhy a úspěch. Žáka i vyučujících.
Z dnešního hlediska byla babi vlastně stará, hnusná a blbá ještě dřív, než se narodila. To je taky jistý úspěch, že ano.
To jsou ty paradoxy, jak pravil jistý klasik...

Ale abych vám taky něco bonznul, moje babi byla za svobodna Jiřina Z., ročník 06.

Zatím bez slepic

A tož jak jsem uviděla Příbor, ValMez,... tak jsem to zkusila, i když byl předpoklad, že Vaše bábi bude starší, než má máti, která byla ročník 27.
A přece jen byla možnost, že její vnuk by jméno této spolužačky a kamarádky znal :-) I když mé děti vlastně její jméno neznají. No, su holt nezvedená babička, asi to bude tím, jak a kde jsem se týto kantorce narodila :-)
No, věřím na náhody, tentokrát tedy byla jen v tom, že Vaše bábi a moje matka vystudovaly ve ValMezu. Žádnou fotku u sebe z té školy nemám, i když si vzpomínám že doma měla fotografii tabla učitelů z těch let.
Zdravím. :-)

Zatím bez slepic

Jen jsem si vzpomněl, že můj tchán a tchýně byli absolventi právě těch zmíněných ústavů.
A jen připomínka přímo na čmouda:
Kvůli takovým manipulacím si platím Čt, zde očekávám jinou kvalitu.
Nemusí být správná, pravdivá, každý se může mýlit, splést se, nevědět.
Ale vyžvejkanou žvejku, to ne!

Zatím bez slepic

to nemá lehké, že jo. Tak upřímnou soustrast.

K vyžvejkané žvejce.
Když už jsme tu zase zabrousili do dávných let, jako správní geronti.
Sedí tak jednou - kdysi dávno, když ještě v Gorolistánu běhali po pastvinách mamuti - u piva hezká, mladá (ale chytrá fakt moc ne) holčina. A bulí, že jí ten její idol dal kopačky (z odstupu času měla štígro, neboli štístko).
I přišel jeden můj kumpán, přisedl, poslechl, objednal jí i sobě dvě zrzavé vody (piva) a dva voďoury (vodky), přiťukl si s její štamrlí, páč holčina přes slzy a vlasy neviděla, jaké dobroty má před sebou na stole a myslela si, že je nezbytně nutné si rozpatlávat šminky rukama po hubě, a filozoficky pravil:
"Ser na city, láska zvítězí."
Jak to dopadlo, nevím, páč za pár let skočil při zakládání vsázky do vysoké pece.
Asi mu byla zima.
A život je krutý a nespravedlivý.
C´est la vie...

Zatím bez slepic

Podle mě je celá tahle debata o soustružnících a soustružnicích (gymnazistů, gymnazistek) za katedrou pitomost. Nebudeme-li se vracet k Marii Terezii, splňovala vždy drtivá většina učitelů kvalifikační požadavky. Výjimky byly výjimkami, které buď ze školství také rychle odešly, nebo si tu kvalifikaci doplnily (a nikdy nešlo o rychlokurz za dva měsíce), většinou byly vynuceny akutním nedostatkem (např. angličtinářů), nikoliv systémovým požadavkem. Někdy je to i trochu na škodu (znám skvělou učitelku prvního stupně, od přírody talent, ale holt se to v jejím životě sešlo tak, že vejšku neměla), většinou není. Je také pravda, že absolvování pajďáku také automaticky nezajistí silnou integrovanou osobnost, která může být zářným příkladem dětem. Zvlášť, když je to učení jak učit zajišťováno mnohdy lidmi, kteří s realitou škol do styku nepřicházejí.

Zatím bez slepic

Milý Mirku.

Tím jste mi jako dokázal, že tam ta dělnice nebyla? - Nebo, že byla jedna a ne dvě, sto, pět set?

Místo seznamu ústavů mi přineste teda HR, (zastarale kádrové) statistiky kdo kde byl a jaké měl vzdělání. Podíváme se na tu bábu o který mluvím, pak se podíváme, jak to bylo jinde a uvidíme.

Navíc vás upozorňuji, že to byl jeden příklad z mnoha. I kdybychom náhodou objevili, že bába vystudovala jeden či druhý pedagogický ústav a já jsem byl kompletně mimo mísu, co to proboha mění na principu toho, že se prokádrovala společnost odshora dolů a spousta schopných lidí musela z ideologických důvodů pryč a na společnosti je to vidět dodnes? - Aha.

Já píšu jak to vidím ze svého úhlu a nikdy tu nebudete mít dokumentované vědecké práce. To musíte na akademii věd, nějakýho historickýho ústavu atd. - Hádejte co? Já ve skutečnosti ani pořádně nevím, jestli byla nějaká druhá světová. Pevně tomu věřím, protože jsem viděl vybombardovaný anglický a německý města, viděl jsem válečný hroby a pevnosti na pobřeží i v našem pohraničí, pomníky a tanky, potkal jsem bývalé piloty, partizány, svobodovy vojáky, děti přeživších z koncentráku, viděl jsem spoustu filmů, dokumentů, knih a vyprávěli mi o tom v rodině, škole i cizí lidi u nás i v cizích zemích.

Dokázat vám, že nějaká druhá světová válka byla. Když budete chtít nějaké důkazy, tak vlastně nemám. Mohli se na mně domluvit a všechno to padělat.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

To, že něco není nelze logicky dokázat. To je všeobecně známo.
Proto také soudy prokazují vinu.
A kádrové statistiky?
Tchán a tchyně byli správného původu, neb pocházeli z malorolnického stavu ( 12 ha)
A co jsem pochytil, tak do učitelských ústavů se od počátku žádný šlechtic, majitel fabriky nehnal, ti měli obchodní akademii.
Takže už od založení této vzdělávací instituce byl správný kádrový původ zajištěn už v době KuK.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

smyslu, že je Hitler džentlmen.
Čehož bych se držel, protože ty bláboly, co tu trousíš, se už fakt nedají číst.
Ty si tu nameleš pytel hoven a my ti máme dokazovat tebou navrženými důkazy, že nemáš pravdu?
A ani tě nenapadne, abys nám tady alespoň jednu jedinou soušku dělnici, která učila chemii, anebo ruštinu, předvedl naživo?
Upadl jsi na hlavu, nebo ses nechal přeoperovat na džendrtetu?

Jistěže KAŽDÝ režim si pěstuje ty svoje JEDINĚ SPRÁVNÉ pedagogy, pokud v jeho čele nestojí banda totálních ignorantů.
A společnost se za komoušů prokádrovala úplně stejně, jak se společnost prokádrovává dnes.
Ovšem dnes se prokádrovává na základě JINÝCH měřítek a etalonů, což ty a tobě podobní PáLkaři, ekologisti, džendrovníci, mítůtové, vítači a další jim podobná havěť nedokáže pochopit, protože
A/ buď z toho vymývání palic a kurvení českého školství žijou, anebo
B/ mají kebule vymyté úplně stejně, jako svazáci v letech padesátých.

A také jsou zcela pochopitelně jiné tresty pro ty, kdo povinně nejásají, nejsou politicky korektní a nevítají příživy z Afriky.

Takže šup od kompu do kuchyně, nalej si štamprli šláftruňku, zapij s tím ty své dva roháče, umýt zuby, vychcat se a šup do pelechu. Zítra se zvedne tlak, přestane foukat a bude líp.

Zatím bez slepic

Targusi, chybička se vloudila. Dělnickou učitelku chemie, vyučující po roce 1948 na základní škole místo vyhozených kvalifikovaných učitelů, nemůže Čmoud předvést z objektivních důvodů. Chemie se začala na základních školách vyučovat až po roce cca 1963, kdy se prodlužovala základka z osmi na devět let.

Zatím bez slepic

No tak tohle je již úplná blbost !!
Já odcházel v roce 63 za základky (a to již bylo 2 roky po prodloužení o 9. třídu) a chemií jsme měli jako předmět na druhém stupni. A zavedený minimálně již 5 let !!

Zatím bez slepic

Zajímám se o hitorii obce (pročetl jsem kroniky i sousední a pak kroniky obce odkud je mamka) a bohužel pro Čmouda sem nikde nenašel to co píše (a upozornuju, že sem digitalizoval i kroniky škol), tedy, že by se měnili učitelé, jediné co tam bylo, šaškování z místem umístění, protože se měnil systém školy (m졚ťanky atd.)

Za mě Čmoud napsal pěkný sračky, a někdo to napsal pěkně, on si vycucal něco z prstua achce by ostatní dokazovali, že to co si myslí=hovno ví, mi mu dokazovali, že není pravda.

To nekomentuju, ty družstva, jasně našli se jednotlivé obce, kde se našel blb, či obec plná blbů se postavila družstvu, ALE většinou 99procent obcí jela stylem, že družstvco založili a avedli sami největší sedláci, jasně i u nás a pak po revoluci měli plnou hubu keců na ukradenej majetek, což jim procházelo 4 roky, a pak protože jsem zveřejnil kroniky, tak byli nasraní, že se ukázalo "kdo byl předseda družstva" , největší rypákovač, že mu vzali násilím majetek :D Taky rypákoval, že se po něm komunisti vozili, přitom synáček Ing. strojař, dcerunka právnička ;)

ČMOUDE, když meleš sračky, alespoň si zjisti jak to skutečně bylo, ne vzpomínky potrefených hus, ale třeba stylem, kdo byl předseda JZD vs největší sedlák apod. křížové metody, podívej se co jejich děti studovali atd. Budeš překvapené, kdo nám budoval socialismus/komunismus ;)

Zatím bez slepic

Jenom technicky - ono to učitelské vzdělávání bylo za první republiky koncipováno trochu odlišně než dnes. Pokud si dobře vybavuji předpis z tuším 1926, který mám někde doma zahrabaný, bylo to studium dvoukolové, kdy byla mezi oba bloky vzdělávání vložena "soustavná pedagogická praxe" v podobě tuším minimálně roku, který musel student absolvovat na pozici pomocného učitele. To mělo bezpochyby výhod hned několik - pomáhalo řešit personální problémy na školách a zároveň si dotyčný ujasnil, zda to opravdu dělat chce či nikoliv a měl prostor odkoukat finty od praktiků. Ale upozorňuji, že popisuji matnou vzpomínku. Ruku do ohně za to nedám.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Demokratičtí ukrajinští nacisté už žádného Hitlera nepotřebují. Pokud si zrovna nedávají v parlamentě vzájemně po čuni, vymýšlejí jadernou válku i bez jaderných zbraní:

3. listopadu 2019 - 04:20

Ukrajina by měla začít konstruovat rakety středního doletu schopné zasáhnout ruské jaderné elektrárny, uvedl ukrajinský politický a ekonomický expert Taras Zagorodnij, jehož slova cituje „Glavred“.

3. listopadu 2019 - 04:20

„Musíme vycházet z pragmatických úvah: snížit naši závislost na Rusku, na ruských energetických zdrojích, uzavřít výrobu zbraní v zemi a nebát se stavět rakety," uvedl expert.

Podle něj by Ukrajina měla začít konstrovat rakety s doletem až 2,5 tisíce kilometrů.

„Dva pluky takových raket, o 200 kusech, jsou silou, silnou silou, která může způsobit škody Ruské federaci. A bude to téměř jaderná zbraň: jedna taková raketa doletí na jadernou elektrárnu v Rusku a bude to ve skutečnosti jaderný výbuch," uvedl dobrácky expert

Zatím bez slepic

expert je chytrý, mladý a krásný. Nikdo jiný nemůže něco takového vymyslet.
Teď to chce ještě maličkost. Vycvičit komando vyzbrojené ruskou trojkou složenou z českého chovu koní Przewalského. To komando přijde k elektrárně, přepere místní ochranou a ruskou trojkou mazaně odtáhne atomku na místo určení - tedy tam, kde bude takový výbuch atomové pseudozbraně žádoucí.
Navrhuji, aby všichni čeští vojenští experti a generálové vyfičeli na Ukradinu za účelem vyškolení, jak vymýšlet mazané finty při boji s hrozným ruským nepřítelem.

Zatím bez slepic

Anonym.
Ten expert něco prozradil,ty rakety určitě budou,sice Americké,ale nápis bude Ukrajinský a možná už jsou na Ukrajinském území.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

možnost být filosofem.
Pozn. Fabriku v které pracoval Mašínem zastřelený účetní, neřídil v té době partajní funkcionář, ale schopný inženýr, byť komunista.

Zatím bez slepic

No právě!
Ale za nemožnost být filosofem mohou Čmoudovy negramotné dělnické učitelky, příp. jejich dcery, které po nich zdědily zfalšovaná maturitní vysvědčení. To bych mu nezazlíval.
(Nejvíc se mi líbil jeho názor, že se rodiče báli doma dětem prozradit, že je učí nevzdělané dělnice.Celá generace rodičů mlčela, takže si nikdo nevšiml, že děti vycházejí ze škol negramotné. Nebýt Čmouda, nevěděli by to dodnes ani historici z ÚSTRku.)

Zatím bez slepic

bych vlastně měl jít Čmoudovi rozbít hubu, páč doteď jsem si myslel, že jsem mladý, chytrý a krásný.

A on mi rozkopal bábovičky.
Zlomit mu nohu!

Zatím bez slepic

nepropadejte depresi.
Čmoud je sice nejmladší, nejchytřejší a nejkrásnější ozdobný výhonek zdejšího hnojiště, ale nesmíte mít tak vysoké ambice jako on. Já bych mu zfleku udělil titul MBA (mladý, blbý, arogantní) honoris causa.
Na druhé straně nás Vidlák varoval, že se sem o víkendu chystá a nemuseli jsme sem lézt.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

sem nemusíte lézt, když už jste hnusný, trapný a blbý a tak všelijak podobně!
Ale co já???
Fčilek si představte, jak já zde na hnojišti trpím, když musím denodenně přesvědčovat sám sebe i své okolí, že den ze dne jsem mladší, chytřejší a krásnější!!!
A ještě jsem k tomu těžký závislák na přehrabování v trusech!!! Ve vlastním a hlavně v cizích!!!
Víte, jaká to jsou muka?
Nevíte, protože nejste Targus.
Tak to vidíte.
Vidlák si klíďo zdrhne někam vraždit svině a my víme fčilek oba hovno a máme zkaženou neděli.

Zatím bez slepic

Ano ředitel Ing.Miloš Hájek se zasloužil o návrat vývoje a výroby vlakových brzd po r.1946 do podniku Kovolis Hedvikov. V podstatě pokračoval v technologii i výrobním programu předválečného majitele fabriky Bartoše. Žádný aparátčík. Tahle chyba se do příběhu zavražděného pokladního Rošického vrahy Mašíny možná vloudila “zkrácením” v přepisu vyprávění jeho syna v paměti národa a sloučením osudů dvou postav do jedné.
Můj otec v té fabrice pracoval skoro padesát roků, mám to od něho.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dobrý večer, až teď jsem si přečetla Váš článek. Již ten první, Špinavá revoluce mě dost znechutil a tento jen výsledný dojem ještě podtrhl. Antikomunismu a nenávisti je tam více než dost. A protože takové bláboly můžu číst všude jinde a nemusím chodit na Vidlakovy kydy s pozdravem se rozloučim.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

preferuji Zwilling s čepelí nad 18cm.

Zatím bez slepic

nože, kere si zrobim svojima rukami. Mam kratke, aji dluhe jak cyp.

Zatím bez slepic

mam jenom jednu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Čmoude, vycházíte z mylné premisy (cituji vás):

"Jak jste si všimla, několikrát jsem se tu ptal, jak to měli s příbuzenstvem v partaji, protože mi ta epidermická reakce k tomu nějak nesedla.
Neodpověděl NIKDO. - I to je odpověď. Já nemůžu za to, že jejich předkové vlezli do partaje, dělali tam levoty a dětičky a vnukové z toho maj ještě teď stažený půlky a lekaj se stínů. Ať si Kant s Holubem zajdou na terapii a vykecaj se z toho, ať jsi jdou za dědečkam a tchánama a a řeknou jim, že to bylo e-e, co dělali v padesátých letech. Jestli jsou dotyční už mrtví, ať se jdou vyřvat na jejich hroby. -
Co mě je po tom? - Revoluce byla před třiceti lety a minulost se nedá předělávat. Aha. To není hlas na webu s hrstkou hádajících se čtenářů, za kterým jdou davy. Stačí se podívat na Milión chvilek a je vidět ten rozdíl. To vidí každý soudný člověk.
AH se bojí svý vlastní minulosti."

Nechci mluvit za AH, ale myslím, že obecně vkládáte lidem do duší/hlav pocity, které prostě nemají. Vy byste je tam asi rád viděl, domnívám se, ale to je bláhový předpoklad. Chybná premisa. Pak se vaše konstrukce ubírají chybným směrem, myslím si.
Viděno s takovým obrovským časovým odstupem, mohu klidně tvrdit, že Únor 48 hodně lidem uškodil... ale zase hodně lidem pomohl. Tak už to bývá po převratech, nic nového pod sluncem. Podobně to proběhlo po Listopadu 89.
Za své předky, členy KSČ, se nestydím, necítím žádný pocit viny - opravdu marně byste ho hledal a ze svého okolí vím, že takový zdaleka nejsem sám.
A abych vás úplně dorazil, sdělím, že necítím žádný pocit viny ani za své členství v KSČ.
Tož, nějak se s tím popasujte, já s tím problém nemám. Ani s vámi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ohledně drastických změn po roce 1948 v armádě a policii, tedy SNB. V šedesátých letech jsem zažil opravdu zajímavé exempláře dělnických kádrů, důstojníků ČSLA. Zajímavou skupinu tvořili tzv. fronťáci, které jsme ještě brali s jistým respektem, ale ti soustružníci s výložkami kapitánů, majorů, ba i podplukovníků, to bylo horší. Málokterý se povedl.

Zatím bez slepic

absolventy tzv. Dé Dé eŠ, neboli dvouletých důstojnických škol, ale nebylo to na nich moc vidět. Nebo spíš vůbec. Pár gumáků (pár bývá většinou dva) sice bylo normálních, ale vesměs to byli týpci, kteří se nechali ze záhadných důvodů "nalejt" po absolvování civilních VŠ, povětšině technických směrů. Ti ještě byli občas snesitelní. Zbytek byli magoři z Vyškova, normální zoufalci, kteří - co se týká kultury - uměli používat možná tak příbor, a to ne všichni a ne moc dobře.

Zatím bez slepic

Já sloužil u stavebního vojska. Jsem mlaďoch, takže jen na rok v polovině devadesátek. Každopádně podepisuji ten postřeh o "normálních gumách" - u nás ti rozumní byli dva tři poručíci - stavaři, kteří skrz armádu nabírali praxi do CV. To toxické prostředí se na nich samozřejmě podepisovalo. A armáda je toxická z principu.

Zatím bez slepic

Hele, dneska máš majora, co ho podřízené upozorní "pane, musíte mapu založit k severu a ten frajer nezaváhá ukáže náhodně rukou nějaký směr a řekne velím sever tam", takže "sorry jako", dneska studovanej "nesoustružník", nemá úroveň toho tvého "soustružníka"...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Čmoude cituju tě ""(protože prošli výběrovými řízeními nezatíženými politickým výběrem)" Tomu věříš, nebo lžeš úmyslně, bych mohl vypúrávět co říkal děda, jak se vybíralo, proto si dovoluju říci, že buď žiješ v bludu nebo úmyslně lžeš ;)

Zatím bez slepic