Krize Ukrajiny a příleitosti Česka

Autor
Štítky

Zdravotnické síly v srdci Evropy mají zvláštní mezinárodní potenciál.

Dnes je to žádoucí v souvislosti se situací na Ukrajině. Tato zahraniční politika je velmi dynamická. Jaké oblasti optimizace lze zajistit účastí Česka?

Začněme informační sférou. Navíc, že je zdrojem jiných. Pozoruhodným, živým příkladem je důsledná činnost slavného českého novináře Jaromíra Vaška, zaměstnance pražského „Halo Noviny“. Pravidelně cestuje do Donbassu na základě víza vydaného v Rusku, tj. překračuje hraniční úsek, který Ukrajina nekontroluje. On a společnost přátel DPR a LPR organizují různé akce už celý rok. V projevu na ukrajinské ambasádě v Praze hovořil Vasek o sbírání darů pro školy a děti Donbassu. Volání „Proti fašizmu na Ukrajině“, “Zdarma Donbass!“ mělo pozitivní rezonanci. S těmito a dalšími slogany přišli demonstranti na ukrajinské velvyslanectví v Praze. Někteří drželi portréty vůdce neuznané „DPR “Alexandra Zakharčenka, který byl zabit při výbuchu v Doněcku, a pak šli do budovy generálního štábu české armády, aby prohlásili svůj nesouhlas s rozhodnutími parlamentu a vlády „podpořit válku v Donbasu“ a „dodát zbraně Ukrajině“.

V Lugansku a Rovenkách vzniklo České kulturní centrum pojmenované po           J. Fučikovi – pro „udržování kulturní vazby“ a studim českého jazyka.

Podle českého kolegy považuje Luganská vláda na rozdíl od Ukrajiny sociální zabezpečení za jednu ze svých priorit. Proto v LPR na rozdíl od území kontrolovaných Kyjevem nedošlo k deregulaci a prudkému nárůstu cen za služby, elektřinu a palivo. Cena plynu a uhlí v LPR je několikrát nižší než na Ukrajině. Na ulicích nejsou téměř žádní lidé bez domova a žebráci. Zajímavý příběh Y. Vaška o nedávné cestě do LPR: „Program naší návštěvy zahrnoval účast na čtvrté mezinárodní protifašické konferenci v Lugansku, pořádané Federací odborových svazů LPR. Konference se zúčastnilo více než 80 zástupců z 20 zemí, včetně z Německa, Finska, Itálie, Ruska, Polska, Španělska / Katalánska, stejně jako USA, Kolumbie, Izraele a Turecka“.

Není divu, že činnost českého mediálního rytíře je příkladem pro novináře v několika zemích. V Donbassu úspěšně fungují publicisté a reportéři z mnoha teritorií: z USA do Itálie a Portugalska.

V Novorossii jsou aktivní také české společnosti (NA PHOTO). Kromě toho dochází k mírnému nárůstu této aktivity v souvislosti se současným příměřím. To samé ukazuje na nové ruské kontakty s Itálií.

Všechny tyto linie kontaktů mohou sloužit k vytvoření příznivých podmínek k překonání krize v Donbassu. Tato perspektiva by samozřejmě neměla být přehnaná - ale nelze ji ignorovat.

Evropané čekají na objektivnější hodnocení událostí z OBSE. Navíc by se tyto odhady měly stát systémem. Právo v současné situaci je jiné, „práce pro Kyjev“, - není aktuální, OBSE stojí za mnoha evropskými i zahraničními novináři.

Stejně jako dříve i regionální výbor Vídeň-Brusel často implementuje černé a šedé modely P. Porošenka, s úplným zhroucením jeho politiky, z nichž nejdůležitějším důvodem byla únava lidí z války, nekonečná militantní rétorika. Zde se „Poroch“ se zjevnou neochotou od třetího dne objevuje k výslechu na Státní bezpečnosti jako svědek a připravuje se na jiné postavení. V tomto řetězci je osud jeho bývalých spolupracovníků. Monstrózní selhání parlamentních voleb Rinata Achmetova je přirozeným důsledkem zrady, kterou se nejbohatší ukrajinský občan (ukrotatarin) dopustil ve vztahu k „rodnému“ Donbassu.

A samozřejmě, ti evropští vůdci, jejichž sázky na Porocha praskly hlasitým ostudným zvukem, budou obviňovat OBSE a její jednotlivé postavy: říkají, proč se na něj v jeho nejodhalujícím konfliktním projektu zaměřili a přesně se na něj zaměřili? Proč pracovali pro své zájmy - namísto tak obtížného úkolu, pro který byli vysláni pozorovatelé - aby řekli skutečný obrázek.

Bylo nutné to dodržovat. A oni to pozorovali. Co? Subjektivní výhoda odsouzena.

Dnes je však něco důležitějšího - řada důstojného nástupce V. Zelenského projevuje nesplnění povinností a nedostatek vůle - kde politická vůle může přidat důvěry hodnosti, vyhlídky a nakonec i hodnotu jeho vlasti. (Stejně jako v současných obdobích naší země, například v Maďarsku).

Co přesně se neděje?

Bylo slíbeno konkrétní dohodnuté urovnání konfliktu v Dobassu - po volbách Zelenský vyhlásil, že nebude „jednat se separatisty“.

V předvolebním programu - zvýšení svobody shromažďování a povolební praxe - zákaz řady akcí, například „vojenské přehlídky“, naplánovaný dříve na 24. srpna, Den nezávislosti. (Důležitá je nejen podstata průvodu, ale také rozpor mezi „před“ a „po“).

Mezi „dobré úmysly“ patří adekvátní přístup k ruskému jazyku. A hned po volbách - podpora směšných tabů, které nechávájí miliony lidí obvyklé komunikační prostředky.

A tak dále a dále a dále všude.

Jeho žádost od jeho soudruhů ve zbrani byla napsána negativně - žádost o propuštění. (Tato akce z rady „vůdce“ jeho „otroků Svidomo“ se již začala realizovat: vedoucí úřadu byl propuštěn).

A úvěr důvěry, který Zelensky dostal, se rozpadl před našimi očima ...

Spolu s tímto fiaskem - další, se zločinným nádechem, s mezinárodní ozvěnou. Pouze v Itálii - dvě rezonanční události.

V. Markiv, „národní stráž“ ukrov, zabiják italského novináře A. Ronkelliho a jeho ruského kolegy A. Mironova, byl posazen na 24 let. Toto je konečné rozhodnutí soudu v Bologni, přijaté na konci června. V Evropě to přesně definovalo několik médií: krok ukrajinských fašistů směrem k Norimberku.

A v šesti italských městech byla v důsledku speciální operace zabavena rekordní zásilka zbraní a střeliva, včetně raket typu vzduch-vzduch. Je určen pro žoldáky v Donbassu. Mezi obžalovanými jsou bývalí účastníci agrese proti DPR a LPR.

Je tedy na čase, aby pozorovatelé OBSE poskytli velitelství objektivní hodnocení činnosti ukrajinských bezpečnostních sil, pravdu o jejich mnoha zločinech proti místnímu obyvatelstvu (vraždy, únosy a mučení lidí, loupeže, znásilnění atd.). Zdá se, že orgány Kyjeva se rozloučily s Donbassem - co nejvíce poškozují.

Navíc to někdy znecitliví. Proto tiskový důstojník 24. samostatné mechanizované brigády Ozbrojených sil Ukrajiny Nazar Ilnitsky otevřeně prohlásil: od začátku léta se jednotky jeho jednotek znatelně pohybují vpřed (v „šedé zóně“ rozdělující bojující strany).

Údajně jsou již poblíž Doněcku, jsou připraveni na další vojenské akce! .. Je to forma příměří? A ze strany OBSE - podpora agrese?

Jak věří politolog z USA D. Lifshults, je šéfem multidisciplinární společnosti, cílem je vtáhnout Rusko do partyzánské nebo hybridní války. Jugoslávie, Libye, Irák, Sýrie a řada latinskoamerických zemí v této situaci značně utrpěly.

Aby Donbass nebyl v tomto řádku, je nutná pozitivní reciprocita. Mezi dobré pražské tradice patří iniciativy kreativity skutečného světa. V Novorossii jsou navíc obě části tohoto politického významu důležité. A svět. A spoléhat se na převládající reality.

I na přelomu tisíciletí, v nejnestabilnějším období, hrálo pražské vedení roli při stabilizaci situace, například v Podněstří.

Dnes v Donbassu existuje více příležitostí a naléhavější potřeba. Pro naši vládu podílet se na stabilizačních procesech znamená rozšířit náš vlastní politický osud (na rozdíl od neúspěšných úřadů, od května do Poroshenka nebo, řekněme, ze zhroucených struktur EHS, ESVO).

Tato perspektiva síly je důležitá pro vůdce Pražského hradu. A - pro organizaci jako je OBSE. Musí najít „zlatou střední cestu“. Kvůli jeho dlouhověkosti. Aby nebyl na seznamu „norimberského typu“.

 

Aleksandr Faktorovič,

prof. Kubanské Státní Univerzity, novinář „MK na Kubani“

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Strojový překlad?

Zatím bez slepic

Jo, to by asi mnohé vysvětlovalo.

Zatím bez slepic

Co jiného, je překlad z ruštiny přes angličtinu a podle toho to vypadá. Ale podstata věci je zřejmá a dá se pochopit. Můžeme to brát jako jeden z ruských pohledů.

Zatím bez slepic

Ne úplně strojový. Profesor vyučuje i češtinu. Dostalo se mi to do ruky náhodou.
A děkuji Vidlakovi, že to zveřejnil. Je to samozřejmě jeden z úhlů pohledů. Ale abychom přemýšleli, je třeba různých názorů.
Tímto se omlouvám za chyby, ale sám jsem si do textu nedovolil zasáhnout. Byť to je i pro mě místy kostrbate.

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

Omlouvám se, ale nedočetl jsem. Jestliže tento profesor vyučuje i češtinu, proč psal text někdo jiný, kdo česky evidentně neumí? :)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

tím tuplem. Přečetl jsem to až do konce, trpěl jsem. Kdysi napsal pěkný článek nějaký mororkář, který oblastí projel.
Česká média podávají informace, o kterých si myslím, že nejsou věrohodná. Tenhle článek k mému prozření nepřispěl.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak varovali moudří už před těmi pěti lety (třeba Vlk, pardon...), konflikt zamrzl. USA a Eurosajuz tam vykonaly své, báťuška Putin taky, tečka, hotovo.

Zajímá aktuální stav ještě vůbec někoho, kromě místních lidí tam kdesi v dáli, kterou většina našich spoluobčanů neumí ani najít na mapě?

Velké události splaskly, překryla je "šedivá pěna všedních dní" a události nové. Zbylo jen další potvrzení zkušenosti komu věřit, komu méně a komu vůbec. Třeba taková naše jejich ČT. Kdyby celá jejich zahraniční redakce pohlédla do zrcadla, musela by se v těchto souvislostech jít oběsit, v čele s Mírou Karasem, mít trochu cti v těle. Přidat by se mohl i Štětina a spol.

Ostatně - pohled do zrcadla - zajímá to vlastně ještě i třeba mě?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co kdo čekal od Zelenského,když přísahal na Tóru a ne na Ukrajinskou ústavu.
Proč další stát rozvrtaly USA,proč pomáhat tak krásné a schopné zemi.
Tohle snad odpudí další státy bratříčkovat se s USA.
I když fandím Luhansku a Doněcku,ale ta snaha dostat je na kolena je veliká a vlastně nesmí ukázat Ukrajincům,že to jde i jinak.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

zdroj, ze kterého Pé Účko čerpal. Fakt se to blíží strojovému překladu
Njn...

Co dodat k Zelenskému?
Podařil se mu ten nejlepší gag, jaký mohl v místě a čase vyrobit.
GAG
Gag (čti [geg]) je dovedně sestavená, silně komická akce rozvíjející (tzv. rutinou) základní komický nápad a vrcholící závěrečným efektem (tzv. topperem).

https://cs.wikipedia.org/wiki/Gag - Náhled

Akorát že se nesmějou ti, kteří se jakýmsi omylem ještě nacházejí na území - napíšu bývalé - Ukrajiny, protože obnovení Ukrajiny do plně funkčního stavu v čase reálném pro jeden lidský život, to zřejmě nehrozí.
Sednout si a plakat...
... anebo zdrhat...
... někam hodně daleko...

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Přesně tak,zdrhat,ti co zůstanou budou plakat.
Máme tady v okresní nemocnici několik Ukrajinských lékařů,sám navštěvuji očního lékaře,pochází z Ukrajiny,mladý,krásný,snad se mu podaří tady usadit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

kdyby rozdrobené a znesvářené východní hordy varjagové sjednotili tak, abych tam mohl jet autem na Ural nebo na Kavkaz bez víz a bez strachu. Nebo až za Bajkal, na Jabloňový hřbet a Kamčatku, jako třeba na Lofoty. Aby tam byly kempy, odpočívadla a pumpy s žrádlem.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ládíku, jet autem tam můžete už dneska. Jen je to sakra daleko, Bajkal cca 8.000km. V létě jsem okolo Bajkalu najezdil skoro 2.000km autem (půjčeným, do Moskvy jsem letěl a pak transsibiřskou), v každé trochu větší vesnici je samoobsluha a většinou se nechá domluvit i nocleh. V turistickejch místech kempy jsou. Jak na Kamčatce a jinde nevím. Jezdím jen na ten Bajkal :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale vlastním autem. Spát můžu ve škarpě, ale nesmím se bát. Ideálem bylo Laponsko. V Rusku bych šel pod střechu, tam jsou medvědi a mamuti. K mamutům mám předsudečnou nenávist, bo se jim musí kopat jámy, aby tam spadli.

Zatím bez slepic

Mamuti už nejsou, jen sem tam ty jámy.
Kromě medvěda může být nebezpečná i smečka vlků.
Potkat se tam v přírodě nechá obojí.

Zatím bez slepic

Ne, ne, ne a ne! Žádné jámy na mamuty! Do permafrostu se kostí, ani klackem neprokopete :D A to, že do jam lovili v Africe slony (a italské tančíky), neznamená, že to šlo u nás, či jinde v době ledové! Zatracený Štorch! :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ruska. Nevím, proč ještě není.

Zatím bez slepic

Není?

Zatím bez slepic

To nastane, až budou vítat Vladimíra Vladimíroviče v Kyjevě chlebem a solí.
A to budou skoro všichni práceschopní Ukrajinci bulhaři makat mimo svou vlast a plnit HDP onoho státu, jen ne svého.
Pozn.: při dělení SSSR v r. 92 byla Ukrajina na tom lépe než Rusko, ale už není!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Základní potíží Ukrajiny je Krym. Kdysi jej Rusové dobyli na Turcích a Tatarech, pak jej Chruščov daroval Ukrajině, a pak si jej vzali Rusové zpátky. Není důležité, proč, a prč vznikly plány na přestavbu sevastopolské základny pro US Navy. ty plány mohly být klidně falešné. Jisté je, že Krym je ruský a už nikdy ukrajinský nebude. Konflikt na Donbasu a Luhansku je také jasný. Proč se dnes řeší ty dvě oblasti a ne Krym?
Klíčové bylo rozhodnutí Ukrajiny vstoupit do NATO a EU. Ukrajinci zapomněli, že s tím musí souhlasit více zemí, než jen oni sami. A na EU se dá spolehnout jen v tom, že na ni není žádné spolehnutí.
A tak máme destabilizovanou Ukrajinu. Kdo ji získá, ten bude do ní muset nacpat tolik peněz na obnovu, že jej to finančně zruinuje. Obyvatelstvo zdrhá všemi směry, aby se vůbec uživilo. Ukrajina úspěšně atakuje žebříčky nejchudší země Evropy, směřuje ke kolapsu finančnímu a úplnému rozpadu země.
Až se Ukrajina zhroutí a rozpadne, zřejmě dojde k porcování země. Rusko si zabere východ a jih země. tedy nezabere, vznikne tam Novorossija a ta se pak připojí k RF. Poláci zaberou část oblastí, o které díky Stalinovi přišli, tedy západ Ukrajiny. Maďaři si vezmou kousek, Rumuni zpět Bukovinu. Podněstří se sloučí s Novorossijí.
Pokud se Ukrajina náhodou udrží celá, čeká ji osud Iráku. Slabá vláda a horko těžké udržení země.A to si Ukrajinci tolik věřili, že na ně Evropa čeká! Přitom na západ od našich hranic těžko rozlišují, zda jsou Češi Rusové nebo ne, natož mezi Rusem a Ukrajincem. Pro ně jsme pořád lidé druhé kategorie.
Zájmy jednotlivých účastníků jsou jasné:
Rusko - udržet Krym a Černé moře, nepřipustit vstup Ukrajiny do NATO.
USA - držet prostřednictvím Ukrajiny Rusko v napětí a vyčerpávat je v zamrzlém konfliktu. Původně asi měly z Ukrajiny pochodovat armády na Moskvu a rozdělit to nespravedlivě držené bohatství Sibiře.
EU - ta hájí na Ukrajině jen zájem USA, ale vůbec ne svůj vlastní.
Ukrajinci - ti jsou všem u zadku Bílého Tesáka. Pokud někdo z ukrajinských vůdců sní vlahé sny o neochvějné podpoře z EU a USA, ať se podívá na Kurdy v Sýrii. Posloužili jako pěšáci pro cizí zájmy, především rodinky Bidenů.

Lze konflikt na Ukrajině nějak řešit? Ano, lze. V první řadě je nutné nezvat a neptat se USA, naopak jednat s Ruskem. Úplně nejlepší by bylo jednání Ukrajiny s Ruskem sami bez nikoho dalšího. Pak by se mezi sebou domluvili, že Krym je ruský (stejně už je a zůstane), Donbas a Luhansk by se ještě mohly vrátit zpátky, pokud by dostali dva úřední jazyky, ukrajinský a ruský. Domluva se ale kvůli USA nestane, tak Ukrajinu čeká zamrzlý konflikt, ekonomický propad a chudoba.
Možná je to vůči Ukrajincům nespravedlivé, jenže bez uznání, že Rusko v konfliktu s Ukrajinou jasně vede a směřuje k vítězství, Ukrajina prohraje. Teď už jde jen o to, jak vysoké ztráty bude Ukrajina mít. Jenže v Kyjevě sní pořád o vítězství. Podobně uvažoval Adolf Hitler v 1944. Taky věřil ve vítězství zázračných zbraní. Zelenskij v Kyjevě taky čeká na zázrak. Klíčem k zázraku je prozření v Kyjevě, že Ukrajinci bojují za zájmy USA, ale ne své vlastní.
No nic, čeká nás ještě pár let, než se ukrajinští voliči unaví a zvolí někoho, kdo si dá jako cíl ukončení konfliktu mírovou cestou. Nebo úplný rozpad Ukrajiny a nástupnické státy si mezi sebe rozeberou okolní země. Budoucnost Ukrajiny je pustá.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, obvykle býváte realista ale nyní jste velký optimista. Ukrajina se dostala moc daleko, překročila Rubikon a není cesty zpět. Vnitřní rozpory odpovídají stavu před občanskou válkou a nelze je utlumit. Jediné řešení je rozdělení země na nejméně tři entity. Pravou Ukrajinu, to je Halič, Novorossiji a zbytek kolem Kyjeva. Kam přijde Oděsa je otázka, Možná je varianta Novorossije včetně Podněstří nebo i Kyjevská Ukrajina. Zajímavý bude osud Zakarpatí. Nikdo z EU si z Ukrajiny nic neodlomí. To by těžce rozdělilo Evropu a ničemu by to nepomohlo. Řešením je slovenský vzor.
Co je nejdůležitější je, aby to proběhlo co nejcivilizovaněji a tam je problém, nejen na Ukrajině. Vypěstovali jsme tam nenávist až za hrob. Jako na Balkáně. I Evropa se zasekla. Vidíme to u Zemana, který je velmi realistický, ale musí držet basu a jen vysílat sondy. Také chce přežít. Není nikdo, kdo by tuto variantu navrhl, i Putin má svázané ruce. Západ se dostal vlastní vinou do těžkého a neřešitelného patu. Snad až se Ukrajina úplně zhroutí a zůstanou tam jen vymírající důchodci, tak se připustí řešení. To znamená čekat nejméně jednu generaci. My jsme naštěstí od Ukrajiny dál a tak se dá říci, vzdělaní Ukrajinci se nám hodí.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlasím s Vámi až na tu poslední větu, ta také není realistická, ale víceméně rovněž "optimistická".
V dnešním světě není nikdo "dál".(Tedy je to jen můj názor samozřejmě).
Protože to samé, co zapříčinilo nepovedený převrat na Ukrajině se děje dnes a denně všude. (cizí zájmy a zneužití vnitřních rozporů v nich)...
A může se jevit, že se nám vzdělaní Ukrajinci hodí, ale stejně tak se hodí i naši vzdělaní (třeba lékaři) západněji od nás a logicky pak doma chybí a navíc stát tedy všichni v něm do nich "nainvestovali" a maximum sklízí jiní a jinde.
Co to udělá se zemí samotnou, když jim vzdělaní a mladí nakonec utečou v míře větší než malé a to včetně té země, kam jsou vzdělaní odjinud přetahování a kam rádi utíkají, je také otázkou......

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebýt Ukrajiny a naší relativně vysoké úrovně, tak bychom na tom byli jako Estonsko, Lotyšsko a Litva. Vymírající země bez budoucnosti.
My máme s Ukrajinci výhodu, dobře se tu domestikují. A co na to Ukrajina? Konec, rozpad, deziluze. Pravý to Západ na Okrajině. Jinak, je to velké svinstvo, že jim bereme kvalitní lidi, stejně tak, že Západ nám dělá totéž. A proto žádný sentiment se Západem.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Strejdo,
počítám s tím, že se vždy najde skupina Ukrajinců, kterým ty poměry začnou vadit natolik, že s tím budou něco dělat. A se zhoršující se situací se k nim začne přidávat větší a větší skupina lidí. Ale asi jsem opravdu moc velký optimista, vždyť u nás trvalo 21 let (1968-1989), než došlo ke změně. I když všichni kolem viděli, že se režimu nedaří a nedá se udržet.
Co se týká Eurosojuzu, tma až tak optimistický nejsem. Když bylo zapotřebí, nechali Španěly mlátit Katalánce. Evropské hodnoty jsou jen verbální a ještě k tomu selektivně přidělované. Žádná univerzální lidská práva se nekonají. Natož na Ukrajině. Korupce neskutečná a stejně jsou naši kámoši. Podobně Kosovo, taky náš další kámoš.
Sentimentu netřeba, oni Ukrajinci utíkají i do Německa. Jen občas mají někteří blok, když ví, co Němci prováděli na Ukrajině, a tak končí u nás.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Benešové. Už to samotné je podezřelé.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je to prostě mocenský boj. (a skrytě i politický)
Státní zástupci (někým i navedení nejspíše) si vymysleli, že by chtěli být další "nezávislý" pilíř moci ve státe a tečka.

A ministryně jim do toho už jen tím, že je "sprostě" hází vidle:
- kritizuje je, tedy vypouští neobdivné výroky na adresu státních zástupců,
- za flagrantně špatně odvedenou práci na státní žalobce "drze" podává kárné žaloby, ačkoliv to je prý jen jiný právní
názor a ne chyby,
- dovoluje si (ministryně) odvolat šéfku SZ v Plzni za takovou "banalitu", jako je neplnění pokynu nadřízeného SZ.
...........
Prostě se ministryně snaží (místo bránění jejich totální nezávislosti a urvání si dalšího kusu moci ve státe) mezi těmi "dobrodějci" SZ prý vyvolat strach....
A to by tak hrálo, takto si to SZ a ti za nima (včetně našeptávačů chvilkařům), opravdu ale opravdu nepředstavovali ....

Ale tak Minář má vybráno celkem dost na spokojený život "v neziskovce" na nějaký čas a uvidíme, co ta sletná příští sobotu.... Dle předpovědi počasí mrznou asi nebude a tak snad demonstrantům nebude hrozit nic jiného.

Zatím bez slepic

Je to sice předlouhé, ale k zamyšlení to je.
I ta Ukrajina to nyní žije, dobu (kdy se stala průsečíkem zájmů) a krvavěji, než u nás!

http://www.novarepublika.cz/2019/11/17-11-1989-mytus-realita.html

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ad) Re: Ládik!!! Ten motorkář byl

Marek Havlíček. A jestli to nepletu, byl tam dva roky po sobě, nebo aspoň chtěl. (Targus (neověřeno) dne So, 09. 11. 2019, 07:23)
-------------------
A tady jsou ty reportáže:

Východní Ukrajina - centrum DONETSKA, půl den se separatistama, aneb naprosto něco jiného než se dovíte v mediich.
http://marekhavlicek.blogspot.com/2014/08/ukrajina-centrum-donetska-pul…

Západní Ukrajina - sem "zasranej komunista?"
http://marekhavlicek.blogspot.com/2014/09/zapadni-ukrajina-odesa-cesta-…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pan Gerd i pan strejda to napsali výborně.
Co bylo záměrem puče na Ukrajině,se asi nedozvíme,zřejmě USA nepočítali s tím,jak se zachová Putin-Rusko.
Podle mne,chtěli zaměstnat Putina,aby přehlédl a nestrkal nos do Sýrie a to se nepodařilo.Místo výhodných strategických výsledků,USA nedosáhli nic,jen ztráty a veliké náklady.Putin nemá úmysl obsadit Ukrajinu,jak se píše.počká si,až přijdou s prosíkem,ale to musí nejdřív vygumovat Banderovce,různé fašistické skupiny.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Minulý týden mluvil v relaci Casus belli na SV.sk Slovák bojující na Donbasu. Ukrajinci prý střílí po dronech OBSE, která začala reálněji informovat o situaci. To asi souvisí s dneškem, kdy se tam začala vytvářet třetí fáze nárazníkové zóny.
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/obse-treti-faze-oddeleni-vojsk-v-donb…

Asi před čtrnácti dny tam měli zemětřesení způsobené opuštěnými šachtami (na povstaleckém území jich je snad 36) zatopenými vodou. Nikdo po skončení těžby se o to pořádně nestaral, proto mají strach, že může přijít velká katastrofa.

Zatím bez slepic