Babiš nám svobody nevezme

Autor

Tak si nám opět zademonstrovali milionoví chvilkaři. Zase jich bylo docela dost, zase se vymezili proti Babišovi a Zemanovi a společně politovali Českou republiku, protože nám tu podle nich jaksi nevzkvétá demokracie. Co nevzkvétá - je přímo ohrožena. Je ohrožena samozřejmě Babišem a Zemanem. Tím prvním proto, že sice už není obviněný, ale je to c elé nějaké divné, kromě toho má střet zájmů, má média a tím pádem ohrožuje demokracii. 

Zeman samozřejmě ohrožuje demokracii nerespektováním ústavy a především svojí nevymáchanou hubou (No není to krása, že klidně mohu napsat, že má prezident nevymáchanou hubu a nejít za to na dvacet let do báně?). A taky ohrožuje demokraci, protože vyznamenává svoje kamarády místo odpůrců, má sloní paměť a nechce jmenovat ministry, kteří ho kdysi poslali do prdele. 

Nikdo samozřejmě ani slovem nepoznamenal, že se sešla třistatisícová demonstrace (údajně) a nikdo do ní demokraticky nestřílel a i ten Babiš řekl, že si mohou klidně demonstrovat, protože máme svobodu. 

Já bych si dovolil Vidlácky upozornit na něco jiného.

V posledních sto letech šly vybojované svobody do háje zpravidla za bujarého potlesku a radosti mas. Když Reichstag odhlasoval Hitlerovi mimořádné pravomoci a udělal z něj skutečného Vůdce, tak venku na ulici měli němci ohromnou radost. Když pak vznikly Norimberské zákony, opět z toho bylo mimořádné nadšení viditelné všude po celém Německu. Když Hitler vyhlašoval válku Polsku a sliboval odvedu Británii za bombardování, opět se tleskalo, jásalo, lidi upadali do transu a měli pocit že jsou ten vítězný národ a začíná jim doopravdy tisíciletá říše. . 

Když se Gottwald vrátil z hradu, nemluvil k politibyru několika kamarádů. Mluvil k davu a dav jásal. A když seděl u Beneše, tak mu čtyři miliony dělníků pomohly hodinovou generální stávkou, aby se mu lépe jednalo. Když pak komunisti vyhlásili svůj boj proti imperialismu, tak dav složený z různých Kohoutů, Chramostových a jim podobných tleskal, jásal, udával a donášel.  

Davy jásaly a s chutí se přidávaly k honu na Čapka, s chutí podepisovaly požadavek smrti pro Horákovou, Hrušínští a Svěrákové zcela radostně a dobrovolně podepsali antichartu a neměli ani kousek výčitek. To přišlo až potom, když už to nebylo nebezpečné. 

Ten stejný Hrušínský dneska doufá, že na Hrad vtrhne komando a ... to samozřejmě nedomýšlí, protože je to idiot první kategorie, ale jak moc je mu proti mysli, aby tam starce rovnou zastřelili? Stejně se volá o zabásnutí Babiše, nejlépe bez soudu, protože když to dáte do ruky demokratickým orgánům, tak považte oni ho pustí, zajisté proto, že jsou zaplacení a podmáznutí. Davu chvilkařů by se tohle nemohlo stát. 

Babiš si nikdy nebude moci dovolit přijít do parlamentu a začít tam dělat zákony na podporu svého vůdcovství. On nemůže pomalu ani vyměnit ministra, protože Benešová také musí vypadnout. Zeman také může dělat to co dělá jen proto, že v parlamentu sedí rozhádaná banda, která není ničeho schopná a Babiš je jen jednooký mezi slepými. Nikdo si netroufl ani odstřihnout Českou televizi neschválením výročních zpráv. Jen pár jednotlivců se ozvalo, ale nic víc. 

Pokud půjde naše svoboda do háje, tak jedině obráceně... až chvilkaři zvítězí a ve vládě zasednou jejich lidi. Pak budou za nadšeného potlesku zakazovat alternativní média, sestavovat seznamy zakkázané literatury, zakázaných autorů a zakazaného fejsbůku. Koncepty už mají nachystané.  Třista tisíc lidí bude pro, budou nadšeně udávat a souhlasit, až budou komanda zatýkat. Dokonce se kruh může krásně uzavřít. Kohout udával jako mladý a bude i jako starý, Hrušínský byl hajzl za Anticharty a bude jím opět. Třeba si Svěrák stihne ještě na stará kolena někomu zničit život, aby odešel ze světa se zásluhami.

Ne přeháním... žádní chvilkaři nebudou. Pokud budou demonstrovat kreativněji - to znamená dělat po Bangovsku větší bordel a zůstanou za nimi rozbité výlohy a zapálené popelnice, tak z nich nic nezbude. Babiš nebude muset dělat vůbec nic, hlavně tam neposílat policajty, ať si občané Prahy užijí trochy toho rabování. 

Možná se našemu demobloku podaří nový prezident... který se usadí na Hradě a zjistí, že nic nemůže, protože parlament všechno přehlasuje a bude se divit, jak to Zeman dělal... a nejspíš bude dělat to samé a tím se nám kruh zase uzavře, ukáže se že všichni prezidenti dělají stejné věci a bude po chvilkařských argumentech. 

Jinak to zůstane stejné... zbytek republiky si o tajtrlících bude myslet svoje a většina dnešních demonstrantů bude mít brzy starosti s hypotékou, bydlením, potomky a budou stejní maloměšťáci jako ostatní. A ke svému voličství nového Zemana se dopracují o deset let dřív.  Mezitím se ještě budou dívat, jak jejich původní idoly dělají kravinu za kravinou - viď Hřibe. Nebo ještě párkrát si zaskandují že chtějí Mirka (Kalouska) na Hrad, jako v neděli na Albertově a budou se divit, proč zbytek národa ostentativně volí naopak. Jeden Kalousek zničí demobloku měsíc usilovné práce na propagandě i demonstracích.  

Halík včera řekl, že problém je ve zmanipulovaných voličích... No pokud bude mít demoblok takovéhle představitele, tak se nemusíme obávat. I když se to nezdá, většina lidí přemýšlí. Dokonce i ti na Letné přemýšlí a časem na ledacos přijdou... 

Nakonec se pár demonstrantů usadí na dobře placené židli, udělají si z demokracie živnost a ostatní budou za pár let rádi, když budou mít svého nového  Babiše. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

jásajících davech.
Zažil jsem ji na vlastní kůži a popsal jsem ji v jedné povídce, myslím, že se to jmenuje Srdce ze zlata, nebo tak nějak.
Tam přišel borec do knajpy slavit narozky. Všem přišedším dal dobře nažrat a nachlastat a pak zavelel, ať se všichni hezky postaví do řady. Nebo vlastně do zástupu, že se budou rozdílet ceny. A zamknul dveře. A ta přežraná a přechlastaná banda idiotů fakt vstala a za provolávání slávy a plácání rukama se do toho zástupu postavila. Dodnes jsem nepochopil, že nikoho nenapadlo, že něco nehraje. A dotyčný pak jen opakoval dva úkony, tedy vlastně tři. Úkrok vpřed, bomba zboku na sanici pavou pěstí, úkrok vpřed, bomba zboku na sanici levou pěstí, a tak pořád dokola. A lidičky padali doleva doprava jako kuželky. Teprve osmý kus určený k zastupování boxovacího pytle si uvědomil, že je asi něco špatně, a pokusil se před oslavencem zdrhnout. Jenže místo útěku nabok udělal čelem vzad a dostal zezadu kladivo na zátylek, takže vzal pocestě k zemi další tři sebou.
Kdybych to nezažil, nikdy bych tomu neuvěřil, že budou ti pitomci vzadu prozpěvovat a tleskat i přesto, že jejich přiožrali kumpáni už padali k zemi, jak kuželky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Není novinek, lidstvo již na nic nového nepřijde, vše se opakuje. Napřed vzepjetí, pak fraška a co potom?

Všechno je marnost
Marnost nad marnost! řekl Kazatel. Marnost nad marnost, všechno je marnost! K čemu je člověku všechno to pachtění, kterým se pachtí pod sluncem?
Jedno pokolení odchází a jiné přichází,
země však nehnutě trvá navěky.
Slunce vychází a znovu zapadá,
aby chvátalo tam, odkud vyjít má.
Severní vítr se mění v jižní,
sem a tam točí se, tam a sem,
kolem dokola stále vrací se.
Veškeré řeky do moře míří,
moře se ale nepřeplní.
Tam, odkud pramení, se řeky vrací,
aby pak odtamtud znovu plynuly.
Jak jen jsou úmorné všechny ty věci,
člověk to ani nemůže vyslovit!
Oko se pohledem nikdy nenasytí,
ucho se nenaplní slyšením!
Co bylo dříve, to zase bude,
to, co se dělo, se bude dít.
Není nic nového pod sluncem.
Copak je něco, o čem se dá říci:
Pojď se podívat na něco nového?
Vždyť to tu bylo už celé věky,
bylo to na světě dávno před námi!
Není památky po našich předcích,
tak jako nebude po našich potomcích:
Ani památky nezbude po nich
mezi těmi, kdo je nahradí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Praha s nadšením demonstruje za, sakra vlastně za co? Nevím
Jako starej, neschopnej, jsem tenhle cirkus nepochopil.
Vlastně mi došlo jedno, už jsem to psal včera.
Jde o pražský koryto, trošku jsem si připomenul toho "Houbu" a můžu se spolehnout, že až to začne v Praze smrdět, vezme nohy na ramena, má velice dobře vyvinutý čich především praxi.
No a nastoupí zachránci Prahy. A bude se mlaskat.
Mimo Prahu se nikdo nevzrušuje, lidi mají své starosti. Už tenhle cirkus zažili kolikrát.

Zatím bez slepic

O změnách rozhoduje Praha, tak proč investovat do venkova, to nedává smysl. Je to metoda permanentního tlaku a nátlaku. U nás je vhodné si ji nacvičovat, nestane se, že se to vymkne z ruky. Nejsme Francouzi ani Italové. Svět jde do silně turbulentních let změny hegemona a jen skutečný blbec by nebyl připraven.
Všímejte si třeba modelu Hongkong. Tam jde také o permanentní tlak ale Čína se již poučila a jedná zcela jinak než třeba před 20 lety. Až protesty skončí, bude Hongkong jiný, demonstranti se budou divit. A tak je nutné hledat nová schema a nové metody. Dřevní doba rozdávání červených karet z krabic amerického vyslanectví je již minulostí. Přišli noví bojovníci, nezakecali se.

Zatím bez slepic

A lidi pak snadno podlehnou iluzím, že oni na náměstích tvoří dějiny, ačkoliv dělají jen křoví a užitečné idioty těm všeho schopným....a klidně i zahraničním.

Na celém tom neuvěřitelně prázdném oficiálním oslavování "jitrnice jakou svět neviděl", si kde kdo přihříval svoji bramboračku bez brambor.
Mne zaujalo asi nejvíc to, že se:
1. Už téměř dokonale podařilo překrýt fraškou z hadru, ty "milými" sousedy zavražděné naše studenty.
(Že se zrovna ta hadráková fraška povedla "dokonat" ausgerechnet 17. listopadu a ne třeba v srpnu....)
https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Kobza-SPD-Jin…

2. Projev Babiše v Muzeu, místy jemu nepodobný a pro mne tedy podivný, nevěrohodný a až servilní k těm, co ho nikdy nepřijmou.Byl to projev k zahraničí a pro domácí nic nepřinesl...

3. Vyjádření Pánka, který je zřejmě již opravdu v tísni, po návštěvě v USA. Jen by mne zajímalo, zda to dostal příkazem, či to jen on sám krotí davové revolucionáře. Ačkoliv bezelstně přiznává, že je jako ONI, tím jeho níže"naše chyba"...
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vaclavak-Milion-chvilek-S…
Odtud:
"...ředitel humanitární organizace Člověk v tísni Šimon Pánek, a šokoval přítomné. „To, že premiér Andrej Babiš okamžitě neodchází, je výraz fungující demokracie,“ pronesl. A obořil se na přítomné: „Hlasy těch, kteří zde nejsou a věci cítí jinak, nejsou míň než naše hlasy, myslet si to je naše velká chyba.“"

4.Ta Vidlákem popisovaná davová "lidskost" při vřískotu na Klause mladšího, co vzal na Národní třídu svoji malinkou dcerku. Ta bude mít z "demokratů" možná celoživotní trauma, což vlastně mluví za vše, i za tu svobodu bez odpovědnosti pro kde koho a ukazuje to nahou pravdu, kam jsme za 30 let "nejsme jako oni" došli!
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Penis-male-koule-Piskani-…

Zatím bez slepic

2. Projev Babiše v Muzeu, místy jemu nepodobný a pro mne tedy podivný, nevěrohodný a až servilní k těm, co ho nikdy nepřijmou.Byl to projev k zahraničí a pro domácí nic nepřinesl...

Vyrazi jim tim z ruky argument ze je proti vitezne revoluci.

Zatím bez slepic

Ale domnívám se ( a mohu se jistě plést), že tito " praví NEOdemokrati" z ulic a škol .....argumenty nepotřebují,
a tedy je pro tyto a jejich projekty naprosto fuk, co jim AB "vyrazí z ruky".
Nyní tedy budou řvát, že se jim pokouší "jejich" revoluci nepřátelsky převzít a u nás doma v širší rodině jeho voliči říkají, že to vypadá - jako by se jich začal bát a leze jim....
A to je asi horší efekt. (zase jen sděluji můj pohled)
AB má jistě jiné sekáče a rádce, tak počkáme a uvidíme, kam to vše povede!

Zatím bez slepic

Ta bude mít z "demokratů" možná celoživotní trauma, což vlastně mluví za vše, i za tu svobodu bez odpovědnosti pro kde koho a ukazuje to nahou pravdu, kam jsme za 30 let "nejsme jako oni" došli!

Nenavisti, jakou ukazali za cervenych karet, nedosahli, ale cejtil jsem se tam jak zid na sjezdu NSDAP.

Zatím bez slepic

Že prý útok na ruského švába je ta nejlepší oslava:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Klaus-ml-Pokrikovanim-na…
Nevím, nevím, ale asi soudruzi svazáci z TOP udělali VKml nechtěné píár.

Zatím bez slepic

Já si myslím, že Šimon Pánek tak říkajíc "pozdravil u vrbiček".
Nechce a nemůže si to moc rozházet s Babišem. Potřebuje i nadále aspoň těch 156 202 000 Kč ze státního rozpočtu, jako v roce 2018.
https://www.clovekvtisni.cz/media/publications/932/file/cvt-vz-2017-cz…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Praha přemýšlí úplně jinak než zbytek republiky, zpravidla opačně. Kdo vyhrává v Praze, dostává těžce na frak mimo Prahu. Když dojde na média, je pražských názorů všude plno, až se zdá, že celou ČR zní jeden hlas, ten pražský. Jenže parlamentní i prezidentské volby ukázaly, že mimopražští na nějaké dobré rady z Prahy kašlou. Neposlouchají Svěráka, dostávají osypky, když slyší názory Kalouska nebo Halíka, dovolí si ignorovat dobré rady herců a zpěváků a jiných rádoby umělců. Kazí jim tak jejich sen o jásajících davech, které je obdivují.
Chvilkaři sice chtějí dělat binec, rozdávají ultimáta, ale na ty kálí Bílý Tesák. To není listopad 1989, kdy celá republika měla dost vlády KSČ a komunisté sami čekali, komu mohou předat moc. Kolem se hroutily socialistické režimy, tak jen čekali, kdy přijde řada na ně. A divili se, proč pořád nikdo nejde. Tak do toho zasáhla StB. K tomu SSSR sdělil, že zasáhne proti Lidovým milicím, pokud ty zasáhnou.
Dnes není stejná situace. Demonstranti se mohou udemonstrovat, svolávat dál demonstrace a chodit na ně. Mohou, nikdo proti nim nezasáhne. Policie tu demonstraci zvládla. Nechala je vyřvat. Schválně, kolik dalších přijde na příští demonstraci v lednu? Bude jich více než na novoroční oslavu?
Příští rok už ČR mírně pocítí dopady ekonomické krize v Německu, tak většina lidí bude mít jiné starosti.
Ovšem Babiš coby premiér a Zeman jako prezident někomu silně zasáhli do jejich plánů, když je nevýznamná skupinka lidí tolik nenávidí. Většina voličů Zemana i Babiše se rekrutuje ze skupiny jejich vlažných příznivců. Pro Chvilkaře ale nejsou dostatečně ideologicky zapálení, tak je nazývají Pepou Koblihou, nemyslícími, starými, nevzdělanými a málo vydělávajícími. Někteří, jako EvaHolubová, by rádi skládali pokračování Vstanou noví bojovníci II. "I kdybychom padli všichni, vstanou noví bojovníci, rudý prapor zavlaje“, jsou slova staré dělnické písně
„Asi musíme vychcípat a musí nastoupit noví bojovníci,“ řekla Eva Holubová v srpnu 1989 v DVTV.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Eva-Holubova-Lidi-voli-Ba…
Eva Holubová má úplně stejné přání, aby ti lidé opačných názorů přestali zaclánět, a řadí se k velikánům jako Pol Pot, Stalin, Hitler. Inu, pravá tolerantní demokratka! Je zajímavé, jak zarputilá bojovnice proti komunismu Eva Holubová přejímá rétoriku z 50. let,a stejně i Chvilkaři jsou svazáky 50. let. Mládež Gottwadlova:

Starší mládež je ještě naočkována všelijakými bacily ze staré společnosti. Ale i zde se nám jistě podaří do značné míry to překonat. Zde zase počítáme zejména se spoluprací Československého svazu mládeže – a také se nám osvědčuje. Můžeme říci, že máme už novou mládež. Jestliže naše mládež vystupuje a úplně demonstrativně jako své heslo volá: My jsme mládež nová, mládež Gottwaldova [hlučný potlesk], není to pouhá fráze; ona se skutečně liší od minulé a jde za tím, za čím ji volá náš president.
Zdeněk Nejedlý, 27. března 1952
https://www.academia.edu/12625096/Ml%C3%A1de%C5%BE_nov%C3%A1_ml%C3%A1de…

Vidím zde znepokojivé paralely mezi Únorem 1948 a Chvilkaři z 16.11.2019. Kdyby Minář došel až na Pražský hrad, mohl by demonstrantům na Letné sdělit totéž, co Gottwald. Srovnejme:

"Právě se vracím z Hradu od prezidenta republiky. Dnes ráno jsem panu prezidentu republiky podal návrh na přijetí demise ministrů, kteří odstoupili 20. února tohoto roku.

A současně jsem panu prezidentu navrhl seznam osob, kterými má býti vláda doplněna a rekonstruována.
Mohu vám sdělit, že pan prezident všechny mé návrhy, přesně tak jak byly podány, přijal...".

Těchto pár vět, pronesených 25. února 1948 předsedou vlády Klementem Gottwaldem před stotisícovým davem na Václavském náměstí bylo vítězným vyvrcholením vysoké politické hry posledního únorového týdne, v níž nechybělo omezování svobod tisku, politické čistky a vydírání, spojené třeba s obsazením Lidového domu, vznik ilegálních ozbrojených složek a samozřejmě přímý nátlak na úřadujícího prezidenta republiky.
http://www.totalmag.cz/spolecnost/43-udalosti/1353-unor-1948-prav-jsem-…

Myslím, že můžeme klást rovnítko mezi Mikuláše Mináře a Klementa Gottwalda, Zdeněk Svěrák, Eva Holubová, Tomáš Halík nebo Miroslav Kalousek a další pak vykazují znepokojivé množství podobných znaků jednání i charakterových vlastností s členy KSČ z 50. let. A klidně by dnes znovu dosoudili Miladu Horákovou k smrti, kdyby byla příznivkyní Babiše nebo Zemana.
Socialismus se vrací a zavádějí jej ti, kdo proti němu nejplamenněji hovoří. Třeba Hrušínský by z fleku mohl dělat v StB, je správně ideologicky zapálený a názory už mu vysvětlí, stačí jim dát jen opačné znaménko.

Válka je mír
Svoboda je otroctví
Nevědomost je síla

Orwell v 1984 si jen popletl datum a místo. Mohl dát 2019-2020 a místo Anglie ČR.

Z Milionu chvilek pro demokracii a všech těch umělců na tribunách nemám pocit listopadu 1989, ale spíše února 1948. Pochopil bych, kdyby Chvilkaři volali po předčasných volbách a sou údajnou podporu otestovali ve volbách. Ale ty nechtějí riskovat, protože tuší, že by je prohráli. Tak místo toho protestují na Letné.
Nu což, pár lidí se sešlo, vyřvali své názory, ČT má co rozebírat. Psi se vyštěkali a karavana táhne dál.
Zvolení Zemana a Babiše někomu v zahraničí silně nabouralo plány. Proto tolik demonstrací. Jinak by počkali, až Zeman dovládne a odsune se na Vysočinu, a Babiše překonali ve volbách.
Miloš Zeman dostává takovou moc a pozornost jeho názorům právě ústy jeho odpůrců. Kdyby PAL nekomentoval každý Zemanův kontroverzní výrok, nikdo by o Zemanových názorech nevěděl. To by ale v táboře PAL museli umět taky někdy sklapnout, což vůbec neumí. Milion chvilek pro demokracii přesvědčuje přesvědčené, zatracuje neutrální a žádné nové příznivce nezískává. Tak je to hnutí určeno k zániku, Babišovi (i Zemanovi) stačí jen počkat, nekomentovat je vůbec a nereagovat. Mikuláš Minář může hledat cestu na lampárnu už teď, aby si měl kam jít stěžovat, že Babiš nesplnil jeho požadavky. Opravdu Lampárna existuje, adresa je Lidická 982/31, 150 00 Praha, Smíchov.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zajímalo by mne, zda BIS ví, kdo zaplatil náklady té demonstrace. To, že mají konto kam chodí 100 koruny, ještě neznamená, že žádná jiná konta nemají. Kolik na tom kontu na drobné bylo a kolik ta Letná stála.
Například pamatuji, že když firma potřebovala pro své opravy odklonit veřejnou dopravu, tak DP Praha požadoval od ní zaplatit náklady na náhradní dopravu. Kdo zvýšené náklady DP platil tentokrát. A další a další......

Zatím bez slepic

BIS zakladala PAL. Je uplne jedno, co tam kdo vi.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

komu tak v zahraničí mohl Babiš nabourat plány. NATO podporuje, v USA nakupuje vrtulníky které jsou jinde levnější, rozpočet na armádu zvedá, o tom že by dělal něco proti velkému kapitálu (progresivní zdanění) nemůže být ani řeč, tak komu? Zkuste zaspekulovat.

Zatím bez slepic

Zemřelo v dějinách více lidí pro prachy nebo pro své ideály?

Zatím bez slepic

Inu, pardon, upřesním. Zemřelo (násilnou smrtí, tedy války, vraždy atd.) v časech minulých více lidí pro prachy (vlastní nebo cizí) nebo pro SVÉ ideály?

Zatím bez slepic

Který jiný současný politik by jednal jinak a lépe ? Komunisty a nacionalisty neuvažovat, to prý nejsou demokraté.

Zatím bez slepic

přemýšlíte marně, vůbec neznamená, že někdo takový neexistuje.
Spíš to vypovídá něco o něčí mozkové nedostatečnosti.

Zde namátkou témata, co je potřeba v ČR zdárně vykonat či dokončit.
1/ Benešovy dekrety a s nimi spojené restituce našim západním soudruhům. Skutečnost, že vymírají raketovým tempem vůbec nic neznamená. Jsou tu přece jejich dědicové.
2/ Dokončit školskou reformu. Ještě pořád naše školství produkuje minimum vzdělaných lidí. Sice jich každoročně ubývá, ale je co napravovat. A hlavně penízky, proudžekty a neziskovky, to je, oč tu běží. Proč by měl hodnotit vědomosti učitel, když se toho ochotně a za "jenom" pár peněz ujmou například privátní firmy, anebo pochybné státní přívěsky (scio, cermat)?
3/ provést důchodovou reformu. Víte, co je to Klondike? Jestli ne, nastudujte si a přidejte k tomu pár povídek Jacka Londona.
4/ provést reformu financování zdravotnictví. Tam už je Klondike nastolen, ale pořád tam uniká zbytečně moc peněz na léčení lidí, to je nepřípustné.

Zatím bez slepic

ale když už jste napsal. I když jsem od Londona přečetl téměř všechno, vašemu příspěvku moc nerozumím , ale pokusím se.
Vy si tedy myslíte, že uvedeným bodům Babiš zabrání, nebo že je prosadí? Nedávno soud vydal šlechtickým německým restituentům jeden zámek. Nikdo tomu nezabránil. Máte obavu že krkonoští němečtí boudaři budou chtít Romanův a Janouškův Špindl?
Školská reforma- To že se uskutečňuje někomu v zahraničí vadí? V zahraničí chtějí abychom byli nevzdělaní nebo vzdělaní?
Důchodová reforma, zatím o ní nic nevíme, ale někomu v zahraničí vadí?
Na zdravotnictví se dá hodně trhnout, třeba Babišovy kliniky s umělým oplodněním. Kdyby s tím chtěl něškdo něco dělat, tak zavede jedenu státní pojišťovnu.
Víte o nějakém případu kdy Babiš obrátil penězovody ze směru soukromník směrem k státu? (privatizace Unipetrolu, tam vza stát pěkně na hůl)
Od Londona doporučuji Tulák po hvězdách a Železná pata.

Zatím bez slepic

postižený.
Klondike je město na Aljašce, které se stalo synonymem rychlého a lehkého zbohatnutí, i když je faktem, že na zlatokopectví nic lehkého není. Je to dřina s lopatou a ledovou vodou. Bohatli ovšem hlavně ti, kteří tu dřinu nechávali na zlatokopech a oni sami je polehoučku okrádali.
Že jste to nepochopil ani po přečtení Londonových dílek, mi dává jasný obraz o vaší inteligenci.
Dál máme školskou reformu - takže si znova projeďte mou definici druhého významu slova Klondike - čti klondajk. Neboli rychlého a poměrně snadného zbohatnutí.
Pak jsem nahodil témata zdravotnictví a starobních důchodců - totéž. Obrovské prachy tekoucí státní kasou bez toho, že by je PROZATÍM byl někdo schopen odklonit. Plus zájem tzv. pravicových stran odvody na důchody i na zdravotnictví nejlépe vymáznout, páč Češi jsou prý jako pracovní síla moc drazí - chacha.
A o skuhrání Posseltových sudeťáků po vlasti a majetečku si něco načtěte, už mne přestáváte bavit.

Zatím bez slepic

Bakalovi pionyre.

Zatím bez slepic

Pravdivé, potom nejvíce na tomto tlaku profituje Putin. To ale znamená, že na Letné byli Voloďovi podporovatelé a MCHPD je dítě GRU. Doufám,že BIS pořizovala záznamy v superHD.

Zatím bez slepic

rk,
a proč zrovna někomu v zahraničí měl Babiš a Zeman nabourat plány? Nepsal jsem o nikom v zahraničí.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zvolení Zemana a Babiše někomu v zahraničí silně nabouralo plány.
Asi jste pozapoměl.

Zatím bez slepic

Ty vole, vono to přemejšlí ...

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde,smekám!!

Zatím bez slepic

In reply to by Kepsar. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Patos, sebedojímání a přísný výběr řečníků na Letné je stejný jak za komančů, podobně jako autobusy zdarma na svoz pracujícího lidu z celé republiky...co je jiné, že to není povinné (zatím).

Zatím bez slepic

shůzi milionu vymytých dvounožců je již dnes těžké faux pas. Proto u nás v Gorolském Národním Parku soudruzi chvilkoví milionáři udělali improvizovaný pokec.
Naštěstí pochopili, že pokud chtějí udržet aspoň pár zvědavců, musejí k tomu přibrat mísní kutálku. Takže se u nich tísnila asi tak desítka mamlasů, co jim žrali ty debilní kecy a další stovka lidí, kteří poslouchali muziku. Kdo má o co zájem bylo krásně vidět, když pokec mezi písničkami trval déle, než dvě minuty.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Tenkrát v únoru 1948,přišli demonstrovat pracanti,teď nezkušená,líná mládež.
Podle volebních preferencí,Babišovi to zbohatnutí lidi moc nezávidí,ale závidí mu to mnozí nahoře.
Jak už někdo psal,některým utnul bezpracný zisk.
Můj názor,víme,že Babiš ke svému majetku nepřišel poctivou prací,tak se neměl hrnout do vysokých politických funkcí,zůstat předsedou ANO a vše řídit zpovzdálí.
Podle toho Babišova projevu,lze říci,už je načatej a nikdo neorganizuje mítink na jeho podporu.
Jen tak na okraj,když odešel Sobotka,nic se nestalo,když umoří Babiše,rozpráší Agrofert,nebo rozprodají cizákům,to může být pro mnohé nepříjemné,tohle všechno Babiš nedocenil,neodhadl,kdo chce mít moc-mnoho,nebude mít nic.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdepak.

On se tam hrnout musel, protoze loutky jsou nespolehlivy.

Jeho oslavnej projev na Havla muze bejt cira lez.

Zatím bez slepic

Lež nebo úhybný manévr, je to jedno. Co je jisté, Babiš je buď ještě větší hlupák než jsem si myslel(protože podbízet se PAL je blbost, která nikdy nemůže vyjít), nebo vyčůránek který něco předhodil a klidně se o to může opřít, protože mu to nemohlo ublížit a klidně si počká na krizi, která přichází a lidé budou mít opravdu jiné starosti. Tak uvidíme.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ja bych takove lzi, jakoze obdivuju Havla, na Babisove miste rikal uplne klidne i kdyz tomu vubec neverim.

Rikaj to i "extremisti" - nejde o to, jestli tomu kdo veri, jde o to, co je pruchozi. Az bude Havlova image dost ponicena, muze porad vykulit oci a delat prekvapenyho a zmenit nazor.

Myslim, ze Zeman by byl schopen shodit do bahna i Havla jednou vedlejsi poznamkou. - Kdyby chtel a otazka je co pak, protoze havel je ideologie a bylo by potreba ho nahradit necim jinym.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
Andrej Babiš nasedl na tygra a neví, jak seskočit, aby jej tygr nerozsápal. Vybral si to, tak teď musí vytrvat nebo padne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nonserviam o Oslavách:
http://nonserviam.cz/tricet-let-svobody-pohledem-zdola/
Vypichuji:
"Oslavy třiceti let svobody byly skutečně pompézní. Tak pompézní, až jsme si nevšimli, že pomalu už není moc co slavit."
Asi bych formuloval maličko jinak:
Oslavy třiceti let svobody byly skutečně pompézní. Tak pompézní, ABY jsme si nevšimli, že pomalu už není moc co slavit.

Jinak - mediální propagandisté minulého režimu jsou naprostí trpaslíci proti těm dnešním, mladým a krásným. Tak překrásně a mohutně propagandisticky zarámované Unory a Řijnové listopady jsem za svůj život nezažil. Naprosto přesně to ukazuje, v jaké fázi zostřené svobody se nacházíme.

Zatím bez slepic

Jo Admirále, bylo to tak nechutné, že jsem celý den poblinkával.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ale ja som rad, ze som konecne prezil ten blazinec plny slov ako slobodam demokracia laska....
Radio sa nedalo pocuvat a telka bola jedna katastrofa. Mainstream na sieti bol totez.
Nastastie radio Jazz sice nehraje moju muziku, ale aspon nekecaju - vobec :D Vcera mali o posluchaca viac :D :D :D

Haleluja - mame za tym. Za 20 rokov uz budem prilis stary, aby mi 50 vyrocie vobec vadilo :D :D :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vážení diskutující,
v roce 1989 jsem si vzala dovolenou a jela ke známým do Prahy, abych vše viděla na vlastní oči. Demonstrace na Václaváku to bylo něco po všech těch letech a doufali jsme, že konečně budeme mít odborníky ve vysokých funkcích a ne partajníky za odměnu. Praha se mi líbila i tím, že lidé se na sebe usmívali a byli slušní. Snažila jsem se být všude, kde se něco dělo. A už tehdy jsem začala mít otázky, proč zrovna Havel na hrad? Je to ten odborník na novou a lepší politiku? Naposled jsem se zúčastnila demonstrace v neděli na Letné a tam jsem viděla, jak je snadné manipulovat dav. Šokovalo mne to tak, že jsem řekla svému příteli, jdeme pryč, jedu domů. S těmito lidmi skandovat žádná hesla nebudu. Kdyby na tribuně řečník prohlásil tu největší pitomost, tak dav nadšeně jásá.
Na rozdíl od svých přátel jsem byla skeptická i další dny a měsíce. Když jsem jim říkala, ať zavřou oči a poslouchají co chce Klaus, Dlouhý, Pithart a všichni ostatní. Jak se do médií nedostali osmašedesátníci /Šik, Císař,a ost.../ aby nenarušili tu euforii těch nových vůdců. Tak moc jsem si přála aby se u nás zakotvila spravedlnost a soudilo se podle spravedlnosti a ne podle zákonů, které si každá vrchnost přizpůsobí sobě. Tak proto nevím co slavit při datu 17.11.1989. Na to mají právo jen studenti, kteří byli v roce 1938 krutě potlačeni. Zavřely se naše vysoké školy. Jo a ani nevím, zda-li ještě je 17.11. mezinárodní den studenstva, který byl vyhlášen právě díky obětem 17.11.1939.
Tož asi tak.

Zatím bez slepic

Studenti, studenti, studenti - nejsou to ti sami, ze kterych se pak stanou papalasi?

Me by nevadilo, kdyby na Narodni slavili ti co tam byli zmlaceni, ale nikde ani neni seznam jmen.

Zatím bez slepic

Musel by být udělán před třiceti lety a to by bylo moc definitivní. Dneska už je "zmlácených" tolik (i takoví, kteří tehdy ještě nežili), že neexistuje papír, který by to unesl :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi stejně jako od války - čím déle, tím těch partyzánů bylo víc a víc ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

oprava data, samozřejmě 17.11.1939 a ne 1938

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nejprve láska.
Láska patří do kategorie emocí. Například vrah může milovat své malé dítě, chlap může milovat chlapa, atd. Milovat kapitalistický systém a zároveň demokracii nějak nejde dohromady. Kapitalismus má na svědomí hory mrtvol, hory zničených životů, drancování přírody, likvidaci slabších jedinců, i slabších států, které kolonizovali ti silnější a především bohatší. To všechno současná demokracie toleruje a to ji máme milovat ? Takže láska s politikou moc dohromady nejde.

A co pravda ? Uvedu jen jeden příklad. Co pravdivého je na výroku, že současná Ukrajina je demokratický stát, který musíme podporovat. Když tento stát otevřeně vyznamenává fašisty, jakým byl Bandera a jeho organizaci UPA, která má na svědomí vyvraždění více než 100 000 Poláků, Čechů a Židů v západní Volyni ? Proč nám oficiální demokratická média neříkají pravdu ? Proč Petříček na Ukrajině nekváká něco o lidských právech ? Ti vyvraždění nebyli lidé ? Proč takovým, jakým byl Bandera dává stát, který buduje demokracii, státní vyznamenání ? Proč se pravda o Banderovi a spol. nehodí do krámu ?

Ideály jsou důležité atributy, na kterých režim stojí.
A jak se komunisté odkláněli od svých ideálů, tak se dnes demokraté odklánějí od těch svých ! Jaký to asi bude mít konec ?

Zatím bez slepic

Pravda a láska, pravdoláskař. Pucku najděte si v archivu ČT včerejší vzpomínání Pitharta, Klause a Jičínského. Byl to speciál v 9 večer. Je to velice zajímavé jednak, když moderátorka položila otázku na užívaný dehonestující termín pravdoláskař. Jak se s ní a termínem pravda a láska vyrovnali všichni 3 bylo pro mne skvostné. Zejména Jičínský, že VH se musel nějak předvádět (nikoli v pejorativním duchu podotýkám) a zejména Klaus, že to není nic než vzletná slova, která v praktické politice nelze nijak uplatnit. A krásně mi tam konvenovalo i defacto rozlišení důležitosti Havla, Klause a Zemana stran transformace společnosti. Havel tvář změny, Klaus a Zeman tvůrci změn. Havel na praktickou politiku nebyl a neměl na ni. Zůstal v ní jen glosátorem. Pro praktickou změnu byl nepoužitelný.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na tu naši novou, krásnou, mladou, nastupující generaci.
A jedna věc mě přesvědčila, že jde primárně o pražské koryto.
Kléma chodil oblečenej tak, aby nevyčníval, Ten "soudruh" ve Skřiváncích na niti, když šel přemlouvat šroťáky, tak nechal klobouk v autě a nasadil placatici, leninku. Havel, když byl před kamerama a foto, chodil ve svetru.
A tihle mladí, krásní, noví, chytří nasadí motýlka ( dvoubarevného) a perfektní kabát za x litrů.
Tohle není dobře zvládnutá vizáž!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

se z Babiše a Zemana pomátl.
To co " pustil na sklo " dneska, tak to je tedy síla.
Tak už i on začíná dělit na ty slušné, demonstrující, a tedy i na ty " ostatní ", asi koblihy, kteří si nemyslí to co on a nebyli na Letné. "Ti dva arogantní a narcisti" snad můžou za všechno kromě horečky omladnic a rakoviny děložního čípku.
A nejvíc fascinující je, že až tu nastane nějaký ten majdánek, tak on, bytostný demokrat, vlastně bude zastávat stanovisko, že to vlastně ani jinak nešlo, protože vítězové řádných demokratických voleb se nepodvolili nějakým ultimatům vyřvaným nějakým posledním spravedlivým samozvancem někde na ulici, i když mu přizvukovalo, ale pořád přeci jen " jenom ", možná 300 000 ovcí.

Zatím bez slepic

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlk se bude muset veřejně omluvit za své nepatřičné komentování dění na Ukrajině a za své povážlivě proputinovské názory.

Jinak ho ti noví kamarádi do party nevezmou.

Liberální demokraté úchylky od linie neodpouštějí. Zima budiž příkladem.

Zatím bez slepic

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nikdy bych si nemyslela, že po všech těch článcích Vlka na adresu Babiše a Zemana mě může nějaký jeho další článek ještě překvapit.
Ale to, co zveřejnil dnes, mě zcela vyděsilo. Tím předčil i špičkové mainstreamové zrůdičky.

Zatím bez slepic

Nechtěl jsem Vlka komentovat, ale nejde to. skutečně co napsal je hrůza, jen jedinou věc tam vložila byla pravda myslím Mirdu, kterého chtějí demonstranti vidět na hradě(idioti) ten mu vadí, ale když tam vložil Mirdu, proč zapoměl na pískot svých slušných na Klause juniora, Vždyť to byl hnus.No a na Václaváku vystoupení Nory, ČT se brání na demonstraci pomocí svých redaktorů. Už ani nechci reagovat na Pavla. To je ale síla a Vlkovi to nevadí. Taky je to vidět na hvězdičkách. Vlk pomalu odchází a zbytečně kope.

Zatím bez slepic