První dojem

Autor

Včera odpoledne jsem se byl ve Vidlákově podívat v hospodě na mladýho Klause. Po městě se šuškalo, že přijede a bude mít v naší ústřední restauraci postavené v rámci akce Z krátkou řeč k oslovení voličů. Zvědavost převládla, měl jsem chuť na pivo, tož jsem šel. Nejprve popíšu, jak to vypadalo. 

Přijel přesně ve čtyři, jak bylo avizováno a měl sebou tu svojí kolegyni poslankyni. Oba měli krátkou tak pětiminutovou řeč. Poslankyně mluvila o Klausovi, Klaus mluvil o svém programu. Mluvil spatra, bez mikrofonu, jeho křivá huba nijak nebránila ve velmi slušné výslovnosti. I když účast nebyla nijak valná (hodně lidí bylo v tu dobu ještě v práci) a poslouchaly ho hlavně důchodkyně, bylo mu dobře rozumět. 

Na závěr svého projevu pozval zájemce do Znojma na večerní debatu, kde bude mít víc času a kde je už jeho místní sdružení. Pak dal prostor na dotazy. 

Pominu takové ty obvyklé nářky voličů občanů na života bídu a zmíním se jen o dvou dotazech. Prý s kým po volbách půjde? S komunisty? Babišem? ODSkou? Je pravice nebo levice? Pohotová odpověď, že jejich program není ani pravicový ani levicový, ale vlastenecký a konzervativní. Pravicový je jejich program v tom, že bohatství vzniká z práce. Všechno ostatní je program pro Čechy v Česku. A po volbách půjdou s tím, kdo jim umožní dělat největší část z jejich programu. 

Mluvil pak o nějakých školských zákonech, které s ním podpořili i komunisti a tak se na ně přece nebude zlobit. Jiný zákon podpořili babišovci, tak jim přece nebude bránit... 

Druhý dotaz - zda bude držet senát. Prý ho chce zrušit a klidně by zrušil i kraje. Ale ani na jedno nebudou mít zřejmě dostatečný mandát, tak bude rozumné obsadit senát i kraje, protože když se stáhnou z těchto voleb, budou jejich voliči volit nějaké jiné menší zlo. 

 Pak ještě chvíli mluvil o tom, že objíždí postupně okresy, vždycky večer má v okresním městě větší debatu, ale jinak se snaží být alespoň na chvíli všude. 

Celkově u nás byl tak dvacet minut, o deset minut později už vystupoval v sousední vesnici. 

Čišelo z něj sebevědomí, ale nikoliv narcistní jako z jeho fotra. Mluvil dobře, plynně, spisovně a tu a tam přidal hovorový výraz. Ale šetřil s nimi. Nemluvil sprostě. Co řekl mělo hlavu a patu a podával to tak, že tomu rozuměl i osmdesátiletý důchodce. Měl o Vidlákově něco nastudováno, mluvil přímo k věci, mluvil o školce i škole, zmínil migraci i genderově neutrální výchovu. Popovídal o zákonodárství EU. Během své řeči porušil minimálně desetkrát současnou politickou korektnost, čímž chci říci že udeřil hřebíček na hlavičku, neschovával se za nic, neokecával to. 

Tak mám pocit, že za dva roky, až budou volby, stane se několik věcí: 

1. Dostane dost hlasů na to, aby dýchal Babišovi na záda a skoro bych si myslel, že by mohl být i před ním. 

2. Už dávno předtím si ho média vezmou do parády, protože říká sice slušně, ale ještě mnohem horší věci než Zeman či Babiš. Zároveň má asi od tatíka školu, tak se bude umět mediálně vyjadřovat a nakonec dostane od České televize slušnou reklamu zadarmo. 

3. Jeho volební výsledky překonají všechny cinknuté odhady a to podobným způsobem, jako to bylo u Babiše. 

4. Pamatujete, jak kdysi bylo heslo, že nacismus=komunismus=ČSSD? Jak byli socani dehonestováni jako škůdci lidu? Já si pamatuju, když vyhrála volby ODSka s Kalouskem, jak někteří členové mé rodiny jásali, že konečně pominulo nebezpečí komunismu. Pak se objevil Babiš a pražská kavárna zjistila, že socani jsou vlastně proti Babišovi úplně normální a je třeba je vzít pod svá křídla, případně je přímo infiltrovat. 

Tak přesně tohle se stane, až vyhraje Trikolóra. Všichni v Praze si jako mávnutím kouzelného proutku vzpomenou, že Babiš vůbec není protiunijní, že není proti NATO, že má vlastně Unii rád, protože v ní podniká... A na pozici univerzálního zloducha se přesune právě Vašík. Minář vezme Babiše na milost a možná je jednou ještě uvidíme na Letné spolu v družném objetí. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

VKml by měl z fleku hodně příznivců, ale on je jen jednou částí Trikolory. Další částí je VKst.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pro mne je, zda VKml je ochoten (a hlavně aspoň zčásti schopen) odolávat tlaku Bruselu, Berlína a Landsmannschaftu. V tomto se mi zatím jeví nadějně - na rozdíl od zavedených stran včetně ANO a s malou výjimkou SPD.
Gerd měl včera bohužel nejspíš pravdu.
Jen na dokreslení:
http://www.zvedavec.org/vezkratce/16624/

Zatím bez slepic

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Marš do klícky a šlapat!
Jelikož jsem jsem empatický "jak sfiňa", napíšu jen, že to si o VKml pouze myslíte. On totiž ještě nebyl podroben žádné zkoušce. On o tom pouze rozpráví, neboli řečeno po vojensku - krmí uši.

Zatím bez slepic

:-)))))))))))))))))
Skvěle napsáno. Ale může se stát, že se zakousne jako pitbul a bude makat. I když tomu nevěřím, protože dnes je malá ochota makat .Na rozdíl od vysmívajících se ratlíků to dokáže - efektivně makat - jen málo jedinců.
Brrr, su to zase ale potfffora.....

Zatím bez slepic

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Odolat dnes tlaku z Bruselu je totéž jako odolat tlaku z Moskvy před 1989. Ale stačí počkat, až se Brusel a celá EU zhroutí. Jednoho dne k tomu dojde, protože EU a vše kolem ní je myšlenka prosazovaná shora. Něco jako prováděli Habsburkové a ani 400 let (1526 - 1918) nestačilo na sžití do jednoho národa. EU, tak jak je prosazována dnes z Bruselu, nemá vůbec žádnou šanci na úspěch. A to ani při výměně obyvatelstva.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

!!!!
Tak je to i tu, v místním mikrokosmu. Tlaky ze všech stran, špinění, urážky,... Jako mlýnský kámen melou všechny okolo.
Ano, zůstat stranou, zhroutí se to i bez nás, my sílu na to rozhodnout o pádu, nemáme. Historicky se mají znemožnit, ať již zvolení, nebo samovládci, sami.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zajímavá informace. Je vidět, že Klaus junior to myslí se vstupem do politiky vážně.
Jde na to od lesa. Dává o sobě vědět v regionech a buduje stranu od spodku. Projel podobně
v říjnu severní Čechy. Koukal jsem na program a dnes má 6 akci. Konči v Boskovicích.
Má dobře našlápnuto také v parlamentu. Klaus pro iDNES.cz v pořadu Rozstřel uvedl, že ve Sněmovně je nyní více než deset poslanců, kteří nejsou spokojeni se svým postavení ve stranách a které by jeho Trikolóra mohla oslovit. Vyjádřil se, že by chtěl mít poslanecký klub ještě do ustavujícího sněmu spojeného s programovou konferencí, který byl na začátku října. Dosud jsem nezaregistroval, že by se mu to podařilo. Dovolím si předpovědět, že minimálně tři poslanci hnutí JISTOTA , které se odtrhlo od SPD budou k dispozici. Nevylučují v budoucnu užší spolupráci obou hnutí. Lubomír Volný je člověk, který obdobně jako VKM říká věci bez
obalu a spojuje je více programových cílů. Pro budoucí volby, kterých se trikolora zúčastní
je nesmírně důležité, že je bude vidět a slyšet v parlamentu. Nevěřím, že budou dýchat
Babišovi na záda, ale určitě výrazně překreslí složení sil ve sněmovně. Dnes má trikolora
registrovaných údajně více než 10000 příznivců. Pro další perspektivu hovoří také to, že
bude mít s největší pravděpodobnosti i dobré zázemí finanční.
Pokud jde o preference tak skutečně nelze věřit průzkumům. Pohybují se dnes od 3,5-5%.
Jsem přesvědčen, že do voleb budou na úrovní dnešní ODS. Lze předpokládat, že pánu
předsedovi Fialovi padne čelist a ODS preference. Ztrácet budou ovšem také další
strany. Zejména SPD, která podle mne tříšti a rozbijí vlastenecké síly. Pokud by se
Trikoloře podařilo oslovit nesourodé síly vlasteneckých hnutí a sjednotit je v nějaké
smysluplné koalici nebo alespoň spolupráci tak se může Vidlákova předpověď ´splnit.
V neposlední řadě bych chtěl připomenout, že mají zajímavý program, který osloví
hodně lidí. Pokud to nebudou zase jenom kecy v kleci.

Více zde- PROGRAMOVÉ PILIŘE
https://www.volimtrikoloru.cz/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

dokázat, jaký jste blbec, to ani náhodou, ale projeďte si programy ostatních parlamentních stran.
A projeďte si, pokud si to nepamatujete, jaké sračky lezou ze sněmovny.
V tomto si dovoluji připomenout větu jistého sovětského politika (Černomyrdin? opravte mne), který prý prohlásil: "Měli jsme ty nejlepší úmysly, ale dopadlo to jako vždycky."

Zatím bez slepic

Byl to on: "Měli jsme ty nejlepší úmysly, ale dopadlo to jako vždy." Aforismy se staly i další výroky: "Mám přibližně dva syny", "Budeme si tak žít, že naše děti a vnuci budou závidět", "Můj život se odehrál v oparech ropy a plynu", "Vláda je tak složitý organismus, že neustálé změny přinášejí jen horší výsledky; vím to, byla to má práce", "Principy, které byly zásadní, byly neprincipiální."
Zdroj: https://www.lidovky.cz/lide/mam-asi-dva-syny-zemrel-rusky-expremier-vik…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je pochopitelne, ze jeden z nejulhanejsich ceskych politiku zaujal zdejsi sestavu. Byl by vystiznym nastupcem Milose zemana na hrade a cesky narod by potvrdil, ze stoji - a pada - na lzich.

Masaryku a Havle, jdete do prdele, my chceme lhare!!

Zatím bez slepic

scallope, včíl jste mne dokonale rozesmál :-))))))))))))))))))))))))))))))))
Je znát, že se věnujete dokonale makro-politice. Která je pouze slabým odvarem toho, co se on ní naučili mikro-politici.
A já kdysi udělala takovou chybu, že si dnes musím sypat hlavu na popel.
A obec na to sakra doplácí. No že bych mohla věřit, že vše zlé se v dobré obrátí a bude to tak, že: "ratlíci štěkaj a karavana jede dál?"
To by museli umět alespoň číst a studovat, nebýt blby, jak byla já, naletět zloději,.... (Havel varoval, sliboval, že mu o majetky nejde. to, že je dostal nebyla lež, leč naprosto zdravý vývoj situace, že ano.
Nenechte se vysmát.

Zatím bez slepic

- a dovete se to vnitřně zdůvodnit. Smysl toho zdůvodnění mě uniká (pocitů se Vám hlavě honí opravdu hodně), ale podstatné je, na hodnotové stupnici pravda-lež jste neutrální.

Já nikoliv, to je celý rozdíl mezi námi dvěma a to je také to, proč tady tak moc vadím.

Zatím bez slepic

Ale kdepak, scallope,
jen srozumitelně vysvětlit, co a jak neumím.
Nač dalšího člověka mást, Již ne, nechci. A tak mlčeti zlato.
Mě nevadíte... mějte se hezky.

Zatím bez slepic

tedy nechci Vám bránit v rozletu
protože může převážit pocit,
že již nemám právo
a je silnější, než život sám.
Než touha chytit kohokoliv
zatřást s ním až k bolesti
a zbořit pošetilost konstruktů,
způsob cesty životem
jak si vede člověk
s maskou zbytečnou....
svůj klobouk odhodit v dál
bez interpunkce

Zatím bez slepic

a do třetice všeho dobrého a zlého - nemám ráda Prahu,
již dlouhé roky jsem tam nebyla,
tak ani nemohu potvrdit, že kolem hradu je ostnatý drát
a před vstupem tam jsou lidé podrobeni prohlídkám
a ženy prý také.
Ale jak říkám, potvrdit to nemohu.
Je-li to ovšem pravda, tak je to ponižující.

Zatím bez slepic

Čím vás tak popudil? A co máte pořád s tím lhaním? Uplatňujete tuto vaši definici i třeba v osobním životě? Lžou rodiče malým dětem, když jim tvrdí, že dárky jim přinesl Ježíšek? Lhaní musí být vědomé a musí tam být úmysl zmást a vědomí, že je to nesprávné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Reference z mainstrému, bakalolistů, ČT jsou dobré. Referují o Trikolóře trvale jako o zemských škůdcích. To je známka, že je k nim možno přestupovat s určitou důvěrou.

VKml dělá kontaktní kampaň. Jak píše Vidlák, asi docela dobře. Na to je třeba EQ.

Pro VKml udělali mladí z TOP zadarmo skvělé píar, když ho na Národní napadli. Fotka VKml s dcerou v náručí obletěla republiku.

Co neskousnu, je nápad se zrušením min. mzdy. Škoda že se ho na to Vidlák nezeptal.

Další riziko je, že mu do strany BIS a další přátelé nasadí krtky. A ti Trikolóru po volbách rozvalí.

Osobně bych dal přednost konzervativní národní straně zaměřené spíš doleva, jak jsem psal, něco ala Foldyna, ale když nebude v nabídce, je pro mě Trikolóra možnost.

Zatím bez slepic

Co se týče té strany tak nemlich to samé pane Admirále. Krtci samozřejmě budou, ale nic nezmůžou, poptávka je veliká.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

v ČR je zakázán trest smrti a basa se v případě potřeby přestěhuje do penziónu.
A krtci se začnou bát, až se začnou jejich těla bez hlav věšet z mostů a hlavy se budou pokládat hezky do řady k zábradlí, tak jak to zavedli soudruzi v Mexiku.
Takže pokud VKml to opravdu myslí "upřímně", skončí dost blbě.

Zatím bez slepic

tam je mnohem více. Akorát jsou pojmenovány jinak, aby to banda blbců (voličů) tak rychle neprokoukla.
Ale někdo jim to napsal opravdu pěkně, o tom žádná...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Bohatství vzniká z práce" ......... on se prezentuje jako pravičák a deklaruje to jako pravicové ........ opsané k klasiků M+E :) :) :)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

škaredý.
Víte proč?
Protože VKml vůbec nikde nepíše nic o tom, komu to prací vytvořené bohatství ve finále spadne do klína.

Zatím bez slepic

Což nic nemění na tom že opisuje fousaté klasiky - že bohatství vzniká z práce je pro pravověrného pravičáka kaciřství na entou - Targusi, a nic na tom ani nemění že neopsal všecho - kdyby --- tak bych se musel okamžitě zlejt jako dán, jak by mne to vzalo.

Zatím bez slepic

blbí, staří a škaredí rovněž.
Já jsem po většinu života makal jak šroub a hovno, hovno, zlatá rybko.
Nikoli, milá šelmo brtničí, bohatství sice MOŽNÁ povstává z práce, ale získati jej, to trvá to strašlivě dlouho a výsledek je nejist. A navíc pracující má ten handicap, že nepřemýšlí nad tím, jak s druhými pracujícími blázny kvalitně vyjebat a sprostě je okrást.

Btw. kdybych měl na vás býti tak sprost, jak na chudáčka veverku, kterou jsem hned po ránu zahnal do šlapací klece, napsal bych, že od vás to tak akorát sedí.
Chudáci včeličky makají jak mourovaté, aby si na zimu naškrtily trošku sladkého a vy pak přijdete, nakecáte jim, že ze sladkého se kazí žihadla, padají zuby a vzniká cukrovka, a sežerete, na co přijdete a ještě jim roztřískáte brť.
A místo náhrady vzniklé škody je pozvete na přednášku o práci!
To je ale úroveň, tohle to..., že vás není hanba!!!

Zatím bez slepic

Vzniká z práce, ale tady marxističtí klasici mají pravdu v tom, že si ho většinu nechá šéf vaší firmy. Jenže to není už o vzniku, ale o distribuci.

Ale nebuďte smutný, tak je to v pořádku. Za to se přeci cinkalo před třiceti lety.

Jste krásný, mladý, chytrý a neublížil byste ani mouše. Tak co byste chtěl víc. I Josef Švejk říkával: "takovej poctivej člověk jde večer spát a spokojeně si říká, to jsem, ale byl dneska poctivej." Tak nějak to tam je.

Zatím bez slepic

Já když jdu spát, zvlášť teď, když jsem na PN, večer naprosto nepokojen a nevyrovnán uléhám do skromného lože a nahlas si říkám:
"Kurva fix, Targus, ty hovado blbé! Tys dneska nic neukrad!!!"

Zatím bez slepic

Fousatí klasici taky opisovali strejdo Brtníku.

Zatím bez slepic

Nevím jak dřív, ale teď říká, že Trikolora není ani pravice ani levice.

A co si myslíte o tom samotném hesle? Je to podle vás pravda?

Zatím bez slepic

musíte nejdříve sám sobě nadefinovat pojem pravice a levice, protože dnes už nic takového ve své původní podstatě neexistuje.
Kpř. ANO - já jen zírám, jak naprosto všichni žerou Andymu tvrzení, že ANO je tu pro všechny, protože musel zvednout důchodcům a učitelům, aby mu vůbec někdo ve školství zůstal. Přitom to je pravičák jak kráva, viz ty tanečky a lhaní o zvedání platů ve školství.

Zatím bez slepic

Pro kavárnu tu není určite. Pro Letňáky z chvilek. Mirda ho nemá rád. Al Hamíček nám taky jednou bude vysvětlovat, že tu vládu rozvracel zevnitř atd.

Zatím bez slepic

sám pro sebe. Aby mohl ještě chvíli - pokud možno co nejdelší - hrabat pod sebe. A nějaké kavárníky nebo důchodce, Mirďu nebo Chlastáčka, ty všecky má u zádele.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je hodně otázek jak se to vyvine. Je otázkou co udělají Zemani s Čapím hnízdem, jestli to nejvyšší zástupce vrátí do hry pro radost opozice a jestli následně hradní pán neudělí abolici, jako další šrapnel do společnosti.
Taky je otázkou jak to ovlivní krtci.
Předpokládám ANO jako vítěze dalších voleb, ale ne takové, že by na to stačili sami. Oranžové vidím tak, že se do sněmovny nedostanou a pak je na místě otázka s kým to Babiš slepí.
Pan Purple asi bude mít méně, protože něco uteče k Vašíkovi mladšímu. A ostatní mimo pirátú budou rádi když přejdou přes 5%. Navíc se vymezovali, že s Babišem nikdy. Docela si myslím že 5% trikolora splní a Vašík mladší mám pocit, že by do koaly s Babišem šel.
Piráti se v Praze odkopali jako chaoti, ale přesto hledají vhodné kusy na ministerské posty. No a Vašík ještě nepředstavil další, momentálně je vidět pouze on. Takže jsem plný očekávání, nadějí ne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já to řeknu tak,jak to říkají cirkevní papaláši,co bylo ukradeno musí být vráceno.
Proto budu volit,jen takovou stranu,co to bude prosazovat.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

nevím, pane zemědělče, co si představujete, že by vám měl někdo vrátit. V této republice určitě už nikdy nic.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Když se chce,jde všechno.
Máme tři příklady v nedávné historii,ať to byl Masaryk,Beneš a Gotwald.
Ještě k té Vaši práci.
Znáte to rčení,práce šlechtí člověka,ale huntuje tělo,nebo to z poctivé práce,ještě nikdo nezbohatl,co sedí i na Vás.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevěřím v žádný kecy věřím už jen v sebe
a to co neurvu to nebudu mít

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Préce šlechtí, ale chcípaj po ní koně...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mně je sympatická ta křivá huba "mladého" Klause. Představuji si totiž, čím si musel projít jako dítě. Ti malí zdraví spratkové podobnou jinakost většinou nesnášejí a umějí to sakramentsky dát najevo. Klaus se s tím musel nějak vyrovnat a vypadá to, že to na něm nezanechalo žádné následky - musí to tedy být poměrně silný a odolný jedinec, neb co ho nezabilo, to ho nejspíš posílilo.
I jako ředitel školy to s tou křivou hubou nejspíš neměl tak úplně jednoduché, ačkoliv to už měl za sebou golemovskou oporu stínu svého otce.
Iluzí o něm i o jeho otci jsem prost, ale jak už napsal někdo výše - je vlastně z čeho vybírat? Vylučovací metodou jsem k němu zatím dospěl.
Někdo tu také výše chválí skutečnost, že svoji Trikoloru buduje zdola. Možná se poučil na Robejškovi - ten budoval shora a výsledek tristní, ačkoliv Robejšek sám jako persona mi nad ostatní politiky celkem dost vyčníval. Byla to ovšem dost elitářská operace a ukázalo se, že to nestačí.
P.S.: Je to sice nereálné, ale právě Robejšek by se mi jako president líbil nejvíc.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

!!!

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Patří k zakládajícím členům německé sekce Římského klubu, taktéž je členem Rotary klubu a hamburského Übersee-Clubu.[11][12] Dlouhodobě spolupracoval s CEVRO Institutem[7] a byl např. garantem kurzu Mezinárodní vztahy na Liberálně-konzervativní akademii.[4]

https://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_Robejšek

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dlouho na mě křičeli, když mi dali facku, pajda, pajda a tak jsem cvičil, běhal a když jsem prvního dohonil a rozbil mu hubu, tak jsem měl pokoj

Zatím bez slepic

málokdo má koule jít si pro druhou.
Průser ovšem nastane, když se to bývalému šikanovanému zalíbí a pak řeže všechny kolem sebe hlava nehlava. Teď něco takového řeší moje žena v práci.

Zatím bez slepic

mě bohatě stačilo, že jsem dokázal překonat 8 měsíců v sádře obou nohou s se šprinclikem mezi kolenama. Do huby jsem ovšem dal víckrát, ale vždycky, když se někdo vytahoval na slabšího.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano ano, hajnej Robejšek je ten pravý, a jelen Větrník by mohl dělat kancléře ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Soudím, že překážkou výrazného volebního úspěchu mohou být někteří členové, kdo je zná, hlas nedá, i kdyby s ml. Klausem i programem tisíckrát souhlasil – ale kde stále brát, že ?
např.. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/clenove-ods-v-sestajovicich-zrusil…
Já v létě poslala slušný dotaz jednomu z předsedů odborných komisí Trikolóry, reakce dodnes žádná. Takže za mne Trikolóra (alespoň zatím) ne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dám sem své pro a proti Trikolory. Je to výčet neúplný, nepřesný, subjektivní... jen tak pro porovnání s ostatními.
Jinak, zatím jsem neuvažovala, že bych T volila. Kdyby byly volby dnes, váhala bych mezi ANO a SPD, ale asi bych to hodila SPD, Babiš mě zase naštval, jak lezl Ukrům do zadku a pindal fráze proti Rusům.

PRO a PROTI Trikolory:

PRO: odmítá inkluzi, odmítá neziskovky a politiku ve školách, chce zrušit dotace pro politické neziskovky, odmítá genderismus, odmítá přijímat připrchlíky, podporuje klasickou rodinu, není rusofóbní (zárukou je VKst, který má v T na starosti zahraniční politiku), neškatulkuje se doprava nebo doleva, VKml je na rozdíl od VKst mnohem empatičtější k "prostému voliči", odmítá Istanbulskou sml, nepraktikuje politickou korektnost, je pragmaticky kritická k EU, chce ji vrátit před Lisabon, nevylučuje vystoupení z EU, když to už nepůjde jinak... vítám poradce jako je Petr Mach (už jako Svobodný chtěl zrušit nepotřebné úřady) a další, na které si teď momentálně nemůžu vzpomenout....

PROTI: chce zrušit EET, odmítá jakékoliv prvky přímé demokracie, odmítá přímou volbu prezidenta, Šichtařová jako stěžejní ekonomický poradce T je příliš pravicová...

Zatím bez slepic