Ještě že máme Koudelku

Autor
Štítky

Kdybychom ho neměli, museli bychom si ho vymyslet... 

Myslím onoho Koudelku - šéfa BIS. Ten teď přišel zase s novou výroční zprávou, kde opět narostla špionážní aktivita Ruska a hoši si všimli, že tu operuje i čínská rozvědka. A také zjistili, že jsou tu proruští aktivisté, kteří vědomky i nevědomky pomáhají cizí státní moci. 

Samozřejmě jako obvykle nikoho nechytili, nevyhostili, jen označili všechny s jiným názorem za podezřelé elementy, které milují Putina a nikoho jiného si u nás nepřejí. 

A úplně nejlepší byl Jakub Janda - ten doporučujue, abychom školili lidi před cestou do Ruska, aby tam náhodou nenasákli cizí ideologií.... Pokud vím můj táta má ještě někde doma vyplněný dotazník, s kým se stýkal v Západním německu, když tam kdysi jel za příbuzenstvem...

Prosím vás čtenářové moji... jsem já tak blbej? Je za tím něco co já sám nedokážu najít? Neříkejte mi, že je ten Koudelka opravdu tak blbej a dělá to dobrovolně. Každá taková zpráva zničí České televizi rok tvrdé práce.  Pokud označíte jakýkoliv jiný názor za škodlivý a protistátní, pokud označíte média, blogy a další za proruské aktivisty, tak tím dosáhnete jediného - všichni se tam půjdou podívat. 

Koudelka mi připomíná toho kněze, co jel do Kostnice před Husem a všude varoval vesničany, že brzy pojede arciďábel. Samozřejmě pak cestu lemovaly špalíry lidí, kteří chgěli vidět čertovo kopyto a byli notně zklamáni a měli další důvod víc věřit Husovi než svatokupeckým prelátům. 

Já nevím, to tam celá ta Pravda a Láska pracuje tak nějak jeden přes druhého? Já myslel že ten Soros dělá ty svoje Bilderbergy a novinářská školení právě proto, aby se koordinovali, aby vystupovali jednotně, aby byli efektivní. Ale ono to spíš připomíná starý dobrý vtip, že aktivní blbec je horší než třídní nepřítel.  

K čemu ty thing-thanky mají? K čemu se Janda cpe do sněmovny a pořádá tam školení? Aby z nich pak vylezl Koudelka a jeho zpráva? I ten stařec Zeman vypadá přes všechny svoje neduhy proti Koudelkovi svým duchem jako titán. 

Každopádně já jsem klidný. Odpovídá to mojí teorii průběžného blbnutí, neschopnosti a lenosti. Kdysi byla ta mládež opravdu proškolená a ti agenti opravdu měli znalosti i schopnosti podpořené tvrdým výcvikem. Lidi byli chytří, schopní a všeho schopní. Která vlastnost zbyla těmhle? 

Připadají mi jak na drogách... udělat si mejdan, zaplesat si na Letné, zatleskat Koudelkovi, olajkovat BISce její profil... a hlavně se ani nepokoušet přemýšlet nebo nedej bože konat. 

Tohle co tu vidíme, to nikdy nedokáže zorganizovat převrat. Ani s americkou pomocí ne. To nikdy nedokáže ovládnout veřejné mínění, ani to nedokáže vypnout ty proruské kanály. Nedokáže to nikoho chytit a už vůbec to nedokáže nikoho přesvědčit Jen ty přesvědčené a to jen do té chvíle, než budou mset žít za své. Pak bude po žížalkách. 

Horší je, že to brzy někdo tam venku mimo EU rozpozná. Že stačí jen zhurta kopnout a všechno se rozpadne samo. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Za sebe se přiznám, že začínám mít dojem, že nejvýkonnějšími proruskými agenty jsou právě Koudelka s Jandou, kterým aktuálně zdatně sekunduje jakási Procházková. Nikdo neudělá pro pozitivní obraz Ruska tolik, co tihle „lumeni“. Aneb, jak jsem psal již minule. Být skutečným ruským agentem, tak jen sedím na zadku, "točím mlejnek" a řehtám se na celé kolo.

Na druhou stranu se přiznám, že z těch jejich blábolů mám dosti značné obavy. Tito mamlasové mají přece jen značnou moc a nechybí mnoho, aby přijali nějakou obdobu amerického PATRIOT Act a v ten moment mají volnou ruku v likvidaci kohokoli, kdykoli a bez jakýchkoli důkazů.

Zatím bez slepic

Jakub Janda navrhuje školení mužstva - a to v takové šíři okruhu, která zcela jistě stačit nebude. A tak se dostaneme k tomu, že pokud bude Vidlák chtít psát takovýto blog, bude muset projít školením a školit ho bude scallop či Sartr, jakož i vykonávat dozorčí činnost.
Apropó, nevíte někdo, co je s Asfaltovým holubem?

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

nesahejte mi na scallopa, co dokáže s jednou nožičkou, je přece úžasné.
I když uznávám Asfaltový holub by ho nejspíš lehce sezobl.
Kdepak lítá, náš Asfaltový holoubek?
Snad se vrátí, jistě má geny poštovního holuba a trefí sem.....

Zatím bez slepic

píše, že už se vertikalizuje. Všechno dobře dopadlo.

Zatím bez slepic

Díky za zprávu Ládiku. Holt dobrej musí dobře dopadnout, díky bohu, teda matko přírodo, že se to potvrdilo.
Kéž by to i v mé blízkosti také tak dopadlo, spíš však šanci nevidím. A pomoct ani pří svým bláznovství, nenormálnosti, nemohu.

Zatím bez slepic

Aha. Zaplaťpámbů. Chybí mi tu jeho humor.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

- dávám ho sem na vlastní riziko, bez předchozího svolení AH:

..."Ty výkyvy vnímám, jen jsem nebyl schopen rozeznat, zda k prudkým výkyvům kondice víc přispívá péoškození organismu a spousta protichůdných vlivů (rozhozený imunitní systém,hojení pooperačních ran, vstřebávání krevních sraženin, doznívání poškození narkózou, rozkolísaná a změněná medikace, heparinové injekce, vysazení opiátů, atd, atd.)

Pomáhá mi pocitové "vypnutí", což je i jeden z důvodů, proč sem teď nepíšu. Nepociťuji nudu, prostě vyprázdním mozek... druh meditace, odpojení.. Kromě toho ve dne i v noci držím stálou teplotu i přibližně stejný typ výhraě nepřímého osvětlení s vyšším podílem červené složky (suerteplá LED cca 2000 K, v noci odborně stmívaná tím, že přes lampičku přehodím slipy), plus celkové osvětlení červeným koncovým světlem na kolo - od Vietnamce za třicet korun.
Nebýt obavy z trombózy, víc bych spal, ale snažím se pravidelně se trochu hýbat a hlavně se vertikalizovat.
*****
Díky všem za empatické vzkazy, moc mi pomohly!"

Snad jsem neporušil GDPR, to bych byl ganz v prdeli.

Zatím bez slepic

Ládíky, díky, Tohle jsem nezaregistroval. Tak pevně doufám, že brzo bude zase jura.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Krůček za krůčkem :-)

Zatím bez slepic

Přeji rychlé uzdravení a pevné zdraví.

Zatím bez slepic

Také přeji Asfaltovému holubovi bezproblémové uzdravení a poklidnou rekonvalescenci.

Protože se s něčím potýkám dlouhodobě, tak vím, jaké to je, když je zdraví na pendrek.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vzdyt jaky byste meli zivot bez nepritele, ktereho vidite za kazdym rohem?

Zatím bez slepic

je sám o sobě podivný. Skládá se (podle mě) ze slovního zakladu "věd" - vědět, věda, vědění a předpony "roz-" ta značí něco dělit na části (roz-hazovat, roze-bírat, roz-tahovat, roz-mlátit, roz-jebat, roz-pustit...atd.). Rozvědka tedy znamená rozhazovat, roztrubovat, roznášet nashromážděné vědění - zkráceně "trousit informace". Češtěji by to měla být roztrubka, klepna nebo drbna. Účel roztrubky není v podstatě žádný, kromě nasírání lidí, kteří ji platí.

Zatím bez slepic

Jde o rusismus. Tedy je třeba tu etymologii řešit v rámci ruského jazyka.

Zatím bez slepic

Rusky "razvědčik"

znamená průzkumník, vyzvědač, zvěd, špión, zpravodajský důstojník

Zatím bez slepic

všechno víte...

Zatím bez slepic

Ale prd, našla jsem to přes jakýsi slovník na gůglu, který má azbuku.

Zatím bez slepic

... a zace mu šlapete v "bábovičkách". A ten Ládik to měl tak pěkně, hezky a na dnešní dobu "napasovaný" ... to se přece nedělá !! Pěkný den

Zatím bez slepic

In reply to by Neználek (neověřeno)

Trvalý odkaz

z litiny.

Zatím bez slepic

A já je okořením proti zdravými rozumu kavylem
Raz - šuměl sa kavyl, galubaja trava,....
že on je rozvědčík vysetý na naše úhory, či kopečky

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je jiný kosák.
Velvyslanec USA reagoval po nedělním projevu německého ministra hospodářství Petera Altmaiera, ve kterém obhajoval sobotní usnesení vládní CDU nezakázat účast kontroverzní čínské telekomunikační společnosti Huawei na budování mobilní sítě 5G v Německu. Proti možnosti zapojení Huawei do projektu se přitom stavěla kriticky i Spolková zpravodajská služba (BND). Altmaier zmínil, že Německo také nebojkotovalo americké technologické společnosti poté, kdy vyšlo najevo, že Američané odposlouchávali hovory kancléřky Angely Merkelové.
Až koudelka, nebo nějaký český ministr řekne něco podobného, začnou je lidé respektovat.

Zatím bez slepic

Výstižné. USA na Německo tlačilo hodně stran Huawei. A ten tlak nemá opravdu, ale opravdu nic společného s bezpečnostním rizikem. Huawei se ocitla na technologické špici a bude tak udávat technické standardy. Bezpečnostním rizikem není přece samotná technologie, ale její možnosti - a s těmi si poradí špičkový IT odborník. Je zajímavé, že v odborných kruzích se píše, že kybernetické zabezpečení máme jedno z nejlepších na světě. Ono je to něco podobného jako z aktualizacemi na každém počítači. Hackeři se dovnitř dostanou vždycky a obrana spočívá v zalepení děr, které ti hackeři vždy a vždy objeví. Kvalita zabezpečení tak spočívá v rychlosti objevení průniku a rychlosti reakce. Nedělá mi problém věřit, že jsme v tom na špici - viz čeští tvůrci PC her.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proti Huawei a veškerým pishingovým útokům mě chrání technologie stará 20 let, tlačítkový mobil. Do něj se hacker dostane leda kladivem, jak je odolný, protože se nedá připojit na internet. Když se mě v bance ptali na operační systém mého mobilu, neměli na něj žádnou kolonku, varianta žádný jim chyběla!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Neff to vidí jinak:
https://neviditelnypes.lidovky.cz/cirkus/zverejnena-zprava-bis.A191126_…
Neffa si vážím coby spisovatele, ale jeho hodnocení Ruska nesdílím, vypadá to, že má Neff na duši nějaké neléčené bebí.

Zatím bez slepic

No, minimálně snad byl, tuším, v budově rozhlasu, když se do něj chtěli v rámci internacionální pomoci příslušníci pěti armád podívat.

Zatím bez slepic

ale je blbý jako tágo. Pro mne od doby, kdy veřejně napsal na netu, proč neseberou Rusku okupovaný Kaliningrad.
Vrcholem dnes bylo moudro: Je to paradoxní, že za bolševika se (Rusko) aspoň snažilo něco dohánět a kopírovat. V tom kapitulovalo. Ukažte mi někoho, kdo nosí ruské hodinky nebo kouká na ruskou TV. Rus nedovede vyrobit budík. Jediný produkt schopný konkurence je nějaký nástroj smrti. Na samopaly Rusy užije. Když dojde ke střetnutí pravidelných armáda, ta, která je vyzbrojena Rusy, prohrává.
Může mi někdo ukázat na nějaký český, ale opravdu český produkt, který je na světové úrovni? Abych jej popsal Neffovi.

Zatím bez slepic

Když jsou Rusové tak strašně neschopní, pak otázkou tedy zůstává, jak je možné, že tak mistrně ovlivňují všechny volby v Americe a Evropě... a ani ty samopaly přitom nepoužívají.
Proč se jich všichni bojí a varují před nimi, když jsou tak neschopní?

Zatím bez slepic

Zajimalo by mne jake vyrobky ma Neff z USA ?

A take proc musi americane pouzivat rusko pro cesty do vesmiru ?

Zatím bez slepic

In reply to by Karel (neověřeno)

Trvalý odkaz

ze napr. ma iPhone z USA (i ked je z Ciny :D)
este aj ten posrany Google ma rusky povod :D :D :D
https://sk.wikipedia.org/wiki/Sergey_Brin

Zatím bez slepic

In reply to by Karel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč musí Američané používat Rusko pro cesty do vesmíru?
Protože jinak by se tam museli odrážet z trampolíny.

Zatím bez slepic

Neff má dle toho, co napsal (sci fi - vysoce si cením) a píše (fejetony - Neviditelný pes) dobrý přehled a má schopnost dobře analyzovat, ale v případě Ruska selhává.

Ruko je v poslední dekádě jednoznačně úspěšný stát.

Úspěchy, je li jich více v řadě, nejsou náhoda. Za tím musí stát víceméně dobře fungující systém. Od školství, fungující společnost, přes široký záběr zvládnutých technologií, přes dosazování schopných a motivovaných do rozhodujících pozic. Divím se, že to Neff nevidí. Či nechce vidět.

Zatím bez slepic

ze nikde v nasich ci nebodaj svetovych mediach nezaznie ze maju na najblizsie tri roky (pri sucastnych nizkych cenach ropy) naplanovany PREbytkovy rozpocet.
A vlada tam ma zase problem - ako nalozit s volnymi peniazmi, aby sa nepresustrovali.
To mi hlava neberie, ako to zvladaju s tak mizernou ekonomikou :D :D :D

:D :D :D proste nemas prachy - mas problem, mas prachy - mas tiez problem :D :D :D

Zatím bez slepic

nestavěj rozhledny v údolích.

Zatím bez slepic

A proto nás chce Janda školit před cestou do Ruska, abychom nevěřili tomu co jsme viděli, Jestlipak víte, že od 1.7.2019 lze do Kaliningradské oblasti bez víza a do Petrohradské od 1.10.2019 taktéž. To nám neřeknou že?
Ten Putin jim fakt jen hází klacky pod nohy.

Zatím bez slepic

Možná jsem se špatně vyjádřila
https://czech.mid.ru/cs_CZ/elektronnye-vizy-v-g.-sankt-peterburg-i-leni…-
Jedná se o registraci na https://evisacheck.kdmid.ru/ tzv. elektronické vízum a vystavuje se zdarma.
Ovšem je to podstatně jednodušší než to dosud bylo a to včetně nezanedbatelné částky (cca 2300)za vystavení pokud to za vás zařizuje firma (jsou na to specializované), ale zase je to podstatně jednodušší, protože jinak musíte minimálně 2x na ambasádu (v mém případě do Prahy) a vše vyplňujete sám a v ruštině a musíte doufat, že to vyplníte správně a že budete mít všechny náležitosti v pořádku a že to všechno stihnete, protože žádat můžete teprve 3. měsíce před cestou, musíte být objednán a vyřízení trvá cca 3. týdny. Firmě vyplníte jejich dotazník, podepíšete originál, přibalíte pasy a doklady o pojištění, ubytovaní,... a posíláte jako cenné psaní a jako cenné psaní vám to přijde zpět s vlepeným vízem. Doba rovněž kolem tří týdnů.
Nový způsob je tak podstatné zjednodušení takže bych to skoro ani vízem nenazývala.

Zatím bez slepic

Kdo má jiný názor než já , je blbý jako tágo. A jako produkt, stačí třeba antivirové programy?

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkuste to brát tak, že občas jsme blbý jako tágo všici a bez výjimky. Tedy tak, jak je to i míněno. Když Vám někdo řekne v diskusi, že jste blbec. V 99% to není žádná urážka, ale rezignace, jak si můžete myslet něco jiného než on. Co myslíte těmi antivirovými programy?

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

vytváří a prodává antivirové programy do celého světa.

Zatím bez slepic

Tak to zrovna ruská firma Kaspersky taky a je podstatně lepší než Avast - menší zátěž systému a lepší spolehlivost.

Zatím bez slepic

A není on Avast už náhodou nizozemskej? Přesněji - nemá náhodou v Nizozemsku účelovou matku?

Zatím bez slepic

Může mi někdo ukázat na nějaký český, ale opravdu český produkt, který je na světové úrovni? Abych jej popsal Neffovi.

no preci PORNOHERECKY.

Jsme pornoherecka velmoc, hned po USA a Madarsku.

Kdyby Neff lepe vychovaval svoji dceru a tu nezabil nejakej debil, kteryho si peclive vybrala, tak uz mohl mit Neff nekolik vnucek proslavenych svymi pornovykony.

Zatím bez slepic

A? To nějak souvisí s antivirovými programy? Fakt mám asi dlouhé vedení.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Třeba myslel Kaspersky lab,. ale ten není českej ani slovenskej.

Zatím bez slepic

Teď nevím, zda jsem to nezvrtal sám a kdo na koho reaguje v tomhle vláknu. Anonym asi nebude rk. Nevím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pod tímhle článkem tu bude panovat nejspíše soulad. Tedy pokud nedorazí scallop či Sartr.
A ten soulad bude panovat ve smyslu této Vidlákovy věty:
„Neříkejte mi, že je ten Koudelka opravdu tak blbej a dělá to dobrovolně.“
Jak, co se týká té blbosti, tak té dobrovolnosti.
Dám sem odkaz na článek jednoho blogera stran dnešního Vidlákova tématu. Normální člověk takříkajíc z lidu.
https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=736968
Stran celého článku ale zejména těchto vět „Samozřejmě se najdou lidé, kteří budou taková nebezpečí ze strany Ruska a Číny bagatelizovat. Bude to dost možná náš prezident, budou to zcela určitě proruští trollové, kterých je jako myší na mlatě.“
lze konstatovat totéž, co u Koudelky z BIS. Blbej nebo navedenej. Ze stejných důvodů.
Demokracie je ale diskuse. Pod článkem lze diskutovat. Ale jak? Jak toho kluka přesvědčit, proč, kde a v čem se mýlí. To je otázka, kterou už si dlouho kladu.

Dám sem ještě jiný odkaz. http://blog.aktualne.cz/blogy/herman-chromy.php?itemid=35274
30 let mne to nenapadlo. U tohoto článku mne to nějak praštilo mezi oči. Neuplatňuje se tu už celých 30 let princip kolektivní viny? Jak stran členství v KSČ, tak jakýkoli styk s STB i „členství“ na seznamu agentů STB? A položím stejnou otázku jako Vidlák. Jsem tak blbej, když na tohle vůbec pomyslím?

Zatím bez slepic