Nesmyslná očekávání

Autor

Svým dnešním článkem navážu na včerejší Čmoudův příspěvek o Benešovi a naší První republice. Diskuse byla velmi zajímavá a tak přidám vidlácký pohled na věc. 

Dovolím si tvrdit, že ani Masaryk, ani Beneš ani nikdo jiný nečekali, jak se to s naší samostatností vyvrbí. Když se podíváme na poslední léta habsburské monarchie, tak máme ohromné množství dokladů o tom, že i když byl Franta Pepa Jednička osobně jistě kultivovaný člověk mající úroveň a i když bylo Rakousko bezpochyby poměrně solidní parlamentní demokracií, stejně se jim tam ve Vídni podařilo své milé poddané pořádně naštvat i rozeštvat a to tak moc, že češi, slováci, maďaři, němci, rusíni, chorvati, srbové a všichni ostatní viděli vlastně jen jediné řešení -zvítězit a nebo se oddělit. Žít spolu se zdálo být vlastně nemožné. 

Masaryk si osamostatnění nijak nevymyslel, on v podstatě jen reálně přikročil k národní tužbě, která tu byla už po desetiletí. 

Vždycky se směju, když si dneska čtu o tom, jak němci a češi za první republiky žili v poklidu vedle sebe (než ti zlí češi ty hodné suděťáky vyhnali). Houby žili v poklidu. Národnostní vášně zmítaly celou naší zemičkou už celá desetiletí před první světovou válkou. Zachovaly se nám doklady toho, že to u nás fungovalo jako v Severním Irsku, nestřílelo se sice, ale lidi se vyhazovali z práce i z bytů, jen aby v místě nemohla vzniknout menšinová česká škola. Německý Liberec/Reichenberg soupeřil s českou Prahou, kdykoliv se nějaký premiér pokusil o ústupek čechům, okamžitě německé noviny psaly o tom, že sobectví, chceme-li, je jejich politikou a podobně. 

Tohle všechno se přeneslo do První republiky, protože tam byli ti stejní lidé. Jen První světová byl takový nářez, že pár let trvalo než lidem otrnulo. 

Masaryk s Benešem sice dokázali vyjednat samostatnost, ale bylo to za značnou cenu a nejen za legionářskou krev. Bylo by možná zajímavé porovnat, jaká byla závislost zemí koruny české na Rakousku a porovnat to se závislostí Českolovenska na Francii. Leckteří méně citovaní novináři, politici i veřejní činitelé První republiky v tom zase tak velký rozdíl neviděli. Jeden protektor vystřídal jiného, rozdíl byl jenom v tom, že Rakousko se ve vlasteneckých kruzích nenávidět smělo, ale Francie ne, protože to přece byla velká milost, že nám velmoci daly samostatnost. A tak o tom mluvili jenom komunisti a různé pidistraničky se kterými slušný politik nemluvil. 

Možná to tak dneska nevypadá, ale Masaryk i Beneš a většina našich vrcholových politiků seděla na stejně vratkém křesle jako dneska. Také pěkně jezdili do Francie, jako se dneska jezdí do Německa a Ameriky a osvědčovali tam loajalitu a věrnost formou různých podpisů i nákupů. Také si tam pěkně jezdili pro notičky a dostávali drobné ústupky od velmoci, aby mohli doma před národem ukazovat, jak jsou dobří a jakou máme samostatnost. 

I když se to možná někomu nebude líbit, já vidlácky tvrdím, že za První republiky jsme nebyli o nic samostatnější než dnes a v očích Západu jsme znamenali přesně to samé co v jejich očích znamenáme dneska. Jsme pro ně dobrý, ale poněkud sprostý materiál. 

Chybou Masaryka i Beneše (ale i Čapka, Peroutky a mnoha dalších) bylo to, že se s tím stavem spokojili. Reálně těžko mohli udělat něco víc, národ jim to v podstatě odkýval, až roku 38 byly hlasy všech kverulantů marginální a nikdo je celkem neposlouchal. Pak přišel Mnichov a ukázalo se, že pravdu měli ti, kdo poukazovali na poněkud nepevné základy a nezdravou závislost. Gottwald byl tím nejhlasitějším.

Celá naše katastrofa Druhé světové války, rozdělení sfér vlivu v Jaltě, Teheránská konference, to všechno mělo svůj základ už ve starém bodrém Rakousku v v nezměněné podobě pokračuje dodnes. Jen se střídají protektoři. Neumíme zde v Evropě vrtěti psem, neumíme se sami ubránit, ba neumíme ani kousnout tak silně, aby to naše větší sousedy odradilo. 

A ejhle... národ to zdá se chápe. I přes staleté střídání protektorů, i přes pokusy o poněmčení, vyhlazení, marginalizování, pořád jsme tady. Pořád zakusujeme do Německa pěkně hluboký zub. Zkrátka a dobře, zatím to bez protektorů nejde a zřejmě je tu budeme mít ještě dlouho. A možná by stačilo, abychom to mohli říkat na plnou hubu. Nechodit kolem horké kaše a tvrdit, jak nás tam někde ve Washingtonu mají rádi, nebo jak pro nás chce Merkelová jen dobro. A v klidu posílat na smetiště dějin politiky, kteří svou kariéru založili na lísání se k velmocem.  Ať se říká na plnou hubu, že tu máme dalšího z dlouhé řady protektorů. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

se nosí politická korektnost více, než kdy jindy, tudíž opravdu nemůžeme očekávat, že by se mezi politiky našel někdo, kdo by byl tak drzý, že by svým protektorům držkoval a ještě o své úchylce vykládal lidu.

Btw. víte jak se kdysi mluvilo polkorektně v diplomacii? krásný příklad z jedné knížky, kterou jsem četl jako dítě.
Domnívám se, vaše blahorodí, že o vašem tvrzení by se dalo zřejmě s úspěchem pochybovat.
Překlad do targusovštiny: lžeš, až se ti od rypáku práší, ty stará kurvo.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsme pro ně dobrý, ale poněkud sprostý materiál.
Vidláku, tento Váš citát vystihuje vše. Říká se tomu také kanónenfutr, žádná škoda.
Pokud ovšem chcete vyhodit politiky, kteří se lísají, tak nám jich moc nezbude. Zůstanou jen nelísající se ale také vesměs zcela neschopní. V minulé diskusi jsme probírali Zaorálka jako typického politika, který ve funkci mluví jinak než mimo ni. A asi jsme se shodli, že v současné době to ani jinak nejde. Ano, politik může hlásat co chce, ale musí se řídit danými mantinely a ty jsou těsné.
Chce-li Babiš přežít ve funkci, musí koupit vrtulníky. Proč se Temelín ještě nestaví? Nemůžeme si ten průšvih dovolit!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Československo je dýka v boku Německa - měl kdesi kdysi prohlásit Adolf Hitler.
Z dýky zbyl zub, chvála pánubohu alespoň za to.
Jistě - Vídeň, Paříž, Moskva, Brusel... princip zůstává stejný.
Stejné zůstávají i Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Schválně jsem to dílko teď v noci jen tak namátkou otevřel. A hle:
"Pro generála bylo všechno tak jednoduché. Cesta k válečné slávě šla dle receptu: v šest hodin večer dostanou vojáci guláš s brambory, o půl deváté se vojsko v latríně vykadí a v devět jde spat. Před takovým vojskem nepřítel prchá v děsu."

Tak si naši spoluobčané nakoupili v (údajných) slevách hromady toho "guláše", po svátcích se "vykadí" a Rus a Číňan budou prchat (v děsu).
Ale to je fuk. Hezké svátky všem kydačům přeju. Nám projdou postupně bytem všichni. Neb vnuci už všichni dospěli, jediným "dítětem" tu bude moje stařičká maminka, roztomile hluchá a (zatím) jen trochu legračně altzhajmrová (mluvit s ní je jak legendární "tichá pošta" :-) ).

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z projevu R. Heydricha při příležitosti jmenování zastupujícím říšským protektorem:

Chtěl bych se ještě dotknout jedné věci, doufám, že to nebude pro vás nic nového, ale přece jen bych to chtěl načrtnout. Musí vám být jasné, že v německých dějinách byly Čechy a Morava srdcem říše, srdcem, jež bylo v příznivých dobách vždy pevností němectví, že v dobách kolonizace byly stráží proti východu, že koneckonců - jak to dokumentuje i vývoj na kulturním poli - bývaly v dobrých dobách vždy pevností, a jak to řekl Bismarck, "citadelou Evropy". To je odůvodněno i tím, že první říšská univerzita před Krakovem a před Vídní byla založena zde v Praze. Když se na to nyní podíváte pozorněji, bude vám bezesporu naprosto jasné, jakou osudovou dynamiku má tento prostor pro Německo a německé dějiny. V létech německých dějin, jež chceme nyní trochu probrat, přicházely rány DÝKOU ohrožující říši většinou z tohoto prostoru. Tedy právě v tom okamžiku, kdy říše vítězí, v tomto okamžiku je možné, aby se tady zasazovala rána DÝKOU dějinám a vývoji říše; ať to je třeba - ať už líčím kteroukoli etapu němectví - ať už to je třeba Marbod (Marobud) z Čech, který postupoval proti Arminovi z kmene Cherusků, ať to jsou slovanští věrozvěstové Cyril a Metoděj, kteří chtěli odtrhnout tento prostor pod pláštíkem náboženských církevních myšlenek východních církví a církevní cestou jej přivést k byzantské myšlence, ať již to byly vnější počátky třicetileté války s pražskou defenestrací nebo ať je to v současné době pokus ohrozit říši ilegálním hnutím odporu a vpadnout tak říši do zad v jejím rozhodném osudovém boji proti bolševismu.

Kdysi jsem na toto téma psal úvahu. někde ji možná ještě mám. Ta dýka je tam zmíněna asi 5x nebo 6x a vždy v souvislosti s Československem. Z toho později vyšlo i Endlösung der Tschechischen Frage, na kterou se dnes zapomíná, byť, troufnu si tvrdit, její realizace probíhá.

Zatím bez slepic

Heydrich ještě lepší než Hitler, neb to byl nejen mimořádný hajzl, ale navíc také mimořádně chytrý.

"Musí vám být jasné, že v německých dějinách byly Čechy a Morava srdcem říše, srdcem, jež bylo v příznivých dobách vždy pevností němectví, že v dobách kolonizace byly stráží proti východu, že koneckonců - jak to dokumentuje i vývoj na kulturním poli - bývaly v dobrých dobách vždy pevností, a jak to řekl Bismarck, "citadelou Evropy".

Možná, až v původním Německu povládnou moslemíni (což se mi jeví neodvratné), bude zase tou "pevností němectví" - ovšem toho zbytkového a snad spíše jen ideově toho lepšího z těch Germánů. Je to paradoxní - chtěli nás vyhubit a nakonec jak to tak vypadá se vyhubí sami.
Snaha nás "vyhubit" ekonomicky je sice zřejmá, ale to by museli sakra chvátnout, aby to stíhali, než začnou tlouct hlavou o zem pětkrát denně.
O Vánocích jsem nějak podezřele optimistický... :-)

Zatím bez slepic

Už to Germáni nestihnou, mají utrum. Dopadají jako říše římská, kdy latinská vzdělanost přežila temná období středověku v Irsku. A to ještě před 80 lety snili o vítězství čisté germánské rasy a Lebensraumu.

Zatím bez slepic

který se obává, že nás novodobí Germáni vezmou s sebou. Svou zemi si nechávají rozvrátit a zatím si u nás připravují prolomení Benešových dekretů, což byla mimochodem jediná věc, která se mu podařila vyloženě nezmrvit.

Předpokládám, že pokud by se tady začali usazovat, přitáhnou si své manýry s sebou, takže rozvracení bude i u nás, za maximální podpory kreatur jako Bartoš od Pirátů, pokračovat. Moc se mi nechce věřit ani tomu, že ti, co sem přilezou, budou nějak ideově lepší a vlastně bych se toho i bál, protože ti ideově lepší za sebou mají poměrně pohnutou minulost 20. století, která stála svět dvě světové války a zdokonalení vynálezu Horatia Kitchenera, nám spíše známého pod názvem koncentrační tábory.

Otázka tedy z ní, co s tím. A protože žiju ve stále častěji skloňovaných Sudetech, je možné, že se i já mohu dožít nějakého, a to dokonce i státem podporovaného, vystěhování, ne-li dokonce transportu do nějakého výše zmíněného zařízení.

Zatím bez slepic

Bohužel, to vidím podobně. Stejně jako si migranti přinesli vše, před čím migrují - tedy to, co jim zničilo jejich vlast - s sebou do Německa, vezmou si i Němci, Holanďané, Francouzi totéž k nám.

Zatím bez slepic

ten projev doporučuji přečíst celý. On z nás měl Heydrich celkem lufta, proto mimo jiné tvrdil, že český dělník potřebuje dostat hlavně pořádně nažrat, aby nemyslel na rebelie.

http://librinostri.catholica.cz/download/HeydReVyhCeNar-z.pdf

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

z Varšavské smlouvy do NATO. Celé 2 generace mužů pŕísahaly před rozvinutou bojovou zástavou věrnost pracujícímu lidu a odhodlání položit i svůj život k dosažení vítězství (věrni zůstaneme). Skopčák protáhl přes díru v orloji vaška a z věrnosti je fraška. Jsme odzbrojeni, jsme náhle v lůně nepřítele se svázanýma rukama a vláda k vládě sedá, bo tak se nejlíp kupují vrtulníky bez dalíků nebo pěnic. Šlo to jako po másle. Kdo by kua kopal zákopy? Byla by vůbec nějaká firma ochotná do toho jít? Dyť zákop není ani v ceníku.

Zatím bez slepic

Nejlépe ten přechod zvládl generál Pavel Petr. Ten přísahal věrnost dokonce dvakrát, pokaždé jistě upřímně.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
On bude přísahat i Čínu,až to tady převezme.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zásadový Péťa ale pořád zůstane věrný generálské funkci. Aspoň něco.

Zatím bez slepic

Celé 2 generace mužů pŕísahaly před rozvinutou bojovou zástavou věrnost pracujícímu lidu a odhodlání položit i svůj život k dosažení vítězství (věrni zůstaneme).

- Jak to vysvětlujete?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak přísahám!
Že na zbraň ani nesahám
dyť nemám zbrojní průkaz
a předvedu vám důkaz:
hende držím pěkně hoch
když zrovna nejdu po štyroch.
Nač mi budou zbraně
když nestačí mi daně
ni na slušné žití -
v důchodu jsem v řiti
i tam musím robit
abych mohl zdobit
suchý chleba máslem.
Ve svém těle zhaslém
už nenajdu sílu
abych vlez do zilu.
Já teď chcu už jenom
ať tu lítá venom.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Co na oltář vlasti?
Návnady a pasti.
Kde ten oltář vůbec mají?
Co mi za to vůbec dají?
Oltář bude jistě v praze
to bych musel české dráze
vyšpulit tak velký balík,
jak pochtíval marek dalík.
A pak robil v penzionu
oprašoval hen ten onu.
Já na oltář hodím bobek
jako králík na náhrobek
než ho drahoš stáhne z kůže
to se tady ještě může.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jsem já vůbec voják NATO?
A mám v rukách české zlato?
Myslím, že mám kulové.
I šance mám nulové.
Můžu se bít na svém frontu
hovno mít na horizontu.
Jenom musím platit daně,
nejde říct, že seru na ně.
To by přišli posli z Říše
že mi něco zbylo v břiše:
podívej se, jak jsi tlustý
do držky ti dáme prsty...
pěkně jsi to vydávil
doufám, že jsi netrávil.
Teďka jsi náš maršál polní,
ty jsi správný příklad školní.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jediná možná cesta je cesta Švýcarska. Už Masaryk o tom mluvil. Ale vždy zvítězilo a pořád vítězí v Čechách a na Moravě: to nééjde.

Zatím bez slepic

Neutralita nikdy nebyla v plánu. Nejsme Švýcarsko, které je plné hor na které se blbě útočí, takže se Švýcaři mohli v minulosti tzv. "udělat pro sebe".

Zatím bez slepic

Milan V.
To by se musely přestěhovat všechny Švýcarské banky do ČR,pak možná.
Jenže tyto Švýcarské banky mají u nás dcery,ale chovají se k nim jak macochy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už bych přemýšlel,kdo bude příští protektor a jak mnozí se budou cpát do jiného zadku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

kdo je teď můj protektor?
Bubo bubo orca orca
třeba zase protektorka.

Zatím bez slepic

Není to ta stará bába
co ty prachy mívá ráda?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Protektoři se v ČR střídají jak na orloji. Po Rakušanech jsme měli Francouze, Němce, Rusy, teď zase Němce s Američany. A další protektor už v Pekingu střádá své hedvábné pásy, od čehož budeme doufám uchráněni.
Jen nevíme, zda v USA odevzdají svůj pocit světovlády do Číny dobrovolně nebo to skončí válkou.
Sudetští Němci ale před válkou bojovali proti tehdejší Finanční stráži. Výstřely v soutěskách se jmenuje jedna z knih, které to popisují. Vůbec šlo o poklidné soužití asi jako v Severním Irsku. Nějak ty multikulturní mixy nefungují. V Belgii žili Vlámové a Valoni celá staletí vedle sebe a stejně se chtějí osamostatnit. A co teprve Katalánci! O Skotech a Welšanech nemluvě. Ani staletí a kompletní několikanásobná výměna obyvatel neumožnila poklidné sjednocení.
Proto nefungovalo ani mírové soužití Sudeťáků s ostatními. Odsun byl nejspíše jediným řešením, jak po WWII nespustit násilí mezi národy v ČSR. Jinak vznikl kolotoč násilí jak v Severním Irsku.
Ukazuje se, že myšlenka sjednocení Evropy nemá šanci na úspěch, dokud budou trvat jednotné národy. Proto tak masivní dovoz imigrantů a vznik národnostních a náboženských enkláv. Kam to vede, jsme viděli v Bosně. Masivní dovoz imigrantů jen vytvoří situaci, jako bylo soužití Čechů, Moravanů a Slezanů se sudetskými Němci. Multikulturní experiment naplánovaný v Bruselu se nepovede, to je zřejmé už nyní. O to více budou tlačit na kvóty. Cílem není pomoci migrantům, ale vytvořit etnickou směs. Nápad, který se nedaří. A nepodaří. Silnější kultura vždy asimiluje tu slabší. Máme asi takovou šanci jakou měly křesťanské komunity v dnešním území Alžíru, a které už nejsou.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

když jsem tam začal jezdit žilo 6 a půl milionu švýcarských Němců, švýcarských Francouzů a švýcarských Italů. Teď je Švýcarů už 8 a půl milionu. Myslíte že ty 2 miliony přišly ze Syrie a Afriky? Naprostý omyl. Přišly z Německa, Francie a Italie, jako čistokrevní Němci, Francouzi a Italové. Tam se cítí líp než "doma".
Jedině konzervativní švýcarské řešení funguje. I ti zelení jsou tam jiní než ti němečtí, o nichž tu kolují hrůzostrašné zvěsti.

Zatím bez slepic

Ale Švýcarsko má velmi silné pravomoci na lokální úrovni. Proto jim ta demokracie funguje. Zcela odlišné od bruselského centra moci.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

jednoduché. Jako příklad NEJEDNODUCHOSTI klidně vytáhnu jediné referendum v ČR, a to vstup do EU, pro který hlasovala většina obyvatel. Naproti tomu ve Švajcu eurosoudruhy vyfakovali na jednu dobu, i když švýcarští ojrosoudruzi ronili krokodýlí slzy, že právě zahodili svou životní šanci. Čas dal za pravdu euroskeptikům - já dodám, že bohužel...

Zatím bez slepic

A kdo si pamatuje kolik peněz bylo utraceno za kampaň "musíme do EU" jinak nastane asi konec světa. Zcela nekritické blahoslavení vstupu do nejlepšího spolku na světě. Postupně výměna jednoho RVHP za druhý.

Zatím bez slepic

Eurokampaň proběhla ještě v době před Lisabonskou smlouvou, která teprve ukázala, že se EU stává žalářem národů. Do té doby byla EU ještě poměrně v pořádku. Až příchodem Junckera nabral eurosojuz něrušimnyj pořádné obrátky. A dnes EU nařizuje přijímat migranty a vydává to za demokracii. Zvláště, když místo mixu migrantů z mnoha zemí přijímá pouze jednu národnost s jedním náboženstvím. USA mají přidělené kvóty zelených karet pro jednotlivé země. I tak jim ale nelegální imigrace pořádně zamíchala demografií.
No a eurokampaň za nejskvělejší EU pořád pokračuje. Dnes ji šíří třeba Bedřichova Nora po 168 hodin. Pamětníkům stačí se podívat na jeden ideologický příspěvek a hned je napadne, zda v Bruselu nejsou pokračovatelé socialismu. Pak vidíme život ve Francii a výhody tam poskytnuté, a je nám jasné, kde socialismus zvítězil.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Norichovou, tu já mám nejradši, tu já mám rád.
Protože vyždycky, když se mrknu na její výblitky, celý se z toho osypu a v pondělí ráno mohu odkvačit za dochtorem pro nemocenskou kvůlivá alergické reakci, na kterou nic nezabírá.

Zatím bez slepic

No jo, to je naše veřejnoprávní Nora, placená z nedobrovolných TV poplatků.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

vy to vidíte extrémně zúženým prizmatem zdraveho příostravskeho sprosťaka !
Zaprvé není naprosto možné srovnávat TEHDEJŠÍ EU a to. co z ní bylo zčásti mimoevropskými(!) tlaky vymodelováno dnes!

Zadruhé opomíjíte fakt, že zatímco Švýcar má doma pod postelí samopal a pár metrů pod ním povinný sklepní protiatomový kryt, my jsme zrušili civilní obranu a poslední zbytky samopalů po úspěšném výbuchu ve Vrběticích rozdal Sobotka... podle jeho implantovaného úsudku donedávna spřáteleným (a nyní plánovitě znepřáteleným) Kurdům, kteří bojovali za Prahu,
...podle podlých pramenů, blízkých k obvykle podezřele dobře informovaných armádních kruhům byly však zčásti spravedlivě rozděleny i americkému Islámskému státu, který ovšem nyní také bojuje za svou Prahu..,.takže je koneckonců všechno v naprostém pořádku...

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

diktátem báječná a ti referenční mamlasové z Alp do ní nechtěli. Zřejmě byli už tehdy hnusní, blbí a staří.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já tu nechci Alláha
bude volat pan Bláha
v míse kebab smažený
chci se dívat na ženy

teď je ti to hovno platný
dřívs měl křičet "je to špatný"
odtuší mu Marija
včil máš právo ....šarija

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde,
cílem těch psychopatů, kteří tento program zpoza kulis kočírují (nebo se o to - prozatím s neuvěřitelným úspěchem - pokoušejí, NENÍ vytvoření etnické směsi ! Ta je pouhým mlhavým a naočkovaným cílem SLUŽEBNÉ elity sobotkoidního či miliónchvilkoidního typu, z níž si mnohé z jejího kanónen- či stupidenfutru v zájmu zachováním zbytků duševní konzistence vydali Vlkovou cestou: Tedy eliminovali kognitivní disonanci - vytěsněním všech diskomfortních rudimentů reflexe reality (alespoň tak to včera řikali kucí u nás v hospodě).
******

Nicméně pokud se ukáže, že se mýlím, umřu se šťastným úsměvem na rtech.

Pokud "vytvořením etnické směsi" nemíníte syrový krvavý tatarský biftek, který se poslušně sám vzájemně podřeže, naseká, okoření a ideologicky dochutí.

Zatím bez slepic

A holube pokud chcete dojít k homogenní mase lehce ovládatelné, tak musíte projít tou směskou. Docela možná i formou tatarského bifteku. takže pokud použijete časové rozlišení máte pravdu oba. První etapu popsal Gerd, asi se mu nechce se dívat do daleké budoucnosti a tu následnou Vy.
Udělat směsku lze zvládnout v historicky krátké době. Technicky v jedné generaci máte-li potřebný přísun. Její následná homogenizace je ale na mnoho generací. To se nedá uspěchat.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Homogenizaci směsky asi nezvládnu. Řekl bych, že to skončí občanskou válkou. A té se už asi nedožiji. Správný okamžik zlomu bude, až lékaři začnou psát oslavné ódy na pravidelné protahování zad 5x denně.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vpodstatě se shodujeme.
Rozdíl je jen v terminologii.
Já osobně pod pojmem "občanská válka" vidím ozbrojený konflikt dvou vzájemně (většinou uměle) znenáviděných skupin občanů.

Pokud je jedna ze skupin odzbrojená a druhá (např. dovozová) vyzbrojena zbraněmi, které dříve náležely té první , použil bych raději tradičnější výraz "genocida".

No a pak mám také problém s fluidním výrazem "občan" v sousloví OBČANSKÁ VÁLKA. I když... občané islámského státu jsou URČITĚ občané... ale na druhé straně - jsme MY ještě občané - a pokud ano, tak ČEHO ???

Musím se oddat vánočnímu rozjímání ...

Zatím bez slepic

Vlastně je jedno, kdo kulku se jménem oběti vypálí. A to my jsme tou obětí. Už zase se máme obětovat za nějaké vyšší hodnoty jak v 1938 za světový mír.

Zatím bez slepic

Jsme MY ještě občané - a pokud ano, tak ČEHO ?

Tak za tuhle otázku byste měl dostat nikoli kurník, ale celý transport slepic. To je totiž to, oč tu běží. Pokud jde o mne, začínám se obávat, že jsme se z kategorie "občan" pomalu a nenápadně přesunuli do kategorie "idiot, který si platí vlastní popravu". Někdo by si mohl myslet, že třeba přeháním. Jenže já bych se pak mohl otázat, kam kupříkladu putují naše daně?

Zatím bez slepic

Evropané jsou považováni jinými národy za odpovědné za všechno zlo - kolonialismus a otrokářství, nacismus a socialismus, teď vojenské intervence NATO. A my jsme jako ten Vašek, co neměl chodit s pány na led.

Zatím bez slepic

Ale ano, cíl je jasný podle hesla: Co můžeš, urvi, co nemůžeš urvat, ... pokaz. USA se nedaří dostat EU do úplného područí a vnímají ji jako konkurenta, tak způsobí Evropě problémy, aby mohli žít o pár dalších let na účet tisku USD. Mohl to taky být klidně Putin, po sankcích za Krym se rozhodl Evropě způsobit tolik problémů, že ji nějaká Ukrajina a Krym nebudou zajímat. a mohli to být pouštní jezdci na zavšivených velbloudech, co se rozhodli šířit jedno náboženství. Mohl to být kterýkoliv z nich za tichého souhlasu těch ostatních, protože všem se likvidace Evropy hodí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

můj kurník Vidláku. A to je 14 slepic. Přeji hezké svátky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je šest hodin slyšim trubku
eště si protahnu chrupku
ať ti chuji venku cviči
já mam celu vojnu v picci.
Du do hajzlu musim srať
nechce se mi fusky prať
vidim na nich zaschlu pliseň
z rozhlasu furt hraju piseň:
Přes spaleniště přes krvave Řeky...
jabych z teho puknul vzteky
opasek si pustim nizko
do žradelny už je blizko
kurwa chleba z marmeladu
do rukavu utřu bradu.
Dopoledňa su Dny z řady
pujdu do posledni řady
dojedu tu chrupnu z noci
neuznavam vyši moci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Stačí se podívat do historie Evropy na hranice Anglie, Francie, Německa, Polska, Španělska, Itálie jak jim lítaly všema směrama
Zhruba od roku 900 je České království a Moravské markrabství spolu, a až na velmi drobné změny stále ve stejných hranicích!
Sice jsme byli součástí Svaté říše římské nebo později Rakouska-Uherska. Vždy nám někdo "poroučel", ale česká nátura je prostě "ano, služebníček", ale doma leda tak nasrat na rozkazy, úředně to vyplníme a pak stejnak uděláme posvém. Neříkám že je to dobře nebo špatně. Ale přežili jsme. 1000 let od vlivem západu a 40 let pod vlivem východu.

Pro západ jsme a budeme vždy jen odpad. Byli jsme jim dobří leda tak na odrážení muslimů z jihovýchodu, zatímco zbytek Západní Evropy si vesele kolonizoval zbytek světa a z toho vznikla jejich legenda o vlastní nadřazenosti Západu, které se drží dodnes. Dvourychlostní Evropa je toho důkazem.

Zatím bez slepic

Nějak kolem roku 900 nevidím České království, ale jen knížectví... A i tu Moravu musel počátkem 11.století Břetislav I. na Polácích dobývat...

Zatím bez slepic

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, ale jsme tu pořád, kdežto vše od Labe na východ je poněmčené či vyhlazené.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

den před Štědrým dnem se mimořádně stydím za to, že jsem Vás trestuhodně málo chválil.

Jak asi sám tušíte, může za to závist!
Prostě na Vás nemám, a to v jakémkoli ohledu.

V naprosté většině případů jsem s Vámi vnitřně souhlasil z devadesáti procent.

Což je MNOHEM více, než souhlasím já sám se sebou samým!

Zatím bez slepic