Henderson připlouvá

Autor
Štítky

Někdy před patnácti lety jsem od jednoho kamaráda dostal poměrně podrobný návod, jak založit neziskovou organizaci. Tenkrát jsem se pokoušel o historický šerm a chtěl jsem na to dostat nějaké dotace. Návod jsem prostudoval, napsal podle něj stanovy, ty jsem zaregistroval na ministerstvu vnitra a ejhle... měl jsem s kamarádem Ekonomickým migrantem vlastní neziskovku na kterou jsem jednou dostal od města dotaci pět tisíc korun a pak se mi narodilo první dítě, pak druhé a pak už nebyl na nějaké mávání mečem čas. 

Na druhou stranu jsem se naučil psát stanovy, které prošly ministerskou kontrolou a protože jsem tehdy měl i další romantické touhy, podlehl jsem pokušení založit si další neziskovku, tentokrát mnohem více recesistickou ve snaze zjistit, co úřední šiml ještě snese. 

I zrodilo se Sdružení pro osídlení ostrova Henderson. Sdružení dodnes existuje, jsem stále jeho předsedou a i když nikdy nevyvinulo jinou činnost než ustavující členskou schůzi, nikdy se nerozpustilo. Na tehdejší romantickou dobu pozdního mládí s dojetím vzpomínám. 

Pro ty z vás, kdo nevite vo co gou... V jižním pacifiku existuje soustroví Pitcarinových ostrovů patřících Velké Británii. Na ostrově Pitcairn dodnes žijí potomci vzbouřenců z lodi Bounty. Je jich tam asi padesát, jsou trochu šáhlí a před časem tam měli kauzu zneužívání mladých holčiček. Asi mysleli, že jsou od Londýna dost daleko, aby si mohli vyhodit z kopejtka. Nevím jak to dopadlo, každopádně nad osídlením se už mnoho let vznáší otazník. 

Zhruba 300 km od ostrova Pitcairn se nachází největší ostrov soustroví - Henderson. Je to prastarý vápencový útes ovšem zdvižený horotvornými procesy asi třicet metrů nad hladinu moře, přičemž tvoří nepravidelný čtyřúhelník o rozměrech cca 5x 10 km. Ostrov byl kdysi osídlen polynésany, ale před objevením bělochy byl zase opuštěn zřejmě proto, že se na něm nenachází přirozená nádrž sladké vody. Na ostrově sice často a vydatně prší, ale porézní vápenec nezajistil žádné jezírko. 

Ostrov je neobydlený, je na něm vyhlášená přírodní rezervace, je málo zasažen lidskou činností a pro novodobého robinsona je zaslíbenou zemí. Stejně zaslíbenou zemí je i pro novodobého kolonistu odkojeného Verneovým Tajuplným ostrovem. Je dostatečně veliký, aby stál za to, roste na něm santálové dřevo, což je základ pro průmysl s vysokou přidanou hodnotou, nedá se k němu připlout velkou lodí kvůli podmořským útesům. Je mimo oblast tajfunů, rozdíl mezi létem a zimou je minimální. Ostrov má dost kokosovníků i jiných rostlin k jídlu, umožňuje snadný rybolov a má nádherné písečné pláže i drsné útesy. 

Proč to všechno píšu...

Kdysi jsem se vážně zamýšlel nad situaci, kdy by bylo nutné utéci. Nad Evropou se stahují mračn a vlastně i globálně to moc pozitivně nevypadá. Napravo rakety, nalevo rakety, multipolární svět především znamená že místo jednoho nebo dvou velkých hajzlů jich ted máme víc a jejich ambice jsou násobně větší než jejich reálný vliv. Lidi jsou stále rozeštvanější a jednoho dne může být Česká republika dost hnusné místo k životu. 

A tak jsem začal přemýšlet, jaké jsou možnosti a jaké vlastnosti by muselo mít místo, které by mohlo být relativně bezpečné. Došel jsem k následujícímu: 

1. Mělo by být na jižní polokouli. Tam je všobecně míň lidí a tím pádem míň míst kam poletí atomovky. 

2. Mělo by být na periferii. Žádný strategický průliv, žádná místa v centru dění. Někde, kam se nevyplatí vést královská tažení. 

3. Mělo by být bez surovin. Žádná ropa, žádné diamanty ani fosfáty. Nic o co by mohly mít velmoci a korporace zájem. 

4. Mělo by být pod rozlišovací schopnost. 

Vsadím se, že podobných míst je na svět víc. Ale ostrov Henderson z toho vylezl skoro automaticky. Mimo lodní trasy, žádné suroviny, žádný průmysl, daleko k nejbližšímu velkoměstu. Pokud budete jednoho dne utíkat a nebudete vědět kam, zkuste to. Mohlo by se vám tam líbit. 

Včera večer jsem si tak nějak uvědomil, že možná nebude nutné nikam zdrhat. Takový Henderson začínáme mít i tady u nás. Počítejte se mnou... 

1. Nejsme sice na jižní polokouli, ale jinak jsme v místě, které už není ničím zajímavé. Naše pohraniční hory ve věku dronů už nehrají takovou roli. Navíc každá rozvojová země má lepí dálnice než my. Pokud by chtěl Putin do Berlína nebo Merkelová do Moskvy, mají mnohem lepší trasy které nás spolehlivě obcházejí. Sice to máme blízko k atomovým cílům, ale není holt nebe bez mráčku. 

2. Plynovody jdou po dně Baltu. Ropovody také pomaloučku polehoučku mají i jiné trasy. Není tu nic, kvůli čemu by nás velmoci potřebovaly. Ostatně i ten slavný americký radar tu nevznikl nikoliv díky odporu veřejnosti, ale prostě ho potřebovali umístit blíž k Rusku a my jsme moc daleko. 

Nemáme žádnou armádu, která by stála za řeč. Může si nás zabrat kdykoliv kdokoliv... ale proč by to dělal že? 

3. Nemáme už žádné suroviny... kromě trochy uhlí, které ale těžíme draho a navíc od uhlí se ustupuje. Jsme montovna, která kdykoliv může být odstěhována kamkoliv na planetě. Nic cenného už tu nevlastníme, půdu jsme si nechali vydrancovat a to co je ještě pořád naše, to nám jaksi nemá kdo ohlídat. Takže jako bychom to neměli. 

4. Jsme pod rozlišovací schopnost. Dokonce i pod rozlišovací schopnost afghánských uprchlíků. 

Prostě začínám být zase vidlácky optimistický (v každém průseru vidím nějakou drobnou perličku), že to možná celé není špatně. Třeba si nás prostě nevšimnou. Třeba jim nebudeme připadat důležití. Prostě nás nechají být, protože tu není nic, co by se jim v jejich globálních snahách o nový světový řád hodilo. 

Možná budeme jednou děkovat všem Klausům a Babišům, jak bylo dobře že to tu nechali rozkrást... že jen díky tomu jsme zase jednou přežili. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (65 hlasů)

Komentáře

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

u nás se plní uhelnými kaly, prolitými olejem. To by ekolog čuměl na výhřevnost!

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

vyjetým olejem. A říká se tomu "Bursíkovy brikety".

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Ale tam jde spíš o dioxiny a takové svinstvo. Kolonie, vařící na plastech, by neměla dlouhého trvání.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Jak je vidět, špatné (připlouvající plasty) by se mohlo stát darem z nebes.

Je zajímavé, proč nejásají ekológové. Asi proto, že jsou to ekológové a jejich cíle jsou jinde.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Plasty roztavit ekologicky lupou a slepit z nich sochu Grete Gretenske.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Lauren Southern?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Něco podobného vyvíjí jeden Ukrajinec ve svý firmě v Mostě. Problémem je, že lze spacovat jen ten tříděný odpad (a ještě bez obsahu chloru !!) a spotřebuje sám dost energie, lepší je smíšený plast "spálit ve spalovně"... Grétě navdory.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

a už tím pádem vím, cím se bude zabývat továrna (kterou tam postavím -) ),
když tam nebude ropa...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pro Čecha, ten tu ale stejně nemá co pohledávat. Jde o staré říšské území s několika říšskými prastarými městy. Baťa tomu rozuměl a chtěl Čechy přestěhovat do Patagonie, Vidlák zase do Tichomoří, vůdce na Sibiř. Oba projekty si zaslouží říšskou podporu z počátku prostřednictvím naší zástupkyně ve vedení EK i dotacemi z EU.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Konečné řešení otázky českého školství:

(Já bych šel raději přece jen s Vidlákem dlabat ty monoxyly. Rozbombardovaná města za deset let postavíte, dát dohromady na objednávku rozbombardovanou výchovu trvá generace, to věděl i kancléřský předchůdce Tetymerkel.)
------

Česká republika:

Elf Kartous bude radit uvědomělému Janu Čižinskému (Praha 7 sobě) při výběru ředitelů/ředitelek/ředitelo (jako TO) základních škol.

Starosta Čižinský si na vytipování a výběr ředitelek a ředitelů základních škol na Praze 7 najal nevládní organizaci EDUin.

„Našim hlavním cílem je, aby veřejnost byla informovanější a schopnější o vzdělávání více přemýšlet a podporovat jeho proměnu – jak ve své škole, tak i ve městě či regionu.“

Mluvčím této neziskové organizace je publicista Bohumil Kartous, který přispívá na serveru Britské listy a je mluvčím tzv. „českých elfů“, kteří podle Kartouse bojují proti šíření dezinformací.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/No-podivejme-C...

Klasifikace: politika

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Měsíc před volbami soudí předsedu LSNS Mariana Kotlebu za to, že v roce 2017 v Bánské Bystrici daroval veřejně třem rodinám 1488 euro. Státní moc usoudila, že šlo o skrytou propagaci extrémismu. 14 je počet slov anglické věty Davida Lanea, která v překladu zní: „Musíme zajistit existenci našich lidí a budoucnost bílých dětí.“ A 88 je osmé písmeno abecedy H, což prý znamená Heil Hitler.

LSNS je druhá nejpopularnější strana v zemi a hrozí, že by mohla být prvá.

Celá akce s Kotlebovým soudem velmi připomíná období reálného socialismu, kdy policie pronásledovala lidi, kteří měli v občanském průkazu natržený růžek u stránek 15 a 25 právě v době konání 15. sjezdu Komunistické strany Československa a 25. sjezdu Komunistické strany Sovětského svazu. Ovšem tenkrát policie lidi jen buzerovala, o nějakém trestu, nedej bože 8 let, se nikomu ani nezdálo. Člověk měl problémy, ale dalo se to přežít. Dnešní drakonické tresty jsou specifikum současné skutečné totality.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Chocholouška, Chocholouška...
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cesi-Nevzdelani-omezeni-J…
Kdy odjíždí první jachta na Hedersonův ostrov? Hlásím se. Klidně se sebedegraduji na plavčíka.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Šéf činohry Národního divadla Daniel Špinar se otevřeně hlásí ke své homosexuální orientaci.

uz jen opravit oponu - "Národ homům"

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Proto například trval na tom, aby byla stažena z repertoáru komedie Sluha dvou pánů, protože na ni chodilo příliš mnoho diváků, kteří nechodili na jiné hry.

Neuveritelne. - Takhle by meli delat kseft vsude. - Prestali jsme varit oblibena jidla jako gulas, lidi je moc kupovali a nedavali si ta neoblibena, treba z hmyzu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale chodili mu tam lidi.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Lidi v hospodě Zlatá kaplička nevadí, ale nesmějí být heterosexuální.

Já mu napíšu, ať nechá v Národním vytrhat sedačky a dá na zem žíněnky.
Pak bude mít ve konečně ve SVÉ Kapličce narváno!
Bude ovšem třeba zvýšit kapacitu šaten, aby si diváci jeho avantgardních představení mohli odložit i spodní prádlo.
(O přestávce by pak mohli poslanci Pirátů prodávat koks)

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

"Já se tady prokopávám dvacet let směrem na nejhustší les a ona je tu restaurace!" :)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

D. Špinar obětoval 20% zisku z tržeb ND, protože chce diváky vychovávat (kdo vlastní ND?).
D. Špinar je proti vydělování menšin ze společnosti a zároveň jako ředitel činohry ND má těžké dilema stýkat se s lidmi, kteří nemají stejný názor jako on.
D. Špinar je prostě prototyp současného liberálního demokrata aneb "já jsem já a vy jste nic".

Škoda, že mi vadí brouci a hadi :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Navrhuji zaúkolovat Generální štáb AČR k vypracování vysoce sofistikovaného plánu, podle kterého by naše chrabré jednotky zabránily logistickému zneužití našeho území zbytkem světa.
Když píšu sofistokovaně, tak myslím tak pěkně počesku - jako vždycky, aby nám to prošlo, ale jinak to všem nebylo k ničemu.
V případě válečného konfliktu by naše armáda naměla bránit území. Naopak podle plánů zničit mosty, silnice,letiště, nemocnice,elektrárny....
Prostě všechno, co by se dalo kýmkoli zneužít pro válečné účely.
Ale tak nějak po našem, aby to šlo rychle opravit. Například u mostů bych nechal dostatečně koukat dráty železobetonové konstrukce, aby to šlo po válce snadno napojit... atd atd.
Do čela skupiny, která by to všechno plánovala bych rozhodně ustanovil Daniela Ťoka. Připadá mi zbytečné připomínat, jak dokázal zatopit americkým kolonám po D1.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

"Připadá mi zbytečné připomínat, jak dokázal zatopit americkým kolonám po D1."

To vejde do dějin gerilové strategie a taktiky. Stejně jako nasazení bitevní fábie proti obrněným transportérům.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

Nebojte, za valky by projeli klidne horicima fabiema.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Blbost.
Stačí vyplnit Fabii dlažebníma kostkama a preventivně prostříkat hasící pěnou. Moderní bojové vozidlo naší armády je dnes jemný mechanismus, nesnáší otřesy, nárazy a změnu teplot. Kdyby bylo bojeschopné, neprodávali by ho přece do čechie, ale kamkoli jinam.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Mě zaujal ten americký generál, co nás tu byl před pár měsíci zaúkolovat, abychom přestavěli naše mosty, které jsou prý neprůjezdné pro americké tanky. Protože by pod nimi spadly a objet se nedají. A preventivní obranný útok je zárukou proti ruskému obsazení Evropy.

Obdivoval jsem jeho důvěru, že Rusové poslušně dimenzují své mosty podle nekompromisních požadavků NATO a jeho sofistikovaně konstruované a tudíž choulostivé bojové techniky, která není konstruována pro pohyb mimo kvalitní komunikace. Ale na druhé straně - pokud Rusové rychle nepřizpůsobí své silnice tak, aby umožnily rychlý pohyb amerických tanků na svém území, je to přece jednoznačný důkaz ruských agresivních úmyslů.
Vždyť americké tanky by do jen Putinovy říše zla konečně přivezly mír, demokracii a lidská práva podobně jako zatím do všech ostatních roponosných zemí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je potřeba, aby bylo okamžitě a neprodleně zahájeno s USA jednání o bezproblémovém průjezdu.
Zejména je nezbytné, aby měly všechny tanky a ostatní technika elektronickou dálniční známku a u každé kamery bylo zajištěno, že bude vyfotografována celá posádka. Jinak je BIS Koudelka nikam nepustí.
Motory tanků jistě již dnes splňují Euro 6, jinak by v Německu asi nejezdily.
A Ruskejch tanků a letadel bych se nebál. Poláci je projet nenechají, jako v r 1938.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

No to ne. Tanky musi byt hybridy a nebo rovnou na baterky. Tanky musi byt natreny na duhovo, aby bylo videt, ze jsou gay friendly. Aby ukazaly ze jsou #MeToo, musi byt navoneny vaginovymi svickami Gwyneth Paltrow

https://www.theguardian.com/fashion/2020/jan/13/why-is-gwyneth-paltrow-…

Jestli po tomhle Rusove s jekotem neutecou az na Sibir, tak jsou jen banda buzerantu.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

ano nase strategie je usmat nepritele k smrti, kdyz to uvidi - a tim nase LGBT druzstvo pod vedenim generala Jandy hladce zvitezi

(v nejhorsim se jich vsech zbavime a ze sibire pesky zpet nedojdou)

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

A každý sám, nezmůže NIC.

No když si člověk připustí, že i připrchlící jsou jen (jako my) objektem řízení a ne subjektem, a že ČR není suverénní zemí ani omylem, pak se nabízí otázka - KDO nás "nechá" a zda vůbec pak být.
A hned bych odpověděla, tak ti co řídí jistě NE, na to nespoléhejme.
A ještě máme i domácí pány a páníky, co se perou o penězovody z našich daní (a desátky to dávno nejsou a furt mají málo)....a jak píše i Sasin, ještě je co nám brát!

Rozehraná "česká domácí politická zabíjačka"- aférka- (politické i zájmové hry a prachy také, jak jinak) auditorský dozor nad "mý-to" (ve zkratce BOJ o mýto neskončil, boj o mýto trvá), s nepovedeným odváděním pozornosti ke kauze "předražený e-shop na známky dál-NIC" a (ne)chtěně přitažené pozornosti také k čučkařům, co se rozhodli, že jim nestačí ruští a čínští agenti, ale že bude dobré ukládat co se hne, kdyby náhodou a asi na dlouhé zimní večery čučkařů...., tak ta hra má další střípeček.
Prý ten vlivný právník Janoušek, co nenabídl úplatek Kremlíkovi a Kremlík za to (že to řekl, nebo neřekl) nevyletěl z ministerstva, je vnuk Štrougala.
Jo a říká to Seznam, to je taky důležité si uvědomit a Janek Kroupů z klanu Kroupů je investigativně za tím také a hned si ho i ČT pozvala do zpráv včera ve 22, takže podporu mediální to samozřejmě má....
Prostě se nám ti kluci z korporací a zájmů zase i přes média kočkujou....
Samý boj proti komunistům a oni jsou z nich už i druho-generační kapitalisti jako řemen, s informacemi, co jen tak někdo nemá, že!

P.S. Vidět i na rozkradené vlasti dobro( i když s dávkou ironie), to asi svede jen Čech.☺ I jako vtip je ale to fakt "hustý"...Myslím, že každého z nás humor definitivně přejde, až mu přijdou rozkrást jeho osobní bydlo, grunt, pole,
čuníky a sklep, a třeba někomu pak pomůže, když mu řeknou, že ho tím chrání, aby mu to nesebrali jiní......

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

MAJKA.
Nepsal už o Janouškovi,Janstovi i Erik Best?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Poslali mě na parazitologické vyšetření.

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

Kdyby náhodou dopadlo negativně (tataráky nejsou zcela spolehlivé), požádejte je o tasemnici.
Podle některých vyznavačů alternativní mediciny báječně čistí střeva a zaručuje štíhlou postavu

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Jak říkával Jan Werich: "Prosil bych dva párky, jeden pro mne, jeden pro mou tasemnici." :)

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Nekdo si spletl vas zadek s tim Merkelinym.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/kremlik-podal-trestni-oznameni-kvuli-…

Už chápete, proč není koho volit?
Politici se dělí na trestně stíhané, na ty, na které je podáno trestní oznámení a na příliš bezvýznamné, než aby "soudcovské mafii" zatím stáli za zavření.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

ve zmatečných demokratických primárkách v Iowě prý zvítězil Buttigieg z Indiany… před Sandersem a Warrenovou, Biden až čtvrtý… ale naprosto bez záruky, protože ani není jisté, jak kdo k těm výsledkům došel… není bez zajímavosti, že za volební aplikací, jejíž zhroucení celý ten chaos vyvolalo, stojí lidé spjatí s Clintonovou a Obamou a vše to financuje miliardář, který fandí… náhodou… Buttigiegovi… fascinující… "hlas lidu" přitom podporuje Sanderse...
..........................
I to elektronické falšovánívoleb bylo ZASE třeba vyzkoušet nanečisto!

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

chybička se pokaždé vloudí.
Pokud v USA vyhraje Trump,Babiš se nemusí bát o dobrý výsledek voleb v parlamentních volbách.
Jinak při každých volbách,sčítá výsledky voleb,dodané software z USA.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Jeden říká, že to je vlastně dobrý, že nás vokradli. Že jako gde není co šlohnout, že ani cizáckej zlo děj nic nese-bere. Druzí by klidně vzali ranec a šli do vyhnanství. Že tím jako dokážou , že maj všech pět pohroma-dě.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Hlas rozumu.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

se rozlomilo letadlo. Prý nikdo neumřel, tak to mají novináři smůlu. Už by jel na ČT24 žlutý pruh.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Blboni sou pré velcí humanisti
Gdyž přinde na věc pošlou do plynu nejdříve staré, pak nemohoucí, a pak to pré de podle teho jak gdo vypadá.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Houby jak kdo vypadá, blbone!
Jak je kdo ještě použitelný a vydžusovatelný!

Na vzhledu záleží, jen pokud je součástí té dočasné použitelnosti.
V tom mají dnes ženy výhodu, leccos jde ještě dvacet let za zenitem domalovat, nafouknout, vyfouknout, přiříznout a doimplantovat.
Muži a některá další menšinová pohlaví se musí spolehnout převážně na svůj původ, šrajtofli a psychopatii.
Jen ti nejchudší případně též na svaly, znalosti, vzdělání a inteligenci, ale moc daleko a vysoko se s nimi nedostanou, když zároveň chybí ty předchozí tři předpoklady.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Klidně si nech svoju pravdu, blboňu.
Gdyby se rozhodovalo mezi tebou, hrbáčem, a Nasťenkou, dostal bys určitě přednost.

Zatím bez slepic

I tak máš přednost.

Zatím bez slepic

tak už se "Boeing 737-800" rozumí nejspíš samo sebou, takže mediáci šetří písmenka :-)

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)