Miloš u Xavera

Autor
Štítky

Abych řekl pravdu, Luboše Xavera Veselého jsem znal jen podle jména. Moc lidí se Xaver nejmenuje a tak vám takové jméno utkví. Podobně jako Jiří X Doležal. Od obou dvou jsem tu a tam něco četl, zahlédl je v televizi nebo na internetu, ale kromě toho jejich jména mi v duši žádnou velkou brázdu nezanechali. Když jem si dal jejich jméno do vyhledávače, zjistil jsem o nich kupu věcí, které jsem vůbec nezaznamenal. 

Nuže tento Xaver Veselý má svoji internetovou televizi XTV a v poslední době se dost zakusuje do České televize. Zjistil že Ústav nezávislé žurnalistiky má sídlo v zahrádkářské kolonii a také ho platí vy víte kdo.  Čili že se nejedná o ctihodnou instituci, ale jen o další neziskovku podobnou EDUinu, Občanskému institutu či Evropským hodnotám. Teď si navíc Xaver dovolil kandidovat do rady ČT, což nadzvedává tamní primadony ze židle už teď. 

Nuže tento Xaver Veselý bude nyní dělat osobního moderátora našemu prezidentovi. Zeman dal košem Jaromíru Soukupovi a místo toho si povídá s Veselým. 

Média už delší dobu spekulují, že Soukup a Zeman si něco udělali, respektive, že Soukup něco udělal Zemanovi a ten ho rázně odstavil, tak jak to má ve zvyku. Řešilo se, že za to můžou poradci, že Soukup se pohádal s Nejedlým, ale kupodivu skoro nic neuniklo do éteru, což je divné, neb jsme v zemi, kde se vykecá úplně všechno i v tajných službách. 

Vidlácky bych si myslel, že současná diskrétnost je dána tím, že ani Soukup ani Zeman nejsou u našich vždy objektivních a provesionálních novinářů v oblibě a teď bohužel naši hlídací psi demokracie zjišťují, že v blízkosti prezidenta ani Soukupa nemají žádného insidera, který by je prásknul. Proč? Protože si tam nikoho nehýčkají ani jako zdroj ani jako kontakt. Zeman je přece špína ne? 

Každopádně Zeman poslal Soukupa do háje a tomu nepomohlo ani to, že má miliardy. Místo toho Zeman dává rozhovory bezvýznamné minientitě - myšleno z hlediska peněz, techniky a možností. Nedovedu si představit, že by Xaver mohl dát Zemanovi nějakou protihodnotu. Soukup mohl kdykoliv zaplatit Zemanovi celorepublikovou kampaň, bilbórdy, inzeráty, cokoliv. Xaver nemůže nic. 

Přesto mu dal Zeman přednost. 

Prima i Nova by se mohly přetrhnout, aby právě ony měly Zemana jako tahák pro reklamy. A ono ne. Zeman si povídá s minimoderátorem na regionálních stanicích Českého rozhlasu... Přímo se vnucuje hodnocení, že stále je to tak, že Zeman určuje trendy a Zeman si vybírá. A nedělá to pro peníze, ale prostě podle svých vlastních záměrů a ani miliardář s vlastní televizí s tím nehne. 

Doufám, že mi v diskusi pomůžete a pro mě i ostatní čtenáře dodáte další podrobnosti a vlastní postřehy, proč Zeman vlastně opustil Soukupa a proč zrovna Xaver... 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (71 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Je to prosté. Zeman se s Xaverem spojil proto, aby ještě víc nasral ty, co ho nemají rádi. On ten Xaver už dlouho deklaruje, že nejde zajedno
s mainstremovou vlnou. Navíc je L.X.Veselý mnoheme lepší moderátor než Soukup. Večer jsem si vyslechl jejich rozhovor ze záznamu a bylo z něho cítit, že jsou si ti dva dost blízcí. Miloš dokonce prohlásil, že Xaver je jeho přítel. A nebavili se o politice, ale o úplně obyčejných lidských věcech - třeba o Milošově dětství, o tom co Miloš rád jí a jestli může ovlivnit, co mu na hradě nabídnou k jídlu, jakou muziku rád poslouchá, jaké filmy má nejraději, jak si večer povídá se svojí ochrankou atd.
A ještě chci připomenout, že Luboš Xaver Veselý právě v těchto dnech kandiduje do Rady pro vysílání České televze. Kdyby ho tam PS zvolila, dostal by se tam výrazný oponent ČT...

Průměrný počet slepic: 4.8 (43 hlasů)

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

...to najdu? Na XTV nic...

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

- ale ti jsou vzdy kriticti vuci vladnoucim politikum, takze treba Slonkovou vidlakova bublinka cist nebude. Ona by totiz rusila jejich kruhy.

Průměrný počet slepic: 1.4 (17 hlasů)

Jenze u nas vladne deep state sametu. Jinak by tohle bylo v TV a samet by si nikdo netroufal slavit.

https://www.youtube.com/watch?v=qoFnjqSpEdQ

Poslechni si to skebloni. Jestli nejsi placenej, tak jako bojovnik proti vladnoucim plitikum budes muset zbleptnout proti kavarne a PAL

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Hustý !!!!!!!!!!!!!!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Scllope, práci Slonkové pečlivě sleduji. Jak pěkně vytěžila Babiše ml. Ani o tom nevěděl. Dobrá práce.

Vy zase musíte na oplátku pochválit Xavera, za odhalení sídla Ústavu nezávislé žurnalistiky. To byla špička. Takhle se dělá inestikativní žurnalistika.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na webu Českého rozhlasu v pořadu "Xaver a host". On totiž Xaver má rozhovorový vedlejšák právě pro ČRo, tekže Zeman nešel k minixaverovi, ale do ČRo.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

je hodne dostupnych informaci o vztahu prezidenta Pičovatele, Soukupa, Nejedleho, cinskzch investoru atd. Ale radeji piste pitomosti o Soukupovych milionech :-)

Průměrný počet slepic: 1.2 (22 hlasů)

Nenávist a zášť, ty ať pominou,
Nenávist a lež musí zvítězit nad pravdou a láskou...
Nebo, že by to bylo jinak?

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

u Vidlaka leti lez a nenavist.

Ale na enormnim zadluzeni Soukupa to nic nemeni. Je v tom az po usi.

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)

lez a nenavist - porad se to nechce uchytit, vid skeblicko. Moc porpagandy zabiji propagandu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Ta lež a nenávist. Včera jsem reagoval na paní Tydlitátovou, která napsala na svém blogu článek o kauze udavačka v Lidicích na základě Wollnerovy televizní reportáže v Reportérech. Bylo zřejmo, že viděla jen ji. Já si vygooglil vše včetně autentických výroků. A svou protiargumentaci jsem uvedl slovy, že tohle není dobré vyhodnocení - mj scallope právě proto, že té paní chyběly informace. Nu a máte tam bratra, reagoval na můj text slovy, že můj text je jen koncentrátem nenávisti. Jak píšu jinde. Já jsem rád, že sem vstupujete. Jako obraz toho, jak bychom sami neměli reagovat, jakkoli nás doslova pálí jazyk či ruka v případě klávesnice. No je lidské, že mnohdy holt podlehneme a reagujeme na podobné postřehy. Řekl bych scallopovy postřehy či vstupy jako jednotková míra.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pochází z nestranické intelektuální rodiny perzekvované komunistickým režimem, proto nesměla studovat střední školu. Po dvouletém odkladu, kdy pracovala jako dělnice v papírně, vystudovala Střední průmyslovou školu v Hellichově ulici v Praze, kterou absolvovala v roce 1980. Je signatářkou Charty 77, Několika vět a Hnutí za občanskou svobodu.[4] Působila v pražském disentu a v roce 1989 patřila k hlavním iniciátorům vzniku OF v Plzni.[5][6]

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

a mám pocit, že vedla svatou válku proti Konvičkovi,
proti "náckům" a "antisemitismu"
Vyučuje na univerzitě religionistiku.

https://www.euportal.cz/Articles/10165-nase-mila-verka-tydlitatova-neun…

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Jen taková otázečka, vy to scallope budete platit za něj? nebo snad to půjde z našeho státního účtu? Jsou to jeho peníze a vaše zbytečná starost, co se svými penězi Soukup dělá. A je taky jeho věc s kým se popřípadě spojí, aby své dluhy "umořil". Ty tolik vámi opěvované, správné, demokratiské novináře a představitele Pravdy&Lásky v ofiTv si platíme ze svých daní a z poplatků, oni nám na oplátku rvou do hlavy představy a nařízení 4.říše, pardon EU. A To se vyplatí, že ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Zdar spermohlte scalloppe, ty jsi měl na dnešek noční šichtu?

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Když Miloš Zeman slavil své znovuzvolení v hotelovém salonku, pozval Jaromíra Soukupa na vítězné pódium mezi své nejbližší spolupracovníky a označil ho za svého přítele. Když televizní magnát slavil padesátku, Zeman mu připíjel na další čtyři roky společných televizních debat a dal Soukupovi tradiční dárek: hodinky.

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)

In reply to by Dagmar (neověřeno)

Trvalý odkaz

No a pak Soukup rekl ze mu vestkyne rekla, ze bude pristi president a myslim, ze mel taky par kriticky poznamek na Zemana, kdy tam mel jine hosty. Normalni u moderatora, ale mimo kdyz mate bejt pritel a blizky spolupracovnik.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

...jsem se párkrát podíval a letmo jsem se koukl i teď, pro sychr, jestli mi něco neušlo. Xaver na mě dělá dojem investigativního novináře - a je vlastně nepohodlný stejně jako Zeman. Dovolil si kopnou do žumpy, rozuměj ČT, která není nic jiného než hlásná trouba Bruselu a před 4-5 lety to i přiznala výboru koncesionářů. Jinak by od něj nic nedostala! Navíc je celé její vedení ve vztahu s nějakou US agenturou nebo neziskovkou, tj. prodaná svoboda slova. Kdysi jsem četl i finanční nebo majetková propojení na určité moderátory. Hnus, velebnosti! To jsou ti presstituti, o kterých jsem se zmínil jinde. To není veřejnoprávní médium, ale mocenská páka určité politické platformy. Proto ty převržené židle. Nevěřím, že by se do RTV dostal a to ani s podporou koncesionářů neb třetina národa je natvrdlá a pohodlná a má radši, když se jí něco natroubí do palice bez namáhání mozkovny. Další třetina kouká na bulvární kanály, taky nenáročné. A to i přesto, že z cca 15 000 hlasujících v anketě by bylo z 95% pro zrušení ČT. Třeba se pletu...
Drží s ním např. i K. Stonjeková, která taky rejpe, kromě toho, že si trochu buduje popularitu na FB.
Viděl jsem i střet Xavera s ČT, na jedné straně spontánní výraz a na druhé křečovité provádění zadaného scénáře.
To o těch penězích cítím stejně. Pokud nepadne parlamentní demokracie, tak Zeman do konce volebního období vydrží, snad. Protože když jsem ho teď viděl, dost jsem se zděsil jak zchátral. Takže on žádnou finanční podporu patrně nepotřebuje. Spíš jde o to, co v tom rozhovoru padne a je možné, že tam Zeman cítí relativní svobodu projevu bez manipulace a nátlaku, které jsem nezřídka viděl na ČT.
Soukupa mám trochu za megalomana s minimální zpětnou vazbou, aspoň podle tv kanálů a je to podle mě pěknej kulturní póvl. Takže určují bude pro mne ten finální rozhovor!

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale domnívám se, že odpověď na dotazy Vidláka ke Xaverovi, je skryta rovnou i v textu Vidláka:
"Teď si navíc Xaver dovolil kandidovat do rady ČT, což nadzvedává tamní primadony ze židle už teď."

Copak Zeman potřebuje ještě nějakou "kampaň, bilbórdy, inzeráty".....?
Ale určitě by prezidentovi udělalo (eufemisticky řečeno) minimálně velkou radost, kdyby se tento Xaver dostal na místo, kam kandiduje. Nu a Zemanova přízeň je přece symbolika, naznačení pro volitele, že u něj teda podporu pro zvolení má.....

A RADy představují skutečný VLIV na média veřejné služby a proto taky vidíme "vyšilování" kde koho z "demobloku a jelit"..... Každý tam chce mít někoho, kdo uplatní vliv ("práva veřejnosti na kontrolu"☺)....

Ekonomka Hana Lipovská vadí snad ještě o dost více, pročpak asi...

Počtěte si, co vše která ta Rada má ve své působnosti a bude Vám okamžitě jasněji.
A nyní se tedy hraje o kandidáty na volbu (výměnu) 6 členů Rady České televize (z 15) a na volbu 2 (výměnu) členů z Rady Českého rozhlasu(z 9).....

https://cs.wikipedia.org/wiki/Rada_%C4%8Cesk%C3%A9_televize
https://cs.wikipedia.org/wiki/Rada_%C4%8Cesk%C3%A9ho_rozhlasu

Průměrný počet slepic: 4.3 (21 hlas)

hlavně o zdroj příjmů pro vybrané komedianti a pseudoumělce, proto takový povyk. Dají se zcela jednoduše definovat, to není zase tak složité. To jsou ti táborníci ve spacácích, ti co řádí v Karlových Varech o fesťáku, no a ti které vidíme na obrazovce ČT, když tam při hledání něčeho zajímavého, omylem přepneme.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

telefon;o)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

to ta umělá inteligence v telefonu, zatím nic moc :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Poslechla jsem si listopadovou debatu FITESu, které se zúčastnil i Zaorálek. Hovořilo se tam, že televizní poplatky se nezvedaly 10 nebo 15 let a pokud se neprosadí do zákona jejich zvýšení o inflační doložku, Čt do dvou let zkrachuje. Zaorálek svým typický dlouhým proslovem se stylu "ano i ne" posluchače uklidňoval, že tomu rozumí, bude se snažit, ale atmosféra ve sněmovně je teď kvůli ČT zjitřená, že si musí počkat.
Venclík (spoluzakladatel CET21 - NOVA), od 2018 člen Rady ČT, měl poznámku, že za finance pořadu "Stardance" by se dalo natočit 15 filmů.
https://fites.cz/2019/12/23/video-87-ctvrtletnik-fitesu-caj-o-pate-s-mi…

Prostě pro některé je ČT zlatý důl, pro některé hlavní nástroj k vytváření souhlasu veřejnosti a jen tak se ho nevzdají. Tipuji si, že pokud z kandidátu do mediálních rad projde Heřman Chromý za "Svobodu médiím", nic se měnit nebude a poplatky se časem zvýší.
https://svobodumediim.cz/podporovatele/

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Ještě jsem zapomněla...
V debatě bylo zmíněno jméno Xavera V. ve smyslu, že tací by nikam kandidovat neměli. No a pak mu FITES udělil anticenu. Zdá se mi to poněkud trapné, ale tak to holt velká řada "těch pravých" liberálních demokratů má.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

jeden příklad politického střetu před kamerou. Moc ho ke slovu nepustila, pravda, ale zaplať pánbu za to....A je to tři roky staré!
https://youtu.be/nwXrK-7BVt8

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

Ta kouzelná technika se jmenuje "střih". Pořad je sestříhaný a ponechána v něm jen pí Samková. Kocáb jistě také mluvil, ale byl "vyřazen". Já osobně toho umělce nesnáším, ale uvedený záznam je zářným příkladem toho, co v obráceném gardu tak často kritizujeme.
P.S.: Žádnou velkou analýzu to nepotřebuje, ty střihy jsou tam jasně patrné na první pohled/poslech.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem v pokušení uznat, že Váš věcný přípodotyk je možná nejzávažnějším dnešním příspěvkem s trvalým přesahem (když holt mi už zase ta moje zatracená skromnost nedovolí počítat ty své).

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

To video bylo z TV, ale je na YouTube, tak si nemusí hrát na vyváženost. Autorovi šlo o to, předvést názory JUDr. Samkové. Které jsou v ČT velmi, velmi menšinové, na rozdíl od postojů prostého lidu. Kdežto názory Kocába, jako havloida a představitele pražské kavárny, většina z nás zná.
Takže ten střih je, v tomto případě, naprosto v pořádku.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

co Soukup.
Zemana zdobí samolibost.
Naštěstí mají přijímače vypínače. Bohužel debilizace.cz postupuje kupředu všemi kanály.

Průměrný počet slepic: 3.2 (14 hlasů)

Moderator TV musi vyplnit mu urceny cas.

Zeman je v samolibosti amater - uz jste nekdy slysel Havla, Pirxe, Kubisovou nebo kteryhokoliv z hostu tech moravcovejch poradu kde ma ty jakoby debaty?

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Kdo to je? Znám Příhody pilota Porce, ale to asi néni on...

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Příhody pilota Pirxe

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

a Zeman nechtěl. Tím se vyčerpal potenciál pořadu a nastalo ticho po pěšině.
Kellner sice koupil Novu a dal se očekávat nový pořad tam, ale to by vypadalo dost blbě - tak náhle. Proto jede mezihra.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

a to proti veřejnému mínění. Proto to ticho, klídech, oddych, relaxace a nabírání nových sil. Je potřeba minulé události překrýt novými a zapomenout.

Průměrný počet slepic: 3.2 (15 hlasů)

Verejnemu mineni to bylo kralovsky jedno.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Že Válkové nadřízený byl někdy v 70 tyh letech Urválek??

Ona s ním jako byla nějak spřažená? Když odsoudil Horákovou, Válková ani nebyla na světě. Otázka zní: jestli mohla ovlivnit, když jí po škole přidělili místo, jestli chce Urválka za svého šéfa nebo ne. Pokud nemohla, vše je jasné.
Když ji k němu přidělili, poslouchala svého šéfa naslovo s očima navrch hlavy, jako každá jiná holka svého šéfa. Na 90% nevěděla, co Urválek dělal v 50 tých letech. Státní moc se tím nechlubila a on jistě také ne a tím spíše jí.
Jde o to, že Válková není z pravdolaskového tábora a oni těm chtějí mít na sichr svého člověka. Tak hledali a našli. To je celé...

PS: taky nevím, či dělali moji učitelé dřív, než jsem se narodil. A neví to ano nikdo z těch, co sem chodí číst nebo Válkovou odsuzují...

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Predstavte si, kdyz jsem byl na vojne jo, tak byl mojim vrchnim velitelem Husak.

Myslite, ze bych mel spachat sebevrazdu hanbou?

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

na nějakou funkci, vemte jed, že to PAL zjistí.
A vy byste měl chodit kanálama. Spolupracovník Husáka!! Měl jste ho aspoň zastřelit!

Dělám si srandu. :-)) Ale PAL by z toho určitě udělal aféru.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

a vynořil se ambiciózní osmdesátník křeček, uživatel dotovaného bytu, bojovník ve službách nájemníků. Tahle politika je prasárna nejhrubšího zrna, s ní se může její autor dostat jedině tak do prdele, a to jsem decentní. Vládnoucí koloniální loutky si mohou mezi volbami dělat, co chtějí. Mají přece mandát silný jak hovado, u nejsilnějších kusů to dělá až 15% podporu obyvatelstva a 85% na ně sere. Odvolat lháře nejde, to je protizákonné. A kdo lže, ten krade. To ví každý, jenom to raději není v Ústavě.

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

Ale Křeček furt lepší než Šabatová!!

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Jak jsme jen mohli bez té funkce Ombudsmana žít, jak jsme mohli existovat a spát bez Senátu a těch dalších všemožných institucí a .....
Je to celé prostě komedie a bezva fleky za naše prachy, jedna parta škodí a druhá předstírá, že pomáhá a obě šlapou, jak Brusel a spojenec píská!

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

a nevyčeepatelná studnice užitečných idiotů. Stačí se 2 hodiny probíhat noční krajinou a za jedním z oken každého domku září růžová obrazovka.
Prostě tak nějak. Nějakým způsobem. Vlastně jako. Vítám vás tady. Nespadněte. Mějte se pěkně. Vám ruku nepodám. Nějakým způsobem to přijde.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdyby jen Miloš Zeman, ale i Babišovi ministři si chodí povídat na Primu. Časově se to shoduje s dobou, kdy Jaromír Soukup ohlásil, že na prezidenta kandidovat nebude. Zjistil, že na úspěšnou kampaň nemá dostatečnou podporu u voličů, tak nechce utrácet peníze zbytečně. V té chvíli se stal z užitečného idiota neužitečným.
Máme ovšem velmi málo informací a média PAL nic nevyšťourala. Nedivím se, jejich potenciál je kvůli nižší inteligenci omezený. Nu, scallope, pátrejte a sdělte nám, proč se vlastně Soukup se Zemanem rozhádali. Máte skvělou šanci předvést intelektuální schopnosti.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ukázalo se, že Soukup pije hlavně francouzský koňak a bourbon, Zeman nejradši Becherovku a slivovici.
Z toho je jasné, že se oba pánové neshodnou a nemají si dále co říci!

PS:
Je to ještě neoficiální... .-))

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak to je to s Lipovskou
https://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost/spolecnost-kauza-hany-lipo…
Je si myslím, že senátoři nebyli ovlivněni dezinformací, ale že ji s radosti využili a připojili se tak k mediální štvanici na Lipovskou, nebo spíš někteří z nich byli organizátory té štvanice a podíleli se na vytvoření oné dezinformace.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)