Miloš u Xavera

Autor
Štítky

Abych řekl pravdu, Luboše Xavera Veselého jsem znal jen podle jména. Moc lidí se Xaver nejmenuje a tak vám takové jméno utkví. Podobně jako Jiří X Doležal. Od obou dvou jsem tu a tam něco četl, zahlédl je v televizi nebo na internetu, ale kromě toho jejich jména mi v duši žádnou velkou brázdu nezanechali. Když jem si dal jejich jméno do vyhledávače, zjistil jsem o nich kupu věcí, které jsem vůbec nezaznamenal. 

Nuže tento Xaver Veselý má svoji internetovou televizi XTV a v poslední době se dost zakusuje do České televize. Zjistil že Ústav nezávislé žurnalistiky má sídlo v zahrádkářské kolonii a také ho platí vy víte kdo.  Čili že se nejedná o ctihodnou instituci, ale jen o další neziskovku podobnou EDUinu, Občanskému institutu či Evropským hodnotám. Teď si navíc Xaver dovolil kandidovat do rady ČT, což nadzvedává tamní primadony ze židle už teď. 

Nuže tento Xaver Veselý bude nyní dělat osobního moderátora našemu prezidentovi. Zeman dal košem Jaromíru Soukupovi a místo toho si povídá s Veselým. 

Média už delší dobu spekulují, že Soukup a Zeman si něco udělali, respektive, že Soukup něco udělal Zemanovi a ten ho rázně odstavil, tak jak to má ve zvyku. Řešilo se, že za to můžou poradci, že Soukup se pohádal s Nejedlým, ale kupodivu skoro nic neuniklo do éteru, což je divné, neb jsme v zemi, kde se vykecá úplně všechno i v tajných službách. 

Vidlácky bych si myslel, že současná diskrétnost je dána tím, že ani Soukup ani Zeman nejsou u našich vždy objektivních a provesionálních novinářů v oblibě a teď bohužel naši hlídací psi demokracie zjišťují, že v blízkosti prezidenta ani Soukupa nemají žádného insidera, který by je prásknul. Proč? Protože si tam nikoho nehýčkají ani jako zdroj ani jako kontakt. Zeman je přece špína ne? 

Každopádně Zeman poslal Soukupa do háje a tomu nepomohlo ani to, že má miliardy. Místo toho Zeman dává rozhovory bezvýznamné minientitě - myšleno z hlediska peněz, techniky a možností. Nedovedu si představit, že by Xaver mohl dát Zemanovi nějakou protihodnotu. Soukup mohl kdykoliv zaplatit Zemanovi celorepublikovou kampaň, bilbórdy, inzeráty, cokoliv. Xaver nemůže nic. 

Přesto mu dal Zeman přednost. 

Prima i Nova by se mohly přetrhnout, aby právě ony měly Zemana jako tahák pro reklamy. A ono ne. Zeman si povídá s minimoderátorem na regionálních stanicích Českého rozhlasu... Přímo se vnucuje hodnocení, že stále je to tak, že Zeman určuje trendy a Zeman si vybírá. A nedělá to pro peníze, ale prostě podle svých vlastních záměrů a ani miliardář s vlastní televizí s tím nehne. 

Doufám, že mi v diskusi pomůžete a pro mě i ostatní čtenáře dodáte další podrobnosti a vlastní postřehy, proč Zeman vlastně opustil Soukupa a proč zrovna Xaver... 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (71 hlas)

Komentáře

má péči o jinou problematickou organizaci - ČT. Na tom není nic divného, že ?
Musíme si pomáhat !

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Admirále, ono v případě téhle kauzy činí scallopům (použito jak jednotka stejných reakcí) problém, že je rozdíl mezi kádrování a kádrováním. Obdobě scallopa jsem se to pokusil vysvětlit na jiném diskusním fóru takto.
Chápu Vás. Nedokážete rozlišit kádrování a kádrování. Zkusím Vám to vysvětlit srozumitelněji. Do evropského parlamentu dlouhodobě kandidoval úspěšně ve Velké Británii nějaký Nigel Farage s jasným cílem - vystoupit z EU. Nikoho tam nenapadlo sepisovat petice - Stáhněte kandidáta, která otevřeně zpochybňuje smysl existence EU a proto nebude hájit veřejný zájem. Snad i Vy pochopíte, že by to bylo poněkud pošetilé a směšné. Ta petice je přece stejný případ. Proč? Nastavením pravidel volby radních a skutečností, že rada nedisponuje kompetencí zrušit veřejnoprávní média stejně jako evroposlanci nemohou zrušit EU postavenou na základě multimezinárodních smluv. Úlohou radních je hlídat dodržování nějakých pravidel - konkrétních pravidel jako třeba vyváženost či hospodaření daných těmi pravidly.
Snad Vám docvakne, že petentům nejde o žádný veřejný zájem, ale o správné názory - ty jejich - třeba na tu vyváženost, jak by měla vypadat, které vydávají za ten veřejný zájem. A to je to kádrování v duchu komunistů. Pořád tomu nelze porozumět v čem tkví manipulace senátorské petice a petice Halíkovic ČKA? Ona z toho mj plyne i neznalost petentů stran těch pravidel týkajících se jak kompetencí rady a radních tak neznalost nastavení pravidel stran uchazečů o místo radního čt či rozhlasu. A něco vypovídá o petentech z řad senátorů.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Má jednu, pro kavárnu zcela ZÁSADNÍ VADU. Je např. ortodoxní katolička a jako taková nemůže jednat v rozporu se svým svědomím. Z toho plyne, že pokud shledá v hospodaření ČT nesrovnalosti, tak po tom půjde a nedá se podplatit. Navíc, ideje kavárny neuznává, ekonomicky ideově je klausovka (můj ty Bóže!).
Za ženu bych ji asi nechtěl 😉😉, ani jako političku bych ji nevolil, ale pro kavárnu s televizní mafií je opravdická nefalšovaná hrozba. To místo je pro ni jako dělané.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Až najdeme odpovědi na Vidlákovy dnešní otázky, můžeme si za odměnu společně sborem zapět trochu jinou hymnu EU. Melodii si většina z nás ještě dobře pamatuje a text není složitý.
Přátelé, dejte si:

http://www.zvedavec.org/vezkratce/16754/

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Výborně to napsal i za mně Ládik.
Když je Soukup podobný narcis,jako Zeman,snad nikomu neušlo,že více času v tom pořadu mluvil Soukup,co dost posluchačů odrazovalo.Jen bych řekl,že Zeman neudělal dobrou reklamu Xaverovi,ČT jede proti Zemanovi i proti podobným jako Xaver.Podobně bude na tom Lipovská,jako poradkyně Klause.Proto to i tak může být,že jako Zeman zkouší jiné média,aby nakonec skončil u NOVY.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Umřel další americký herec.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kirk se narodil v městě Amsterdam v americkém státě New York Heršelovi (Harry) Danielovičovi (1884–1950) a Bryně Sanglel (*1884). Rodiče byli chudí Židé z Ruska, kteří emigrovali z Gomelu (nyní Bělorusko).[4]

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

No jo. 101, kdo z vás to má.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Jo, mit vsichni jeho prachy, tak je stoletejch urcite vic. Urcite nikdy neochutnal polske uzeniny z ceskyho supermarketu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

jsem mu ještě 2 roky ubrala.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Xaver sere protagonisty PAL již delší dobu. Dává prostor politikům, aby se u něj vyjádřili v uvolněných rozhovorech o nepolitických tématech (ala rozhovor s prezidentem), což by asi nebylo tak hrozné, ale že dal tento prostor i Babišovi, to je naprosto neodpustitelné.

Na to konto Hlídací pes poštval na Xavera ČT a ta na něj poslala vyšetřovatelku. Jak však byla mladá zapálená vyšetřovatelka zaskočena, Xaver na ni čekal se svým kameramanem, byv si zřejmě dobře vědom, co dokáže kreativní střih (viz Godot výše). Navíc dával nehodící se odpovědi a odpovídal otázkami, čímž byla pipi (vyšetřovatelka) naprosto zaskočena. Celá reportáž proběhal mediální prostorem, nedalo se to přiupravit, byl z toho mediální škandál.

Na to konto Xaver rozšířil řadu svých ideozločinů tím, že rozkryl kde že sídlí věhlasný Ústav nezávislé žurnalistiky. To byla docela cihla do rybníčka PAL.

ČT mu na odplatu udělila anticenu. Kyselý citrón nebo tak nějang. Xaver byl ovšem tak drzý, že si pro cenu přišel a že využil příležitosti se vyjádřit a co řekl, si v ČT za klobouček nedali.

Je to taková malá válka, asi jako ji vedl svého času Žižka proti Rožmberkům.

Je pro mně naprosto pochopitelné, proč si Zeman vybral po Soukupovi zrovna Xaver. Je to přesně v jeho intencích.

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

Mmj. - reportáž vyšetřovatelky z ČT s Xaverm doporučuji shlédnou (dával jsme sem kdysi odkaz). Je to skoro tak dobré, jako byla na ČT americká volební noc.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

"Dospěl jsem k závěru, že pořad Týden s prezidentem na TV Barrandov již vyčerpal svůj potenciál, a nemůže tedy přinést nové impulzy,“ uvedl mluvčí."
Soukup se dost podbízel, a to Zeman nemá rád. Zajímavý, přitažlivý pořad potřebuje střet názorů, ne monolog.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

V ČT je střet názorů vyloučen ! Moderátor, plus případný další host, jiný názor překřičí !

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

by se dalo označit i jako lezení do zadku. Zeman měl kdysi střety rád. Dnes už jen recykluje staré bonmoty a tváří se jako starý mudrc.
Diskutující na kydech také asi nemají rádi střet názorů, rozhodně tady nikdy žádný není.

Průměrný počet slepic: 1.4 (11 hlasů)

Jo, my si tu se scallopem tak notujeme. I s vami si notujeme. Pozvete Moravce, Geislerovou a Novotnyho a taky si zanotujeme.

Urcite zas prijdte.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Já vaše názory čtu, akorát necítím potřebu reagovat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak čísla okolo koronaviru se vyvíjejí příznivěji, jen se to týdně trojnásobí. Aktuálně vypadá výhled takto:

Konec února: mrtvých 17 tis. Infikovaných 800 tis.
Konec března: mrtvých 1 mil. Infikovaných: 70 mil.
Konec dubna: mrtvých 112 mil. Infikovaných: 5 mld.

Únor je tedy pro nás ještě možný normální život bez omezení a v březnu bychom se měli nachystat, že v dubnu už to možné nebude. Protože tomu vůbec nerozumím a jen počítám na kalkulačce, je možné, že to bude lepší a jsem zvědavý, jak se ten virus zastaví a proč.

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

nebudeme jako prasata a nebudeme na sebe kaslat a budeme si myt ruce a vir se zastavi

tyhle vypocty ukazuji ze v cervnu bude nakazena cela galaxie

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

No a proč myslíte, Karle, že mimozemšťani v celém vesmíru vypumpovali vzduch?
Prostě se vakuově chráněj, aby jsme je neinfikovali!

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

A zrovinka náhodou se zaměřuje ta korporace Gilead Sciences na antivirotika
a také jen pouhou náhodou patří mezi její majitele Black Rock ..............

https://cs.wikipedia.org/wiki/Gilead_Sciences
https://cs.wikipedia.org/wiki/BlackRock

https://www.denik.cz/ze_sveta/koronavirus-lecba-test-cihlar-20200206.ht…
Odtud:
"Náhodně vybraní účastníci klinické studie budou dostávat lék remdesivir, a to jednou denně, celkem deset dávek; ostatním bude podáváno placebo - tedy neúčinná látka, která je upravena do stejné formy jako lék. Po 28 dnech experti vyhodnotí, nakolik antivirotikum nakaženým pomohlo, napsala agentura Bloomberg. Firma Gilead Sciences poslala do Číny dostatek dávek k ošetření 500 pacientů....
Remdesivir zatím v USA nebyl schválen pro užívání lidmi. Ve výjimečných situacích, kdy neexistuje účinná alternativa, nicméně mohou úřady testování přípravku na lidech umožnit, připomněl americký deník."
******************************

P.S. Skuteční vlivní.
( pro zájemce, co si rádi počtou v angličtině)
https://www.cnbc.com/2020/01/23/davos-blackrocks-larry-fink-feared-a-se…

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážení diskutující, všimli jste si, že již po několikáté, když se ve Vidlákově článku objeví závadná slova typu "Zeman, Babiš, Minář, senát..." objeví se ihned celý šik elfů, trollů a mlžů. Oni snad na to maj nějaký program, který tyhle závadný stránky skenuje a sirénou je poté vyžene z kutlochu a hybaj do práce. To by byla ta sofistikovanější verze. Osobně si myslím, že každou noc má službu nějaký "deveťák", který dotyčné weby povinně čte při mimořádné události kdekoliv v nějaké diskusi vyhlásí poplach ostatním.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by Iroot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podle mne je to ten stejný.

Na Parlamentních listech taky řádí pouze 1. Stačí jméno Zeman a pár dalších a je úplně nepříčetný. Vtip je v tom, že můžete mít zaregistrován nekonečný počet jmen. Která se objeví vždy v diskuzi pospolu, pokud je přítomen, dokonce si sám odpovídá. Byl nachytán na hruškách a přiznal se k tomu v diskuzi. Prostě odpovídal pořád jednomu diskutérovi a pravidelné hanlivé příspěvky pod různými jmény najednou zmizely. Tak bylo jasné, že je píše 1 osoba. A typově, pravopis, slovní spojení i typické výrazy, prozrazují jednoho člověka. Sprostě nadává na prezidenta a útočí na lidi.

Tribuna napadl, že je soudně trestaný pedofil a ten to dal k soudu. Tak se zjistila jeho identita.

https://outsidermedia.cz/Typicky-pravicak/

Ten nick, Parabellum, bylo jedno z jeho jmen na Parlamentních listech. Teď tam má jmen aspoň 20. Chodí i na Novou Republiku. Typově pořád to stejné. A chodil i k Vlkovi. Ten musel kvůli němu zrušit nebo regulovat diskuzi.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

se podle dnešních novinářských informací rozpůlilo na 3 díly, když spadlo za ranvejí do díry hluboké 30m. Včera se ze 176 lidí nikdo nezranil. Dnes jsou 3 mrtví a 179 zraněných.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Rád bych upozornil na Vidlákovu myšlenku z předvčerejška, že někdy je dobré nechat blbce vypovídat. A jen číst, jaké perly z něj vypadnou. Scallop je opravdu názorný příklad, jakkoli se každému z nás a to zcela jistě také čas od času povede splodit takovou perlu. Proto jsem rád, že sem chodí. Ale ano člověk - to jsou i scallopové a hlavně scallopové v nás. On s tím má leckdo docela problém - viz nedávný vstup Jeníka Čermáka. Ale scallopa začínám mít lidsky rád. Co vstup, to konstanta něčeho ryze lidského v neobvyklé koncentraci. Ale mnohdy i nastavené zrcadlo nám ostatním.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, v širším slova smyslu máte pravdu, Alexi, i já pociťuji i se scallopy určitou biologickou spřízněnost...

Koneckonců máme my primáti (o sapientech bych už dnes ze skromnosti raději nemluvil) s měkkýši, ředkvičkami i spirochetami společného jednobuněčného předka !
(Nebo přinejmenším Otce, abych neurazil vyznavače inteligentního designu)

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

Ah, nemohu nereagovat na větu - v širším slova smyslu máte pravdu - ona mne rozesmála neb dne dnes jako starej blbec vím, že absolutní pravda neexistuje a hlavně, že to, co chce člověk skutečně vyjádřit se mu nepovede - nedostatečná vlastní slovní zásoba, na vysvětlení by potřeboval dvě strany atd, atd. A že se mi podařilo napsat kraviny. Ono na starý kolena zjišťuju, že čeština není jeden jazyk. Něco napíšu a pak čumím, dle reakce, že dotyčný snad četl úplně něco jiného než jsem napsal.
Jen taková vsuvka i zpověď.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal jsem to pln "dojmů" z dikusí na jiném diskusním fóru. A ještě mne napadlo něco pro scallopa. To diskusní fórum je na MFD a tamních blozích. Pokud si někdo myslí, že na Aktuálně.cz je u tamních blogů jak stran blogerů tak stran tzv diskutujících scallopů jako jednotky přehršel, hrubě se mýlí. Na MFD blozích je doslova žeň. Jen se bojím, aby nám scallop odtud neutekl. Ona je to fakt dobrá prevence a varování pro každého z nás.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Očkování kravskými neštovicemi odenávna pomáhalo, když pak přišly ty pravé.
Škebla je (myšlenkově) oslabenej, nevirulentní kmen.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

já bych řek, že je virulentní ve formě. On se našinec taky dokáže řácky nasrat. A bacha na henty mutace. Já jsem za dobu své existence v diskusích zmutoval k nepoznání sebe sama. -smějící se smajlík

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Předně na veřejnoprávní ARD jsem se při pravidelném sledování Tagesschau ve 20,00 hodin dozvěděl o palácovém převratu v hlavním městě Duryňska Erfurtu, kde díky hlasům echt nacistyckého šéfa místní AfD vyhrál volby nýmand za FDP. https://www.ardmediathek.de/ard/player/Y3JpZDovL2Rhc2Vyc3RlLmRlL3RhZ2Vz…
Další krásné video se událo při rozhovoru jazykotlapky a šišly Tachecí na ČR Plus v rozhovoru této milenky pravdotrusa Mathé s bývalým guvernérem ČNB Miroslavem Singerem. Fakt to stojí za to vyklepal šišle kožich jak se patří. https://www.youtube.com/watch?v=GoeTpoBhi4E

No a potom ten rozhovor Xavera s prezidentem Zemanem. https://region.rozhlas.cz/milos-zeman-nekolika-lidem-jsem-odpustil-ale-…
Na Xavera se dívám už dost dlouho. Jednak vede zajímavé rozhovory se zajímavými lidmi jednak na https://xtv.cz/, ale také každou neděli od 21,00 na Xaver Live https://www.youtube.com/channel/UCHUKlFSiEZZNZ2z1zG45Cuw
Naposledy hodinový rozhovor s Cyrilem Svobodou, kde Svoboda pronesl zajímavou myšlenkyu, že Česko je politicky rozdělené na Prahu, jejíž hranice jsou tvořeny obvodem kružnice se středem na Staroměstském náměstí a poloměrem do Říčan a zbytkem republiky.

Sledovat Xavera opravdu stojí za to, před Svobodou u něj v neděli byl Robert Šlachtu, také výborné a řada dalších, včetně omilostněného Kájínka.
Proč si nyní povídá prezident s Xaverem. Něco bude za vztahem prezidenta a nového velvyslance ve Francii někdejšího šéfa rádií Evropa 2 či Frekvence 1 Michela Fleischmanna. Xaver byl dlouhá léta Fleichmannovým zaměstnancem a byl s ním zadobře až dodnes.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Xavera vnímám už dlouho, zaujal mě právě na té Frekvenci 1, kde dělal pravidelné podvečerní rozhovory, po kterých se pak začal opičit ČR s 20 minutami Radiožárnálu, ale to teda fakt není ono. A už tehdy na té F1 (kolik to můře být - 15, 20 let??) jsem si všímal, že je vždycky korektní, vždycky na hosta maximálně připravený, pohotový.
V současné době se udělal sám pro sebe, a jestli získá nějakou "exkluzivitu" na pravidelné nebo občasné rozhovory s MZ, bude to mít dva efekty - jednak bude v éteru veskrze příjemný pořad, a druhak závistivci z majnstrýmu chytnou chlopeň. V obou případech se báječně pobavím.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

srdečný dík za komentované(!) odkazy!
Je zajímavé, jak málo se mluví o tom, že i prezident republiky nemá prakticky možnost něco v masivně sledovaných médiích napsat nebo promluvit bez sestříhání či něčí (dez)interpretace.

A pokud je s ním kdekoli puštěn rozhovor, kde komentátor neodpovídá vysokým manipulativním parametrům České kalouskovize a jejích moderátorů, je požadován postih média a rozdávají se citróny.

Přiznám se, že i já jsem o některých skutečnostech z Vašeho článku nevěděl a nevěděl jsem jistě, , kde rozhovor se Zemanem hledat.
................

Nakolik se můžeme spolehnout na světová "spolehlivá" média s desetitisíci zaměstnaců a miliardovými rozpočty (na rozdíl od těch alternativních s nula až dvěma zaměstnanci) je názorně vidět dokonce i na zářném ostře sledovaném příkladu včerejší letecké havárie v Turecku a extrémně proměnlivých "zaručených zpráv" světových agentur o počtu zraněných...

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

před i po dialogu s vyslýchaným, aby byly si náhodou neudělal divák vlastní názor.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

a smysl příspěvku v prdeli !
V ČT se často objevuje komentář před, i po dialogu s vyslýchaným, aby si náhodou divák neudělal vlastní názor !
Někdy mě takové jednání přivádí k zuřivosti !

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč nejde Vidláku už odeslané příspěvky ještě opravovat jako na Aktualne?

Zatím bez slepic

Ale Laco, tohle je Vás, jak Vás znám, přece nehodno. Přece rozdílný softeware.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

C je uznaná obojetná souhláska! (kecy, cype)...
...a nacysta je už kodifikovaný tvar ve spisovné ostravštině!
Viz Ládik Větvička, ostravsky jungman, nacysta a komentátor Mladé fronty fčil!

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Me se to libi. Nacyste byli tvrdaci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Abych pravdu děl, jsem na tom tak, že nemám potřebu hledat motivace, proč, co kdo činí. Pokládám to za lidské, ale pošetilě. Do druhé hlavy nikdo vidět nemůže, jakkoli je v konkrétním případě kdokoli přesvědčen, že ví, jak ten druhý uvažuje a proč co dělá. Chápu, že to člověka nutí se na ty motivace ptát, ale až příliš často se ze spekulace stává pro mnohé fakt. Mám-li v tom rozhovoru u Xavera něco vidět, tak snad totéž co třeba u vyznamenané Kohoutové, která čelila aktivismu Šabatové jak ředitelka jedné zdravotní školy ve věci šátku jako náboženského symbolu. Jeví se mi to stejně.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

U studánky v zemi mina,
píseň pěje dětský ret.
Toť bruselská laskomina;
za rohem je minaret.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Kam my čeští beduíni
kam půjdeme posedět.
My jsme teďka celí jiní
škoda na nás pohledět.

Bílá kůže, mozoly,
hůl, bederní rouška
bez magnetů buzoly
sako Chocholouška.

Tak dlouho jsme volili
až to přišlo samo
všeci na nás smolili
kéž by přišel Sámo.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

Tak dlouho jsme volili
až jsme nauku zvolili
sami se naukou stali
na život skutečný
beduínů českých jsme
tak trochu couhali

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

jen duše svobodná
uvolní místo pro ducha
jenž se na obloučku
nad tím vším pohupuje
a vše v jedno splývá.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

udělá ropucha.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

A přátelé se budou na svých cestách scházet
a vyprávět si o svém příteli největším,
o nauce,
teda ropuše :-)

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

koukám, že už se vám udělalo líp!
Nebo mají vaši víři pozitivní dopad na mozková poetická centra.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

In reply to by Bajgar (neověřeno)

Trvalý odkaz

A to tu není Bílé slunce pouště.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

In reply to by Bajgar (neověřeno)

Trvalý odkaz

I ten Sámo přišel z Říše,
sice Franské, nevadí
vítěz vždycky jak chce píše
i když to moc neladí.

Jako Babiš byl to kupec
zahnal krále Dagoberta
ni on nebyl žádný tupec
nehrál si na introverta.

České kmeny v jednom šiku
umí hájit republiku
když maj koudel u prdele
všichni kopou jako Pelé.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)