Hnůj, Kotleba, AfD, Zeman a kydání

Autor
Štítky

Moje osobní vidlácké krédo zní, že se musí kydat. Platí to pro jakékoliv lejno. Skutečné, duševní, symbolické, slovní, i jakékoliv jiné. Není to zase až tak triviální úvaha, proto mi dneska dovolte rozvláčnější článek u kterého vlastně ani nevím jestli bude dostatečně srozumitelný. Budu nucen používat neslušná slova, ale bez nich bych musel text příliš okecávat. Odpusťte mi to prosím. 

Víte, my lidi v našem kulturním okruhu jsme problém s naším životním odpadem vyřešili zhruba před sto lety pomocí záchodu a od té doby se toto zařízení dostalo do každého bytu. Člověk se prostě zavře na oné malé místnosti, použije diskrétní navoněnou porcelánovou mísu a tradá - nejošklivější část projevu života odplouvá do kanalizace, abychom se s ní už nesetkali. Na další zpracování máme odborníky kteří jsou za to placení a stroje, kterým smrad nevadí.  Celá tisíciletí předtím byl člověk se svým odpadem konforntován mnohem bezprostředněji. Od přímého ulpívání na rukách, přes jeho vynášení v nočníkách, kydání vidlemi a šlapání do něj. 

Někdy mívám pocit, že právě WC udělalo do našich duší větší brázdu než to kdy dokázal Nietsche, Aristoteles, Kant i Hus dohromady. Prostě jsme si zvykli, že hovno diskrétně odpluje a už se o něj nemusíme starat. To kdysi nebylo. Člověk musel kydat nejen po zvířatech ale i po sobě. Tuto zkušenost přenesl i do náboženských představ - přečtěte si kteroukoliv svatou knihu - všude se dopracujete k očištění se, čistotě před Stvořitelem, opětovného obmytí se... a samozřejmě všichni chápali o co jde, protože každý měl lejno mezi prsty a velmi snadno si dovedl představit, co se myslí očistou duše, protože měl přesnou představu, kolik práce dá očistit tělo a ještě víc práce dá ho udržet v čistotě. 

Nepřekvapí proto, že největší světové náboženství dospělo ve svých představách k tomu, že je nereálná absolutní čistota, tedy je nereálné žít bez hříchu a je proto nutné své hříchy pravidelně kyda ta tím čistit svojí duši. 

Dnešní doba nás dostala dál. Tělesná čistota je pohodlná a samozřejmá. Nemusíme kvůli tomu ohřívat studenou vodu, nemusíme tuto vodu nanosit od studny, nemusíme se starat, aby ta voda byla alespoň přijatelně čistá. Stačí otočit kohoutkem a o všechno ostatní se postarali odborníci a stroje.  Stejným způsobem jsme z našich životů odsunuli umírání i tělesné projevy. Internet je plný příběhů o hrozících rozvodech, protože jeden z partnerů se dloube v nose nebo prdí. Pornografické filmy učinily z pohlavního styku rovněž záležitost plnou vůně fialek a superkrásných pocitů - nikdy tam nic nesmrdí, nic není ušpiněné, vše je výhradně super. 

Jsem příliš troufalý, když řeknu, že průměrný měšťák si tuto představu transformoval úplně všude? Práce neznečišťuje, protože probíhá v  kanceláři. Z člověka vychází vlastně cukrová vata, mlíko kráva sama dojí rovnou v tetrapaku, salámy se přímo ukrojí ze zvířete, které je přešťastné, všechny krávy se pasou na zelených loukách a prasátka vesele chrochtají v čisťounkých výbězích, všechno se děje samo, nestojí to žádné úsilí. Stejné je to i v politice ne? Politici jsou demokraticky zvolení slušní lidé, kteří by nikdy nic neukradli, státní úředníci jsou lidé na svém místě. Migranti by neublížili ani mouše, být otevřený světu nepředstavuje žádné nebezpečí, funguje to vlastně stejně jako láska na jednu noc - stačí sprcha a kondom. 

A pak přicházejí ta překvapení, když se člověk potká s hovnem. Politici kradou jak straky, myslí především na sebe, teroristi se odpalují, menšiny taky kradou a podvádějí, vlastně každý člověk dělá nějakou zakázanou neplechu, všechno je tak trochu na levačku, všechno smrdí. A sáhnout na lejno se člověk štítí, protože to vůbec nezná. 

Reakce je pak velmi snadná - všechno zakázat, všechny špiclovat, udělat zákon na každý bobeček i každý prd a vlastně už dlouho je to tak, že nám sice dovolují jíst, ale veškeré sraní je zakázané. Jenže průšvih -  něco takového se zakázat nedá, protože je to zcela normální projev života. Stejně jako se nedá žít bez hoven, nedá se dělat politika bez korupce a průmysl bez znečištění. A tak se potajmu kadí v temnějších koutech a ti méně zkušení se tomu diví, snaží se s tím bojovat, aby pak zjistili, že sami mají také svoje výkaly ze svého života, které nesmrdí o nic míň. Vzpomenete si na Bangu, kterak se tak rozčiloval nad lejnem v podobě zpěváka Ortela a zároveň zapomněl, jaký hnůj má za sebou v podobě svých ranných textů...  

Pak nastupuje druhé řešení - přikrývat ty hovna slámou. Přestanou být vidět, dokonce při dostatku slámy přestanou být i cítit a dlouho se nic neděje. Jen se člověk nemůže zbavit dojmu, že to pod ním stále více čvachtá, přestává mít pevnou půdu pod nohama a začíná se děsit chvíle, kdy do toho upadne, protože je mu jasné, že ho to pohltí... a pokud nepohltí, tak alespoň hnusně načichne. A shora padá další sláma. Policajti nejdřív potřebují pendreky, pak pistole, pak neprůstřelné vesty a leckde už to nejde bez obrněných aut. Nejprve se všude dají značky, pak dopravní kužely, pak zátarasy a nakonec betonová zeď s ostnatým drátem nahoře. Cpou se peníze do integrace, atiradikalizačních programů, bojuje se za Prahu na druhém konci světa. V médiích se maluje situace na růžovo, o stále více vylézajících sračkách se nemluví a kamery se natáčejí jinam. Pokud na to někdo upozorní, je promtně uklizen a přihodí se další sláma na zakrytí. 

Pak si tu a tam někdo řekne, že to takhle dál nejde a zapíchne do té páchnoucí hromady vidle. A jak s tím hnojem pohne, vyvalí se takový puch, že se to nedá vydržet....

Přesně takto se dívám třeba na Kotlebu na Slovensku, nebo na aktuální kauzu zvolení zemského premiéra v Durynsku. Lidi sice netouží se zabývat hnojem, ale nejsou blbí. Dokonce ani politici nejsou blbí. Ani Němci nejsou blbí a ani Pražáci (i když často tvrdím opak) nejsou blbí. Postupně prostě lidem na všech úrovních dochází, že takhle to dál nejde. Nejde do nekonečna zakrývat problémy, nejde prostě topit pod kotlem, přiklápět pokličku a čekat co se stane. Ten hnůj se prostě musí vykydat, protože se v něm žije pořád hůř. 

Tu a tam se najde někdo, kdo z furiantsví, neznalosti, nebo altruismu vezme vidle a konfrontuje celou společnost s tím v čem doopravdy žije. Trump, AfD, Kotleba, Zeman....  a další a další. Ale kydání není nic příjemného. Vyvážejí se hovna, která smrdí a najednou jsou vidět. Na konci není žádná čistota na věčné časy, ale jen míň hoven, která tu jsou pořád. A když se vyvážejí hovna, cáká to na všechny strany. A nejvíc jsou ty cákance vidět na těch, co se doteď drželi nejdál a zdají se být nejčistší. To se pak špatně podává ruku těm, kteří se už řádně zasvinili od celospolečenského marastu ve snaze s tím pohnout. a nebo prostě proto, že jsou nuceni v tom žít.  Mrkněte na Babiše... on teď zjišťuje to, čeho se já bojím nejvíc - že je toho hnoje už tolik, že přestává být v lidských silách ho uklidit a pokud se s ním pohne, smrad je tak strašný, že každého přejde na uklízení chuť. Navíc už zřejmě ani není dost místa, kam ho dát, aby tam vyčichnul a proměnil se v humus. Takže dojde k tomu stejnému jako jeho předchůdci - podržet si nos, vypěstovat si odolnost a zkusit na tom alespoň vydělat. 

Zeman zůstal u toho ukazování. Ne že by to bylo špatně, ono je zoufale zapotřebí, aby někdo odhrnul slámu na povrchu a ukázal, coře to kvasí pod ní. Jenže z toho nic neplyne. Ani na vrcholu společenského i politického žebříčku není možné ani vydat rozkaz ani jít příkladem v kydání. Díky Zemanovi leckdo otevřel oči, ale na hromadění hnoje se nic nezměnilo. 

V Durynsku se někdo z CDU už nemohl dívat na liberály a komunisty, jak to vedou a domluvil se s AfD. Vyvalil se pořádný smrad, který bude mít ještě velký dosah. Já jsem v tomto případě pesimista. Myslím že se kydat stejně nezačne. Nakonec tam ty místní aktéry uštípou a novopečený premiér Kemmerich dlouho v křesle nezůstane. Stejně tak nepochybuju o tom, že bude dovezeno dost slámy, aby se sračky zakryly a pojede se dál. Díky tomu se v AfD budou objevovat stále větší drsňáci, protože tu ostrakizaci snesou jen jedinci s mimořádně hroší kůží a odolným žaludkem. Německo má ještě hodně slámy a ještě dlouho může nechat problémy kvasit tam dole i s miliony lidí. 

Na Slovensku je to totéž. Čaputová je jeden z nejhezčích věchetů slámy co jsem kdy viděl. Krásně zakryla problémy dole. Od romských osad, přes mizernou životní úroveň, korupci mezi všemi a všude, po mafiány i bordel. Tak moc všichni zavírali oči před realitou a sváděli všechno na Fica, až si možná zvolí Kotlebu. Ale i kdyby... pochybuju, že slovenská společnost ustojí situaci, že  by se opravdu začalo kydat i kdyby Kotleba stokrát chtěl.  A vlastně ani nevěřím, že by se Kotleba by se nějakého kydání ujal. Něco jiného je nadzvednout marast a něco jiného je se jím dlouhodobě a systematicky zabývat. Zřejmě zjistí to samé co Babiš - hnoje je moc, smrad je příliš velký, zkusíme to zase zakrýt a něco na tom trhnout. 

Doba je stále zralejší na nějakého Hérakla, který do toho augiášova chlíva prostě vpustí řeku, která to vyplaví všechno. Vinný, nevinný, čistý, špinavý. Nemám z toho vůbec radost. Taková voda sice odplaví hnůj, ale ledacos se v ní utopí a hodně se toho i  rozbije. 

Celospolečensky žádné řešení neznám... toho hnoje je už tolik, že jeho vykydání bychom asi nikdo nesnesli. Pochybuju, že někdo dopravdy chce, aby se všechno změnilo a dlouho předlouho byla vidět jen špína a smrad. 

 Ale pokud můžete, kydejte alespoň pravidelně svoje životy. Řešte rozpory se sousedy hned, řešte domácí hádky co nejdřív. A chápejte, že život produkuje lejna. Bez nich to nejde. Ale pokud je budeme včas a pravidelně uklízet, bude to nepříjemné jen trochu a jen chvíli. Navíc to všechno zlé ještě po čase dobře zužitkujeme. Ale pokud nám to přeroste přes hlavu, jednoho dne nás to všechny otráví a zabije. 

Neděsím se Kotleby ani AfD ani Zemana, ani Babiše, ani Trumpa. Tedy zatím. Mnohem víc se děsím toho, že se dál budou problémy zakrývat slámou.  Za pár let už se podobní aktéři budou Hitlerovi podobat mnohem více. A lidi je budou víc volit, protože hnoje zase přibude a slámy ubude.  Aby svatý boj proti těm, kteří se dnes nebojí říkat v jakých jsme sračkách, neskončil nastolením těch, kteří prostě strhnou zdi a vyplaví to bez ohledu na následky.  Aby jednou taková záplava nebyla jediná možnost... 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (108 hlasů)

Komentáře

Tohle je jedinej příspěvek, když po jeho přečtení jsem necítil potřebu, se jít umít, nebo osprchovat. Děkuji za něj! Jak je vidět, jde ty naše pozemské problémy popsat i slušně. A řešení? - Nenechat se manipulovat, a myslet, a konat po svém! A to platí nejen pro kostel, ale i parlamenty a vlády na celém světě! A taky na naše školy o kterých řekl jeden moudrý člověk, že zřizovatel se nesnaží žáky naučit tomu, co je ke prospěchu žáka, ale co je ke prospěchu zřizovatele, tedy státu a těch, kteří užívají své moci. Moudrost se tedy nezískává ve škole, ale vlastním myšlením a zkušeností...

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

In reply to by Návštěvník (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bingo.
Školní nauka neznačí moudrost učitelů, ani žáků.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Na to jsem již reagovala jinde.
Zde na kydech nejde o fascinaci, ale konstatování skutečnosti.
Rodíme se přirozeně mezi močí a výkaly, pokud nerodíme sterilně císařským řezem.
Chováme a pěstujeme svou potravu na výkalech, pokud ji nezískáváme chemicky, což nemusí být pro tělo až tak výživné, dokonce ani zdravé,...
Tož luskouny, hady ani opice nekonzumujeme, coronavirus získáme jinak....

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

No a že tu kydáme? Třeba díky tomu mnohé pochopíme, změníme názor,...
Jakousi rovnováhu k zamyšlení nám tu poskytuje i scallop.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je to opět (alespoň pro mne) Vidlákovsky přesné. Je pravda, že mnoho dříve běžných věcí z našich životů zmizelo, já například zatím nikdy neviděl mrtvého člověka jinak, než na fotce, či ve filmu...
Jsou odsunuty někam daleko, do historie, na vesnici, či do zaostalé ciziny... A přitom stačí tak málo, ta hranice je tak tenká...

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ficovu nomenklaturu - která slámou léta kryla Kočnerovu mafii tak dlouho, až začal zabíjet novináře - pan vidlák kritizovat nebude. Zemanovu vládu - která slámou překryla Mrázka na úřadu vlády a gigakorupční akci na nákup grippenů - také ne.

Poslušnost se cení - u ovcí i ovčanů. A poslušnost odlišuje pravdoláskaře od lžinenávistníků: pravdoláskaři kriticky sledují i ty politiky, které sami zvolili; když lžinenávistnící někoho zvolí, tak k němu cítí slepou poslušnost.

Průměrný počet slepic: 2.7 (19 hlasů)

Dovolte mi otázku scallope: Proč chcete Vidlákovi nařizovat, o čem má psát? Pokud chcete, aby tady na Kydech byl článek o tom, co tady podle Vás má zaznít, napište jej a zkuste Vidlákovi zaslat, mně přišel velmi otevřený. Tedy zkuste překročit tu hranici od kritiky destruktivní ("všechno je tu špatně") k té konstruktivní ("já vám ukážu, jak se mají psát články").

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

Víte proč nebude zřejmě Vidlák kritizovat Vámi označené?

Protože jsou za to placeni celé houfy "hlídacích psů" včetně Vás. Proč nosit dříví do lesa.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Až jeho potomkům dorostou další tři nohy, z toho nejprogresivnějšího bude maximálně vakovlk.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Ona stačí jedna skutečná krize, kdy fakt nebude "co žrát" a ty co "mají svazáckou/alfskou/slunířkářskou/aj. pravdu, at je rezim jakykoliv a jejich označení jakékoliv", tak budou muset začít pracovat, protože už nebudou prachy na neziskovky...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Zase to, škeblo, s tou falešnou sebekritikou tak nepřehánějte, on vám za ta léta věří jen plp!

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Velmi si vážím Roberta Fica. Pokládám ho za svého přítele. On má to, co řadě českých politiků chybí. Říkejme tomu charisma, personální kouzlo či chemie,“ chválil Zeman po takových setkáních.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zeman-vyznamena-slovenskeho-premiera…

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

že tam v úřadě máte úhel pohledu určený z brusele (dobrovolně, samozřejmě, jinak by vás do služby nepřipustili), který jasně určuje, kdo se má kritizovat a kdo se kritizovat nesmí. Takže služební výkon jakože dobrý, ale jinak tady holt není vaše/jejich ČT09 ani tiskoviny z bakarlína.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Scallope, vy se asi řídíte starým heslem:
Serte rychle, podle norem,
EU hovno buď vám vzorem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vlk dnes bere koronavirus pěkně do šíře
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2020/02/07/koronavirus/#more-961099
Zvláště úvahy o hranicích urbanistiky a důsledcích na globalizaci jsou podnětné.

Nebýt toho, že do koronaviru zamíchal šance Ježibabiše a jeho šance na zvolení ve sněmovních volbách, bylo by to za pět slepic.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Je dobrý, až na to, že se může jen idiot těšit, až epidemie přepadne Česko a díky tomu padne vláda nenáviděného Babiše.
VLK JE IDIOT!

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)

"Ostatně tvrdím, že Kartágo musí být zničeno"
"Ať zhyne svět, jen když zvítězí Právo"

"Ať vychcípají všichni pozemšťané, jen když nepřežije ani Babiš!"
"Pravda, láska, Vlk a jeho demoblok zvítězí nad lží a nenávistí!

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Voní vám hnůj, nebo smrdí? Voní vám močůvka, nebo smrdí? A nakonec voní vám siláž, nebo smrdí?
Za mládí jsem prázdniny prožil na moravské Vysočině na vesnici. Tam ještě staří sedláci vyváželi opravdový hnůj a opravdovou močůvku. Siláž by krávě nedali. A tak mám vůni vyváženého hnoje a vyvážené močůvky jako vůni, jako něco zdravého, co prospívá polím a loukám. Po takové močůvce kvetla louka na vysočině tolika nádhernými kvítky a kráva starého mlynáře Svobody se s takovou chutí jala trhat celé trsy té tmavě zelené trávy promíchané se zvonky a čertví jakými ještě kytkami.
Pak přišla doba, kdy se na pole a louky začala vyvážet močůvka míchaná s obsahem senkrovny a z hnoje se začal vyrábět plyn. Krávám začali dávat nasekanou a udusanou kukuřici, hezky skladovanou pod PVC plachtou půl roku v betonové vaně, pro jistotu natřenou bílou barvu, o které po deseti letech zjistili, že je silně rakovinotvorná a už je v celém potravinovém řetězci.
Nevím co s tím, aby mi hnůj zase začal vonět. Ale vím, že to kdysi tak bylo.
Nedalo se kolem toho pole jet autem s puštěným větrákem.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

To je moc dobrá otázka :) Já na stará kolena (to levé zvlášť :)) docházím k tomu, že normální hnůj mi "voní" (jako parfém bych ho nepoužil, ale je to vůně pojící se k přírodě, polím... Mám chatu uprostřed polí a občas to tam "voní" pěkně :)

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

U nás se říkávalo, že vůně hnoje na poli je taková příští vůně našeho chleba...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak zaneřáděná země, jako dnes, nikdy nebyla. Lidskými vynálezy, lidskými produkty i odpadem z lidské činnosti.
Co to umožnilo ? Především lidské poznání, věda a její aplikace do života.
Existují tisíce chemických sloučenin, které příroda nezná, a které neumí odstranit.
Existují milióny tun plastů, které postupně ničí život v mořích.
Existuje 7.5 miliardy lidí, které by bez využití chemie a techniky nebylo možné uživit.
Existence mnohamiliónových měst by byla nemožná bez dopravy na dnešní úrovni, kterou také umožnil pokrok.
Díky vědě má člověk pořád větší pohodlí, což ale zároveň znamená, že je méně odolný, náchylnější k nemocem, jeho genetický font víc poškozený, a člověk je téměř neschopný přežít v drsné přírodě bez svých vynálezů.

A co je nejhorší ?
Věda také vymyslela způsob, jak zlikvidovat celé lidstvo během pár hodin. Taková hrozby vznikla až na základě lidského poznání.

Věda nám také vzala iluzi, že člověk může expandovat do vesmíru ve větším rozsahu. Což je zase dobře, aby si člověk uvědomil, že si svou Zemi nesmí zničit, pokud má přežít.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

"Život je nemoc, kterou trpí hmota, když je jí mnoho let"

Kdo to napsal?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už jsem se přiznal, že málo čtu, což zavinil vědecký pokrok. Počítače !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když už jsme u toho kydání, překydávání, rekydání a opakovaných voleb v případě nevhodné volby voličů:
Poslední Kechlibarův v průběhu jednoho dne dvakrát updatovaný článek je také mimořádně výživný.
(Mimochodem, já bych odstoupení žádnému evropskému politikovi nezazlíval. Pokud je mu méně než osmdesát a není bezdětný jedináček, nalezenec a prastarý mládenec k tomu. Vždyť odúmrť na nenadálou krátkou a těžkou nemoc nebo ještě kratší dopravní nehodu jinak zasáhne i okolí. Nebo alespoň řidiče a náhodné svědky. To už je lépe se ostentativně ubodat padesáti ranami do zad, pak je všechno naozaj jasné a transparentné.)

https://kechlibar.net/2020/02/06/zemetreseni-po-durynskem-zpusobu/

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

“Na ruské základně nouzově přistálo letadlo, téměř ho zasáhla syrská raketa” (idnes).
Nebyla to raketa, ale antiraketa, mířící na rakety, vyslané židovskými letadly na předměstí Damašku.
Tohle je opravdu svinský novinář, který by měl viset za koule. Čistokrevný zmrd.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

Připomněl jste mi citát mého milovaného Karla Čapka:
"Nepřítel zákeřně napadl naše letadlo, které pokojně bombardovalo jeho město." :)

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

Třeba byl jen flustrovanej z toho, že ho Zeman nemá rád!
Já bych ho do toho průvanu pověsil jen za jednu kouli, má polehčující okolnost.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

jestli se iHeute zmínila, že se žž útočná letadla (nad územím cizího státu) ZASE kryla za dopravní letadlo, jak to aspoň mezi řádky napsaly Novinky. Jednou dojde svatá trpělivost i těm Rusům a taková neosekaná S-400 se zmást nenechá.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Dva otcové plodí dítě
až lítají kolem nitě.
Dvě matky je plodí taky
třeba budou mít hnědáky
taková je dneska móda
z bruselu se line Óda.
Dement řídí jakost školy
mimino si loká koly;
červené a bílé pruhy
malý nožík na popruhy;
fakuje už od kolébky
na kočárku hnáty, lebky.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Docela dobrý, stát dělá seznam lidí jaký mají kotel, jdou na to "od lesa", servisní tehcnik má povinost udělat záznam o kontrole kotle....

https://www.novinky.cz/bydleni/jak-na-to/clanek/vymenit-je-treba-300-ti…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

jen trosku citace z clanku
---

Vznikl nový registr kontrolovaných kotlů na tuhá paliva, který byl spuštěn od 1. ledna 2020 na portálu Integrovaného systému ohlašovacích povinností (ISPOP).

Servisní technici mají povinnost do 60 dnů od provedení kontroly zapsat údaje do ISPOP. Každý kontrolovaný kotel je tak zanesen do systému. Naopak ten, kdo si kontrolu kotle nenechá provést, v systému uveden nebude.

Pro pracovníky státní správy, kteří mají do ISPOP přístup, tak bude jednoduché zjistit, kdo jakým kotlem topí, aniž by museli majitele domů navštěvovat. V systému navíc uvidí i to, jestli je v domě kotel zakázaný po roce 2022.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by karel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zateplené domy mají zhusta menší ztráty a kdo si dá 9kW, nemá se státem spojitost. Může topit petkama s kaly zadarmo, zejména kouřit potmě.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

"Erdogan i na Ukrajině musel mít neustále na paměti svou domácí politickou scénu a ve výsledku našlapovat opatrně. Jak totiž například konstatoval jeden z nacionalisticky laděných komentářů na portálu En Son Haber, který „proklínal“ nedůvěryhodné Američany i Rusy a vyzýval k tomu, aby Turecko razilo jen své zájmy: „Vytvořme na Ukrajině vojenskou základnu. Vyženeme ruské okupanty z Krymu, který přece už od počátku věků patří Turkům!“

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Holt se to nakonec zase bude řešit u Vídně. Blbé je, že Sobětského nevidět.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák píše - " Mnohem víc se děsím toho, že se dál budou problémy zakrývat slámou."

Řekl bych, že v parlamentu nabírají na vidle další velkou otep slámy.

"V kuloárech se šeptá, že mohou dosts přednost kandidáti podporovaní opozičními stranami"
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tri-dva-jedna-rev-Lipovsk…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

V kasínovém kapitalizmu všichni lžou.
Říkají, že každej může vyhrát. Že musej umět blafovat, přetvařovat se, být chytrý, naondulovaný a voňavý a igdyž má něgdo jen díru v zadku a v hlavě nastláno, může být úspěšný. Nesmí ale říkat pravdu.
Že je podělaný, hloupý, lakomý jako všichni hráči kolem. Blboni lžou, páč je to snadnější než říkat pravdu, kerou sme už dávno znali a odžili. Podělaní lháři si na špinavou práci volí bandity aby oni vzali kvér nebo napsali za kon, kerej zlegalizuje okradení synů a dcer od naší mámy.
Štítí se pravdy aby se nepřišlo na to, že na to co maj nemají žádné přirozené právo ani nárok. A peníze sou ryze demonstrující lež, kterých se nigdo neptá na původ. Jak vznikly. Gde se vzaly. Velcí kokoti nesečítaj potřeby, základní, bez kerých si neuměj představit svůj život. Přišli by o iluze, že lze vyhrát nad poraženými. Raději sečítaj bankocetle. Je jim jedno odkud se vzaly. Za co byly vyplaceny. A gdo je před nimi držel v ruce a co s nima platil. Proto žijou blboni ve lži a vyhledávají lži. Máte pravdu Ládíku, lež nám vládne. Je to zlo. A blboni si zlo volí. "Jakého darebáka mám za sebe zvolit" méé.. Nemaj zájem napsat na papír svý potřeby, sečíst je se všemi a zjistit pravdu. Jen pravda, ta sečtená, osvobozuje.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Novodobý český jazykovědec, asi mladý a ambiciozní, mrší zavedená slova. Z anglického container jsem zvyklý na “kontejner”, pixla na věci.
Jenže nějaký blb vymýšlí “tuktejner”!! -
nádobu na starý rostlinný tuk. To je stejná zhovadilost, jako přejmenování Náměstí Pod kaštany na Němcovovo, hřiblbem.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Snaha by se měla ocenit, aj obrozenci někdy klopýtli,
když místo cigarety nebo doutníku doporučovali zapálit podnosnici libočudnou.
.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A pak máme být občany dbalými ZÁKONA a neznalost nás neomlouvá, když "nahoře" i moc výkonná šílí......

Tak ministr není zaměstnanec, není v pracovním poměru je to FUNKCE ústavní a proto prý NEpodléhá ani omylem Zákoníku práce.
OK nic proti tomu tedy. Říkají to právníci "hromadně" a tak to musí být pravda.

https://www.ceska-justice.cz/blog/ministr-neni-zamestnanec/

Ale může nějaký právník obyčejné MAJCE vysvětlit pak postup vlád (a ministerstev nejen asi Dopravy) v minulosti.

Tady psali, že :
"Na DOHODU o okamžitém ukončení pracovního poměru (Kremlík dodává MAJKA) na ROZDÍL od předchozích ministrů nepřistoupil. Sdělil to mluvčí ministerstva dopravy František Jemelka."
https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/kremlik-je-ve-vypovedni-lhute-nepri…

Takže dříve to nevadilo, nebo mluvčí mluví z cesty?
Jak tedy ti předchozí odejití ministři mohli podepisovat po právu jakoukoliv "dohodu o UKONČENÍ pracovního poměru", co NIKDY pracovním poměrem dle práva prý vůbec (nyní říkají právníci) nebyl?

Je-li jen jmenování a odvolání a není to pracovní poměr, pak DOHODA je a BYLA nesmysl i dříve.
A nebo je zase vše jinak....a vadilo nyní jen to, že bez podpisu "dohody" by tento Kremlík si pobral víc, než předchozí soudruzi s tou "dohodou"?!

A kdyby se o tom nepsalo, tak to prostě proběhlo, vyplatilo se a nikdo na ministerstvech vlády se žádné chyby nedopustil ...

A co když se bude tento soudit a nakonec mu někde ve Štraburku ....dají za pravdu, to bude zase odškodného...Za 30 let už mohou mít nahoře jasno ne?!

Neuvěřitelný BORDEL!

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

mají svá pravidla.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

potažmo jeho vznik na základě jmenování je možný. Stejně tak i ukončení takto vzniklého poměru aktem odvolání
https://www.epravo.cz/top/clanky/pracovni-pomer-jmenovanim-46550.html
is.cuni.cz › webapps › zzp › download
Založení pracovního poměru jmenováním - Univerzita Karlova
PDF

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jenže to co posíláte Vy, jsou specifické případy a rovnou se i tam předpokládá nadřízený zaměstnavatel.
Zde se tvrdí, že pro ministra a jen pro ministra není ministerstvo zaměstnavatel (vztah nadřízený, podřízený tu prý absentuje....)

V mém komentáři šlo ale o něco jiného:
O skutečnost, že POKUD nyní platí (a tak chovají), že to pracovní poměr dle Zákoníku práce jen ve vztahu ministerstvo - ministr (ústavní činitel) NEBYL a nemohl být, pak celou dobu chybovali, když sepisovali s s jinými odvolanými ministry a jen ministry ty dohody k ukončení pracovnímu poměru dle Zákoníku práce....
A naopak.
Nemůže přece platit i to i to, na to jsem se snažila nasměrovat čtenáře!

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ministr je jmenován prezidentem na návrh předsedy vlády. Tudíž mu vznikne PP na základě jmenování.
https://www.mesec.cz/clanky/jaka-mate-prava-a-moznosti-kdyz-vas-sesazuj…
cit."
Odvoláním pracovní poměr nekončí
Podle ust. § 73a odst. 2 zákoníku práce odvoláním nebo vzdáním se pracovního místa vedoucího zaměstnance váš pracovní poměr nekončí. Zaměstnavatel je povinen vám navrhnout změnu dalšího pracovního zařazení na jinou práci odpovídající vašemu zdravotnímu stavu a kvalifikaci. Jestliže pro vás zaměstnavatel nemá takovou práci, nebo ji odmítnete, jde o překážku v práci na straně zaměstnavatele a současně platí, že je dán výpovědní důvod podle ust. § 52 písm. c). Odstupné poskytované při organizačních změnách vám náleží jen v případě rozvázání pracovního poměru po odvolání z místa vedoucího zaměstnance v souvislosti se zrušením tohoto místa v důsledku organizační změny.

Kremlík odmítl skončit tak jako ostatní odvolaní ministři (tzn. dnem kdy jim bylo doručeno odvolání z funkce),
takže se pravděpodobně postupuje způsobem jak je uvedeno výše. Tedy, že je na tzv. překážkách.
Čili mělo by se postupovat podle § 52 písm. c)
c) stane-li se zaměstnanec nadbytečným vzhledem k rozhodnutí zaměstnavatele nebo příslušného orgánu o změně jeho úkolů, technického vybavení, o snížení stavu zaměstnanců za účelem zvýšení efektivnosti práce nebo o jiných organizačních změnách,
Prostě a jednoduše Kremlík chce jednak protáhnout prac. poměr o výpovědní lhůtu+odstupné.
Chce tedy zřejmě aby mu byla nabídnuta jiná práce na MD a v tom případě by se změnil jeho PP na PP s normální prac. smlouvou a zaměstnavatelem se stane ministerstvo.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Již se zřejmě o kousek odhrnulo nebe nad koronavirem. Zdá se s velkou pravděpodobností, že se jedná o možnou biologickou zbraň, pravděpodobně ve stádiu přípravy , která buď náhodně unikla nebo jako záměrný test pro vyzkoušení enzymatické reakce (části DNA HIV tomu nasvědčují). Co vlastně koronavir způsobuje. Masivní zasažení plic, kdy následně vzniklá infekce se jeví jako neobvykle rychlý zápal plic, což příčinně u pacienta způsobuje exitus.Celé je to orientováno na zablokování plicních enzymů (nebo jejich rozložení?)buď se jedná o distální acinární emfyzén nebo o pandcinární emfyzém což je prakticky alfa-1-antitrypsin enzym. Pointa je v tom, že hlavně asiatská populace je závislá ve větší míře než obvyklé na těchto enzymech ,respekt. se vyznačuje větším zastoupením těchto enzymů než naše populace. Jsme proto chráněni ? Kdo má i dílčí asiatské geny, ten může mít smůlu. To se může týkat i části snad velmi malé ruské populace.Proto jsme ve velké míře proti tomu odolní. Vlastně je to jen (z pohledu našeho imunitního systému další chřipka, kterou je třeba překonat). Mohu se samozřejmě mýlit, ale dle mých farmaceutických , možná slabých znalostí se to jeví jako přijatelná verze současné asijské apokalypsy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

To by bylo zrůdné, jako že tato rasa má vyhynout?
No nevím, nevím, je-li to rozumné. Příště by si někdo mohl vymyslet další coronavirus na další "nadbytečné" rasy a nebylo by třeba pouštět sem migranty.

Zatím bez slepic