Můj milý deníčku

Autor

já se ti musím k něčemu přiznat. V mládí jsem strašně zhřešil.

Cože? Že mě trápí svědomí? Ale kdež, to buď v klidu. To mně opravdu žíly netrhá, na svědomí jsem za celý život narazil jen jednou, a to je úplně jiný příběh. Ten hřích, to jsem se prostě dopustil - snad z mladické nerozvážnosti - chyby, a je mi poněkud líto, když vidím, jak v zásadě tutéž chybu dělá dnes, s odstupem několika desítek let, někdo jiný. Ale co: to je život. Dneska už to můžu říkat; nijak jsem o to sice nestál, ale jednou to muselo přijít.

Všiml sis toho, můj milý deníčku? Lidé by chtěli žít věčně, ale starý nechce být nikdo. Něco mi našeptává, že lidstvo jako celek je nepoučitelné.

Na začátku onoho příběhu byla - šeršelafém - taková malá a pěkná love story.

Můj otec byl, co pamatuju, pravý horský vlk. Žádný kopec mu nebyl dost vysoký, žádná túra dost náročná a dlouhá, Tatry a Krkonoše, a taky kousek Šumavy, znal jak své podomácku impregnované pohory. Taky mě tím nakazil: když mi bylo pět let, umožnil mi vyšlapat a zpátky sejít po vlastních nožkách Slavkovský štít a dělal mi přitom šerpu. Z lásky k horám jsem se nikdy neuzdravil a jenom jsem k ní zkoušel, když jsem byl už o něco starší, připasovat lásku další, až se mi to nakonec podařilo - a s tou jsem zůstal až podnes. Ale než se tak stalo, více či méně úspěšných pokusů bylo hodně.

Jeden z těch pokusů se jmenovala Jolana. - Ne, jmenovala se jinak, začínala však stejnou iniciálou; ale co kdyby, můj milý deníčku, náhodou nahlédla do tvých stránek a odstavců? Ještě by se poznala, a poznala by mě. Dneska je jí pětašedesát, co myslíš, můj milý dezinformační deníčku - není lepší nechat věci tak, jak jsou? Po těch letech? Já myslím, že je. - Prostě se jmenovala Jolana.

Rozuměli jsme si úplně úžasně: mně bylo tehdy osmnáct, jí jednadvacet, bylo to nádherné a bylo toho dost - protože měla před svatbou, a to mi, jak správně tušíš, úplně zlomilo srdce. Otec dělal tehdy v Tatrách průvodce pro nějaký turistický spolek a já jsem mu byl asistentem. Jolana se svou matkou byly v tom turistickém spolku, a já jsem toho tenkrát tatínkovi jako asistent moc neodpracoval.

S Jolanou jsme si rozuměli snad úplně ve všem - a když píšu "snad úplně ve všem", mám na mysli opravdu snad úplně ve všem - až na politiku. Tatínek byl totiž mimo jiné jaderný fyzik a voják z povolání, zatímco Jolanin otec byl vysokoškolsky vzdělaným skladníkem, poněvadž ho režim pěkně skřípnul. V politice jsme si pochopitelně rozumět nemohli, protože zatímco já jsem žil tou dobou ještě ve skleníku, Jolana už zakoušela chuť života v realitě.

No. A já jsem tenkrát byl takové pako, že jsem Jolanu vehementně přesvědčoval a nakonec - tak se mi tehdy zdálo - i přehádal. Ó horští duchové, ó Bože na nebesích! Jaký jsem to byl tehdy... vůl? Ne, vůl asi ne; byl jsem silný jako býk, a také tak chytrý.

Později - to už byla Jolana vdaná a já jsem po kopcích proháněl jiné divoženky - mi řízením osudu a životními zkušenostmi spadly klapky z očí, a já jsem pochopil, kde byla příčina mé tehdejší naivity. Dneska tomu říkáme "sociální bublina".

Dokud, milý deníčku, nevytáhneš paty ze své sociální bubliny, víš o životě kulové. A je úplně jedno, v jaké poloze se tvá výchozí sociální bublina nachází. Život ve své syrovosti se totiž neodehrává v sociálních bublinách, nýbrž na rozhraní sociálních bublin. Čím víc těch rozhraní vymeteš, tím víc se o životě dozvíš. Číňané tomu říkají 太极, tchaj-ťi, Nejzazší předěl. Moderní věda přichází k poznatku, že nejpozoruhodnější úkazy se odehrávají na rozhraní vědních disciplín. Nejhlubší tajemství je pořád jedno - jen kabát si převléká pokaždé jiný.

Koncept sociální bubliny není nový, jen se mu dřív říkalo o něco obecněji a o dost přiléhavěji: žába, sedící na dně studny.

Dokud žába plave ve fyzickém bezpečí a myšlenkovém poklidu své studny, dokud ji život nepřinutí, aby vystrčila nos, óhohó! těch teorií, jak vypadá svět za žbrlením, a jak se má točit rumpálem...! Tehdy ideologie nemůže nemít navrch; a realita? Cha! Když realita neodpovídá ideologii, prostě má smůlu - kdo by věřil dezinformacím? Že je to tak, můj milý deníčku?

Takže až připlave žába nebo hřebenatka a začne tě poučovat, jak měnit vodu ve studni na víno ideologie, ty zůstaň v klidu. Taky jsem byl žábou, či snad hřebenatkou, a zpupně jsem si myslel, kolik toho o životě nevím - a opravdu! Nevěděl jsem!

Ne, že bych teď věděl o moc víc, ale už vím něco málo o tom, jak to chodí, když tě rumpálem vytáhnou z tvé domovské studny. Zrovna nedávno jsem četl o životě něco pěkného; hádej, kde to bylo! - Ne, ani to nezkoušej, bylo to tohle:

To, co jste dnes vy, byli jsme i my. To, co jsme dnes my, budete i vy.

Teď můžeš hádat.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (73 hlasů)

Komentáře

Taky chodím na Kosu a Leo je skvělý. Ale zde jste anonyma nepochopil.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Chapete Kryluv vers: "Na rohu ulice vrah o morálce káže" ?

Tak to byl Dienstbier. Na nej to padlo jak ulity.

Kdyby si Leo vybral treba Randsdorfa a rikal Randsdorfovy nazory, tak bych domu prikladal daleko vetsi vahu - ale dovolavat se Masaryka, kdyz jste Dienstbier, to je drzost a Leovi to neprijde divny? Jak to?

Omlouval se Dienstbier nekdy nekomu? Byl nekdy zhrozen, tim co lidem delal? Na pul huby rekl, ze byl pomylen a vyreseno, zas jel po moci jako vzdy.

Vy jste se nekdy nekomu omluvil? - Ne kvuli politice, ale treba manzelce nebo detem?

Nepotrebuju Dienstbierovy kecy o moralce. Ani primo, ani zprostredkovane, ani vlastni, ani citovane.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

to jste asi četl něco jiného, píše o humanismu. Že by pověstný scallopův úkrok stranou?
A co se týče omlouvání se, tak to se můžete omlouvat LeoviK, za mrzké ad hominem, že prý je sjetej.
Když dojdou argumenty, že?

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Saturnine. Už jsem psal, Leo je skvělý. Ale Dienstbiera každý nemusí.
Já osobně starého mohu, byl vynikající novinář a zmocněnec Rady Evropy v bývalé Jugoslávii a v Německu ho za to nenáviděli, kdo mu řekl, když popsal tamní politiku USA a Německa, že propásl možnost "držet hubu"? ale mladej je mi přímo odpornej.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejsem si jistý na koho z vás reaguji.
Nechcete něco udělat aspoň s tím nickem?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

a ne k věci. Věc je Dienstbier. Ale budiž. Anonym bez diakritiky je anonym. Nespletete si ho. Anonymní je nick stejně jako Saturnin je nick. A s diakritikou.
Dobrou noc.

Zatím bez slepic

jestliže se pozorně podíváte na vlákno diskuse, tak jsem reagoval na (ne)nick Anonym. To teda zřejmě vy (Anonymní) nejste.
Dále už k Anonymovi: Ten úkrok stranou "kázání o morálce" bylo u Anonyma zcela mimo mísu, LeoK v blogu nic o morálce nepíše. Blog se týká univerzálnosti humanismu.
A vztah k humanismu ještě nemusí nic říkat o morálce a dalších vlastnostech nositele názoru k humanismu, byť třeba Dienstbiera st., kde si LeoK navíc vypůjčil pouze citaci P. Druláka.
Suma sumárum, útok ad hominem na LeaK od nicku Anonym, byl veskrze hloupý, nepřátelský a vůbec se netýkal obsahu jeho blogu.
Jasné?

Zatím bez slepic

No cetl jsem ten zivotopi Sokola a zaujala mě jedna věc, dodělal si dalkově maturu a pak dalkově matiku na VŠ, za což palec nahoru, ale dělal celý život programátora, až do roku 90 (64-90) a pak najednou čtu:

Od roku 1991 přednášel filosofii, antropologii a religionistiku na Pedagogické a Filosofické fakultě UK a od roku 2000 na Fakultě humanitních studií UK. V květnu 1993 obhájil diplomovou práci „Člověk a svět očima bible“, v březnu 1994 získal titul CSc. prací »Mistr Eckhart a středověká mystika«, v dubnu 1995 titul doktora za práci »Malá filosofie člověka«. V únoru 1997 jmenován docentem filosofie (téma: »Čas a rytmus«), v letech 2000-2007 děkan Fakulty humanitních studií UK. V listopadu 2000 jmenován profesorem, obor „Filosofie výchovy“, roku 2008 vyznamenán Řádem čestné legie jako Commandeur. Roku 2017 získal Cenu Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97. Ženatý, tři děti.

Může mě někdo vysvětlit, jak někdo kdo má praxu v programování může najednouzt přednášet na VŠ studentům a zároveň si dělat "VŠ titul" na té samé fakultě s toho co přednáší :D Ale pro mě super odkaz, který mi ukázal co si mám po roce 1990 myslet o "znalostech studentů" této fakulty, pro mě jsou to od dneška nuly co nic neumí ;)

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

P.S. Omluva výjimkám, které existují, ale obecně jsou pro mně na úrovni jako když někdo řekne "studoval jsem práva v plzni"...

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Jo - Podepsal Chartu a vzal si patockovu dceru.

Jakou lepsi kvalifikaci chcete?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Taky mám bubliny
bubliny v paměti,
mozkové dutiny.
Nevím vše zpaměti.
Nemám se čeho bát
mám čisté svědomí
nebude proč se kát
je to mé soukromí.

Průměrný počet slepic: 3.3 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Co to je bublina? Je to vměstek s nízkou hustotou v hustém prostředí? Třeba bublina v plochém skle nebo bublina v odlitku z litiny? Jaké jsou děje na rozhraní dvou takových bublin u sebe? Nebo je to mýdlová bublina na vzduchu uměle vytvořená? Nebo je to bublina mořské pěny či bublina pod splavem? Nedejbůh bublina uprdele?
Nebo bubble gum? Sociální bublina vůbec není, je to konstrukt humanitně vzdělávané osoby pro maskování základních neznalostí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (19 hlasů)

co jím není, že. To samo o sobě by nemuselo vadit, některé konstrukty se jeví docela užitečnými.

Já mám nejistotu rád. Nejistota je taková svého druhu qantová polévka, v níž jsou obsaženy - ve formě zatím neprojevené - všechny možnosti. Jistota je tam, kde se píšou na náhrobky moudrosti, aby se pak dalo o tom psát do blogu.

Ládík!!! své otázky klade validně a oprávněně; nebýt nejistoty, snad by je ani nepoložil. No a my s mým dezinformačním deníčkem některé z těch položených otázek uchopíme, zvedneme - a ne že bychom na ně snad odpovídali, to rozhodně ne, ale pokusíme se trochu rozmnožit tu životodárnou nejistotu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

Nejistota je sice taky konstrukt, - To je ironie?

Kdysi bejvala nejistota pocit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

samozřejmě je pocit, ale může to být i třeba statistická veličina. Obojímu by se mělo dostat odlišného zacházení :-)

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Jak se ze statisticke veliciny stane konstrukt?

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

jak je to s předností v jízdě na hranicích, když přejíždíš ze státu, kde se jezdí vpravo, do státu s řízením vlevo? Je to vůbec ve vyhlášce?

Průměrný počet slepic: 2.4 (10 hlasů)

na vozovce v jednosměrném výjezdu z terminálu je nápis TURN THE LEFT!
I s tím výkřičníkem. A několikrát za sebou. Pak se tento nápis opakuje i dál, zejména pak u výjezdů z kruhových objezdů.

V jiných státech jsou mamlasové v protisměru odděleni klackem (klacek znamená závoru), kterou občas někdo zvedne a vypustí mamlasy za vrata, to jest do státu s obráceným provozem.
Všude, kde jsem byl, byli soudruzi tak osvícení, že vypouštěli zásadně vždy pouze verbež z jedné strany. Nikdy ne z obou naráz. Následně je pak zpacifikovali soudruzi ze země, do níž právě vjeli. Neboli je - po vojensku řečeno - napáskovali je někam do kouta. ať nepřekážejí. Pak vypustili ty své, domácí, aby si nenabili držku o prdele ojropských poplašňáků.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Zatím co se mainstrém ve své bublině patlá v koronaviru, dějí se na Balkáně za minimální pozornosti médií VĚCI.
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/migrace-erdoganuv-problem-n…
Kechlibar jako obvykle shrnuje a komentuje vyčerpávajícím způsobem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Potvrzení zpráv z Balkánu od Kechlibara z BL
https://blisty.cz/art/99011-recka-policie-usmrtila-syrskeho-mladika-u-r…
Samozřejmě s opačným znaménkem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Avšak Jenan Moussa, respektovaná arabská novinářka na Blízkém východě, informuje, že se chlapec jmenoval Mohammed al Arab. Bylo mu dvaadvacet let a byl z Aleppa. Bude to první Syřan, který takovýmto způsobem zemřel na turecko-řecké hranici.

- Co delala arabska novinarka v Recku? Jaktoze vubec dostala akreditaci. Nebo podavala zpravy nekde z Libanonu, jako nisi novinari reportuji z Izraele, co se deje v Egypte?

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

Je velmi dobře, že o tom ta chytrá, mladá, krásná novinářka píše. Pracuje pro nás. Lépe by bylo, kdyby napsala, že migrantů zastřelili 10 - z kulometu a že mají připravené plamenomety.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Nebo ze si pro ne prijel Assad a uz jsou doma v Syrii a Syrani puvodem z Afganistanu a Pakistanu uz pracujou na oprave znicenych mest.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

https://blisty.cz/art/99004-panika-na-recke-hranici-male-deti-se-dusi-s…

Na místě je "Bob" Kartous a dělá pro Čulíka reportáže. Všude je, všechno vidí a píše o tom jen pravdu!!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

proč ta invazní armáda džihádistů jde rovnou do Evropy. Když jsou uprchlíci, proč je nevezmou bohaté muslimské země??

Proč nikdo neobviňuje Turecko??
Proč nemohou být ti syrští Afghánci , Pákistánci a Afričané v Sýrii, když se tam už téměř nebojuje?

Místo toho, abychom ztrestali Turecko a Erdogana za tuhle organizovanou vlnu a napadení Sýrie a dlouholetou podporu džihádu tamtéž? A za nepřevzetí odpovědnosti za vyvraždění Arménů
a krádež jejich země? A za vraždění Kurdů a zbylé hrstky Arménů v zemi?
Erdogan je malý Hitler. To slovo je zprofanované US propagandou, ale na něj to sedí. Který vyrostl pod ochrannými křídly USA a díky appeasementu EU.

.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ten nápis je na stěně kapucínské hrobky v Brně . V kombinaci s mumifikovanými těly je zvlášť působivý.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by venda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky v Hlohovci na vstupu na hřbitov. Viděl jsem,když jsme stavěli jako vojáci most pro plynovod Družba někdy kolem r.1970, a kde nám v noci uplavaly pontony s beranidly až do Seredě.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

A prezident nám přeje hodně bolesti.

Bez bublin to prostě nejde. Prostě, každý někam patří, společensky, politický, bohatstvím, chudobou, ...
Autor mluví asi o politických bublinách. Předpokládám, že bubliny tvoří její základ, a jen přemýšlením si ověřím, jestli jsem v té správné. Masmédia pak nemají šanci !

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Samozřejmě myšlení je základ, nechce-li být člověk jen klacek unášený proudem. Myslím ale, že autor článku nám naznačuje, že bychom měli občas zjistit, co je v jiných bublinách, abychom měli o čem přemýšlet.

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

Myslím ale, že autor článku nám naznačuje, že bychom měli občas zjistit, co je v jiných bublinách, abychom měli o čem přemýšlet.

- Pustim si TV hned vim, co je v jinych bublinach - jenze bych to vlastne radsi nevedel.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Myslím ale, že autor článku nám naznačuje, že bychom měli občas zjistit, co je v jiných bublinách, abychom měli o čem přemýšlet.

- Pustim si TV hned vim, co je v jinych bublinach - jenze bych to vlastne radsi nevedel.

Zatím bez slepic

Co je v jiných bublinách se dovídám denně. Pustím ČT - dovím se jak vidí události kolem lidé z mainstemové bubliny. Jedu v autobuse, za mnou sedí dvě dámy a já se dovím, jak vnímají svět v jejich bublině. Do spousty bublin nakouknu, když nechtě poslouchám telefonní hovory na zastávce nebo v dopravním prostředku.....No a ????

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

nastane deplanace jejího průřezu?

Průměrný počet slepic: 2.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Ten nápis není ojedinělý, typicky je používán v kostnicích. Tím nechci říct, že na to hrobě v Brně není - jak říkám, není ojedinělý. Ale je dobře si ho občas připomenout, protože přemýšlivému člověku dá trochu nadhled nad pocitem, že to nejdůležitější v celé historii lidstva se děje právě teď a právě jemu, že nic před tím ani potom tak důležité není.
K tomu bych jen chtěl připomenout, že trochu jiný citát NEZNÍ "Prachy jsi a v prachy se obrátíš", to je takový Obecně Oblíbený Omyl (díky, pane Součku).

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Míša křičí: Me to You!
Ty vole, já mutuju!

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

Corona, Corona Stepane
co to neses ve dzbane,

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

nechce se mu ven.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Napsal jste sice, ze jste si rozumeli ve vsem, ale stejne nevim, jestli jste spolu spali, jestli rada experimentovala nebo naopak. Ani nevim jiste jestli slecna podvadela manzela jeste pred svatbou nebo ne.

Taky jste se zapomel rozepsat trochu blize o vasich otcich. Byli to komunisti, ten vas normalizacni a ten jeji vykopnutej reformator?

Skripnul jejiho tatika rezim, ten samy rezim, co pomahal budovat? Neskripal jeji otec taky nekoho, za svych studii?

Co prsne vam otevrelo oci?

- Vase vypraveni je neurcite - vsechno okolo a podstata chybi.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Vlastne spali je zavadejici. Soulozili.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Na článek o deformaci názoru zařezením se do sociální bubliny reaguje dotazem " a souložili jste spolu?"
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-reporteri-ct/22045280124… něco pro bublinu Aeronetu.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

V době, k níž se váže onen příběh, jsem taky skoro na nic jiného nemyslel.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Takový modrý samet zapadající oblohy plus 3 x 14ky bahna s něčím na spaní. Ani na červenou ani na modrou knihovnu.

Tak jak to teda bylo?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Prozradil bych se.
Ale možná si vymyslím něco podobně modře sametového s něčím na spaní. OK? A třeba tím potěším i pornografa Targuse. Možná ;-)

Konec konců, ne všechno v životě je dokončené.

Zatím bez slepic

Příběh nebo sebe. Ona J. ani její papínek ani váš ujec sem nechodí. A i kdyby, tak jako co?

A nic si nevymýšlejte. Když je to vymyšlený, není to nikdy tak dobrý, jako život. Takže skutečnost, aspoň přibližnou! ;-)

A s tou Jolanou, teda s tou, co měla iniciálu stejnou, jste mne domích. Moje první "láska" určitě nebyla ona, sice nevím, co byl její otecko, věkově by to nesedělo, ale tu "iniciálu" ;-) měla taky stejnou. Seděla na střední za mnou a já se musel furt otáčet a machrovat a najednou z čista jasna jsem si uvědomil, že je to moc hezký pohled, že je nějak docela fajn a vůbec... A teď jsem si úplně přesně vybavil, jak ten den vypadala, jaký měla účes, oči, jen decentně namalovanou pusu, co měla za halenku, s našitými, snad plyšovými, květy... Vidím to úplně přesně před sebou. Pak jsme hodně kamarádili, byla vtipná, což je u ženské vzácnost a byla pořád v pohodě... Za pár let už jen kamarádili... pak se odstěhovala... Na slezině jsem nebyl a byla tam, a když jsem tam byl, tak tam nebyla... Od 25 jsme se neviděli.
Jo, byla to doba! Kluci, lidi, rázovité postavičky městečka a okolí se svými příběhy, co jsou už dávno pryč... Se mi to, sakra, nějak vybavilo..
Nohavica o tom zpívá v písničce Přítel nebo tak nějak. Asi si dám frťana marhulovice...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Jolana, Jana, Jenovéfa, Jitka, Jiřina, Jindřiška, Julie. Taky Jorga (třeba Kotrbová). A samozřejmě Jarmila (vždycky mi radila, abych pracovní dobu dodržel - teda, ne přímo mně, ale zpěváku Dobešovi). Taky Josefka (přítelkyně hajného Robátka). Rusofilové jistě rádi spočinou v náruči dívky jménem Jelena. A když už jsme tak multikulturní, tak 艳珍, Jan-čen (něco jako "vzácná perla") je krásné jméno pro dívku čínskou. Ale pravda, tady se o iniciále mluvit nedá, to by neprošlo.

Někde mezi těmi jmény - s výjimkou 艳珍 - je i skutečné jméno "Jolany". Taky jsem si toho dost vybavil: chůzi, pohled, vlasy, vůni...

Tak marhulovicu, pravíte? Říká se - je lepší umilovat se xmrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy. To první se mi nepovedlo, domov důchodců mě snad nečeká - tož, pozvedám pohár a připíjím na pracovní úspěchy! Aby nebylo pochyb, není to ode mne žádné poraženectví: připíjím na úspěchy, které teprve přijdou :-)
---
Jasně, bude to ze života. Musíme počkat, až mě políbí múza. Na čelo, to zdůrazňuji.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

RK - asi vas prekvapim, ale diky soulozeni na svet prichazeji deti. - To je to podstatne.

To, ze meli nejake tehdy politicke nazory - to ve skutecnosti nemelo vahu ani tehdy - nebranilo jim to spolu spat (jak doufam).

Nazory zmenil za par let deti jen tak nemizi.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Co rika CT o Aeronetu a obracene mi je celkem jedno.

CT neverim a Aeronet nectu. Jo mozna jednou za 2 mesice, kdyz nekdo hodi odkaz a klinu na to, ale jestli to je primo Aeronet, Sputnik nebo neco jineho si ani nepamatuju.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)