Na jedno použití

Autor
Štítky

Jak dlouho už syrská armáda operuje v Idlíbu? Dva měsíce? Minimálně tak dlouho je to ve svodkách Terezy Spencerové. Nejprve Asad dlouho shromažďoval síly, pak je dlouho přesouval k Idlíbu. Mezitím se o džihádistické provincii jednalo "na nejvyšší úrovni" mezi Tureckem, Ruskem a USA. 

A ještě předtím se do Ídlíbu evakuovali poražení džihádisté z celé Sýrie. Ti si tam zavedli svoje pořádky, řádně se pobili mezi sebou a nakonec vyhrála místní Al Kaida ke které se poarabsku všichni poražení přidali. Turci je materiálně vyfutrovali, řádně je ozbrojili, pak si mezi nimi udělali nábor pro Lybii. 

Jinými slovy, v Idlíbu se střílí ostošet minimálně dva roky. Nejprve bojovali o moc různí džihádisté a poté co vystříleli všechnu ty "umírněné hrdlořezy" se západní podporou, začali je bombardovat Rusové, kteří každý den v Idlíbu zničili nějaké ty nemocnice a školy, kde se léčilo i vyučovalo zcela podle evropských standartů. Zcela určitě tu a tam trefili i něco vojenského, ale o tom BBC zarytě mlčela. 

Dva roky "občanské války" mezi džihádistickými skupinkami. Nejméně rok ruského bombardování, měsíce dělostřelecké přípravy syrské armády, týdny tvrdých bojů a rychlého postupu asadistů za podpory ruských bombarďáků... Ovšem náš mainstream, který vždy mluví pravdu (scallop to říkal) dělá, jako kdyby boje o Idlíb začaly tento víkend, protože ruské bomby právě teď začaly vyhánět z Idlíbu statisíce lidí. Sice se tam bojuje týdny, měsíce i roky, po celou tu dobu jsou otevřené různé koridory pro civilisty (nejvíc k Asadovi), ale naše vaše ČT bez uzardění dělá z aktuální ofenzívy drama, jaké tu ještě nebylo. Jako kdyby byl Idlíb klidným koutem, který až doteď válce unikal. 

Po vidlácku se stalo něco úplně jiného... turecký sultán jaksi zjistil, že se z jeho slavné druhé nějvětší armády NATO nikdo na prdel neposadí a ani ten Asad vládnoucí rozstřílené zemi se ho nějak odmítá bát. A co víc... sice se pořád mluví o turecké odvetě, ale ve skutečnosti vypadají boje pořád stejně. Různí vousáči v džípech s kulomety a to je všechno. Žádný tankový útok celé divize. žádná nekonečná řada děl střílející do prostoru před sebou tisíce granátů...

Když Erdogan ustál puč, tvrdil jsem, že se bude muset vypořádat se spiklenci, kteří jsou především v armádě. Erdogan to udělal. Pozatýkal mraky důstojníků, vyházel řadu generálů, zcela obměnil štáby, zavedl politruky - vlastně udělal totéž co Stalin v roce 38. Zničil si důstojnický sbor. A tak jeho armáda vypadá na papíře impozantně, ale bojuje dost podobně jako ta sovětská v prvních týdnech operace Barbarosa. Ne, bojuje ještě podstatně hůř, protože bojuje na cizím území a turečtí vojáci v žádném případě nebrání svoje rodiny před vyhlazením. 

V Idlíbu podle mě vidíme realitu turecké moci. Je tak malá, že Syřané klidně bojují dál a prokazují svým tureckým nepřátelům pramálo respektu. Syrská armáda je totiž přesný opak. Většina jejich důstojníků jsou dneska zkušení veteráni a o jejich výběr se postaraly kulky na bojišti. Možná  nejsou tak materiálně vyfutrovaní, ale jsou zkušení, protože osvobozovali Allepo i předměstí Damašku. 

Navíc Putin se chová, jako kdyby do Turecka nevedl žádný ruský plynovod a klidně bombarduje i svého svéhlavého kamaráda. Určitě cítí zadostiučinění za sestřelený bombardér před pěti lety. Ví dobře, že sultán bude sice zuřit se vší orientální pompou, ale jinak s tím nemůže udělat vůbec nic a pokud se o něco pokusí, ekonomická realita ho brzy postaví zpátky na zem. Erdogan totiž nejen zneschopnil svojí armádu, ale i dost podělal svojí ekonomiku. 

A tak se stalo, co se stát muselo... Migrační zbraň. Je třeba vypustit všechny ty Afghánce, Pákistánce, syrské džihádisty a další uprchlíky na Evropu. Evropské výpalné, za které všechny ty migranty držel v táborech je v celé této rovnici ten nejmenší peníz. 

Jenže se ukazuje, že každá zbraň se dá efektivně použít jen jednou. Tentokrát řecká armáda v plavebním prostoru egejského moře pořádá manévry s ostrou střelbou. Dokonce kolem gumových člunů pleskají kulky varovných výstřelů. Na pevninské hranici létají dýmovnice a slzné granáty. Leckde jsou postavené ploty a vojákům ruší dovolenky. 

Bez ohledu na rétoriku bruselských, žádná evropská vláda si nové heslo, že to zvládnou, nemůže dovolit. I ta Merkelová pochopila, že pokud znovu dovolí podobnou migrační vlnu, tak v Dojčlandu AfD vyhraje volby a sestaví vládu, v Maďarsku bude mít  Orbán sám ústavní většinu, v Řecku padne vláda, v Itálii vyhraje Salvini naprosto drtivě a vůbec to může být poslední impuls ke zničení všeho, co se v Ojrópě posledních třicet let budovalo. 

Vidlácky bych si proto myslel, že žádný pochod do Německa se konat nebude. Naopak, objeví se obrázky zastřelených a utopených, objeví se tábory a hromada lidského utrpení, ale s nikým to už nepohne. Ba naopak... když se teď bude zadržovat, vracet, varovně střílet a možná i ledacos drsnějšího, dost rychle se to rozšíří a bude se to dělat i tam, kde to doteď nebylo myslitelné. Źádná Carola Rackete už se opakovat nebude a pokud ano, bude promtně a tiše odstraněna. Dokonce ani ti Zelení se nebudou moc angažovat. Mohli by přijít o preference. 

Všimnětě si... i u nás je překvapivě ticho. Pár novinářů a umělců to ještě nepochopilo, ale jinak se nikdo nijak hlasitě neangažuje. Inu, i blbci se tu a tam poučí. Minimálně tím, jak ztrácejí vliv, moc i peníze.  I Scallop dostane brzy nové notičky. Pokud totiž budou pokračovat  v tom, co dělali v roce 2015, brzy nebudou vůbec. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (90 hlasů)

Komentáře

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na řeckých ostrovech už samozřejmě místní pochopili, oč invazistům jde, proto se začali aktivně bránit a jdou už i proti podvratným neziskovkám, které invazi vetřelců podporují.

https://pravyprostor.cz/z-blogu-vox-populi-vetrelci-za-sebou-v-recku-za…

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

+ 1 pane vidlaku.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Poničili kostel na Lesbu. A to ještě povolení k pobytu, natož azyl, nemají. To nejsou pokorní prosebníci. Takhle se chovají islámští dobyvatelé, jdoucí do Německa, Švédska nebo Norska, za sociálními dávkami nebo, jak to chápou oni, vybírat od nevěřících podlidí, džizju.
Co budou dělat, až se dostanou dál do Evropy?

Je zajímavé, že všechny nezávislé weby ukazují dobře živené, svalnaté mladíky, čulíkoviny naopak matky s dětmi a vyzývají ke kvótám. A obviňují Rusko a Sýrii, ne Turecko a Vůdce Erdogana. Nebo nedejbože USA.

Průměrný počet slepic: 5 (36 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

musím doplnit jednu technikálii:
To jsou NAŠI džihádisté.
Nejpozději od engagement SSSR v Afghanistánu se na jejich vyzbrojení, vystrojení a výcviku podílí EHS/EU, a to měrou nemalou. Plus naprosto nevídanou tolerancí a podporou téhle sebranky.

V Afghu "bojovali za Prahu" proti "komunistické diktatuře"
Na Balkáně "bojovali za Prahu" proti "srbskému nacionalismu"
V Čečně "bojovali za Prahu" proti "komunistické diktatuře"
V Gruzii "bojovali za Prahu" proti "sovětské rozpínavosti"
V první protiirácké válce "bojovali za Prahu" proti "iráckému usurpátorovi"
V Kosovu "bojovali za Prahu" proti "srbskému nacionalismu"
Ve druhé protiirácké válce "bojovali za Prahu" proti "diktátorovi vlastnícímu ZHN"
V protilibyjské a protisyrské válce "BOJUJÍ za Prahu" proti "krvavýn diktátorům"
Proti komu nebo čemu "bojují za Prahu" v Libanonu, Jordánsku a Egyptě, se mi zatím nepodařilo zjistit, ale něco se časem jistě najde. Možná "lický práva" nebo tak...

A pak se to konečně posralo všecho na jednu hromadu, protože množství džihádistů dosáhlo nadkritického množství a začali konat dle vlastního uvážení.
Mezitím však dostali od "demokratického západu" tolik peněz, zbraní, výstroje, techniky a výcviku, že už si to MOHOU dovolit, aniž by je někdo byl schopen významně ohrozit. A první, o co se začali zajímat, jsou ropná pole a ropovody v Iráku, Libyi a Sýrii; plus potřebné zázemí - hlavně voda a jídlo.

Jenže to se dostalo do rozporu s US a EU zájmy.
Takže tu "náhle" byl ISIL/ISIS/IS, proti němuž bylo třeba zasáhnout. Takže "občanská válka" v Sýrii, Libyi a Iráku - ve skutečnosti však pouze vytlačení džihádistů z části ropných polí a příslušné infrastruktury a ponechání jim zbytku rozvracených zemí k dispozici.

V Libyi se "demokratický západ" dohodl s částí džihádistů na pravidlech obchodu s ropou z části ropných polí, za což džihádisté přislíbili "bojovat za Prahu" proti "krvavému diktátorovi" Haftárovi.
V Iráku to bylo složitější, protože "demokratický západ" potřebuje mít kontrolu nad "kurdskými" ropnými poli, ale nechce se dostat do konfliktu s Tureckem, které s "ISIL" dlouhodobě obchoduje právě s ropou, a s Izraelem, do něhož ukradená irácká ropa z Turecka směřuje.
Dtto Sýrie. Tam je to ještě trochu složitější, protože ruské vojenské základny. Zde se ovšem chopilo iniciativy opět Turecko, které jednak krade ropu Sýrii, jednak potřebuje mít volnou ruku k vraždění Kurdů a jednak projevilo ochotu udělat za USA špinavou práci a bojovat proti Asadovi i proti Rusům.

A počty dobře vyzbrojených, vystrojených a všehoschopných džihádistů dál rostou.
Ze Sýrie se syrsko-rusko-íránským silám začalo dařit vytlačovat je zpět do Turecka. Čehož se Erdogan lekl; ne proto, že to jsou džihádisté, ale proto, že je nemá pod kontrolou a mohli by tudíž ohrozit JEHO.
Takže napadl Sýrii s cílem urvat část jejího území, aby na něm mohl vzniknoutt "džihádistán" (s potřebnými zdroji). "Demokratický západ" nadšeně aplauduje a jal se tuto ideu všemožně podporovat.
Leč...
Ukázalo se, že jich je OPRAVDU HODNĚ a že "džihádistán" stačit nebude a navíc bude drahý.
Takže co teď...
Část se jich podařilo přestěhovat do Libye, o "džihádistán" se stále bojuje a pořád jich přebývá tak 2 mega, které je potřeba někam vylifrovat nebo je pozabíjet. Jenže po pozabíjených zbudou vdovy s dětmi, které by musel někdo živit, že... No, tak je místo zabíjení šoupnem do EU; vždyť je to koneckonců její produkt.

Omlouvám se za délku, ale víc to zkrátit nešlo.
Závěrem jen zopakuji - jsou to NAŠI džihádisté. Bohužel...

Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)

jsou to naši jihaadisté. Sami (my = euroatlantický kulturní okruh) jsme je vyzbrojili proti sobě. Oni nedokážou samostatně vymyslet, natožpak vyrobit, ani hřebík.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Dnešní džihádisté si žili ve svých zemích a zemičkách, kmenových a klanových územích, vesnicích a městech, celkem spokojeně, dokud JSME jim nezačali JEJICH území a územíčka "demokratizovat".
A to i přesto, že mezi SEBOU tu a tam bojovali a navzájem si vypalovali domy, sady, pole a kradli stáda a manželky. Ale to byla JEJICH věc a nikdo neměl žádné právo jim do toho kecat.
SVÉ "permanentní bojovníky" si dokázali ukočírovat sami.

Jenže pak JSME začali potřebovat JEJICH ropu a tak JSME jim pod záminkou "demokratizace" rozesrali ty jejich země a zemičky na maděru.
A do těch, které se tomu bránily, JSME poslali výše zmíněné permanentní bojovníky.

Na Arabském poloostrově a na BV žijí (tedy PRACUJÍ) lidé tisíce let a za tu dobu tam vytvořili docela obdivuhodnou civilizaci. Sice jinou než je naše, ale do toho nám je buřt.
Tu civilizaci měli dávno před tím, než se naprostá většina Evropanů naučila první písmena.

Já tu dehumanizaci lidí z jiných kulturních okruhů fakt nemám rád. Protože si vždycky řeknu, jak bych se asi cítil sám, kdyby někdo takto dehumanizoval mne.
A současně si kladu otázku, kdo nám, sakra, dal právo vyvyšovat se nad jiné???!

Když dojde na lámání chleba, tak "oni" se bez našich "civilizačních výdobytků" docela dobře obejdou. Protože umějí fungovat ve svých složitých klimatických podmínkách, v nichž my bychom nepřežili ani 48 hodin.
Pro nás by byl návrat do doby před "civilizačními výdobytky" ne-li nemožný, tak rozhodně VELMI problematický.

Průměrný počet slepic: 4.2 (25 hlasů)

Obcane jdi do prdele.

Jestli to jsou tvoji, tak spachej sebevrazdu, protoze jsi zruda.

Nasi nejsou urcite, nas se nikdo nepta a na nase protesty nereaguje.
\
Hovno nasi

Průměrný počet slepic: 2.2 (24 hlasů)

Nebo snad někdy některá z českých vlád protestovala proti západní úšechc případech čelové podpoře islamistů?
Cekla snad někdy některá z českých vlád proti tomu, že Izrael podporuje islamisty v Sýrii?
A Senát, a Poslanecká sněmovna???
Našel snad někdo někdy v ČR odvahu uspořádat demonstraci proti účelové podpoře islamistů?

Ne, anonyme. Ve všech uvedených příkladech platí NE.
Tudíž jsou i "naši".
Ano, souhlasím tím, že Vaši, moji a hromady dalších lidí nejsou a že se nás - "lidu" - nikdo na nic neptal a neptá. To ale na realitě nic nemění.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Me se vlada nepta, co udela.

To by nebyly cirkevni restituce, solarni tunel, exekuce, neziskovky by byly povazovany za zlocinecke organizace a jejich clenove by dostavaly tak trojnasobne palky nez je cerstve za tyrani zvirat, nekradly by se penize ze socialnich fondu, aby se daly cikanum.

Jdete nekam a nepocitejte nas k vam.

Jestli se citite jako soucast rezimu, tak to je jen a jen vec, ale normalni lidi do toho netahejte.

Průměrný počet slepic: 2.5 (16 hlasů)

je to vaše vláda, ne že není. Ledaže byste žil na území, které tato vláda nespravuje a nepodléhal její jurisdikci.
Pokud tady žijete, tak bohužel to vaše vláda je. Každé její sebeblbější rozhodnutí (a že jich je neúrekom) ovlivňuje vaše (a moje, jeho, její, jejich) životní podmínky.
Asi jste měl na mysli, že vás tato vláda nereprezentuje (ani mě ne). Ale bohužel je naše.

Když si to živě představím, mám depku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Ano, rozhoduje vláda země, v které já žiji, ale... Není snad v euroatlantickém kulturním okruhu kolektivní vina nepřípustná? Neměl by v naší společnosti být uplatňován princip viny vždy pouze na kokrétní osobu?
Jaká je tedy vaše individuální odpovědnost za to, co se na BV děje?

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

poněvadž, jak jsem již byl psal, mne moje vláda nereprezentuje. To jí samozřejmě nebrání, aby, když se jí to hodí, mluvila (také) mým jménem - třeba když se mají poslat naši vojáci do Afghu bojovat za Prahu. Když ze mne zdírá daně, baví se jen sama mezi sebou, a někdy ani to ne. A zase naopak, když ty peníze, které mně (vám, jemu...) sebrala, posílá někam do černé prrdele na tzv. humanitární účely, tak (v Bruseli) mluví za celý národ.

Nevycházím z údivu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

My všichni (euroatlantický kulturní okruh) můžeme za to, co se děje na BV a vaše individuální odpovědnost je nulová, chápu vás správně?

P. S. Sice už nejsem dávno žádná miss krásy, přesto bych i já přála všem lidem mír a klidný život. Odpovědnost za to, co se tam děje však osobně žádnou necítím. Dokonce si myslím, že za to nemůžou ani voliči těch stran, co tyhle hrůzy podporují.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

v detailu. Konkrétně v zájmenu "my".

Zaprvé - euroatlantický kulturní okruh (dále jen EAKO, kdo to má pořád vypisovat) se nevynořil z ničeho nic a nezhmotnil se z Velkého Nebytí teprve včera. EAKO je velmi složitý komplex s nepřehlednou řadou vazeb, které se v čase vzájemně překrývají. Když říkáme "my", máme někdy na mysli právě EAKO.

Američan, když zjistil, že původní obyvatelstvo je mu akorát na přítěž a Indiána k robotě na bledou tvář nepřiměje, dovezl si v náhradu tváře černé. Černá tvář v zemi Amerigově sice nebyla doma, ale to platilo jen pro tu dovezenou generaci. Ti, kteří se v otroctví narodili, jinou domovinu neměli. Tím si to bledá tvář navěky podělala, a nějakým zrušením otroctví to už nijak závratně vylepšit nešlo. Manitou k pomstě za genocidu svých dětí nemusel ani hnout prstem a stačilo mu počkat, až věci samovolně uzrají, až na bílého muže dopadnou následky jeho vlastního konání. Vidíme to dnes: nebude trvat dlouho, a běloch bude v USA menšinou - pokud jí už není. Chodí-li kdo navštěvovat Pravý prostor, najde tam někde dvoudílný post o tom, jak bezva multikulturně obohacující je vzdělávat černochy. Můžeme samozřejmě na autora toho textu nalepit značku rasisty, tím se ale problém, o němž on píše, nevyřeší.

Podobnou chybu sám na sobě spáchal Západ v Evropě: Němcům a Francouzům bylo lenošno kydat svá vlastní hovna, i dovezli si na to Turka. A Turek, podobně jako černoch v Americe, jim tam zdomácněl, trochu se pomnožil a vzpomněl si, že by chtěl německý blahobyt a turecký pořádek, nevěda, že jedno vylučuje druhé. Turecký pořádek je, jak víme, založen na islámu, a proto čím více mešit, tím více tureckého pořádku - a z někdejšího Německa máme Alemanistán, ani nestačíme mrkat.

Proč o tom píšu: "my" jsme EAKO. Já, Fito, Občan, Vidlák, Targus i scallop. Ale nikdo z nás nevozil do Německa Turky, kteří tam zdomácněli a chtěli by to vést po turecku. Takže naše osobní odpovědnost je nulová. Přijímat zodpovědnost a hlavně VINU za konání někoho, koho jsem nemohl ani při nejlepší vůli ovlivnit (své předchůdce v čase), je totální hovadina, kterou aktuálně zakoušejí Němci. Já bych třeba Hitlera klidně zastřelil, ale nemůžu, i kdybych stokrát chtěl; nemá smysl cítit vinu za to, co on rozpoutal. Když říkáme "my", máme někdy na mysli společnost, se kterou vedeme rozhovor. Partu kámošů z vandru nebo z fitka. Nebo jen sebe a slečnu, kterou zvu na drink naději, že - však víme. "My" má obsah v závislosti na kontextu, v němž ho užíváme.

EAKO je ovšem něco víc, než Fito, Občan, Vidlák, Targus a scallop (mě můžeme klidně i vynechat, u mě nákaza obskurními východními naukami vyústila v pokročilou sinizaci, žeru rýži a jídelní tyčinky ovládám líp než příbor). EAKO je systém, který se mění, vyvíjí a je předáván z generace na generaci. Míra zastoupení řadového jednotlivce v konání EAKO se ve většině případů limitně blíží nule: kdo má pocit, že třeba jen vláda této země vyjadřuje jeho názor a koná v souladu s jeho vůlí, ať zvedne ruku. Systém se nestará o přání komponent, z nichž je ustaven. Proto je osobní odpovědnost nás, jednotlivců, za konání systému většinou prakticky nulová.

Avšak za to, co se teď (a mnoho desítek let předtím, kontinuálně až po dnes) odehrává na BV, systém EAKO jednoznačně odpovědnost nese. Pokud chtěl Občan formulací "jsou to NAŠI teroristé" vyjádřit toto, bezvýhradně s ním souhlasím.

Řešení ovšem nemám. - Nebo mám, ale je prakticky neproveditelné, takže to vyjde nastejno.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Tedy - zadruhé: není v těle, nýbrž v oku, které se dívá. Takže jestli jste nebo nejste pro někoho "miss krásy"... to fakt nejste kompetentní posoudit ;-)
Pěkný večer přeji.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Mělo být:

KRÁSA není v těle, nýbrž v oku, které se dívá. Soryjako. Řekl to, myslím, pan Sudek, veliký fotograf před Pánem Bohem.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Moje zivotni podminky ovlivnuje i to, co si rozhodne Merkelova nad sve kompetence, co si rozhodne Donik Trumpu, strejda Rotschield, strejda Rockefeller, strejda Mittal, mladej Zuckerberg atd atd.

Nejsou moje vlada.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Máte nějaký nápad co by s tím šlo udělat vážený Anonyme? Aby to tak nezůstalo.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Zaprve si to uvedomit a nenechat se kulpabilizovat vecma, za ktery nemuzete.

Zkuste to.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Tak jsem si to uvědomil. A neculpabilizuju se. Co dál?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Tak zacnete myslet jako dospelej.

Jak by to melo byt podle vas.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

A vy jak se zdá si netroufáte odpovědět. Nebo odpověď neznáte?
Takže kromě svalnatých macho výkřiků z vás zřejmě nic konkrétního nevypadne. Tušil jsem to. Jaký bude další svalnatý výkřik?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Hamilbare, tak znova.

Myslet jako dospelej - to neznamena sedet jak decko a cekat, ze mi da nekdo univerzalni navod na vsechny situace. Necekat, ze za vas nekdo neco vyresi, ale hledat reseni sam pro kazdou konkretni situaci.

Ale muzete si to zkouset vytrucovat, vynadavat, vybrecet - nejspis to tak delate od ty doby, co jste se naucil mluvit.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Sebevědomí vám teda nechybí. To zas bude průser.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

ale řekl bych, že česky to je "odlidštění". Pokud vím, je to postup, kdy vedu svou hordu k tomu, aby členy nepřátelské hordy nevnímala jako lidské bytosti a aby se "našim" tolik neeklovalo řezání hlav a jiných okončetin těch "cizích". Takto já rozumím pojmu dehumanizace. Já se ničeho takového nedopouštím.
---
Jinak s Vámi v něčem i souhlasím: měli jsme (my = e.-a. kulturní okruh) je nechat na pokoji, nexrat se do nich, hlavně k nim nevyvážet demokracii v bombách a tancích, a nechat je, aby v poklidu mlátili čelem o písek, vzývali Alláha a šukali ovce, alternativně i velbloudy, když je ovcí málo. Opravdu: měli jsme je nechat na pokoji, nebýt líní a své špinavé práce jsme si měli dělat doma sami a netahat si je na to do Evropy

Ta civilizace na BV, o které píšete, tak z ní civilizace naše sice bohatě čerpala (přes staré Řecko a Řím a jiné další surové barbary), ale minuli jsme se v čase. Poslední zbytky oněch obdivuhodných civilizací nenávratně zlikvidoval islám. Právě islám ve své nejzvrácenější variantě, s využitím moderních technologií ze Západu (trhavin), zničil starověké památky v Sýrii, Iráku a jinde; tady nemůžu nepřipomenout, že úplně poslední, kdo měl ten blbý nápad, že rozmlátí íránské historické stavby, byl Doník Trumpetů, ale naštěstí mu to - doufám - jeho loutkovodiči rozmluvili.

Dnes na BV nic takového není. Když jsem před lety navštívil pyramidy v Gize, v kamenném sarkofágu v Cheopsově pyramidě bylo nasráno - wallahi! Normálně tam leželo hovno, vlastníma očima jsem ho spatřil a nebyl jsem sám, to přísahám při vousu Prorokově. Karnak - to samé. Chrám královnu Hačepsovet - to samé. Hliněná pyramida na Sakkaře, cesta k ní - lemována hromadami dtto. Švagrová se nedávno vrátila z Izraele; podle míry pořádku/nepořádku poznáte na dálku, kde bydlí Žid, kde muslim. A tady se dostáváme k nadřazenosti, o níž píšete.

Izraelský bezpečák Schueftan říká (cituji volně), že civilizace, kde je rovnoprávná, je nadřazená kultuře, která se ženou zachází jako s dobytkem.

Já říkám, že až Saudská Arábie vyveze všechnu ropu, bude ještě 50 let vyvážet železný šrot. A pak zase budou pást velbloudy. Příčinou ovšem není naše kulturní nadřazenost. Příčinou je jejich kulturní podřadnost, kterou způsobil islám. Islám nemá v úctě práci, protože islám má na práci otroky. My práci v úctě máme, proto stojíme výš. Oni si sami nevyrobí ani ten hřebík: zobchodují ho, ukradnou ho, vytáhnou ho z židle, kterou předtím rozbili - ale nevyrobí.

Do křížovky anticivilizace na pět? Islám.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

vybrané lokality.
Zcela určitě nenavštívila sionistické "osady" a "outposty", ani čtvrti ortodoxních a ultraortodoxních židů.
Kteří, mimochodem, zacházejí se ženami stejně jako wahhábité.
Ani ti sekulárnější nepovažují ženy za rovnocenné a rovnoprávné - tóra to totiž vylučuje.

A ještě k tomu pořádku/nepořádku.
Nacisté také ukazovali světu vybrané záběry ze židovských ghett. Samozřejmě jen takové, které posloužily protižidovské propagandě.
Stejně se chovají sionisté. Nejprve vytvoří ne-židům podmínky vylučující normální život a pak halasně ukazují pečlivě vybrané obrázky, které mají za účel přesvědčit veřejné mínění o tom, že ne-židé jsou akulturní dobytek, nezasluhující označení "lidé".

No, tak budou Saudové zase pást velbloudy, kovat meče a dýky, pěstovat včely atd.
A?

Jo tak my máme v úctě práci?
A proto jsme zrušili poddanství až v polovině 19. století, otroctví až koncem 19. století a rasovou segregaci dokonce až v 90. letech 20. století?
Proto máme v EU desítky milionů příslušníků prekariátu - pracující chudiny - jejichž počet stále roste?
Patrně jsme také muslimové...
Židé ostatně ostatně také - v Izraeli na ně dřou Thajci, Filipínci, Bulhaři, Palestinci a další. Za podmínek, které se směle dají označit jako nevolnictví až otroctví.

To, co produkujete, Alefe, dehumanizací JE.
Kdo není žid nebo západní křesťan, je pro Vás podčlověk, případně ne-člověk. Zejména muslim nebo blízkovýchodní křesťan.
Tuším, proč máte takové názory.

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

Jste posahanej blazen.

Poddanstvi bysme rusili daleko drive, jen jsme jaksi byli ti poddani.

Ostatni jsou stejny blbosti.

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)

Slimák?

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Podsouváte mně něco, co jsem neřekl/nenapsal,
"Kdo není žid nebo západní křesťan, je pro Vás podčlověk, případně ne-člověk. Zejména muslim nebo blízkovýchodní křesťan."

a pak dodáte, že "tušíte, proč mám takové názory". S něčím takovým běžte do prdele. "Takové" názory nemám a nikdy jsem je nezastával.

Buď stojíte o rozhovor, kde můžeme tříbit své byť i protichůdné názory, a pak se takových triků zdržte, a nebo nechte být.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Jen jsem pečlivě přečetl, co jste napsal, pak se k tomu ještě vrátil, a takto to vnímám.
Ostatně, Vy jste to nenapsal přímo za sebe, ale pomohl jste si sionistickým obdivovatelem a velkým propagátorem apartheidu (hafrada - https://en.wikipedia.org/wiki/Hafrada) Danielem Schüftanem. Co je ten chlápek zač, si lze snadno dohledat na netu.
Tady moc pěkně popisuje, jak si představuje "mír" na BV; zejména zacházení s Palestinci:
https://www.tabletmag.com/jewish-news-and-politics/241025/what-israel-s…
Hluboká inspirace nacistickými ghetty, vč. "pořádkové policie", zdí a absolutní kontroly pohybu, je zcela evidentní.

Není to poprvé, co mě Vaše zde presentované názory poněkud zarazily a donutily k reakci.
A budu reagovat opět, ať se Vám to líbí nebo ne.

Popovídám si rád, ale vše má své meze a na rasové, náboženské, etnické, kulturní nadřazování se jedněch nad jinými, jsem poněkud přecitlivělý. Právě proto, že to nikdy nepřineslo nic dobrého.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

že v prvé řadě je důležité, CO se říká; posuzovat myšlenky a priori podle toho, KDO je vysloví, považuju za mírně řečeno nemoudré. Když Adolf Hitler bude tvrdit, že 2+2=4, ochotně mu přitakám, ale proto ještě nemusím být fašista; nebo jím už proto jsem?

Mně připadá, že vy takto uvažujete.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

No dotahnete to az na scallopa, se kterym se nema cenu bavit, protoze si mele svoje jedno co.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

ale Anonyme platí na obě strany. Taky se nezdá, že byste o tom co píše Občan přemýšlel a melete si svoje dokola.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Rošt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protoze uz to mam promysleny. - Taky si nepromejslim, jestli kdyz mam penis, tak jestli jsem doopravdy chlap. Objevil jsem to jeste v jeslich a nemusim uz premejslet o zvastech kazdyho posahanyho genderisty. - Az zacnete myslet a ve vasi hlave bude mensi chaos, tak taky objevite, ze nemusite porad dokola overovat overene a porad pochybovat, jestli 1 + 1 =2

Iran je jeste svobodna zeme a je na kordy s USA. Jsou 8x vetsi nez my a maj ropu a zbrane z Ruska.

My jsme kolonie USA a Rusko nas pred 30 lety USA prodalo a USA vysaly. Ropu nemame. - My je mame zachranovat? Nejsme schopni pomoct ani sami sobe. Jestli ma obcan dojem, ze ma moc penez, at je rozdava Cechum a ze sveho. Muze zacit u bezdomovcu. Pak duchodcum a mladejm rodinam. Za chvili bude rad, ze ma sam co zrat.

Jestli tam Iran ty Afgance nechce, at je posle zpet do Afganistanu. Nikdo ho nenuti si je tam nechava. Ani neni jak.

Tohle je demografie Afganistanu:

1950 7,752,117 /
1960 8,883,947 +1.46%
1970 10,893,772 +2.26%
1980 13,411,060 +2.31%
1990 11,869,873 -1.15%
2000 21,606,992 +8.20%
2010 29,185,511 +3.51%
2020 38,928,341 +3.33%

+ uprchlici v cizine

Kdyz budou vsichni Afganci pekne doma, tak je treba napadne min soulozit a vic myslet na to, jak ty deti uzivej.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

...izraelský bezpečák Schueftan říká (cituji volně), že civilizace, kde ŽENA je rovnoprávná, je nadřazená kultuře, která se ženou zachází jako s dobytkem.

Soryjako, rozvášnil jsem se a přehlédl chybějící slovo.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ano je to z větší strany pravda do doby, než začaly vysílat satelitní televize. Náhle se hodnotové základy společnosti prudce počaly měnit. Mladá generace chce žít aspoň jak té EU, když už to nejde jako v kulisách Hollywoodu. Lid začal pojednou projevovat nespokojenost a vládci všech arabských zemí začali mít tu větší, tu menší problémy. Do toho popichování různých kazatelů, že je třeba se vrátit k základům islámu a je zle. K tomu působení Izraele a máme zde situaci, která je téměř neřešitelná.Jen cestou tvrdých diktatur se podaří situaci v jednotlivých zemích konsolidovat. Což se začíná v arabském světě dít.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

naučit pracovat a u toho myslet. Myslet na práci, kterou dělají, ne na 3.14čoviny - kde komu uříznout hlavu či koho okrást.

A jak je znám, to půjde kurevsky těžko. V tomto směru jsem skeptik.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nedá mi to, musím se podělit o jeden postřeh , jak se vyvíjela civilizace na arabském poloostrově. V Rijádu mají královské islámské muzeum. Doporučuji navštívit. Je tam celkem věrně zřízena expozice formou 3D, něco jako Maroldovo panoráma, od prehistorických dob až do současnosti. Expozice se dělí na předislámskou a islámskou.Je názorně uveden např. zrod arabského písma, jaká byla skutečná úroveň společnosti před i po startu islámu. O nějaké civilizaci, jak ji popisuje Občan se vůbec nedá mluvit. Sběrači,kočovníci,lupiči na obchodních cestách, v nejlepším případě obchodníci, kteří ovšem od lupičů byli dost obtížně rozeznatelní. Vše se rázem změnilo s islámem, kdy výboje způsobily příliv bohatství ze všech zemí, které islám dobyl. To je zlatá doba islámu, o které všichni muslimové tak rádi mluví. Potom v městských centrech na arabském poloostrově se dá již o nějaké civilizaci mluvit. Ovšem pozor, byla to společnost založená na otrocké práci! Ze všech zemí, které arabi dobyli kromě jiných komodit proudili do arabských zemí jako rozhodující komodita otroci. I ta Praha vznikla jako obchodní centrum s otroky ze slovanských zemí, kteří byli židovskými obchodníky dále přeprodávání do arabského světa.V muzeu je vše pyšně zdokumentováno. Najde se tam kopie rosetské desky, dělo ,které dobývalo Konstantinopol(dle iniciál na děle zhotoveno Matúšem uherským-asi nějaký bratřík ve službách Mehmeda II) a řada dalších zajímavosti, co všechno ukradli po světě a kolik království podlehlo síle islámu. A tak by se dalo pokračovat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Pane Občan.
Ono je to jednoduché,trochu to tam rozbombardovat a než by mnozí živořili za dolar denně,tak stačilo zamávat stodolarovkou a mají plný stav,strava,bydlení zdarma.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

...ti z pobřeží severní Afriky. Všechno dospělí chlapi, nikdo s podvýživou a v produktivním věku...aspoň co jsem viděl já.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Erdogan se dostal do kouta a tak vytáhnul poslední karty co má. V Sýrii je ještě možný návrat a syrská karta se stáhne do rukávu. Ale migrační karta je otevření Pandořiny skříňky. Rozjeté migranty přes hranice nepustí, to by byla sebevražda a konec EU. Migranty ale také nikdo nevrátí zpět do táborů v Turecku, natož do jejich domovin.
A jak přijdou první mrtví, začne katastrofa, protože EU nemá řešení. Nevypadá to, že by ho někdo v posledních pěti letech hledal.
Pro Syřany je jediné možné řešení. Okamžitě ukončit boje v Sýrii, to znamená podpořit Assada, zrušit sankce a začít s rychlou obnovou Sýrie. A všechny uprchlíky poslat domů, do Sýrie, včetně těch, co jsou v Evropě. A Sýrii garantovat bezpečnost.
Další je ukončit válku v Libyi, vítězem bude ten nejsilnější, tady Haftar, a začít bránit její hranice. Turecko bude bránit své východní hranice. A změní se status uprchlíků.
Je toho víc v současném světě nerealizovatelného.
Opakem bude katastrofa EU a budeme s láskou vzpomínat na životní úroveň za socialismu (komunismu), kdy jsme si skoro vše, včetně potravin zajistili sami.

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

ale plati len v idealnom pripade (okrem posledneho odstavca)

Ale kedze na Syriu a Lybiu sere pes a Rus nie je v Syrii kvoli tomu aby trenoval, ale ako svojho casu otvorene povedali - aby zlikvidovali svojich teroristov pokial mozno co najdalej od Ruska - plus si z toho urobili polygon.

Geopoliticke sachy su plne mrtvol a katastrofou EU je ze je to obchodny koncept, co sa tvari ze je aj statotvorny. Obavam sa ze EU nem dopadne dobre.

Ak este niekto nevidel ako funguje zakonodarna moc v EU - ponukam:
https://vimeo.com/231922669

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

vynechal.
Totiž že Turek bojuje na území syrského státu, aniž by to komu na západě trhalo žíly. Státní suverenita a svrchovanost, územní celistvost a nedotknutelnost jsou najednou pojmy, které ještě nikdo nikdy neslyšel, nikdo neví, co znamenají...
A zločinec Assad si zcela drze dovoluje bránit syrské území.
Jdu blejt, velebnosti...

Průměrný počet slepic: 4.8 (47 hlasů)

Demokracii a evropské, případně americké hodnoty máte právo bránit se zbraní v ruce kdekoli na světě, dle svého uvážení, stačí když Minář nebude proti. Že jste zase na PŠM spal ?

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

Targusi,

nikdo neprotestuje, protože USA už bojují na severu i jihu Sýrie několik let, Francouzi a Britové tam operují také. Přeci nebudou protestovat proti sobě, a menší státy EU se přidaly na stranu těch velkých. Erdogan nedělá nic jiného, než co Západ provádí už roky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Přesně tak! Je to stejné, jako za Španělské občanské války, čtyři italské divize (o Němcích nemluvě) a nikomu nepřišlo nic divné. Pokrytectví vrcholné politiky Západu je bezbřehé!

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

už nikdo nepojede zachraňovat soudruhy uprdlíky - pardon - uprchlíky.
To je jaksi škoda, že ano.
Nejvíc mne dojalo, jak jistá dívčina jela soudružkám uprchlíkyním ukazovat podprdy a vysvětlovat jim, jak se jim najednou bude v tomto slzavém údolí mnohem lépe existovat, až je začnou pod těmi svými lajntuchy nosit.
Jestli by tato dívčina omylem zabrousila na tyto stránky a měla neodolatelnou chuť opět konat dobro, nechť přijede do Gorolistánu, já ji budu názorně učit, jak se podprdy svlíkají a tak všelijak podobně.
Určitě se jí to bude líbit.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

To je hezká čeština - "uprchlíkyně". Taková moderní, genderově vyvážená samička od uprchlíka.
Ale vyvíjí se to poněkud nespravedlivě. Proč například není sameček od švadleny "švadlák"? A od žirafy "žirafák"? Aha?
P.S.: Uprchlice je už známa, leč tento výraz má poněkud dehonestující nádech, nicht wahr?

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdravím Vás, Godote, v podhůří Krkonoš a Orlických hor bývali přadláci.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)