Vidlákovské fámy

Autor
Štítky

Začalo to už předevčírem večer, kdy se na fejsbučku začaly objevovat "zaručené zprávy". Včera už na plné obrátky fungoval obecní tetkagraf a nebylo ještě ani deset dopoledne a už se ke mně doneslo, jak jistá dáma byla v Itálii, stihla se vrátit z lyžovačky těsně před vyhlášením karantény, minulou sobotu byla na Vidlákovském koštu, kde se protočila půlka města (jo, minulý týden, to se ještě nikdo nebál a všichni z toho měli srandu) a pak v pondělí šla k doktorovi. Ten nechal vyklidit čekárnu a teď už "všichni vědí, že to má". 

A jako když střelíš do vrabců - nikomu se včera už nechtělo do sámošky nakupovat. Máme tu ještě hodně pamětníků, kteří vědí že rozdíl mezi fámou a pravdou je několik dní. 

Starosta mě zatím uklidňoval, že se nic neděje, že se jedná skutečně o fámu, byť s pravdivým základem. Zmíněná paní skutečně byla na lyžovačce a skutečně po návratu obtrajdala všechny víkendové společenské akce. To se ještě nikdo nebál a udělal by to tak každý. Pak vláda přitvrdila a tak milá paní dostává už několik dní čočku za své nezodpovědné chování Mezitím už tetkagraf svojí fámu rozšířil na dobrou desítku dalších "zaručených případů". 

Ještě před týdnem si všichni ve Vidlákově korzovali na Koštu a z nějakého koroňáčka měli srandu. Nikdo tam naše vidlákovské přeshraniční lyžaře nepeskoval za nezodpovědné chování.  Prostě to nikomu ještě nedocvaklo, o koroňáčku mluvili jen ti, co čtou fejk ňůs a nějaká čínská chřipečka nemůže nikoho rozhodit. 

Pak přišlo to zavírání hranic a umírání Italů po stovkách. 

V úterý jsem volal našemu faráři, že vláda zakazuje větší shluky lidí a že já s rodinou to budu dodržovat a v neděli mě v kostele nemají čekat. Kromě toho se v neděli stejně nic konat nebude, protože to už bude také zakázané. Odpovědí mi byl úsměšek, že přeháním. Inu nepřeháněl jsem. 

Mezitím začalo všem docházet, co to tam v Itálii doopravdy mají a ti stejní, kteří v sobotu na Koštu plácali po zádech lyžaře za občanský vzdor, jim teď spílají za neodpovědné chování. 

Jo, není z té itálie nějak málo záběrů? Neohrožení novináři jezdí  klidně dělat rozhovory s Islámským státem, ale ke koroňáčku se jim nechce. Virus nepotřebuje ani propagandu, ani publicitu a ve své nakažlivosti je neuvěřitelně spravedlivý. Mluví se o tom, že i Donald Trump je nakažený... (Prosím tímto našeho Donalda, který nás už nečte, kdyby byl tak hodný a dal vědět, že je v pořádku). 

Předevšírem jsem proháněl najatou firmu, která mi má na dvoře dělat novou dešťovou kanalizaci - budu mít nádrž na dešťovou vodu na zálivku - a donutil jsem je, aby co nejdřív přivezli trubky, co kdyby se zavřely i všechny zbytné obchody... Ještě ve čtvrtek se tomu všichni smáli, ale přece jenom mě mají rádi a tak včera trubky přivezli. Jestli to takhle půjde dál, tak budu mít zase pravdu... Vůbec mě to netěší. 

Bez ohledu na koroňáčka... přesně tohle bude součástí příštích dnů. Zaručené zprávy, snahy o uklidnění paniky, které budou fungovat přesně obráceně a z toho vyplývající další ekonomické ztráty proti kterým bude jedno zavřené divadlo na Jezerce ještě pohoda. Tady totiž vidím hlavní slabinu českého přístupu. Nikdo nic neví, nikdo nic nesmí říct, hlavně nědělat paniku na což je prý nejlepší recept neinformovat. Testování má zpoždění, nic nefunguje bez internetu, na všechno jsou zbytečné papíry a pak stačí kyberůtok a nefunguje nic.  K tomu laxnost a vlažnost byrokratů na všech úrovních... Arogantní úředník se díky koroňáčku nepromění na milého skvěle fungujícího člena státní správy. Třicet let míru a pohody na všechna důležitá místa státní správy dosadilo neschopné imbecily, kteří vládnou pomocí lejster.

Prymula je podobná výjimka jako Žukov - při čistkách na něj prostě zapomněli. 

Mimochodem - všimněte si rozdílu mezi Andrejem a Hamajdou. Andrej vyhlašuje opatření, snaží se působit pozitivně a pak si vezme slovo náš policejní ministr a začne mluvit o tom, že budou pořádně fízlovat a dávat pokuty. A říká to tónem, že přesně na tohle se těší - že bude mít svoje gestapo. Ano, asi je zapotřebí udržet pořádek, ale říkat to takhle... To opravdu všichni chtějí, aby Andy po příštích volbách vládl jako Seehofer v Bavorsku? 

Kdo to včera psal? EU už vlastně neexistuje. Cosi tam v Bruseli pindají, ale nikoho to nezajímá. Vlády jednají samy po svém. Když to funguje s koroňáčkem, bude to stejné i s migrací a dalšími tématy. 

A ještě poslední poznámka... v pátek večer byl počet nakažených necelých 150. Dynamika šíření se podle mě slušně snížila. Pokud to nebyl jen nádech nákazy před dalším kolem,  Případně protože došly testovací sady a udělalo se méně testů. Případně nás prostě nechtejí strašit realitou. Ale pokud nám říkají čistočistou pravdu, chtěl bych být velmi opatrným optimistou, že opatření začínají zabírat. Už se nám to jednou podařilo s africkým morem prasat. Kdyby se to teď povedlo znova i s koroňáčkem, budeme světový unikát a Andrej nám povládne hodně hodně dlouho. 

A závěrečná práce pro Scallopa. Nějak jsem si nevšiml, že by někdy nějaký komediant v televizi projevoval účast s dělníky, kterým zavřeli továrnu. Že by ho zajímalo, co budou dělat, kam se obrátí, kdo jim pomůže a z čeho zaplatí hypotéku. Teď by se neměli divit, že dělníky zase nezajímá jejich úděl. Ostravští horníci chodili na rekvalifikační kurzy v programování. Herci mohou také. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (105 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Netroufám si to překládat, ale anglicky hovořící jistě ocení. Když už máme ten weekend.

From: Dr Graeme Williams

UK Virus ALERT

The English are feeling the pinch in relation to the recent virus threat and have therefore raised their threat level from “Miffed” to “Peeved.” Soon, though, the level may be raised yet again to “Irritated” or even “A Bit Cross.”

The English have not been “A Bit Cross” since the blitz in 1940 when tea supplies nearly ran out.

The virus has been re-categorized from “Tiresome” to “A Bloody Nuisance.” The last time the British issued a “Bloody Nuisance” warning level was in 1588, when threatened by the Spanish Armada.

The Scots have raised their threat level from “Pissed Off” to “Let's Get the Bastard.” They don't have any other levels. This is the reason they have been used on the front line of the British army for the last 300 years.

The French government announced yesterday that it has raised its alert level from “Run” to “Hide.” The only two higher levels in France are “Collaborate” and “Surrender.” The rise was precipitated by a recent fire that destroyed France's white flag factory, effectively paralyzing the country's military capability.

Italy has increased the alert level from “Shout Loudly and Excitedly” to “Elaborate Military Posturing.” Two more levels remain: “Ineffective Combat Operations” and “Change Sides.”

The Germans have increased their alert state from “Disdainful Arrogance” to “Dress in Uniform and Sing Marching Songs.” They also have two higher levels: “Invade a Neighbour” and “Lose.”

Belgians, on the other hand, are all on holiday as usual; the only threat they are worried about is NATO pulling out of Brussels.

The Spanish are all excited to see their new submarines ready to deploy. These beautifully designed subs have glass bottoms so the new Spanish navy can get a really good look at the old Spanish navy.

Australia, meanwhile, has raised its alert level from “No worries” to “She'll be alright, Mate.” Two more escalation levels remain: “Crikey! I think we'll need to cancel the barbie this weekend!” and “The barbie is cancelled.”
So far, no situation has ever warranted use of the final escalation level.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Nechal jsemto gůglovi, ten má větší hlavu, naplněnou umělou inteligencí.
Překlady humorných, ironických ČI sarkastických textů nedosahují úrovně našich špičkových překladatelů, Zvonokosy ani Zeměplochu či Pan kaplan má třídu rád nečekejte, leč náhradou přibývá nový rozměr komična...

BEZ ÚPRAVY, ctrlC, ctrlWC:

Od: Dr. Graeme Williams

UK Virus ALERT

Angličané pociťují špetku ve vztahu k nedávné virové hrozbě, a proto zvýšili úroveň své hrozby z „Miffed“ na „Peeved“. Brzy však může být úroveň opět zvýšena na „Podrážděný“ nebo dokonce „A Bit Cross“.

Angličané nebyli „bitovým křížem“ od blitz v roce 1940, kdy téměř došly zásoby čaje.

Virus byl reklasifikován z „Tiresome“ na „A Bloody Nuisance“. Naposledy Britové vydali varovnou úroveň „Krvavé obtěžování“ v roce 1588, kdy ji ohrožovala španělská armáda.

Skoti zvýšili úroveň své hrozby z „Pissed Off“ na „Pojďme dostat Bastarda“. Nemají žádné další úrovně. To je důvod, proč byly použity v frontové linii britské armády za posledních 300 let.

Francouzská vláda včera oznámila, že zvýšila svou úroveň pohotovosti z „Run“ na „Hide“. Pouze dvě vyšší úrovně ve Francii jsou „Spolupracovat“ a „Vzdát se“. Vzestup byl urychlen nedávným požárem, který zničil francouzskou továrnu na bílou vlajku a účinně ochromil vojenské schopnosti země.

Itálie zvýšila úroveň výstrahy z „Křičet hlasitě a vzrušeně“ na „Vypracovat vojenské vojenské postoje“. Zbývají ještě dvě úrovně: „Neúčinné bojové operace“ a „Změnit strany“.

Němci zvýšili svůj výstražný stav z „Pohrdavé arogance“ na „Oblečení v uniformách a zpěvu pochodujících písní“. Mají také dvě vyšší úrovně: „Invade a Neighbor“ a „Lose“.

Belgičané jsou naopak na dovolené jako obvykle; jedinou hrozbou, o kterou se bojí, je, že NATO vystoupí z Bruselu.

Všichni Španělové jsou nadšeni, když vidí své nové ponorky připravené k nasazení. Tyto krásně navržené ponorky mají skleněná dna, takže nové španělské námořnictvo se může opravdu dobře podívat na staré španělské námořnictvo.

Austrálie mezitím zvýšila svou úroveň pohotovosti z „Žádné starosti“ na „Bude v pořádku, Mate.“ Zbývají ještě dvě úrovně eskalace: „Crikey! Myslím, že musíme tento víkend zrušit barbie! “ a „Barbie je zrušen.“
Dosud žádná situace nikdy nezaručovala použití konečné úrovně eskalace."

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Angličané se cítí poněkud v úzkých ve vztahu k probíhající virové hrozbě, a proto zvýšili úroveň ohrožení/pohotovosti z „Lehké dotčení“ na „Podráždění“. Brzy však může být úroveň opět zvýšena na „Dopálení“ nebo dokonce „Poněkud přes čáru“.
Angličané nebyli v situaci „Poněkud přes čáru“ od útoků v roce 1940, kdy téměř došly zásoby čaje.
Virus byl reklasifikován z „Otravný“ na „Zatracená nepříjemnost“. Naposledy Anglie vydala varování úrovně „Zatracená nepříjemnost“ v roce 1588, kdy ji ohrožovala španělská armáda.

Skotové zvýšili úroveň hrozby/pohotovosti z „Nasrání“ na „Sejměme toho bastarda“. Jiné úrovně nemají. To je důvod, proč byli v posledních 300 letech používáni britskou armádou v prvních liniích.

Francouzská vláda včera oznámila, že zvýšila úroveň pohotovosti z „Prchejme“ na „Schovejme se“. Další dvě vyšší úrovně ve Francii jsou „Kolaborujme“ a „Vzdejme se“.
Zvýšení úrovně pohotovosti bylo urychleno nedávným požárem, který zničil francouzskou továrnu na bílé vlajku a ochromil tak bojové/vojenské kapacity státu.

Itálie zvýšila úroveň pohotovosti z „Hlasité a nadšené provolávání“ na „Propracované vojenské pózy“. Zbývají ještě dvě úrovně: „Neúčinné bojové operace“ a „Změna stran“.

Němci zvýšili svůj stav pohotovosti z „Pohrdavé arogance“ na „Oblečení uniforem a zpěv pochodových písní“. Další dvě úrovně jsou „Útok na souseda“ a „Prohra“.

Belgičané jsou jako obvykle na dovolené; jediná hrozba, ze které mají skutečnou obavu je, že NATO se odstěhuje z Bruselu.

Španělé jsou nadšeni z nových ponorek připravených k vyplutí. Tyto krásně navržené ponorky mají prosklené dno, takže nové španělské námořnictvo si může užívat opravdu dobrý výhled na původní španělské námořnictvo.

Austrálie mezitím zvýšila svou úroveň pohotovosti z „Žádné obavy“ na „To bude dobrý, kámo.“ Zbývají ještě dvě úrovně eskalace/pohotovosti: „Ale kurva! Asi budeme muset tento víkend zrušit opejkačku! “ a „Opejkačka byla zrušena.“
V australské historii dosud nenastala situace, kdy by bylo nutné použít poslední dvě úrovně eskalace/pohotovosti.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Blahopřeji Asfaltovému holubovi k překladatelskému prvenství :o)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera volala dcera kamarádce.
Ozval se španělský operátor.

Ukázalo se, že kamarádka je na nejmenovaném ostrově na dovolené.
Moc se jí tam líbí, rozhodli se prodloužit si dovolenou.
Koronavirus tam sice je, ale to už u nás taky, a pak ty komplikace u nás...
Jako pravicově (na rozdíl od dcery) smýšlející velmi oceňovala přístup Británie, která se prý se podle ní rozhodla nechat nákaze volný průchod:
Ti odolní se uzdraví, ti neodolní a přestárlí, navíc zatěžující mladé požadavky na žebračenky, pomřou.

Kdyby byla lékařka, jmenovala by se možná Pirk nebo podle té (Píp!) z pražské fakultní nemocnice. Pirk ale svůj názor alespoň vyznávaá dlouhodobě: Máš prachy, vyklop je. Nemáš - chcípni.

Jo, dcera byla z toho hovoru poněkud přešlá, je stále zaostale levicová (nezaměňovat s takzvanými "neomarxisty" pragokafírenského střihu, snažně prosím!

Ti mají s národem, sociálním cítěním a zájmy "dělníků" (či dnes přesněji zaměstnanců) společného asi tolik jako jeden předchůdce v kancléřském křesle Agely Merkelové, jehož iniciály s dopuštěním odpudivé náhody má můj nick:

NSDAP, národně "sociální" "dělnická" dojče "partaj" měla ve svém názvu dvě chybičky, nebyla ani sociální, ani dělnická.
ČSSD má chybičky tři, možná tři a půl:
Není česká, není sociální, není demokratická... A strana je jen zčásti, rozhodující část je, jak říká anylytik Best, spíše akciová společnost.

Nedivím se, že se dneska při vyslovení slova "levice" otevírá spoustě lidí kudla v kapse, pokud si při jeho vyslovení představí Sobotku, jeho současného úřadujícího vládního úředníka (dělá mimochodem co může a co umí, to jest 2x málo, ale upleť z uleželých stranických hoven bič!), nebo , pánbu mě netrestej, podpindonosníka Petříčka či jeho skutečného nadřízeného!

Ale abych byl k Petříčkovi spravedlivý, se čmeláky, dočasně umístěnými na území na ministerstva pro podporu zahraničních (tj. nikoli českých!!!) věcí to myslí dobře!

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

NSDAP byla možná víc socialistická a dělnická (alespoň ze začátku) než je dnešní činská komunistická.
Která strana je podle vás dnes levicová, tedy podle toho jak my staří levicovost chápeme- tedy sociálně.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatámco současná KSČ je plně vytážena dokazováním, že nemá nic společného s komunismem,
ČSSD je plně zaměstnána dokazováním, že nemá nic spoečného s Čechy a několika málo milióny socek na našem území.

Vaši otázku tedy považuji za otázku ryze řečnickou.
Co se týče otázky, toho, zda je čínská komunistická strana víc komunistická než NSDAP dělnická a socialistická - řekl bych, že je na stejné úrovni jako otázka, zda je modrá berva více červená než žlutá nebo severní směr více západní než východní.
Vyberte si požadovanou odpověď a já vám ji podle Vaší objednávky za flašku slivovice buď zdůvodním nebo vyvrátím.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přečtěte si, co pustil po pár letech na venkovském vzduchu ml. Stropnický. Tam to je. Škoda oklapávat klábosnici.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stejně jako u absolutně všeho vezměte to, co rezonuje a zbytek ignorujte

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

/Co bude teďka s odvoláváním velvyslance ČLR u nás?
/Proč se ti "moudří, morální a demokratičtí" s objednávkami nutných potřeb pro obyvatelstvo Kotlinky neobrátili na Tchajwan?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Já být Hřibem či jinou pražskou houbou, objednám v Číně dvěstě miliónů respirátorů, potištěných vlajkou Tibetu a dalailamovým portrétem a protičínskými hesly - s požadavkem dodání do dvou dnů.

Pokud by se Čína trapně vymlouvala, přerušit diplomatické styky a požádat o svolání Rady bezpečnosti OSN pro podezření na snahu o politicky motivovanou virologickou genocidu.

(Já vím, nic moc, ale už jsem v posledních dnech slyšel a četl i od evropských politiků podstatně větší kraviny. )

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

návrh na řešení na řešení Vámi položené otázky již včera zvěřejnil Laco G. Mlynář 21:38 (zveřejňuji bez svolení, pokud by to vadilo, stačí dát znamení a já už to nikdy neudělám):

Návrh na organizační opatření
Vládní speciál prý o víkendu letí co ČLR pro 150.000 rychlotestů na koronavir. Navrhuji, aby byl poskytnut pouze lidem, kteří podepíší prohlášení, že názory primátora Hřiba na spolupráci s ČLR jsou pomýlené (podobně jako před časem museli podepsat ruští turisté o Krymu, pokud se chtěli ubytovat v hotelu v Ostravě). Dtto poskytnutí ochranných pomůcek.
Ostatně Hřib si může pro totéž zaletět na Tchaj Wan.

a zmíněný návrh pan Laca G. Mlynáře mě inspiroval k další možnosti (uvedeno pod zmíněným příspěvkem dnes 10:25)
Je demokracie,
tak ať se podivná parta sejde i se svými voliči a rozhodnou se:
BUĎ POLETÍME DO ČÍNY SE ZA VLASTNÍ PENÍZE NECHAT OTESTOVAT A VYFASOVAT OCHRANNÉ PROSTŘEDKY S TÍM, ŽE LETADLA, NA KTERÉ SE TEĎ SLOŽÍME, BUDOU MÍT NA KŘÍDLECH A VŠUDE PIRÁTSKÉ VLAJKY, DOBŘE VIDITELNÉ I PRO TÉMĚŘ SLEPOU PROTILETECKOU OBRANU A NEBO SI SPOLEČNĚ VYKOPEME HLUBOKOU JÁMU, POSEDÁME KOLEM, BUDEM HULIT JAK ŠÍLENÝ A ČEKAT. PODEZŘELE PASIVNÍ ČLENY SEKTY BUDEME POVAŽOVAT ZA MRTVÉ A JEJICH SPOLUSEDÍCÍ JIM ODEBEROU NEDOKOUŘENÉ BRKO A SHODÍ JE DOLŮ.
Takhle podle mne vypadá demokracie s právy, povinnostmi a zodpovědností.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

komu vlastně dáváte všetečné otázky? "moudří, morální a demokratičtí" kydy nečtou.
Ještě k opozic. V Britanii byla v 1940 mezi politiky zvažovaná možnost se s Hitlerem dohodnout. Proto byla snaha vyslovit vládě nedůvěru. S koronavirem se dohodnout nelze a také nejde bez Babiše vytvořit vládu. Proto opozice státnicky a správně mlčí. Až krize přejde, tak si to vynahradí.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlasím za 5S (neplést s 5G)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

- to je vidět např. z vidkakova
"Mimochodem - všimněte si rozdílu mezi Andrejem a Hamajdou. Andrej vyhlašuje opatření, snaží se působit pozitivně a pak si vezme slovo náš policejní ministr a začne mluvit o tom, že budou pořádně fízlovat a dávat pokuty. A říká to tónem, že přesně na tohle se těší - že bude mít svoje gestapo."

To gestapo si správný agitčík nemohl odpustit, že? Tahle prasárna šla od srdce. Ale k věci, Babiš lže o tom, že je všeho dostatek - realita je úplně jiná: není dost roušek, respirátorů ani testů na koronavirus ... ovšem tento nedostatek je plně kompenzován počtem tiskových konferencí marekeťáka a jeho Kena. Volič kobliha je spokojený - jeho premiér mu totiž říká přesně to, co chce poddaný od svého dobrotivého vládce slyšet a jiné informace jednoduše poslouchat nebude, hranice bublinky jsou pevné opevněné. Proto si nemůžeme rozumět, pane vidláků - je jsem kolem sebe velkou čínskou informační zeď nepostavil. A nemám v sobě tolik sprostoty, abych neoblíbené politiky označoval za gestapo.

Hamáček o nouzovém stavu mluvil už dřív - a měl pravdu v tom, že k tomu vše směřovalo. Merkelová také mluvila otevřeně o riziku šíření koronaviru, protože Němci pravdu snesou a historie je naučila, že zavírání oči před realitou je cesta do pekel. Ovšem kobliha chce raději slyšet, že měnová reforma nebude a toaletního papíru je dostatek ... kobliha si sice pamatuje, že to tehdy byly lži, ale stejně je to chce slyšet znova.

Mimochodem, připadá vám označení kobliha jako provokace zlého scallopa, která ničí debatu? To Vaše gestapo je podobná křivárna jako gerdovo srovnání procesu s vrahy cestujících v MH17 s procesy v 50. letech. Takže raději mažte, ať ochráníte klid bublinky.

Takže milí vidláci, je třeba zavřít hubu novinářům, kteří se Andrejka ptají, proč mnohé nemocnice nemají ani dnes dost roušek (když už je dávno měli dostávat třeba prodavači a prodavačky potravin, řidiči v MHD apod), když podle Andreje je všeho dostatek. A proč vlastně ministr zdravotnictví dal pokyn k jejich nákupu do státních hmotných rezerv až koncem února, když bylo riziko epidemie expertům známe už koncem ledna. A hlavně je třeba neustále opakovat, že v EU to dělají špatně, kdežto my to děláme dobře - vzdyť tohle přeci chcete slyšet!

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

A neblokujou nám ty roušky náhodou taky soudruzi z NDR ?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Kdo nám a Slovákům zadržel velké dodávky v Hamburku?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

nám, ale i Švýcarsku (240 000 ks; prý si kvůli tomu Švajc předvolal německého velvyslance) a Rakousku (to jen zděšeně zalapalo po dechu):
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Halt-Evropska-solidarita-…

Makrela navíc přiznala, že je Německo nezadrželo, ale prostě UKRADLO a rozdalo/prodalo vlastním doktorům.
A v případě Švýcarska to není první krádež zdravotnického materiálu Německem.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Obávám se jestli se nám nestalo totéž. Jen jedním okem jsem dnes zahlédla tiskovku a myslím, že Vojtěch to byl, na dotaz kdy tedy budou ty slíbené respirátory odpověděl, že během příštího týdne, protože dodávka, která měla být snad koncem tohoto nedorazila. A to z toho důvodu, že ačkoli dodavateli byla sice na jeho žádost provedena platba předem, tak když se mělo nakládat ukázalo se, že sklad je prázdný. Nejmenoval ani nenaznačil jaký sklad, čí ani kde.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Lehni, trolle!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tuším, že umí psát i v leže.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

je i na jednonohýho blba sakra ubohá.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

dostatek.

Merkelová "pohlíží realitě do očí" tak intenzivně, až z toho zapomněla přijmout jakákoli federální opatření proti šíření nákazy a nechala to plně na zemských vládách a místních samosprávách. Podle toho to v Německu vypadá a dopadá.

Roušky jsou proti nákaze k ničemu (brebera hravě projde); a roušku (neúčinnou) si každý vyrobí snadno sám. RESPIRÁTORY (kterých se vyrábí a skladuje několikařádově méně než roušek) stihli keťasové skoupit dřív, než vláda vyjednala zásah.
Takže vláda teď urychleně opatřuje to, co si někdo syslí a doufá, že si na tom nahrabe. Mají smolíka - zařízením používajícím respirátory je dodá vláda za REGULOVANÉ ceny.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

ROUŠKY jsou u korunáče k ničemu. Je příliš mrňavej a netkanou textilií prosviští, aniž by se zadejchal.
Ano, pokud máte rýmu nebo chřipku, je dobré ji nosit, abyste nechrchlal na ostatní kapénky. Ale to je vše.

Takže tyhle "zprávy" jsou jen okopáváním kotníků.

RESPIRÁTORY - to JE problém.
Od roušek se liší tím, že mají filtry zachycující různě velké částice a výdechový ventil.
S jejich nedostatkem se momentálně potýká celý svět - hlavně země zasažené korunáčem. A vlády se předhánějí v nabídkách firmám, aby přednostně vyrobily dodávku právě té jedné konkrétní.
Jestli se Babišovi s Hamáčkem podaří vykecat v Číně, aby hnusný zločinný komunistický režim přihodil k rychlotestům pár set tisích respirátorů, bude to husarský kousek. A já těm dvěma držím palce, aby jim to vyšlo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

A já dodám, že jestli se ukáže, že je to pravda, že Němci "odklánějí" zásilky pro jiné státy, tak až se to (doufám) přežene bude nejvyšší čas z celé slavné (tak úžasně) solidární EU vyfičet.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne lodí do Hamburku, tam se krade (dočasně zazdržuje - v euptydepe).

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Kladu si otázku , zda Praha i další města nemají právní subjektivitu a stejně tak si kladu otázku, zda sami neumí plánovat své potřeby, když to vláda neumí. To jim to někdo zakázal?
Můžete mi odpovědět , kdo to v Evropě na západ od nás zvládá lépe.?
Poslední otázka, nemáte předplatné do divadla Jezerka do první řady?

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

Já věděl že fungujete na určitá slova... Stačí příslušné slovo napsat, bez ohledu na kontext, bez ohledu na historii, prostě vás to zvedne. To tam u Kartouze máte nějaký vyhledávač? Nebo to máte prostě rozkazem? 

Víte Scallope co je váš hlavní problém? Jste tu u nás jediný skutečně anonymní. Nejde o občanské jméno nebo adresu. Ale my všichni ostatní se tu víceméně známe a naše nicky mají někde i otisk v realitě.  Jen vy nastavujete "pravdivé zrcadlo" z hluboké kouřové clony. Když jsem vás žádal o pár slov do autorské anotace, vykašlal jste se na to. Poslal jste mi článek a založil jste s kvůli tomu mail, abych náhodou nezjistil, jak se doopravdy jmenujete. 

Zde na Kydech nejste nic..  Nemáte ani tvář, ani osobnost, ani povolání, ani věk, ani místo kde žijete. Nemáte minulost, nemáte názor. Nikdy jste nešel s kůží na trh, vždycky jste jen kritizoval druhé aniž byste vyjádřil sám za sebe jakékoliv mínění. Působíte tu už několik měsíců, ale stále ničím nejste. Jste jen virtuální. A virtuální existence je žádná existence. 

Takhle vypadá elf víme? Sto IP adres, důsledné mlžení a vyskakování na určitá kódová slova, aniž byste ale do diskuse vnesl cokoliv ze sebe. 

Víte, já mohu svoje články ukázat i svým rodičům, manželce a přátelům. Já se ke Kydům mohu hlásit i v reálném světě. Já doopravdy existuju.  To vy udělat nemůžete... neexistujete. Jste jen anomálie virtuálního prostoru. Rozesírač.  Takhle můžete psát jen ze dvou důvodů a u vás zřejmě platí oba. Jste za to placený a nikdo vás ve skutečném světě nemá rád. 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Co osobně nechápu, jak to, že když je tu současně několik měsíců každoroční chřipková epidemie, nejsou na toto doktoři z minula sami připraveni a nemají dostatek roušek, respirátorů,... to dá rozum, že ve vlastním zájmu mají mít stabilní zásoby, jednat zodpovědně vůči pacientům a ne je ještě podceňováním situace nakazit, nebo alespoň deptat. Á, o co jde, to jsou jen pacoši. Jako laikovi se mi to může stát, ale co profíci?

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

"Někdo šíří po Facebooku nepravdivou zprávu, že budeme zavírat obchody. Není to pravda, nic takového jsme neřekli a neplánujeme. Mrzí mě, že se někteří lidi takhle chovají."

>Naše měna je pevná a měnová reforma nebude, všechno jsou to fámy, které šíří třídní nepřátelé<

Takhle to dopadá, když chcete od politiků slyšet lži - oni vám je markeťácky naservírují. Pro vás budu vždy třídní nepřítel (ať už tomu budete říkat třeba pravdoláskař nebo treba jinak), protože na mě tohle neplatí. Je to hodnotový střet nepříjemná pravda versus bublinková lež. Uleví se vám jedině mazáním .. nebo prostě likvidaci třídních nepřátel.

Průměrný počet slepic: 2.8 (10 hlasů)

dal jsem Vám teď 2 x 5 slepic.
Třeba to trochu uklidní.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

kdyby Andy před týdnem oznámil, že se druhý den zavírají VŠECHNY obchody, tahlecta idiotská hlavonoha by se posrala hrůzou a začala rabovat regály v Tesku.
Božíčku, co je todlecto za zmetka....
Nejspíš bude do přízně s Hrušínským

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

nikdo nemůže za to, že jsi nemohl zajít do své oblíbené restaurace na jídlo a z hladu plácáš blbosti. Musíš se naučit vařit, na internetu najdeš spoustu receptů, které jistě budou, při tvé inteligenci, pro tebe zvládnutelné. V nejhorším případě snad zvládneš namazat si chleba a uvařit čaj.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Nebo muze poprosit maminku, ta mu rada skyvu chleba namaze, ba i cajik uvari

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Proč vařit? Stačí trochu pepře a pokapat citronem.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Tak to sorry trole, vy nejste žádný třídní nepřítel, to se silně přeceňujete, vy jste obyčejný blb. Z toho, že v krizové situaci, která se co hodinu mění, Babiš jeden den něco řekne a za tři dny je to jinak, lze usuzovat jen to, že rozhodují v kolektivu a že jsou pružní jak vyžaduje situace. To není krize jako za Kalouska, kdy Kalousek hned na jejím začátku řekl, že z jednonohých udělá zdravé a kdyby ho včas nevykopli, tak jste tu už s vaší jednou nohou dávno nebyl.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Když už tady vytahuješ dny minulé, kolik máš teda opravdu těch IP adres?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Právě mi dorazil e-mail od spolužáka. Jeho dcera pracuje v Malé Británii, jejíž zdravotní systém mimo špičkové kliniky pro upper class je znám svojí podprůměrnou úrovní ( i ve srovnání s naším zdravotnictvím, jehož páteř vybudoval nenáviděný bolševik), že vláda uvažuje o tom, že v boji s breberkou hodí ručník do ringu a nechá nakazit 60 % populace, A následně, tím pádem, vychcípat 5 % z těch 60 %. Nemusí jít zdaleka jenom o seniory nad 70. Požádal jsem jej o relevantní odkazy, jenom uvažovat takto je válečný zločin.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

na plnou hubu a proběhlo to i "českými" sdělovadly, takže je pravděpodobné, že Johnson uvažuje stejně jako ona.
Slabé a staré kusy budou obětovány, penzijní a sociální systém si odfouknou, zdravotnictví se také uleví a mladí budou happy.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Britské chudinské zdravotnictví nedosahuje úrovně a dostupnosti tuzemského průměru (ale naše zdravotnictví na svém pádu usilovně pracuje, takže jej dostihneme).
Nicméně je naopak britské zdravotnictví a jeho dostupnost stále ještě nedostižným snem pro desítky miliónů Američanů.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

o českém zdravotnictví ve srovnání s tím britským???????
Ten názor na rovnání obou mám od spolužáka, profesora biologie, jehož dvě dcery se provdaly do Británie a ten názor není jenom jejich, ale i zeťáků spolužáka, vysokoškoláků z oboru.
Ale vy asi jen tak plkáte, jako čeští novináři, že?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

od jedné spřízněné duše, která není herečkou a tak neměla problém, přišedši o práci, zkusit někde jinde něco jiného. I vyrazila do někdejší Anglie, dnes Velkého Islámského Britanistánu, dělat nějakou dobu au pair. Au!

Z toho, co mi po návratu vyprávěla, jsem si odnesl jediné: vidět Londýn, onemocnět a umřít. - Z faktu, že mi to po návratu vyprávěla, lze dovodit, že tam neonemocněla.
Nemám nejmenší důvod jí to nevěřit.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

já s Vaším názorem na současnou úroveň britského zdravotnictví naprosto souhlasím.

Nejsem si tedy jistý, jestli jsem se vyjádřil dostatečně srozumitelně.
Prostě tvrdím, že současná úroveň lékařské péče, jaká je dostupná pro nižší třídu a nižší střední třídu je v Británii na mnohem horší úrovni než lékařská péče, na kterou u nás dosáhne zatím ještě každý.

Úroveň a dostupnost lékařské péče pro minimálně třetinu americké populace je ovšem ještě mnohem horší než v Británii.

Úroveň a především dostupnost lékařské péče pro průměrného Čecha se u nás sice zhoršuje, nicméně stále ještě je vyšší než finančně dosažitelná (!) lékařská péče pro průměrného Brita či dokonce Američana.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Známému se vyplatilo letět kvůli zubům přes Atlantik domů. Známé se vyplatilo letět přes kanál, protože čekací lhůty byly při bolesti zubů v UK cca půl roku a výš. Pro nounejmáka. Každopádně děláme vše pro to, aby tomu bylo stejně i u nás.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

který se vrátil z Řecka, ale ve Vídni nastoupil do osobního auta, vrátil se na Moravu a nakazil poté v práci desítky lidí mi nejde na rozum. Přijel-li z Rakouska, měl jít šupem do karantény a ne do práce.
Copak asi dělal v Řecku, asi se těžko opaloval u moře, ale možná pomáhal uprchlíkům na turecké hranici.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Moje shrnutí dnešního dne. Jsem na bez rodiny chalupě a zastihlo mě zde zpřísnění opatření. Ráno jsem poslouchal tiskovku, Ježibabiš drmolil, nemá dar řeči, ale dalo se z toho poznat, co se snaží sdělit. Hamáček je dobrý rétor, mluvil věcně, srozumitelně, přiměřeně musím ho pochválit.

S opatřeními se inspirovali z traktátu který koluje na internetu (u vlka i jinde) a udělali dobře. Sice později, ale dobře. V našich podmínkách to dřív asi nešlo - ještě před týdnem mluvili různé "hlavy" o chřipce. Milión chlívek společně s Hrušínským by proti vládě zvedli celonárodní odpor ve jménu ochrany demogracie.

Hospody jsou zavřený, přišel jsem o oběd, musel jsme si něco splichtit a přišel jsme o večerní partii mariáše s dřevorubci a sedláky. Mariáš se jinde než v hospodě hrát nedá. Koupil jsem si místo toho flašku vína večer ke knížce. Co dělat. Omezení jsou omezení a asi jsou nutná. Takhle to taky chápou i všichni, se kterými jsem se bavil.

Momentálně máme 186 případů, vše jde podle plánu, grafy nelžou, statistika je hrozná svině. Měl by se na ní klást větší důraz při vzdělávání. Bylo by míň lidí, co věří různým nesmyslům.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)