Tak už i ISO....

Autor

K narozeninám jsem včera dostal další milý dárek. Poslední dny své existence začíná odpočítávat i největší nepřítel dnešní doby - byrokrati. Včera jsme se dozvěděli, že máme kupu kapacit na testování koroňáčku, ale ty nemají ISO. A ty co mají ISO, ty dělají dlouho, pomalu, liknavě a blbě.  Ó díky Koronavire, konečně si všichni všimli, že nejhorší mor je v  byrokracii, kterou nikdo nepotřebuje a certifikátech o ničem. 

A tak volám... jen houšť a větší kapky. 

Takhle nějak to muselo vypadat v roce 89. Také si v létě ještě nikdo nedovedl představit, že se všechno sesype a když to začalo, hodně lidí si myslelo, že je to jen nějaká anomálie, která se brzy vrátí zase do starých kolejí. A ono se to už nevrátilo. A tak všichni antichartisté zalezli, zhodnotili situaci a přizpůsobili se.  

Ještě před měsícem jsem v koroňáku viděl víc hoax než realitu. Trvalo mi, než jsem změnil názor. Nejprve musela Čína realizovat velmi drastická opatření, musel jsem si toho dost přečíst. Ještě před týdnem byl Koroňáček poměrně daleko - někde v Itálii mezi zazobanými lyžaři. Všechno se zdálo být pod kontrolou. Není to ještě ani čtrnáct dní, co běžně vycházely články rozhovorů s epidemiology, kteří tvrdili, že se s koroňákem nic neděje a všechno je v Itálii pod kontrolou. Ve čtvrtek to bude teprve čtrnáct dní, co ještě vyšel článek na Novinkách, že strach před lyžováním v Itálii je zbytečný. 

Nebudu na Andreje nakládat víc než na sebe... Mně samotnému to všechno opravdu docvaklo až ve chvíli, kdy Andrej nechal zavřít školy. A myslím, že takových byla většina. Až tehdy - když začaly růst čísla nakažených, děcka zůstala doma, až tehdy všem (včetně mě) začalo docházet, co se děje. Andrej dal na Prymulu a další profíky o pár dní dřív a vsadím se, že to nebylo jednoduché rozhodování. 

Před čtrnácti dny se lidi na plesech a koštech chlubili, jak přijeli z Itálie a na nějaou opatrnost se mohou vykašlat. A jejich kamarádi je za to plácali po zádech. O pár dní později jim začali nadávat za nezodpovědnost. Ne, nepřipouštěli jsme si nic. Měli jsme z toho legraci, jak se to Italům vymyká z rukou a teď čekáme, jak moc se to bude vymykat z rukou i u nás. 

Andrejovi odpůrci mu teď vyčítají roušky, ale před čtrnácti dny by mu vyčítali zavřené hranice. Teď mu vyčítají, že nezvládá... ale on celkem zvládá. A co nezvládá on, to zvládá ta normální část veřejnosti - ta která si ušila roušky místo aby nadávala, ta co má zásoby, aby zvládla podobný výpadek jako v Litovli, ta co teď obvolává sousedy a ptá se jich, jestli něco nepotřebují.  A (nemyslel jsem si, že to někdy řeknu) dokonce máme i spoustu normálních zaměstnavatelů - kapitalistů nenasytů, kteří svoje lidi poslali na home office za plný plat. Nechci nic říkat, ale naše Agrofertí firma tohle bez keců udělala. 

Teď si říkám, jestli nám dochází, co se vlastně stalo. Hodně lidí kolem mně má pocit, že za čtrnáct dní to skončí. Prostě budeme chvíli doma, nakaženým se to rozjede, pak se vyléčí a vše se vrátí do starých kolejí, jen budeme hudrat na vyčerpanou dovolenou. Možná jsem zase mimo (není to nic divného stává se mi to často), ale mám pocit, že tohle už se do starých kolejí nevrátí. Když vidím jak lidi v Rakousku obléhají bankomaty a v Itálii z ekonomiky funguje jen zdravotnictví a to z posledních sil, tak bych si myslel, že koroňák nepřijde sám. Bude mít souputníky.  

Máme tu totiž tak trochu válku.... mimochodem, velmi příjemnou válku. Místo aby vás nutili rukovat a nechat se rozstřílet, chtějí po vás, abyste seděli doma a trochu spolupracovali. 

Ale jinak je to válečný stav jak šitý. Úplně si představuju, jak vedení nemocnic začíná tlačit na ty vrchní sestry, které nikdy neutřely ničí podělanej zadek, ale rajtovaly na tom, že teploty nejsou zapsané červenou propiskou, jak je teď nutí navléknout mundůr a jít ošetřovat, protože to bude zapotřebí. Jak si berou roušky a respirátory a po dlouhém pobytu v kanceláři, kde kontrolovaly papíry, najednou zase musejí dělat skutečnou práci.  A vedle sebe mají mladší holky, které to umějí stokrát lépe než ony a dostávají horší plat. 

Úplně vidím, jak najednou umíme v republice testovat třikrát i pětkrát rychleji, stejně kvalitně i bez ISO laboratoří, ba naopak právě ty laboratoře plné ISO předpisů jsou brzdou provozu. 

Když jsme dneska chodil venku, tak už v podstatě všichni mají nějakou roušku i když je stát nemá.  Lidi si poradili, ušili, zavedli výrobu, prodávají a představte si... nezkoušela to žádná akreditovaná laboratoř, nikdo tomu nedal požehnání, žádná obchodní inspekce to nezkoumala a ono to funguje. Tahle zkušenost zůstane. Vpálí se. 

Být majitelem certifikační firmy, tak si hledám jiný obor na zlodějny, protože doba certifikátů skončila. A co si nevezme do hrobu vir, to si vezme do hrobu následná krize, která se ale bude řešit přesně stejným způsobem jako Koroňáček - válečným stavem. 

Babišovi teď vyčítají, že nezařídil roušky, že málo testují, že nezvládají opatření. To není jeho vina. Možná to na začátku podcenil, ale on není epidemiolog, on je premiér a tak má právo nerozumět doktorským pindům. Já mu budu vyčítat, pokud se bude snažit celé ISO udržet. Pokud se bude brát za byrokraty, pokud se bude snažit zachránit papírožrouty. Naopak mu zatleskám, až všechny ty Lloydové a podobní certifikátoři půjdou na smětiště dějin.  

Babiš není u moci třicet let. Na tristním stavu se podílely elity rukou společnou a nerozbornou. Teď jim bude vystaveno vysvědčení a účet.  Ano, možná kus účtu půjde i za Andrejem. Ale teď v době krize si ho tam národ nechá... nikdo jiný není k mání. A po krizi už budou úplně jiní hoši. Ti co se v době krize osvědčili. Co něco odpracovali a uměli. Kecálkové se teď odvařují tak rychle, že je to neuvěřitelné. 

Pokud Babiš dneska zajistí, aby všechny laborky ISO neISO od zítřka testovaly jako o život, tak bude mít moji podporu. Protože to stejné půjde udělat leckde a v lecčem. Půjde to i s výrobou aut, protože když teď VW zavře provozy a pak bude krize, bude muset přijít s úplně jiným modelem než drahé, neefektivní a nepoužitelné elektrohračky. Lidi budou mít jiné starosti než zelenou energii. Bude se řešit, aby vůbec měli nějakou energii. 

Sakra, já se na tu budoucnost snad začínám i těšit. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (107 hlasů)

Komentáře

strejda.
Kdopak vlastní Lovochemii v Lovosicách.
Ono se i jinde ukazuje,kdo si chrání svoje firmy.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

nelze přejít mlčením. V areálu Lovochemie v Lovosicích (vzdušnou čarou cca 2.500 m od mého bydliště) sídlí dvě firmy. Lovochemie patřící do Agrofertu, vyrábějící převážně hnojiva pro zemědělce a Glanzstof-Bohemia vyrábějící tuším kordy do pneumatik v majetku jakéhosi Němce, Na východ od Lovochemie je ještě nová firma PREOL, také patřící Agrofertu, oddělená od Lovochemie železniční tratí SŽDC zpracovávající řepkové semínko na aditiva do PHM. Naproti PREOLU je nyní fungl nový skladovací areál, taková ta obrovská krabice, kam se vozí kamiony zboží a zase odvážejí. Pokud vím, tak onen kontraband byl v Lovosicích nalezen asi v té krabici naproti PREOLU přes silnici, jsem líný hledat v katastru, kdo je majitelem, ale velmi pochybuji, že má něco společného s Agrofertem, jak tu naznačujete.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Pane Laco.
Když to nemáte daleko,tak snad není problém i pro Vás,ověřit,kde byly ty roušky uskladněny,kdo je nakládal a kam směrovaly.4

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Konkrétně CTE Cargo Sped, 45% má Zhou Ling Jian (v pražské Sapě má i čínskou restauraci), jednatelka Zheng Shujun.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/policie-zabavila-statisice-rousek-na…

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

V tomhle kontextu mi přijdou hyenistické všechny ty reklamy na humble.cz a bezpostovneho.cz a podobně, kterými je teď promořenej web - včetně těch chytrých, mladých akrásných Šídlovic Seznam.cz. Samozřejmě samá rouška - jen nejde o prodejce, ale o "prodejní galerii", tedy šmejdy. V lepším případě vám do dvou měsíců něco dorazí a v ještě lepším to nebude životu nebezpečné.

(Je třeba být rozumný a objednávat s chladnou hlavou - když web nabízí něco co nikde není (navíc je v tuto chvíli prodej soukromým osobám tuším zakázán - tím beru zpět svou včerejší radu objednávat jako soukromník) a zároveň nenabízí možnost dobírky, jde pravděpodobně o podvod na hraně legality.)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Bezpostovneho - mě podvedli, inkasovali a nedodali, peníze přes mnoho urgencí nevrátili. A ČOI nic nezmůže, jen přijít na kontrolu, pokud tedy vůbec fyzicky najde jejich adresu. Tyto stránky vůbec neotvírat!!!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pokud mohu doporucit - kdysi jsem brigadnicil ve skladu jednoho e-shopu - pokud mozno, neplatte predem.
Pokud se sejdou dve objednavky na jednu, posledni vec ve skladu, jedna objednavka je zaplacena predem, druha bude zaplacena dobirkou.
Ktera objednavka se vyridi ???
No ta na dobirku, protoze zakaznik, ktery uz zaplatil, ten neutece ...
BTW, od te brigady uz vim, co se skryva pod pojmem "balne" - je to kua drina ... ;-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ohni si ouška
ať ti ta rouška
sedí jak hrnec na řiti
musíš ten virus zmařiti.
Nechej si nákazu
dbej státních zákazů
kupuj si paralen;
pánbůh buď pochválen
když svoje kapénky
vychrchláš do plenky.
Máš ji mokrou trošku
vyměň si v ní vložku
a když ji máš starou
nahřej ji nad párou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

...monituring tak super, horší kdyby to byl kostlivec ve skříni. "Ministr vnitra Jan Hamáček na Twitteru potvrdil, že šlo o zásah policie proti spekulantům s rouškami. „Na můj popud hejtman Ústeckého kraje ve spolupráci s policií podle krizového zákona zajistil téměř 700 tisíc roušek od firmy, která je měla dodat na zdravotníkům, ale na poslední chvíli se snažila navyšovat cenu,” napsal ministr." Doufám, že se zlatým písmem zapsala do seznamu vyvolených, na pořádný právní flastr za stavu nouze! Tak tady je část vysoké české morálky zmrvené rukou trhu! Kolik těch zaslepenců trhem v té firmě asi je! Asi celé vedení...
Zase by se to dalo kvalifikovat jako "mocná ruka trhu". Začíná mi už připadat, že ten "trh" je míněn fyzikálně a je to aplikace na naší krční páteř. Také EU přispěchala s finanční pomocí: "Česko dostane od Evropské unie miliardu eur, tedy asi 26 miliard korun, na pomoc s následky koronaviru.". Ona už ví, kolik bude ztráta na každý členský stát? Nebo je to slovní úplatek do budoucnosti? Sami nereagovali adekvátně na situaci a už nabízejí peníze? https://tn.nova.cz/clanek/v-cesku-je-344-nakazenych-koronavirem-policie…
Lepší by byla včasná analýza situace a účinná pomoc Itálii a Španělsku! Doufám, že to řádně rozlomí tu skoliózní "páteř Německo-Francie, kde podle mne vzniká největší EU ekonomické sobectví a zbytečnost Brusele bude ještě kulminovat.
Pokud by se scifisticky měla Evropa změnit a např. dominanci střední Evropy převzít Vyšegrádská čtyřka, měl bych osobně strach z Polska a minulé rozdělení Čechů a Slováků považoval za tragický omyl, protože menší státy se nakonec dostanou do role "vazalů" nebo "přicmrndávačů" a je po nich. Ostatně jeden ruský politolog po rozpadu VS řekl, že EU bude daleko horší, viz to NKEU....

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

nějaký idiot v Bruselu se naučil mačkat čudlík, kterým se pouštějí rotačky na tisk eurobankovek.
A myslí si, že k ojrovládnutí není potřeba NIC více...

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak tady je část vysoké české morálky

Proc tohle pisete? Copak to v jinych zemich neni uplne to same?

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Poruším své pravidlo nekomunikovat s anonymy, ale souhlasím s Vámi!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

měl bych osobně strach z Polska a minulé rozdělení Čechů a Slováků považoval za tragický omyl, protože menší státy se nakonec dostanou do role "vazalů" nebo "přicmrndávačů" a je po nich.
To beru až na to, že rozbití Československa nebyl žádný omyl, ale cílená destrukce přesně za tím účelem o kterém píšete. Můžeme to porovnat se Španělskem a Katalánskem, Británií a Skotskem a Belgií. Tam to není žádoucí.
Ale svoji cestu jsme si vybrali sami - vedení státu od roku 1968 úspěšně pracovalo na jeho zničení.

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

zcela.
V 68 dostali federaci.
A upláceli jsme je naprosto stejně, jako uplácí Brusel třeba Erdogana.
Pochopitelně s tím rozdílem, že federál to necpal do přesídlení do nevhodných kusů, nýbrž do infrastruktury a industrializace.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Targusi, nepochopil jste.
1. Bylo nutné rozbít Československo a nemělo to nic společného s vnitřní situací. Proto nebylo žádné referendum, nevyšlo by dle přání
2. Socialismus zničily po roce 1968 neschopní nebo všehoschopní vládci. Nedokázali zemi rozvíjet tak, aby mohla světu konkurovat. Přesto ale vybudovali dobrou základnu, na které se dalo po roce 1989 stavět. Ta byla zničena ze stejného důvodu jako Československo. Nebezpečně by konkurovala politicky i ekonomicky.
Tak to chodilo, chodí a bude chodit. Takový je reálný člověčí svět.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč cavyky s rouškama
držet je jen ouškama
všechno přece řeší burka
s ní i přivítáme Turka
ten naši koronavíru
promění na koránvíru
z minaretu meluzíni
budou mečet: teď jste jiní.

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

...na Yuotube pustil hudbu, abych se potěšil na duši a to mě evokovalo jednu věc, co už pár dní cítím. Reklama, ten svrab co prolezl skrz všechno, kam se člověk vrtne, překlikne, podívá...
Chápu, že je to určitý tok peněz bez kterého by se asi některá menší média, např., neobešla. Ale z mého pohledu je to součástí toho molochu, co požírá tenhle svět. Vynechávám pravidlo, že dobré zboží se chválí samo a že volební proklamace jsou vlastně politická reklama. Kecy a kecy. Kupuj, kupuj. Spotřebovávej, podpoř ekonomiku. Jóó, abych nezapomněl! Kupte Vobenzim, všelék století! Posilte imunitu, jděte co nejdřív do procesu a kupte velké balení, zabezpečte i své rodiče. A koronáček má po 3,14či. Ale jestli ještě vnímají, vemte je klackem po palici, aby si třeba nenatrhali bylinky! A nesrali tak Grétu. Kupte antipyretika a sražte si ihned teplotu i když je to primární a přirozená ochrana organizmu. Kupte si náš drahý Koldrex, který je vlastně totéž jako paralen a když ho zapiju černou kávou, zpotím se až na prd...Ale co nejdřív do procesu! Království nebeské a bez kapének! Není divu, že nepodstatná část západní populace je schopná se profilovat jako ignoranti.
Oni za války dávali raněným místo morfia tuším hroznový cukr jako placebo, víra tvá tě uzdraví! Neříkám, že na něco to nefunguje, ale na všechno? To mě napadlo jako příklad, protože tím jsem pořád oblbován a sere mě to!
Pár let poslouchám jistou rozhlasovou stanici a čím dál víc mě sere právě proto, jak se zvětšil obsah opakujících se reklam. A čím stupidnější, tím líp. Vtipu málo, ale absurdity hodně. Spousta placených "tvůrců", množství stěhujících se peněz. Spousta blahem slintajících lidí. Vyplněný vysílací čas, naplněné duté hlavy. Už teď mi přijde spousta reklam naprosto mimo, ale já jsem jen pošahaný vizionář. Už kvůli tomuhle by systém potřeboval za uši, viz mějte vždy doma nutný zdravotnický materiál, naučte se základy šití, naučte se základy první pomoci a mějte po ruce vždy nějaký rozum, je to nedostatkové zboží!

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dimash Kudaibergen - kazakh singer from Kazakhstan.
Part 1 of I Am a Singer (Chinese reality show)
Dimash Kudaibergen - SOS d'un terrien en détresse

https://www.youtube.com/watch?v=JEz1qGS0T1Q&list=RDJEz1qGS0T1Q&start_ra…

Zatím bez slepic

Jak psali nějací staří kytaroví borci po shlédnutí - "Something's wrong with my guitar"
https://m.youtube.com/watch?v=gUarhwho0f8

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Moc díky za link = to je teda nářez !!
Skouknul jsem i nějaký další jeho videa a nechápu ... :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

kdysi jsme bývali připravováni na leccos, ve skole měli masky "s chobotem" a byla to legrace. Byli i sklady CO, které se zrušili za Topolánkovy vlády a Julínkova ministrování:
https://www.uzsvm.cz/listopad-1811-0-85/uzsvm-zlikvidoval-material-po-u…

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by Clairvaux (neověřeno)

Trvalý odkaz

a za shodu podmětu s přísudkem se omlouvám :-(

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

:)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

puberťácku:
Ser na city, láska zvítězí!!!

Ano, když jsem zmínil postupnou likvidaci CO, mladší rodinní příslušníci na mne čučeli, jak puci.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Byrokracie (certifikáty, revize atd) je důsledkem vysoké produktivity práce (neboli technického pokroku) a kapitalismu, resp. nutnosti docilovat zisku. Takže nás ji koronavir nezbaví, ale dočasně pouze utlumí. Život je někdy přednější než peníze.
Zkuste si představit stát kde všichni pracují s maximální produktivitou práce, stát je naprosto minimální, daně také. Pokud by tento stát neměl možnost masivního vývozu (podobně jako Čína) tak do pár měsíců zkrachuje. Žádný kapitalista by nedocílil zisku v penězích, jen obrovského množství výrobků na skladě.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

jako polštář po firmy po řádění koroňáka. U nás, kde se maká dnem i nocí na součástkách pro Říši, jsme holé řitě, zisk je pryč. Je to v pořádku? Dobře, říše vyhrála válku a rajtuje na poraženém. Ale proč tak dlouho? Já bych byl pro se ze sevření vysmeknout. Proč pořád být v říšské řiti?

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Jsme si to vycinkali, tak to máme. Z Marxáku jsme měli prdel, tak si to teď užijeme na vlastní kůži.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

ti, kteří nás do té řitě dostali, a ti, kteří nás v té řiti drží, se maj přímo pohádkově.
Co je na tom nepochopitelného?
Za málo práce, málo starostí a nulovou odpovědnost ráj na Zemi.
No neber to.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

bo jí přišlo hodně epidemiologů mezi afghánskými lékaři ze Sýrie. Budou mít snahu chránit i svou kolonii Böhmen a poslat pár tisíc expertů i sem.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

před 7 hodinami
Statisíce respirátorů a dalších ochranných pomůcek byly v průmyslové zóně v Lovosicích na Litoměřicku. Na základě rozhodnutí hejtmana Oldřicha Bubeníčka (KSČM) je převzal kraj, část zůstane v regionu, část míří do Prahy.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jakub Plíhal

Jedná se o 680.000 respirátorů. Během kontroly skladu celníci objevili i 28.000 roušek. Česko přitom při nynější epidemii koronaviru trpí nedostatkem roušek a respirátorů, chybějí v nemocnicích, ordinacích i v domovech seniorů.

"Bylo zjištěno, že v Lovosicích ve skladech jsou ochranné pomůcky, u nichž bylo podezření, že by mohly být vyvezeny z České republiky," uvedl hejtman. Na základě rozhodnutí hejtmana věci převezme stát. Firma, u níž se ochranné pomůcky objevily, za ně dostane náhradu v cenách obvyklých. "Domluvili jsme se, že část dostanou policisté a hasiči. Ještě dnes v noci si to převeze ministerstvo vnitra do Prahy," uvedl Bubeníček.

Do Prahy převezou auta 300.000 kusů respirátorů a 380.000 zůstane k rozdělení v Ústeckém kraji. Z 28.000 roušek si polovinu převezme ministerstvo vnitra, druhá půlka zůstane pro potřebu Ústeckého kraje. "Věci bude rozdělovat dopoledne. Je tak šance, že se ochranné pomůcky dostanou k dalším lidem," uvedl Bubeníček.

V České republice platí nouzový stav.
Vláda nenařídila celoplošnou povinnost poskytnout věcné prostředky v podobě zdravotnického materiálu.
Proto bylo nutné, aby podle krizového zákona nařídil opatření hejtman.
O vydání nařízení požádal hejtmana ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

i s plusovými body.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Ale -5 je furt lépe, než -50... Je pravda, že po akci Výměna ministra kultury bych na něj nevsadil ani sopl z nosu. Kdo ví, třeba je teď tou situací odvobozený od věčného přihlížení k zájmům Pocheho a jeho party - v tomhle bil Babiš vždycky svobodnější.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Osvobozený, samozřejmě. A Babiš byl, ne bil...

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

:-) :-) :-) :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Musím se zastat ISO 9001.

Dlouhou dobu jsem pracoval ve středně velké firmě na pozici, kde jsem s tím přicházel denně do styku a pak jsem to nějaký čas měl na starost.

Zavedení principů ISO, pokud se to bere vážně a není to bráno jako papírová Potěmkinova vesnice, zavádí do firmy elementární pořádek. Což není v žádném případě na škodu. Automobilový průmysl by se bez tohoto nástroje neobešel.

Chápu i požadavek, aby laboratoře provádějící testy biologických vzorků ISO měly. Protože ten pořádek. Laikovi těžko vysvětlit.

Chápu také, že se ve "válečném stavu" můžeme od tohoto požadavku odchýlit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

Podstatné ALE je, že jsme ve "válečném stavu".
V této chvíli snahy o /nařizování /přísného dodržování standartních postupů připomínají situaci, kdy by přijel velitel hasičů k požáru a požádal o vypsání výběrového řízení na povolení čerpání vody ze dvou konkurenčních návesních rybníků s požadavkem doložit potvrzení o hygienickém nezávadnosti jejich vody.
Ještě než by žádosti dorazily na podatelnu, lehla by popelem celá vesnice, chytly okolní lány obilí a od nich vyhořelo několi vesnic sousedních.

Ještě předtím by ovšem v té první vesnici UHOŘELI HASIČI I SE SVÝM ISO VELITELEM.
Což je možná odpověď, proč začínají někteří dosavadní rektální alpinisté povylézat z bruselských řití:

Rádi by zůstali naživu, pokud možno i s odolnější částí svých rodin !!

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Souhlasím s tím, že firma musí mít nastavený systém, aby byla schopna dodržet nějakou kvalitu a výstupy. Ale existují miliony způsobů jak to dělat. Problém není ani tak v tom, že firma něco dodržuje, ale že ji kontroluje někdo, kdo nemá ani ánung co se tam vyrábí, jak to funguje, k čemu to je  a tak jde a kontroluje papíry, což se vždycky otočí na kontrolu datumů a v konečném důsledku to generuje lejstra které nepotřebuje nikdo v procesu výroby, ale jen onen kontrolor, který bere velké peníze za nic. 

Podobně fungují i dnešní kontroly bezpečnosti práce. Pracuje se furt stejně, ale přibývá lejster. Já mám v práci podepsaných tolik papírů se kterými jsem se seznámil, že už ani vzdáleně netuším k čemi všemu jsem se zavázal. 

Není vůbec divu, že japonsko ISO vůbec nepřijalo, protože z jejich hlediska je to krok zpět, který generuje papíry a ne kvalitu. Kdyby žil Baťa, poslal by je všechny do háje, 

A to nemluvím o vyšších ISO normách, kde už to nemá vůbec žádný smysl. Existují normy na všechno, všude musí být podpisy že se to dělá a pak už není prostor to doopravdy dělat. 

 

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Tak nějak cítím, že problém je tedy opět v lidech, ne v jejich díle. A v tom, že společnost má prostor řešit kraviny, protože podstatné tak nějak samo existuje. Kdyby se začali všichni chovat přísně podle zákonů a pravidel, implodujeme jako společnost i bez koroňáka, Putina i Sorose.

Průměrný počet slepic: 1.5 (2 hlasů)

Ale o tomhle je přeci Švejk :)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Když to vezmu konkrétně na laboratoře provádějící testy biologických vzorků. Namátkou.

Podle ISa musí prokázat, že mají vytvořený předpis pro manipulaci se vzorky v celém průběhu testování, že mají předepsáno, jak označit vzorky, že je mají v každém momentu označené, že se z označení dá poznat stav zpracování vzorků. Že je předepsán a doložen způsob likvidace.

Že mají pracovníci požadovanou kvalifikaci na jednotlivé činnosti ve firmě, že jsou s prokazatelně seznámeni s pracovními postupy a předpisy.

Atd. atd.

Řekněte, pokud by laboratoř nesplňovala např, tyto požadavky, a nebylo to ověřeno, nehraničila by činnost takové laboratoře s veřejným ohrožením?

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Pokud taková necertifikovaná laboratoř jako třeba Tilia, která úspěšně dlouhá léta provádí odběr a vyšetření vzorků na světové úrovni, v situaci kdy se po republice bez kontroly a možnosti testování kvůli kapacitám pohybuje nejspíš už desetitisíce nakažených lidí, má nějáké ISO hodnotu hajzlpapíru, spíš menší.
https://www.tilialaboratories.cz/
Je to obrovská chyba vlády, že po zachycení prvních dvou vzorků v této laboratoři ji místo maximální podpory odstavili, jinak Hamáček překvapivě působí a vystupuje z celé vlády nejlíp a dokázal i zorganizovat dovoz z Číny, tím pravděpodobně zachránil ČSSD od rozpuštění.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Na druhy strane, Kdyz Tilia udela botu, tak kazdej bude rvat, ze na to neni certifikat.

Uvedomte si, ze jsou takovy magori, co si nekde poridej zubarsky vybaveni, zacnou se vydavat za zubare a vrtat lidem zuby, aniz by ji kdy studovali. - Kvuli temhle magorum to existuje.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

A když udělá botu certifikovaná laboratoř tak to bude v pořádku, protože mají svatý "certifikát" že... přitom reálně hrozí co? že nezachytí nakaženého a ten bude roznášet nákazu, což bez dostupných testů a tvrdého vymahání karantény právě teď tisíce lidí dělají a na druhou stranu zodpovědní lidé s jasnými příznaky jsou zesměšňováni a posílání domu s chřipkou jako tyto dvě studentky:
https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/uporne-bolesti-hla…

Bohužel všechna opatření vlády bez tvrdého postihování nezodpovědných pitomců jsou bezzubá a řítíme se k itálskému scénáři, už dorazili testy s Číny a pokud se začne masově testovat, brzy budeme mít tisíce potvrzených nakažených...
Jinak všem doporučuji brát vitamín D3, alespoň 4000 IU denně, pokud nejste pravidelně na slunci, ten ovlivňuje správnou funkci imunity a na rozdíl od vitamínu C se to všeobecně neví.

Příklad se zubařem je úplně absurdní, že to nemá cenu komentovat, na provozování lékařské ordinace jsou snad vyžadovány doklady o vzdělání, případně praxe, takový banánistán ještě nejsme.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Hovno Hamáček, Zeman to zařídil.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)