Tak už i ISO....

Autor

K narozeninám jsem včera dostal další milý dárek. Poslední dny své existence začíná odpočítávat i největší nepřítel dnešní doby - byrokrati. Včera jsme se dozvěděli, že máme kupu kapacit na testování koroňáčku, ale ty nemají ISO. A ty co mají ISO, ty dělají dlouho, pomalu, liknavě a blbě.  Ó díky Koronavire, konečně si všichni všimli, že nejhorší mor je v  byrokracii, kterou nikdo nepotřebuje a certifikátech o ničem. 

A tak volám... jen houšť a větší kapky. 

Takhle nějak to muselo vypadat v roce 89. Také si v létě ještě nikdo nedovedl představit, že se všechno sesype a když to začalo, hodně lidí si myslelo, že je to jen nějaká anomálie, která se brzy vrátí zase do starých kolejí. A ono se to už nevrátilo. A tak všichni antichartisté zalezli, zhodnotili situaci a přizpůsobili se.  

Ještě před měsícem jsem v koroňáku viděl víc hoax než realitu. Trvalo mi, než jsem změnil názor. Nejprve musela Čína realizovat velmi drastická opatření, musel jsem si toho dost přečíst. Ještě před týdnem byl Koroňáček poměrně daleko - někde v Itálii mezi zazobanými lyžaři. Všechno se zdálo být pod kontrolou. Není to ještě ani čtrnáct dní, co běžně vycházely články rozhovorů s epidemiology, kteří tvrdili, že se s koroňákem nic neděje a všechno je v Itálii pod kontrolou. Ve čtvrtek to bude teprve čtrnáct dní, co ještě vyšel článek na Novinkách, že strach před lyžováním v Itálii je zbytečný. 

Nebudu na Andreje nakládat víc než na sebe... Mně samotnému to všechno opravdu docvaklo až ve chvíli, kdy Andrej nechal zavřít školy. A myslím, že takových byla většina. Až tehdy - když začaly růst čísla nakažených, děcka zůstala doma, až tehdy všem (včetně mě) začalo docházet, co se děje. Andrej dal na Prymulu a další profíky o pár dní dřív a vsadím se, že to nebylo jednoduché rozhodování. 

Před čtrnácti dny se lidi na plesech a koštech chlubili, jak přijeli z Itálie a na nějaou opatrnost se mohou vykašlat. A jejich kamarádi je za to plácali po zádech. O pár dní později jim začali nadávat za nezodpovědnost. Ne, nepřipouštěli jsme si nic. Měli jsme z toho legraci, jak se to Italům vymyká z rukou a teď čekáme, jak moc se to bude vymykat z rukou i u nás. 

Andrejovi odpůrci mu teď vyčítají roušky, ale před čtrnácti dny by mu vyčítali zavřené hranice. Teď mu vyčítají, že nezvládá... ale on celkem zvládá. A co nezvládá on, to zvládá ta normální část veřejnosti - ta která si ušila roušky místo aby nadávala, ta co má zásoby, aby zvládla podobný výpadek jako v Litovli, ta co teď obvolává sousedy a ptá se jich, jestli něco nepotřebují.  A (nemyslel jsem si, že to někdy řeknu) dokonce máme i spoustu normálních zaměstnavatelů - kapitalistů nenasytů, kteří svoje lidi poslali na home office za plný plat. Nechci nic říkat, ale naše Agrofertí firma tohle bez keců udělala. 

Teď si říkám, jestli nám dochází, co se vlastně stalo. Hodně lidí kolem mně má pocit, že za čtrnáct dní to skončí. Prostě budeme chvíli doma, nakaženým se to rozjede, pak se vyléčí a vše se vrátí do starých kolejí, jen budeme hudrat na vyčerpanou dovolenou. Možná jsem zase mimo (není to nic divného stává se mi to často), ale mám pocit, že tohle už se do starých kolejí nevrátí. Když vidím jak lidi v Rakousku obléhají bankomaty a v Itálii z ekonomiky funguje jen zdravotnictví a to z posledních sil, tak bych si myslel, že koroňák nepřijde sám. Bude mít souputníky.  

Máme tu totiž tak trochu válku.... mimochodem, velmi příjemnou válku. Místo aby vás nutili rukovat a nechat se rozstřílet, chtějí po vás, abyste seděli doma a trochu spolupracovali. 

Ale jinak je to válečný stav jak šitý. Úplně si představuju, jak vedení nemocnic začíná tlačit na ty vrchní sestry, které nikdy neutřely ničí podělanej zadek, ale rajtovaly na tom, že teploty nejsou zapsané červenou propiskou, jak je teď nutí navléknout mundůr a jít ošetřovat, protože to bude zapotřebí. Jak si berou roušky a respirátory a po dlouhém pobytu v kanceláři, kde kontrolovaly papíry, najednou zase musejí dělat skutečnou práci.  A vedle sebe mají mladší holky, které to umějí stokrát lépe než ony a dostávají horší plat. 

Úplně vidím, jak najednou umíme v republice testovat třikrát i pětkrát rychleji, stejně kvalitně i bez ISO laboratoří, ba naopak právě ty laboratoře plné ISO předpisů jsou brzdou provozu. 

Když jsme dneska chodil venku, tak už v podstatě všichni mají nějakou roušku i když je stát nemá.  Lidi si poradili, ušili, zavedli výrobu, prodávají a představte si... nezkoušela to žádná akreditovaná laboratoř, nikdo tomu nedal požehnání, žádná obchodní inspekce to nezkoumala a ono to funguje. Tahle zkušenost zůstane. Vpálí se. 

Být majitelem certifikační firmy, tak si hledám jiný obor na zlodějny, protože doba certifikátů skončila. A co si nevezme do hrobu vir, to si vezme do hrobu následná krize, která se ale bude řešit přesně stejným způsobem jako Koroňáček - válečným stavem. 

Babišovi teď vyčítají, že nezařídil roušky, že málo testují, že nezvládají opatření. To není jeho vina. Možná to na začátku podcenil, ale on není epidemiolog, on je premiér a tak má právo nerozumět doktorským pindům. Já mu budu vyčítat, pokud se bude snažit celé ISO udržet. Pokud se bude brát za byrokraty, pokud se bude snažit zachránit papírožrouty. Naopak mu zatleskám, až všechny ty Lloydové a podobní certifikátoři půjdou na smětiště dějin.  

Babiš není u moci třicet let. Na tristním stavu se podílely elity rukou společnou a nerozbornou. Teď jim bude vystaveno vysvědčení a účet.  Ano, možná kus účtu půjde i za Andrejem. Ale teď v době krize si ho tam národ nechá... nikdo jiný není k mání. A po krizi už budou úplně jiní hoši. Ti co se v době krize osvědčili. Co něco odpracovali a uměli. Kecálkové se teď odvařují tak rychle, že je to neuvěřitelné. 

Pokud Babiš dneska zajistí, aby všechny laborky ISO neISO od zítřka testovaly jako o život, tak bude mít moji podporu. Protože to stejné půjde udělat leckde a v lecčem. Půjde to i s výrobou aut, protože když teď VW zavře provozy a pak bude krize, bude muset přijít s úplně jiným modelem než drahé, neefektivní a nepoužitelné elektrohračky. Lidi budou mít jiné starosti než zelenou energii. Bude se řešit, aby vůbec měli nějakou energii. 

Sakra, já se na tu budoucnost snad začínám i těšit. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (107 hlasů)

Komentáře

dopustit.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

A bude to. Pokud Ríše uzná za vhodné, dočasně lék deponuje u nich, a pak nám ho časem vydá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak jsem si přečetl rozhovor s bývalým ministrem kultury Staňkem. Musím uznat, že mě nejen mile překvapil s racionálním uvažováním ale i s argumenty které k tomu dodal. Byl jsem částečným kritikem vlády, ale probral jsem se, hodně jsem ze svých nároků na vládu ubral. Andreji, držím palce. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Par-facek-Nemehla-Exmin…

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová připustila, že podcenila koronavirus. „My všichni, kdo nejsme experti, jsme na začátku koronavirus podcenili,“ řekla Bildu

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Což samozřejmě Lejnová kecá, jako ministr války (obrany) by měla být teoreticky připravena na válečný konflikt (nejspíš s Ruskem, s tím mají zkušenosti) a to byl byl mnohem větší průser než nějaký vir. Nefungovala by elektřina, internet, zásobování potravinami, část území zamořené, rozbombardované atd atd.
Asi tam dělal to samé co v EU tj nic kromě blbých keců.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Vy nemate ani tucha o tom, jake ma Brusel pravomoce - za zdravotnictvi i obranu zodpovidaji narodni staty.

Kdyz nekdo prizna chybu, vzbudi v bublince vlnu nenavisti. Kdyz nekdo trva na sve lži, vzbudi v bublince vlnu podpory. Jenze za hranici bublinky existuje svet, ktery to ma nastavene opacne.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty jsi dnes za Bublifuka?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Zkusil jsem kliknout na svůj odkaz a nefunguje, nevím proč ale ten rozhovor tam je tak si jej vyhledejte.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

jako obvykle bliji, ale je pekna reakce v diskuzi

https://blisty.cz/art/99189-diktaturou-ku-zdravi.html

Marek Benes dnes 06:26 0

pane Dolejší,

díky za postřehy. V prvé řadě bych podotkl že naše nepřipravenost se připravovala 30 let. Naše vlády nikdy nepřipravovaly nic na tuto situaci. A teď k situaci teď. Tragedie s rouškami je znásobema tím že se pořad mluví co se kde nakoupilo a jak ihned vše přijede. Ale jak vidíte zalím nic z Číny nepřijíždi. Naše letadla najednou mají problém dostat povolení k přistaní a přitom se tvrdí že se vśe dohodlo s čínským premiérem. Proč to tedy tak trvá? Italové dostali povolení za hodinu. No proto že jsme v Číně velmi neoblíbení a tak se dodávka zdržuje schválně. Pochopte to. pan Tvrdík už tam není tak nějak populární.

A teď tu máme pana Kellnera, který věnoval materiaĺ Česku. Krásné PR. Hrdina. Už se neřeklo že materiál je v Číně, že si pro něj musí Česko doletět. Ale pn Kellner už je v Číně také velmi nepopulárni, protože tam provádí lichvu a má tam potíže se soudy. Takže i toto se zdržuje.

Sledujme to. Skedujme tuto reality show.

Z Číny se teď nedá nic vyvézt přes politické kontakty, protože u nich chce materiál celý svět. A oni si vybírají komu to pošlou první ( Italům ). My to nejsme. My jsme v Číně jako stát skončIli. Tak to je.

Dá se dovězt materiál komerčně prostě z továrny kde se to dělá přes osoby poživající v Číně duvěru. Já mám partnera v Guangzhou majíci takovouto továrnu. Nabídnul jsem jeho materiál české. vládě. Normální cena. Nechtěji. OK. Nabídl jsem české vláde lék na virus z Japonska zvany Favipiravir od japonske firmy Fiji, který se masivně použivá v Čině a úspěšně. Byl vyhodnocen jako nejlepší. Nechtějí. OK. Využil jsem naplno svě izraelské kontakty. Není zájem, v pohodě. Skeduji mistry bedlivě.

Už to nekomentuji. Je to tady naprostá komedie.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by karel (neověřeno)

Trvalý odkaz

v únoru 2020 na korunáče ve dvou nemocnicích - v jedné ve Wuchanu a v jedné v Šenčenu. Šlo o klinický eperiment, NIKOLI o nasazení léčby.
Takže je to celé ve stádiu klinických studií a experimentů.
https://en.wikipedia.org/wiki/Favipiravir

Až VČERA se objevily zprávy o čínských úspěších v použití favipiraviru na korunáče a o dokončení klinické studie; a DNES doporučil tamní ministr zdravotnictví jeho klinické použití tak rychle, jak to jen bude možné.
https://www.chinadailyhk.com/article/124664
Takže jste jasnovidec?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Překoukl jsem, že to nebyl Váš příspěvek, ale převzatý.

Mea culpa!

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

jeden pripad nakazy ? tak pokud protestuji tak do 14 dnu budou nakazeni vsichni a budou roznaset

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavirus-nemecko-migranti-cov…

Podle durynské policie žadatelé o azyl ve středisku v Suhlu protestovali proti karanténě, kterou úřady pro zařízení nařídily kvůli tomu, že se v něm objevil jeden případ nákazy. Asi 15 až 20 lidí v pondělí částečně zatarasilo přístupovou cestu k jídelně. Vzali s sebou dítě, aby proti nim nezakročila policie.

Strážci pořádku ale situaci vyřešili dialogem s protestujícími. Nyní je ve středisku klid. Agentura DPA píše, že už o víkendu se jeho obyvatelé snažili navzdory karanténě místo opustit. Po policistech přitom házeli různé předměty.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Milion chlívek řádí pod mřížkou
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Porusit-karantenu-demonst…
Paní reportérka - vyšetřovatelka vyzve Ježibabiše, aby odstoupil a on - představte si to - NEODSTOUPÍ!!!
Naprostá nehoráznost.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

že si Mináře platí Andrej. Když Mináře chvíli sleduju (a to si dávám opravdu, ale opravdu pozor, aby se mně to nestalo), musím se fakt držet, abych nezačal Andrejovi fandit. Dělá to, kluk jeden ušatá, fakt dobře.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

neberte mu prvenství.
Ale dneska se pokusil oba předběhnout v (jinak výborném) pořadu Jak to vidí (čro2, 8:30)
Pečínka.
Mají evidentně předem připravené dva štosyčlánků:
1) Vláda je pasivní , což je zhoubné
2) vláda je přehnaně aktivní, což je zhoubné.

Ráno se mu pomíchaly papíry, takže vybalil oboje.
1) Vláda nedostatečně brání rozšíření nebezpečné epidemie
2) Vláda svou horlivostí nebezpečně brání epidemii v kýženém rozšíření po britském (a zřejmě i německém) vzoru, rychlém vychcípání slabých a posílení mladých a rychloimunizovaných.
Britská vláda sice už od záměru zdánlivě (!!) upustila v naději, že se už epidemie dostatečně rozšířila.

Ustoupila asi tak jako věrchuška EU od plánu od nuceného přijímání připrchlíků, t.č. především afgánských Turků.
Což je, zdá se, v těchto vypjatých dnech priorita fonlejnové.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

už dávno. Jako třeba tuhle Miloš Zeman: nádech - špatně. Výdech - špatně. Mluví - špatně. Mlčí - špatně. Pajdá - špatně. Sedí - špatně. Žije - špatně. Kdyby umřel, jsem si jist, že i to by bylo špatně.

Jak to ti kluci mají jednoduchý! Úplně jim to závidím.
---
Aby si někdo náhodou nevykládal slova Alefa Nuly špatně, budiž jasně prohlášena jeho vůle:

Miloš Zeman zdaleka není můj šálek čaje, volil jsem ho jako nejhezčí holku z ošklivince, aby na trůn neusedly dementní kreatury knížepánova střihu nebo někdo jako strejda Nevím.
Ale kde nic není, ani finanční úřad nebere.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

za nedela nic. Kdyz mlci, alepson nelže.

Vetsi picovatel nekandidoval, takze byl pro Vas samozrejme Milos Zeman nelepsi.

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

děláš nebo neděláš?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

jinak vyste nereagoval :-)

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

maluj.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jeden z divů socialismu bylo: "Přestože nikde nic není, všichni všechno mají". U nás v Prdelákově na pražské periferii ještě předevčírem vyjít s rouškou by bylo jen pro obecního blázna. Dneska v místním obchodě měli roušky úplně všichni (mimo jednoho dědka, kterému ostatní nadávali) a většinou to nebyly žádné improvizované šité doma, ale ty s tím čtverhraným výměnným filtrem veprostředku. Lidi se ze socialismu poučili.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

mentalitou českého národa. Vzorek je sice omezený, ale řekl bych dobře vypovídající. Moje dobrá žena Tlapka, vulgo Medvídě, o které prohlašuji, že utáhne pluh a umí vařit i pivo, se rozhodla začít šít roušky. Na You Tube našla postupy, ale také kontakty na firmy, které vyrábějí látky, 100% bavlnu.
Jedné firmě napsala, jestli by látku nemohla poslat, aby mohla přispět všeobecnému úsilí.
Zkušenost č. 1 - perfektní
Druhý den po e-mailu, na který nečekala žádnou reakci, zazvonil maník z nějaké DHL a hodil nám do průchodu balík látky v krabici 0,5x0,4x0,4 m, těžký jako kráva. Zdarma a bez dopravného.
Zkušenost č. 2 - horší
Na FCB se Tlapka zmínil o své aktivitě, načež dostala různé požadavky na zaslání roušek. Tlapka není cimprlich, měla i svářečský kurz a má výuční list elektrotechničky. Ale pravila, oni ani nenapsali Dobrý den, prosíme a na konci předem děkujeme. Jenom Pošlete!
Dnes mi oznámila rozhodnutí. Tak tyhle jsou pro rodinu, tyto půjdou naší poštovní doručovatelce a jejím kolegyním, tyhle naší dodavatelce ovoce a zeleniny, na kterou celý den hucají zákazníci a na dotaz jestli se chrání při vzájemném styku s lidmi, odpověděl její manžel:
"Jasně, chráníme se, jedině s rouškou a zezadu."
A tyhle sousedům. Roušky neprodává, rozdává. Napíšu, jestli řekli alespoň děkujeme.
No a zbytek prý rozdá bezdomovcům. Je jich v našem městyse poměrně dost a Tlapka pravila, že žádný nemá roušku a tak jej nepustí do krámu ani pro pivo.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Byly by prosím ještě zkušenosti s jinými národy? Ať my Češi vidíme, jaké jsme hyeny a jiné národy plné světců? Za tohle plivání na Čechy Vás někdo platí, nebo to děláte dobrovolně?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neplivu, popisuji realitu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Popisujete realitu na základě několika (kolika?) e-mailů, ale místo informace typu: "někteří lidé" to házíte rovnou na mentalitu českého národa! Proč? Baví Vás to? Platí Vás za to? Já ze svého okolí vidím naopak altruismus (zákazníci na infolince nám přejí "držte se", pomáháme si více, povídáme si více apod.), ale nikdo z mého okolí nekřičí: "My Češi jsme skvělí!" Prostě to berou, ale Vy na nás Čechy opakovaně nadáváte. Nemám růžové brýle, jsem optimistický realista a věřím, že v každém národě je stejné procento dobráků i lumpů. Ale vadí mi, když někdo plive na můj národ!

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hejtmane,
souhlasím s Vámi.
Také se říkalo "špatnej pták, kterej do vlastního hnízda kálí".

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hejtmane, držím stráž s vámi!

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Skoro jsem byl v pokušení zvolat: "Na stráž!", ale nejsem Slovák :D

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

byl taky na sráž ??!! Tuším že jo !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/byd-vyrobce-mobilu-a-elektrobus…

To se jim to staví, když nemusí nic dovážet a nebo si to vyrobí aby to fungovalo a bez certifikace a výběrových řízení a politických keců. Vzpomínám jak se ve všech firmách rušily údržbářské dílny s tím, že se to outsoursuje. Staří machři odešli, nebo už nežijí a nové stroje jsou tak jednoúčelové a složité, že se ano představit mnohdy nedají. A k tomu společnost zblbla. Předpokládám, že se skutečně dáme za nějaký čas dohromady, tedy pokud nebudeme poslouchat ty ideology.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Ale pouze v diskusích. Oni ztratili agresivitu a jsou poslušní v davu.
https://www.journalistenwatch.com/2020/03/18/wegen-coronakrise-pro/

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Lovosice:

„Nalezených respirátorů je 680 tisíc. Měly původně být pro Ministerstvo zdravotnictví, firma začala šponovat cenu a Hamáček nařídil jejich zabavení dříve, než by byly vyvezeny do zahraničí,“ podotkl novinář Václav Janouš.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

ale to az terazky pochopili co sa na nich vali??????
Ci hlavny hygienik v NDR je nejaky LGBTI+-autobus aktivista? Genderovo vyvazeny?

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/545926-nemecku-hrozi-taliansky-sce…

Svajciari uz hlasia, ze ked to pojde takto dalej, za 10 dni im klakne zdravotnictvo...
→ švýcarské nemocnice hlásí, že pokud vše bude běžet jako doposud, do 10 dní zkolabují…

Cinania sa so svojou pomocou nezastavia....by som sa nedivil, ak by sa stali priebercivymi. AB by mal poslat Houbu vyjednavat do Ciny o pripadnej pomoci cinanov Prahe :D :D :D. Nech so to chlapec uzije, ked sa tak sral do statotvornych pozicii :D :D :D.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Pokud jste si všiml,
současný AKTIVNÍ počet případu korunaviru (ODEČTEME-LI ZEMŘELÉ A VYLÉČENÉ) mají v Číně v přepočtu na milión obyvatel cca 6 lidí,zatímco
v České republice 43 nakažených... ovšem pouze PROKÁZANÝCH,otestovaných!!!

Skutečnost (latentních případů) bude u nás někde na dvacetinásobku.

V Číně je tedy nyní nesrovnatelně bezpečněji než u nás (i ti zbylí leží leží ve špitálech, onemocněi převážně před několika týdny, někteří se uzdraví, jiní po několika týdnech zemřou)l

Hřib by tedy určitě letěl rád, jeho snem a úkolem je přece beztrestně a bezpečně rozesrat veškeré obchodní vztahy s Čínou natolik, aby obchod s ní byl možný pouze přes protektory ... s patřičnou marží.
Co se týče dovozu roušek, respirátorů a léků - bylo by jen přirozené, pokud se Německo snaží dostat promořenost na našem území co nejrychleji na německou či vyšší úroveň, tedy alespoň stejnou než je u nich doma.
Jinak by to vypadalo blbě před domácím německým obyvatelstvem.

Takže Hřib je pro Německo pravým požehnáním - a je si toho vědom.
Jistě se mu to podporou volební kampaně vyplatí.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

a laboratoř Tilia, byla vzatá na milost, na povel Andrejka do laborky Ken, Pekový volal už dvakrát.
Sakra, najednou proces slavný ISO není zapotřebí.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Už jsem na to upozorňoval, jsou docela závažné důvody, proč bych zrovna u téhle činnosti na nějakém druhu kontroly jejich procesu byť ve velmi zúženém rozsahu trval.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

No, to je snad samozřejmé, trvat na NĚJAKÉM druhu kontroly!
Všude a na všech stupních!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

to je konkretně ono jádro pudla, - nějaký druh kontroly-, takhle to přesně začínalo.
A co se z - nějakého druhu kontroly - vyvinulo?
Byrokratická dojička peněz.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

No, a jak byste si představoval třeba výrobu léků bez norem a kontroly?
Nebo výrobu nyní tolik potřebných "dejcháků" bez kalibrace a její kontroly?

Představa týpka v umolousaných teplácích, který v kuchyni míchá řekněme penicilin stylem "Teď tam sypnu lžíci tohodle, lžičku onoho a naředím to támhletou žblabuňkou.", je docela děsivá.
I lidové recepty z prastarých herbářů byly takovými "praISO" - když ho lékárník či mastičkář nedodržel, v lepším případě to nefungovalo a v horším případě někoho zabil. PROTO také za nedodržování receptur hrozily hrdelní tresty; a naši předkové v nich byli VELMI vynalézaví.

Problém není v normách.
Problém je v tom, že se z normování stal business.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Jo, takovy jezdili po divokym zapade a prodavali lahvicky s lekem uplne na svechno, potence, velka prsa, vlasy, velkej penis, vsechny nemoci, na inteligenci…. jo, to se delali ksefty.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Dobrodruství Huckleberryho Finna.

Zatím bez slepic

Jasne tys tam byl a videl to na vlastni oci.

Founding Fathers prijeli do Nove Anglie a rude tvare tam uz meli FDA.

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Food_and_Drug_Administrati…

Zatím bez slepic

Ten spočívá v tom, že se suverénně zaměňuje potřeba technologických a technických norem za normy administrativní.
Je to faul jako prase!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Šapněldsko je v denních přírůstcích na dvojnásobku Íránu a Německo Íránu funí mezi lopatky.
Německo překročilo v počtu infikovaných 10 000.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)