Tak už i ISO....

Autor

K narozeninám jsem včera dostal další milý dárek. Poslední dny své existence začíná odpočítávat i největší nepřítel dnešní doby - byrokrati. Včera jsme se dozvěděli, že máme kupu kapacit na testování koroňáčku, ale ty nemají ISO. A ty co mají ISO, ty dělají dlouho, pomalu, liknavě a blbě.  Ó díky Koronavire, konečně si všichni všimli, že nejhorší mor je v  byrokracii, kterou nikdo nepotřebuje a certifikátech o ničem. 

A tak volám... jen houšť a větší kapky. 

Takhle nějak to muselo vypadat v roce 89. Také si v létě ještě nikdo nedovedl představit, že se všechno sesype a když to začalo, hodně lidí si myslelo, že je to jen nějaká anomálie, která se brzy vrátí zase do starých kolejí. A ono se to už nevrátilo. A tak všichni antichartisté zalezli, zhodnotili situaci a přizpůsobili se.  

Ještě před měsícem jsem v koroňáku viděl víc hoax než realitu. Trvalo mi, než jsem změnil názor. Nejprve musela Čína realizovat velmi drastická opatření, musel jsem si toho dost přečíst. Ještě před týdnem byl Koroňáček poměrně daleko - někde v Itálii mezi zazobanými lyžaři. Všechno se zdálo být pod kontrolou. Není to ještě ani čtrnáct dní, co běžně vycházely články rozhovorů s epidemiology, kteří tvrdili, že se s koroňákem nic neděje a všechno je v Itálii pod kontrolou. Ve čtvrtek to bude teprve čtrnáct dní, co ještě vyšel článek na Novinkách, že strach před lyžováním v Itálii je zbytečný. 

Nebudu na Andreje nakládat víc než na sebe... Mně samotnému to všechno opravdu docvaklo až ve chvíli, kdy Andrej nechal zavřít školy. A myslím, že takových byla většina. Až tehdy - když začaly růst čísla nakažených, děcka zůstala doma, až tehdy všem (včetně mě) začalo docházet, co se děje. Andrej dal na Prymulu a další profíky o pár dní dřív a vsadím se, že to nebylo jednoduché rozhodování. 

Před čtrnácti dny se lidi na plesech a koštech chlubili, jak přijeli z Itálie a na nějaou opatrnost se mohou vykašlat. A jejich kamarádi je za to plácali po zádech. O pár dní později jim začali nadávat za nezodpovědnost. Ne, nepřipouštěli jsme si nic. Měli jsme z toho legraci, jak se to Italům vymyká z rukou a teď čekáme, jak moc se to bude vymykat z rukou i u nás. 

Andrejovi odpůrci mu teď vyčítají roušky, ale před čtrnácti dny by mu vyčítali zavřené hranice. Teď mu vyčítají, že nezvládá... ale on celkem zvládá. A co nezvládá on, to zvládá ta normální část veřejnosti - ta která si ušila roušky místo aby nadávala, ta co má zásoby, aby zvládla podobný výpadek jako v Litovli, ta co teď obvolává sousedy a ptá se jich, jestli něco nepotřebují.  A (nemyslel jsem si, že to někdy řeknu) dokonce máme i spoustu normálních zaměstnavatelů - kapitalistů nenasytů, kteří svoje lidi poslali na home office za plný plat. Nechci nic říkat, ale naše Agrofertí firma tohle bez keců udělala. 

Teď si říkám, jestli nám dochází, co se vlastně stalo. Hodně lidí kolem mně má pocit, že za čtrnáct dní to skončí. Prostě budeme chvíli doma, nakaženým se to rozjede, pak se vyléčí a vše se vrátí do starých kolejí, jen budeme hudrat na vyčerpanou dovolenou. Možná jsem zase mimo (není to nic divného stává se mi to často), ale mám pocit, že tohle už se do starých kolejí nevrátí. Když vidím jak lidi v Rakousku obléhají bankomaty a v Itálii z ekonomiky funguje jen zdravotnictví a to z posledních sil, tak bych si myslel, že koroňák nepřijde sám. Bude mít souputníky.  

Máme tu totiž tak trochu válku.... mimochodem, velmi příjemnou válku. Místo aby vás nutili rukovat a nechat se rozstřílet, chtějí po vás, abyste seděli doma a trochu spolupracovali. 

Ale jinak je to válečný stav jak šitý. Úplně si představuju, jak vedení nemocnic začíná tlačit na ty vrchní sestry, které nikdy neutřely ničí podělanej zadek, ale rajtovaly na tom, že teploty nejsou zapsané červenou propiskou, jak je teď nutí navléknout mundůr a jít ošetřovat, protože to bude zapotřebí. Jak si berou roušky a respirátory a po dlouhém pobytu v kanceláři, kde kontrolovaly papíry, najednou zase musejí dělat skutečnou práci.  A vedle sebe mají mladší holky, které to umějí stokrát lépe než ony a dostávají horší plat. 

Úplně vidím, jak najednou umíme v republice testovat třikrát i pětkrát rychleji, stejně kvalitně i bez ISO laboratoří, ba naopak právě ty laboratoře plné ISO předpisů jsou brzdou provozu. 

Když jsme dneska chodil venku, tak už v podstatě všichni mají nějakou roušku i když je stát nemá.  Lidi si poradili, ušili, zavedli výrobu, prodávají a představte si... nezkoušela to žádná akreditovaná laboratoř, nikdo tomu nedal požehnání, žádná obchodní inspekce to nezkoumala a ono to funguje. Tahle zkušenost zůstane. Vpálí se. 

Být majitelem certifikační firmy, tak si hledám jiný obor na zlodějny, protože doba certifikátů skončila. A co si nevezme do hrobu vir, to si vezme do hrobu následná krize, která se ale bude řešit přesně stejným způsobem jako Koroňáček - válečným stavem. 

Babišovi teď vyčítají, že nezařídil roušky, že málo testují, že nezvládají opatření. To není jeho vina. Možná to na začátku podcenil, ale on není epidemiolog, on je premiér a tak má právo nerozumět doktorským pindům. Já mu budu vyčítat, pokud se bude snažit celé ISO udržet. Pokud se bude brát za byrokraty, pokud se bude snažit zachránit papírožrouty. Naopak mu zatleskám, až všechny ty Lloydové a podobní certifikátoři půjdou na smětiště dějin.  

Babiš není u moci třicet let. Na tristním stavu se podílely elity rukou společnou a nerozbornou. Teď jim bude vystaveno vysvědčení a účet.  Ano, možná kus účtu půjde i za Andrejem. Ale teď v době krize si ho tam národ nechá... nikdo jiný není k mání. A po krizi už budou úplně jiní hoši. Ti co se v době krize osvědčili. Co něco odpracovali a uměli. Kecálkové se teď odvařují tak rychle, že je to neuvěřitelné. 

Pokud Babiš dneska zajistí, aby všechny laborky ISO neISO od zítřka testovaly jako o život, tak bude mít moji podporu. Protože to stejné půjde udělat leckde a v lecčem. Půjde to i s výrobou aut, protože když teď VW zavře provozy a pak bude krize, bude muset přijít s úplně jiným modelem než drahé, neefektivní a nepoužitelné elektrohračky. Lidi budou mít jiné starosti než zelenou energii. Bude se řešit, aby vůbec měli nějakou energii. 

Sakra, já se na tu budoucnost snad začínám i těšit. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (107 hlasů)

Komentáře

Španělsku se omlouvám, to fakt nebylo schválně :o)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Španělsko pro boj s koronavirem „znárodnilo“ soukromé zdravotnictví
18.3.2020 VSa Zprávy

Podle nedělního nařízení jsou soukromá veřejná zařízení a materiál převedeny pod kontrolu veřejné správy. Vláda také posílila personální stránku zdravotního systému.

Španělská vláda rozhodla o tom, že soukromá zdravotnická zařízení v zemi, včetně jejich zdravotnického materiálu, přejdou v rámci stavu nouze pod veřejnou kontrolu.

Soukromé zdravotnictví se tak po dobu boje s epidemii koronaviru dostává pod kontrolu autonomních komunit (vlád) ve Španělsku.

Vedle toho se podle nařízení vlády počítá i s tím, že se některé soukromé a veřejné prostory v zemi promění v místa pomoci při péči o nemocné. Další vládní nařízení se snaží řešit personální situaci ve španělskému zdravotnictví, které zdecimovala infekce koronaviru. Studenti lékařských fakult ve čtvrtém ročníku a specializacemi jako interna, intenzivní medicína a gerontologie budou mít prodlouženy svoje pracovní smlouvy. Totéž bude platit například pro rezidenty, kteří svoji rezidenturu dokončili, ale nemají ukončenou specializaci.

Dalším krokem španělské vlády byla konsolidace zdravotnického zásobování tak, aby se pro národní systém zajistil dostatek prostředků v boji proti korunaviru. Firmy, které se v zemi zaměřují nebo mohou zaměřit na výroku diagnostického vybavení, masek, ochranných brýlí a rukavic či dalších farmaceutických výrobků se mají do 48 hodin nahlásit vládě. Pokud tak neučiní, hrozí jim sankce.

Španělsko také centralizuje poskytování informací a dat o epidemii v zemi. Informace bude poskytovat jenom ministerstvo zdravotnictví a jenom jednou denně. Krok má zabezpečit jasnější informování veřejnosti.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Za poslední tři dny v Itálii na COVID-19 zemřelo 1 062 lidí, což činí přes 13,2 % z celkových úmrtí v důsledku koronaviru na celém světě od vypuknutí epidemie v čínském Wu-chanu. Podíl nakažených, kteří na nemoc nakonec zemřou, se včera vyšplhal téměř k osmi procentům, což je nejvíc na světě a dvojnásobek celosvětového průměru. Co je příčinou nepříznivé bilance a jak se z ní můžeme poučit?
Článek

Situace, kterou v posledních dnech sledujeme v Itálii, nemá ve světě obdoby. Počet mrtvých v důsledku nového koronaviru tam denně roste více než dvojnásobným tempem oproti nejhorší fázi epidemie v Číně. Stovku mrtvých za den italská bilance poprvé překonala 8. března. O sedm dní později přišel smutný rekord v podobě úmrtí 368 lidí za den. Čína zaznamenala nejvyšší počet mrtvých za den 23. února, kdy jich bylo 150.

V Itálii roste i počet nově nakažených, což dál víc a víc zatěžuje už tak přetížené zdravotnictví. Výsledkem proto je i stoupající smrtnost. Ta už dávno v Itálii neodpovídá původně očekávané a často zmiňované hranici 2–3 %, nýbrž přes 7,94 %. Ještě v neděli, po strašidelném denním nárůstu obětí o 368, smrtnost činila 7,3 %. V Číně je dosavadní smrtnost 4 %, celosvětový průměr pak necelá 4 %.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak nejdříáv všdem vysvětlovali, že hranice se zavirat nesmí a ted pomahají tím, že zase začínají bojovat proti "ruským dezinnfátorlům", v tom bruseli uz fakt vsem hrablo...

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/rusko-podle-unijni-diplomacie-spustil…

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

No vida, a máme viníka toho všeho. Skřípal, Boeing a teď tohle!
Třeba fake news, že Italové tu epidemii nezvládají - no takhle lhát může jen Putin.
Rus může za všechno. Číňana teď necháme na pokoji, toho zrovna potřebujem.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Všichni tady obdivují doktory, jací to jsou hrdinové dnešních dnů. Ale realita je taková, že jejich tupost a neschopnost je naprosto trestuhodná. Vždyť je to úplně stejný scénář jako v Miláně!
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-koronavirus/637869/syn-nakazeneho-ta…

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

I mezi doktorama jsou blbci, ale tohle je nova nemoc, nikdo neni zvykly na priznaky, to ze zacal corona virus nevylecilo lidstvo ze vseho ostatniho. jestli je 450 pripadu corona viru, tak porad jeste muzete dostat i normalni chripku.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Ale no tak jestli věříte, že nakažených u nás není víc než těch oficiálně potvrzených cca 400, tak to jste asi jedinej. To je jako když Kalousek před 14 dny vyřvával, že kvůli třem nakaženým se nevyhlašuje nouzový stav, přitom to už tehdy bylo bývalo na místě. Z lidí, kteří měli být otestování, jsme otestovali jen vzorek. Prymula jistě moc dobře ví, kolik těch lidí se srovnatelným rizikem nákazy je a taky ví, že nakažené z nich je stejné procento. Realita je 10 až 25 krát vyšší než oficiálně uváděné číslo. Takhle přesně jeden pacient nakazil celou nemocnici Miláně a od propuštěných pacientů se pak nakazil zbytek města. A u nás měsíc poté děláme přesně totéž.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

To snad je jedno. Az tu bude oficialne 4000 nakazenych, tak i nadale ti ostatni budou stejne moct dostat i normalni chripku, zapal plic, rymu, zloutenku, choleru, infarkt.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

To jistě ano, ale v době epidemie koronaviru by jistě každý, kdo bude přijímán do nemocnice z důvodu zápalu plic, měl být na covid otestován a dokud nebudou výskledky, musí s ním být zacházeno jako že ho má. Že to neudělali je trestuhodná profesní chyba, kterou zabili patrně mnoho nevinných pacientů kolem, nakazili personál a návštěvy nemocného.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasne v idelanim pripade, kdyby testy na corona virus padaly z kazdy skrine. Pokud jsem slysel, tak jsou v jedny nemocnici schopni udelat par desitek testu denne.

Trestuhodne profesionalni chyby se tu delaji od roku 89. Zdravotnictvi urcite neni nijak preplacenym odvetvim, tunely tam jsou jiste taky. Ta doktorka je mozna krava nejvetsi, ale problem je, ze je zeme nepripravena.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

To jistě ano, ale v době epidemie koronaviru by jistě každý, kdo bude přijímán do nemocnice z důvodu zápalu plic, měl být na covid otestován a dokud nebudou výskledky, musí s ním být zacházeno jako že ho má. Že to neudělali je trestuhodná profesní chyba, kterou zabili patrně mnoho nevinných pacientů kolem, nakazili personál a návštěvy nemocného.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejde o spam, ale omylem jsem to pověsil pod starší článek.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-dezinformace-kampan-nakaza

Španělé a Italové budou blahem bez sebe, až se dozvědí, že žádná epidemie neexistuje a že jde pouze o ruské dezinformace.

Tvl, to je teda mazec....
A v čím větších sračkách budeme, tím víc bude sílit snaha zatajovat informace, překrucovat je, vylepšovat. Případně rovnou zakazovat mluvit/psát o počtech nemocných, zemřelých, o účinnosti/neúčinnosti státních opatření, o kritice EU za naprostou nečinnost atd.
Ovšem nebudou za to odpovědné jednotlivé vlády či orgány EU, ale Putin.,
Tohle už je takovej bizár, že by i Orwell jen němě zíral.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Moje dobrá žena Tlapka rozdala prvních 10 roušek. 3 v krámu prodejcům a 7 důchodcům, které náhodně potkala na ulici.
Hlavní poznatek je truchlivý, oni ti stařečkové prý vůbec nevěděli, že od zítřka bez roušek nemohou ven, ale hlavně netušili, proč by roušky měli nosit.
Za to nemůže Babiš, ale jejich příbuzní.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

No, nekoukaj na TV, nesjizdej net, deti nemusej mit, deti mouhou byt v cizine, davno mrtvi, protoze I mladi lide nekdy umrou a 85 lety dedecek muze mit deti ve veku 60-65 let.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Pro takovyhle veci ji musite mit rad.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

A dole u vstupu jsem čekal s jednou babičkou, měla rolák vytažený přes ústa a ptala se odkud mám roušku.
Tak jsem sdělil, že bytná ušila.
Babička mě šokovala, otázkou, jestli neprodáváme.
Tak zítra tam jdu znova a už mám v batůžku další tři roušky, kdyby někdo potřeboval.
Tahle situace starých je tristní, jsou bezmocní.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Co to je gdyž na polích místo jídla se pěstujou pohonné hmoty. Co to je gdyž ceny bydlení sou vyhnané tak vysoko, že potomci nemají ani na to nejzákladnější ubytování. Co to je gdyž vláda zdaňuje naše lidi a cizákům dává daňové prázdniny. Co to je gdyž naši lidi musej platit státu daň i z jídla místo teho aby jim vláda kvalitní potraviny dotovala. Co to je gdyž se zdraví stalo buznysem a přestalo být hlavním zájmem státu, bez podmínek. Co to je gdyž vědecký pokrok se schovává lidem a je používán jen proti nim a technologie slouží jen k obohacování bohatých. Co to je gdyž stát nehospodaří a tahá do země cizé podnikavce, kerým nahání naše lidi do nenažraných pařátů.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

No, co na to říci. Gdo hlasoval jednou slepicí ví, že žije z těch druhejch. A ti co hlasovali pěti slepicema ví, že krmí ty bboně s jednou slepicí. Takový je podělaný ukradený život bez podílu na ničem společném. Jediné co můžete do odsouzení dělat je, žvanit a hlasovat slepicema. Heh

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Eště než sem se vzdálil a opustil matku, kerá už si myslela, že mě má a stačí ji napsat někam, že má kapra v síti, kerýho sežere jako ludra zubatá se scalopovou omáčkou, sem slyšel, že bakterije se žrádlem, pomni blboňu, potravinovým řetězcem neroznáší. To se mi ale kua ulevilo, gdyž sem v šátku musel huhlat, že chcu kilo kabanosu, kerej gdysi byl za třicet a dneska za stopatnáct. A tak mi došlo, že ta želatina a éčka na ty viry ani blboně nereagují. A pak mi vyvstanulo na mysli, že se viry množí nejlíp na klikách. že tak nějak byl zamořenej ten náš kousek země, o kreou se nedokážeme podělit, páč se někeré svině musej furt roztahovat.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

18. března 2020
• 05:00
Sdílej:

Syn pražského taxikáře (53), kterého vir Covid-19 upoutal na lůžko na jednotce intenzivní péče, promluvil pro Blesk. Podle Marka Thomayerova nemocnice v Praze, kam taxikáře převezla záchranka, nepostupovala obezřetně. „Byl hospitalizovaný s ostatními pacienty s podezřením na zápal plic, normálně jsme ho navštěvovali, test mu udělali, až když mu začalo selhávat srdce!" Jeho táta je nyní ve velmi vážném stavu v nemocnici na Karlově náměstí, která se pro něj pokusí získat experimentální lék Remdesivir, jehož použití schválilo ministerstvo zdravotnictví.

„Táta vozil desítky cizinců denně, ale minulé úterý přijel z práce a dostal vysoké horečky. Jeho přítelkyně Michaela o něj měla strach, a tak zavolala záchranku, která ho odvezla do Thomayerovy nemocnice,“ vypráví syn z prvního manželství Marek.
S ostatními pacienty

„Když to vše vylíčil tamní lékařce, nebrala ho vůbec vážně a odmítla mu i udělat test s tím, že má podezření na zápal plic, a hospitalizovala ho na běžném oddělení s normálními pacienty. Než se tátův zdravotní stav zhoršil, normálně chodil po chodbách a používal i sdílenou toaletu, která nebyla jen pro pokoj, ale venku na chodbě," popsal syn nakaženého taxikáře.

Než se ale začal taxikářův stav rapidně zhoršovat, rodina ho chodila navštěvovat. „Normálně jsme za tátou chodili. Já ho držel za ruku, hladili jsme ho, moje přítelkyně (30) ho i objala, protože jí ho bylo líto. Nikdo nás na nic neupozornil. Tohle trvalo od úterý do pátku. V pátek začalo tátovi selhávat srdce a konečně mu udělali test, který vyšel pozitivně, poté ho uvedli do umělého spánku. Když mu začaly selhávat i plíce, bylo jasné, že je zle. Pak ho odvezli do VFN.“
Pochybila nemocnice?

Blesk se zeptal mluvčího Thomayerovy nemocnice Petra Sulka, zda v tomto případu lékaři postupovali správně. „Pacient byl na ambulantní oddělení přijat s podezřením na zápal plic. Ten záhy potvrdil jak rentgen, tak i laboratorní výsledky. Během hospitalizace však došlo ke zhoršení stavu, proto byl testován na koronavirus, který se bohužel prokázal, a tak po domluvě s VFN byl převezen tam.“

Bez roušky pokuta 20 tisíc! Pražané, noste je do MHD, obchodů i na úřady, vyzývá magistrát
Bez roušky pokuta 20 tisíc! Pražané, noste je do MHD, obchodů i na úřady, vyzývá magistrát

Podle Petra Sulka ale lékaři Thomayerovy nemocnice nijak nepochybili: „K pacientovi personál přistupoval profesionálně a bez chyby, protože původní domnělá diagnóza zápalu plic se skutečně potvrdila. Poté, co byl pozitivně testován na koronavirus, byl pacient bariérově izolován, aby nedošlo k šíření viru do jeho okolí, nicméně tím, že se koronavirus prokázal až zpětně, je nyní oddělení, v němž ležel, a to včetně pacientů, sestřiček, lékařů a veškerého zdravotnického personálu, který s ním přišel do kontaktu, v preventivní karanténě.“
Na testy čekají týden

Když se potvrdil u hospitalizovaného muže Covid-19, byly testovány i jeho přítelkyně s dcerou. U nich byl test také pozitivní. „Já jsem samozřejmě ihned kontaktoval hygienickou stanici, kde jsem jim vylíčil situaci, bohužel nás nikdo do této doby nebyl schopný otestovat. Podle hygieničky máme vydržet a objednat se,“ vypráví konsternovaný Marek.

Pracovník školky v Praze 11 se nakazil: Přes 70 dětí v karanténě! „Nikdo nám nedal vědět,“ zlobí se rodiče

Marek s přítelkyní nicméně měli špatné tušení už od začátku. „Naštěstí jsme si dopředu udělali zásoby jídla asi za 5000. Takže teď nějaký čas vydržíme. Není nám nějak extra špatně, ale máme kašel, rýmu, občas nás polije studený pot, ale horečky zatím nemáme. Díky bohu, že nemáme astma, to by asi bylo mnohem horší. Doktorka nám řekla, že si máme brát coldrex a kapky do nosu, tak se podle toho řídíme. Každopádně bych byl velmi rád, kdyby nám někdo konečně potvrdil nebo vyvrátil, že jsme nakažení.“

Na otázku Blesku, jestli se chystají do nově otevřených odběrných míst, Marek rozhodně zamítl: „Já se bojím kamkoli chodit. Jsme přesvědčeni, že ten virus máme, navíc nemáme žádné ochranné pomůcky a bojím se, že bychom nakazili ještě mnohem více lidí. Snad to konečně někomu dojde a otestují nejbližší rodinu pacienta, který je v kritickém stavu,“ uzavírá Marek.
Dostane lék?

Nakažený taxikář, který leží ve vážném stavu v nemocnici na Karlově náměstí, možná dostane lék. Ten by ho měl dostat z nejhoršího. Jedná se o experimentální lék Remdesivir americké firmy Gilead v ČR, jehož použití ministerstvo zdravotnictví dočasně povolilo.

Povolení platí na šest měsíců. V dokumentu je uvedeno, že „lék je určený pro pacienty v České republice, kteří mají potvrzenou infekci COVID-19, jsou hospitalizovaní a jejich zdravotní stav vyžaduje umělou plicní ventilaci". Nemocnice musí také od pacienta zajistit informovaný souhlas s tím, že mu bude podán experimentální, oficiálně neschválený lék.

Použití nového léku v Česku musí standardně schválit Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL). Ten na základě dostupných informací od výrobce, ale také Americké lékové agentury (FDA) nebo Evropské lékové agentury (EMA) posuzuje jeho bezpečnost a účinnost. V minulosti byl SÚKL kritizován, že běžné posuzování vstupu nového léku trvá dlouho. Pokud firma požádá, stanovuje úřad také možnost jeho hrazení z veřejného zdravotního pojištění. Remdesivir by byl v rámci klinické studie poskytnutý pravděpodobně zdarma.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

jak je v Peru? Tedy jak tam bylo před cca hodinou?

I also have to mention that our Government has declared mandatory isolation for 15 days. So we will be working from home until March 31st.
Our offices are expected to be open again after we are able to transit again in our streets, hope it’s on the beginning of April. I will keep you posted once the situation gets better here.
Hope you and your team are doing fine there. God take care of all of us.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Musím také zmínit, že naše vláda vyhlásila povinnou izolaci na 15 dní. Budeme tedy pracovat z domova až do 31. března. Očekává se, že naše kanceláře budou opět otevřené poté, co budeme moci opět tranzitovat v našich ulicích, doufat, že to bude na začátku dubna. Budu vás informovat, až se situace zlepší. Doufám, že se vám a vašemu týmu daří. Bůh se o nás všechny postará.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Myslím, že reálnému počtu nakažených bude zhruba odpovídat počet lidí, kteří mají nařízenou kartanténu z důvodu kontaktu s nakaženým. Ví někdo, kolik to je (třeba v Praze)? Nepodařilo se jistě dohledat všechny kontakty a taky jistě úplně všichni nakažení nejsou, takže se to plus-mínus vyrovná a to číslo bude zhruba sedět. Abychom měli tedy reálnější představu.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

To víte, z hesla "mladý může, starý musí" neplyne, že ten mladý "nemůže". On patrně každý zápal plic zanechává následky a i normální přechozená chřipka může poškodit srdce a ledviny. Ale při tom lehkém průběhu, kdy k zápalu plic vůbec nedojde, se to asi nestane.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Všude pusto prázdno, ordinuje přes telefon. Byla překvapená, že jsem dorazil, ale vzala mně, protože jsem potřeboval ukončit neschopenku. Kdyba někoho napadlo ptát se proč jsem ukončil neschopenku, tak z toho důvodu, že mi vypršelo 380 dní podpůrčí doby a prodloužení o další 3 měsíce není reálné.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Kdyby něco (výpověď, nezaměstnanost...), tak na den do práce a další den k doktorce pro novou neschopenku na dalších 380 dní.
Dtto v případě nezaměstnanosti - okamžitě evidovat na pracáku, další den k doktorce pro novou...
Je to zcela legální a nenapadnutelné.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

sa spanieli a hlavne nemci rozhodli ukazat, kde ma Iran este medzery...
Iran 1200 novych pripadov za den.

Spanielsko i Nemecko druzne 2000 kazdy

Briti sa ale snazia ako len mozu - podla mna zajtra daju prvykrat 1000 za den.

USA uz 1000-ku dala.

Pozrite si ako strmo stupala krivka na zaciatku marca a ako stupa cil. Myslim, ze plati co napisal jeden dochtor:
V dnešní proočkované, civilizované Evropě plné antibiotik na to rádi zapomínáme, nejde však jen o minulost. Staré nemoci se vracejí a nové vznikají. U nejmladší generace se snižuje preventivní vakcinace vymýcených nemocí, antibiotika přestávají zabírat, objevují se nové nemoci a viry mutují.

Naivna generacia aktualnych 30-nikov zijuca v bavlnke bezpecia asi cumi ako tela na nove vrata a nem hape :D :D :D

Som zvedavy ci bude v dohladnej dobe nejaky gay pride pochod :D :D :D

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Ale no tak ona na to jde Amerika metodou Babiš. Počet počet testů provedených v přepočtu na milion obyvatel má jako Malaysie.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Hele, a nevíte jestli tu povinnost nosit roušku mám i když půjdu na dvůr štípat dříví? Mě se v tom fakt dost blbě dýchá a já když se se sekyrou rozvášním, zadýchám se. Tak aby mě pak nenašli beze známek viru udušeného u špalku.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Verejna mista. Je tam nekdo dalsi? Jestli ne tak ne.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teoreticky ano. S vášněmi bych to tedy nepřeháněl ani na dvoře.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestliže máte pochybnosti o negativitě testu u vašeho dříví, tak raději ano. Po každém seknutí si udělejte krátkou pauzu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Manželka mi včera říkala, že dnes nám dorazí roušky a že mě objednala nějaké s žertovnými motivy. A nedorazily. A do toho mě nepustí bez nich nikam do obchodu, mě dochází tabák, žena mi ho nekoupí, páč mě v tomto nebude podporovat, takže až zítra někde potkáte nervózního fousatého a protivného dědka, tak to budu já.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Jestli smrdite jak bezdomovec, tak jsem vas videl rano rovnou v 5 exeplarich.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

tak si třeba ustřihněte roušku jako v odkazu a kupte si, co Vám udělá radost, než pokutu a nevpuštění do trafiky.

https://www.televizeseznam.cz/video/zajimava-videa-1244931/rouska-bez-s…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Banny (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hodně dobrý.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přišlo mi e-mailem:
"POZOR, nemůžeme věřit všemu, co nám vláda říká. Řekli, že při nákupu potravin v obchodě stačí rouška a rukavice. Dnes jsem tak šel, a ostatní měli i košili a kalhoty."

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Podívala jsem se na diskusi, odkaz na Konvičku tam ještě nebyl. Banny a já jsme asi psali současně, ale on byl rychlejší. Nálada na vtípky mne okamžitě přešla. Škoda, že jednou vložený příspěvek nejde smazat...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Krizova komunikace nase chaotickeho marketaka v cele zeme se inspirovala klasikou

https://www.youtube.com/watch?v=lk2nR203Br4

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

parodie na Babise se maze, ale Jiste, pane ministre je zde jeste dovoleno? Aha.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

za den.

Nieco nepredstavitelne... Zajtra preskocia v pocte mrtvych cinanov.

Salvini ak to prezije - tak je jasny vitaz dalsich volieb. Staci najst jedneho preplaveneo migranta z Afriky, co mal koronu a dav si vytvori jednoduchu konstrukciu kto za to moze.

EU je definitivne mrtva. Talianom sa uprela akakolvek pomoc z Nemecka ci Francuzka. Jedina Cina sa tam angazuje. Zvysok EU je uz zaujata vlastnymi srackami a odstrasujucim prikladom talianov.

EU - RIP

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Byl jsem dnes v lídlu, na poště a u bankomatu, vrazit do něj prachy.
Použil jsem latexové rukavice z autolékárničky; v kufru auta jsem vezl kýbl (s víkem, připoutaný gumicukem) horké vody a mýdlo - rukavice jsem po použití dokonale umyl mýdlem a opláchl (na chodník), pak je sundal. Roušku mám ze spartánské šály a na ní mám pro sichr druhou roušku, latexovou (foto v zrcadle): https://imgur.com/6CmKrWh - sice blbě vypadám, ale u dr. Maxe nic neměli.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

se prodávají náhubky po půl sta.
V Hrušce v Hrádku (kdysi byl ve Slezsku) dávají náhubek každému zadáčo, pokud nemá a chce si něco u nich koupit.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)