Přilezou sami

Autor

Včerejší Zemanův projev jsem si vyslechl naživo. A promiňte mi, zase začínám konspirovat, ale máte z toho jiný dojem, než že mluvil proto, aby se na něj zítra sesypali všichni novináři, začali to omílat horem dolem a neměli čas všímat si, co se děje na vládě? Svým způsobem neřekl nic nového, ani převratného. Neoznámil žádná nová opatření, neoznámil žádné amnestie, jen trochu chválil vládu, trochu chválil Čínu, zepsul Hrušínského a to bylo vlastně všechno. Marně přemýšlím, co bych si z toho měl ještě zapamatovat. 

Přitom se dějí téměř dějinné okamžiky. Jen tu a tam některý zoufalec mluví o tom, že je zapotřebí nechat krachnout podniky, protože to je prostě trh. Ani v USA se o tom nemluví. Naopak, všechny vlády po celém světě každým dnem krůček po krůčku přebírají ekonomiku do svých rukou. 

A nikdo neprotestuje, naopak, všichni kapitalisti ať velcí či malí, ať globální či lokální se seřadili a žebrají o záchranu. V této chvíli vezmou cokoliv. Všechno je lepší než být ponechán silám trhu neboli silám přírody. 

Babiš už oznámil, že stát bude firmám pro lidi nahrazovat mzdy. 

Počty nakažených u nás začínáají jít nahoru po stovkách denně. Jak dlouho mylsíte bude trvat, než přijdou ještě tvrdší opatření, která ještě více zastaví ekonomiku, až zbudou jen na dřeň osekané základní potřeby? A myslíte, že to nějaká ruka trhu pak rozhýbe? 

Bude na výběr mezi hladem a Čínou...  takové rozhodnutí je pak strašně jednoduché a jsem zvedavý, kdo bude mluvit o lidských právech a totalitní velmoci i s prázdným žaludkem, vybíleným kontem a hypotékou na krku. 

Máme statisíce nadšeně souhlasících s čímkoliv, jen když je nevystěhují pod most z jejich nesplaceného domečku. Máme tisíce bankéřů a podnikatelů, kteří podepíší cokoliv, jen aby neskončili pod stejným mostem, protože jejich firma sice vypadala velkolepě, ale byly to jen úvěry. Máme miliony pracujících, kteří udělají dokoliv, jen aby jim přišla další výplata. 

Není to prostor pro neuvěřitelné změny? Není to prostor pro jakoukoliv šílenou myšlenku, jen když to trochu bude znít rozumně? Stačí ještě pár nakažených a budou Andreje prosit, aby je znárodnil, aby si ve jménu národa všechno vzal a všechno řídil, protože jinak budou všichni v pejru. 

Andrej vlastně může cokoliv. Salámovou metodou, odpovídající počtu nakažených a mrtvých. Nejprve proplácení mezd... ale tím to neskončí. Ostatně každý šilhá po tom být jako Putin... mít své samoděržaví ve kterém vám navíc fandí větší půlka obyvatelstva a všechno se dá svádět na vnější okolnosti. Že by se zrovna Andrej projevil jako ryzí demokrat a neudělal to? To bych se divil Klásek... divil bych se tak, že bych se víc ani divit nemohl. 

Kdo z vás čtenářů se takového scénáře děsí? Kdo je ochoten přinést oběti v podobě opravdu velkého propadu životní úrovně (na úroveň Ukrajiny), aby byla zachována demokracie s Fialou, Bartošem, Stanjurou, Okamurou, Milionem chvilek a ostatními? Kdo je ochoten doopravdy nést na svém hřbetě náklady za zachování současné podoby světa, která se nám teď vyjevuje v plné nahotě a stačila k tomu malá breberka? Co jste ochotní obětovat, aby byly další volby ve kterých budou kandidovat naši staří známí Kalousek, Drahoš, Kníža nebo třeba Pekarová Adamová? 

I tohle jsme už mockrát probírali... Pokládali jsme řečnické otázky, kdopak asi bude bránit naši republiku před nepřítelem ve prospěch Janoušků, Rittigů, Bakalů, Babišů, Kelnerů. odpověď byla vždycky stejná... skoro nikdo. Teď je také válka... a ve prospěch Babiše nikdo oběti nést nebude. Ale Babiš je prý pragmatik... Třeba mu to dochází - možná po jiných drahách - ale dochází. Národ přinese oběti jen tehdy, když to bude v jeho prospěch. 

Možná nebude na výběr. Možná to prostě jen bude všechno v kelu. Ale kdy naposled byla šance na totání proměnu takhle vysoká? Kdy naposled běžely dějiny tak rychlým sprintem a všechno si šlo svojí cestou kterou vlastně nikdo nemůže změnit, jen se přizpůsobit?  A kapitalismus se nebrání... on vysloveně žadoní, aby ho stát vzal pod svá křídla. Pro Babiše by to mohla být nejen otázka osobní  moci a prestiže, ale také byznysu... 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (74 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ale zas tak úplně černě bych to neviděl. Kapitalismus zůstane, však on je i v ČLR. Co bude tady? Prymula říká, že během 3 měsíců onemocní asi 15.000 duší, z toho dejme tomu 2% (jsem fanda českého zdravotnictví) zemře, takže nějakých 300 lidí. V Čajně ekonomiku rozjeli po 3 měsících. Rozjedou ji i tady, možná po 4.
Jenom to bude v ekosystému (jak říkají ajťáci), ve kterém už spousta premis nebude platit.
Náklady na recovery budou tak vysoké, že holt padnou nadlouho 2% na zbytečné zbrojení.
Přeprchlíci? Už nedojmou ani utopeným synkem.
Neziskovky? Jen některé, které budou sloužit, ne ty co dělají politiku.
Sankce vůči Rusku? Nejhůř na tom budou Taliáni. Kšeft s Rusem může být část jejich záchrany,
Ekoteroristi? Nezdržujte! Teď na vaše žvásty nejsou peníze!
Milion chlívků? Umíte nakoupit letadlo plné respirátorů v Čajně? Ne? Tak nezdržujte, tady jde o životy.
Dtto užvaněná opozice. Ostatně prezident jim to řekl. Buď nastupte k pumpám, nebo nepřekážejte.
Evropská unie? Totálně jste selhali, tak navalte prachy (protože nic jiného než spouštět rotačku na eura neumíte), nebo jděte do háje!
No a všechno to podtrhnou volby. Nejdřív ty podzimní, ve kterých dostane Babiš 40% a potom ty za rok, kdy si to zopakuje a už slizké socany nebude potřebovat. Ostatně, dneska se v Událostech komentářích Jurečka doslova lísal k Havlíčkovi.
A bude toho ještě víc, například USák se svým ničemným zdravotnictví už prý dumá, jak bude posílat každému občanu šek na 2.000 USD. Jen tak, aby to kucí černý a Latinos zvládli.
Čajna holt skočí na první flek na světě.
Nedávno jsem zase četl knihu Brzezinskeho Globální nadvláda, nebo globální vedení z roku 2004. Usáci si v roce 2004 mysleli, že si nechá někdo v roce 2020 vnutit nadvládu, nebo vedení????? Spadli z višně. Brzezinski je naštěstí pod drnem, jinak by se musel zastřelit ze stavu Ameriky v současném světě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Rád bych upozornil, že Čína je již několik let největší světovou ekonomikou. Jejich HDP (dle parity kupní síly) v roce 2018 byla 25,36 bilionů USD.
Jen nám to presstituti zapomněli sdělit.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Čína bude pravděpodobně centrem globálního řízení.
Pjakin přibližně někdy ve druhé půlce února, kdy v Číně epidemie vrcholila "Na pozadí epidemie koronaviru dochází k přesunu globálního řízení ze západu na východ (do Číny)" volně reprodukováno, Takže?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Laco, to co jste napsal je myslím velice přesné a budoucnost to potvrdí.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tenhle strawman není ani reálný ani korektní. Copak babiš je snad mladý, krásný a Hytrý a bere si něco od těch podniků nazpět jako zálohu či záruku (například podíl), jako to dělají číňané?

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

zatím jim nic nedal.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Zatím ne, ale všeho dočasu. Je to nevyhnutelný vývoj. Jinak nepůjde ekonomiku nastartovat v situaci, kdy 80% té zásadní ekonomiky stojí.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Svět již nějaký čas potřebuje změnu. Dluhy jsou nesplatitelné, příroda zničená, lidé v úpadku, teorie neustálého růstu neudržitelná. V minulosti toto vše řešily velké války, dnes by to byl konec světa. A tak přišel jiný mechanismus, obrovská pandemie při které - a po které - budou možné, dokonce nutné, radikální změny. Jaké budou nevíme, co ale víme, že Česko tím motorem nebude. Pojede jen tam kam nás pustí.
Protože víme, tady u Vidláků určitě, že ke změnám musí dojít, tak bychom to měli brát stoicky a reagovat až se bude vyjasňovat.
Dnešní mocní a především neschopná opozice to ví a proto se tak nejapně brání. Vždyť nic jiného neumí. Jejich jedinou možností by bylo se k o n s t r u k t i v n ě připojit k dnešnímu dění. Ukázat svoji sílu. Ale kde ji vzít, když nic, naprosto nic než kecy, nemají a neumí. Jaká by to byla bomba kdyby Fiala nebo Hřib přijeli z Číny (jinde se nic koupit nedá) s tím, že zajistili vše nutné pro potřeby Česka.

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

...v jednom bodu. Předmět jsem rozdělil na dvě půlky, abych vás udržel v napětí, jestli druhá půlka bude stejně slabá, jako ta první :)
Ačkoliv jsem za sebe napsal, že mě současná válka přijde jako "remíza", na pozadí se vynořilo, že v minulosti, když se svět dostal do nějaké krize, řešila to válka. Ale jsem jen ošklivý, starý, vypelichaný a nevzdělaný havran krákající na opuštěném hřbitově...aspoň mám ten pocit.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Pocit, že moje myšlenky nemohu ani vypustit, abych nebyla za kacíře, mám již nějaký čas, nyní je to jen ještě silnější...

Je dobré si uvědomit, co bylo cílem konvenčních válek...a roky už do nás rvou, že moderní války se vedou jinými metodami, či také i jinými metodami.....

Pak mám takový divný pocit, že lidi oddělují i nyní stát a sebe, ale KDE jako bere stát ty peníze na "pomoc a rozdávání"...Není žádný pomáhající mimo nás stojící stát, jsme to my...jde to z našeho i budoucího...
A kdo toto omezené pomáhání asi tak bude mít větší ekonomicky šanci ustát - bohatý, nebo "chudý" s pár zaměstnanci... Jak dlouho bude drobný zaměstnavatel mít na těch i jen a "pouze" 20 % je otázkou...a co až bude v karanténě, či bez zakázek a práce další a další část naší ekonomiky.....
HDP držela spotřeba domácností...budou nyní lidi utrácet poslední úspory za cokoliv....či začne lid šetřit každou korunu na jídlo...?A co bude dělat "pracující chudoba"....?

Jak dlouho to "stát" zvládne, když začne být i krize odbytu, kromě základu a zdravotnictví, kde vezme lid na služby a platby za kde co (o hypotékách nemluvě) a co udělá výpade plateb pak s poskytovateli všeho...

Ano, neplatit z rozpočtu zbytné je jistě hezké, ale když ono se ukazuje, že i dnes tak nějak vše souvisí se vším.....
Prý už i zemědělství chybí sezonní dělníci, co přes hranice neprojdou....,půjde neziskový sektor (a další i z nás) dobrovolně či s nařízením do polí ..... a bude tak nyní co platný...?
(A co když se nebude smět vycházet vůbec, co pak...)

Osobně mám takový nejasný pocit, že je to celé odněkud "plánováno", minimálně nyní ta opatření, i to rozdávání vrtulníkových peněz, mazání bublin....Nebyl na to dosud obhajitelný motiv (řešení problémů použitím "vrtulníkových peněz"), nyní už je a bude. Není to odmítaný nepodmíněný příjem jinak?..

Nezdá se mi to prostě vůbec jako nápad naší vlády, Ála jistě není nadšená, možná ani AB, toto jde dle mne (mohu se mýlit, píšu opravdu jen a pouze o svých úvahách a pocitech) z jiných plánovacích míst...
Nepíšu to vše sem ani proto, aby jste se do mne pustili, ale pouze v klidu každý sám se prosím zamysleli....

Volby?
Pokud budou, tak proběhnou (samozřejmě z opatrnosti, jak jinak) možná už jen virtuální, ale zase NIC nevím -uvidíme na podzim.

A s tím znárodňováním bych byla také opatrné, pokud je kde co předluženo, tak co asi tak se znárodní?
Takže ano, voda, energie...ale co další...
A nepřijde po čase další "náprava křivd", viz ty církevní.....
Aby to nebylo pro lid z deště pod okap.
(I banky mají kde jaká sakra toxická "aktiva" a tak lid bude tleskat znárodňování a zatím jen mnohdy dojde k socializaci problémů a ztrát....bez odporu.)

Možná zase bude někdo levně vykupovat kde co.....a tím si mazat to 1 % čísla bez hodnot a měnit je na NĚCO (tedy bezcenné peníze za skutečné fyzické hodnoty)...Ale lid se dívá a bude dívat jinam, či za krajíc chleba dá i......

Faktem je jediné, lid naplněný strachem na všech úrovních bytí nebude protestovat a vlastně ani demonstrovat a scházet se v podstatě nesmí, ale možná se bude časem zase divit.....

Naděje umírá poslední, ale otázek mám já obyčejná MAJKA víc, než dosud odpovědí a opravdu vím je to, že NIC nevím...

https://www.imf.org/en/About/FAQ/50-billion-rapid-disbursing-emergency-…

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Přímo (státní podniky - výrobní, zemědělské, služeb) i nepřímo (držení majetkových podílů, držení půdy a její pronájem). Prostě se chová jako sedlák, bo ví, že grunt se nedělí a neprodává. Z toho tvoří rezervy na špatné časy.
Nerozumný stát všechno prodal (rozdal, nechal rozkrást) a pak mu nezbývá než saturovat veřejné služby vysokými daněmi. Rezervy nemá jak tvořit a tak je nucen vydávat dluhopisy a zadlužovat se.
(Prosím nezaměňovat se socialismem, resp. s držením VŠEHO ve státním vlastnictví (jedno, pod jakou fanglí)).
Takže "mimo stojící pomáhající stát" samozřejmě existovat může. Bohužel to není případ ČR.

Kladete (si) velmi správné otázky.
Korunáč odhalil současný systém donaha; a ten systém se rozpadl. Stačilo pár týdnů. Krize, která přichází, je krize systému jako takového. Ne JENOM bankovnictví, ne JENOM trhu s nemovitostmi, ne JENOM čehokoli, ale CELÉHO "liberálního" systému. Ukázal se jako nefunkční.
Co přijde po něm, těžko říci. Moc bych si přál, aby to bylo něco přijatelnějšího, lidštějšího, přátelštějšího, ale obávám se, že tomu tak nebude.

Mocní tohoto světa se budou bránit zuby nehty...

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Nevíte někdo, jaký je mezi nakaženými podíl kuřáků? Soudím, že pro vira je přístup k jejich plicním sklípkům poněkud komplikovaný.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

viz Čína.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

a těžkého průběhu s komplikacemi souvisí prý, kromě věku atd. s krevními skupinami. Relativně nejhůře je na tom A, nejlépe 0. Bohužel, o antigenu tam, kde jsem to vzal, nic nebylo. O kouření také ne.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

Ta zpráva je canc - půracuje s absolutním počtem a neví že A skupina je zdaleka nejpočernějsí v populaci, o procentuelním zastoupení u jednotlivých skupin ani ň

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)

O procentuálním zastoupení v populaci celkově a to přepočítáno na procentuálně nakažené, tam bylo.

Dále. V Číně, a to nás zajímá, protože studie je z Číny, je nejpočetnější skupina 0. Konkrétně, na místě, odkud se virus šířil, se zastoupení A zhruba = 0. Ale jak je v prvním odstavci, vše bylo procentuelně přepočítáno.

Takže vaše slova o cancech a o ň, stejně tak o zastoupení krevních skupin v čínské populaci, jsou poněkud mimo.
Ale třeba jste génius a dokážete z ČR od complu během pár minut v pár větách shodit výsledky jejich, zatím na světě na toto téma jediné, studie.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Je naše vláda partou blbců?
Partou blbců co pod tlakem vnějších okolností zázračně zmoudřeli?
Nevím jestli je to parta blbců, ale parta kariéristických vychánků zcela jistě.
Nad označením - parta blbců-, můžeme bádat jindy, třeba když bude zájem.
Udělají jen to, co jim pán velkomožný Andrejko dovolí či poručí
jsou to odborníci ve svých oborech?
Rozhodně nikoliv.
Nyní jsou na tapetě ochranné pomůcky, jejich počet.
A jak se k problému postavili "odborníci"?
27.1.2020 na schůzi vyzval pos. Svoboda min Vojtěcha k probrání stavu zásob,
Odpovědˇbyla taková ministerská a víc se o tom nedebatovalo
Což bylo náležitě probráno v médiích.
1.2.2020 se Andrejko vyjadřuje, že hum pomoc Číně je nemožná, protože sami máme málo.
Sranda je, že aby mohl toto prohlásit, musel být seznámen se stavem zásob!
Co ale bylo upozaděno, byl fakt, že 5.2.2020 bylo schůze zdr výboru PS, kde na téma zásob se NIKDO! neptal, nikoho to nezajímalo!
Zprávu mu podával kdo?
Ale což znamená, že objednávky, pro nevyhovující stav zásob mohly být odeslány už následující den.
Jak to udělat a vyhnout se výběrovému řízení zvládá každé ministerstvo levou zadní už roky.
Namísto toho, ministr pro všechno Havlíček jedná o zahájení výroby až 19.3. s osmi vybranými! výrobci a zpracovateli.
Kam se pohnula cena od 2.2. do 19.3. je snad jasné každému.
Dokáže tenhle kousek , obchodnický trik, dokázat realizovat parta blbců?
No a aby tahle partička v tom nebyla sama partička druhá, na opačném konci politického spektra má taky pěkně upatlané tlapinky.
Zmíněný stav zdr zásob byl držen na skladě na základě požadavku min zdravotnictví z roku 2006! Právě jsme se vyhli epidemii SARS!
A kdopak bl v dané době pán ministr a kdopak byl po něm ministr a po něm a po něm?
Pinkali si to v trojůhelníčku.
Tak jakej je rozdíl mezi partičkou co sedí na trůně a partičkou co tu první chce svrhnout?

Průměrný počet slepic: 3.9 (26 hlasů)

- pán velkomožný Andrejko a prezident kašpárkem a ochlastou? Budou hovořit výsledky a kde je od vás soupis "suplentů"?
- ohledně party blbců bod 1. ...a jestli jste si nevšiml, jde o hubu a o udržení nějaké fungující ekonomiky zároveň, pokud se nechceme spolehnout na slovně finanční podporu EU s křížkem po funuse, já bych skoro nerad
- o stavu zásob našeho zdravotnictví samozřejmě vědět musel a apriorní jeho chyba - zákaz překupování pod trestem, jako v polovojenském Tchajwanu, účel světí prostředky. Kdyby o tom nevěděl, bylo by to ještě horší. Takže věděl i o následném kolapsu zdravotnictví ala Itálie. Dopustit stejný průběh jste mrtvý a asi by vás neměl ani kdo zpopelnit. Tak nadávejte Italům, že dopustili šíření pandemie do Evropy!
Humanitární pomoc tudíž nebyla možná a ztichla i trouba Novotný, asi vlastními zvratky...
Objednávky směrované k úhlavnímu nepříteli? Nebo komu? V jakém stavu byla a je vlastně diplomacie? Ještě před pár hodinami seděly dvě naše letadla na prdeli v Novosibirsku. Ale nezpůsobili to ruští hackeři, ale chyběla razítka Číny! Někde je kostlivec, asi...Jak bylo vidno, z EU by nám přišel tak leda pozdrav udržujte ekonomické vazby...
Poslední partička řeší nedostatky partičky předchozí a ta kritizuje, co sama neudělala a protože před ní byla partička podobná, tak radši do propadliště dějin nesahá. Jen v(p)řed, kupředu pravá a mám jednu ruku dlouhou...

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)

Roušky, respirátory, dýchací přístroje, se v naprosté většině vyrábějí v Číně. Nebo bazmeky k nim, bez kterých se to nedá zkompletovat. Jakmile tam začala pandemie, nevyrábělo se a co se vyrábělo, do Evropy nešlo.
Andyho vláda přes ministra zdravotnictví doporučila, aby nemocnice měly materiál připravený. Jenže v Číně nakoupit v té době už nešel. Zdravotní materiál pro zdravotní střediska nenakupuje vláda :-), ale management nemocnic.
Ten neměl kde brát. V tu dobu. Gró je, že dnes se nedrží zásoby na skladě v lékárnách, ani v nemocnicích. Objedná se to a přijede to ihned z velkoskladů. Když
velkosklady nemají, není kde brát. Strategické zásoby nejsou. Ale za logistiku a zrušení strategických zásob státu, dnešní vláda fakt nemůže.
TOHLE JE V CELÉ EVROPĚ. Nejsou roušky, respirátory, dýchadla. V Itálii, na Slovensku, Polsku, v Německu, ve Francii, Španělsku, Švédsku, Norsku, Británii... A v USA to samé. Nemají tam naši vládu, ale vlády své. Co mají stejné nebo podobné, je systém řízení a logistika zásobování.
Takže naší vládě bych nedostatek něčeho rozhodně nevyčítal. Naopak, naše vláda nejdříve zavedla opatření, přes odpor a výhrůžky Unie. Ostatní se přidali, ale až po nás... Máme štěstí, že není prezident Drahoš a premiér Kalousek. Každý, kdo má trochu paměť, to ví, co se tehdy dělo na financích a obraně. Jak se vyváděly stamiliardy z rozpočtu a Kalous tvrdil, že za to mohou lidi, že špatně pracují... Naštěstí důchody, školství a zdravotnictví Kalous nestačil zprivatizovat US pojišťovnám. To bychom byli už před koronavirem v rici.

Dnes nejvíc řvou ti, co situaci ze začátku podceňovali a chtěli poslat pryč materiál, kterého máme nedostatek.
Nevíme, co je za tím, že se jedná o výrobě zdravotního materiálu až dnes. Ale pochybuji, že by jakýkoliv český výrobce byl ochoten vyrábět za čínské ceny. Je to pro ně rentabilní až při zvýšení cen a to je dnes.
A nedostatek materiálu mohly řešit i zdravotní střediska, jejich management. Dobře placený. Mohli se obrátit na kraje a vládu, že není kde brát. Nebo kraje, mají své nemocnice a své peníze. Nedělali nic. Všichni čekali, že vláda zařídí. Ale nákup potřeb normálně vláda nezařazuje. Až dnes z Číny to zařídil Zeman jako prezident, ale to je mimořádná událost díky krizi. (A Hřib jen na Čínu útočil a vypovídal smlouvy a vyvěšoval vlajky otrokářského Tibetu. A dnes nedokázal zařídit nic. EU ani USA mu testy, roušky ani respirátory nedodali.)

Pokud bychom hodnotili vládu, musíme jeji činnost srovnat s reakcí vlád jiných zemí kolem nás. A s šancemi něco řešit u naší dnešní opozice, která se už dávno odkopala. A dnes bez výhrady zastává postoj Unie, tj. dokud to jde, nedělat s šířením koronaviru, nic. Protože volný pohyb zboží a migrace mají prioritu do poslední chvíle. Z tohoto pohledu naše vláda vychází víc, než dobře.

PS:
situace ukázala, že nemáme (a ostatní země v Evropě také ne) krizový plán. Velení nejasné, dole pasivita a každý pisálek nebo opozičník, který před lidmi už dávno selhal, je generál.
Až virus odezní, mělo by se to změnit. Kromě jiných věcí...

Průměrný počet slepic: 5 (33 hlasů)

Souhlas. Vláda z toho pro mne prozatím vychází dobře. Udělali v podstatě, co se udělat dalo, bylo to také limitováno společenskou průchodností. Vyhlásit karanténu, zavřít hranice v únoru, byly by v Praze demonstrace od Milionů chlívek.

S vyzdvihováním pomoci Číny bych byl opatrný, když se potřebné věci prakticky jinde nevyrábí, nikdo jiný pomoct nemůže. Je v jejím zájmu tento stav udržet a proto bude ráda dodávat. Nehledě, že za to platíme.
Při vědomí tohoto stavu naší závislosti, kopat do Č

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Kurvajs Admmirále neopakujte pořád tu mantru o nějakých demonstracích od chlívkařů. Nebyly by. Nestačily by se ani svolat a už by jim došlo, že jsou v prdeli.Ale o to nejde, když má někdo zodpovědnost jako ministerský předseda, tak se prostě nesmí ohlížet na nic jiného, než na prospěch státu a občanů v něm žijících i za cenu svého sebeobětování. Jasný? Nicméně stále k tomu dodávám, že zaplať pánbůh za ty dary a tuto vládu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

...u nás a v UK, velmi poutavé čtení. Doporučuji!!
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2020/03/20/jakto-maji-s-koronavirem…

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

nebyly v dostatečném množství k mání nikde na světě už koncem ledna. Takže úplně zbytečná filipika.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

...píšu schválně PREZIDENT - neplést s rezidentem i když výraz z Wiki=představitel koloniálního státu v "protektorátě"(úvozovky jsou mé), obvykle faktický "vládce – protektor"(zavádějící) by i mohlo velmi částečně sedět. Koloniální stát v rámci EU mi nepřijde až tak mimo. Dosazený vládce on není, protože je pro neoliberalisty nepohodlný a vše lidové, např. až do nedávna ČLR je nepřijatelné :). Satelit jsme byli a satelit jsme vzhledem k ochotnému přejímání a "vlasteneckému vylepšování ideologie" a i geopolitickému uspořádání. Jde jen o to, jakou měrou se o to naši političtí zástupci podíleli! I přes svobodně médii manipulované volby jsme se dopracovali k přímé volbě prezidenta a částečně jsme se zbavili tupců, kteří si tam dosadí kašpárka podle své potřeby, dočasně. Pokud koronavir něco nezmění, vrátí se všechno do původních kolejí, díky nepoučitelnosti a podporované nevzdělanosti populace. Historická paměť je revidována a skleróza vzhledem k zářivým zítřkům podporována.
Prezident je hlavně diplomatický zástupce státu a teď se ukáže, jestli lavíroval dostatečně mezi svým a neoficiálně nařízeným názorem, např. ohledně té Číny. Sledoval jsem od prvního volebního kola jeho dehonestaci jakýmikoliv mediálními prostředky a díky tomu ho chápu a podporuji. Vidím jeho unavenost a chátrání a vůbec se jí nedivím. Skoro polovina národa jde proti státu ve kterém sama žije, jen proto že nechce a nebo si neumí udělat vlastní názor díky abscenci selského rozumu. A jsem zpátky k natroubení prázdné dutiny mozkové. Je-li tam prázdno, trubky jsou třeba. Že se z nich stanou trubky? Jsou a budou potřební např. v případě nedostatku instalatérských potřeb a budiž jim potrubní řád lehký. Jestliže do mně někdo bude pořád kopat, věšet mi na nejvyšší bod úřadu trenky (zatím bez dynamitu!) a budu muset přihlížet, jak na mě zmanipulovaní idioti hází předraženou zeleninu, taky zahořknu. A já pokud by mě v mé alkoholické "skromnosti" někdo nařkl z opilství, kdykoliv klopýtnu, mě jako minulého několik let plně invalidního důchodce, který se zaplaťpánbu díky zdravotnické ignorantce dostal před časem z částečného do plně invalidního stavu (patrně abych nechcípl), musel bych dotyčné poslat do prdele (velmi složité souvětí, sám mám problém ho přečíst, protože jsem skromný notorik pijící zrovna kofolu a ta mi inspiraci nedodává).
No a dneska si dovolil dost! Poslat slušně opozici tam, kde je její skutečné místo, protože neplní svojí funkci a dovolit si říct, že nepřítel mého nepřítele je přítel? Co bych od něj víc chtěl čekat? Slib šťastných zítřků? Na to jsou jiní!
Dnes Drtinová, rozhovor s "infekcionistou"(slovo stejně divné, jako moje souvětí příliš rozvinuté) z nemocnice na Bulovce a přednostou UK, komentátorka nejzávažnějšího současného tématu má obráceně roušku a její štěstí je, že má frňák skoro jako já. A rouška klouže a klouže. Taky jsem si podobnou dal poprvé obráceně, ale zamezil jsem klouzání protiskluzovým antibakteriálním kouskem suchého zipu a nelezl před kameru. Nikdo není dokonalý. ale zrovna ona se stala členkou výplatní listiny ČT pro"manipulační ideologický výbor za úplatu". Kdybych kdysi neviděl výpis plateb, nebudu se zmiňovat. Ono v současné době ČT nezbývá než ohledně pandemie informovat pravdivě, dostala by se do křížku s právem ve stavu nouze a byl by to její konec. S tím pravdivě jsem stále ještě optimista, po zkušenostech z minula!
Moje ironická poznámka: pokud bychom se dostali na úroveň Ukrajiny, tak ta se dostane přímo do prdele a otázkou je, zda bude žádat svého současného nepřítele o pomoc aby jí z ní vytáhl. Vyřešilo by to spoustu problémů!
Nechytám Vidláka za slovo (snad :D), ale pokud to pro nás dopadne jakéštakéš dobře, bude na tom Babiš a ANO samozřejmě ještě lépe. Napadlo mě (tak jak to u mě je zvykem :D), že když stát nejde řídit díky terminologii jako firma, jde tak řídit vláda(hejbejte prdelí nebo jdete od válu). Já cítím jakousi pragmatičnost, je mi to srozumitelné a jen říkám těm, co vytrubují, že něco udělal pozdě, že panika, nevole nad omezováním osobní svobody v protikladu s deklarací práv a svobod v čemkoliv, by se patrně minula účinkem a způsobila by opak. Dnešní zprávy: občané oblasti Litovel a okolí obcházejí hlídky a lesem se snaží proniknout do nejbližší vesnice(jméno jsem zapomněl, zase), která není pod karanténou. Pro ty, co tu "volali" pro uzavření Prahy...ačkoliv bych nikam nepronikal, neb mám jednu stanici metrem a půl hodiny pěšky velký les s muflony(čerstvé maso, co zůstalo po okupantech z r. 1968), jak by chtěli neprodyšně uzavřít Prahu?! No jedině, že by jí chtěli vyhladovět. V tu chvíli důležití euroúřednici (nejen) vezmou roha za přispění PK a obyčejní hladoví nasraní a úplně obyčejní občané nasadí roušku domácí výroby ala kukluxklan a to kopí vyrobené ze smetáku a vyrazí do přírody, na lov :) Ale to je můj scifistický pohled na budoucnost a jelikož se to nedá uskutečnit, tak se žádná scifistická vize ala R.Merle neuskuteční. Jakože se jmenuji Robert Palivec, mouchy mi serou na všechno...

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

dodaných kladenskou nemocnicí? A s jakým výsledkem?

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

...je cenná hlavně ta informace na konci o genetickém zásahu. A říká to odbornice na genetiku, takže to jde těžko popřít. Pak se vkrádá otázka, kterým soudruhům to uteklo z papiňáku a jestli náhodou nebo účelově....

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes se ještě řeší zásoby zdravotnického materiálu, ale málokdo řeší fakt, že ČR není soběstačná ve výrobě potravin. Řepky a bioštěpky se nenajíme. Bude-li koronavirus ještě trvat pár měsíců, cena potravin vzroste. Ještě bude veselo. Do kopru kráčí nejen elektromobilita, bruselská byrokracie a zelené úděly, ale taky evropská zemědělská politika. Mysleli jsme si, že v případě koronaviru EU dosáhla vrcholu debility, viz prohlášení Ursuly von der Leyen? Brzy se na zemědělství ukáže, jak o moc více je EU neschopná.
Být poslancem, položím Babišovi otázku ohledně zásobování potravinami. Může se klidně stát, že za potištěné papírky nic nekoupíme, protože nebude, kde koupit. Jako v případě roušek. A jak sousedé Germáni ukázali, když jde o ně, vůbec se nerozpakují zabrat zdravotní testy někoho jiného (https://www.echo24.cz/a/SQBqQ/nemecko-blokuje-zdravotni-material-ktery-…) . Kdy můžeme očekávat, že Germáni začnou zabavovat kamiony s jídlem? Je čas doplnit strategické rezervy státu, dokud to ještě jde.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

přemnožené divočáky - budou se hodit...

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Zadrátovat hranice, ať nám neutečou, ty živé konzervy

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Ona je kromě černé zvěře přemnožená i spárkatá. A to hodně moc.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

"Kdy můžeme očekávat, že Germáni začnou zabavovat kamiony s jídlem? Je čas doplnit strategické rezervy státu, dokud to ještě jde."
.....
Přestane to jít v té minutě, ve které by by se vláda usnesla doplňovat strategické rezervy státu....

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

ujišťuje Hamáček.
Jaký že je rozdíl mezi fámou a skutečností? Možná se dočkáme už příští úterý, dokdy platí současná omezení pohybu.

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/zavrit-prahu-never…

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

Venkov si stěžuje, že Pražáci se stěhují na chalupy do vesnic, kde zatím žádný koronavirus není. Takže Praha zplundruje tuhle zemi navíc i takhle.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Neznámý autor
HERCI A UMĚLCI KONTRA NÁROD
Patřím do doby, kde nám umělci neříkali, že jsme debilové, co ničemu nerozumí. Patřím do doby, kdy z pódia létaly narážky na tehdejší totalitní režim. Všichni jsme byli na jedné lodi, všichni jsme věděli o čem je řeč, vítaly je výbuchy smíchu a potlesku. Měli jsme pocit, že nám někdo rozumí, a že o nás někdo stojí, že se o nás někdo zajímá.
Takže milí dnešní „umělci“- tohle všechno jste v nás zabili. Už neříkáme naši umělci, už vám říkáme šmíra a trapní komedianti. Mnozí z nás vás nechtějí ani poslouchat, ani vidět a nechtějí chodit na vaše divadelní představení. Zdeněk Svěrák byl pro nás kdysi pojmem, protože byl ve svém oboru jedinečný. Dnes je z něj zaujatý, nenávistný, zavilý stařík.
Kdysi jsem měl rád pohádku „Jak se budí princezny“. Tak na ni se dnes už nedokážu dívat, protože je mi ze zpitomělého sluníčkáře Jana Hrušínského zle. Rád jsem poslouchal Kluse - už to nejde a jeho cédéčka jsem hodil do koše na odpadky. A ti mladí včele s Mádlem a Issovou jsou klasičtí vymetenci, z nichž padají pouze hovnokecy a jejich mediální eurovypreparovanost křičí na dálku. O jinak dobrém režiséru Hřebejkovi ani nemluvě.
Přál bych si, aby se oživilo znovu to souznění mezi národem a jeho umělci, ale to chci asi moc a cesta k nápravě není vidět. Neustále na mne útočí z novin, z televize, z internetu záplava pitomostí od havloidních komediantů všeho druhu:
o lásce a pravdě
o tom jak se máme chovat
o tom, jak jsme hloupí
o tom, jací jsme hajzlové
o tom, jací jsme rasisté a xenofobové
o tom, že jsme rusofilové
o tom, že důchodci by měli držet hubu a krok
o tom, že bychom měli vychcípat i se Zemanem
o tom, že je lepší muslim než český nevěřící nebo křesťan
o tom, jak ničemu nerozumíme.

A hlavně o tom, že pokud tohle nevnímáme tak jako oni, marně žijeme. Protože oni jsou „elitou“ národa, všemu rozumí, i když se mnozí narodili až po roce 1989, ale všechno o době před tím znají nejlépe, všude byli mnohokrát. Jen nás neslyší, nás neposlouchají a mezi námi asi nikdy nebyli.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

In reply to by jarek163 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Opravil bych větu:
"O =jinak= dobrém režiséru Hřebejkovi ani nemluvě."
na
"O =kdysi= dobrém režiséru Hřebejkovi ani nemluvě."
On už dneska není ani =jinak dobrej=.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Prosím zdroj.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nazdar Bretschneidere!

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Aké pravdivé a zároveň smutné. A nič nepmôže. Produkty "elity" sa neprežite šíria všetkými smermi, dopadajú na naše duše, spochybňujú naše hodnoty a morálne ideály. A my niektorých doslova "žerieme", nadšene aplaudujeme, oceňujeme... Bochtra, že tomu nerozumiem. Nuž áno, šéf mi často vravieval: Viliam, ti nie žiadny malý vôl!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

a řepku pěstovat jen pro jedlý olej, ne do paliv nebo pro vývoz. Budou zase žlutá pole? Když ano, bude vina na babišovi.

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

Místo řepky zasej pšenku
ať nemusím v zimě venku
hledat zbytky v popelnici
či jak jiní prosebníci
žebrat o chléb v Číně
... no, nechci být svině.

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

prodloužení doby na pančování ropných produktů.
Přeloženo do jazyka českého - bo Setuza.
Lopaty, strčte si vaše kecy o žlutých polích a ožralých srnkách někam do řiti.

Abychom se vrátili někam směrem ke snížení závislosti na dovozech. musel by stát garantovat výkupní ceny. Což už nějakou dobu nedělá a pokud bude Babiš na trůnu, dělat nebude.
Konec, tečka.

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

Teď se nesmíme semknout
mohl by s náma seknout
koroňák našeho souseda
byť je to třeba předseda
vlády národní spásy;
tady už končí špásy.
Pomlázka nejmíň 2 metry
jen latexové svetry
polít jen vodou svěcenu
zatím jde koupit pod cenou.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Podívejte se na vinětu flašky řepkového oleje.
Zjistíte, že jedna láhev oleje má má tolik kalorií, že vám to stačí na jeden týden života. Prostě energetická bomba.
Pochopitelně nemůžete chlastat jen olej, ale pokud ho budete přidávat do čehokliv, můžete se nasytit s mnohem, mnohem menším množstvím JINÝCH potravin! (Budeme pochopitelně mírně nezdraví, ale naživu).

A s tím vývozem.
Nejsme (programově) soběstační téměř v ničem.
Pokud budeme něco (třeba potraviny) chtít dovážet, budeme za to muset něco vyvážet.
Třeba tu řepku.
Ono teď bude poměrně velký zájem o kaloricky vydatné jídlo (jekékoliv) i v zahraničí(třeba o řepkový olej a z něj vyrobené jedlé tuky). O co zájem nebude, budou potištěné papírky s nápisem euro nebo Kč.

Přidávat řepku do pohonných hmot ovšem kravina byla, je a bude.
Důvodem byla původně snaha EU politicky průchodně zablokovat zemědělské kapacity právě proto, aby se omezila výroba obilí. Snaha po maximální potravinové nesoběstačnosti kolonií a udržení cen obilí.

Takže nic bych v TÉTO době proti pěstování řepky neměl - jen to lití upraveného řepkového oleje do pohonných hmot bych zatrhl.

Jenže nemylme se - o tom, jak to bude zase rozhodne nějaký vůdce nebo vůdkyně v Bruslíně nebo za oceánem.
Ochrana německých investic a (ohrožené scwarzlouskovské, minářské či jakubjandovské "demokracie", abychom na ni nezapomněli) v ČR se může stát prioritním zájmem německé branné síly - zvláště té části, složené z vojáků buď s imigrantskými kořeny, nebo naopak s kořeny milých bývalých krajanů.

Takže: Řepku klidně, její pěstování je lepší než dosavadní evropské dotace na udržování zemědělské půdy v neplodném stavu za účelem NEVÝROBY konkurenceschopných potravin!

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane AH.
Řepka pomalu mizí s polí,ani ten olej sní není tak kvalitní.
Už to zmínil pan Targus,dotujeme výrobu biosložek do poh,hmot,přitom je ropa levná.
Poláci také odcházejí od řepky a přecházejí na slunečnici.
Je spíš potřeba dotovat pěstování brambor,zeleniny,ale i cukrové řepy.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale v extraktoru se sprchuje hexanem a jeho stopy ve výrobku jsou. Při větším vypitém množství projde rychle traktem a vyvolá nedostatek papíru a jiné konsekvence.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Na žernov dám si řepku
na čem upeču slépku?
Chtěl bych namazat máslo
stádo se dobře páslo
všude jsou jenom tuky
tak proč furt jenom fňuky.
Jenomže já chci chleba!
Bez chleba mě to neba
bez chleba mi nic nevoní
bez chleba nejsem na koni
ale válím se v sračce,
sedím na hnědé značce.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Babiš do své firmy Preol na zpracování řepkového semínka vozí surovinu z Německa lodí po Labi. Občas jezdím tratí SŽDC vedoucí po mostě přes Labe prostředkem mezi Lovochemií a Preolem. Většinou je na břehu Labe u Preolu zaparkovaná loď a vykládá. To německé semínko je levnější, než to české, které Preol také nakupuje od místních a dováží to frontou kamionů před Preolem řízenými semafory.
Jestli něco může změnit osevní postupy, tak je to burza někde v Německu, nebo Nizozemsku nastavením cen obilí a semínka. Případně Rusko jako největší evropský producent, podle toho za kolik dodá tunu obilí.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)