Přilezou sami

Autor

Včerejší Zemanův projev jsem si vyslechl naživo. A promiňte mi, zase začínám konspirovat, ale máte z toho jiný dojem, než že mluvil proto, aby se na něj zítra sesypali všichni novináři, začali to omílat horem dolem a neměli čas všímat si, co se děje na vládě? Svým způsobem neřekl nic nového, ani převratného. Neoznámil žádná nová opatření, neoznámil žádné amnestie, jen trochu chválil vládu, trochu chválil Čínu, zepsul Hrušínského a to bylo vlastně všechno. Marně přemýšlím, co bych si z toho měl ještě zapamatovat. 

Přitom se dějí téměř dějinné okamžiky. Jen tu a tam některý zoufalec mluví o tom, že je zapotřebí nechat krachnout podniky, protože to je prostě trh. Ani v USA se o tom nemluví. Naopak, všechny vlády po celém světě každým dnem krůček po krůčku přebírají ekonomiku do svých rukou. 

A nikdo neprotestuje, naopak, všichni kapitalisti ať velcí či malí, ať globální či lokální se seřadili a žebrají o záchranu. V této chvíli vezmou cokoliv. Všechno je lepší než být ponechán silám trhu neboli silám přírody. 

Babiš už oznámil, že stát bude firmám pro lidi nahrazovat mzdy. 

Počty nakažených u nás začínáají jít nahoru po stovkách denně. Jak dlouho mylsíte bude trvat, než přijdou ještě tvrdší opatření, která ještě více zastaví ekonomiku, až zbudou jen na dřeň osekané základní potřeby? A myslíte, že to nějaká ruka trhu pak rozhýbe? 

Bude na výběr mezi hladem a Čínou...  takové rozhodnutí je pak strašně jednoduché a jsem zvedavý, kdo bude mluvit o lidských právech a totalitní velmoci i s prázdným žaludkem, vybíleným kontem a hypotékou na krku. 

Máme statisíce nadšeně souhlasících s čímkoliv, jen když je nevystěhují pod most z jejich nesplaceného domečku. Máme tisíce bankéřů a podnikatelů, kteří podepíší cokoliv, jen aby neskončili pod stejným mostem, protože jejich firma sice vypadala velkolepě, ale byly to jen úvěry. Máme miliony pracujících, kteří udělají dokoliv, jen aby jim přišla další výplata. 

Není to prostor pro neuvěřitelné změny? Není to prostor pro jakoukoliv šílenou myšlenku, jen když to trochu bude znít rozumně? Stačí ještě pár nakažených a budou Andreje prosit, aby je znárodnil, aby si ve jménu národa všechno vzal a všechno řídil, protože jinak budou všichni v pejru. 

Andrej vlastně může cokoliv. Salámovou metodou, odpovídající počtu nakažených a mrtvých. Nejprve proplácení mezd... ale tím to neskončí. Ostatně každý šilhá po tom být jako Putin... mít své samoděržaví ve kterém vám navíc fandí větší půlka obyvatelstva a všechno se dá svádět na vnější okolnosti. Že by se zrovna Andrej projevil jako ryzí demokrat a neudělal to? To bych se divil Klásek... divil bych se tak, že bych se víc ani divit nemohl. 

Kdo z vás čtenářů se takového scénáře děsí? Kdo je ochoten přinést oběti v podobě opravdu velkého propadu životní úrovně (na úroveň Ukrajiny), aby byla zachována demokracie s Fialou, Bartošem, Stanjurou, Okamurou, Milionem chvilek a ostatními? Kdo je ochoten doopravdy nést na svém hřbetě náklady za zachování současné podoby světa, která se nám teď vyjevuje v plné nahotě a stačila k tomu malá breberka? Co jste ochotní obětovat, aby byly další volby ve kterých budou kandidovat naši staří známí Kalousek, Drahoš, Kníža nebo třeba Pekarová Adamová? 

I tohle jsme už mockrát probírali... Pokládali jsme řečnické otázky, kdopak asi bude bránit naši republiku před nepřítelem ve prospěch Janoušků, Rittigů, Bakalů, Babišů, Kelnerů. odpověď byla vždycky stejná... skoro nikdo. Teď je také válka... a ve prospěch Babiše nikdo oběti nést nebude. Ale Babiš je prý pragmatik... Třeba mu to dochází - možná po jiných drahách - ale dochází. Národ přinese oběti jen tehdy, když to bude v jeho prospěch. 

Možná nebude na výběr. Možná to prostě jen bude všechno v kelu. Ale kdy naposled byla šance na totání proměnu takhle vysoká? Kdy naposled běžely dějiny tak rychlým sprintem a všechno si šlo svojí cestou kterou vlastně nikdo nemůže změnit, jen se přizpůsobit?  A kapitalismus se nebrání... on vysloveně žadoní, aby ho stát vzal pod svá křídla. Pro Babiše by to mohla být nejen otázka osobní  moci a prestiže, ale také byznysu... 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (74 hlasů)

Komentáře

Člověk si může myslet i psát zatím ještě co chce, pokud neporušuje zákon a NEuráží druhé diskutující.
Je sice možné, že Vy jste Laco moudrost sama, ale psát tu o druhém, že je "blb"....,
to by Vidlák (a nejen on) tolerovat prostě NEMĚL.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

že Ládík dost často píše kraviny jako barák o věcech o kterých ví kulové?
Jinak BLBEC je spisovné slovo, viz. Slovník spisovného jazyka českého, díl I. a - g, str. 133, heslo blb, -a (1. mn. ové), člověk se silně otupělou duchovní činností.
Vydala Academia, nakladatelství Československé akademie věd, Praha 1989.
Novější vydání nemám, ale možná, že nějaké Majky genderky mezitím zorganizovaly vydání tezauru českého jazyka se samými korektními výrazy, kde se už heslo BLB nevyskytuje.

Pokud někdo v mých příspěvcích najde kravinu jako barák, podpoří to pravdivými argumenty a napíše, že jsem BLB jako Lovosice, zalezu u nás do sklepa a budu chodit po venku s rouškou městskou kanalizací. Kdyby se mi přesto nějaká Majka zastala, poprosím ji, aby se starala o své věci.

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)

Přiznám se, Laco, že mi to také přijde lehce přepálené. Zkuste trochu nadhled. Ty informace šlo dát i bez osobního ataku a každý by si to přebral po svém. Třeba i Ládík, i když by mu furianství nedovolilo to přiznat moc nahlas. Si alespoň myslím...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Až na toho blba na začátku je to přesné Laco... Preol kupuje za světové ceny a zajistil si trasu po Labi přímo z Hamburku. Nic víc Andrej nepotřebuje. Kupuje za ceny na Hamburské komoditní burze. Pokud český zemědělec chce, může za stejnou cenu dodat. Akorát zrovna teď jsou světové ceny takové, že český zemědělec je pod náklady. Není to samozřejmě tak přímočaré, protože i Preol potřebuje mít zálohu v případě výpadku kapacit (sucho na Labi, vyšší moc, apod) takže u nás jsou zemědělci, kteří mají dlouhodobé smlouvy za nadstandartní ceny. Ale ubývá jich, protože skladovací kapacita Preolu roste. A čím větší sklad, tím menší potřeba záloh. 

Psal jsem to už před rokem - řepka u nás ubývá a bude ubývat, protože ji nikdo za české ceny nechce. Samozřejmě  se vše může změnit. Ve světě zavládne jiná situace, ceny na burze vzrostou a Preolu se vyplatí brát řepku od místních, protože to bude levnější. 

Až bude burzovní cena řepky někde kolem 10 - 12 tis. Kč/tunu, tak se to zase začne vyplácet pěstovat. 

Jinak pšenice máme v republice dost. I žita i ječmene. Hodně vyvážíme a hodně dovážíme, jednoduše proto, že je rozumné pšenici míchat. Na chleba potřebuejte pšenici s dusíkem tak akorát. Když je ho moc, je lepší pšenici prodat do Itálie na těstoviny, než do mouky míchat čeřidla na odstranění dusíku. Takže po Evropě trvale jezdí kamiony a vlaky, které ke konkrítním výrobcům konkrétních produktů vozí konkrétní typ pšenice. 

Když může zemědělec dovozem do Itálie dostat za vysokodusíkovou pšenici dvojnásobek oproti jejímu zavezení do mlýna, tak je to snadná tržní úvaha. A naopak, jestli mlýn může koupit lacinou slovenskou nízkodusíkovou pšenici na chleba, tak těžko zaplatí za tu naší víc, když jí ještě musí upravovat. 

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Pane Vidlák.
Takže by stačilo používat méně umělých hnojiv a pšenice bude mít méně dusíku.
Proč jsou u nás vysoké náklady,víme.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kéž by to bylo na tak jednoduché... 

Pšenice dostává poslední dávku dusíku někdy koncem dubna či v květnu. Záleží na počasí. Dostane dusík pro klas. Když ho nedostane, má tak málo dusíku, že mouka nevykyne. Když ho dostane a zaprší ta poslední důležitá bouřka, která rozhoduje o výnosu, má dusíku akorát. Když nezaprší, má dusíku nadbytek.

Zemědělec má těžké rozhodování... kdy dát poslední dusík a kolik ho dát. Když nedá, bude mít krmnou pšenici za nižší cenu, což může rozhodovat o tom, zda bude nebio nebude v červených číslech. Když dá, bude mít kvanta pšenice do mlýna a nebo méně pšenice na vývoz do Itálie. Jak se rozhodne? O tom netřeba diskutovat. Vždycky ten dusík dá, protože to je jistota. 

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

jako Lovosice, on je to trotll, který často píše kraviny o věcech, o kterých ví kulové.
Ale básničky má pořád dobré.

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

Ale dejte pokoj.... Tu se smí urážet pouze decentně a sorry, to umí akorát Targus a Ládík ve svých básničkách.
Vám to vůbec, ale vůbec nesluší.
A pokud to někdy ujede i mě, tak mě to také nesluší.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

matka.
Já se Ládika zastanu také,kdo umí dělat,ten toho mnoho nenamluví,ale když něco řekne,tak to sedí.
Laco se snaží přesvědčit Ládika,aby volil Babiše,co se mu nikdy nepovede.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Já bych se Ládika také zastal... má svoje názory na které nazírá svým životem, svojí optikou, svým umístěním. Laco Vy máta samozřejmě také právo na svojí optiku umístění u Labe a dokonce v tomto konkrétním případě máte i pravdu. Ale pravda se nepotřebuje prosazovat něčím, co lze chápat jako urážku.  Tož prosím Laco, abyste Ládíkovi virtuálně podal pravici a nabídl mu virtuální kalíšek a pak abyste se virtuálně rozpili, porovnali si svoje úhly pohledu. Koneckonců možná se jednou potkáte u mě na dvorku při zabijačce. Tak abych vás nemusel držet od sebe. 

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

četla jsem:
"... Tož prosím Laco, abyste Ládíkovi virtuálně podal pravici a nabídl mu virtuální kalíšek a pak abyste se virtuálně rozpili, porovnali si svoje.... " a v tom jsem se probrala a hrklo ve mně, co že si to mají porovnávat.

Já teda bych se zastala obou, Laca i Ládika.
Jejich třecí plochou je Babiš, kterého Ládik nemůže ani čut a napadá ho nebo i uráží docela často a tak se nedivím Lacovi, že mu to jako pragmatickému obhájci Babiše už ujelo. Já si také myslím, že to Ládik někdy s výroky o Babišovi přehání a provokuje, ale na druhé straně je Ládik jeden z nejmoudřejších a nejkrásnějších (teď mám na mysli duši) lidí tady na Kydech a k blbovi má fakt daleko.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Údy pohledu? Také jsem to tam zahlédl ;D

(Ale místo abych se lekl, tak jsem dumal, zda to souvisí se "všeobjímajícím pohledem" ;))

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Atoprotojen, že vyjádřil obavu, že v případě nadměrné plochy žlutých lánů na úkor vlatního chleba by lid mohl vyslovit nespokojenost s tímto stavem a našel by viníka v (bojim se jmenovat). V podstatě jsem asi blb za to, že jsem se ho zastal.
Nebo jsem blb kvůli tomu hexanu... ale to bylo téma mé diplomové práce, extraktor stál v Milo Olomouc a komise mi dala jedničku. To by museli být ještě větší blbové, než já.
Děkuji za zastání, ale já ho nepotřebuji. Nejsem zvyklý brát nebo něco dostávat. Mám to opačně. Některým lidem ruku nepodávám - povýšeným, arogantním a namachrovaným. A taky jsem už nepřijal dost pozvání. Mám svou hrdost a dokázal jsem ji vždy vyjádřit, i bez ohledu na následky. Tak si užívejte, soudruzi.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

ale i take su dni :D

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Byl bych pro znárodňování,ale to by nesměli oligarchové vládnou této republice.
Bude se znárodňovat,ale oligarchy a to mě děsí.
Strategické zásoby,od toho máme její vedení Švagr,nebo tak nějak.přece i on musí sledovat co má ve skladě a informovat vládu o stavu zásob a třeba požadovat doplnění,ne jednou za dva roky,ale podle pohybu zásob,tak třeba každý měsíc.Nesváděl bych všechno na minule vlády,co vláda Sobotky i s min.fin.Babišem.
Už to bylo několikrát napsáno,jak každá vláda rozfofruje i peněžní rezervy a nedávné návrhy,prodat ze strategických zásob cokoliv,jenom toto potvzuje.

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

ministr nebo která mária normativy směrem dolů, neudělá tento správce vůbec nic, i kdyby se na fleku posral.
Je mi líto, správce je jenom panák na úrovni štěkajícího psa, přimontovaného ke své boudě silným řetězem.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

kdo z nás by nechtěl štěkat u takové boudy s takovým platem?
viz Milouš: "žádnej z nás nebere takový prachy"

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Z rozhovoru s Marianem Kechlibarem:

Hovořil jste o tom, že některé státy „jedou po mastné skluzavce za Italy“. O koho jde konkrétně?

Rozhodně bych vyzdvihl Francii a Španělsko. Ve Španělsku ještě 8. 3. u příležitosti MDŽ ministryně pro rovnost, což je zároveň přítelkyně šéfa levicového hnutí Podemos Pabla Iglesiase (představte si, že by Babiš otevřeně dosadil svoji milenku do vlády…!), uspořádala po celé zemi feministicky laděné demonstrace. Největší byla v Madridu, kde byla k vidění i hesla jako „Machismus zabíjí více žen než koronavirus“. Skoro bych řekl, že to ten koronavirus vzal jako výzvu ukázat, co umí, protože počet infikovaných začal narůstat úplně explozivně. O pár dní později už museli zavést faktickou karanténu v celé zemi.

Ale dost špatně je na tom z hlediska šíření i Švýcarsko. Hodně lidí ze severní Itálie jezdilo každodenně za prací do italsky mluvícího kantonu Ticino, to je asi hlavní směr šíření.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/veda/rozhovor-to-kdyby-si-dovolil-bab…

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

mít skóre nad 20.000 a vesele pofrčí za Itálií, až ji předběhne.
A ochranné pomůcky? Tam (v Dojčlandu) bečí doktoři mnohem víc, než u nás, jenom o tom naše svině novinářské jako Železný, Pečinka a Fendrych nemluví a nepíší. Možná to i nevidí, nebo nechtějí vidět.
A Čajna odmítla nákupy pomůcek Siemensu, plní jen ty politické a tam Dojčlandi nebudou mít moc preferencí, na rozdíl od nás díky Zemanovi. Mimo jiné Zeman pomohl i první dodávce Slovensku.
Boha, ještě tak mít za prezidenta stahovače králíků, fikuse Drahoše, co celé dni čumí v Senátu!

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

No vida, že to jde vyjádřit decentně : "Boha, ještě tak mít za prezidenta stahovače králíků, fikuse Drahoše, co celé dni čumí v Senátu!"

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

a společenský výprask, že nebude vědět, kam dřív uhýbat. Vůbec se na to netěším...
Takže ty žvásty, co si je vyměnili visegrádi s rajchem, půjdou k ledu.
Ale je dobře o nich vědět, protože jsou krajně nebezpečné a bude snaha je vytáhnout z mrazáku při nejbližší příležitosti.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Hácha byl tehdá v Berlíně sám a před podpisem málem zkolaboval.
Pocheův Petříček byl možná jediný ze čtyřky, kdo tohle podepsal s nadšením.

Ale Makrela to přece řekla jasně:
Se suverenitou národních států je konec!

Jediným zájmem národů je přece - jejich vlastní zánik!
Ne, nemylte se, tohle není bruselská neschopnost, tohle je vyústění dlouhodobého programu!

http://www.zvedavec.org/komentare/2020/03/8240-spolecne-prohlaseni-mini…

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Tohle by byl námět pro Haška! Lepší téma, než VŘSR v Bugulmě.
Kam se já hrabu se svými včerejšími švejkovinami.
Jestlipak si to ti ministři vůbec uvědomují, jak jsou nejen za blbce, ale i za trubce?
Jistě je to z mojí strany nadsázka, ale nápadně mi to připomíná zasedání ÚV KSČ krátce po 17.listopadu - tj., ještě můžou dost uškodit, ale nechápou, že jejich doba minula.
P.S.: A furt čekám, kdy se vysloví Gréta, kdy ji pozvou do Fašingtonu nebo do Brusle, aby poradila, ono nic. Jsem z toho volaký zmetěný….

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

a nabyl jsem dojmu, že si celé slavné globalizační líbodémo dělá z "prostého lidu" prdel (sorry, ale jemněji to fakt nešlo).

Furt, nejméně posledních 35 let, vyřvávalo, že stát je fuj a má být malej a bez peněz, veřejné statky jsou fuj, veřejné služby jsou fuj, všechno zprivatizovat a banky ruleeeez.
Už při poslední recesi 2008-2012 ale přilezlo za státem s nataženým pařátem a "Státe dej!!!". A státy daly - bankám. Pomohlo to? Ne. Chudí jsou ještě chudší a je jich víc (ve "vyspělých" státech se ponovu nazouvají "prekariát", ale na statusu to nic nemění) a bohatí ještě víc zbohatli a ještě víc zkoncentrovali majetky a moc.
Teď to tu je znovu a globální líbodémo opět vříská unisono "Státe dej!!!!!" Banksterstvo samozřejmě stojí v první lajně, jako vždy.
Ať kouknu kam chci - stihl jsem po zahřátí na provozné teplotu zatím NYT, WP, WSJ, FN a pár dalších - titulky všude stejné a obsahy článků dtto. "Státe dej a vem, kde vem!!! Solidaritaaa!!!!" A pochopitelně plky pro "prostý lid" typu "všichni se musíme uskrovnit, držet pospolu, být solidární, děkujeme prodavačkám atd."

Já už mám těch parazitních vyžírek fakt plný kecky.
Pro sebe chtějí socík až komík, pro "lid" kapík počátku 19. století. Mnozí by rádi i návrat otrokářství, pokud jim je státy zadotují.
"Lide plať a nes veškerá rizika, abychom se my měli dobře a měli své jisté!" - tak s tímhle jděte nemilí globální líbodémové do pihele tmavýho. To už fakt radši návrat sice poněkud umolousaného, ale socíku PRO VŠECHNY.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

".....a nabyl jsem dojmu, že si celé slavné globalizační líbodémo dělá z prostého lidu prdel"

1) Kdyby jen prdel, ono si z něj dělá její obsah a silně tlačí.
2) Nepodezírám zrovna Vás, že jste tohoto dojmu nabyl až teď
3) Nicméně i já jsem překvapený, jak bleskově se teď odkrývají dávno natištěné karty.

Už jsem to tady napsal - stačí zablokovat kamiónům s potravinami hraniční přechody čtyřicetikilometrovými frontami.

(Mimochodem - může za to Putin.)

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

možná 15 let :o)
Ale ty dnešní články mě fakt dostaly do kolen. Bo oni to vyžadují s tak drzým čelem, že se mi až zahoupal kufr a zachtělo se mi popadnout něco z domácího arzenálu a vlítnout do ředitelny některé z bank.
Podle nich to totiž JE SAMOZŘEJMOST, že jim stát zajistí další existenci vč. zisků, že stát zajistí platy JEJICH zaměstnancům atd.
Ta dechberoucí nestoudnost, to je novum. Za minulé krize takhle drzí nebyli.

Ani nemusí mít 40 km. Stačí pár tahačů s betonovejma panelama a jídlo je naše :o)

Jj, taky na to byl odpovídající ohlas na iděsu. Některé hlášky byly vtipné, některé už si nebraly servítky.
Jen by mě zajímalo, co na to Chuck Norris. Že by se Putina bál?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Trochu mě váš příspěvek mrzí, protože po přečtení článku jsem byl nachystán sesmolit příspěvek právě na téma křiklounů o malém státu, co se nemá do ničeho plést a nynějších křiklounů, že stát má, měl a musí - toto, onoto, tamto.
Takže jste mi ušetřil práci, což mě mrzí, protože nemám doma co dělat .... :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Sledujete, jak mi jde mládežnický slovník? :o)))

Ale je to jen kratičké, tak ten příspěvek nebo dokonce článek ruče sepište a buďte si stopro jist, že diskuse o něm rozhodně nebude šedivá a nudná.
Tímto Vás povzbuzuji, nabádám a vyzývám - pište, kydejte!!!
Přežívat karanténu fakt není snadné. Zvlášť, když je člověk doma jen proto, že jsou zavřené školy a jemu samotnému nic není. Kydání je skvělý lék na chándru :o)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera tady padla otázka na Vás, jako osobu zasvěcenou, co že vlastně vozí ty šílené kolony kamionů směrem do Polska? Možná jste odpověděl a já to přehlédl. Díky za repete.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Plesnivec (neověřeno)

Trvalý odkaz

není.
Bude záležet na zdejším Samovládci (to je Vidlák), kdy a zda vůbec to pustí na sklo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

podle pozorovani se vozi pres hranice porad pekne blbosti

jeden den jede kulatina ze slovensla, druhy den na slovensko

mozna by cla pomohla nasi ekonomice

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

napaden, že jsem neslušné hovado.
Ano, jsem.

Převozy kulatiny mohou býti způsobeny - mimo jiné - dostupností potřebných technologií k jeho zpracování vzhledem ke kvalitě a jakosti suroviny. Přeloženo do češtiny, nemůžete nakládat stejně s bukem, jako se smrkem. To byste skončil po první faktuře za elektriku.
Čímž nechci říci, že s něčím podobným bezvýhradně souhlasím...

Ten článek už jsem poslal Vidlákovi.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Marně jsem čekala, že ministr průmyslu a obchodu vyzve zástupce sdružení malých a středních podnikatelů, kteří se k němu vypravili hned po prvních omezeních, k tomu aby hledali ve svých řadách možnosti vyrábět ochranné prostředky. Buď ho to nenapadlo, nebo jo, ale příznivou odezvu nenašel.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

babaluba.
Kolik je malých a středních podnikatelů,který by měl šicí stroje?
Kde jsou všechny textilné závody a co jich tady bylo,zlikvidováno,stroje ve sběrnách.
Ještě mne u těch roušek napadlo,Vigona Svitavy vyráběla,možná ještě vyrábí,filtry na mléko pro ZD,mlékárny.
Ještě možná by to šlo,říká se tomu termo,nebo ještě lepší,duté vlákno.
Možná to někdo bude dělat,ale jde o materiál,sehnat a dovést.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Nečekala jste marně:
"Ministr dopravy a průmyslu Karel Havlíček (za ANO) oznámil, že začal vyjednávat s většinou českých textilních výrobců. Během pár dní bude na webu úřadu seznam osmi textilních společností, kde bude možné okamžitě nakoupit látky, případně rovnou roušky."
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-by-ta-vlada-dlouho-nev…

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

...na tohle, ale čert ví, jestli to není podvod. Jeden dneska neví, takže se mi to ani nechce zkoušet...
https://www.respirator.lyke.cz/?utm_source=sklik1&utm_medium=cpc&utm_ca…

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

To je jednorázovka, nebo jak dlouho to může člověk používat? Pochybuji, že to půjde opakovaně, když se to orosí, asi to pak nemá účinnost a vyvařovat to?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/nemecka-televize-v…

Všimněte si, prosím, že článek byl puštěn na novinkách DNES PO PÁTÉ RÁNO.
Zřejmě redaktor noční směny zjistil, že má stejně padáka (nebo koronavirus).
Jistě, už se o těchhle dvou případech mluvilo, ale tohle je moc hezké shrnutí !

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

Ten idiot, o kterém se tam píše má v Německu politickou i mediální sílu asi jako u nás ten blb Novotný. Čumím na ARD každý den. Ne že by nepotřebovali fíru na řešení koronáče. Ale že by tam někde převládlo mínění, že stařečky je třeba likvidovat je lež.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Prohlásit, že pravidelným čuměním na ARD jsem informován o dění v Germánii je stejné, jako říct, že pravidelným čuměním na ČT24 jsem informován o tom, co se děje u nás. Nenechte se vysmát...

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

představuje nějaký široce akceptovaný politický proud v Dojčlandu? Dejme tomu alespoň nad 5% ?
Vysmívat se mi můžete, neb jste mi u zadele.

Zatím bez slepic

A to co si vy myslíte, že víte o Německu je mi taky úplně u prd...

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

každá pohroma je vždy příležitost začít znova a trochu líp.
Je to příležitost jak částečně změnit ekonomiku ČR. Posilovat lokální výrobu, lokální zemědělství. Omezit nesmyslně velkou turistiku, v Praze to bylo už úplné šílenství (a stejně většina těch peněz z turistiky jde do ciziny, cizím majitelům).
A dík celému našemu zdravotnictví (mě zachránili před 3 lety život při infarktu) a všem ostatním co makaj.
Omezit nesmyslné investice které nepotřebujeme a investovat do sposty potřebných malých akcí.
A co udělat s těmi prestituty? Vyhladovět je, odstřihnout od státního cecíku.
Vláda zatím funguje rozumně, v rámci svých možností. Až koronavirus skončí, měli by uspořádat předčasné volby.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

záviděl.
Jestliže je vám více, než třicet, zoufám si nad vámi a říkám si, Bože, do čehos to vložil duši.
Navrhuji, abyste se stal spisovatelem sci-fi románů.
Něco podobného už sice sesmolil Verne (Ocelové město), ale vy máte reálnou šanci mu dát na prdel.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

mým nejstarším vnučkám. Mají moje geny, jsou inteligentní ale jejich názory jsou jiné než moje, ještě nejsou ošlehané reálným životem.
Já o sci fi nepíšu ( teď vidím jaký byl Karek Čapek genius, všechny věci předvídal už před více než půl stoletím, Válku s mloky, RUR, Krakatit, Bílá nemoc) ale snažil jsem se nějaké sci fi věci realizovat (se Švýcary třeba fotovoltaiku, pro Vás stále ještě sci fi, pro Kalifornii, Čínu, Indii či Německo už je to realita).
Jedině v čem mohu s vámi souhlasit, že dobrá slivovice je nejlepší lék. Ke svým 75tinám jsem dostal 75% slivovici od bývalého doktoranda, je to opravdový zabiják.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Slivovice 75% ??? A to vám chutná?¨
52 - 56 % - to jsou ta správná čísla.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)